Author Topic: Mamu-uutiset  (Read 560257 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rasvattu ajatus

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #640 on: 04. 05. 2010 15:03 »
Homo ei halua takaisin kotimaahansa. Mitenkähän tuo on, tuleeko "homojen" turvapaikkahakemukset lisääntymään räjähdysmäisesti, jos turvapaikka myönnetään yhdelle tuollaisen perusteella? Seksuaalinen suuntautuminen ei voi olla turvapaikan saamisen peruste, silloinhan seksuaalinen tasa-arvo ei toteudu. Ei homo hakija voi olla eri asemassa kuin hetero.


Gambialainen turvapaikanhakija panee hanttiin - käännytys viivästyi
Tiistai 4.5.2010 klo 17.45

Gambialainen turvapaikanhakija on onnistunut keskeyttämään käännytyksensä.

Poliisi yritti tiistaina käännyttää Jawaran (nimi muutettu) takaisin kotimaahansa, mutta mies pani sen verran aktiivisesti hanttiin, että yritys ei onnistunut.

Jawaraa pidetään Vapaa liikkuvuus -verkoston tietojen mukaan Pasilan poliisivankilassa.

Maahanmuuttovirasto on hylännyt hänen turvapaikka-anomuksensa. Jawaraa uhkaa uusi käännytysyritys millä hetkellä tahansa, sillä hallinto-oikeus ei ole kumonnut viraston käännytyspäätöstä.

Jawaran kerrotaan olevan homoseksuaalisuutensa vuoksi vainottu kotimaassaan. Mies on vakuuttunut, että hän joutuu Gambiassa vankilaan ja pääsee ehkä hengestään.

Muun muassa Vapaa liikkuvuus -verkosto kritisoi viraston kielteistä kantaa.

Verkosto järjestää yhdessä Seksuaalinen tasavertaisuus ry:n ja Suomen Queer -tutkimuksen Seuran kanssa mielenilmauksen käännytystä vastaan keskiviikkona Helsingissä.
 
STThttp://www.iltalehti.fi/uutiset/2010050411597729_uu.shtml

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #641 on: 04. 05. 2010 17:05 »
Jos nyt annetaan liikaa siimaa niin seuraavana ovat pedofiilit ja muut vetoamassa erilaisuuteensa, kummastuttaa ettei jätkää saada passitettua pois Suomesta .
veritas odium parit.

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #642 on: 04. 05. 2010 17:05 »
Näitä mamu ravintoloiden reviirikiistoja on jo niin paljon , että kyllähän näillekkin voisi oman viestiketjun avata . Vaasakin on saanut jo maistaa meille vierasta ravintolakulttuurin muotoa , tosin meillä viimeisin tapaus on toistaiseksi rajoittunut kameran käyttöön mutta tuossahan tapuksessa ollaan vielä esileikki vaiheessa.
veritas odium parit.

Harri Niskanen

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #643 on: 04. 05. 2010 18:06 »
Vaasalaisessa ravintolakiistassa, jossa kaksi ravintoloitsijaa teki rikosilmoituksen toisistaan, ei ole kyse mamuravintoloista (monikossa).
Kyseessähän yksi ravintoloitsija kuvasi jotain, mikä näytti siltä, että kilpailevan ravintolan omistaja olisi poiminut ruokaa roskalaatikosta.
Saatujen tietojen mukaan videokuvaaja on sen toisen pizzerian omistaja, joka on suomalainen nainen jostain Kyrönmaalta, ja joka on naimisissa suomalaisen miehen kanssa.rasvattu ajatus

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #644 on: 04. 05. 2010 19:07 »
Suomalaiset barbaarit eivät ymmärtäneet mamujen tarvetta hygieniatuotteisiin. Eikö voitaisi asettaa laki, joka takaa mamuille giletteä niin paljon kuin he tarvitsevat. silloin ei tulisi tälläisiä rasistisia väärinkäsityksiä. Gillette, the best a mamu can get.


Varkaat yrittivät haalia kaupoista partakoneenteriä Oulussa

4.5.2010 19:42
A A

STT

OULU. Poliisi pidätti tiistaina kolme ulkomaalaistaustaista miestä, jotka yrittivät varastaa partakoneenteriä useaan otteeseen Oulussa ja Kempeleessä. Poliisin mukaan varkaat yrittivät kerätä teriä mukaansa yhteensä noin 500 euron edestä.

Mieskolmikko oli liikkeellä maanantaina. Ensimmäisessä kohteessaan Linnanmaalla kaksi miehistä vahti kaupan hyllyjen päissä ja yksi sulloi partakoneenteriä piiloon vaatteidensa sisään. Kun vartijat ilmaantuivat paikalle, miehet piilottivat terät hyllyjen väliin ja säntäsivät autolla karkuun.

Mieskolmikko yritti varastaa partakoneenteriä myös Limingantullin kauppaliikkeessä sekä Kempeleessä, josta poliisipartio sai heidät lopulta kiinni.

Poliisin mukaan keski-ikäiset miehet ovat todennäköisesti lähtöisin Georgiasta. Miehet olivat tulleet edellisenä päivänä Ruotsista, josta he olivat hakeneet turvapaikkaa. Miehillä oli mukanaan väärennetyt passit.


http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Varkaat+yrittiv%C3%A4t+haalia+kaupoista+partakoneenteri%C3%A4+Oulussa/1135256588973?ref=tf_iHSuutisboksi_p4

rasvattu ajatus

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #645 on: 05. 05. 2010 12:12 »
Somaliparkojen yrittäjyys estetään taas. Jos toimimme nopeasti voisimmeko saada hädänalaisille merirosvoparoille turvapaikan suomesta niinku silleen salaman nopeella aikataululla? Ennenkuin pahat sotavoimat toimivat.


