Author Topic: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla  (Read 15554 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7444
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« on: 23. 02. 2010 13:01 »

Ei mennyt Esko Ahon Harwardin vuosi hukkaan kovan kapitalismin ytimessä, Eskon aikana Sitrassa poikinut idea raa'an busineksen tekeminen sairailla ja kipeillä on saanut aivan uuden vaihteen päällensä

Sitra tahkoaa rahaa yksityistämällä terveydenhuoltoa"Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on ryhtynyt vauhdikkaasti yksityistämään maan terveydenhoitoa tukemalla ja rahoittamalla osaa yksityisistä lääkärifirmoista ja hoiva-alan yrityksistä. Sitra on toiminut perustamansa rahaston kautta.

Eduskunnan alainen Sitra perusti muutama vuosi sitten erityisen Terveysrahaston, joka on rahoittanut yli kymmenen lääkärifirman ja hoiva-alan yrityksen kasvua. Sitran Terveysrahaston taustalla on pääomasijoittaja Korona Invest, jota hallinnoi kaksi Sitran entistä työntekijää.

Sitra aloitti terveydenhuollon rahoittamisen terveystalo Mehiläisestä. Yhtiöön sijoitetuista rahoista saatiin myöhemmin tuntuva voitto.

- Mehiläiseen sijoitettiin, Sitra Sitrana sijoitti ja se herätti jonkin verran keskustelua, että onko oikein sijoittaa yksityiseen terveyspalveluun. Vuotta myöhemmin Mehiläisestä luovuttiin, kuten alkuperäinen suunnitelma oli.

Se tuotti tosi hyvin Sitralle. Vuotuinen korko oli muistaakseni 20 prosentin paremmalla puolella, kertoo Sitran toimialajohtaja Ilmo Parvinen"

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/02/sitra_tahkoaa_rahaa_yksityistamalla_terveydenhuoltoa_1471235.html

.


Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #1 on: 23. 02. 2010 14:02 »
Olet oikeassa Herkkoo!  Peli on raakaa, eikä ole edes rehellistä.  Sitra kulkee omia polkujaan.  Sieltä ei köyhimmän kansanosan laariin myötätuntoa tipu.

Offline Roy Rabb

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1289
  • View Profile
  • Music Mega
Re: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #2 on: 24. 02. 2010 09:09 »
Olette inhottavan oikeassa Herkkoo ja Lamminmäki. Varsinkin Esko Ahon astuttua remmiin Sitrasta kehittyi kovan luokan pörssipeluri pyrkien kaikkiin ytimiin ja kärkiin, ja Sitrasta tuli siten yksi päätekijöistä maailmanlaajuisen finanssi- ja talouskriisiin johtavalla tiellä.

Mehiläinen siis kuuluu Ambea-konserniin, jonka pääomistajina ovat olleet brittiläiset ja singaporelaiset pääomasijoitusyhtiöt. Kyseessä on raaka bisnes. Muttä näinä päivinä Ambeakin siirtyy kansainvälisen pääomasijoitusyhtiön Tritonin (Triton Corp LTD) omistukseen, jonka juuret ilmeisesti ovat Intiassa.

Sitra väittää rakentavansa ja rakentaneensa huomisen menestyvää Suomea. Kiitos siitä, Suomi tulee ilmeisesti olemaan viimeisiä maita jotka toipuvat talouskriisistä. Tämän Suomen Itsenäisyyden Rahaston pitäisi lain mukaan edistää Suomen vakaata ja tasapainoista kehitystä. Kiitos siitä, ainakin valtion velka kasvaa taivaisiin. Sitra pyrkii koviin rakennemuutoksiin. Kiitos siitä, hyvinvointivaltiosta on pian rippeet jäljellä.   

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Re: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #3 on: 24. 02. 2010 17:05 »
Sitran toiminta alkaa olemaan rikollista toimintaa sitä taustaa vasten, että se on yhteiskunnan omistama ja verovaroilla toimiva laitos.

Se, että Sitra on ottanut päätehtäväkseen yksityistää yhteiskunnan omistuksessa olevaa sosiaali ja terveystointa. Sahaa siis omaa jalkaansa, jo on härskiä toimintaa. Mutta mitä muutakaan voisi odottaa nykyiseltä oikeistokomennolta. Tänään tuli vielä uutinen, että USA -laiset konsultit ovat valmistelleet valtion budjettia. Mihin enää kansanedustajia ja parlamentarismia tarvitaan?

Tähän se on nyt uusliberalismi johtanut, koko yhteiskunta toimii bisnesajattelun pohjalta.

Vasemmisto ja ay-liike on jättänyt Suomessa ikävällä tavalla koko työmarkkinakentän ja parlamentarismin auki kapitalistien riehumiseen.

Suomessa ei ole näkyvissä vastavoimaa säästö- ja leikkauspolitiikalle kuten on nyt Kreikassa, jossa koko ay-liike on taistelussa mukana.
« Last Edit: 24. 02. 2010 17:05 by Urho »

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #4 on: 24. 02. 2010 18:06 »
Elävä elämä tarvitsee pääomaa.  Useammat nimimerkit ja omalla nimelläänkin esiintyvä ovat nyt väittämässä ettei pääomaa tarvittaisi lainkaan. Kas pääoma joka ei tuota mitään,  kuolee, loppuu,  tai kuinka sen nyt sanoisi kansanomaisesti, sitä ei enään ole.

