Author Topic: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa  (Read 108980 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Globbari

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #160 on: 26. 10. 2009 21:09 »
Soitin Itellaan suoraan pääkallonpaikalle. Esitin kaksi kysymystä.

1. Miksi tämä jakelun heikennys tapahtuu vain Vaasassa?
  Itella teki voittoa 101 miljoonaa euroa vuonna 2008.

Vastaus: Tuohon en voi sanoa enkä osaakaan mitään. Ottakaa yhteyttä paikalliseen Itellaan

2. Miten on mahdollista, että Itella, jolla on monopoli tässä jakeluasiassa kohtelee maan asukkaita eriarvoisesti. Esimerkkinä Seinäjoki, joka hoitaa jakelun hienosti.

Vastaus: Tuohon en osaa sanoa mitään, hallitsen paremmin päiväpostiasiat.


Voi itku!


Uusliberalistinen EU-juna kulkee yli postipalvelujenkin


Viestintävirasto teki viime viikolla päätöksen, jossa se vaatii Itellaa hinnoittelun muuttamista siten, että kirje- ja pakettipostin hintoja lasketaan ja siirretään kustannukset muualle, mikä tarkoittaa sanomalehtien jakelua. Viestinnän keskusliiton mukaan jakelukustannukset nousisivat 100 miljoonaa euroa. Kustannukset kohdistuisivat kaikkein pahiten paikallisiin kakkoslehtiin.

Myös pitkällä juoksulla kirjetaksat tulevat nousemaan ja siitä taas kärsivät tavalliset ihmiset.

Posti ja logistiikka-alan unionin PAU:n mukaan viestintäviraston päätös on katastrofaalinen.
Liikenne ja viestintävirasto valmistelee uutta postipalvelulakia, jossa otetaan nyt huomioon EU:n postipalveludirektiivi. Tämä direktiivi avaa nyt sitten yksityiselle bisnekselle vuoden 2011 alusta postipalvelut.

Vastuu oman jakeluverkoston omaavien valtalehtien aseman pönkittämisestä ja muita lehtiä sortavan viestintäviraston päätöksen perumisesta on maan hallituksella ja erityisesti kokoomuksella sekä kokoomuslaisella viestintäministerillä. Kokoomus on myös päävastuussa siitä, että erillinen sanomalehtituki lopetettiin ja yhdistettiin puoluetukeen.

Näin on suuriraha tukemassa tässäkin asiassa hyvin pärjääviä isoja medialaitoksia.
« Last Edit: 26. 10. 2009 21:09 by Globbari »

venku1

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #161 on: 27. 10. 2009 07:07 »
Viime postisodassa kunnostautuivat nykyinen asukasyhdistysten neuvottelukunnan puheenjohtaja Remahl sekä erittäin ansiokkaasti oli mukana kokoomuksen Seppo Rapo.
Olen tottunut siihen, että uskallatte avata suunne. Nyt olisi aika!

venku1

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #162 on: 27. 10. 2009 11:11 »
Valtuutettujen käyttäytyminen äänestäjiä kohtaan on erikoista. Luottavatko he siihen, että äänestäjän muisti on vain 3 kk:n pituinen.
Marjatta Vehkaoja on osoittautunut naiseksi, joka yleensä uskaltaa avata suunsa. Sanopa nyt mielipiteesi tästä postin jakelusta. Sosiaalialan ihminen , kun olet vastaa yhteen kysymykseen, ehkä ne perässä hiihtäjät uskaltavat tulla sen jälkeen esiin malliasi noudattaen.

Ainoa kysymys sinulle Marjatta: Tämän hetken tilanne on se, että Itella tuo aamulehden ja päiväpostin yli 75-vuotiaiden ulko-ovelle. Nyt Vaasan Itella alkaa maanantaista lähtien pudottaa aamulehden tien varrella olevaan postilaatikkoon. Esim. Ilkka - lehti tuo edelleen aamulehden ja päiväpostin vanhusten, liikuntavammaisten jne ovelle Seinäjoella. Miksi vaasalaisia kohdellaan eriarvoisesti? Olet vammaisneuvoston puheenjohtaja, joten asian ON kiinnostettava sinua.
Tämä uudistus koskee 4500 taloutta Vaasassa. Kuinka moni heistä on vammainen, liikuntarajoitteinen eikä yleensäkään pysty liikkumaan 50 metriä edestakaisin(= 100 m).

Toivottavasti vastaat yleiseltä näkökulmalta, sillä itsehän saat kaiken postin sisälle asuntoosi.

Yli 4500 ääntä jaossa. Kuka poliitikoista ymmärtää yskän?

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #163 on: 27. 10. 2009 11:11 »
Minuakin ihmetyttää sillä videoni missä, provosoin alussa, sai 10 kommenttia joista 8 oli kantaaottavia ja he olivat valmiita raatelemaan minut elävältä vaikken ole edes postilla töissä.  En edes ottanut kantaa, että aikoisin vaikeuttaa postinkantoa.  Kerroin vain mitä kuviteltu postinkantaja näkee ja kokee.

Nyt kun suunta ja oikea kohde ja perustelut ja tuki on esitetty lähes "tarjottimella"  niin nämä "lynkkaajat" ovat kadonneet.

Oliko niin, että kyseessä oli vain pelkkää sanahelinää?    Siellähän on jopa ehdotus, että pitäisi kannella JSN:oon.  Se olisi pitkä ja vaivalloinen tie eikä johtaisi mihinkään mutta pelkkä kannanotto täällä saattaisi kerätä muita mukaansa ja saada paljon aikaan ja olisi helppoa.

Nyt on mahdollisuus liittyä Veikon aloittamaan aktiivisten kansalaisten liikkeeseen ja vaikuttaa.  Vaikutus kannattaa aloittaa kirjoittelemalla täällä. 

