Author Topic: Maahanmuuttopolitiikkamme  (Read 531710 times)

0 Members and 52 Guests are viewing this topic.

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #120 on: 20. 04. 2009 18:06 »
Valitettavasti todellisuus ei nyt vastaa kuvitelmaasi.

Mistä sitten kaikki rikolliset, raiskaajat ym. väärien papereiden kera tulleet, jos kerran päästään valikoimaan?
Ymmärrän toki mitä ajat takaa, mutta ymmärrätkö sinä mitä minä ajan takaa? Vaikka turvapaikanhakijoita valkattaisiin miten, niin heitä ei voida ottaa vastaan maahan niiden kriteerien mukaan, joista täällä puhutaan. Meidän valikointimme ei vain yllä sille tasolle, että voitaisiin todellakin valita.

Quote
Valitettavasti todellisuus ei nyt vastaa kuvitelmaasi.

Joten todellisuus on juuri sitä. Ja parhaiten näet sen todellisuuden Helinin copy/paiste äimistelystä.

Quote
Kyllä jo nykyinen lainsäädäntö antaa mahdollisuudet tiukempiin käytäntöhin.

Aivan. Mutta todellisuus puhuu omaa karua kieltään. Sitä lainsäädäntöä ei päästä niin usein soveltamaan jo yksin käytännön syistä. Ja miten voitaisinkaan päästä, kun edessä on paperiton pakolainen, joka ei puhu edes samaa kieltä kuin viranomaiset. Hän voi esittää vaikka minkälaisen tarinan ja on täysin koskematon lain edessä, vaikka taustalla olisi kuinka paljon rikoksia.

Quote
Kyse on poliittisista päätöksistä ja viranomaisten resursseista.

Rahallakaan ei aina jyllätä, eikä edes resursseilla. Jos jossakin maassa on sekasorto, eikä siellä ole edes hallitusta, niin miten hakea sieltä tietoa yksittäisistä turvapaikanhakijoista, jotka kaiken lisäksi ovat saapuneet väärin papererein?
Voidaanhan tällaiseen toimintaan pumpata rahaa vaikka kuinka paljon. Otetaan vaikka esimerkiksi se Helinin pastori Ruandasta. Hänen tapauksessaan ollaan jo vähän sijoitettu, mutta taitaa maksaa jo nyt tähtitieteellisiä summia ja kysymys on kuitenkin vain yhdestä miehestä.

Quote
Lepsuilulla aiheutetaan kasvavaa tyytymättömyyttä ja ongelmia myös niille oikeille pakolaisille. Marginaalinen systeemin hyväksikäyttö ei ole ongelma, mutta lähes systemaattinen on.

Ekonoominen rikollisuus on usein systemaattista. Rahaa on huijattu aina systemaattisesti. Myös pakolaiset löytävät omat kanavansa. Jotkut ihan pakon edessä, toiset sitten taas eri syistä. Yhteistä näille on kuitenkin se, että systemaattista hyväksikäyttöä on äärimmäisen vaikea valvoa ja ohjata. On aina helppo osoittaa sormella ja epäillä, silloinkin kun joku on todella yrittänyt. Meidän kontrollijärjestelmällämme kun on se varjopuoli, että syö myös sitä yrittävää, kun joka paikassa pitäisi olla tekemässä oikein, jonkun määräyksestä ja ohjeistamana, samaan aikaan kun kansa seuraa katseella ja äimistelee muita samanvärisiä.

Quote
Totta kai turvapaikanhakija hakee turvapaikkaa jostain syystä. Syy voi olla se, että oikeasti ollaan turvapaikan tarpeessa, mutta käytännössä vaan suurimmassa osassa meille tulleista tapauksista näin ei ole ollut. Tästä on kysymys.

Mistä sait tuon suurimman osan? Onko sinulla tästä jotain faktaa?

Quote
Mitä tulee tuohon sepustukseesi vääristä papereista, niin minähän puhuin paperittomista tulijoista, en väärillä papereilla tulijoista. Passitta ei koneeseen pääse, joten paperit on matkalla jostain syystä hukattu. Jokainen voi sitten itsekseen miettiä, mikähän se todennäköisin syy voisi olla.

Paperiton on periaatteessa sama asia, kuin väärin papereiden saapuva. Jostain syystä ei voi paljastaa oikeaa henkilöllisyyttään.

Quote
Sinisilmäisyys on tietenkin inhimillinen piirre, mutta ei välttämättä kovin järkevää viranomaisten ja poliittisen päätöksenteon tasolla.


Itse kutsuisin tätä käytännöksi parempien neuvojen puutteessa. Jokainen täällä tietää, miten asiat pitäisivät olla, mutta harva pystyy antamaan siihen työkalut.
Toiseksi, Suomen 750 kiintiöpakolaista ovat niin pieni määrä, että lieneekö tuo nyt niin kauheaa, vaikka mukaan lipsahtaakin turvapaikanhakijoita, joiden motiivit ovat eri tasolla? Tarkoitan, Suomi hoitelee sen oman osuutensa maailman pakolaisongelmasta ja evribadi häpi. Pitääkö sen pakolaisen olla välttämättä sandaalit jalassa saapuva peduiini, joka on anonut passit ja viisumit jo etukäteen ja on taatusti köyhä ja vainottu?

Yleensäkin, millainen on unelmapakolainen, jonka kaikki hyväksyvät? Onko sellaista?
Eric Sardinas

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #121 on: 20. 04. 2009 18:06 »
Moniavioisuus Tanskassa on paljon yleisempää kuin mitä tähän asti on arvioitu. Monet uskonnolliset johtajat vihkivät miehet kahden tai useamman vaimon kanssa.
Käännynnäinen Jette Abou-Hawache kertoo Jyllands-Postenille tuntevansa henkilökohtaisesti kuusi moniavioisessa suhteessa elävää naista.
"Tanskassa on ongelma jota poliitikot tai viranomaiset eivät ole havainneet. Naiset ovat moniavioisissa suhteissa joko fyysisellä tai henkisellä tasolla ja se on pahimmanlaatuista naisten sortamista. Heitä tulisi auttaa jotenkin", sanoo Abou-Hawache.
Ongelma putkahti esiin puolivahingossa, kun hyvinvointiministeriö suoritti äskettäin elinolotutkimusta maahanmuuttajanaisten parissa. Moniavioisuudesta ei kysytty tutkimuksessa erikseen, vaan useat somalialaiset, libanonilaiset ja turkkilaiset naiset nostivat asian itse esille tutkimuksen aikana.
No eihän meillä täällä Suomessa ole mitään hätää, niinhän me kuvitelemme olevamme jotenkin erikoiosasemassa ongelmien suhteen.
http://jp.dk/indland/article1666478.ece

Minäkin olen muuten asunut kerran kahden naisen kanssa. Viranomaisilla ei ollut tosin tämän kanssa mitään ongelmia. Joillakin tutuilla tosin oli :-)

belurisk

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #122 on: 20. 04. 2009 18:06 »

Yleensäkin, millainen on unelmapakolainen, jonka kaikki hyväksyvät? Onko sellaista?

Sellainen voisi olla pakolainen, jonka ei "tarvitse" lähteä "pakoon".
Kv. avunanto ja ulkomaanapu/ulkomaalaisapu tulee pääosin kohdistaa lähtö- ja ongelma-alueille.
Perusongelma on ahneuden, riiston ja alistamisen hyväksyminen sekä korruption sietäminen.  Kyse on rahasta ja vallasta eri muodoissa.  Oikeaa tahtoa ja halua ei oikein löydy miltään suunnalta.
Kyse on monimutkaisesta verkosta ja verkostosta.  YK alajärjestöineen sekä Euroopan Unioni ja muut järjestöt tai yhteenliittymät ovat lähinnä näennäisesti kiinnostuneita ja halukkaita korjaamaan ja panostamaan ongelmiin.  Rahalliset, kauppapoliittiset sekä geopoliittiset ja sotilaalliset intressit toimivat tehokkaana esteenä ongelmien ratkaisuille.
Useimmissa yhteyksissä tulisikin esittää kysymys "kuka/ketkä hyötyvät?".
Kaikkeen kehitykseen liittyvät syyt ja seuraukset sekä taustalla strategiat sekä erilainen manipulointi.
Tämähän on nähtävissä läpi koko ihmiskunnan historian viime vuosituhansina.
Muuttoliike ja pakolaisliikehdintä pitkin sekä pituuspiirejä että leveyspiirejä pitkin tulee nopeasti ja lyhyellä aikavälillä kasvamaan edelleen mittasuhteisiin, joita on vaikea arvioida.  Meneillään oleva taantuma/lama tulee olemaan pientä niihin ongelmiin verrattuna.  Jotkin piirit siitäkin tulevat hyötymään ja nettoamaan - luonnollisesti.
« Last Edit: 20. 04. 2009 18:06 by belurisk »

Globbari

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #123 on: 20. 04. 2009 19:07 »
Kivimäkeä olen jollain lailla jopa arvostanut tietyissä asioissa mutta, että menet sinäkin tuollaiseen halpaan asiassa ei ole hitustakaan totta vaan ovat jonkun murrosiässä olevan nörtin ajankulua.


Ei ole suuria eroja perussuomalaisten ja näiden suomalaisfasistien osalta.
Tänään ovat järjestönsä perustaneet. Mutta aikamoisia hörhöjä näyttää fasistiporukka olevan, kun lueskelin heidän tarinaa. Mutta toisaalta Hitlerikin oli erikoinen tyyppi ja kansa hurrasi kädet pystyssä.

Lainaus heidän sivuiltaan:

Järjestön toiminta on neuvoa-antava. Jäsenjärjestöt pitävät omat johtajansa, miehensä ja tunnuksensa. Kutsut perustamiskokoukseen on toimitettu asianomaisille ml. kaikki maamme uusnatsi- ja fasistipäälliköt. Perustamiskomitea on ehdottanut seuraavaa kokoonpanoa yhdistyksen hallituksen kokoonpanoksi:
Puheenjohtaja: Jussi Halla-Aho
Varapuheenjohtaja: Olavi Mäenpää
Toinen varapuheenjohtaja: Väinö Kuisma
Sihteeri: Teemu Lahtinen
Hallitus: Seppo Lehto, Olavi Koskela, Esa Taberman, Klaus von Grewendorp
Ikuinen johtaja(kunniapuheenjohtaja): Pekka Siitoin

Perustamiskokouksen päätöksistä tiedoitetaan tällä sivustolla. Perustamiskokouksen jälkeen osallistujille on tarjolla Tampereen Tykistökillan ja Pro Karelian elokuvanäytös The Soviet Story Hervannan Technopoliksessa, Hermiankatu 6 A, Tampere alkaen klo. 18:00. Tilaisuudessa keskustellaan myös KAFKA:n aloitteesta muuttaa Tampereen Lenin-museo Adolf Hitler -museoksi.

