Author Topic: Maahanmuuttopolitiikkamme  (Read 404000 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline pappa

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 105
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1160 on: 20. 11. 2009 11:11 »
Eivät nämä mitään helppoja asioita ole.  Oman rodun, kielen ja identiteetin suojeleminen on osa ihmisluontoa. 

Olin hieman yli 10 vuotias kesällä 1958. Makasin Molpessa t. Långominnessa  lahdella äitini siskon ja tämän miehen soutuveneen pohjalla kun tätini äkkiä kiljaisi että ne ajaa päälle.  Nostin pääni veneen laidan ylitse ja näin että moottorivene, missä oli kaksi miastä ajaa suoraan kohti.

En tiedä, olinko mina syy mutta venettä ohjannut mies käänsi aivan täpärästi veneen ympäri. Tätini mias kertoi myöhemmin että hänelle oli huudeltu kyläkaupassaa että täällä ei finnutuppeja tarvita.

Vielä runsaat 10 vuotta sitten suomenkielinen tuttavaperhe sai kuulla finnitupeista Paniken rannassa.  Tämä on tietysti ääri-ilmiö mutta kertoo miten vakavasta asiasta on kysymys.

Minä en tunne ensimmäistäkään turvapaikan hakijaa mutta kylläkin muuutaman tänne muuttaneen ulkomaalaisen.  Yhtä heistä voin kutsua jopa ystäväkseni.  Hän on asunut Suomessa jo 30 vuotta ja on kotoisin Keski-Euroopasta.

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1161 on: 20. 11. 2009 16:04 »
Svetlanan artikkeli on aika harvinaista tavaraa ja olen samaa mieltä siitä, että keskustelu on todella yksipuolinen, kun maahanmuuttajat itse puuttuvat siitä. Syitä voi tietenkin hakea, yksi on varmasti kieli ja kirjoitustaito, mutta veikkaan, että tulevaisuudessa voimme saada kuulla paljon heidän lapsiltaan.

Yksi asia on muuten aika mielenkiintoinen. Moni suomalainen uskoo, että maahanmuuttajat näkevät Suomen jonain unelmamaana ja että toimeentulotuesta haaveillaan jopa syvällä viidakossa. Ja maahanmuuttajat heittävät tähän lisää löylyä kehumalla, miten kaunis maa Suomi on ja miten kauniita ihmisiä suomalaiset ovat. Todellisuudessa he kuitenkin inhoavat itsekkäitä isäntiään, eivätkä viihdy ainaisessa kylmyydessä ja vesisateessa.
Faktaa on, että suurin osa pakolaisista ja turvapaikanhakijoista lähtisi heti takaisin kotiin, jos he vain pystyisivät.
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline pappa

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 105
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1162 on: 20. 11. 2009 16:04 »
Kun ensimmäinen iranilaisryhmä tuli Vaasaan joskus 80-luvun lopulla niin kysyin yhdeltä ryhmän jäseneltä että millaista hänellä on Suomessa.

-Elintasoni on pudonnut 90% mutta henki säilyi, sanoi mies.

Kun kysyin lähemmin, niin  hän sanoi syntyneensä rikkaaseen sukuun mutta sillä oli väärä uskonto ja väärä poliittinen mielipide ja sitäpaitasi suvun jäsenet olivat koulutettuja ja asemissa. jotka olivat vaaraksi uusille hallitsijoille.

Hänen ja suvun muutaman muun näkyvän miehen olis paettava jos aikoivat säilyä hengessä.

Tarkistin asian ja mies näytti puhuneen totta.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1163 on: 20. 11. 2009 17:05 »
Arvosta suuresti Svetlana Sivil`ä siitä että hän antoi yleisöosastokirjoituksensa vaasaalaisia.info blogin käyttöön.  Olen myös ottanut yhteyden vapaaehtoista maahanmuuttajatyötä tekeviin ja pyytänyt heitä osallsitumaan keskusteluun. 

Vielä ei ole vastausta kuulunut.

Ymmärrän että mukana on myös arkuutta kertoa julkisesti muille vaasalaisille, jos on mukana avustustyössä.  Muutama ystäväperhe taitavat olla ainat, jotka ovat rohjenneet tulla esille.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Leena

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 296
 • Gender: Female
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1164 on: 20. 11. 2009 17:05 »
Ainakin tällä sivula olevat vaasalaiset ovat mukana maahanmuuttajatyössä. Sivulla on mielenkiintoisia artikkeleita.

Suosittelen kaikille, jotka ovat jotain mieltä mamuista Vaasassa että luette kaikki Mosaiikin artikelit vasemman reunan linkeaistä.

Ainakin minä sain aivan uutta tietoa.

http://www.mosaiikki.info/vaasa7_kesakoulu_fi.php
« Last Edit: 20. 11. 2009 18:06 by Leena »

Albert1

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1165 on: 20. 11. 2009 18:06 »
Voisin hieman kommentoida Sivilin mielipidekirjoitusta.

ihan kuin maahanmuuttajat olisivat tämän taantuman aiheuttaneet! Maahanmuuttajistako tämä finanssikriisi johtuu? Maahanmuuttajatko potkivat ihmisiä pihalle?

Tälläisiä väitteitä en ole kuullut kenenkään kriittisesti maahanmuuttoon suhtautuvan järjissään olevan ihmisen esittävän. Ainoastaan ns. monikulttuurityöntekijät pitävät tälläisiä väitteitä esillä, jotta saisivat kritiikin näyttämään joltain kiljuskinien touhulta.

Sanotaan, että ”elintasopakolaiset” tulvii Suomeen koko ajan (siis tulva tarkoittaa vain 4000 hakemusta vuodessa, josta hyväksytään todella pieni osa, mutta sitä ei yleensä mainita).