Somalian merirosvot iskivät säiliöalukseen – venäläinen sotalaiva apuun

5.5.2010 12:32 | Päivitetty: 5.5.2010 12:49
A A

AP–Reuters

Nairobi. Somalialaiset merirosvot ovat nousseet säiliöalukseen noin 800 kilometrin päässä Somalian rannikolta, EU:n laivasto-operaatio kertoo. Venäläinen sotalaiva on kiirehtimässä aluksen avuksi.

Iskun kohteeksi on joutunut Moskovan yliopisto -niminen alus. Venäläisvarustamon omistama alus purjehtii Liberian lipun alla ja siinä on 23 hengen venäläismiehistö. Miehistö on lukittautunut aluksen tutkahuoneeseen.


http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Somalian+merirosvot+iskiv%C3%A4t+s%C3%A4ili%C3%B6alukseen+ndash+ven%C3%A4l%C3%A4inen+sotalaiva+apuun/1135256605562

rasvattu ajatus

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #646 on: 05. 05. 2010 12:12 »
Eikä se ole helppoa elämä muslimeilla Italiassakaan. Enää ei voi mennä edes postikonttoriin naamio kasvoillaan. Voitaisiinko postitoimistot velvoittaa suostumaan kaikkiin naamioituneiden ihmisten toivomuksiin kyselemättä liikoja? Alkkareiden tekemät ryöstötkin helpottuisi, kun hekin voisivat käyttää naamiota luvan kanssa. Mamuthan eivät rikoksia tee.


Burkasakot saaneen aviomies: Minun pitää pitää hänet sisällä
Keskiviikko 5.5.2010 klo 11.10

Italian ensimmäiset sakot burkan käytöstä saaneen naisen aviomies sanoo, ettei hän enää voi viedä vaimoaan ulos.
Burkan käytöstä yleisillä paikoilla kiistellään kiivaasti myös esimerkiksi Ranskassa ja Belgiassa.
Burkan käytöstä yleisillä paikoilla kiistellään kiivaasti myös esimerkiksi Ranskassa ja Belgiassa. (EPA)

Tunisialainen Amel Marmouri, 26, sai maanantaina 500 euron sakot, koska hän käytti kasvot täysin peittävää burkaa postitoimistolla. Poliisi varoitti naista, että hän saa seuraavasta rikkomuksesta niin ikään sakot.

Eilen aviomies Ben Salah Braim, 36, totesi, ettei hänellä ole muuta vaihtoehtoa kuin pitää vaimonsa sisätiloissa.

- En edes tiedä mistä saamme 500 euroa maksaaksemme sakot, työtön Braim sanoi.

- Tiedämme laista ja tiedän ettei se ole uskontoani vastaan, mutta nyt Amelin on pysyttävä sisällä. En voi antaa muiden miesten katsoa häntä. Jos laki sanoo, ettei hän voi pukeutua burkaan, niin hänen on pysyttävä sisällä yöt ja päivät. Minä en voi tehdä mitään.

Burkan käyttöä ei toistaiseksi ole kielletty Italiassa, mutta vuodelta 1975 peräisin olevan lain perusteella kaikki tunnistamisen mahdottomaksi tekevä pukeutuminen on rangaistavaa julkisella paikalla. Laki oli suunnattu terroristeja ja poliittisia aktivisteja vastaan.

Muslimijärjestöt tukevat lakia

Aiemmin tänä vuonna Novaran pormestari Massimo Giordano päätti, ettei julkisissa rakennuksissa saa käyttää minkäänlaista "välittömän tunnistamisen estävää vaatetusta". Giordano itse myönsi, että hänen tarkoituksensa oli nimenomaan estää kasvohuntujen käyttö, sillä ne tekevät hänen mukaansa yhteiskuntaan sopeutumisesta entistä vaikeampaa.

Myös Italian muslimijärjestöt vaativat, että lakeja kunnioitetaan. Islaminusko kehottaa naisia pukeutumaan vaatimattomasti ja peittämään hiukset sekä rinnan, mutta päähuivien käyttö on usein valinnaista.

- Me tuemme naisten vapautta, sekä vastustamme kaikenlaisia kasvot peittäviä huntuja. Italian lakeja on kunnioitettava, imaami Izzedin Elzir linjasi.

Novara sijaitsee Italian pääministerin Silvio Berlusconin sydänmailla Pohjois-Italiassa Milanosta länteen. Enemmistö italialaisista kannattaa koko kasvot peittävän burkan ja silmät näkyviin jättävän niqabin kieltoa.
 