Pahalta näyttää Perussuomalaisten osalta Jussi Halla-Ahon listalla jo 2400 nimeä.
http://juhamakiketela.info/index.php?sivu=halla-aho
« Last Edit: 20. 04. 2009 20:08 by Globbari »

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #124 on: 20. 04. 2009 20:08 »
Ihmiset ilman huumorintajua ovat onneksi harvassa mutta riittäähän noita, olisikohan niin kun tarpeeksi yrittää valhetta levittää ja siitä jankuttaa niin se muuttuu todeksi.Ei kai yhdistyksiä noin vain perustella ja tuskinpa tuon sorttinen yhdistys edes hyvaksyttäisiinkään .
veritas odium parit.

Offline Reino Kolmonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1396
 • Gender: Male
 • Kansalle voimaa työväenliikkeestä
  • View Profile
  • reino kolmonen
  • Email
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #125 on: 20. 04. 2009 20:08 »
Ihmiset ilman huumorintajua ovat onneksi harvassa mutta riittäähän noita, olisikohan niin kun tarpeeksi yrittää valhetta levittää ja siitä jankuttaa niin se muuttuu todeksi.Ei kai yhdistyksiä noin vain perustella ja tuskinpa tuon sorttinen yhdistys edes hyvaksyttäisiinkään.


Näin se on, että ihminen on yhteiskunnallinen olio, johon ympärillä oleva yhteiskunta vaikuttaa. Eli esimerkiksi, jos rasimiin suhtaudutaan hyväksyvästi niin se jatkaa vain kasvuaan. Ilmeistä on, että nämä suomalaiset fasistitkin ovat juuri tästä laajaksi kasvaneesta maahanmuuttajien asioiden jatkuvasta kritisoimisesta saaneet tuulta purjeisiin.

Rasistiset mielipiteet ovat kasvaneet ihan tavallisten ihmistenkin keskuudessa.

Vähän samaa kuin 1930 luvulla kun natsismikin sai laajaa kannatusta ja Saksassa aivan erityisen paljon. Samoin myös maahanmuuttoasiat ja Saksassa juutalaisviha oli valloillaan. Tuolloin oli  maailmantalous myös kriisissä, kuten nytkin.

Offline qwer

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 209
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #126 on: 20. 04. 2009 21:09 »
Valitettavasti todellisuus ei nyt vastaa kuvitelmaasi.

Mistä sitten kaikki rikolliset, raiskaajat ym. väärien papereiden kera tulleet, jos kerran päästään valikoimaan?
Ymmärrän toki mitä ajat takaa, mutta ymmärrätkö sinä mitä minä ajan takaa? Vaikka turvapaikanhakijoita valkattaisiin miten, niin heitä ei voida ottaa vastaan maahan niiden kriteerien mukaan, joista täällä puhutaan. Meidän valikointimme ei vain yllä sille tasolle, että voitaisiin todellakin valita.

Välillä minusta tuntuu, että et vieläkään ymmärrä, mitä eroa on kiintiöpakolaisella ja turvapaikanhakijalla, sitten taas seuraavassa hetkessä tuntuu, että taidatpa hyvinkin ymmärtää, mutta sotket keskustelussa termit ja niiden sisällöt miten kulloinkin omalta kannaltasi parhaalta näyttää? Kuinkahan tämä nyt on. Joka tapauksessa, vaikka kuinka inttäisit, niin fakta on, että ne 750 kiintiöpakolaista valitaan viranomaisten toimesta, eikä auta, vaikka kuinka vääntäisit ja kääntäisit.

Mitä tulee sitten siihen ilmeiseen näkemykseesi, että nimenomaan heidän joukossaan olisi jotenkin mainittavan paljon ongelmatapauksia, niin onko sinulla jotain lähteitä tällaiselle näkemykselle? Kiintiöpakolaiset nimittäin mennään aika tarkalla seulalla, jopa Supolla on valintaan sanottavaa, joten miksi ihmeessä luulet, että vaivaiset 750 kiintiöpakolaistamme olisivat jokin erityinen ongelma? Eiköhän pakolaisonglemista puhuttaessa tarkoiteta yleensä nimenomaan turvapaikanhakijoita, joita on monin verroin enemmän, eikä heitä valita mitenkään.

Quote
Quote
Kyllä jo nykyinen lainsäädäntö antaa mahdollisuudet tiukempiin käytäntöhin.

Aivan. Mutta todellisuus puhuu omaa karua kieltään. Sitä lainsäädäntöä ei päästä niin usein soveltamaan jo yksin käytännön syistä. Ja miten voitaisinkaan päästä, kun edessä on paperiton pakolainen, joka ei puhu edes samaa kieltä kuin viranomaiset. Hän voi esittää vaikka minkälaisen tarinan ja on täysin koskematon lain edessä, vaikka taustalla olisi kuinka paljon rikoksia.

Kyllä he esittävätkin vaikka minkälaisia tarinoita, se tiedetään. Kysymys on kuitenkin siitä, että käsistä lipsahtaneeseen tilanteeseen vakavasti suhtautumalla turvapaikkahakemusten käsittelyajat voitaisiin lyhentää monin verroin nykysestä; nythän meillä on täysin ruuhkautunut tilanne, ja mm. juuri tästä paljon puhuttiin tuossa eduskunnan täysistunnossa, josta tänne linkin laitoin. Esim. tällä hetkellä on n. 4000 turvapaikanhakijaa vielä kokonaan haastattelematta (ks. Rajamäen puheenvuorot). Siis heidän asiansa käsittely ei ole vielä edes alkanut. Ja lisää tulee koko ajan. Käsittelyajat ovat venähtäneet n. 3 kuukaudesta yli vuoteen. Voinet kuvitella, mihin tilanne kehittyy, jos väkeä lappaa lisää samaan tahtiin, kun turvapaikkasysteemimme on jumissa jo nyt.

Quote
Quote
Kyse on poliittisista päätöksistä ja viranomaisten resursseista.

Rahallakaan ei aina jyllätä, eikä edes resursseilla. Jos jossakin maassa on sekasorto, eikä siellä ole edes hallitusta, niin miten hakea sieltä tietoa yksittäisistä turvapaikanhakijoista, jotka kaiken lisäksi ovat saapuneet väärin papererein?
Voidaanhan tällaiseen toimintaan pumpata rahaa vaikka kuinka paljon. Otetaan vaikka esimerkiksi se Helinin pastori Ruandasta. Hänen tapauksessaan ollaan jo vähän sijoitettu, mutta taitaa maksaa jo nyt tähtitieteellisiä summia ja kysymys on kuitenkin vain yhdestä miehestä.

Meille tulee aika vähän väkeä esim. suoraan Afrikasta. Suurin osa tulee muiden EU-maiden kautta, ja heitä voidaan onneksi Dublin-menettelyllä palautella. Tai ainakin periaatteessa pitäisi voida. Varsinaisissa turvapaikkahaastatteluissa viranomaisilla on kyllä keinonsa selvittää aika useinkin, mistä hakijat ovat tulossa, ja varsinkin, mistä ainakaan eivät ole tulossa. Keinojen käyttö sitten luonnollisesti riippuu resursseista ja ennen muuta poliittisesta tahdosta.

Tuosta olen samaa mieltä, että ruandalaispastorin tapaukseen on varmastikin upotettu jo tähtitieteellisiä summia.

Quote
Quote
Lepsuilulla aiheutetaan kasvavaa tyytymättömyyttä ja ongelmia myös niille oikeille pakolaisille. Marginaalinen systeemin hyväksikäyttö ei ole ongelma, mutta lähes systemaattinen on.

Ekonoominen rikollisuus on usein systemaattista. Rahaa on huijattu aina systemaattisesti. Myös pakolaiset löytävät omat kanavansa. Jotkut ihan pakon edessä, toiset sitten taas eri syistä. Yhteistä näille on kuitenkin se, että systemaattista hyväksikäyttöä on äärimmäisen vaikea valvoa ja ohjata. On aina helppo osoittaa sormella ja epäillä, silloinkin kun joku on todella yrittänyt. Meidän kontrollijärjestelmällämme kun on se varjopuoli, että syö myös sitä yrittävää, kun joka paikassa pitäisi olla tekemässä oikein, jonkun määräyksestä ja ohjeistamana, samaan aikaan kun kansa seuraa katseella ja äimistelee muita samanvärisiä.

Systemaattista turvapaikanhakujärjestelmän hyväksikäyttöä juuri olisikin helpompi valvoa kuin satunnaista, perustuuhan se kokonaan ennalta paikallistettuihin porsaanreikiin ja tiedettyihin toimintatapoihin. Tuntuivat kyllä tuossa linkittämässäni eduskunnan täysistunnossa olevan aika yksimielisiä siitä, että asiat voidaan kyllä hoitaa nykylainsäädännön puitteissa, mutta se vaatii ongelmiin tarttumista ja resurssien lisäämistä, ja jopa siitä, että asia tulisikin kiireesti hoitaa. Käsien pystyyn nostaminen ei ole mikään oikea vaihtoehto; tulijat eivät maailmalta lopu.

Quote
Quote
Totta kai turvapaikanhakija hakee turvapaikkaa jostain syystä. Syy voi olla se, että oikeasti ollaan turvapaikan tarpeessa, mutta käytännössä vaan suurimmassa osassa meille tulleista tapauksista näin ei ole ollut. Tästä on kysymys.

Mistä sait tuon suurimman osan? Onko sinulla tästä jotain faktaa?

Maahanmuuttoviraston taulukon kopiointi sellaisenaan ei oikein onnistu tähän, mutta poimin tähän vuosittain haetut turvapaikat ja annetut myönteiset päätökset.

Turvapaikanhakijat ja päätökset 2000-2008

Vuosi /hakijat/ myönteinen päätös
2000   3170   467
2001   1651   813
2002   3443   591
2003   3221   494
2004   3861   800
2005   3574   597
2006   2324   618
2007   1505   860
2008   4035   785

Ja kuten mm. tästä pääkirjoituksesta ilmenee, tänä vuonna odotetaan ainakin 6000 turvapaikanhakijaa.