Turvapaikkahakemuksia tulee tämän vuoden aikana noin 6000. Totta on se että vain noin 3-5% hakijoista saa pakolaisstatuksen, kuitenkin valtaosa hakijoista saa oleskeluluvan muista syistä, joten Suomeen hakijoista lopulta jää suurin osa, vaikkeivat pakolaisia olekaan. Tämän jälkeen näillä ihmisillä on pääosin oikeus perheenyhdistämisiin, joka nostaa tulijoiden määrää moninkertaisesti. Eli kyseessä on huomattava määrä ihmisiä, toisin kuin Sivil yrittää kirjoituksessa väittää.

Uskooko joku, että ihminen pakenee omasta kotimaastaan, koska haluaa saada ne 400 euroa kuukaudessa?

Ainakin Romanian romanien kohdalla tämä 400 euroa näyttää olevan merkittävä vetovoimatekijä. Muiden kohdalla Sivil ei tunnu ymmärtävän sitä että jos ihminen saa oleskeluluvan Suomesta tämä samalla siirtyy Suomen sosiaaliturvan piiriin ja silloin puhutaan ihan eri summista kuin muutamista sadoista euroista kuukaudessa.

Tai että maahanmuuttajien ongelmat (kuten työttömyys ja rikollisuus) ovat jotenkin geneettisiä?

Tässä taas tälläinen kysymys joka tuntuu kiinnostavan vain Siviliä. Muissa yhteyksissä tälläisiä väitteitä harvoin esitetään. Yleisesti ottaen lähes aina kritiikki kohdistuu kulttuurisiin seikkoihin eikä mihinkään rotuoppiin.

En ole sinisilmäinen – meillä kenttätyöntekijöillä ei ole vaaraa siihen, mehän näiden ongelmien kanssa taistelemme päivittäin. Olen omassa työssäni nähnyt ja kokenut kaikenlaista, todella pahoja tilanteita, mutta myös upeita selviytymistarinoita. Olen ollut vihainen ja turhautunut – ylpeä ja onnellinen.

On tietysti mukavaa jos ihmiset viitsivät kertoa omia kokemuksiaan, mutta niiden yleistettävyyden kanssa on sitten niin ja näin. Kuitenkin juuri humanitaaristen maahanmuuttajien kohdalla tilastoista näkee selkeästi että sopeutuminen valtaosan kohdalta on täysin epäonnistunut. Tämän huomion tekoon ei tarvitse kuin vilkaista työllisyys- ja rikostilastoja.

Niin kauan kuin maailmassa on sotia ja kärsimystä, hyvinvoivat maat joutuvat ottamaan vastaan pakolaisia.

Pakolaisten ottamisesta olemme samaa mieltä, mutta kuten aiemmin mainitsin pakolaisstatuksen hakijoista saa vain se 3-5%. Muiden tulijoiden kohdalla Suomella on täysi mahdollisuus päätää ketä maahan halutaan ja tämä onkin juuri nykyisen maahanmuuttopolitiikan kritiikin ydin.

Tämä asia koskee kaikkia. Helpot ratkaisut tyyliin "suljetaan rajat ja lähetetään kaikki takaisin Somaliaan" eivät valitettavasti toimi. Maahanmuuttajat ovat jo täällä. Heidän kanssaan suomalaisten on toimittava. Pitäisikö lopettaa uhkakuvien luominen ja alkaa puhua todellisista ongelmista – ja niiden ratkaisuista?
 

Kuten aiemmin sanoin. Täällä jo olevat tulee pyrkiä integroimaan mahdollisimman hyvin tähän yhteiskuntaa, mutta rajallisten resurssien takia on pakko miettiä kuinka paljon ihmisiä pystymme ottamaan humanitaarisista syistä lisää.

Itsekin mielellään puhuisin todellisista ongelmista, mutta Sivilin kirjoitus on lähinnä pelkkien olkiukkojen heittelyä. Esimerkiksi olisi hauska tietää mitä Sivil tekisi Suomen suurinpien kaupunkien lähiöissä jo alkaneen white flightin suhteen. Tälläisen gettoutumisen seuraukset nähdään esim. Malmön Rosengårdissa. Olisi hyvä jos joku kertoisi miten tämä kehitys Suomessa pysäytetään, jos maahan virtaa 10 000 humanitaarista maahanmuuttajaa joka vuosi lisää.
 

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1166 on: 20. 11. 2009 19:07 »
No, jos aletaan halkomaan Sivilin artikkelin juttuja ja kysymään, että kuka näin ja näin sanoi, niin löydetään kyllä aina joku, joka sanoi, tai antoi ymmärtää....

Kummastelen tosin hieman tätä:

Voisin hieman kommentoida Sivilin mielipidekirjoitusta.

Kuitenkin juuri humanitaaristen maahanmuuttajien kohdalla tilastoista näkee selkeästi että sopeutuminen valtaosan kohdalta on täysin epäonnistunut. Tämän huomion tekoon ei tarvitse kuin vilkaista työllisyys- ja rikostilastoja.

Valtaosan? Tästä olisi hyvä saada jotain faktaa. Valtaosalla ymmärrän, että yli puolet maahanmuuttajista löytyvät rikostilastoista?

Onko työllisyys/työttömyys sopeutumisen mitta? Onko se maahanmuuttajien syy, jos heille ei ole tarjota töitä?
Monessa maassa maahanmuuttajat tekevät lujasti töitä. Varsinkin sellaisissa maissa, joissa heille on töitä tarjolla.