Oikeasti elämässä,  köyhäkin voi kiittää ainoastaan kapitalismia siitä että hänelle on syntynyt edes jonkinlainen mahdollisuus elämään.

Suomalaisen elämän kannalta katsoen on yhdentekevää, kenen pääoma on kulloinkin käytössä. Oleellista on ymmärtää ettei käytä pääomaa väärin, siis tuottamattomasti. Julkisella sektorilla käytetään pääomaa kokoajan yhä enemmän tuottamattomasti.  Puhutaan rakennemuutoksista, mutta ei ymmärretä mitä se tarkoittaa.

Suomennettuna väestö vanhenee vinhaa vauhtia työvoimaa ei ole. Mutta työtä on entistä enemmän.
Tämähän tarkoittaa oikeasti, täytyy työn myöskin tehostua  että niin sanottu hyvinvointi yhteiskunta voisi edes jollain lailla säilyä. Vastustamalla kaikin voimin sitraa ja muitakin instituutioita, jotka ovat suomalaisen elämän ja työn turvaamisen puolesta joka päivä täntehillään, ollaan oikeastaan vastustamassa sitä mitä eniten kaivataan.

Tekisi mieli sanoa että tuo vasemmistolainen laulu alkaa jo tuntua niin taantumukselliselta, ettei siihen enään edes vannoutuneimmatkaan kannattajat enään lämpene.  Todellinen suomalainen elämä ajaa ohi kaikkien puolueiden, koska ne ovat pohjimmiltaan kaikki vasemmistolaisia.  Työ ja sen tuottavuus on ainut lääke tulevaisuuden elinolojen määrittelyssä. Suomi täytyy nostaa takaisin jaloilleen. Niillä lääkkeillä se ei onnistu,  joilla se tuupertui.
Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Re: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #5 on: 24. 02. 2010 19:07 »
Kyllä pääomaa tarvitaan, mutta oleellista on se kuka on isäntä. Tästä näyttää nyt mallia Kiina, Venäjä ja Etelä-Amerikan uudet vasemmistolaiset maat. Pääomaa on yksityistä, julkista ja nimensä mukaisesti sitä sitten hallitaan.

Toisaalta julkiselle sektorille tunkeutunut bisnesajattelu sitä eroa sumentaa. Kuten Vaasa konserni ja tulosajattelun noustessa ohi palveluita käyttävien edun.
Säästöjä haetaan yksityisissä yrityksissä isomman voiton ja osingon jaon kasvattamiseksi.

Julkisella sektorilla taas verotuksen, rakenteiden ja keventämiseksi tai yksityisen pääoman rakenteiden vahvistamiseen.

Raha pääoma kasvaa nyt koska teollisuus pääomalla on tavallaan tullut seinä vastaan. Samaten se tunkeutuu julkiselle sektorille ja tähän liittyy yksityistäminen. Kunnalliset palvelut tarjoaa yksityiselle pääomalle uusia bisnesapajia vanhojen kuihtuessa. Tässä nyt Sitrakin avustaa yksityisen pääoman siirtymistä uusille bisnesapajille.

Kun puhutaan kapitalismista ja köyhistä sen nyt näkee sokeakin, miten paljon kapitalismi on saanut köyhyyttä aikaan, eikä se tietenkään sen poistamiseen kykene.
Ei kapitalisti kykene köyhiä avustamaan koska osinkoa pitää maksaa rikkaille osakkaille.

Kapitalismi on nyt tiensä päässä se ei enää olisi esimerkiksi selvinnyt viimeisestä finassikriisistään ilman ”köyhien” veronmaksajain apua.

Kreikan työläiset eivät siihen suostuneet ja hyvä näin, he näytävätkin mallia Suomen elitistisen ay-liikkeen johdolle nousta taisteluun pääoman vallasta.

Offline massi

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 501
 • Gender: Male
 • ja eikun lapioimaan...
  • View Profile
Re: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #6 on: 24. 02. 2010 21:09 »
Ongelmana on Suomessa se, että suuri osa kansalaisista on sitä mieltä ettei saa verorahoilleen vastinetta, vaan verorahat katoavat tehottoman julkistalouden koneistoon.

Lisäksi moni katsoo että rahoja käytetään holtittomasti ja vääriin kohteisiin kuten ulkomaisten yritysten tukemiseen ja lainataan esimerkiksi Islannille ja syydetään Venäjän ympäristökohteisiin sekä EU:n kautta esimerkiksi Espanjan infrastruktuurin kehittämiseen.

Suomi on ajautunut siihen tilaan, ettei täällä kannata tehdä töitä eikä yrittää korkean verotuksen takia.

Yhden kolmasosan kansasta pitäisi elättää kaksi kolmasosaa kansasta- onko tässä yhtälössä mitään järkeä?!?

