Author Topic: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa  (Read 117138 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #80 on: 19. 10. 2009 19:07 »


Tässä videossa esittelen hyvän esimerkin huonosta esimerkistä.  Vaikkakin esimerkki on huono, niin siltikin asiat voisivat olla vieläkin huonommin.  Jos laatikot olisivat jokaisen portinpielessä, olisivat ne vieläkin huonommin.  Tässä on kyseessä pieni virhe joka olisi pienellä vaivalla korjattavissa ja asukkaiden ei tarvitsisi huolehtia lumitöistä.  Tässä on kyseessä tyypillisin virhe ja se on jo ajattelutavassa.  On ajateltu, että posti ikäänkuin kasvaisi laatikossa.  On ajateltu postin nouto muttei jakoa.  On myös kuviteltu, että lumet tulisivat laatikoihin jos ne olisivat lähempänä tietä mutta lumi menee yleensä laatikoiden ali ojaan suurimmaksi osaksi.  Nyt se jää laatikoiden eteen koska aura ei voi koukata.  Vain tiehöylä voisi pitää tuon puhtaana mutta niiden tehtävä on toinen ja se on tienpintojen höylääminen ja se tapahtuu paljon harvemmin kuin auraus.

Jos aura-auton kuljettaja on kokematon niin hän todennäköisesti koukkaa lähelle laatikoita ja pyörä uppoaa ojaan ja hajoittaa ojaputken sekä ajoneuvonsa korjauskuntoon.  Kokenut auraaja ei lotkauta korvaansa tässä vaan painaa kaasua ja mielummin upottaa laatikot lumeen
mutta jos laatikot olisivat lähempänä, hän luultavasti hidastaisi ja pyrkisi pitämään laatikkoedustan puhtaana.  Näin ainakin näytettäisiin tehtävän siellä missä laatikot ovat lähes kadulla.

Koetan seurata tätä paikkaa talven aikana.  Tämä on täällä Västervikissä Rajalammentien päässä.

« Last Edit: 19. 10. 2009 22:10 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #81 on: 19. 10. 2009 20:08 »
Heikki Lamminmäki pyysi välittämään tämän viestin, koska hänellä on edelleen ongelmia kytkeytyä foorumiin:

Ilmoitetaan 4500 asukkaan alueen postinjaon muuttuvan, vaikka kerrostalojen
luukkukanto jatkuu, kuin myös muiden jakoaluein, kuten Vanha Vaasa ja
Ristinummi.

Heikki Lamminmäki
Ihan vaan korjauksena, että kyllä Ristinummen omakotitaloissa postilaatikot ovat ryhmissä ja riveissä kadun varrella. Haapaniemi ja Vanha-Vaasa ovat asia erikseen. Näyttää myös Vanhan Vaasan kentän takana olevissa uudemmissa 2-kerrosrivitaloissa olevan laatikkorivit pihalla.

Tuon Lajusen videon katsottuani vasta tajusin, kuinka hyvin olen kohdellut postinkantajia, kun olen talvella pluukannut lumet jalkakäytävää niin pitkälle (joka muuten ei aurata talvella)että postiauto pääsee hyvin laatikoille, jotka sattuvat olemaan kohdallani. Ennen kuvittelin auttavani vain naapureita hakemaan postinsa, samalla tehden tilaa mahdollisten kyläilijöiden autoille. Tästä lähtien sen tekee entistä suuremmalla motivaatiolla.
« Last Edit: 19. 10. 2009 20:08 by Jorma Kivimäki »

hartsa

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #82 on: 19. 10. 2009 22:10 »
Ihan vaan korjauksena, että kyllä Ristinummen omakotitaloissa postilaatikot ovat ryhmissä ja riveissä kadun varrella. Haapaniemi ja Vanha-Vaasa ovat asia erikseen.

Talon seinässä on täällä Haapaniemellä eikä ole Posti mitään ilmoittanut muusta. Monissa taloissa laatikko on vielä oven pielessä sisäpihalla, meillä tien varran nurkassa jokusen vuoden takaisesta talon maalauksesta lähtien.