 

Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Leena

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 296
 • Gender: Female
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1167 on: 20. 11. 2009 19:07 »
Albert1,

lue nuo Svetlanan kirjoittamat jutut tuosta Mosaiikk-ilehdestä, niin ehkä ymmärrät enemmän.  Ne on kirjoittanut ihminen, joka tuntgee aidosti huolta pakolaisten, turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien ja suomalaisten ja vaasalaisten - siis ihmisen puolesta.

Svetlanan kirjoituksen, todellakin halkominen, ja/tai "älyllistäminen" ei toimi.  Minusta kirjoiutuksessa puhui ihminen.

Ihminen. Piste.

venku1

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1168 on: 21. 11. 2009 07:07 »
Istun sosiaali-ja terveyslautakunnassa ja tässä vähän faktaa, ettei tarvitse arvailla. Suomeen tuleva pakolaisperhe isä, äiti ja lapsi saavat 1300 euroa toimeentulotukea kuukaudessa. Vastaava perhe saa Ruotsissa 530 euroa ja Saksassa vielä vähemmän. Lisäksi jokaisessa maassa on asuminen täysin maksutonta. Suomessa toimeentulotukena maksettava raha on Euroopan korkein.

Albert1

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1169 on: 21. 11. 2009 09:09 »
Valtaosan? Tästä olisi hyvä saada jotain faktaa. Valtaosalla ymmärrän, että yli puolet maahanmuuttajista löytyvät rikostilastoista?

Onko työllisyys/työttömyys sopeutumisen mitta? Onko se maahanmuuttajien syy, jos heille ei ole tarjota töitä?
Monessa maassa maahanmuuttajat tekevät lujasti töitä. Varsinkin sellaisissa maissa, joissa heille on töitä tarjolla.

Luulisin että nämä tilastot ovat valtaosalle jo tuttuja, mutta laitetaan nyt sitten vielä kerran. Eli puhuin ns. humanitaarisista maahanmuuttajista enkä kaikista maahanmuuttajista, koska esimerkiksi saksalaiset insinöörit työllistyvät Suomessa hyvin ja tekevät suhteellisesti varsin vähän rikoksia.Tästä syystä heidän maahantuloaan tuskin kukaan haluaa estää.

Humanitaarisen maahanmuuton suurimmat lähtömaat ovat viime vuosina olleet Somalia, Irak ja Afganistan. Esimerkiksi voidaan nyt vaikka tarkastella somaleja. Kaikkien näinen maiden tulokkaiden kohdalla tilastot näyttävät varsin samanlaisilta, joten esimerkiksi kävisi mikä tahansa edellisistä.

Somalien huoltosuhde (eli osuus väestöstä, jonka työlliset joutuvat elättämään) on noin 9. Vuonna 2003 se oli tarkalleen 9,7, mutta pitkän nousukauden aikana luku ilmeisesti parani jonkin verran, mutta tällä hetkellä taas lähestytään 10 rajaa. Vertailuna voin sanoa että kantaväestön huoltosuhde on noin 2,2. Tästä voi sitten jokainen päätellä miten hyvin sopeutuminen on onnistunut. Kannattaa myös huomioida että varsin monet työllistyneiden somalien työt liittyvät valtion kustantamiin palveluihin, joita ei tarvittaisi ilman somaleja esim. somalian kielen tulkit.

Somalien työllisyyttä on pyritty Suomessakin tukemaan erilaisilla keinoilla ja huomattavilla panostuksilla jo kohta 20 vuotta, mutta jos tulokset näyttävät vieläkin näin karmaisevilta, olisin valmis väittämään ettei niihin ole tulossa tulevaisuudessakaan suurta parannusta. Joten kysymys on siitä kuinka monen tälläisen ihmisen elättämiseen Suomella on varaa, koska tulijoita kyllä riittä.

Rikostilastoista esimerkkinä voin ottaa vaikka syyllisiksi epäiltyjen somalien määrän vuonna 2008. Tässä täytyy tietysti korostaa että kyseiset henkilöt ovat vasta epäiltyjä. Tarkempaa tietoa selvitetyistä rikoksista saa esim. Optulan sivuilta.


Kansalaisuus    Epäiltyjen lukumäärä      Epäiltyjä, joiden kotipaikka Suomessa   Kansalaisia Suomessa   

Somalia          1 629                        1 574                                             4 919

http://www.optula.om.fi/uploads/bqo7i2ws2l3.pdf

Eli taulukosta selviää että 32% Suomessa asuvista somalian kansalaisista epäiltiin rikoksesta vuonna 2008. Tämä taas kertoo karua kieltä sopeutumattomuudesta. Huomattavaa vielä on se että somalien huomattavin yliedustus rikostilastoissa kohdistuu väkivalta- ja seksuaalirikoksiin. Toisin kuin kantaväestöllä joiden kohdalla merkittävä määrä teoista ovat liikennerikkomuksia.
« Last Edit: 21. 11. 2009 10:10 by Albert1 »

Albert1

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1170 on: 21. 11. 2009 10:10 »
Albert1,

lue nuo Svetlanan kirjoittamat jutut tuosta Mosaiikk-ilehdestä, niin ehkä ymmärrät enemmän.  Ne on kirjoittanut ihminen, joka tuntgee aidosti huolta pakolaisten, turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien ja suomalaisten ja vaasalaisten - siis ihmisen puolesta.

Svetlanan kirjoituksen, todellakin halkominen, ja/tai "älyllistäminen" ei toimi.  Minusta kirjoiutuksessa puhui ihminen.

Ihminen. Piste.