Turvapaikanhakijoista ei enää selvitä nykyisillä voimavaroillaQuote
Quote
Mitä tulee tuohon sepustukseesi vääristä papereista, niin minähän puhuin paperittomista tulijoista, en väärillä papereilla tulijoista. Passitta ei koneeseen pääse, joten paperit on matkalla jostain syystä hukattu. Jokainen voi sitten itsekseen miettiä, mikähän se todennäköisin syy voisi olla.

Paperiton on periaatteessa sama asia, kuin väärin papereiden saapuva. Jostain syystä ei voi paljastaa oikeaa henkilöllisyyttään.

Niin, kumpia luulisit olevan enemmän, väärin perustein turvapaikkaa hakevia paperittomia vai jostain muusta syystä paperinsa hukanneita lentomatkustajia.

Quote
Quote
Sinisilmäisyys on tietenkin inhimillinen piirre, mutta ei välttämättä kovin järkevää viranomaisten ja poliittisen päätöksenteon tasolla.


Itse kutsuisin tätä käytännöksi parempien neuvojen puutteessa. Jokainen täällä tietää, miten asiat pitäisivät olla, mutta harva pystyy antamaan siihen työkalut.
Toiseksi, Suomen 750 kiintiöpakolaista ovat niin pieni määrä, että lieneekö tuo nyt niin kauheaa, vaikka mukaan lipsahtaakin turvapaikanhakijoita, joiden motiivit ovat eri tasolla? Tarkoitan, Suomi hoitelee sen oman osuutensa maailman pakolaisongelmasta ja evribadi häpi. Pitääkö sen pakolaisen olla välttämättä sandaalit jalassa saapuva peduiini, joka on anonut passit ja viisumit jo etukäteen ja on taatusti köyhä ja vainottu?

Hmm, taas minusta tuntuu kuin et ymmärtäisi kiintiöpakolaisen ja turvapaikanhakijan eroa. Kummistakohan sinä täällä oikein muuten kirjoittelet? Vai kirjoitteletko milloin mistäkin, miten parhaiten kulloinkin tilanteeseen näyttäisi sopivan? Ihmettelen kyllä, mistä nuo 750 kiintiöpakolaista tähän taas äkkiä tupsahti. Kiintiöpakolaisissa nimitäin ei ole paljon keskustelemista, heitä otetaan vuosittain sen verran mitä sovittu on, kuten jo monesti todettu.

Quote
Yleensäkin, millainen on unelmapakolainen, jonka kaikki hyväksyvät? Onko sellaista?

Vastaan vain omasta puolestani, vaikka en nyt tiedä, onko "unelmapakolainen" ihan relevantti termi. Minun puolestani voidaan ottaa kohtuullisessa määrin aitoja, pakolaisstatuksen ehdot täyttäviä hädänalaisia. Heidän kotouttamisensa on hoidettava kunnolla ja jos rötöstelijöitä joukkoon livahtaa, niin ei mitään päänsilityksiä vaan lain määräämät rangaistukset ja rankemmista rikoksista saa minun puolestani karkottaa sinne mistä on tullutkin. Uskoisin enemmistön suomalaisista ajattelevan asioista suunnilleen samaan tapaan.

Offline Käyttäjätunnus

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 7
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #127 on: 20. 04. 2009 21:09 »
Raapustetaas nyt pitkästä aikaa taas tännekin. Seuraava teksti on oikeastaan osoitettu Reinolle, mutta myös muille luettavaksi ja kommentoitavaksi.

Tässä nyt pitkän aikaa Reinon tekstejä seuranneena, en voi lakata ihmettelemästä, kuinka jatkuvalla syötöllä teksteissä esiintyy vanhat historiantapahtumat (Natsi-Saksa, jne), jotka eivät edes kosketa tätä päivää millään tapaa. Tai no, kaippa sitä aasinsilloilla saadaan rakennettua vaikka mitä, vaikkapa nuijasodan ajoilta asti.

Voisitko Reino tarkentaa keitä tarkoitat, kun puhut fasisteista? Suomen sisua, Perussuomalaisia vai keitä? Jos puhut jommasta kummasta edellä mainituista, niin haluaisin kuulla perusteet miksi he ovat mielestäsi fasisteja?

Sanottakakoon nyt selvyyden vuoksi, että en kuulu kumpaankaan edellämainittuun, enkä mihinkään muuhunkaan järjestöön. Ainoat kortit minun taskussa ovat pankki -ja kirjastokortit :)

Yleisesti ottaen tuntuu Reinon teksteissä esiintyvän ns. Rasse-kortti aina, kun on kyseessä vähänkin maahanmuuttoa tai pakolaisuutta kriittisesti koskeva kirjoitus tai ajatus ja siihen saadaan aina ängettyä mukaan kapitalistit ja muut riistäjät. Ja kuitenkaan mitään hyvää ja perusteltua argumenttia Rasse-väitteelle ei esiinny.

Ihan mielenkiinnosta haluaisin, Reino, sinulta kysyä, kuinka paljon sinulla on henkilökohtaisia kokemuksia esimerkiksi Vaasassa asuvista pakolaisista ja maahanmuuttajista?
Olen kyllä hyvin tietoinen Ruotsin kokemuksistasi, mutta oletko esimerkiksi ikinä työsi puolesta huolehtinut Olympiakorttelin, Verkkokadun, Teeriniemenkadun tai muiden ulkomaalaislähiöiden kiinteistönhuoltoa vai kuuluuko alueisiisi lähinnä alkuperäisväestön osakeasumista? Tällä haen sitä, että näiden kahden ero "saattaa" olla melko merkittävä.

Kysyn tätä siksi, että tiedän ja tunnen varsin monia henkilöitä, jotka työnsä puolesta näissä ja vastaavissa lähiöissä toimivat ja heidän kokemuksensa eivät aina ole olleet niin positiivisia ja ovat olleet melko turhautuneita niissä toimimiseen. Monet ovat kertoneet, kuinka aiempi positiivinen suhtautuminen pakolaisiin ja maahanmuuttajiin alkaa väkisinkin muuttua negatiiviseksi, johtuen täysin arkipäivän kokemuksista. Sanottakoon kuitenkin, että kuulee sitä negatiivistä palautetta ihan syntyperäisistäkin suomalaisista, mutta vähemmässä määrin.

Noh, kaippa hekin ovat vain rasisteja tai muuten vaan suvaitsemattomia ;)

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #128 on: 21. 04. 2009 06:06 »
niin fakta on, että ne 750 kiintiöpakolaista valitaan viranomaisten toimesta,

No okei. Sanotaanko sitten näin, että viranomaiset valitsevat tietoisesti mukaan myös rikollisia?
Valintoja tehdään monella eri tavalla ja eri tuloksin. Faktaa on kuitenkin myös se, ettei tämä valitseminen onnistu, vaan maahan saapuu rikollista ainesta kaikesta huolimatta. Siis rikollisia ei voida valita pois, vaan he me saamme kaupanpäälle ja pyytämättä.

Quote
Mitä tulee sitten siihen ilmeiseen näkemykseesi, että nimenomaan heidän joukossaan olisi jotenkin mainittavan paljon ongelmatapauksia, niin onko sinulla jotain lähteitä tällaiselle näkemykselle?

Määristä minulla taas ei ole mitään käsitystä. Selvää on kuitenkin, että pakolaisten joukossa on myös rikollisia.

Quote
Kiintiöpakolaiset nimittäin mennään aika tarkalla seulalla, jopa Supolla on valintaan sanottavaa, joten miksi ihmeessä luulet, että vaivaiset 750 kiintiöpakolaistamme olisivat jokin erityinen ongelma?

Tämä ei ole tietenkään mikään erityinen ongelma, enkä ole missään myöskään näin väittänyt. Yritin nyt vaan pysyä nimenomaan kiintiöpakolaisissa. Mutta ongelma on ihan sama, oli sitten kysymyksessä kiintiöpakolaiset, tai muut maahanmuuttajat. Tietenkin.

Quote
Kyllä he esittävätkin vaikka minkälaisia tarinoita, se tiedetään. Kysymys on kuitenkin siitä, että käsistä lipsahtaneeseen tilanteeseen vakavasti suhtautumalla turvapaikkahakemusten käsittelyajat voitaisiin lyhentää monin verroin nykysestä; nythän meillä on täysin ruuhkautunut tilanne, ja mm. juuri tästä paljon puhuttiin tuossa eduskunnan täysistunnossa, josta tänne linkin laitoin. Esim. tällä hetkellä on n. 4000 turvapaikanhakijaa vielä kokonaan haastattelematta (ks. Rajamäen puheenvuorot). Siis heidän asiansa käsittely ei ole vielä edes alkanut. Ja lisää tulee koko ajan. Käsittelyajat ovat venähtäneet n. 3 kuukaudesta yli vuoteen. Voinet kuvitella, mihin tilanne kehittyy, jos väkeä lappaa lisää samaan tahtiin, kun turvapaikkasysteemimme on jumissa jo nyt.

Tämä on aika luonnollinen juttu. Jokaisellahan on oikeus saada oma asia käsiteltyä. Joissakin asioissa riittää haastattelu, kun joitakin asioita pitää tutkia syvemmin ja se saattaa sitten kestää.
Mutta tässä on tietenkin tärkeää, että koko toiminta sovitetaan oikealle tasolle. Siitä sitten voidaan aina keskustella, mikä on se oikea aika. Ruotsissa 2-3 vuotta ei ole mitenkään harvinaista ja taitaa löytyä tapauksia, joissa päätös on tullut vasta 5 vuoden kuluttua.
Henkilökohtainen mielipiteeni on kuitenkin se, että vuosi pitäisi riittää.
Niin, ja kyllähän me pystyttäisiin varmasti kuukauteenkin halutessamme, mutta emme voi vaatia turvapaikan entisen kotimaan viranomaisia toimimaan meidän mielemme mukaan. Enkä usko, että he edes priorisoivat näitä juttuja - missään maassa.
Selvää on tietenkin, että mitä enemmän tapauksia, sitä helpommin koko homma ruuhkaantuu. Tämähän on ihan normaalia byrokratiaa. Muistan kun vesioikeudessa kesti jutun käsittely 8 vuotta, eikä kukaan nostanut edes kulmakarvoja.

Quote
Varsinaisissa turvapaikkahaastatteluissa viranomaisilla on kyllä keinonsa selvittää aika useinkin, mistä hakijat ovat tulossa, ja varsinkin, mistä ainakaan eivät ole tulossa. Keinojen käyttö sitten luonnollisesti riippuu resursseista ja ennen muuta poliittisesta tahdosta.