Harvoin  tällaista apua tarjotaan suoraan "käteen."  Nyt se tarjotaan.  Käyttäkää hyvät ihmiset.

Tässä muistin virkistykseksi palautteet "provokaatiovideostani." 

Missä te nyt olette?  Nyt teitä kaivataan.  Kohta on myöhäistä.

Ottakaa kantaa.  Raadelkaa, sivaltakaa, väittäkää, vastaväittäkää...ym.

Quote
Niinpä, pyssykylässä asuu vanhoja ihmisiä joille tuotiin muutama vuosi sitten posti vielä oveen. Sen verran asukkaat tulivat edellisen kerran vastaan että siirsivät laatikot portille. Itella lupasi vielä silloinkin että vanhukset saavat postinsa oveen kun ikää on tarpeeksi. Tätä sekin palvelu tiesi, vanhusten ja huonosti liikkuvien ihmisten pitää tehdä extemeurheilua täysin päivänselvästä asiastakin. Hyi itella ja hyi muut jotka eivät näe nyt hiljaisen vähemmistön hätää asiasta. He eivät ole täällä internetin ihmeellisellä foorumilla puolustamassa asiaansa. Hävettää, enkä oikeastaan tiedä mistä syystä eniten.
#1 Nimetön 2009-10-20 17:23 (Reply)

Melkoisen luokaton oli tuo Lajusen video. Teepä seuraava ihan siellä kotona. Vaikka pimeässä komerossa. Lopputulos on tuskin huonompi.
#2 Tomppa 2009-10-20 21:03 (Reply)

Asevelikylässä päiväposti jaetaan nykyisin skootterilla laatikkoon ja aamuposti fillarilla luukkuun.Talvella jos laitat laatikon vähäkin lähemmäksi katua ja hups ekat lumet ja aura-auto vie lodjun.
Itse ratkaisin ongelman tilaamalla luukkukannon aamupostin osalta jatkossakin ja hinta on 108 € vuosi.
Että se siitä kiusanteosta.
#3 nimetön 2 2009-10-20 21:10 (Reply)

Omasta puolestani syvin osanottoni Kari Lajuselle, jota selvästi on kiusattu rankasti. Ehdotankin seuraavaa:

Aamuposti tuodaan postinjakajan kotiovelle, josta jakelualueen asiakkaat saavat sen tulla noutamaan, kunhan eivät herätä jakajaa. Jakajan ei myöskään tule joutua missään tapauksessa säiden armoille, kuten Lajunen ansiokkaasti tutkivana journalistina totesi. Kaikille aamupostin jakajille tuleekin louhia peruskallioon oma metrolinja, jolle neljä reipasta sherpaa kantaa aamupostinkantajat. Kyydin tulee olla niin tasaista, ettei jakaja herää ja koe tulevansa kiusatuksi. Edellä juoksee kuusitoista nymfiä sirotellen ruusun terälehtiä.
Postilaatikkojen ryhmittely kolmen kimppuihinkin on mielestäni turhan julmaa aamupostinkantajaa kohtaan. Kaikki Länsi-Suomen läänin postilaatikot voitaisiin koota esimerkiksi Seinäjoelle, jonne parinkymmenen neliökilometrin alueelle asfaltoitaisiin riittävän laaja kenttä. Postinkantaja pystyisi jakamaan postin kahdeksankymmenen kilometrin tuntivauhdista. Mikäli vauhti hidastuisi alle kuudenkymmenen kilometrin, postilaatikkojen omistajia rangaistaisiin raipaniskuilla. Iskujen määrä olisi sama kuin postinumeron neljä viimeistä numeroa.
Kukka-asetelmista alle kuudenkymmenen metrin päässä postilaatikosta saisi uuden Lex Lajusen eli Shariatella-lain nojalla kivitystuomion.
Vanhat ihmiset ovat itse aiheuttaneet vanhuutensa syntymällä liian kauan sitten, eivätkä ole täten Shariatella-lain nojalla oikeutettuja erikoispalveluihin.

Työn iloa itse kullekin säädylle toivottaen,

Jussi
#4 Nimetön 2009-10-21 11:31 (Reply)

=) Voi pientä postinjakaja raukkaa. Arvaappa että ollaan täällä hölmölässä oikein pidetty kokousta että miten me voitaisiin kiusata lehdenjakaja ja yhteen pihaan oikein kukat pistettiin kiusaksi, Ettei ole liian hyvä juttu sekään.

Niin ja se päiväposti. Se tulee skootterilla ja todella kätevästi ja TODELLA hyvän postinkantajan toimesta. Ei ole valittanut, vaan iloisesti tervehtii ja jopa käteen jakaa postin =)
#5 Minäjame muut 2009-10-21 13:12 (Reply)

mikä ihme tämä mies on? tainnut lääkkeet jäädä ottamatta. ei edes S-vikaisesta sössötyksestä saa selvää
#6 teemu hyytinen 2009-10-21 17:27 (Reply)

Eipä taida hirveen järkevältä kaverilta kuullostaa. Eiköhän tästä voisi jo kannella JSN:ään. Tämähän rikkoo jo eettisyyttä ja moraalisuutta!!!
#7 Santtu Hyytinen 2009-10-21 23:17 (Reply)

Kuvittelikohan Lajunen että kun laatikot
ovat siististi rivissä niin pääsee jakamaan mainokset autosta myös Pyssykylään ? ?
Postilta ei ole tullut minkäälaista ilmoitusta siirtymisestä autojakeluun,siis aivan turha videonpätkä.
#8 nimetön 2 2009-10-22 08:56 (Reply)