Varmasti toisten ihmisten auttaminen on kaikkien mielestä tärkein tavoite humanitaarisessa maahanmuutossa. Mutta valitettavasti Suomen resurssit ovat aika rajalliset verrattuna maailman hädänalaisten määrään, joten olisi hyvä miettiä mitä panostuksillamme saamme aikaan. Eli onko tarkoituksenmukaista ottaa Suomeen 10 000 humanitaarista maahanmuuttajaa vuosittain, koska samalla rahalla voisimme auttaa kymmen tai satakertaista määrää ihmisiä heidän kotimaissaan. Herää myös kysymys siitä ovatko esimerkiksi meille saapuvat turvapaikanhakijat niitä kaikkein hädänalaisimpia ihmisiä, joita luonnollisesti tulisi auttaa ensin. Oma arvioni on että eivät.

Sivilin kirjoituksen lopuksi todettiin: "Pitäisikö lopettaa uhkakuvien luominen ja alkaa puhua todellisista ongelmista". Todellisiin ongelmiin valitettavasti täytyy vastata älyllisesti, pelkät tyhjät fraasit eivät silloin riitä. Kuitenkaan Sivilin kirjoituksessa näihin jo todettuihin ongelmiin ei ollut lainkaan vastauksia. Olkiukkoja ja maahanmuuttopolitiikan kritiikin leimaamista idioottien touhuksi kuitenkin sitäkin enemmän.       

eklu

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1171 on: 21. 11. 2009 13:01 »
Onko ihme että tänne halutaan tulla http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009112110640513_uu.shtml tuo on tuskin Somaliassa tuntematon asia.

VIC20

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1172 on: 21. 11. 2009 14:02 »
Suomi maksaa EU:n isoimmat tuet turvapaikanhakijoille aivan kuten täällä kerroin viestissä, jonka Parkkari & Niskasen sensuroivat pois palstalta.

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/162296.shtml

Offline Vanha Myyrä

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 148
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1173 on: 21. 11. 2009 14:02 »
Muutama kysymys:

-Miten somaleja on yritetty sopeuttaa suomalaiseen yhteiskuntaan?
-Mitä somalit itse sanovat olemisestaan Suomessa?
-Olisiki somalien valinnassa voitu menetellä toisin? (Siis valita tarkemmin?)

Offline ramiska

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 600
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1174 on: 21. 11. 2009 14:02 »
Eihän ulkomaalaisia yritetä sopeuttaa Suomeen vaan meidän pitäisi sopeutua heidän kulttuuriin. Kattia kanssa. Ensimmäisenä voisi opettaa suomalaisen tavan käyttäytyä kylässä.

Offline Vanha Myyrä

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 148
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1175 on: 21. 11. 2009 15:03 »
LIsää kysymyksiä:

-Onko tutkittu millaiset ihmiset haluavat turvapaikanhakijoita Suomeen?
-Mllainen vastuu on viranomaisilla jos päätökset osoittautuvat  vääriksi?
-Mitä positiivista kulttuurien kohtaaminen voi saada aikaan?

Offline Vanha Myyrä

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 148
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1176 on: 21. 11. 2009 15:03 »

Lisää kysymyksiä:

-Onko tutkittu millaiset ihmiset haluavat turvapaikanhakijoita Suomeen?
-Mllainen vastuu on viranomaisilla jos päätökset osoittautuvat  vääriksi?
-Mitä positiivista kulttuurien kohtaaminen voi saada aikaan?


Todella mielenkiintoinen ja selväjärkinen artikkeli monikulttuurisuudesta Wikipediassa:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Monikulttuurisuus

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1177 on: 21. 11. 2009 17:05 »

Luulisin että nämä tilastot ovat valtaosalle jo tuttuja,

Tilastot ovat kyllä tuttuja, mutta niiden tulkinta vaihtelee aika lailla.

Quote
esimerkiksi saksalaiset insinöörit työllistyvät Suomessa hyvin ja tekevät suhteellisesti varsin vähän rikoksia.Tästä syystä heidän maahantuloaan tuskin kukaan haluaa estää.

Miten paljon saksalaisia insinöörejä on Suomessa? Onko niin paljon (monta), että heidän läsnä-olonsa edes heilauttaa tilastojen mittareita?

Quote
Humanitaarisen maahanmuuton suurimmat lähtömaat ovat viime vuosina olleet Somalia, Irak ja Afganistan. Esimerkiksi voidaan nyt vaikka tarkastella somaleja. Kaikkien näinen maiden tulokkaiden kohdalla tilastot näyttävät varsin samanlaisilta, joten esimerkiksi kävisi mikä tahansa edellisistä.

Itse en ole koskaan nähnyt tilastoja, jotka erittelevät nämä kansallisuudet. Joten tästä olisi mielenkiintoista saada lisää faktaa.

Quote
Somalien työllisyyttä on pyritty Suomessakin tukemaan erilaisilla keinoilla ja huomattavilla panostuksilla jo kohta 20 vuotta, mutta jos tulokset näyttävät vieläkin näin karmaisevilta, olisin valmis väittämään ettei niihin ole tulossa tulevaisuudessakaan suurta parannusta. Joten kysymys on siitä kuinka monen tälläisen ihmisen elättämiseen Suomella on varaa, koska tulijoita kyllä riittä.

Pakolaisista puheenollen on myös hyvä muistaa, että kyseessä EI ole työvoiman siirtolaisuus, vaan pakolaiset, joille myönnetään turvapaikka. Ei siis ole alunperinkään tarkoitus, että he alkavat tekemään töitä. Mutta luonnollisesti se on hyvä bonus, jos he saadaan mukaan työelämään.