Pikku tassuttelulla aamulla ei olisi niin väliksi mutta toivottavasti saapi pysyä näin ettei jää Bobin allta ruuvinjäljet näkyviin.

venku1

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #83 on: 20. 10. 2009 08:08 »
Jos haluat aamulehden ulko-ovellesi on hinta 106 euroa alle 25 metriä, jos matka on yli 25m niin hinta on 180 euroa per vuosi. Tuntuu hieman ihmeelliseltä kirjoitella näitä postille kuuluvia sepustuksia. selväähän on, että tiedonanto kuuluu Postille ( Itella) eikä yksityisille kansalaisille.Postin halveksunta asiakkaitaan kohtaan näkyy jo siinä, että sieltä on tullut jokin epämääräinen moniste, jossa ei ole allekirjoitusta.

eklu

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #84 on: 20. 10. 2009 09:09 »
Nyt ihan videon voimalla joku sähköautoilija koettaa todistaa että tuhannet Vaasalaiset ovat väärässä, ne laatikot siellä "väärissä" paikoissa on aikoinaan laitettu hammasta purren kun luukkuun jakaminen loppui. Siis yksi vastaan tuhannet, no nyt ei näkynyt autossa niin hyvin videolla oman firman mainokset jos jotain plussaa pitäisi hakea. Tai enmä tiedä jos lopussa olisi näkynyt, en kestänyt katsoa kuin puoleen väliin. Katuvalaistulla alueella ei muuten saa ajaa pitkätvalot päällä, sekin on rike.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #85 on: 20. 10. 2009 10:10 »
Heh, eklu on huumorimies. 

Kiitoksia vain.  Videoni tarkoitus on saada keskustelua aikaiseksi.  Mitä tulee tuohon tuhansien väärässä oloon niin tuli mielestäni selvästi osoitettua, että kun laatikot olisivat Itellan ohjeiden mukaan niin nupinaa ei synny.  Ne olisi pitänyt jo alunperin pistää suoraan kadulle mutta kehitys ei tapahdu yhdessä päivässä.   Tuo pihatilannekin on parempi kuin se, että ne olisivat ovella. 

Enkä minä ole oikeastaan ketään vastaan.  Tuon ainoastaan asian esille postinkantajan näkökulmasta.  Postinkantaja kun on se tärkein lenkki koko postinkannossa.  Kun postinkantaja loukkaa itsensä niin koko postinjakelu myöhästyy.  Kysehän on kaikkien edusta ja pienestä vaivasta jonka suurin osa Vaasan kaupungin asukkaista kokee.  Kuulun itse heihin ja pidän hyvänä asiana sitä, että postilaatikko on kadulla.  Siinä saa raitista ilmaa ja tulee hiekotettua jos on tarvis ja lapioitua koiranpaskat omalta pihalta kauemmaksi vaikkei minulla ole koiraa.

Postinkanto pitäisi jakaa laatikkoriveihin kolmen sarjoissa.  Vanhukset liikuntarjatoitteiset ja sotaveteraanit tulisi saada erityiskohtelua Veikko Siltasen idean mukaan sosiaalisin perustein.

Tavallisen mieskansalaisen tulisi tulla asunnosta ulos ja hiekottaa ja hakea posti ja keittää vaimolle vielä aamukahvi.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

eklu

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #86 on: 20. 10. 2009 10:10 »
Äläpäs Kari yritä laittaa leikiksi vakavaa asiaa, Itellan ohjeet aiheuttaa dramaattisen hävikin Pohjalaisen ja VB:n tilauksiin. Monet meistä postin asiakkaista rupiaa käymään laatikolla ihan viikottain poislukien ne harvat päivät kun odotamme jotain tärkeää postia, sen mainostöryn saa sitten samantien laittaa paperin keräykseen. Reilu 40v sitten kun asuin palosaarella ylipostimies Paananen jakoi kaikkien postin ovessa olevaan luukkuun ja kerkesi usein jäädä kaffillekkin, tekikö se silloin tappiota postilaitokselle josta meitä nyt rangaistaan. Kuinka posti on pystynyt vuosikymmenet pystyssä vaikka on ihan soutamalla Uumajaan ja sieltä takaisin postia haettu.

Voimme siis maksaa palkan isolle joukolle kotisoffalle, ottaa pakolaisia eläteiksi mutta postihenkilöä ei saa yhtään kävelyttää. Eikös ne ennen ihan suksilla tulleet sivukylille. Mitä ihan oikeat postinjakajat ovat tästä mieltä, nyt en kysynyt iltaisin mainoksia jakavilta harrastelijoilta vaan oikeilta postin jakajilta.