SITRASTA senverran, että sen toimet ovat todellakin aika erikoisia monelta osin ja tuntuu että sen toimissa ei ole kovinkaan paljon järkeä


Muutos on tahtotila

Offline Kari Luoto

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 11
  • View Profile
  • Email
Re: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #7 on: 25. 02. 2010 06:06 »
Vanhasen viimeisin veto terveydenhuollon ongelmien ratkaisemiseksi, on jättää se jenkkifirman suunniteltavaksi. Jos haluatte panna vastaan, menkää blogiini postituslistasivulle, ja vaatikaa verikaasuanalyysin käyttöönottoa väärien diagnoosien välttämiseksi. Suomalaiset eivät oikein osaa pitää puoliaan fasisteja vastaan samaan tapaan kuin välimeren kansat. Täällä vain jupistaan foorumeilla, mutta ei tehdä asioille yhtään mitään.

Olen esittänyt, että terveydenhuollon kustannuksiin voitaisiin vaikuttaa oleellisesti, ottamalla käyttöön verikaasuanalyysiin perustuva erotusdiagnostiikka jo perusterveydenhuollossa. Väärän ravitsemuksen ja elämäntapojen aiheuttama liian alhainen veren ph, aiheuttaa valtaosan terveydenhuoltopalveluja vaativista kroonisista sairauksista. Eri asiantuntijoiden arvioiden perusteella, jopa 70% sairaanhoitokuluista voi aiheutua tästä kehon happamoitumisilmiöstä. Verikaasututkimus on nopea toimenpide, joka voi säästää väärän diagnoosin aiheuttamat menetykset potilaalle ja yhteiskunnalle.

Terveydenhuoltoviranomaiset kieltäytyvät tutkimasta asiaa, media kieltäytyy puhumasta siitä, ja poliittinen johto ei halua kuulla jutusta yhtään mitään. Sen sijaan, että poliittinen johto tekisi jotain konkreettista sellaisten terveydenhuollon ongelmien ratkaisemiseksi, jotka aiheutuvat amerikkalaisvetoisesta lääketieteen ja terveydenhuollon toimintaperiaatteiden vääristymisestä palvelemaan eri alojen suurteollisuutta, se antaa Suomen terveydenhuollon amerikkalaisen konsulttiyrityksen suunniteltavaksi, että se toimisi tehokkaammin lääketeollisuuden tuotteiden jakelukoneistona.

Lääketieteen ja terveydenhuollon politisoitumisen uhreja on maassa satoja tuhansia, mutta sen sijaan, että asiaan puututtaisiin rationaalisella toiminnalla, joka ratkaisisi muutamassa kuukaudessa terveydenhuollon turhan ylikuormituksen, syvennetään ongelmaa, antamalla ohjia enemmän ja enemmän ulkomaisten taloudellisten toimijoiden käsiin, jotka tehostavat toiminnan tuottavuutta heikentämällä sen laatua.

Yhtä hämmästyttävää, kuin suomalaisten poliitikkojen kyvyttömyys tehdä sitä työtä, josta kansa heille maksaa palkkaa, on tällaiseen yhteiskunnallisen kehitykseen kohdistuva sokeus, josta kaikki tuntuvat kärsivän samaan tapaan kuin 30-luvun Saksassa. Viranomaiset ja poliitikot kieltäytyvät kehittämästä terveydenhuoltoa kansalaisten eduksi ja jättävät sen suunnittelun ulkomaisille taloudellisille toimijoille, ja media kieltäytyy puhumasta asiasta.

http://qmies.blogit.fi/postituslista/

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #8 on: 25. 02. 2010 08:08 »

Suomi on ajautunut siihen tilaan, ettei täällä kannata tehdä töitä eikä yrittää korkean verotuksen takia.

Yhden kolmasosan kansasta pitäisi elättää kaksi kolmasosaa kansasta- onko tässä yhtälössä mitään järkeä?!?


Tämä teksti kuvaa todellisuutta erittäin hyvin. Nyt olisi saatava aikaan nopeasti muutoksia,  jotka parantavat tuottavuutta. Tietoyhteiskuntaan satsaaminen on aivan päälimmäisenä. Mutta ei siten että samalla säilytetään kaikki vanha muuttumattomana, ikäänkuin rinnalla kaiken varalta.

Parhaiten tuo muutos tapahtuu osin yhtiöittämisen sekä yksityistämisen kautta. Nyt on jo selvää että suuret ikäluokat jäävät pois töistä kiihtyvällä vauhdilla. Lisäksi nämä vanhan suomen edustajat uskovat että yhteiskunta voi järjestää heille jokaiselle lokoisat olot, ilman että tarvitsee muuta, kuin nautttia saavutetuista eduista.

Nyt on lähdettävä tukemaan ja kannustamaan suuria ikäluokkia, tietoyhteiskuntaan sopeutumisessa koska se on ainut keino millä jukinen sektori voisi selviytyä suurista velvoitteistaan, kohtuullisilla kustannuksilla, niin että työhön kohdistuvaa verotusta voitaisiin laskea. Tämä siksi että muuten ei ole edes sitä yhtä kolmannesta enään työelämässä hetken päästä.

Jos joku kuvitteleekin että velkaan voidaan elää jatkuvasti, niin todellisessa elämässä kyllä velan maksun aika on aina tullut. Halpa-arvoisella ja lisäksi tuottamattomalla työllä,  ei pieniäkään velkoja saada maksuun. Täs ei nyt kaikkien puolueiden hellimät vasemmistolaiset aatteet auta. On tartuttava lujalla otteella tähän asiaan ja tehtävä mikä tehdä täytyy.