Quote
Rikostilastoista esimerkkinä voin ottaa vaikka syyllisiksi epäiltyjen somalien määrän vuonna 2008. Tässä täytyy tietysti korostaa että kyseiset henkilöt ovat vasta epäiltyjä. Tarkempaa tietoa selvitetyistä rikoksista saa esim. Optulan sivuilta.

Esittämäsi tilastot eivät kuitenkaan vastaa kysymykseeni Valtaosasta. En ainakaan ymmärrä, että vastasit kysymykseeni. Päinvastoin, esittämäsi tilastot kertovat, että ollaan kaukana Valtaosasta ja tilastoissasi tosiaankin puhutaan pelkästään epäillyistä. Miten mielenkiintoista on tutkia tilastoja epäillyistä?

Se on tosin ihan selvä juttu, että myös ulkomaalaiset syyllistyvät rikoksiin. Olisikin kummallista, jos he EIVÄT esiintyisi missään tilastoissa rikollisina. Mikä on siis sanomasi? Jokainen tietää, että kaikista kansallisuuksista löytyy rikollisia. Suomalaisiakin istuu vankiloissa joka puolella maailmaa.
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1178 on: 21. 11. 2009 17:05 »
Mutta valitettavasti Suomen resurssit ovat aika rajalliset verrattuna maailman hädänalaisten määrään, joten olisi hyvä miettiä mitä panostuksillamme saamme aikaan.        

Kyllä. Siksi Suomi osallistuukin asiaan niin pienin panoksin. 10 000 maahanmuuttajaa ei ole paljon Suomen kokoisessa maassa.

Quote
koska samalla rahalla voisimme auttaa kymmen tai satakertaista määrää ihmisiä heidän kotimaissaan.

Tämä on erittäin helppo sanoa. Mutta todellisuus on jotain aivan muuta. Käytännössä tämä apu menee aivan eri ihmisten taskuihin, jo ennen kuin se jättää lähtömaan.
Toiseksi, uskotko, että voit auttaa ihmisiä, jos lähetät rahaa suoraan esim. Somaliaan? Varmasti, mutta silloin autat todennäköisesti ihmisiä, jotka eivät ole avun tarpeessa.

Quote
Herää myös kysymys siitä ovatko esimerkiksi meille saapuvat turvapaikanhakijat niitä kaikkein hädänalaisimpia ihmisiä, joita luonnollisesti tulisi auttaa ensin. Oma arvioni on että eivät.

Tämä on ikuisuuskysymys, jolla ei kannata vaivata päätään. Parempi on ottaa hoitaakseen se oma osuus maailman pakolaisongelmasta ja tehdä se hyvin.

Quote
Todellisiin ongelmiin valitettavasti täytyy vastata älyllisesti, pelkät tyhjät fraasit eivät silloin riitä.


Täsmälleen. Tämä koskee myös kaikkia linkkitehtailijoita. Jokainen tietää, että maahanmuuttaja saattaa kaataa jonkun marjaämpärin kiukuissaan, mutta miten relevanttia se on keskustelussa, kokonaisuutta tarkastellessa?

Quote
Kuitenkaan Sivilin kirjoituksessa näihin jo todettuihin ongelmiin ei ollut lainkaan vastauksia. Olkiukkoja ja maahanmuuttopolitiikan kritiikin leimaamista idioottien touhuksi kuitenkin sitäkin enemmän.

Hyvä maahanmuuttopolitiikka lähtee maan omista asukkaista. Ei maahanmuuttajista.
« Last Edit: 21. 11. 2009 18:06 by Matseman »
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1179 on: 21. 11. 2009 17:05 »
Onko ihme että tänne halutaan tulla http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009112110640513_uu.shtml tuo on tuskin Somaliassa tuntematon asia.

On se.

Quote
Ruotsissa sama perhe saisi kuukausittain 531 euroa.

Jokainen saa uskoa vaikka joulupukkiin.

Tiedän erään irakilaisen, 7-henkisen perheen Ruotsissa, jotka asuvat rivitalossa, jonka sosiaali kustantaa heille. Jokainen tietää, ettei 7-henkinen perhe elä 531 eurolla. Ei mitenkään. Se menee jo pelkästään lasten maitoon.
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1180 on: 21. 11. 2009 17:05 »
Suomi maksaa EU:n isoimmat tuet turvapaikanhakijoille aivan kuten täällä kerroin viestissä, jonka Parkkari & Niskasen sensuroivat pois palstalta.

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/162296.shtml

Mikä on se loppusumma, kun kaikki on laskettu yhteen? Siis asuminen, ruoka, vaatteet, terveydenhoito, käteinen raha jne?

Kuten esim. tuossa ylempänä kirjoitan, tiedän erään Ruotsissa asuvan irakilaisen perheen, jolle sosiaali kustantaa asumisen rivitalossa. Jos haluat itse asumaan naapuriin, saat pulittaa lähes 200 000 euroa.

Miten mielenkiintoista noita summia on vertailla, niin kauan kun kaikki ei ole mukana?
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1181 on: 21. 11. 2009 17:05 »
Muutama kysymys:

-Olisiki somalien valinnassa voitu menetellä toisin? (Siis valita tarkemmin?)


Ei. Tämä ei ole mahdollista. Joissakin yksittäistapauksissa tietenkin, kyllä, mutta lopputulos olisi kuitenkin sama.


Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1182 on: 21. 11. 2009 17:05 »
Eihän ulkomaalaisia yritetä sopeuttaa Suomeen vaan meidän pitäisi sopeutua heidän kulttuuriin. Kattia kanssa. Ensimmäisenä voisi opettaa suomalaisen tavan käyttäytyä kylässä.

Tällainen asenne on yksi syy siihen, miksi niin moni maahanmuuttaja halveksii suomalaisia.
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1183 on: 21. 11. 2009 18:06 »
LIsää kysymyksiä:

-Onko tutkittu millaiset ihmiset haluavat turvapaikanhakijoita Suomeen?