Surkeata ja vieläkin surkeampaa OSA 3
postinjakelua Huutoniemellä .
käys postivahti kuvaamassa myös Hutskilla, hömöläisten hommaa sanoja lainatakseni.
#9 nimetön 2 2009-10-22 10:18 (Reply) 
« Last Edit: 27. 10. 2009 12:12 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

eklu

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #164 on: 27. 10. 2009 18:06 »
Olisko nyt Kari semmoinen tilanne ettei suurimmat kärsijät tässä postisodassa taida käyttää nettiä, eivät ehkä koskaan ole sitä käyttäneet. Puhutaanhan nyt jo erittäin kunnioitettavaan ikään eläneistä ihmisistä joille "netti" on se aamukaffeella luettava lehti, itse en ole päivän paholaisesta lukenut mitään ihmeempää tästä sodasta. Monen ikätoverini kanssa keskustellut jotka käyttävät internettiä niin Vaasalaisia info on täysin tuntematon mut toki muutama sanoo käyneensä ja nähneen tarpeeksi. Ollaan siis marginaalikansaa eikä täällä kukaan koskaan ikinä pysty ihan oikeasti vaikuttamaan mihinkään asiaan, ollaan niin urpoja.

Nuoremmat haistattaa pitkät koko hommalle ja käy laatikolla kerran viikossa heittämässä mainokset paperinkeräykseen ja hivenen vilkaisevat olisko jotain tärkeää, ei ole kun hoitavat jo asiansa muilla tavoin. Mulla on maannut postissa jo paripäivää paketti jonka saapumisen tietenkin tiesin seurantakoodilla ja millään siittä en saa ilmoitusta ennen huomista klo 16.00 tapahtuvaa postinjakoa. Eikä ole sanottua tuleeko se ilmoitus edes vielä huomennakaan, mitä tommosella laitoksella nykyaikana kukaan ja mitään tekee.

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #165 on: 27. 10. 2009 18:06 »

Eikö Lajunen voisi ajella sillä sähköautollaan Asevelikylän vanhuksille ne postit
kun oma kyläyhdistys ei kiireiltään ehdi ja muutenkin näyttää noihin
kevytvideoiden veivaamisiin olevan mukavasti aikaa.?

             Mitenkä se oli.?

             Enemmän ympäristöystävällisiä tekoja, vähemmän puheita..

             

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #166 on: 27. 10. 2009 18:06 »
Olisko nyt Kari semmoinen tilanne ettei suurimmat kärsijät tässä postisodassa taida käyttää nettiä, eivät ehkä koskaan ole sitä käyttäneet.

Voi olla mutta aktiivisimman "lynkkaajat" joita kaivelin ovat juuri tämän blogin käyttäjiä.  Minähän ongin heidät jopa esille jotta he voisivat ohjata aktiivisuutensa juuri siihen millä ärsytin.  Kuitenkin näyttää nyt sitlä, ettei se asia niin tärkeä ollutkaan vaan jokin muu.  Onneksi palautteessa oli todellinen asiakirjoituskin mutta enimmäkseen arvotonta ja tehotonta "sanahelinää".

Nyt jos keskustelua käytäisiin edes neljän henkilön kanssa niin he saattaisivat ideoida kanlalaisaddressin ja ryhmän joka keräisi nimiä ja joka voitaisiin toimittaa eteenpäin.  Mutta siihen ei riitä pelkkä sanahelinä.  

Meillä on blogi ja toimittaja joka seuraisi tilannetta ja dokumentoisi kaiken.

Kaikki mahdollisuudet on pitää nykyinen tilanne tai jopa parntaa mutta jos sitä ei ymmärretä käyttää niin sillon on turha moittia viestintuojaa.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #167 on: 27. 10. 2009 18:06 »Eikö Lajunen voisi ajella sillä sähköautollaan Asevelikylän vanhuksille ne postit
kun oma kyläyhdistys ei kiireiltään ehdi ja muutenkin näyttää noihin
kevytvideoiden veivaamisiin olevan mukavasti aikaa.?

             Mitenkä se oli.?

             Enemmän ympäristöystävällisiä tekoja, vähemmän puheita..

             

Voisi hyvinkin.  Tarvitaan vain (olikohan se postilupa jonka voi nyt anoa ja se myönnetään sitten kahden vuoden kuluttua hakemuksien perusteella)  Olen jo aiemmin vihjaissut siitä kyläpostista.  Uskon kuitenkin, että se kaatuisi käytettävään aikaan.  Kukaan ei halua aamulehteään tähän aikaan illalla milloin minulla on aikaa.  Nyt kello on 21:00.  Mutta olet "jyvällä" asioista sillä jos ja kun kilpailu vapautuu, olen ainakin seuraamassa tilannetta.

Kevytvideot veivataan Sunnuntaisin.  Siihen menee koko päivä.  Nykyinen työaikani on noin aamukahdeksasta iltakahdeksaan.  Yöllä minulla on muuta tekemistä.  Silloin nukun ja siitä en tingi.
« Last Edit: 27. 10. 2009 23:11 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

venku1

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #168 on: 27. 10. 2009 19:07 »
Hiljaiselo loppuu viimeistään tiistaiaamuna. Siihen saakka olemme sopineet seuraavamme tilannetta eli missä on aamun Pohjalainen sekä myös Vasabladet. Vasabladetin tilaajat ovat olleet myös yhteydessä ja seuraavat mitä täällä eturintamassa tapahtuu. Kieliriidasta ei ole tietoakaan, vaan rinta rinnan kuljemme kohti loistavaa voittoa... tai sitten ei. Sen verran nuuka olen, että kyllä Lajunen jää ilman pullakahveja.

AD

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #169 on: 27. 10. 2009 19:07 »


Kevytvideot veivataan Sunnuntaisin.  Siihen menee koko päivä.  Nykyinen työaikani on noin aamukahdeksasta iltakahdeksaan.  Yöllä minulla on muuta tekemistä.  Silloin nukun ja siitä en tingi.
Quote

Valitettavasti tässä kirjoittaa ystäväni Kari Lajunen ns. muunneltua totuutta, se selviää välittömästi kun tutkistelee Karin käyntiaikoja tässä blogissa hänen  profiilistaan.
Kun nukutaan, niin nukutaan, ei silloin nuss,,,,
Saatikka olla täällä.