Totta kai. Ja usein se turvapaikanhakija kertoo itsekin totuuden, joka pitää kuitenkin myös tarkistaa. Mutta lienemme kuitenkin samaa mieltä siitä, että usein viranomaiset ovat avuttomia ja voimattomia ja heidän tulee lähteä siitä, mitä se turvapaikanhakija itse runoilee.

Quote
Tuntuivat kyllä tuossa linkittämässäni eduskunnan täysistunnossa olevan aika yksimielisiä siitä, että asiat voidaan kyllä hoitaa nykylainsäädännön puitteissa, mutta se vaatii ongelmiin tarttumista ja resurssien lisäämistä, ja jopa siitä, että asia tulisikin kiireesti hoitaa. Käsien pystyyn nostaminen ei ole mikään oikea vaihtoehto; tulijat eivät maailmalta lopu.

Tuskin tässä onkaan kysymys antautumisesta, mutta johonkin se raja on vedettävä. Lainsääntö on yksi työkalu, mutta aika tehoton silloin, kun järjestelmää käytetään hyväksi. Väärinkäyttäjät löytävät aina porsaanreikiä ja myös uusia löytyy aina sitämukaa, kun vanhat tukitaan.

Quote
Ja kuten mm. tästä pääkirjoituksesta ilmenee, tänä vuonna odotetaan ainakin 6000 turvapaikanhakijaa.

Tarkoitin lähinnä niitä turvapaikanhakijoita, jotka ovat sen turvapaikkansa saaneet. Kuinka moni heistä sai oikean päätöksen? Entäs kuinka monta todellista turvapaikan tarvitsijaa käännytettiin pois? Näitä lukemia meille ei yleensä tarjota.

Quote
Niin, kumpia luulisit olevan enemmän, väärin perustein turvapaikkaa hakevia paperittomia vai jostain muusta syystä paperinsa hukanneita lentomatkustajia.

Vaikea sanoa. Riippuu tietenkin myös siitä, miten se kohdemaa ottaa vastaan paperittomat. Jos se kannattaa, niin silloin heitä saapuu enemmän. Ellei se kannata, niin paperittomalla on joko oikeat, tai väärät paperit.

Quote
Hmm, taas minusta tuntuu kuin et ymmärtäisi kiintiöpakolaisen ja turvapaikanhakijan eroa. Kummistakohan sinä täällä oikein muuten kirjoittelet?


Molemmista.

Quote
Kiintiöpakolaisissa nimitäin ei ole paljon keskustelemista, heitä otetaan vuosittain sen verran mitä sovittu on, kuten jo monesti todettu.

Aivan. Olen itsekin painottanut tätä sopimusta. Mutta sama juttu, heitä(kään) ei voida valita meidän omien kriteeriemme mukaan.

Quote
ei mitään päänsilityksiä vaan lain määräämät rangaistukset ja rankemmista rikoksista saa minun puolestani karkottaa sinne mistä on tullutkin.

Minulla on aina ollut se käsitys, että heitä koskevat samat lait kuin meitäkin.
Karkoitus taas voi olla ongelma, sillä jonkunhan pitää ottaa heidät vastaan. Ei heitä voi aina noin vain lähettää. Lisäksi, heidän joukostaan löytyy myös sellaisia, joilla ei ole mitään kansalaisuutta. Minne heidät voi karkoittaa?
Mekään emme voi marssia passitarkastuksen läpi ihan noin vaan, kotiin saapuessamme EU:n ulkopuolelta, vaikka maassamme on laki ja järjestys. Miten ulkomaalaiset omaan maahanssa, jossa vallitsee täysi kaaos?
Helpointa olisi tietenkin päästää heidät ulos linja-autosta lähellä Ruotsin rajaa ja ajaa kepin kanssa yli, mutta sellaiseen me tuskin ryhdymme. 

Quote
Uskoisin enemmistön suomalaisista ajattelevan asioista suunnilleen samaan tapaan.

Jos siltä äänekkäältä enemmistöltä kysellään, niin ensimmäiset ovat taluttamassa saunan taakse jo pikkujutuista ja uskon, että suuri enemmistö kannattaa karkoitusta suuressa mitassa. Mutta vain se pieni vähemmistö pystyy kertomaan, miten saada laki samaksi kaikille. Sillä eihän se voi olla oikein, että joku voidaan kuskata takaisin entiseen kotimaahansa, mutta toista taas ei, vaikka olisi tehnyt vakavamman rikoksen.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että meidän rangaistusjärjestelmämme tulee olla sama kaikille.

Offline qwer

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 209
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #129 on: 21. 04. 2009 12:12 »
niin fakta on, että ne 750 kiintiöpakolaista valitaan viranomaisten toimesta,

No okei. Sanotaanko sitten näin, että viranomaiset valitsevat tietoisesti mukaan myös rikollisia?
Valintoja tehdään monella eri tavalla ja eri tuloksin. Faktaa on kuitenkin myös se, ettei tämä valitseminen onnistu, vaan maahan saapuu rikollista ainesta kaikesta huolimatta. Siis rikollisia ei voida valita pois, vaan he me saamme kaupanpäälle ja pyytämättä.

Quote
Mitä tulee sitten siihen ilmeiseen näkemykseesi, että nimenomaan heidän joukossaan olisi jotenkin mainittavan paljon ongelmatapauksia, niin onko sinulla jotain lähteitä tällaiselle näkemykselle?

Määristä minulla taas ei ole mitään käsitystä. Selvää on kuitenkin, että pakolaisten joukossa on myös rikollisia.

Quote
Kiintiöpakolaiset nimittäin mennään aika tarkalla seulalla, jopa Supolla on valintaan sanottavaa, joten miksi ihmeessä luulet, että vaivaiset 750 kiintiöpakolaistamme olisivat jokin erityinen ongelma?

Tämä ei ole tietenkään mikään erityinen ongelma, enkä ole missään myöskään näin väittänyt. Yritin nyt vaan pysyä nimenomaan kiintiöpakolaisissa. Mutta ongelma on ihan sama, oli sitten kysymyksessä kiintiöpakolaiset, tai muut maahanmuuttajat. Tietenkin.

Minusta tuntuu, että tässä asiassa emme nyt oikein edisty.

Quote
Quote
Kyllä he esittävätkin vaikka minkälaisia tarinoita, se tiedetään. Kysymys on kuitenkin siitä, että käsistä lipsahtaneeseen tilanteeseen vakavasti suhtautumalla turvapaikkahakemusten käsittelyajat voitaisiin lyhentää monin verroin nykysestä; nythän meillä on täysin ruuhkautunut tilanne, ja mm. juuri tästä paljon puhuttiin tuossa eduskunnan täysistunnossa, josta tänne linkin laitoin. Esim. tällä hetkellä on n. 4000 turvapaikanhakijaa vielä kokonaan haastattelematta (ks. Rajamäen puheenvuorot). Siis heidän asiansa käsittely ei ole vielä edes alkanut. Ja lisää tulee koko ajan. Käsittelyajat ovat venähtäneet n. 3 kuukaudesta yli vuoteen. Voinet kuvitella, mihin tilanne kehittyy, jos väkeä lappaa lisää samaan tahtiin, kun turvapaikkasysteemimme on jumissa jo nyt.

Tämä on aika luonnollinen juttu. Jokaisellahan on oikeus saada oma asia käsiteltyä. Joissakin asioissa riittää haastattelu, kun joitakin asioita pitää tutkia syvemmin ja se saattaa sitten kestää.
Mutta tässä on tietenkin tärkeää, että koko toiminta sovitetaan oikealle tasolle. Siitä sitten voidaan aina keskustella, mikä on se oikea aika. Ruotsissa 2-3 vuotta ei ole mitenkään harvinaista ja taitaa löytyä tapauksia, joissa päätös on tullut vasta 5 vuoden kuluttua.
Henkilökohtainen mielipiteeni on kuitenkin se, että vuosi pitäisi riittää.

Jos turvapaikkahakemusten käsittely venähtää vuoteen tai jopa yli, niin jatkuvasti lisääntyvät hakijat käytännössä halvaannuttavat koko systeemimme. Tässä tilanteessahan käytännössä nyt ollaankin, kun käsittelemättömiä hakemuksia on 4000 ja uusia tulee näillä eväin nopeammin kuin entisiä ehditään käsitellä. Ellei mitään tehdä, vuoden käsittelyajat pitenevät pian ties miten pitkiksi hakijoiden määrän lisääntyessä voimakkaasti, kun sana lepsusta käytännöstä leviää. Käsittelyruuhkasta hyötyvät ainoastaan perusteettomat turvapaikanhakijat, sillä heille se merkitsee pidempää ilmaista ylläpitoa. Todelliset pakolaiset taas pelkästään kärsivät käsittelyaikojen venymisestä. Samoin veronmaksajat, jotka koko lystin kustantavat ja ikävät lieveilmiöt arkielämässään kärsivät. Jos katsot tai luet sen tänne linkittämäni eduskunnan täysistunnon (suosittelen), niin huomaat, että ei siitä kyllä ollut erimielisyyttä, etteikö nyt oltaisi pahassa ruuhkatilanteessa ja että turvapaikkaprosessia on pikaisesti tehostettava ja saatettava käytäntömme muita EU-maita vastaaviksi, etteivät turvapaikanhakijavirrat ohjaudu tänne, samoin siitä, että kotouttamispolitiikassa olisi kovastikin parantamisen varaa.

Quote
Quote
Ja kuten mm. tästä pääkirjoituksesta ilmenee, tänä vuonna odotetaan ainakin 6000 turvapaikanhakijaa.

Tarkoitin lähinnä niitä turvapaikanhakijoita, jotka ovat sen turvapaikkansa saaneet. Kuinka moni heistä sai oikean päätöksen? Entäs kuinka monta todellista turvapaikan tarvitsijaa käännytettiin pois? Näitä lukemia meille ei yleensä tarjota.

No annoin kyllä juuri ne tiedot, joista oli kysymyskin. Mutta mitä tulee tuohon, että ovatko kaikki päätökset absoluuttisesti oikeita, niin varmaankaan eivät ole. Kaikessa päätöksenteossa tapahtuu luonnollisesti joskus myös virheitä, vaikkakaan en usko niitä tapahtuvan tässä asiassa mitenkään merkittävissä määrin. Mutta mihinkähän tällä nyt oikein pyrit?

Quote
Quote
Niin, kumpia luulisit olevan enemmän, väärin perustein turvapaikkaa hakevia paperittomia vai jostain muusta syystä paperinsa hukanneita lentomatkustajia.