En ole koskaan kuullut, että asiaa olisi tutkittu, koska itse turvapaikan tarve lähtee aivan muualta, kuin siitä haluaako joku heitä maahan vai ei.

Quote
-Mllainen vastuu on viranomaisilla jos päätökset osoittautuvat  vääriksi?

Mitkä päätökset?

Quote
-Mitä positiivista kulttuurien kohtaaminen voi saada aikaan?

Tämä on jokaisen omassa harkinnassa. Täältä löytyy varmasti sellaisia, joille ei kelpaa pizzakaan, mutta täältä löytyy myös sellaisia, joiden toisen puoliskon juuret ovat jossain toisessa maassa.
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

eklu

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1184 on: 21. 11. 2009 18:06 »
Herranen aika Matseman, 7 peräkkäistä kommentiia eli menee jo itsepuhelun puolelle. Edit nappulakin on olemassa. Ja asiaan eli maahanmuutto pitäisi lopettaa jos koko kansan ääntä kuunneltaisiin. HETI.

Albert1

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1185 on: 21. 11. 2009 18:06 »
Joopa joo. Suosittelisin palstan moderaattorille hiukan aktiivisempaa otetta floodauksen suhteen, jotta edes joku järki säilyisi.

Suurin osa Mantsemanin kommenteista ovat täysin päättömiä. Esimerkiksi se ettei kaverilla ole tietoa mitkä ovat Suomeen kohdistuvan humanitaarisen maahanmuuton suurimmat lähtömaat kertoo jo komenttien tasosta riittävästi.

Eikä luetun ymmärtäminenkään näytä olevan erityisen vahva puoli. Keskustelussa ollut turvapaikanhakijoiden toimeentulotuen määrä oli tehty kahden aikuisen ja kolmen lapsen perheestä, joka kaikille uutisen lukeville selvisi. Kuitenkin uutinen aiheutti Mantsemanissa suunnattoman tarpeen kertoa jotain sekavaa Ruotsissa asuvasta 7 henkisestä perheestä, rivitalosta ja maidosta.

Lopuksi voisin vielä sanoa että kaikilta tuntemiltani nettipalstoilta tuon kaltainen trolli lähtisi vauhdilla jäähylle ja tätä käytäntöä suosittelisin tännekin.  
« Last Edit: 21. 11. 2009 18:06 by Albert1 »

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1186 on: 21. 11. 2009 19:07 »
Kyllä. 7 kommenttia sivulla esitettyihin asioihin.

Palaute kohdistuu sitten henkilööni.

Oikein?

Minusta ei.

Henkilökohtaisesti en ole kohdistanut mielipiteitäni kenenkään henkilöön, vaan keskittynyt pelkästään viestien asiasisältöön. Suosittelisin, että kaikki tekevät näin. Silloin päästään itse keskustelussa vähän kauemmaksi hiekkalaatikosta.

Voidaan vaikka aloittaa siitä, että missä kohtaa viesteissäni olen metsässä?
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1187 on: 21. 11. 2009 19:07 »
Joku ei pitänyt siitä, että kommentoin sivulla olevia asioita 7 viestin voimin. Sain myös moderaattorilta huomautuksen.

Otan vastaan tämän ja jätän tämän keskustelun.

Kiitos kuitenkin puheenvuorosta.
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Albert1

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1188 on: 21. 11. 2009 20:08 »
White flight ja ghettoutuminen ovat alkaneet Suomessa. White filght ilmiönä tarkoittaa lyhykäisyydessään tapahtumaketjua, jossa maahanmuuttajien määrän asuinalueella ylittäessä tietyn kipupisteen, kantaväestö pakkaa tavaransa ja näin syntyy kierre, jonka seurauksena asuinalue muuttuu lähes tyystin maahanmuuttajien asuttamaksi. Esimerkkinä kehityksestä voidaan mainita Malmön Rosengård, jossa maahanmuuttajataustaisia on jo 94% asukkaista.

Suomessa vastaava kehitys tuntuu alkaneen Etelä-Suomen suurten kaupunkien lähiöissä. Helsingin Sanomat taannoin uutisoi laajasti maahanmuuttajien täyttämistä kouluista, joista suomalaislapset häipyvät opetuksen huonon tason ja levottoman oppimisympäristön takia.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Maahanmuuttajien+t%C3%A4ytt%C3%A4m%C3%A4t+koulut+eiv%C3%A4t+kelpaa+suomalaisille/1135250145281

Ongelma ja varsinainen kysymys liittyy kuitenkin keinoihin, jolla tämä ilmeisen kielteinen ilmiö saataisiin pysäytettyä. Suomessa kuitenkin laillisesti oleskelevat ihmiset voivat vapaasti valita asuinpaikkansa ja näyttäisi siltä että suurin osa ainakin humanitaarisista maahanmuuttajista haluaa asua maanmiestensä lähellä. Toisaalta tähän ilmeisesti myös kannustaa näiden asuinalueiden halpa vuokrataso ja kuntien vuora-asuntojen suuri määrä näillä alueilla. Sillä valtaosa humanitaarisista maahanmuuttajista näyttäisi olevan koko elämänsä riippuvainen sosiaalietuuksista.

Eli nyt esitän kysymyksen. Miten tälläinen kehitys voidaan katkaista, jos maahan saapuu vuosittain tuhansia uusia humanitaarisia maahanmuuttajia? Miten näiden ihmisten valuminen lähiöihin vahvistamaan white flight ilmiötä voidaan estää?