IL


http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010050511601836_ul.shtml

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #647 on: 05. 05. 2010 12:12 »
Nyt on käräjäoikeus tarjoamassa vartijoille ja portsareille hyvää palkanlisää, kaksi suomalaista kännistä oli jouduttu poistamaan ravintolasta ja siinä mennessään olivat nimitelleet toista ulkomaalaistaustaista portsaria kamelikuskiksi. Nyt on vartijoilla tosi hyvä sauma vaatia myös mitä moninaisimmista nimittelyistä korvauksia, käräjillä tuon nimittelyn hinnaksi määrättiin näin :  69-vuotiaan miehen tulee maksaa 30 päiväsakkoa ja 59-vuotiaan samoin.
Vanhemman tuomitun sakkosumma nousee 690 euroon ja nuoremman 360 euroon.
Lisäksi kaksikon pitää maksaa loukatulle portsarille 800 euron korvaus. Minä kun olen suhtautunut jopa kunnioituksella kamelikuskeja kohtaan ,mutta nyt tulee kyllä muutos tuon ammatin suhteen.
veritas odium parit.

rasvattu ajatus

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #648 on: 05. 05. 2010 13:01 »
olivat nimitelleet toista portsaria kamelikuskiksi

Entäpä jos hevoskuskiksi kutsuu? Tai sikafarmariksi? Onko kamelilla erityisaseman hevosiin nähden? Onko hevosmies sekin jotenkin pilkkaava nimitys tästä lähtien? Tunnen monta hevoskuskia mutten yhtään kamelikuskia. Ois aika hienoo ajaa kamelia.

rasvattu ajatus

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #649 on: 05. 05. 2010 17:05 »
Homo turvapaikanhakija saa aktivistit liikkeelle. En muista vastaavia mielenosoituksia järjestetyn esim hädänalaisten lasten ja naisten puolesta.


Gambialaishomon puolesta mielenosoitus

Gambialaisen turvapaikanhakijan puolesta osoitetaan parhaillaan mieltä Metsälän säilöönottokeskuksella Helsingissä. Vapaa liikkuvuus -verkoston mukaan gambialaismiestä vainotaan kotimaassaan tämän homoseksuaalisuuden takia.

Suomen maahanmuuttovirasto on hylännyt miehen turvapaikka-anomuksen huolimatta siitä, että tätä ilmeisesti odottaa lähtömaassaan vankeusrangaistus homoseksuaalisuudesta. Hänen kumppaninsa kärsii parhaillaan pitkää vankilatuomiota seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi.

- Gambiassa homous on yhä rikos, josta voi seurata vankeutta ja Suomen tulisi huomioida tämä turvapaikkapäätöksiä tehtäessä, Setan vs. pääsihteeri Tanja Lehtoranta toteaa.

Gambialaismies on ollut Metsälän säilöönottoyksikössä noin kolme kuukautta. Hänen lakimiehensä on valittanut Maahanmuuttoviraston päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen sekä vaatinut käännytyksen täytäntöönpanon keskeytystä. Käännytyksen täytäntöönpanoa ei ole kuitenkaan keskeytetty, joten mies saatetaan käännyttää koska hyvänsä.

Mielenosoituksen ovat järjestäneet Seksuaalinen tasavertaisuus ry SETA, Suomen Queer-tutkimuksen Seura ry ja Vapaa liikkuvuus -verkosto.


http://www.vartti.fi/artikkeli/42ab5cbd-46f8-44db-971d-754b69d455c7

rasvattu ajatus

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #650 on: 05. 05. 2010 17:05 »
Mamuvaltaiset koulut tarvitsevat lisärahoitusta. Samaan aikaan haetaan säästöjä esim kouluruokailusta. Puuroa lapsille. Pääasia on että söpöjä mamulapsia sadaan rikastuttamaan koulukulttuuria. Kyllähän suomalaiset lapset kotona saavat ruokaa ja jos eivät saa sehän on niiden perheiden oma syy.


Lisärahaa maahanmuuttajakouluihin

Vantaa tavoittelee pienempiä luokkakokoja.   

Pääkaupunkiseudun kunnat käyttävät valtion peruskouluille jakamaa lisärahaa eri tavoin. Vantaa muuttaa luokkakokoja, Espoo panostaa tukea tarvitseviin oppilaisiin ja Helsinki kouluihin, joissa on paljon maahanmuuttajataustaisia lapsia.

Vantaa jakaa varat tasan kaikkien koulujen kesken luokkakokojen pienentämiseen. Peruskouluihin syntyy 45 uutta luokkaa, jolloin luokassa on keskimäärin yksi oppilas vähemmän kuin tähän asti.

- Luokista pyritään muodostamaan tasapainoisia niin, ettei kaikkia samalla tavalla lahjakkaita tai vilkkaita tai äidinkieleltään vähemmistöön kuuluvia oppilaita sijoiteta samaan luokkaan, kertoo Vantaan perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo.

Aina eivät tilat salli luokkakokojen pienentämistä koulussa. Silloin opetuksen tueksi tulee toinen opettaja niin, että luokka voidaan jakaa kahteen ryhmään joidenkin oppituntien ajaksi.

Espoossa lisärahaa käytetään toisin. Kukin koulu perustelee ja hakee lisärahaa erikseen oman tilanteensa mukaan. Luokkia ei olla pienentämässä.

- Luokkaopetuksen ongelma on, ettei tiedetä, tuleeko rahaa ensi vuonna. Jos luokkia jaetaan ja palkataan opettaja, voi edessä olla uusjako myöhemmin, toteaa Espoon opetustoimen johtaja Kaisu Toivonen.

Espoo palkkaa 25–30 uutta opettajaa. He toimivat resurssiopettajina joko samassa luokassa toisen opettajan kanssa tai jaetun ryhmän kanssa erikseen. Lisävoimaa myönnetään kouluille, joissa on paljon erityistä tukevia tarvitsevia lapsia sekä kouluille, joissa on paljon maahanmuuttajataustaisia lapsia.