Vaikea sanoa. Riippuu tietenkin myös siitä, miten se kohdemaa ottaa vastaan paperittomat. Jos se kannattaa, niin silloin heitä saapuu enemmän. Ellei se kannata, niin paperittomalla on joko oikeat, tai väärät paperit.

Kerrankin olemme täysin samaa mieltä. Jos se kannattaa, niin silloin heitä saapuu enemmän.

Quote
Quote
Hmm, taas minusta tuntuu kuin et ymmärtäisi kiintiöpakolaisen ja turvapaikanhakijan eroa. Kummistakohan sinä täällä oikein muuten kirjoittelet?


Molemmista.

Kannattaa kuitenkin pitää nämä erillään, eikä esim. yrittää vähätellä tuhansista turvapaikanhakijoista aiheutuvia ongelmia kiintiöpakolaisten kohtuullisen hallinnassa olevalla määrällä.

Quote
Quote
Kiintiöpakolaisissa nimitäin ei ole paljon keskustelemista, heitä otetaan vuosittain sen verran mitä sovittu on, kuten jo monesti todettu.

Aivan. Olen itsekin painottanut tätä sopimusta. Mutta sama juttu, heitä(kään) ei voida valita meidän omien kriteeriemme mukaan.

He ovat kuitenkin jo pakolaissatuksen saaneita, ja Suomeen otettavat valitaan paikan päällä suomalaisten viranomaisten toimesta; jotkin kriteerit tätä valintaa aina ohjaavat, ei tänne otettavia arvota.

« Last Edit: 21. 04. 2009 12:12 by qwer »

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #130 on: 21. 04. 2009 13:01 »

Quote
Kannattaa kuitenkin pitää nämä erillään, eikä esim. yrittää vähätellä tuhansista turvapaikanhakijoista aiheutuvia ongelmia kiintiöpakolaisten kohtuullisen hallinnassa olevalla määrällä.

Tietenkin, mutta monessa asiassa ei ole väliä puhutaanko turvapaikanhakijoista, vai kiintiöpakolaisista. Heitä yhdistävät usein samat ongelmat ja molemmat ryhmät saapuvat joskus rehellisesti ja joskus tarinoin, jotka eivät ole aina välttämättä täysin totta. Emmekä me pysty valitsemaan tässä. Tämä on se minun pointtini, jota olen ajanut takaa alusta lähtien.

Quote
He ovat kuitenkin jo pakolaissatuksen saaneita, ja Suomeen otettavat valitaan paikan päällä suomalaisten viranomaisten toimesta; jotkin kriteerit tätä valintaa aina ohjaavat, ei tänne otettavia arvota.

Et ymmärrä mitä minä tarkoitan. Vaikka heitä valkattaisiin kuinka ja minkälaisin kriteerein, emme voi koskaan olla varma miten he ne täyttävät. Joskus osuu oikeaan, toisinaan sitten taas ei ja kysymys on tosiaankin lähinnä arpapelistä. 
Ajattele nyt itse, edessäsi on Ahmed, joka täyttää pakolaisen kriiteerit. Kuka helvetti sen voi todistaa?
Ja sama toisinpäin, Ahmed lähetetään kotiin, koska hän ei täytä pakolaisen kriteerejä. Kuka sen taas pystyy todistamaan?

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #131 on: 21. 04. 2009 16:04 »
Kyllähä nämä Ahmedit ja muut ovat todistaneet omalla käytöksellään kaiken tarvittavan.Kovaa peliä pohjoisessa: Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors (r.) toivoo, että Suomen kurdiyhteisö ottaa vastuuta Rovaniemen vastaanottokeskuksessa asuvien nuorten kurdimiesten toiminnasta. Pakolaisten käyttäytymiseen liitetyt ongelmat nousivat eilen esille ministerin vieraillessa Rovaniemellä.
Ministerille kerrottiin, että vastaanottokeskuksen nuoret miehet ovat häirinneet lähinnä ulkomailta Suomeen tulleita naisia neljän kuukauden ajan. Naisia on myös syljetty kasvoihin ja haukuttu eri tavoin. Yksi on uhattu jopa tappaa.
Kun asiasta on puhuttu poliisille, poliisi on levitellyt vain käsiään. Kukaan ei ole asiaan puuttunut.
Hetkinen nyt eiköhän seuraavan kerran suomalainen mies rutiininomaisesti hakkaa ja raiskaa puukottaa naisia, ongelmaan puuttuu poliisi, sosiaalitoimisto, liuta feministijärjestöjä ja tiedotusvälineet. Kas kun ei ole olemassa mitään muuta "suomalaisyhteisöä", joka voisi asiaan muuten puuttua.
Vaikea uskoa jos ihminen hakee turvapaikkaa hän tekee sen jakamalla tappouhkauksia.veritas odium parit.

Jack

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #132 on: 21. 04. 2009 19:07 »

Vaikea uskoa jos ihminen hakee turvapaikkaa hän tekee sen jakamalla tappouhkauksia.

Olen kuullut huhuja, että joissain maissa tapetaan ja syödään kissoja.
Sellaisista maista ei tietenkään saisi tuoda pakolaisia.

Jokainen muistaa miten kävi keskiajalla kun kissoja tapettiin.
Siinä kuoli miljoonia ihmisiä ruttoon.

Kuka muistaa mitä tapahtui kun koiria tapettiin kun oli sota ja nälkä?

Ei kai mitään paitsi että masut täyttyivät ja moni jäi sen ansiosta eloon.

Koiran pitäminen katastrofia varten elintarvikkeeksi on perusteltavaa kuten
sikojenkin mutta muu käyttö on täysin turhaa.

eklu

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #133 on: 21. 04. 2009 20:08 »
Kissat on kissoja, koirissa rupiaa jo eroja näkymään Jack. Rapsuttaa hän koirien kuningasta tämän sanottuaan. Eikä ole pakolainen tai mamu vaikka onkin musta, isä kyllä ulkomailta.

Offline qwer

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 209
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #134 on: 22. 04. 2009 00:12 »
Osui vastaan ainakin itselleni uusi blogituttavuus, jossa ajatuksia herättävää arviointia juuri puheena olleista turvapaikanhakuasioista:

Humanitäärinen maahanmuutto kymmenkertaistuu

Kirjoituksessa käsitellään myös perheenyhdistämisiä, joista täällä ei ole vielä juurikaan puhuttu.

Jack

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #135 on: 22. 04. 2009 06:06 »
Kissat on kissoja, koirissa rupiaa jo eroja näkymään Jack. Rapsuttaa hän koirien kuningasta tämän sanottuaan. Eikä ole pakolainen tai mamu vaikka onkin musta, isä kyllä ulkomailta.

No joo myönnettäköön, että vahtikoirat ja opaskoirat voisin sallia.  Mutta sellaiset
kuolaavat tautia levittävät bulldogit tai kirjavat dalmatialaiset.  Mihin ihmeeseen niitä
tarvitaan?  Houkuttelemaan rottia?

Bokseri käveli kadulla ja näki susikoiran päänsä yläpuolella parvekkeella.
Bokseri huikkasi susikoiralle:
- Hyppää alas minun seurakseni.
Susikoira huikkasi takaisin:
- En varmasti hyppää! Luuletko sinä,
että minä haluan samanlaisen kuonon kuin sinulla on?

Mutta asiaan.  Jos tänne tuodaan pakolaisia maista joissa paistetaan kissoja
päivälliseksi niin kohtahan tänne on jonossa uuspakolaisia ilmaisen kissapaistin
toivossa.  Toisessa kulttuurissa saatetaan hyvinkin naureskella kun täällä
kävelee kissapaisteja ihan vapaana tai niitä pidetään kotona.  Sitten
ihmetellään kun kaiken maailman influenssat ja taudit lisääntyy.
« Last Edit: 22. 04. 2009 09:09 by Jack »

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #136 on: 22. 04. 2009 13:01 »
Jack ei ole tainnut lukea tai kuulla mutta osa mamuista pureskelee päivittäin kattia, tämähän olisi vaikka adressin paikka.
veritas odium parit.

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #137 on: 22. 04. 2009 13:01 »

Kun asiasta on puhuttu poliisille, poliisi on levitellyt vain käsiään. Kukaan ei ole asiaan puuttunut.


Onko asiasta tehty ilmoitus? Sehän ei ainakaan ennen ole auttanut, että vain puhutaan ja osoitellaan sormella.

Quote
Hetkinen nyt eiköhän seuraavan kerran suomalainen mies rutiininomaisesti hakkaa ja raiskaa puukottaa naisia, ongelmaan puuttuu poliisi,

Eiköhän siinä käy samalla tavalla, oli sitten tekijänä ulkomaalainen, tai suomalaissyntyinen. Ei nyt lähdetä taas mummoilemaan Helin.

Quote
Vaikea uskoa jos ihminen hakee turvapaikkaa hän tekee sen jakamalla tappouhkauksia.

Kaksi eri asiaa.

Hän voi hakea turvapaikkaa.

Mutta ei hänen tarvitse olla sen perusteella järjissään.

Ota myös huomioon se, että turvapaikanhakijoita tulee monesta eri maasta ja monista eri olosuhteista. JJoukkoon mahtuu myös sekopäitä. Aivan samalla tavalla kuin omastakin takaa.

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #138 on: 22. 04. 2009 14:02 »
Ehkäpä ulkomaalaistaustaisten naisten on vaikeampi tehdä rikosilmoitusta johtuen monestakin syystä, ja poliisin toiminta on ollut jo pitkään alaarvoista puuhastelua ja ihmettelyä.tässä kaleva lehdessä ollut tarina , yksi monista siltä suunnalta.Seksuaalisen häirinnän kohteeksi joutunut iranilaissyntyinen, Rovaniemelle kuusi ja puoli vuotta asunut 22-vuotias nainen ei halua paljastaa henkilöllisyyttään. Hän kertoo miesten jahtaavan häntä julkeilla katseilla, seuraavan häntä paikasta toiseen ja pyrkivän hänen lähelleen ahdistavasti aina, kun se on mahdollista. Viime lauantaina hän kertoi joutuneensa sylkemisen kohteeksi, kun ravintolassa omassa seurueessaan pakeni koko ajan lähelleen pyrkiviä miehiä.

Nainen epäilee, että miehet kokevat muslimeina hänen olevan ikään heidän omaisuuttaan. Koska hän on eurooppalaisesti pukeutunut, miehet pitävät häntä niin sanotusti huorana.