Offline rehtori

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 236
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1189 on: 21. 11. 2009 22:10 »
Onko ihme että tänne halutaan tulla http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009112110640513_uu.shtml tuo on tuskin Somaliassa tuntematon asia.

On se.

Quote
Ruotsissa sama perhe saisi kuukausittain 531 euroa.

Jokainen saa uskoa vaikka joulupukkiin.

Tiedän erään irakilaisen, 7-henkisen perheen Ruotsissa, jotka asuvat rivitalossa, jonka sosiaali kustantaa heille. Jokainen tietää, ettei 7-henkinen perhe elä 531 eurolla. Ei mitenkään. Se menee jo pelkästään lasten maitoon.
Kyseinen artikkeli koskee nimenomaan turvapaikanhakijoita, joille nämä vaatimattomat roposet ovat ikäänkuin alkupalaa siitä pöydästä, jonka heille katamme jos heidän turvapaikkahakemuksensa hyväksytään. Sen jälkeen pääsemme vasta kustantamaan varsinaisia asuntoja ym. Kuten uutisesta käy ilmi myös asuminen kustannetaan turvapaikanhakijoille valtion kassasta (eli velaksi).

AD

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1190 on: 21. 11. 2009 23:11 »
Onko ihme että tänne halutaan tulla http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009112110640513_uu.shtml tuo on tuskin Somaliassa tuntematon asia.

On se.

Quote
Ruotsissa sama perhe saisi kuukausittain 531 euroa.

Jokainen saa uskoa vaikka joulupukkiin.
Suomessa saa työtön peruspäivärahalla noin 410€ käteen, sillä jos asut pankin omistamassa asunnossa käytännössä katat lainanlyhennykset sähköt, vedet, vakuutukset, yleensäkin ylläpidon.
Vaikka olet asunut täällä elämäsi, maksanut veroja työssäoloaikasi, todistanut valmiutesi ostaa pankin rahoilla asunnon,,,

Tiedän erään irakilaisen, 7-henkisen perheen Ruotsissa, jotka asuvat rivitalossa, jonka sosiaali kustantaa heille. Jokainen tietää, ettei 7-henkinen perhe elä 531 eurolla. Ei mitenkään. Se menee jo pelkästään lasten maitoon.
Kyseinen artikkeli koskee nimenomaan turvapaikanhakijoita, joille nämä vaatimattomat roposet ovat ikäänkuin alkupalaa siitä pöydästä, jonka heille katamme jos heidän turvapaikkahakemuksensa hyväksytään. Sen jälkeen pääsemme vasta kustantamaan varsinaisia asuntoja ym. Kuten uutisesta käy ilmi myös asuminen kustannetaan turvapaikanhakijoille valtion kassasta (eli velaksi).

VIC20

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1191 on: 22. 11. 2009 00:12 »
Joopa joo. Suosittelisin palstan moderaattorille hiukan aktiivisempaa otetta floodauksen suhteen, jotta edes joku järki säilyisi. ... Suurin osa Mantsemanin kommenteista ovat täysin päättömiä.

Kyllähän palstan moderaattori on toiminut erittäin aktiivisesti viime päivinä. Itse olen kirjoittanut netissä kohta 15 vuotta kymmenillä eri palstoilla, eikä milloinkaan ennen omia kirjoituksiani ole sensuroitu yhtä kovalla vauhdilla kuin täällä viime aikoina.

Matsemanin suhteen voimme kai todeta, että hän on Jumalan vastalahja siitä, kun täältä poistui aiemmin palstalle täytettä suoltanut  ***********

Moderaattori edit:  Toisen kirjoittajan nimimerkkiä ei saa paljastaa.  Ei edes arvata.

« Last Edit: 22. 11. 2009 09:09 by Moderaattori »

Moderaattori

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1192 on: 22. 11. 2009 09:09 »
Moderaattorin varoitus.

Vaikka nimimerkki suorastaan kehui moderointia ei se oikeuta rikkomaan sääntöjä.  Ilmeisesti tiesit tarkalleen mihin moderaattori reagoi.  Sitä ei kuitenkaan tarvitse todistaa muille.

Moderaattori on sensuroinun osan ylläolevasta kirjoituksesta.

Ylläolevalle kirjoittajalle annetaan varoitus nimimerkin paljastusyrityksestä.

Moderaattori 3.
« Last Edit: 22. 11. 2009 09:09 by Moderaattori »

Offline Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 969
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1193 on: 22. 11. 2009 15:03 »
Tässä ihan mielenkiintoinen artikkeli hesarista:

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Hakunilalaiset+kertovat+miten+maahanmuuttajal%C3%A4hi%C3%B6+syntyy/1135250930028

Mielestäni täyttä asiaa eikä liiallisesti värittynyt kummankaan osapuolen toimesta. Miten Vaasassa voitaisiin välttää maahanmuuttajalähiöiden synty ?

Besse R. Wisser

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1194 on: 22. 11. 2009 16:04 »
Olisiko jonkinverran oireellista että entistä Agan aluetta kutsutaan kansan suussa Kosovoksi?

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1195 on: 22. 11. 2009 16:04 »
Joku ei pitänyt siitä, että kommentoin sivulla olevia asioita 7 viestin voimin. Sain myös moderaattorilta huomautuksen.

Otan vastaan tämän ja jätän tämän keskustelun.

Kiitos kuitenkin puheenvuorosta.
Suuri vahinko. Minusta vastauksesi olivat hyvin asiallisia. Olisi hyvä, että joku voisi tuoda asiallisen näkökulman aiheeseen. Minun lukemistani ei tuo häirinnyt. Jos olisit copy-pastannut kysymykset ja vastaukset samaan viestiin...olisitkohan silloinkin saanut varoituksen?
 