Akseli

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #170 on: 27. 10. 2009 19:07 »
Itellan toiminta postinjakojärjestelmän muutoksessa osoittaa taitamattomuutta, tai tarkoitushakuista vaikenemistaktiikkaa.  Taitamattomuus ja osaamattomuus muutosprosessissa näkyy kun tietoa ei osattu suunnata kaikille alueella asuville postin vastaanottajille.  Nekin tiedotteet joita jaettiin olivat nimettömiä ja sisälsivät väärää tietoa.  Annettuihin puhelinnumeroihin ei vastattu. Tiedotustilaisuus epäonnistui täysin.  Ilman äänentoistoa ei pieneenkään ryhmään saada hoidettua edes tyydyttävästi.  Osanottajista ei laadittu listaa, joten ei tiedetä kenellä oli mahdollisuus saada tietoa. 

Selkeitä ohjeita postilaatikkoryhmien tarkoista paikoista ei kyetä antamaan, koska yhteistyökyky Tekniseen toimeen ontuu.  Postin vastaanottajan tulee saada tietää tarkat paikat kunnallistekniikan sijainnista katujen varsilla, kun kerran Itella on siirtänyt kaiken vastuun postin vastaanottajalle.  Kysyä pitää myös laatikkoryhmien ympäristöön soveltuvuudesta.

Tätä taustaa vasten on hyväksi, kun Postitoiminta vapautuu kilpailulle vuonna 2011


Katsastusasemien siirtyminen yksityiseen ja ulkomaiseen omistukseen on karmea esimerkki siitä, mitä tuotteen hinnalle tapahtuu. Katsastusmaksut ovat nouseet yli puolella koko maassa ja tätä menoa saa maksaa kohta 100 euroa autosta.

Kun nyt vuoden 2011 alusta ovat postipalvelutkin siirtymässä yksityisen bisneksen hoidettaviksi, tullaan ilmeisesti näkemään vastaavat hintojen nousut.
Sitä taustaa vasten on pieni asia, jos 100 metrin päästä pitää nykyinen sanomalehti (mainoslehti josta vielä pitää maksaa) hakea.

eklu

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #171 on: 27. 10. 2009 21:09 »
Jaa että on meillä nyt ihan toimittaja, no hyvin näkyi pomppivan Edvinin polulla ja ihan asiakin meinasi unohtua mut ei toki toimittajalta. Kannattais katsoa joskus mailmaa sieltä oikeasta vinkkelistä koska tuo oli ihan selvä jatko aikaisempiin jossa haluttiin lootat riviin autojakelua varten. Jos Kari on valmis hakemaan postinsa matkojenpäästä niin me monet muut ei olla, EI IKINÄ eli toimittajan mieltäkin pahoittaen loppuu nyt moneen talouteen aamulehden tilaaminen. Senjälkeen kun postia näin ylenkatsotaan emme varmaan ota käsiimme tilaatomanta mainospaskaa, ollaan sit ilman.

venku1

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #172 on: 28. 10. 2009 08:08 »
Olen yrittänyt kahtena päivänä lähettää Pohjalaiseen tekstari-palstalle siistejä kysymyksiä, jotka koskevat vain postia. Sanaakaan en moittinut Pohjalaista. Onko sensuuri iskenyt vai mistä on kysymys? Koittakaa muutkin tekstata viesti Pohjalaiseen, niin tiedän onko vain Siltasen poika boikotissa vai koskeeko boikotti vain tiedonvälitystä tässä postiasiassa. Ilmoitelkaapa täällä miten kävi. Kuten sanottua, on hyvä että kansalaisilla on edes yksi foorumi, jossa voi asiallisesti kysyä ja kyseenalaistaa asioita.

venku1

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #173 on: 28. 10. 2009 08:08 »
Mikä on uuden päätoimittajan nimi? Siis sen joka aloittaa vuoden alussa Pohjalaisessa. Hän on kovissa liemissä keitetty ja ymmärtää varmaan tämän imago-tappion, minkä Pohjalainen Vaasassa saa. Seinäjoella Ilkka tuodaan edelleen ovelle saakka. Korostan uudistus ts. päähän potkiminen koskee vain vaasalaisia. Ei ketään muuta Suomessa.

Vammaisneuvoston puheenjohtaja Marjatta Vehkaoja odotamme edelleen kannanottoasi, vai pitääkö rautarouva-titteli pudottaa nimesi edestä.

Offline Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 969
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #174 on: 28. 10. 2009 10:10 »
Uusi päätoimittaja on nimeltään Kalle Heiskanen.

Tuolle tekstaripalstalle on sen verran paljon tunkua, että kommentin julkaisemiseen voi mennä useampia päiviä. Tuskin tässä muusta on kysymys...

venku1

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #175 on: 28. 10. 2009 10:10 »
Kiitos tiedosta. Toivottavasti olet oikeassa tuossa tekstariasiassa.

venku1

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #176 on: 28. 10. 2009 10:10 »
 

Näin sanoo postilaki:

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/2001031322 §
Postilaatikkojen sijoittaminen
Kunta on velvollinen sallimaan kirjelähetysten keräilyssä ja jakelussa tarvittavien laitteiden ja vähäisten rakennelmien, kuten postilaatikkojen, sijoittamisen asemakaavassa osoitetuille yleisille alueille,

milloin sijoittamista ei voida muulla tavoin järjestää postiyrityksen ja 
     
                             postin saajan kannalta
   
                                   
 kohtuullisella tavalla ja kohtuullisin kustannuksin. Keräilyssä ja jakelussa tarvittavista laitteista ja vähäisistä rakennelmista tai niiden käytöstä ei saa aiheutua tarpeetonta vaaraa liikenteelle eikä olennaista haittaa yleisen alueen muulle käytölle.