Offline Roy Rabb

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1289
  • View Profile
  • Music Mega
Re: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #9 on: 25. 02. 2010 09:09 »

Yhdyn edellisiin; työn, paikan ja laitteiden lisäksi tuotanto tarvitsee myös rahallista pääomaa, säästönä tai lainana. Toimiakseen sivistynyt yhteiskunta tarvitsee lisäksi veroja, ja kylmässä Pohjolassa enemmän kuin etelässä. Valtion tulisi välttää velanottoa. Valitettavasti pääomavirtojen täydellinen vapauttaminen on johtanut teollisuuden pakoon sekä krooniseen työttömyyteen ja velkaan. Vastuussa olevat, mm. Sitra, ovat aiheuttaneet isänmaalle suunnatonta vahinkoa.

Kari Luodon mainitsema terveydenhuollon konsultin hankkiminen USA:sta on tyypillistä tälle sairaalle ajalle. Siellähän ehkä ylikin 40 miljoonaa ihmistä on tämän sosiaalivakuutuksen ulkopuolella. Kylläpäs Vanhasella on esikuvia.

Sääntelyn purkaminen erityisesti pääoman osalta merkitsi laillistettua maanpetosta.

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Re: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #10 on: 25. 02. 2010 11:11 »
Keskustelijat harvoin muuttavat kantaansa. Niinpä keskustelijat pyrkivätkin osoittamaan todellisuudessa nähtyä näyttöä argumenttien kyseenalaisuudesta.

Ja mikä on Sitra.

"Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on julkisoikeudellinen eduskunnan valvoma säätiö, joka on perustettu vuonna 1967 Suomen Pankin yhteyteen Suomen itsenäisyyden 50-vuotisjuhlan kunniaksi. Se siirtyi eduskunnan alaisuuteen vuonna 1991. Sitran yliasiamiehenä toimii Mikko Kosonen ja hallituksen puheenjohtajana valtiosihteeri Raimo Sailas."

Valtiosihteeri Raimo Sailas on sosialidemokraatti ja valtiovarainministeriön korkein virkamies.

Esko Ahon kausi Sitran yliasiamiehenä päättyi vuonna 2008. Siitä lähtien vuoteen 2013 asti Sitran yliasiamiehenä on Mikko Kosonen.

"Sitran yliasiamies Mikko Kosonen toimi aiemmin Nokia Oyj:ssä yrityssuunnittelu- ja tietohallintojohtajana sekä viimeksi johdon neuvonantajana. Häntä pidetään yhtenä Nokian menestystarinan pääsuunnittelijoista."

Sitran yliasiamiehen osaamisen edellytyksistä kerrottakoon, että Sitran toiminta rahoitetaan peruspääoman ja pääomasijoittamisen tuotoilla.

Sitran tehtävä on siis sijoittaa. Sijoittamisen kohde on tietenkin yksityiset tahot koska tällöin täyttyy sijoittamisen tuottotavoitteet. Sitra ei ole tekemässä mitään poikkeuksellista ja erikoista. Sitra vain yksinkertaisesti sijoittaa julkista rahaa tuottavasti yksityisiin yrityksiin. Sitralla on julkisella rahalla hankittua omistusta yksityisissä yrityksissä. Sitralla on joitakin periaatteita sijoittamisessa.

»Rahaston tavoitteena on edistää Suomen vakaata ja tasapainoista kehitystä, talouden määrällistä ja laadullista kasvua sekä kansainvälistä kilpailukykyä ja yhteistyötä toimimalla erityisesti sellaisten hankkeiden toteuttamiseksi, jotka vaikuttavat kansantalouden voimavarojen käyttöä tehostavasti tai tutkimuksen ja koulutuksen tasoa kohottavasti taikka jotka selvittävät tulevaisuuden kehitysvaihtoehtoja.»

Julkisella rahalla toimivan sijoittajan saadakseen yrityksen pitää siis toimia tietyllä tavalla.

Julkisella rahalla toimivan sijoittajan tavoite on sijoituksen kohteena olevan yrityksen menestys ja sijoituksen tuotto, josta seuraa yrityksen menestystä ja sijoituksen tuottoa edistäviä julkisia päätöksiä. Tässä kohtaa voi helposti käydä niin, että julkinen päätöksenteko räätälöidään yhdelle yritykselle, joka taas menee monopolin, kartellin ja korruption puolelle. Jos kunnan kaikki hoitopalvelu yksityistetään yhdelle yritykselle niin ratkaisu ei ole hyvä. Pitää tukea yksilöä, eikä yritystä. Esimerkiksi, että valtio maksaa kelakorvauksen ja kunta maksaa kelakorvauksen omavastuun.

Julkista rahaa ja tukiaisia yrityksiin sijoittavat ja ohjaavat toimijat pitäisi lakkauttaa koska on ongelmallista, että pieni sisäpiiri suuntaa julkista rahoitusta yksittäiselle yritykselle. En suinkaan naureskele. Rahoitus pitää siirtää esimerkiksi palkansaajien veronalennuksiin niin se hyödyttäisi kaikkia yrityksiä paremmin.
 
Tulevaisuuden kehitysvaihtoehtona voisi olla yksilön valinnanvapauden lisääminen.

Julkisen organisaation kyky suoriutua tehtävistään on surkea koska johto on epäpätevää alkaen kuntalaisten valitsemasta valtuustosta ja valtuuston valitsemista lautakunnanjäsenistä päättyen edustajien valitsemiin johtaviin virkamiehiin.