Olen myös joutunut jättämään tämän keskustelunaiheen, jostain syystä.

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1196 on: 22. 11. 2009 16:04 »
Miten Vaasassa voitaisiin välttää maahanmuuttajalähiöiden synty ?
Hyvä kysymys. Vastaus on rakentamalla vuokra-asuntoja tasaisesti kaikkiin kaupunginosiin.

Maahanmuuttajat sijoittuvat pääsääntöisesti niihin. Ristinummella on paljon vuokra-asuntoja, koska muun muassa Strömberg niitä rakennutti aikoinaan kaupungin oman asuntotuotannon lisäksi. Yhtiön luovuttua niistä aikoja sitten, ei ABB: n työntekijöitä taida niissä montaakaan enää asua. Nyt se näkyy täällä korostetusti maahanmuuttajien määrässä.Albert1

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1197 on: 22. 11. 2009 18:06 »
Sisäasiainministeriön näkökulmia turvapaikkapolitiikkaan. Suosittelisin tähänkin keskusteluun osallistuville tutustumista selvitykseen. Siinä varsin koruttomasti arvioidaan nykyisten käytäntöjen ongelmia ja samalla tilannetta vertaillaan muihin pohjoismaihin.

http://www.intermin.fi/intermin/images.nsf/files/2fcbeaf321fa9534c22575c90025d031/$file/nakokulmia_turvapaikkapolitiikkaan_020609.pdf

Offline Reino Kolmonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1396
 • Gender: Male
 • Kansalle voimaa työväenliikkeestä
  • View Profile
  • reino kolmonen
  • Email
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1198 on: 22. 11. 2009 19:07 »
Miten Vaasassa voitaisiin välttää maahanmuuttajalähiöiden synty ?
Hyvä kysymys. Vastaus on rakentamalla vuokra-asuntoja tasaisesti kaikkiin kaupunginosiin.

Maahanmuuttajat sijoittuvat pääsääntöisesti niihin. Ristinummella on paljon vuokra-asuntoja, koska muun muassa Strömberg niitä rakennutti aikoinaan kaupungin oman asuntotuotannon lisäksi. Yhtiön luovuttua niistä aikoja sitten, ei ABB: n työntekijöitä taida niissä montaakaan enää asua. Nyt se näkyy täällä korostetusti maahanmuuttajien määrässä.


Siihen on hyvä lääke se, että näitä alueita missä asuu pääasiassa vuokra-asujia tulee talojen ja asuinympäristöjen osalta parantaa. Nyt ne, jopa uudetkin ovat jotenkin luotaan työntävässä kunnossa. Kun asuinalue ja asunnot ovat laadukkaassa kunnossa, siellä viihtyvät myös muutkin kuin maahanmuuttajat, joilla ei ainakaan alussa ole muita vaihtoehtoja.

Asuintalojen pihat ovat täynnä parkkeerattuja autoja. Piha-alueiden istutukset ovat melkein miten sattuu. Tuollainen ei tulisi kuuloonkaan omistusasuntojen piha-alueilla. Se myös karkottaa sellaisia ihmisiä näistä asunnoista, jotka haluavat asuinympäristöltään rauhallisuutta ja siisteyttä.

Kun nyt ammatikseni hoitelen kiinteistöjä on vuokra-asuntojen ja omistusasuntojen osalta selvät laatuerot. Kurjat asunnot ja ympäristö vain lisää köyhyydessä elävien ihmisten vaikeuksia. Mielestäni näin ei saisi olla, koska laadukkaat asunnot ja asuinympäristö tuottaa myös laadukkaita ihmisiä. Kuka olikaan se tiedemies, joka sanoi, että ihminen on ympäristönsä tuote tai peilikuva.

Myös palvelut ovat vähentyneet niiltä asuinalueilta, joilla asuu paljon työttömiä, pienituloisia ja maahanmuuttajia. Nyt toimeentulotukeakin pitää hakea keskustasta. Eli kaupungin säästöpolitiikkakin vaikeuttaa vuokra-asunnoissa asuvien ihmisten elämää.

Myös maahanmuuttajat joutuvat menemään keskustaan saadakseen palveluja.

Ihmisten elinoloja parantamalla saadaan ihmiset viihtymään asuinalueillaan.

« Last Edit: 22. 11. 2009 20:08 by Reino Kolmonen »

Albert1

 • Guest
Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« Reply #1199 on: 22. 11. 2009 20:08 »
Mielestäni näin ei saisi olla, koska laadukkaat asunnot ja asuinympäristö tuottaa myös laadukkaita ihmisiä. Kuka olikaan se tiedemies, joka sanoi, että ihminen on ympäristönsä tuote tai peilikuva.

Tai voihan olla että ympäristö on ihmistensä tuote tai peilikuva. Kuullostaa hieman turhan helpolta että yhteiskuntamme sosiaalis-ekonomisen pohjasakan ongelmat ratkaistaisiin tehokkaasti piha-alueiden istutuksilla, varsinkaan jollei ihmisillä itsellään tunnu olevan mitään vastuuta tekemisistään.

Jos kuitenkin puhutaan ns. white flight ilmiöstä niin tälläisellä ehostuksella saavutetut tulokset ovat minimaalisia. Ongelma on siinä että humanitaaristen maahanmuuttajien takia alue muuttuu entistä rauhattomammaksi, erilaisten kulttuurien törmääminen aiheuttavaa kitkaa ihmisten arkipäiväisessä elämässä ja varmasti yhtenä tärkeimmistä syistä alueen koulujen taso romahtaa. Näistä syistä kantaväestö pakkaa tavaransa ja kierre on valmis.