Tontin, muun kiinteistön tai rakennuksen omistaja on velvollinen sallimaan, että seinään, porttiin tai aitaan kiinnitetään taikka maalle sijoitetaan keräilyssä ja jakelussa tarvittavia laitteita tai vähäisiä rakennelmia 1 momentissa säädetyin edellytyksin. Velvoite voidaan kuitenkin asettaa vain, jos se on omistajan kannalta kohtuullinen.

Keräilyssä ja jakelussa tarvittavia laitteita tai vähäisiä rakennelmia saadaan sijoittaa yleisistä teistä annetussa laissa (243/1954) tarkoitetun yleisen tien vieri-, suoja- tai näkemäalueelle, jos sijoittamisesta tai laatikkojen käytöstä ei aiheudu tarpeetonta vaaraa liikenteelle tai olennaista haittaa tienpidolle.

23 §
Kunnan rakennusvalvontaviranomaisen päätös postilaatikkojen sijoittamisesta sekä korvausvelvollisuus Jos asianosaiset eivät sovi postilaatikkojen sijoittamisesta, siitä määrää kunnan rakennusvalvontaviranomainen ottaen huomioon kysymykseen tulevan paikan muun käytön ja tarkoituksenmukaisen postitoiminnan vaatimukset. Kunnan rakennusvalvontaviranomaisen tulee ratkaisussaan ottaa huomioon myös Viestintäviraston 14 §:n nojalla antamat yleiset ohjeet. (16.11.2001/1017)

Postilaatikkojen aiheuttamasta haitasta ja vahingosta on suoritettava korvaus siten kuin kiinteän omaisuuden ja erityisten oikeuksien lunastuksesta annetussa laissa (603/1977) säädetään. Korvauksesta tehty sopimus sitoo myös kiinteistön tai rakennuksen myöhempää omistajaa.
Ilmoita Valvojille

   
Kysynkin, onko tuo postin saajan kannalta kohtuullinen tapa, jos liikuntarajoitteinen ei voi hakea postiaan. Pitääkö hänen maksaa tai pyytää naapuria hoitamaan postin kannon? Sekö on kohtuullinen tapa?

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #177 on: 28. 10. 2009 10:10 »
Jaa että on meillä nyt ihan toimittaja, no hyvin näkyi pomppivan Edvinin polulla ja ihan asiakin meinasi unohtua mut ei toki toimittajalta. 

Olipa hyvä, että tämä tuli puheeksi. 

En tee tv-ohjelmia enkä elokuvia enkä mainoksia.  Teen blogivideoita.  Blogivideolle ei ole olemassa minkäänlaista standardia joten se muodostuu tekijänsä mukaan, koska tekijällä on niin vapaat kädet kuin vain voi olla.  Siksi niitä teen.  Olen kirjoittaja ja blogivideontekijä.  Siksi kirjoitusjälki tulee näkymään aina videoissani.  Videossa ei tarvitse käyttää välttämättä tekstiä tai ääntä, vaan sen voi sanoa liikkuvin kuvin.

Tässä blogivideossa oli se hyvin nähtävillä.  Tein sen siten, että siinä tuli selkeästi esille miten arvokas Edvininpuisto on ja miten sääli on jos Edvinin ite-taide annetaan tuhoutua.  Sanallakaan en kuitenkaan siitä mitään sanonut.  Mutta kiipesin säiden armoilla olevan seitsemän veljeksen kivelle.  Kiipeämällä kivelle kerroin, että Vaasassa on ainutlaatuinen ite-taidepuisto ja laaja sellainen.  Videon ympäristö ei ollut tuulesta temmattu vaan siinä sivussa tuli paljon enemmän asiaa kuin eklu huomaa.  Videossa myös kerroin, että Asevelikylä on erilainen kylä.  Siellä on erilaisia asioita ja siellä pitääkin olla ja niitä pitää suojella.  Jopa museovirasto on pannut tämän merkille.  Videossa myös kerroin, että Asevelikylä on asevelikylä sanomatta siitä sanaakaan.

Tulen jatkossakin lähettämään aina jonkin sanoman sanomatta mitään.  Joka ei näe sanomaa, näkee vain kivelle kiipeävän häiriötekijän  ja miettii, että "eihän tuolla ole mitään tekemistä varsinaisen asian kanssa?"  Mutta joka näkee sanoman, näkee enemmän.  Yhteistä sanomalle on se, että siitä huomaa, että sen "nahka on kahta numeroa liian suuri."  Se on kuin kissan nahka.  Se on ainakin numeroa liian suuri mutta juuri se tekee kissasta ketterän.  Harva tulee edes ajatelleeksi sitä. 

Pääasiahan oli saada asukkaan ääni kuuluviin.  Sille annettiin paras kohta.  Poistinkanto voi todellakin loppua siten, kun se Asevelikylän perinnettä vaalien kuuluisi tulla.

Mitäs jos katsoisitte videoni uudestaan ja katsokaa mitä sanon sanomatta mitään?  Etsikää sanomani.  Kerron tämän tekstin lopussa yhden sanoman.   Kuunnelkaa myös taustaääniä.  Joillekin se on vain kohinaa.

Yhtä asiaa ei voinut sanoa, sanomatta mitään joten esitin sen ääneen.  Se oli kysymys, että "Miten täältä pääsee......."?