Helsingissä rahaa kohdennetaan kouluille, joissa on paljon oppilaita, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi. Lisätuen määrä vastaa eri kouluissa 1–3 opettajan työpanosta viikossa. Opettajat toimivat Espoon tavoin resurssiopettajina.

- Ongelma on se, että rahaa jaetaan vain vuodeksi kerallaan ja kesken vuoden. Tulevaisuus jää avoimeksi, kritisoi Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haatainen.


http://www.vartti.fi/artikkeli/09b394cf-09d4-498d-9a0a-ce2df943e0d6

venku1

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #651 on: 05. 05. 2010 18:06 »
Pisa-tutkimuksessa Suomen koululaitos todettiin jopa maailman parhaaksi. Arvatkaapa ovatko tulokset 5:n vuoden päästä lähelläkään maailman kärkeä.

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #652 on: 05. 05. 2010 18:06 »
Kyllä ruattissa oppilaissa ja oppilaissa on eroja, opetusneuvos Lena M Olsson on syystäkin  huolissaan . Yhdeksäs luokkalaisten todistuksissa on eroja mamu taustaiset ovat heikompia kuin alkuperäiset ruattalaiset ja eroja on silti vaikka verrataan ennen kouluikää ruotsiin muuttaneet. Kummastuttaa myös kuinka ulkomailla ruotsalaisia kouluja käyvät oppilaat pärjäävät oppinoistaan selvästi kotimaassaan koulunsa käyviä ruotsalaisia paremmin.
http://www.skolvarlden.se/artiklar/lamnar-grundskolan-med-samre-betyg
http://www.skolverket.se/sb/d/1847/a/20072
veritas odium parit.

Offline JSL

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 82
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #653 on: 05. 05. 2010 22:10 »
Kyllä hiljaseks vetää kun näitä keskusteluja lukee.. On tää ihmeelliseks touhuks menny ku noita nokikeppejä hyysätään ja paapotaan koko ajan vaan enemmän ja enemmän....

Offline ristinummi

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 8
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #654 on: 06. 05. 2010 00:12 »
Kyllä tuohon liittyy etnistä värinää enemmän kuin tarpeeksi. Otapa asiasta uudelleen selkoa.Vaasalaisessa ravintolakiistassa, jossa kaksi ravintoloitsijaa teki rikosilmoituksen toisistaan, ei ole kyse mamuravintoloista (monikossa).
Kyseessähän yksi ravintoloitsija kuvasi jotain, mikä näytti siltä, että kilpailevan ravintolan omistaja olisi poiminut ruokaa roskalaatikosta.
Saatujen tietojen mukaan videokuvaaja on sen toisen pizzerian omistaja, joka on suomalainen nainen jostain Kyrönmaalta, ja joka on naimisissa suomalaisen miehen kanssa.
vanki

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #655 on: 06. 05. 2010 06:06 »
Suvilahti tapaisia yhteenottoja eri väestöryhmien kesken on ollut tällä vuosituhannella eri puolella suomea, tilanteita jossa mukana 50 -70 henkilöä on ennen kaikkea virkavallalle vaarallinen hälytyskohde, muualla, jopa euroopassa käytetään aseena yksinkertaisia vaarallisia esineitä, kiviä, pulloja, laudanpätkiä ym., usein käy niin että paikalle hälytetty virkavalta jää heti alkumetreillä alakynteen, siksi tällaisiin yhteenottoihin täytyy suhtautua erittäin suurella vakavuudella, ei voida edes ajatella että vaasassa poliisipartiolla tai kahdella olisi valmiuksia hoitaa tällaisia tilanteita, nyt on kuitenkin niin että poliisille ei ole annettu riittävästi resursseja (rahaa) ja mellakkapoliisi toiminta on suomessa kovin pienimuotoista, kysyä sopii, olisiko korkea aika suomessa ryhtyä näyttämään että myös meillä mellakkapoliisi on olemassa.

rasvattu ajatus

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #656 on: 06. 05. 2010 06:06 »
Mitä ihmettä. Eikö kaikki olekaan sitä mitä annetaan ymmärtää? Kyllähän Suomen tulee kustantaa soturikansan elätys ja "lomamatkat" kotimaahan. Sehän on ihqun inhimillistä. Tietsä?


Suomalainenkin separatisti saattaa taistella Somaliassa

6.5.2010 4:14

Suomalainen henkilö on saattanut liittyä separatisteihin, jotka taistelevat Somalian hallitusta vastaan.

Suomen Etiopian-suurlähetystön erityisasiantuntija Simo-Pekka Parviainen kertoo että suomea hyvin puhuva henkilö on tavattu Asmarassa Ertireassa. Parviaisen mukaan tämä olisi kertonut olevansa menossa Etiopian hallitusta vastaan taistelevien Ogadenin somalialueen kapinallisjoukkoihin.

Parviainen pitää kertomusta luotettavana. Hän on kertonut sen myös suojelupoliisille, Supolle.

Supo taas "ei vahvista eikä kiistä tällaista yksittäistapausta".

Vastaavia tapauksia ei ole aiemmin tullut julkisuuteen. Viime syksynä Helsingin Sanomat kertoi Suomessa asuvasta pohjoisafrikkalaisesta Suomen kansalaisesta, jonka Ruotsi oli karkottanut vuonna 2008 terrorismiepäilyjen vuoksi.