Kyse ei ole julkisten palveluiden määrärahojen ja henkilöstön lisäämisestä koska ne ovat tällä hetkellä kokonaisuutena kaikkien aikojen suurimmat vaan julkisen palvelun kyvystä suoriutua tehtävistään säällisessä ajassa ja säällisellä laadulla.

Julkisten palveluiden määrärahojen ja henkilöstön lisäämisen huutaminen on helppoa populismia ja kyvyttömyyttä ja epäpätevyyttä ja todellisen ongelman kiertämistä. Todellinen ongelma on päätöksentekojärjestelmässä olevat henkilöt ja heidän tietenkin ja ymmärrettävästi yksisilmäiset henkilökohtaiset edut viis muista. Ongelma on julkisen sektorin kokonaisuus. Se kaikki mihin kaikkien aikojen suurin verokertymä uppoaa.
 
Suomi ei ole hyvinvointivaltio, jossa kaikilla on samanlaiset mahdollisuudet päästä samantien alan lääkärille vaan toisten pitää kulkea pitkä byrokratia ja jonotus päästäkseen hoitoon. Jos kuntalainen ei parissa päivässä pääse lääkärille niin kunnan pitää korvata kelakorvauksen omavastuu.

Kelakorvauksen omavastuukin on suuri summa rahaa. Jos kelakorvauksen omavastuuta ei korvata siirtämällä kunnan palveluiden julkinen rahoitus kelakorvauksen omavastuun korvaamiseen niin Suomesta puuttuu kaikkien yksilöiden valinnanvapaus valita hoidon suorittava taho.

Julkinen palvelu ajaa itseään alas omilla toimillaan huonontamalla palvelua ja kykyä suoriutua säällisessä ajassa tehtävistään niin, että lopulta päädytään siihen, että julkinen rahoitus siirretään yksityisille praktiikoille.

Sosialistinen yhden ainoan palveluntarjoajan malli, jolle saa jonottaa viikkoja ja kuukausia ei toimi. Yksilöllä pitää olla valinnanvapaus valita nopeimmin palvelun tuottava tarjoaja.
 
Yksityinen palvelu ei ole laadultaan sen parempaa kuin julkinenkaan vaikka vastaanotto toteutuukin nopeammin. Kyse on motivaatiosta tuottaa hyvää palvelua sillä perusteella, että asiakkaalla on valinnanvaraa. Motivaatio tuottaa hyvää palvelua on pohjimmiltaan taloudellista laatua.
 
Kannatan suoraa demokratiaa, jossa kuntalaiset äänestävät suoraan asioista.
 
Jos kysyttäisiin mitä mieltä valtuutetut ovat siitä, että he itse äänestävät suoraan asiasta niin se on heidän mielestään hyvä juttu. Se on niin hyvä juttu, että kerran kuukaudessa suoraan asiasta äänestäminen kuuluu vain valtuustolle. 51 henkilöä saa paljon valtaa, kun he voivat äänestää asiat muiden puolesta oman puolueen edut, virat ja määrärahat tietenkin huomioiden. Verotuloa nauttivat dominoivat Suomessa tehokkaasti koska heitä on enemmistö äänestäjistä. Verotuloa nauttivien paratiisi loppuu, kun veronmaksajat laittavat hanskat naulaan syystä tai toisesta ja etenkin siksi, että menettävät työmotivaation.

Inhottavaa tekstiä kieltämättä.
« Last Edit: 25. 02. 2010 12:12 by Timo Rintamäki »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7444
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #11 on: 27. 02. 2010 16:04 »

40-kertaiset busines voitot odottaa ottajaansa?

Terveydenhuollon yksityistämishanke lihavassa riidassa


"Valtakunnalliseksi malliksi tarkoitettu terveydenhuollon yksityistämishanke on alkamassa riitaisasti Jämsässä Keski-Suomessa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ja Jämsän kaupunki vaativat molemmat Sitra-taustaiselta Terveysrahastolta 20 000 euron sopimussakkoa.

Terveysrahasto myi hanketta varten perustetusta yhtiöstä osuutensa yksityiselle lääkärifirmalle 40-kertaisella voitolla.

Muut osapuolet kuulivat myyntipäätöksestä vasta, kun se oli tehty"

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010022711210492_uu.shtml

.


Offline O.P.Positio

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 30
  • View Profile
Re: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #12 on: 11. 03. 2010 04:04 »
Sitra ajaa suomalaisen terveydenhuollon ulkomaisten sijoittajien syiin.  Tätäkö Esko Aho oli opettelemassa USA:ssa?

Offline massi

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 501
 • Gender: Male
 • ja eikun lapioimaan...
  • View Profile
Re: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #13 on: 11. 03. 2010 07:07 »
SITRA ja Teollisuussijoitus ovat rahoittamassa nk. siemenvaiheessa olevia yrityksiä.

Hyvä asia sinänsä, mutta niissä outoa on se, että kun yritys sitten alkaa lunastaa lupauksiaan niin silloin SITRA ja Teollisuussijoitus irtautuu omistajuudestaan ja yleensä omistus siirtyy ulkomaisille sijoittajille halvalla.