Tämä on ainoa sanoma jonka muutan tekstimuotoon.  Se tarkoittaa.  "Mitenkähän postinkanto voisi jatkua entisellään tai paremmin?"
« Last Edit: 28. 10. 2009 11:11 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

venku1

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #178 on: 28. 10. 2009 14:02 »
Karin journalistinen näkemys tässä Vaasan omakotialueita koskevassa postinjakokiistassa on toiminut erittäin hyvin. Ensin Lajunen ärsytti , aika rumastikin asevelikyläläiset takajaloilleen ja sai ne "iskemään "takaisin. Sen jälkeen kaikki onkin meidän tiedossamme ja postinkanto on ehkä kirjoitetuin asia täällä blogissa.Siis vaikka ärsyynnyimme täällä Asevelikylässä niin lopputulos on kylämme etua puoltava. Tuo oli suorastaan loistavasti toimittu Lajusen taholta. Lisäksi hän kirjoituksissaan hieman hyökkää kylää vastaan eikä pahemmin nyt keskustelun synnyttyä asetu suoraan kummankaan puolelle. Hyvin toimittu!

Miksi Asevelikylä on täällä yksin äänessä onkin toinen juttu, jota itsekin ihmettelen. Muualla kulkiessa kommentit ovat samanlaisia Asevelikylän asukkaiden kommentteihin verrattuna. Ehkä tuo Asevelikylän vanha periaate,  JOS YHTÄ KYLÄN ASUKKAISTA POTKAISTAAN, NIIN KOKO KYLÄ POTKAISEE TAKAISIN, ja nyt on potkaistu kylän kuutta viimeistä veteraania.

Tänään on puhelin soinut ja ihme kyllä asia ei olekaan yksin Itellan syy, vaan osa syystä voidaan kyllä vierittää sanomalehtien syyksi. Pohjalaisen johdon kanssa keskusteltuani asiaa puidaan vielä. Tilanteeseen tuli vauhtia, kun näyttää selvältä, että yli 100 tilausta perutaan. Vimma voi tarttua ja määrä saattaa nousta huomattavasti suuremmaksikin. Tiistaihin mennessä siis ilmeisesti jo maanantaina tulee sieltä mahdollisia lisäpäätöksiä. olin keskusteluissa Vaasan sotaveteraanit ry:n johdon kanssa ja sielläkään ei tiedetty, että tämä heikennys koskee 100 %:sti heitä.


Offline Niiskutti

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1632
  • View Profile
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #179 on: 28. 10. 2009 15:03 »
Itse en viitsi koko lehteä tilata, mutta eihän tollanen sovi seinillekkään, että ruvetaan perimään extrahintoja niiltä asiakkailta, jotka ovat lehtensä tilanneet vuosikymmeniä. Pohjalaisen vakiintuneet "säästötilaajat", eläkkeellä olevat vanhat henkilöt! Nuoremmat selaavat uutisensa päivän mittaan kukin mistäkin.

Sääliksi käy vanhoja tätiä tai setiä, jotka ovat juuri maksaneet säästötilauksensa seuraavaksi 12 kuukaudeksi eteenpäin 223 euroa ja  saavat nyt lapun, että täytyisi maksaa vielä 108 euroa siitä, että se lehti tulee ovelle kannettuna, kuten vuosia/vuosikymmeniä on tullut.

Mielestäni tuossa on sen luokan hinnankorotus (48%) että ei lehden tilaaminen kannata! Eihän siinä ole edes muuta luettavaa kuin citymarketin kahvimainos ja kuolinilmoitukset.

Quote
Näyttää selvältä, että yli 100 tilausta perutaan. Vimma voi tarttua ja määrä saattaa nousta huomattavasti suuremmaksikin.

Niin sitä pitää!

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #180 on: 28. 10. 2009 15:03 »
....................
Mielestäni tuossa on sen luokan hinnankorotus (48%) että ei lehden tilaaminen kannata! Eihän siinä ole edes muuta luettavaa kuin citymarketin kahvimainos ja kuolinilmoitukset.

................................


Tilaamisen kannattavuus on kuitenkin kokolailla yksilöllinen asia.

Eli Suomeksi:

Jos itse et näe lehden sisältämässä suuressa fonttimäärässä muuta kuin kuolin ilmoitukset
ja elintarvikemainokset, saattaapa hyvinkin jopa  koko oma ajatusmaailmasi olla "ei kannattava"
eli pelkkiin vietteihinsä perustuen.

               En usko kuitenkaan Suomemme rakentajien, eli Asevelikylän vanhusten
               juurikaan suhtautuvan asiaan näin, vaan suurimmaksi osaksi
               kyseisen tutun median kautta nykylinjoja valottaen
               esimerkkinä nyt vaikkapa Pääkirjoitukset, kolumnit, kuin yleisön mielipidekin.

Myös sinusta siis tulisi hyvä postimies Lajusen yhteiskunta mobiiliin kyläyhdistysten
muista touhutiinoista puhumattakaan.

               Voisikohan näihin esimerkiksi ja nk.:

               Etä liittyä..?  :-o

Offline Niiskutti

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1632
  • View Profile
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #181 on: 28. 10. 2009 16:04 »
Kyllähän sitä lehdestä muutakin tulee luettua, mutta monelle aamulehti on vain sellainen tapa.
Se odottaa eteisessä että aamukahvi on valmista ja siinä sitä sitten kahvikupin ohella selaillaan. Seuraavaksi sitä tarvitaan illalla kun katsotaan tv-ohjelmat. Seuraavana päivänä sillä voi sytyttää takkaan tulen.


venku1

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #182 on: 28. 10. 2009 17:05 »
Vaasassa on olemasa asukasyhdistysten neuvottelukunta, joka ajaa vaasalaisten etuja. Tämä porukka sai aikaan mm. sen. että yhdystie kulkee nyt ojan toisella puolella eikä Kotirannan puolella. Viime postisodassa saivat vanhat asuinalueet jättää postilaatikon omalle tontille. Lisäksi Vaasan sähkö alkoi nostella sähkön hintaa liikaa ja sähkön hinta kilpailutettiin ja painostuksen jälkeen saatiin parannuksia. Esim. yösähkön hinta tuli voimaan lauantaisin ja sunnuntaisin. Neuvottelukunta on erittäin voimakas järjestö, jos sitä oikein käyttää. Kuvitelkaapa, että olisimme kaikki ottaneet parhaan tarjouksen sähköstä ja lopettaneet käyttämästä Vaasan sähköä. Jokainen arvaa mitä tästä olisi seurannut Vaasan kaupungille. No, sehän ei ole päätarkoitus, mutta vaarallinen ase neuvottelukunta voi olla.