Suojelupoliisi on jo muutaman vuoden ajan seurannut tarkasti Suomessa asuvien osallistumista esimerkiksi Eritreassa toimiville taistelijoiden koulutusleireille tai heidän lähettämistään konfliktialueille, kuten Somaliaan tai sen naapurivaltioihin.

Supo on kertonut tietävänsä, että muutamat yksittäiset ihmiset ovat olleet halukkaita osallistumaan aseellisiin taisteluihin kriisialueilla.

Suomen somalien yhteydet Somaliaan ja sen lähimaihin kiinnostavat Supoa, koska muun muassa Tanskan ja Ruotsin somalien osallistumisesta Somalian väliaikaishallitusta vastaan taistelevien islamistiryhmien toimintaan on olemassa todistettua tietoa.

Ruotsalaisia on jopa kuollut Somaliassa käydyissä taisteluissa, ja Ruotsin Säpo on valinnut asiassa avoimen tiedottamisen linjan.

Suojelupoliisi pitää Somaliaa ja Etiopiaa terrorismintorjunnan kannalta yhtenä tärkeimpänä alueena, jolle on tämän vuoden aikana lähetetty myös ensimmäiset Supon omat tarkkailijat.

Supon etsivät tekevät alueelle lyhyehköjä, muutaman viikon pituisia virkamatkoja.


http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Suomalainenkin+separatisti+saattaa+taistella+Somaliassa/1135256622244?ref=tf_iHSuutisboksi_p2

rasvattu ajatus

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #657 on: 06. 05. 2010 06:06 »
Onneksi hyviäkin esimerkkejä löytyy. Kuinkahan moni jutun kuvan mamuista on tullut maahan osana kiintiötä tai turvapaikanhakijana? Vai voisiko kyse olla oikeasta työperäisestä maahanmuutosta? No enivei tällähän on taas hyvä perustella kahta ensimmäista systeemiä. Lisää luku- ja kirjoitustaidottomia rikastajia yhteiskunnan isoon bändiin, bongoja paukuttaan.


Maahanmuuttajat parantavat Suomen sinfoniaorkestereita

6.5.2010 5:00

Radion sinfoniaorkesterissa soittaa jo kymmenen maahanmuuttajaa. Seitsemän heistä on voittanut koesoiton ja saanut orkesterista työpaikan vuoden 2003 jälkeen.

Ulkomaalaisia huippumuusikoita tarvitaan, sillä suomalaismuusikot voittavat yhä harvemmin koesoiton suomalaisorkestereihin. Koesoitoissa ei yksinkertaisesti löydy tarpeeksi hyviä suomalaisia kuten ennen.

RSO:n intendentin Tuula Sarotien mukaan ulkomaalaiset voittavat koesoittoja varsinkin vaskisoittimissa.

"Radion sinfoniaorkesteri on 2000-luvulla valtavasti rikastunut maahanmuuttajien myötä taiteellisesti ja työyhteisönä", Sarotie kehuu.

Alalla epäillään, että suomalaisten heikentynyt menestys koesoitoissa johtuu Suomen musiikkikoulutuksen tilanteesta.

Esimerkiksi Kaija Saariaho, Esa-Pekka Salonen ja Ralf Gothóni ovat puhuneet musiikkikoulutuksemme rappiosta.


http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Maahanmuuttajat+parantavat+Suomen+sinfoniaorkestereita/1135256620875

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #658 on: 06. 05. 2010 12:12 »
Voiko tuota burkhaa käyttää väärin , kyllä voi australiassa ryöstäjä oli naamioitunut ko. valeasuun. Nähtäväksi jää josko suomessa asuvat pitsikauppiaat jo kohta vaihtavat asustetta.
http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1273588/Gunman-dressed-burka-sunglasses-robs-cash-courier.html#ixzz0n8p4UGrE
veritas odium parit.

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #659 on: 07. 05. 2010 18:06 »
Asevelikiylässä on taistelu käynnissä postia vastaan, Pariisissa on myös taistelu postia vastaan . Erona näille taisteluille on se , että pariisissa on lähiöitä jonne posti ei enää mene koska väkivalta posteljooneja kohtaan on kasvanut sietämättömäksi. Kulttuureissa on todella eroja siinä missä meillä halutaan postin kulkevan niin parisiissa ei haluta postin kulkevan.
http://www.dw-world.de/popups/popup_single_mediaplayer/0,,5540210_type_audio_struct_11457_contentId_5540258,00.html

http://sig.ville.gouv.fr/Atlas/ZUS/
veritas odium parit.

venku1

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #660 on: 07. 05. 2010 19:07 »
Monet kukkahattutädit arvostelevat Helinin tyyppisiä kirjoittajia. Säilytä Parkkari nyt Helinin vanhat kirjoitukset pari vuotta niin moni tulee yllättymään. Kertaakaan ei Helin mene riman alta, vaan jokainen kirjoitus on täyttä faktaa, vaikka useimmat ovat lainauksia lehdistä. Helinin arvostelu on täyttä totta. Useimmat puolueet alkavat olla Helinin linjoilla. Saapa nähdä mikä puolue Helinin yrittää napata.

belurisk

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #661 on: 07. 05. 2010 19:07 »
Nii-in! Mikähän meillä olisi tilanne, jos Suomi olisi ollut siirtomaavalta/-valtias kuten Ranska, Englanti etc. etc.