Uskonnon ja patriarkaalisen kulttuurin vuoksi harjoitettua naisen alistamista kotimaastaan paennut nainen on neuvoton, kun joutuu Rovaniemellä kohtaamaan ihonvärinsä vuoksi pelottavaa kohtelua.

Erityisen huolissaan hän on rovaniemeläisen miehen kanssa naimisissa olevasta siskostaan, joka on pienen lapsensa kanssa liikkuessaan myös joutunut ahdistavan käytöksen kohteeksi.
veritas odium parit.

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #139 on: 22. 04. 2009 14:02 »
On hyvä pitää mielessä, että myös nainen voi olla sekopää, eikä se katso kansalaisuuteen.
Siksi olisi hyvä suhtautua varauksin näihin yksittäistapauksiin, joita riittää varmasti samalla tavalla, kuin kantaväestöstä puhuttaessa.

Meillähän naiset jättävät jopa lapsensa kotiin yksin nukkumaan ja lähtevät sitten baarin jahtaamaan munaa. Siis kaikki. Vai oliko niitä vain kaksi?

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #140 on: 22. 04. 2009 14:02 »
Rovaniemelle kuusi ja puoli vuotta asunut 22-vuotias nainen ei halua paljastaa henkilöllisyyttään.

Dubain metallifestareilla oli muuten myös eräs iranilainen nuorimies, joka ei halunnut paljastaa henkilöllisyyttään, koska kantoi jonkun metallibändin mustaa t-paitaa. Iranissa kun ne eivät ole sallittuja.

Vierailija

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #141 on: 22. 04. 2009 19:07 »
Saimme Vaasaan Helinin mieliksi ihan kotimaisen paluumuuttajan. Mamuhan tämäkin on. Tämän varmaan Helin ottaa mieluummin naapurikseen kuin väärää uskontoa tunnustavan.Nikita muutti juuri Gerbyhyn.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Juha_Valjakkala

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #142 on: 22. 04. 2009 19:07 »
Mikäs mamu mies on Suomalainen ja kärsinyt tuomionsa täällä ja en tunne rikollisia enka ole heistä mielissään päinvastoin, ja tuo on perättömien juttujen levittämistä jos häntä mamuksi väität. Uskontoa saa tunnustaa minun puolesta minkälaista tahansa mutta kulloisenkin maan lakien ja asetusten puitteissa.
veritas odium parit.

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #143 on: 22. 04. 2009 20:08 »
Tässä muuten myös Vaasassa asusteleva herra asuu rantakadulla täysihoidossa ja säännöllisesti kuskataan vartioiden kera palosaarentien rukoushuoneelle.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Abdigadir_Osman_Hussein
veritas odium parit.

Vierailija

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #144 on: 22. 04. 2009 21:09 »
Mikäs mamu mies on Suomalainen ja kärsinyt tuomionsa täällä ja en tunne rikollisia enka ole heistä mielissään päinvastoin, ja tuo on perättömien juttujen levittämistä jos häntä mamuksi väität.
Eikös tämä mies vaikuttanut Ruotsissa? Jos muuttaa Ruotsi-nimisestä maasta Suomi-nimiseen maahan niin eikö silloin tule maahanmuuttajaksi?

Mistä kansakunnasta löyyy pahimmat rikolliset? Minkä kansakunnan maahanmuuttajille jo kansallisuuden perusteella pitäisi panna kielto saapua maahamme? Onko olemassa  syntymästään paha ihminen/kansa? O Saisiko Suomessa harjoittaa vain ev.lut uskontoa julkisesti?

Offline Reino Kolmonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1396
 • Gender: Male
 • Kansalle voimaa työväenliikkeestä
  • View Profile
  • reino kolmonen
  • Email
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #145 on: 22. 04. 2009 21:09 »
Raapustetaas nyt pitkästä aikaa taas tännekin. Seuraava teksti on oikeastaan osoitettu Reinolle, mutta myös muille luettavaksi ja kommentoitavaksi.

Tässä nyt pitkän aikaa Reinon tekstejä seuranneena, en voi lakata ihmettelemästä, kuinka jatkuvalla syötöllä teksteissä esiintyy vanhat historiantapahtumat (Natsi-Saksa, jne), jotka eivät edes kosketa tätä päivää millään tapaa. Tai no, kaippa sitä aasinsilloilla saadaan rakennettua vaikka mitä, vaikkapa nuijasodan ajoilta asti.

Voisitko Reino tarkentaa keitä tarkoitat, kun puhut fasisteista? Suomen sisua, Perussuomalaisia vai keitä? Jos puhut jommasta kummasta edellä mainituista, niin haluaisin kuulla perusteet miksi he ovat mielestäsi fasisteja?

Sanottakakoon nyt selvyyden vuoksi, että en kuulu kumpaankaan edellämainittuun, enkä mihinkään muuhunkaan järjestöön. Ainoat kortit minun taskussa ovat pankki -ja kirjastokortit :)

Yleisesti ottaen tuntuu Reinon teksteissä esiintyvän ns. Rasse-kortti aina, kun on kyseessä vähänkin maahanmuuttoa tai pakolaisuutta kriittisesti koskeva kirjoitus tai ajatus ja siihen saadaan aina ängettyä mukaan kapitalistit ja muut riistäjät. Ja kuitenkaan mitään hyvää ja perusteltua argumenttia Rasse-väitteelle ei esiinny.

Ihan mielenkiinnosta haluaisin, Reino, sinulta kysyä, kuinka paljon sinulla on henkilökohtaisia kokemuksia esimerkiksi Vaasassa asuvista pakolaisista ja maahanmuuttajista?
Olen kyllä hyvin tietoinen Ruotsin kokemuksistasi, mutta oletko esimerkiksi ikinä työsi puolesta huolehtinut Olympiakorttelin, Verkkokadun, Teeriniemenkadun tai muiden ulkomaalaislähiöiden kiinteistönhuoltoa vai kuuluuko alueisiisi lähinnä alkuperäisväestön osakeasumista? Tällä haen sitä, että näiden kahden ero "saattaa" olla melko merkittävä.

Kysyn tätä siksi, että tiedän ja tunnen varsin monia henkilöitä, jotka työnsä puolesta näissä ja vastaavissa lähiöissä toimivat ja heidän kokemuksensa eivät aina ole olleet niin positiivisia ja ovat olleet melko turhautuneita niissä toimimiseen. Monet ovat kertoneet, kuinka aiempi positiivinen suhtautuminen pakolaisiin ja maahanmuuttajiin alkaa väkisinkin muuttua negatiiviseksi, johtuen täysin arkipäivän kokemuksista. Sanottakoon kuitenkin, että kuulee sitä negatiivistä palautetta ihan syntyperäisistäkin suomalaisista, mutta vähemmässä määrin.

Noh, kaippa hekin ovat vain rasisteja tai muuten vaan suvaitsemattomia ;)


Kyllä historia on tunnettava ja sitä on tarkasteltava nykypäivän yhteiskunnallista tilannetta vasten.

Yksilöllisesti olen kun ikää on karttunut, muistellut minkälainen olin nuorempana, sitä kautta olen jotenkin paremmin ymmärtänyt nuorten ymmärtämätöntä kohellusta. Samoin omat nuoruuden kohellukset on palautunut sitä kautta mieleen. On todella helppoa valtaeliitin viedä nuoria ja vailla tietoisuutta olevia ihmisiä yhteiskunnallisissa asioista.
Ihmisten tietoisuus omasta paikasta yhteiskunnassa kasvaa ja kehittyy yhteiskunnallisten kokemuksien kautta.

Mielestäni fasismia pitää tarkastella asioina, joina se esiintyy yhteiskunnassa. Fasismia ei ole pelkkä etiketti tai nimi. Fasismia täytyy tarkastella ihan niiden pienienkin asioiden osalta, joina se ilmenee yhteiskunnassa. Nykyajan fasismilla ei ole sellaisia kasvoja kuin oli 1930 luvulla, joita olivat Natsit, Hitler, suomessa Lapuanliike ja IKL. Suomessa toisaalta fasismi ilmeni laajalla pohjalla 1930 luvulla ja aina 1944 asti. Suomalaisella fasismilla ei ollut niin selviä kasvoja kuin Saksassa oli Hitler ja Natsit.

Fasismiin liittyy myös kapitalistinen ihmisten työntulosten riistäminen ja alistaminen yksityisen pääoman tahdottomaksi alaiseksi. Fasismi on osa kapitalistista järjestelmää, mikä näkyy yritysten hallinnoinnissa, kun henkilökuntaa johdetaan diktatorisin menetelmin.
Työntekijät ovat yrityksessä vailla demokraattisia oikeuksia ja vapauksia, työntekijöiden on  alistuttava yksipuolisesti osakkeen omistajien tahtoon. Jos sitten ei tule tulosta tarpeeksi osakkeen omistajille, on säästettävä yrityksen kuluja pienentämällä yrityksen henkilökuntaa ja irtisanottava osa työntekijöistä, että osakkeen omistajien tahto toteutuu.

Kyllä minulla on jonkin verran kokemusta mahanmuuttajien avustamisesta työni kautta. Heitä asuu nykyään myös omistusasunnoissa. Minulla ei ole mitään negatiivista sanomista heistä. Nytkin tulen kesällä työllistämään bosnialaisen tytön kuukauden ajan. Hänen vanhemmat asuvat meidän naapureina.
Olen myös käynyt lisätyönä asentamassa erään kerran tiskikoneen pikiruukin asuntoon, jossa asui maahanmuuttajia.

Olen huomioinut sen silminähtävän eron vuokra ja omistusauontojen osalta, mikä näkyy myös asuin ympäristössä. Julkisessa omistuksessa olevat vuokra-asunnot ovat laadultaankin halvemmin rakennettuja, mikä on mielestäni ihmisten asettamista eriarvoiseen asemaan  asunnon ja ympäristön osalta. Köyhät asuu köyhästi, rikkaa ja varakkaat laadukkaasti.

Mielestäni kanta-asukkaat ovat pahempia koheltajia kuin maahanmuuttajat. Esimerkiksi en ole kuin ihan muutaman kerran joutunut lähtemään avaamaan maahanmuuttajille ovea, kun avaimet ovat hukassa. Olen, voi sanoa aina suhtautunut erilaisiin ihmisiin myönteisesti, jo lapsena Ilmajoella kaveerasin isojen talojen poikien kanssa,  eikä minua vaivannut se, että he olivat rikkaita ja minä köyhä pienentalon poika. Toisaalta näin jälkikäteen ajateltuna en sitä eroa ymmärtänytkään tuolloin, vasta Ruotsin reissu avasi silmät.