Nyt neuvottelukunta on heräämässä prinsessan unestaan ja kokoontuu tiistaina 3.11.2009. Toivottavasti sinne saadaan Itellan edustaja paikalle. Kovia suunnitelmia on, toivotaan kaikkien alueiden tulevan mukaan. Nyt tarvitaan yhteistyötä, muuten posti kyykyttää meitä. Kuka seuraavaksi? Media ei pääse paikalle, ei Lajunenkaan. Pian ammutaan kaikkea liikkuvaa, jollei kompromissia löydy.

venku1

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #183 on: 28. 10. 2009 17:05 »
Asevelikylä siirtää Pohjalaisen peruutuspäivän torstaiksi. Syy : Viimeinen neuvottelukokous tiistaina.   Terveisin Veikko

hartsa

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #184 on: 28. 10. 2009 19:07 »
Tarkoitan pointilla sitä, että ryhdyt asioihin, ( mielestäni turhankin impulsiivisesti)
joka käytännössä typistettynä tarkoittaa: Vailla ajattelua, eli sykäyksenomaisesti.
itiikkinsä päällä perse homeessa kuorsaten..

Enpä tajunnut tätä lainattua osaa lukuunottamatta enempiä tuosta vuodatuksesta. Mutta kriitistä kai oli kyse (nimimerkillä nimellään esiintyvää henkilöä kohtaan, hmm...). Minusta Kari Lajusen aktiivisuus blogiportaalissa ja keskustelussa sekä tämä "kansalaisjournalismi" on vallan loistavan positiivista tekemistä ja kadehdittavaa arjen aktiivisuutta. Olisipa itsellänikin vielä työn jälkeen paukkuja ja innostusta vastaavaan.

//hartsa

venku1

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #185 on: 29. 10. 2009 10:10 »
Mitä mieltä valtuutetut ovat tästä postin toiminnasta? Ei kai vaadi kovin paljon uskallusta painaa "kyllä tai ei nappia". Törkeätä äänestäjien aliarvioimista. Vähintään 4500 ääntä jaossa.

Canis Satrapis

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #186 on: 29. 10. 2009 10:10 »
Samaa mieltä mutta ketään valtuutettua ei voida pakottaa rekisteröitymään tähän foorumiin. 

Sen sijaan kuka tahansa jota asia kiinnostaa voi itse lähettää meilin omalle valtuutetuklleen joko suotaan oman koneen postiohjelmasta tai tämän foorumin lähetä aihe toiminnolla.

Mieluimmin tietysti omalta koneelta. 

Jos Veikko haluat todella viedä kapulaa eteenpäin, niin jaa tätä osoitetta kaikille tutuillesi ja pyydä heitä välittämään tieto edelleen mahdollisimman monelle ja pyytämään heitä taas välittämään mahdollisimman monelle jne.

Tässä valtuutettujen meiliosoitteet:

http://www.netikka.net/vaasalaisia/foorumiapu/Valtuusto_uusin.html

venku1

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #187 on: 29. 10. 2009 13:01 »
Kiitos kiinnostuksesta. Parkkari on jo laittanut tuon esittämäsi käyttöön. Ainakin Ahopelto on saanut kannanotto pyynnön. Veikkaus. Auta armias , jos näyttää että pääsemme tavoitteeseen, kyllä silloin ilmaantuu miehiä ja naisia, jotka ovat samaa mieltä. Kuitenkin olen sitä mieltä, että kantaa eivät uskalla ottaa ne, jotka ovat sitä mieltä, että posti on oikeassa ja vaasalaiset väärässä. Hankalaksi asian tekee se, että aivan oikeasti vain noin 50% valtuutetuista selailee näillä sivuilla.

Väliaikatietoja: Kävin kierroksella naapureissani. Tulos 4 Pohjalaista ja 2 Vasabladetia sanotaan entisten   boikottiin liittyneiden mukana irti irti.

Vedonlyöntifirmalla olisi nyt hyvä paikka. Kuinka moni vaasalainen sanoo Pohjalaisen tilauksen irti.
Informaation vieminen eteenpäin on vaikeata, sillä ei kai voi vaatia Pohjalaista julkaisemaan tilauksen irtisanomisia omilla sivuillaan. Oma veikkaukseni on 120 lehteä.

Tämä on pirullinen tilanne, sillä tietenkin se on tuttu lehti, jonka haluan ovelleni, mutta kadulta en sitä hae.

Offline Vihtori

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 28
  • View Profile
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #188 on: 29. 10. 2009 15:03 »

http://yle.fi/alueet/pohjanmaa/2009/10/uudistus_siirtaa_vaasalaisten_postilaatikot_1121480.html

Postilaatikoiden ryhmittelyprojekti koskettaa ainoastaan päiväpostia, ei sanomalehtijakelua

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #189 on: 29. 10. 2009 17:05 »

Postilaatikoiden ryhmittelyprojekti koskettaa ainoastaan päiväpostia, ei sanomalehtijakelua

Jos tuo pitää paikkaansa niin siitä kannattaa mainita sille taholle joka jakaa sanomalehden ja täällä se taitaa nyt olla Itella.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline PXC

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 3
  • View Profile
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #190 on: 29. 10. 2009 17:05 »
Asensin postilaatikon laatikko ryhmään 21.10.2009
Seuraavana aamuna oli pohjalainen tuolla laatikossa huolimatta siitä,että vanhakin laatikko on vielä samassa paikassa.
Sitten seuraavana kahtena aamuna aamulehti tuli portin pielessä olevaan "vanhaan" laatikkoon ja 24.10.2009 eteenpäin se on pitänyt hakea tuolta kadulta...