Juuseppi

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #662 on: 07. 05. 2010 19:07 »
Nii-in! Mikähän meillä olisi tilanne, jos Suomi olisi ollut siirtomaavalta/-valtias kuten Ranska, Englanti etc. etc.

Missähän päin Ruotsi on harjoittanut siirtomaapolitiikkaa, kun siellä hälytystehtävään komennetut paloautot eivät saa ajaa tietyille alueille ilman poliisisaattuetta?


eklu

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #663 on: 07. 05. 2010 20:08 »
Eiköhän meillä kohta Suvilahti ja Gerby ole samanlaisia, paloautot odottaa edellensä poliisiautoja. Olumpiakortelia unohtamatta, mistä sais etuusasti alumiinisen pesäpallomailan. Onko niitä teleskooppisysteemillä ni menis taskuun helpommin kun kulkee harkoissa. Kohta poijaat joilla Suomi logo selässä näyttää noille. Huumoria sentään on ku olumpiakorttelin vieressä on Suomi baari, pääseekö ihan mustat sisään;-)

Peetu

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #664 on: 08. 05. 2010 05:05 »
Monet kukkahattutädit arvostelevat Helinin tyyppisiä kirjoittajia. Säilytä Parkkari nyt Helinin vanhat kirjoitukset pari vuotta niin moni tulee yllättymään. Kertaakaan ei Helin mene riman alta, vaan jokainen kirjoitus on täyttä faktaa, vaikka useimmat ovat lainauksia lehdistä. Helinin arvostelu on täyttä totta. Useimmat puolueet alkavat olla Helinin linjoilla. Saapa nähdä mikä puolue Helinin yrittää napata.

Voisivat Helliini ja Siltanen järjestää kansalaiskeräyksen näille skiniluusereille.
Citarista saisivat kympillä lenkkarit.

On sitten näppärä poistua täältä Suvilahdesta, jos paha mamu kiusaa.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7431
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #665 on: 08. 05. 2010 08:08 »

Jos joku suomalainen olisi tehnyt moisen esityksen olisi heti syytetty rasistiksi ja kolonialistiksi :

Suurlähettiläs: Kreikkaan lähetettävä asiantuntijoita kehittämään hallintoa


"Kreikkaan on lähettävä eri hallintoalojen asiantuntijoita kehittämään maan johtamista. Pelkkä rahallinen avustaminen ei riitä Kreikan pelastamiseksi, vaan maassa on muutettava koko kulttuuria, toteaa Suomen entinen Kreikan suurlähettiläs Ole Norrback Ylen Aamu-tv:n haastattelussa.

Vuosina 2003 - 2007 Suomen Kreikan suurlähettiläänä toimineen Ole Norrbackin mukaan Kreikassa tarvitaan säästöjen lisäksi rakenteellisia ja kulttuurisia muutoksia.

Norrback pitää Kreikan hallintotapaa populistisena ja aloittaisi hallinnon kehittämisen potkimalla virkamiesten sukulaiset ja ystävät ulos valtion viroista"

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/05/suurlahettilas_kreikkaan_lahetettava_asiantuntijoita_kehittamaan_hallintoa_1666431.html

.


Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #666 on: 09. 05. 2010 08:08 »
No jokin noita ruattalaisnuoria vaivaa sehän on selvää, taas on polteltu paikkoja ja kivitetty palokuntaa. Monesti tulee mietittyä minkälainen työmotiivi on jos pitäisi mennä töihin lentäviä kiviä väistelemällä ja poliisisaattuessa.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7097411.ab
veritas odium parit.

venku1

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #667 on: 09. 05. 2010 19:07 »
Koulussa tuli ghanalaiselle ja somalille riitaa. Kuten mamuilla on tapana käytettiin ronskeja sanoja. Somali suuttui oikein tosissaan ja haukkui ghanalaista vitun neekeriksi. Ghanalaisen vastasi - samat sanat. Tähän asti tarina on tosi.

Jatkuu vitsinä. Opettaja meni erottelemaan riitapukarit ja sanoi  - Rauhoittukaa nyt olette molemmat oikeassa.
Molemmat riitapukarit sopivat näin riitansa, koska kumpikaan ei tuntenut jääneensä häviölle.
« Last Edit: 09. 05. 2010 19:07 by Veikko Siltanen »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7431
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #668 on: 10. 05. 2010 00:12 »

Heikinharju herää iltapäivällä

Oulu 9.5

"Heikinharjun vastaanottokeskuksen ovella käy kova kuhina. Asukkaat tungeksivat ahtaassa tuulikaapissa, jonka kaikki tuntevat nimellä Respa. Lasin takana istuva henkilökunta kirjaa ylös vieraiden menemiset ja tulemiset.

Aulassa raikaa musiikki, jota ei soiteta iskelmäradiossa. Televisiossa pyörii jokin outo satelliittikanava.

Turvapaikanhakijat kulkevat käytävillä tasaiseen tahtiin oman osastonsa, harrastustilojen ja ulko-oven välillä.

Ohjaajat kertovat, että vielä on rauhallista ja että asukkaat vasta heräilevät uuteen päivään. Kello on puoli kaksi.

Lue lisää vastaanottokeskuksen arjesta sunnuntain Kalevasta!"

http://www.kaleva.fi/uutiset/heikinharju-heraa-iltapaivalla/853269

.