Eikö olisi kuitenkin järkevämpää että mahdolliset pitkän ajan voitot tulisivat suomalaisille ulkolaisten sijaan.

Tässä olisi korjaamisen varaa...
Muutos on tahtotila

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7444
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #14 on: 23. 04. 2011 01:01 »

.

Tähän aiheeseen joustavasti liittyvä uutinen, nyt näköjään tehdään linjauksia siitä mikä kuuluu julkisen toimivallan hoidettavaksi ainoastaan ja kiiluvasilmäiset sitra ym. osakesalkku kuntapalvelut jää nuolemaan rasvaisia näppejään

Valvira puuttui Rääkkylän yksityistämisaikeisiin

"Valvira on puuttunut Rääkkylän kunnan suunnitelmiin sosiaalipalvelujen yksityistämisestä, kertoo Aamulehti. Kunta haluaisi siirtää lääkäriyritys Attendo Med Onen vastuulle lähes kaikki palvelunsa. Ainoastaan päivähoito ja osa lastensuojelusta jäisivät sopimuksen ulkopuolelle.

Valvontavirasto Valviran mukaan julkisen vallan käyttöä ei voida siirtää yksityiselle yritykselle."

http://www.pohjalainen.fi/Article.jsp?article=566688&Title=AL:+Valvira+puuttui+R%E4%E4kkyl%E4n+yksityist%E4misaikeisiin

.
Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #15 on: 23. 04. 2011 11:11 »
Tämähän perustuu Esko Ahon luomaan konseptiin.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline S-syväkurkku

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 260
  • View Profile
Vs: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #16 on: 23. 04. 2011 11:11 »
Eikös tuomari nurmio jo aikonaan laulanut, että -  juo meidän laskuumme ja panee kätensä taskuumme.
Mitä ne köyhät rahalla tekee, kun eivät siitä mitään ymmärrä.

Näin on porvarit aina toimineet ja kepu myös.

Konsultit toimikaa!

Offline Näin On

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 451
  • View Profile
Vs: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #17 on: 23. 04. 2011 12:12 »
Kysymyshän on Esko Ahon Sitrassa toimiville kavereileen junailemasya miljoonabisneksestä.

Eduskunnan alainen Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on yksityistänyt riskisijoitustensa hoitamista johtajilleen. Johtajat ovat perustaneet hallinnointiyhtiöitä, joiden alaisiin rahastoihin on sijoitettu kymmeniä miljoonia Sitran julkisia varoja ilman kilpailuttamista.

Johtajat ovat perustaneet Biofund, Eqvitec ja Korona Invest -nimiset hallinnointiyhtiöt, eronneet Sitrasta ja menneet hallinnointiyhtiöihin omistajiksi ja johtajiksi.
Sitra maksaa omaisuuden hoidosta parin prosentin hallinnointipalkkion vuodessa rahastojen arvon kehityksestä riippumatta. Johtajat ovat näin moninkertaistaneet tulonsa.
HS 1.12. 2007
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Sitran+entiset+johtajat+hoitavat+sen+miljoonia/1135232272927

Sitra on haiseva korruptiopesä, joka olisi nopesti siivottava. Kun Esko Aho (kepu) kehuu omaa moraaliaan Sitran toiminnanjohtajana ja samalla omana valvojanaan (!!), ja johon Seppo Kääriäinen (kepu) vetoaa mitätöidessään eduskunnalle kuuluvan valvontavelvollisuuden, olisi toki kellojen soitava. Ja kovaa.
http://nakokulma.net/index.php?topic=416.0

Kaikki tämä tapahtuu meidän silmien alla, koska kansa on liin laiskaa ja flekmaattista puuttuakseen mihinkaan.  Olisiko tässä persuille työmaa?

Esko Aho ja Sitra tuhoavat terveydenhuollon
http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/archive/index.php/t-272537.html

Sitra myy Suomen markkinavoimille
http://www.luodem.net/blogi/?k=sitra+myy

EsimerkkiIlman muuta Ravirata ihmisasunnoiksi

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #18 on: 23. 04. 2011 12:12 »
Tämäkö nyt on sitä Roy Rabbin peräänkuuluttamaa markkinaliberalismia ?

Näyttää tuo kriittinen linkki olevan demariperäinen, kuten luonnollista onkin.

http://www.luodem.net/blogi/?k=sitra+myy

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #19 on: 23. 04. 2011 12:12 »
Aho on siois nykyään Nokian johtajia mutta mikään ei ole periaattreessa muuttunut.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #20 on: 23. 04. 2011 13:01 »
Katselin tuossa aiheeseen, eli kuntien palvelujen yksityistämiseen liittyviä vastauksia Hesarin vaalikoneesta ja tein siitä alla olevan yhteenvedon. Mukaan otin vaasalaiset ehdokkaat ja valituksi tulleet kansanedustajat Vaasan vaalipiiristä siltä osin mitkä olivat vastanneet vaalikoneen kysymyksiin. Muutamia ääniä keränneet piraattipuolueen tai vastaavien sirpaleiden ehdokkaat jätin noteeraamatta.