Että se siitä "koskee vain päiväjakelua" asiasta!

Gerbyn Kuningas

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #191 on: 30. 10. 2009 06:06 »
Voi jeeus, että voi olla vaikea hakea lehti vähän kauempaa.. Ei mulla muuta.

venku1

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #192 on: 30. 10. 2009 08:08 »
Postinjakelu koskee nyt ensi vaiheessa  aamulehden tilaajia. Lehti ei tule enää ensi kuussa ovelle vaan se pitää hakea portilta- Myöskään veteraanit, liikutarajoitteiset, vammaiset eivät saa enää aamulehteä lainkaan, vaikka Itellan säännöissä on selvästi sanottu, että tälle ryhmälle on lehti tuotava ovelle. Muutoinhan he eivät saa sitä millään.
Toinen vaihe on se, että vanhoilla alueilla postilaatikot pitäisi sijoittaa katujen varsille riveihin. Sinne sitten tippuisi Pohjalainen huhtikuusta lähtien.

Te , jotka olette rakennelleet joitain häkkyröitä, voitte saada periaatteessa sakot. Vai onko teillä kaupungin lupa kyhätä kaupungin maalle näitä rivistöjä. Posti ei sitä lupaa voi antaa. Todennäköisesti TELA ottaa ensi keskiviikkona kantaa ja valitusten jälkeen asia siirtyy rakennuslautakunnalle. Toisin sanoen aikaa menee vähintään kuukausi ennen kuin lupa tai kielto tulee. Samassa yhteydessä otetaan kantaa , pitääkö postin maksaa vuokraa näistä maa-aloita joille laatikkorivistöt on jo rakennettu. Kaiken kaikkiaan posti kuvittelee saavansa n. 1000 neliömetriä korvauksetta käyttöönsä. mikä muu firma saa kaupungilta ilmatteeksi maata käyttöönsä.

Offline Niiskutti

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1632
  • View Profile
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #193 on: 30. 10. 2009 08:08 »
Olis kiva nähä se lappu mitä on jaettu, voisko joku skannata sen?

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #194 on: 30. 10. 2009 08:08 »
mikä muu firma saa kaupungilta ilmatteeksi maata käyttöönsä.

Olen ensimmäisten joukossa pystyttämässä omia mainoskylttejä kadunvarsiin tai postilaatikkorivien yhteyteen jos se on sallittua.

Tähän asti maata ei ole saanut edes rahalla vuokrata.  Jos nyt ilmaiseksi niin se kelpaa.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Juuseppi

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #195 on: 30. 10. 2009 09:09 »
Kylläpä särähti pahemman kerran korvaan tuo YLE Pohjanmaan radiojutussa Pohjalaisesta mainittu määritelmä maakunnan oma lehti. Minun silmissä se on pelkkä kokoomuspuolueen propagandaväline, ja siinä mielessä oikeastaan aika uskomatonta, että lehteä tilaavat muutkin kuin kokoomuksen ja heidän apupuolueensa SDP:n kannattajat. Jos tämä laatikkohässäkkä vähentää lehden levikkiä, niin se on oikein hyvä asia.

Ruotsissa on muuten postin jakelu vapautettu kilpailulle jo vuosia sitten. Seuraus oli se, että Ruotsin postille jäi vähiten tuottava jakelu ja kerman kuorivat yksityiset jakelufirmat, joissa vain erittäin harva työntekijä kuulu ammattiliittoon. Eikös tuo kuulosta ihan demarin märältä unelta?


venku1

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #196 on: 30. 10. 2009 17:05 »
Muistathan. uudistus koskee vain Vaasaa. Miksei muuta Suomea.

Ilkka-lehti tulee Seinäjoella ovelle.

Kaikki yli 75-vuotiaat saavat Seinäjoella aamulehden ja päiväpostin postin ulko-ovelle saakka.

Vaasassa ei ole lupa laittaa postilaatikkorivistöjä katujen varsille, ainakaan ns. vanhoilla alueilla. Sinä, joka laitoit muista, että posti ei sitä lupaa sinulle ainakaan toistaiseksi voi antaa.

Näillä näkymin torstaina alkaa aamulehtien tilauksen irtisanominen.

Offline Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 969
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #197 on: 30. 10. 2009 19:07 »
No siksi Vaasa koska ovat jostain syystä päättäneet testata toimintatapojaan täällä. Vaasa on riittävän syrjäinen ettei täkäläiset jutut kiinnosta valtakunnanmediaa. Silti Vaasa on riittävän iso ja täällä on riittävästi niitä vanhoja asuinalueita ilman laatikkorivistöjä.

Hieman ihmetyttää kyllä noiden uusien laatikkorivistöjen sijoituspaikat. Meilläkin päin noita keltaisia paaluja on lyöty risteysalueille. Tämä ei ole kovinkaan turvallista kun jakeluautot ja postia hakevat asukkaat pysäköivät autonsa vaarallisiin paikkoihin. Eikä aina olla edes ajateltu talvikunnossapitoa.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #198 on: 30. 10. 2009 19:07 »

Hieman ihmetyttää kyllä noiden uusien laatikkorivistöjen sijoituspaikat. Meilläkin päin noita keltaisia paaluja on lyöty risteysalueille.   

voitko kertoa missäpäin? 

Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #199 on: 30. 10. 2009 19:07 »
Muistathan. uudistus koskee vain Vaasaa. Miksei muuta Suomea.

Ilkka-lehti tulee Seinäjoella ovelle.

Kaikki yli 75-vuotiaat saavat Seinäjoella aamulehden ja päiväpostin postin ulko-ovelle saakka.

Kieltämättä paha moka paikallisesti.  No ehkä se voidaan korjata jos löytyy halua.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.