Ongelma on että, Fasismia tarkastellaan vain Hitlerin ja Saksalaisten Natsien tekojen kautta, mitkä olivatkin aivan hirveitä. Mutta olisi tärkeää, että otetaan esille ihan ne pienetkin fasismiin liittyvät asiat. Olisi tutkittava miten fasismi ilmeni esimerkiksi Suomessa 1930 luvulla.
 

« Last Edit: 22. 04. 2009 21:09 by Reino Kolmonen »

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #146 on: 22. 04. 2009 23:11 »
Jos Heliniä kiinnostavat murhat, niin täältä:

http://www.murha.info/

Ei tosin tarvitse kuskata niitä tänne yksittäistapauksina, sillä ne eivät ole maahanmuuttopolitiikkaa.

Kehoitukseni on siis yhä ajankohtainen: käynnistä näiden yksittäistapausten äimistelylle oma keskustelu, johon kasata näitä. Siellä voit sitten aina kertoa miten papillakin pyyhkii.

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #147 on: 23. 04. 2009 13:01 »
Eihän minulla ole mitään uskontoa ja eri kirkkojen kävijöitä vastaan ehei päinvastoin , mutta jos niihin liittyy jotain kivikautisia asioita jotka ovat meidän lakejamme vastaan niin siinä näen selvän epäkohdan.
Tässä asiantuntijan juttua asioista ja kyllä kai ne tilastotkin koostuvat yksittäistapuksista.Miksi ulkomaalaistaustainen mies ahdistelee tai raiskaa suomi-tyttöjä? Yhtä, selkeää vastausta on turha edes lähteä hakemaan. Asia on arkaluontoinen ja selityksiä on monenlaisia. Totuus on kuitenkin se, että seksuaalirikoksista epäiltyjen joukossa on suhteettoman paljon niitä, joiden alkuperä on jossain muualla kuin Suomessa. Usein epäilty tulee EU:n ulkopuolelta, Pohjois-Afrikan tai Lähi-Idän suunnalta.
Haluamme korostaa, että rikoksia eivät tee kansakunnat, uskonnot eivätkä kulttuuriset piirteet, vaan ihmiset. Yritimme löytää ikäville tilastofaktoille selittäjiä ja ymmärtäjiä siinä kuitenkaan onnistumatta. Maahanmuuttajien kanssa työtä tekevät eivät olleet innokkaita pohtimaan asiaa kameran edessä. Vapaaehtoisia ei löytynyt myöskään vieraita kulttuureita edustavien joukosta. Ehkä kysyimme vääristä paikoista tai vääriltä ihmisiltä.
Jostain syystä ulkomaalaisten tekemistä seksirikoksista ei haluta puhua, niitä ei haluta tulkita ja on näyttöä, että niitä on yritetty jopa lakaista maton alle. Tilastot eivät kuitenkaan kaunistu hiljaisuudessa. Jonkun täytyy avata suunsa. Se joku näyttää olevan useimmiten hentoinen nainen Pasilan poliisitalolta, rikosylikonstaapeli Marja Vuento.veritas odium parit.

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #148 on: 23. 04. 2009 14:02 »
Miksi ulkomaalaistaustainen mies ahdistelee tai raiskaa suomi-tyttöjä?

Eikö Helin tiedä, että myös ulkomaalaissyntyisellä hyrräävät hormoonit? Syy on siis täysin sama, kuin siinä kun suomalaissyntyinen ahdistelee ja raiskaa.
Lisäksi, ulkomaalaissyntyisellä on vaikeampi saada pillua samalla tavalla kuin suomalaisella, koska tämä muuttoliike koostuu suurelta osaltaan miehistä. Heille ei siis ole tarpeeksi kumppaneita.
Jotkut myös sanovat, että etelän auringossa syntyneen seksuaalivietti on suurempi, kuin meidän kaamoksessa elävien.

Riittääkö, vai pitääkö tuoda lisää syitä?

Lisäksi, vain murto-osa suomalaisten suorittamista raiskauksista tulee poliisin tietoon. Ja vielä pienempi osa johtaa syytteeseen. Jos saisimme kaiken faktan pöydälle, niin veikkaan, että ämistelysi johtaisi meidän oman tilanteemme hiljaiseen hyväksymiseen, sillä en ole koskaan pannut merkille, että olisit ollut huolissasi suomalaisten väkivallasta suomalaisia naisia kohtaan, vaikka kysymyksessä on murhaava enemmistö.

Jos ulkomaalaisten suorittamia raiskauksia ei olisi, niin olisiko taiteilijan elämässä kaikki hyvin? Minusta tämä on aika dramaattista, etten kanna suurempaa huolta meidän omista väkivaltaisuuksista, sillä vaikka näitä lukemia käännellään kuinka, niin suomalaisten aiheuttama kipu omille naiiselleen on kuitenkin se huomattavasti suurin osa kokonaisuudesta.

Mietippä sitä.eklu

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #149 on: 23. 04. 2009 14:02 »
Miksi Erkki puolustaa mamuja, kyllä kansan syvät rivit tietää missä mennään. Juuri olin ulkoilemassa ja tuntemukset vaan vahvistui, eikä mitään mutua vaan pärjään ainoastaan reilun ylivoiman turvin.

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #150 on: 23. 04. 2009 14:02 »
Miksi Erkki puolustaa mamuja, kyllä kansan syvät rivit tietää missä mennään. Juuri olin ulkoilemassa ja tuntemukset vaan vahvistui, eikä mitään mutua vaan pärjään ainoastaan reilun ylivoiman turvin.

Kuka tässä on puolustanut? Haluan vain esittää, että moni täällä ei näe metsää, kun on puut edessä.


Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #151 on: 23. 04. 2009 14:02 »
Arvoisa vanhempi asentaja, ulkomaalaisten tekemistä raiskauksista ja väkivallasta tulee ilmi vain murto osa ja tämä johtuu naisten alistetulla asemasta heidän parisuhteessa ei suinkaan kaikkien sillä onhan se väärin kun 99% prosentin takia leimataan kaikki.Tässä hieman juttua poliisilta joka on työskenellyt mamujen parissa kymmenen vuotta joten tuntumaa on .
http://hommaforum.org/index.php?action=dlattach;topic=5805.0;attach=1908;image
veritas odium parit.

eklu

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #152 on: 23. 04. 2009 14:02 »
Voi Erkki kun monet ei näe puita vaikka ovat metsässä, paljonko maksat 15V kolmiosta joka on likellä mamuja, olis myytävänä.

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #153 on: 23. 04. 2009 19:07 »
Arvoisa vanhempi asentaja, ulkomaalaisten tekemistä raiskauksista ja väkivallasta tulee ilmi vain murto osa ja tämä johtuu naisten alistetulla asemasta heidän parisuhteessa ei suinkaan kaikkien sillä onhan se väärin kun 99% prosentin takia leimataan kaikki.Tässä hieman juttua poliisilta joka on työskenellyt mamujen parissa kymmenen vuotta joten tuntumaa on .
http://hommaforum.org/index.php?action=dlattach;topic=5805.0;attach=1908;image

Paljonko suomessa on ulkomaalaisia?

Kummisetäni esitti minulle kerran oman näkemyksensä työttömyydestä, kun joku maintsi silloisen lukeman, joka 12 %. Hän tykkäsi, että oli fantastista, kun kokonaista 82 % suomalaisista käy töissä!

Sinä nostelet mielelläsi ylös näissä keskusteluissa jonkun papin seikkailut. Jonkun nakkikioskitappelun Ivalon kirkonkylässä jne. Mutta ne ovat aina näitä yksittäistapauksia, joita on aina ollut ja tulee aina olemaan.
Näin myös kun kysymys raiskauksista. Vaikka leikit tilastoilla kuinka, että pääse irti siitä totuudesta, että suomalaiset vastaavat itse murskaavan suuresta osasta raiskauksista ja esille tulemattomia tapauksia on moninkertaisesti enemmän.

Näistä syistä vielä sen verran, että vertailu on vähän yksipuolinen. Esim. valtaosa pakolaisista, maahanmuuttajista ja turvapaikanhakijoista on parhaimmassa iässä olevaa porukkaa. Onko silloin ihme, jos myös hormoonit hyrräävät parhaiten? Sitten on hyvä verrata kantaväestöön, joista suurella osalla ei ota enää edes eteen.

Tasapuolisuuden nimissä meillä pitäisi olla myös päinvastainen tilanne. Siis nuoria värillisiä tyttöjä hymyilemässä juopuneille suomalaisille Urhoille kapakissa. Mitä arvelet, että tilastoille tapahtuisi silloin?

Sen verran voin kertoa, että jos nuori ja hyvännäköinen, tumma tyttö lähtee suomalaisten sekaan lauantai-iltana, hän ei saa olla rauhassa hetkeäkään ja joidenkin on jopa ihan pakko päästä testaaman tummaa tyttöä.

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #154 on: 23. 04. 2009 20:08 »
Voi Erkki kun monet ei näe puita vaikka ovat metsässä, paljonko maksat 15V kolmiosta joka on likellä mamuja, olis myytävänä.

Olet nyt paljastanut tasosi jo niin monta kertaa, että minun on pian ihan pakko kertoa se sinulle. Onko moposta hypännyt ketju pois päältä?

Voisin kertoa sinulle paljonkin esittämästäsi asiasta, mutta tiedän jo etukäteen, että joutuisin selittämäään sellaiselle, joka ei ymmärrä kuitenkaan ja se ei kannata. Siksi en viitsi juuri nyt tuhlata aikaani sinuun.

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #155 on: 23. 04. 2009 20:08 »
Tottakai Suomalaisia on tilastoissa enemmistö onhan meitä vielä enemmän, mutta jos suurien kaupunkien esim raiskaustilastoissa ulkomaalaiset ovat edustettuna 50% niin kyllä kai silloin on jossain vikaa mutta jääköön tämä aihe hieman sivumalle tulee sellainen tunne ettei tuu mitään hikoo vaan.Ja jos joku Suomalainen hieman kuolaa mustaa naista niin se on vain yksittäistapaus ja helpotukseksi hänelle meikäläiset tietävät mitä tarkoittaa ei sana.Jälleen tuolla mainiolla Maria Vuennolla on kokemuksia:- Joskus epäillyn ilme kertoo, että eikö tuo täti ymmärrä, että se nainenhan halusi seksiä, tuhahtaa Marja. Halusi tai ei, sitä on vaikea todistaa jälkeenpäin. Missään tilanteessa toiseen ei saa kajota ilman tämän suostumusta, ei vaikka se toinen sammuisi viereen.
Rikosylikonstaapeli Vuennon mukaan maahanmuuttajille pitäisi valistaa, miten täällä kohdellaan naisia ja tyttöjä. Ei myös tarkoittaa ei. Katse ei ole lupaus seksistä, eikä sekään, että tyttö lähtee jatkoille tai että tyttö pyytää miehen mukaansa kotiin.

veritas odium parit.