Juuseppi

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #669 on: 10. 05. 2010 12:12 »
Pohjalaisen tekstaten palstalla kirjoitetaan:

Vaasalaiset nuoret. Haastakaa Pohjalainen oikeuteen kunnianloukkauksesta kun ovat haukkuneet teitä skineiksi. Jos ei muu auta, niin vaikka EY-tuomioistuimeen

Niinpä tosiaan. Mikä ihmeen vimma Pohjalaisella oli leimata suomalaiset skineiksi? Oliko se pelkkä kukkahattutätien primitiivireaktio-oksennus, kun näkivät että suomalainen ryhtyy puolustamaan itseään eikä anna kultamuna-mamun hakata toisellekin poskelle, niin kuin hänelle on rasistikorttia heiluttamalla opetettu päiväkodista lähtien?

Ja tällaisen lehden postijakelusta Siltanen viitsii purnata kuukausitolkulla. On muka niin yhteiskunnallisesti tärkeä asia, että valtuuston pitäisi puuttua Itellan toimintaan, kun jättää tämän "kallisarvoisen" julkaisun tienposkeen? Mitähän arvomaailmaa Siltanen oikein edustaa? Vai onko Ilkan suuromistaja?


Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #670 on: 10. 05. 2010 12:12 »
Kunniaa loukattiin, mutta minun mielestä tuo oli jonkin asteista kiihotusta kansanryhmää kohtaan eli tässä ko. tapauksessa Suomalaisia kohtaan.Onhan sitä vähemmistäkin kiihottamisista on tehty Vaasassa tutkintapyyntöjä.
veritas odium parit.

Peetu

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #671 on: 10. 05. 2010 14:02 »
Pohjalaisen tekstaten palstalla kirjoitetaan:
Quote

Vaasalaiset nuoret. Haastakaa Pohjalainen oikeuteen kunnianloukkauksesta kun ovat haukkuneet teitä skineiksi. Jos ei muu auta, niin vaikka EY-tuomioistuimeen
Quote

Niinpä tosiaan. Mikä ihmeen vimma Pohjalaisella oli leimata suomalaiset skineiksi? Oliko se pelkkä kukkahattutätien primitiivireaktio-oksennus, kun näkivät että suomalainen ryhtyy puolustamaan itseään eikä anna kultamuna-mamun hakata toisellekin poskelle, niin kuin hänelle on rasistikorttia heiluttamalla opetettu päiväkodista lähtien?

Ja tällaisen lehden postijakelusta Siltanen viitsii purnata kuukausitolkulla. On muka niin yhteiskunnallisesti tärkeä asia, että valtuuston pitäisi puuttua Itellan toimintaan, kun jättää tämän "kallisarvoisen" julkaisun tienposkeen? Mitähän arvomaailmaa Siltanen oikein edustaa? Vai onko Ilkan suuromistaja?


Mikä tämä on?

Se näyttää skiniltä.
Se puhuu kuin skini.
Se tappelee kuin skini.
Se selittelee käyttäytymistään kuin skini.
Se kertoo olevansa isänmaan ystävä, niin kuin skini.
Se liikkuu laumoineen maahanmuuttajien lähistöllä, kuin skini.
Se haastaa riitaa, kuin skini.
Se juoksee,kuin skini.

Harri Niskanen

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #672 on: 10. 05. 2010 17:05 »
Refugee Hospitality Club sai palkinnon

Helsingin Uudenmaankadun vastaanottokeskus on aikaisemmin saanut huonoa julkisuutta tappelujen takia. Mutta hyviäkin asioita keskuksessa on syntynyt ja niin hyviä, että ovat saaneet palkinnon.
Vastaanottokeskukseen toimintaa järjestänyt Refugee Hospitality Club saa Helsingin Sanomien Nyt-liitteen ja Radio Helsingin Unelmien Helsinki -palkinnon. Se myönnetään joka vuosi ihmiselle tai taholle, joka on tehnyt Helsingistä paremman paikan elää ja asua.
"Tää nyt on tosi pientä mutta ehkä ajattelutapa voisi levitä enemmänkin, että kannustetaan ihmisiä tekemään asioita yhdessä lähiympäristössään."
Pienestä kasvaa joskus suurta. Hyvä!
Linkki:
http://www.hs.fi/nyt/artikkeli/Unelmien+Helsinki+-palkinto+Refugee+Hospitality+Clubille/1135256635774

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #673 on: 10. 05. 2010 20:08 »
Rikosten ennaltaehkäisy on näemmä tajuttu tärkeäksi , vaikkakin olisi kyse vaikeasti tunnistettavasta lajista. Yle Oulussa uutisoi tänään :

Poliiseja ja muita viranomaisia koulutettiin maanantaina Oulussa tunnistamaan kunniaväkivaltaa. Koulutusta sai päivän aikana seitsemisenkymmentä osanottajaa.

Vaikka rikosilmoituksia kunniaväkivallasta Oulussa ei olekaan tehty, sitä Oulussa kuitenkin on, arvioi kansainvälisen työn pastori Árpád Kovács.

- Olen havainnut enemmän kuin mitä olisin halunnut havaita. Sitä on suhteellisen paljon, varsinkin jos siihen otetaan tämmöistä psyykkistä painostamista. Sitä tapahtuu joka päivä.

Siitä huolimatta, että poliisilla on hyvä yhteistyö Oulussa eri viranomaisten kesken, kaupungissa tarvittaisiin alaan erikoistunut asiantuntija, sanoon vanhempi rikoskonstaapelin Milla Kynkäänniemi.