Kysymys kuului:
Kunnat ovat viime vuosina ulkoistaneet palveluitaan yksityisten yritysten ja kolmannen sektorin toimijoiden tuotettaviksi. Paineet tilata palveluita ulkopuolisilta kasvavat edelleen. Mikä seuraavista vastaa parhaiten näkemystäsi?Ulkoistamista pitää lisätä huomattavasti, koska yritykset tuottavat palvelut tehokkaammin mutta kunnat voivat edelleen itse päättää, mitä kilpailuttavat.

Lars Gästgivars, Tom Gullberg


Ulkoistamista pitää lisätä, mutta kuntien pitää oppia kilpailuttamaan ulkopuoliset palvelunsa paremmin hinnan ja laadun kannalta.

Markku Mäntymaa, Janne Sankelo, Riitta Pääjärvi-Myllyaho, Susanna Koski, Olav Jern, Marjatta Vehkaoja.
Paula Risikko, Ulla-Maj Wideroos, Anna-Maja Henriksson, Mats Nylund, Peter Östman, Mika Lintilä, Lasse Hautala, Mikko Savola.


Palveluita ei pidä ulkoistaa nykyistä enempää, sillä ulkoistaminen vaarantaa julkisten palveluiden laadun eikä tuota merkittäviä säästöjä.

Miapetra Kumpula-Natri, Matias Mäkynen, Harri Moisio, Kari Pastuhov, Heimo Hokkanen, Terttu Harakka, Juha Ossi, Outi Pantsar


Ulkoistettuja palveluita pitää palauttaa kuntien hoidettaviksi. Kunnalla on lakisääteinen tehtävä tarjota palveluita, joten sen pitää myös tuottaa ne itse.

Maria Tolppanen, Harri Leppälä,Vesa-Matti Saarakkala, Reijo Hongisto, Reino Kolmonen, Arttu Uhlgren, Juha Tuomikoski, Kaarlo Nelimarkka


Vastauksia eivät olleet antaneet Hesarille ainakaan seuraavat: Joakim Strand, Ida Ahlbom, Anneli Mantila, Tapio Hakala, Jutta Urpilainen, Tuomo Puumala.
« Last Edit: 23. 04. 2011 13:01 by Jorma Kivimäki »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7444
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #21 on: 24. 06. 2011 21:09 »

Ulkoistettuja palveluita pitää palauttaa kuntien hoidettaviksi. Kunnalla on lakisääteinen tehtävä tarjota palveluita, joten sen pitää myös tuottaa ne itse.

Maria Tolppanen, Harri Leppälä,Vesa-Matti Saarakkala, Reijo Hongisto, Reino Kolmonen, Arttu Uhlgren, Juha Tuomikoski, Kaarlo Nelimarkka


Yllättäen tai ehkä niinkään yllättävästi tässä viimeisessä listassa on paljon perussuomalaisia :)

Muut onkin sitten mitä lie rikkureiden asiamiehiä :)

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7444
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #22 on: 23. 11. 2011 14:02 »

.

Terveydenhuollon yksityistäminen näyttäisi merkitsevän automaattisesti tottumista jatkuvasti huononeviin palveluihin

MedOne sai huomautuksen hoidon puutteista Tampereella

"Aluehallintovirasto on antanut huomautuksen Attendo MedOne Oy:lle potilasturvallisuuden vaarantumisesta Hatanpään sairaalassa Tampereella.

Myös Tampereen kaupunki sai huomautuksen.

Kaupunki on ulkoistanut osaston sairaanhoidon yksityiselle MedOnelle.

Virasto havaitsi useita epäkohtia osaston toiminnassa. Potilasmääriä ylitettiin toistuvasti ja potilaita oli ylipaikoilla ilman, että lisähenkilökuntaa olisi hankittu. Myös lääkehuollossa oli epäselvyyksiä.

- Tapaus oli poikkeuksellinen, koska puutteita oli useita, huomauttaa päällikkö Marjatta Aittolahti aluehallintovirastosta."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011112314811021_uu.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7444
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #23 on: 25. 04. 2012 19:07 »

.

Vaihtoehto hallitsemattomalle yksityistämiselle ja säälimättömälle "kunta" businekselle jossa 99 % voitosta ohjautuu Suomen ulkopuolelle hämäräperäisille paratiisisaarille

Ajankohtainen kakkonen Jakso 11/350

Pelastaako osuuskuntamalli terveydenhuollon? Mitä Suomi voi oppia brittien Big Societystä?

http://areena-beta.yle.fi/ng/areena/tv/1462160

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7444
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #24 on: 12. 09. 2012 18:06 »
.

Terveydenhuollon it-järjestelmät vetävät vertoja NASA-hankkeille -hinnassa

Miljardien sairaala-it sytytti Facebook-raivon

"Facebookissa on lähtenyt nopeasti liikkeelle kiivassävyinen keskustelu pääkaupunkiseudulle suunnitellusta potilastietojärjestelmästä.

Kiukkua herättää potilastietojärjestelmän hinta. Kriittisissä Facebook-teksteissä viitataan Sitran selvitykseen (pdf) perustuvaan Tietoviikon tekstiin, jonka mukaan tietojärjestelmä maksaa 1,8 miljardia euroa.

Vihreiden kunnallisvaaliehdokas Kirsi Louhelinen ihmettelee blogissaan, miten mikään järkevästi harkittu it-järjestelmä voi maksaa 1,8 miljardia. It-alalla vaikuttava kirjoittaja viittaa siihen, että Virossa potilastietojärjestelmä rakennettiin 10 miljoonalla.