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #156 on: 24. 04. 2009 06:06 »
Tottakai Suomalaisia on tilastoissa enemmistö onhan meitä vielä enemmän, mutta jos suurien kaupunkien esim raiskaustilastoissa ulkomaalaiset ovat edustettuna 50%

Ja silloin myös niiden ilmoittamattomien määrä nousee suhteessa, eikö niin taitelija?

Muistan kun samassa talossa, tässä joitakin vuosia sitten asui kaksi venäläistä. Näin kerran aikaisin aamulla, kun toinen heistä kusi puskaan autonsa vieressä. Siis 50 % siinä talossa asuvista venäläisistä kusee aamuisin puskaan ja tämähän on aika suuri juttu tilastollisesti. Jos tästä nyt jätetään tuo talo pois, tilastolla voidaan herkutella kovastikin taitelijatasolla.

Mutta vielä vähän tästä, näin pikku hien kera:

1950-luvulla raiskausten määrä oli reilun sadan tuntumassa, mutta 1960-luvulla ne lisääntyivät voimakkaasti.
1960–1970-luvuilla raiskausten määrä pysytteli 300 rikoksen paikkeilla.
1980-luvulla määrä kipusi noin kolmeen ja puoleen sataan ja 1990-luvulla neljäänsataan.
Vuosina 2000–2003 poliisin tietoon tuli keskimäärin 541 raiskausta vuodessa.
Kehitys saattaa kertoa pikemminkin muutoksesta ilmoitusherkkyydessä kuin todellisuudessa
tapahtuneiden rikosten määrän lisääntymisestä, kertovat alan viisaat.

Poliisin tietoon tulleet tapaukset eivät ole yleensä johtaneet syytteen nostamiseen tai tekijän tuomitsemiseen. Syytteisiin johtavien raiskausten määrä on itse asiassa ollut jatkuvassa laskussa. Vuonna 1965 poliisin tietoon tulleista raiskauksista 42 prosentissa tapauksia nostettiin syyte, mikä tarkoitti 134 syytettyä. 1970-luvulla syytettyjen osuus laski kolmenkymmenen prosentin tuntumaan. 1980–1990-luvuilla syytteisiin johtavien raiskausten määrä väheni edelleen. 1990-luvun lopulla syytteiden määrä oli enää kymmenen prosentin tuntumassa. Vuonna 1999 poliisin tietoon tuli 514 raiskausta tai sen yritystä ja syytteitä nostettiin päärikoksena 59.
Tämä tarkoittaa sitä, että poliisille ilmoitetuista raiskauksista nostettiin 11,5 prosentissa tapauksia syyte.

Näiden tilastojen valossa puhumme siis aika pienestä ongelmasta... vai? Eihän vakavasti otettavia raiskauksia ollut silloin kun nuo 59 ja niistäkin varmasti muutama vielä vapautettiin syytöksistä.

Quote
Ja jos joku Suomalainen hieman kuolaa mustaa naista niin se on vain yksittäistapaus


Ehdottomasti ja silloinhan se toimii sinullakin yksittäistapauksena, eikö vain? Etkä varmasti vaivautuisi edes linkittelmään iltapulun juttua tänne. Pointtini oli kuitenkin se, että jos heitä riittäisi tilastoihin asti viikonlopun huvielämässä, voisimme leikkiä niillä varmasti kovastikin.

Quote
ja helpotukseksi hänelle meikäläiset tietävät mitä tarkoittaa ei sana.

Taitelija, 600 miestä ei ymmärtänyt tätä sinun EI-sanaasi vuonna 2007. Näin siis kun puhutaan poliisin tietoon tulleista raiskauksista. Lisää tähän sitten vielä vähintään puolet ja ollaan lähellä sitä todellista lukumääärä EI-sanan ymmärtäjistä.

Quote
Rikosylikonstaapeli Vuennon mukaan maahanmuuttajille pitäisi valistaa, miten täällä kohdellaan naisia ja tyttöjä.


Rikosylikonstaapeli puhuu asiaa. Mutta hän luultavasti luottaa siihen, että kuuntelija/lukija ymmärtää, ettei hän tarkoita kaikkia maahanmuuttajia, eikä heitä, joille nämä asiat ovat selviöt. Rikosylikonstaapeli tietää myös varmasti, ettei se miten naisia ja tyttöjä kohdellaan ole täysin selviö supisuomalaisillekaan, sillä heidän tekemät raiskaukset ovat kuitenkin se suurin osa tilastojen raiskauksista kokonaisuudessaan, huolimatta siitä, että suomalaisilla on ollut jopa kymmeniä vuosia aikaa opetella tätä käyttäytymistä.

Quote
Ei myös tarkoittaa ei. Katse ei ole lupaus seksistä, eikä sekään, että tyttö lähtee jatkoille tai että tyttö pyytää miehen mukaansa kotiin.

Meillä on tämä lisäksi vielä sellainen taakka, jossa raiskauksen välttäminen kuormitetaan naisen harteille. Hyvä esimerkki tästä on taitelijankin herkuttelemat kalsarit, joiden avulla nainen voi hidastaa mahdollisen raiskaajan toimia. Nuo kalsarithan eivät sinänsä ole mitään uutta näissä suojautumisekeinoissa. On naisia, jotka harjoittelevat itsepuolustusta juuri tämän takia. Jotkut kulkevat pippurisuihkepullo taskussa, joillakin on jopa teräase mukanaan.
Minä seurustelin kerran erään naisen kanssa, joka pisti aina kourallisen pippuria taskunsa pohjalle, kun lähti lenkille. Hän ei erotellut koskaan mahdollista raiskaajaa sen mukaan, mistä hän on kotoisin, vaan oli varuillaan aina kun joku namusetä tuijotti.

Meidän asenteemme asettaakin paljon painoa sille, miten naisen tulee käyttäytyä. Miten hänen tulisi suojautua. Miten hänen tulisi pukeutua - tai mielummin EI-pukeutua, välttyäkseen raiskaukselta.
Meidän asenteemme suhtautuu paljon höllemmin miehen asenteeseen ja kysymyksiin, miten saada miehet muuttamaan asenteensa ja jättämään naiset rauhaan.

Mieluiten me miehet jätämme tämän ongelman. Sillä nämä raiskauksethan ovat vain maahanmuuttajien tekemiä ja lopuissa tapauksissa nainen itse asiassa halusi itsekin, että hänet otetaan vähän kovakouraisesti.

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #157 on: 24. 04. 2009 07:07 »
Arvoisa vanhempi asentaja, ulkomaalaisten tekemistä raiskauksista ja väkivallasta tulee ilmi vain murto osa ja tämä johtuu naisten alistetulla asemasta heidän parisuhteessa ei suinkaan kaikkien sillä onhan se väärin kun 99% prosentin takia leimataan kaikki.Tässä hieman juttua poliisilta joka on työskenellyt mamujen parissa kymmenen vuotta joten tuntumaa on .
http://hommaforum.org/index.php?action=dlattach;topic=5805.0;attach=1908;image

Mitä sinä muuten haluat tuolla linkillä kertoa?

Offline rehtori

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 236
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #158 on: 24. 04. 2009 10:10 »
Kovasti tuntuvat kiittävän meitä avokätisyydestämme:

Quote
Joka viides poliisin tietoon tulleista raiskauksista on ulkomaalaisen tekemä.

Viime vuonna poliisin tietoon tuli 739 raiskaustapausta, joista epäiltynä oli 475 miestä. Epäillyistä joka viides oli syntyperältään ulkomaalainen. Se on hurja luku, sillä ulkomaalaistaustaisten osuus Suomen väestöstä on alle neljä prosenttiyksikköä.

Eniten ulkomaalaisten raiskausepäilyjä oli pääkaupunkiseudulla, missä on myös suhteellisesti paljon nuoria ulkomaalaismiehiä. Helsingissä ulkomaalaisten tekemien raiskausten osuus oli noin 50 prosenttia.

Espoossa luku on vielä synkempi, lähes 70 prosenttiyksikköä.


Tuolla juttu laajemmin:
http://www.seura.fi/?id=9261

Eric Sardinas

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #159 on: 24. 04. 2009 11:11 »
Kovasti tuntuvat kiittävän meitä avokätisyydestämme:

Quote
Joka viides poliisin tietoon tulleista raiskauksista on ulkomaalaisen tekemä.

Viime vuonna poliisin tietoon tuli 739 raiskaustapausta, joista epäiltynä oli 475 miestä. Epäillyistä joka viides oli syntyperältään ulkomaalainen. Se on hurja luku, sillä ulkomaalaistaustaisten osuus Suomen väestöstä on alle neljä prosenttiyksikköä.

Eniten ulkomaalaisten raiskausepäilyjä oli pääkaupunkiseudulla, missä on myös suhteellisesti paljon nuoria ulkomaalaismiehiä. Helsingissä ulkomaalaisten tekemien raiskausten osuus oli noin 50 prosenttia.

Espoossa luku on vielä synkempi, lähes 70 prosenttiyksikköä.


Tuolla juttu laajemmin:
http://www.seura.fi/?id=9261

Huomaa tuo epäiltynä. Jos mennään aikaisempien tilastojen mukaan, niin vain n. 10 prosenttia noista johtaa syytteeseen. Siis vain 10 %:ssa lähdetään siitä, että kyseessä on todellakin raiskaus.

Siis syytteeseen joutuu n. 48 miestä, joista joka viides on ulkomaalaissyntyinen = n. 10 miestä - viiden miljoonan asukkaan Suomessa, yhden vuoden aikana.

Minkälaiset nämä tilastot ovat kaupungeissa, joissa on vain vähän ulkomaalaissyntyisiä? Tapahtuuko niissä raiskauksia ollenkaan? Muistan erään kylän, jossa tapahtui vain kaksi raiskausta. Sen tekijät olivat molemmat keski-ikäisiä maanviljelijöitä. Siis siinä kylässä tapahtuneissa raiskauksissa tekijät olivat 100 % keski-ikäisiä maanviljelijöitä. Tieto ei tosin kerro heidän kansalaisuuttaan. Mutta arvokasta tietoa kuitenkin...