- Onhan meillä koulupoliisikin olemassa. Kyllähän ennaltaehkäisevää työtä on aina tarpeen tehdä ja jos nyt puhutaan ulkomaalaistaustaisista ihmisistä niin kyllähän siihen asiaan täytyy olla perehtynyt ennen kuin voi auttaa.

Kunniaväkivallan havaitseminen ja siihen puuttuminen ei ole kansainvälisen työn pastorin Arpad Kovacsin mukaan yksinkertainen asia..

- Minusta oleellista olisi, että mahdollisimman varhaisessa vaiheessa maahanmuuttajaryhmän jäsenille pitää antaa selkeät tiedot siitä mikä on sallittua ja mikä taas ei ole sallittua tässä yhteiskunnassa, Kovács tuumii.
veritas odium parit.

venku1

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #674 on: 11. 05. 2010 07:07 »
Juuseppi ei tässä mistään Pohjalaisesta tai Vasabladetista purnata. Meillä tulee kaikki posti 70 metrin päähän ulko-ovesta. Sitä paitsi olen tilannut ja minulle lähetetyssä postissa lukee Aleksis kiventie 27, mutta posti viedään osoitteeseen Aleksis Kiventie29.

Hyväksytkö sen , että sinun postisi viedään eri kerrokseen kuin missä itse asut? Taitaisi olla toinen ääni kellossa, jos itse hakisit postisi 70 metrin päästä ulko-oveltasi, satoi tai paistoi.

Juuseppi

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #675 on: 11. 05. 2010 14:02 »
Juuseppi Taitaisi olla toinen ääni kellossa, jos itse hakisit postisi 70 metrin päästä ulko-oveltasi, satoi tai paistoi.

Kuulepas, Veikko, mitään kovin tärkeää postia ei tule tällaiselle köyhälle yksineläjälle, jolle rivi- ja omakotitaloasujien halveksima kerrostalo on ainoa mahdollinen asumismuoto (ellei joudu kokonaan asunnottomaksi)

Laskuja tulee:

- kännykästä ja netistä (yksi lasku/kk), joka hoituu suoraveloituksella.
- asumisesta (eivät tule postin mukana vaan koko vuoden nivaska kerran ja jonkun talonmiehen tms jakamana)
- sähkölasku 4 kertaa vuodessa
- veroilmoitus ja verokortti (kaksi kirjettä/vuosi)
- ammattiliitolta jotain turhaa demari-propagandaa
- helvetin paljon mainoksia

Elikkä tuosta voi nähdä, että tärkeää postia tulee alle 10 kirjettä vuodessa. Mitään lehteä en tilaa. TV:tä ja autoa en omista. Netistä näkee uutiset ja kaiken muu tiedon, mikä kiinnostaa.


rasvattu ajatus

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #676 on: 11. 05. 2010 15:03 »
No niin. Näin siinä sitten kävi kun emme toimineet ajoissa. Nuokin parat olisi saatu pelastettua suomea rikastuttamaan. Kyllä nyt pitäisi säätää laki, että kaikki somalialaiset merirosvot saavat suomesta turvapaikan automaattisesti. He kun voivat saada surmansa kotiseudullaan työnteossa.


Venäjän vapauttamat merirosvot kuolivat merellä

11.5.2010 14:12
A A

STT–DPA–Reuters

Moskova. Venäjän pidättämät ja sittemmin vapauttamat kymmenen merirosvoa ovat ilmeisesti kuolleet merellä. Venäläisten uutistoimistojen mukaan rosvot oli jätetty avomerelle ilman navigointivälineitä.

Venäjän joukot pidättivät säiliölaivan kaapanneen rosvojoukon viime viikolla. Rosvot päästettiin lähtemään perjantaina, koska heitä ei haluttu viedä tuomittaviksi Venäjälle.

Rosvoille ei kuitenkaan palautettu heidän navigointilaitteitaan.

Somalian Moskovan-suurlähetystö vahvisti tiistaina, että rosvot olivat saaneet surmansa Adeninlahdella.

Venäläistankkeri tuotiin kaappauksen jälkeen korjattavaksi Arabiemiraattien satamaan. Aluksessa oli öljyä kymmenien miljoonien eurojen arvosta.

Alus oli matkalla Kiinaan.


http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Ven%C3%A4j%C3%A4n+vapauttamat+merirosvot+kuolivat+merell%C3%A4/1135256766606?ref=tf_iHSuutisboksi_p1

Offline I.R.Baboon

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 24
  • View Profile
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #677 on: 11. 05. 2010 16:04 »
Asiallista toimintaa

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #678 on: 11. 05. 2010 19:07 »
Kulttuurierot muuttavat tuomioita ainakin ruattissa,  Älmhultilaisisä tuomittiin kuukaudeksi vankilaan pienen tyttärensä  jatkuvasti toistuneista pahoinpitelyistä. Växjön käräjäoikeus keksi lieventää tuomiota vetoamalla siihen kuinka mies tulee kulttuurista missä on sallittu pahoinpidellä lapsia.
http://www.smp.se/nyheter/almhult/kulturskillnad-gav-kortare-fangelsestraff%281917738%29.gm
veritas odium parit.

Juuseppi

 • Guest
Vs: Mamu-uutiset
« Reply #679 on: 11. 05. 2010 20:08 »
Toivottavasti asialla ei ollut meidän Matseman, joka valitteli täällä, että pilapiirtäjiä on vain uhkailtu ei ruvettu tositoimiin.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010051111652236_ul.shtml