Kirjoittajan mielestä suunniteltu terveydenhoitojärjestelmä vetää hinnassa vertoja vain Nasan avaruussukkulalentojen ohjelmistohankkeelle."

http://www.itviikko.fi/uutiset/2012/09/10/miljardien-sairaala-it-sytytti-facebook-raivon/201237447/7

123456_X

 • Guest
Vs: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #25 on: 12. 09. 2012 18:06 »
Millä tavoin Esko Aho liittyy tähän huijaukseen?

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7444
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #26 on: 12. 09. 2012 19:07 »

.

Mielenkiintoista sikäli että aikanaan Eskon murjoma Sitra hinnoittelee kenenkään pyytämättä terveydenhuollon ohjelmistoja valmiiksi roimasti yläkanttiin

Ei olisi mahdollista missään muussa maassa

.

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #27 on: 15. 09. 2012 00:12 »
Mä maksin osatool T2 ja vieressä oleva punatiilinen tato oli mua tutkinut niin tiedot tuli faksilla kun annoin luvan. Tuli semmosia kokemuksia etten annakkaan enään lupaa vaikka ajattelin et helpompi hoitaa, ruotsalainen läkäri suuttui ku sanoin etten puhu ruotsia ja epikriisin oikaisu ei ole helppoa ku vanha täysin vaarä paska jää sinne. Ihan mahdotonta hommaa ku kaaduin kännissä ja lää keissä kahden kaljan takia kaksi päivää ennen tapaturmaa josta en tiennyt mitään vaan 47Kg kilosta koiraa talutin ja nut raja on 5Kg. Onneksi löytyi lääkäri joka kirjoitti uuden mutta vanha jää sinne. Te ette halua mitä näin kirurgisella osastotolla. K25 pitäis laittaa..
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

henri.autero

 • Guest
Vs: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #28 on: 20. 10. 2012 01:01 »
Siinä vähän infoa sosiaalihuollon bisneksestä:
http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=3749.0

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7444
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #29 on: 31. 08. 2013 10:10 »

.

Kuntayhtiön työntekijöille kenkää - pomoille bonukset!

Ulkoistaminen toi kuntaomisteiselle yhtiölle miljoonatappiot ja potkut yhdeksälle työntekijälle. Johtoryhmä kuittasi 129 000 euron tulospalkkion.

"Kuntaomisteinen tietohallintoyhtiö Kuntien Tiera Oy on tilinpäätösten valossa tehnyt voittoa kymmenen tuhatta euroa, mutta tuloksen takana on tilinpäätöskikkailu. Todellisuudessa yhtiö on tehnyt miljoonien eurojen tappiot ja joutunut irtisanomaan henkilöstöään.

Yksi yhtiön vähintäänkin kilpailukykyisistä palkkioista nauttinut pomo oli hallituksen puheenjohtajana toukokuuhun asti toiminut Sitran yliasiamies Mikko Kosonen. Yhtiö aloitti toimintansa syksyllä 2010 juuri Sitran johtaman hankkeen tuloksena."Kuntien Tiera Oy:n hallituksen puheenjohtajana istui toukokuuhun asti Sitran yliasiamies Mikko Kosonen.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013083017431127_uu.shtml

.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7444
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: SITRA yksityistää terveydenhuoltoa vauhdilla
« Reply #30 on: 26. 05. 2016 16:04 »
.

Professori: ”Esko Aho veti maton alta usealta lupaavalta yritykseltä”

26.5.2016 11:18
Päivitetty:
26.5.2016 11:26Professorin mielestä nyt pitäisi satsata lääkekehitykseen, mutta Suomen hallitukset eivät ole tätä ymmärtäneet.


"Turun yliopiston syöpätutkimuksen professori Jukka Westermarck (vihr.) kirjoittaa Puheenvuoro-blogissaan, että Suomen pitäisi panostaa lääkekehitykseen.

Westermarckin mielestä Talvivaaran ja Microsoftin tapaukset osoittavat Suomen yksipuolisen elinkeinorakenteen haavoittuvuuden.

– Maailmanlaajuisesti suurimpia kasvualoja on lääkekehitys. Maailmalla myydään yli 40 lääkettä yli miljardilla € vuodessa ja lähes kaikkia näitä myydään tällä voluumilla vuosikausia. Suomessa vastaava esimerkki on alunperin Leiraksen kehittämä Mirena jota Bayer edelleen valmistaa Turussa ja jonka vuosittainen myynti on lähes 800 miljoonaa euroa, Westermarck kirjoittaa.


Westermarckin mielestä lääkekehitys voisi olla kansantaloudellisesti merkittävä uusi elinkeino Suomelle. Bloginsa kommentissa professori toteaa, että viime vuosien kehitystä on ollut surullista seurata.

– [Kymmenen vuotta sitten] oli erittäin lupaava vaihe joka katkesi kuin kananlento kun Esko Aho [Suomen itsenäisyyden juhlarahaston] Sitran johtajana päätti lopettaa lääkekehityksen tukemisen ja veti maton alta usealta lupaavalta alkuvaiheen yritykseltä, Westermarck toteaa."

http://www.uusisuomi.fi/raha/196254-professori-esko-aho-veti-maton-alta-usealta-lupaavalta-yritykselta

.