Offline Niilo Aro

 • Omalla nimellä
 • Aktiivi vaikuttaja
 • *
 • Posts: 270
  • View Profile
  • Email
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #87 on: 20. 10. 2009 10:10 »
Aivan selvä juttu on että laatikkokaanto on tullut jäädäkseen.  Aivan yhtä selvä jutt on että Itella on hoitanut tiedottamisen tökerösti ja ylimielisesti.

Vielä selvempi juttu on että asukkat ovat laittaneet laatikkonsa mitää ajattelematta tai jopa tarkoituksellisesti hankalasti.

Josta taas aivan selvästi seuraa että lehdenjakajan työpäivä pitenee ja turvallisuus- ja terveys heikknee kun joutuu vaihtamaan lämpimän auton ja kylmän ulkoilman välillä.

Selvää on myös se että jos tätä foorumia ei olisi, niin keskustelu aiheesta käytäisiin postilaatikolla 

Kuin myös se että Lajunen tekee blogihistoriaa heittäytymällä rohkeasti kansalaisjournalistiksi.

Kaikista selvintä on kuitenkin se että kukaan ei ole kertonut tästä keskustelusta itellalle. 

Aivan selvää ei ole, onko Lajunen tehnyt väärin, vaikka se lain mukaan niin olisikin, ajaessaan videota tehdessään pitkät päällä.

venku1

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #88 on: 20. 10. 2009 11:11 »
Hei Kari!

Kirjoitin katkeran vuodatuksen sinulle postin jakelusta, mutta ikävä kyllä esikatseluvaiheessa teksti katosi. Taisi koneen oma sensuuri poistaa sen. No ehkä hyvä niin. Lyhyesti tekstin sisältö oli se, että et pahemmin voisi olla pihalla tässä postilaatikkosodassa kuin mitä olet. 15 vuotta sitten olin mukana vielä pahemmassa postin kurjistamistalkoissa. Silloin järjestettiin jopa iso mielenositus pääpostin edessä.
Toistan edelleen, että ei kai asukkaat niin hulluja ole , että hyväksyvät mukisematta postipalvelujen heikentämisen 40-luvun tasolle, jos ei huonommaksikin.
Videoesityksesi oli lähinnä naurettava, mutta ehkä sinua on pakko ymmärtää, koska et ilmeisesti tiedä mistä on kysymys. Videosi ensimmäinen ja suurin moka on syyttää asukkaista postinjakajan kiusanteosta, koska laatikko portilla on max 140 cm tontin rajasta. Kuule Kari jokainen laatikko on juuri sillä paikalla, johon posti sen määräsi laitettavaksi. Koska kaupunki kielsi, ettei laatikkoja saa vanhoilla asuinalueilla sijoittaa tontin ulkopuolelle, ei siis kysymys voi olla kiusanteosta.
No sitten valitit, ettei joillakin porteilla näy laatikkoa ollenkaan. Ei tietenkään näy ainakaan niissä 40 - 50 taloudessa, jotka ovat totaalisesti kieltäytyneet ja hakevat itse joka päivä postinsa lähes kilometrin päästä Prisman postista. Matka on aivan toista kuin postin lupaama 50 metriä, joten alueen asukkaita et voi haukkua laiskoiksi, päin vastoin taitaisi tehdä sinullekin hyvää hakea postisi lähes kilometrin päästä.
Osoittelit lisäksi jotain kukkalaatikkoa, joka esti postiauton ajamisen laatikon viereen. Et varmaan ottanut huomioon ajoradan ja postilaatikon välissä olevaa jalankulku-ja pyörätietä. Sehän on selvää , ettei postikaan voi sellaista laittomuutta harrastaa ja näin vaarantaa pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden henkeä.
Eikö vanhaan palaaminen olisi sinunkin mielestäsi hyvä asia. Samalla kunnioittaisimme Pietari Brahea, joka sai aikaan postinkulun täällä Suomessa. Postinkuljettaja ajaa postiautonsa keskelle kylää ja puhaltaa postin logossa oleviin postitorviin ja ihmiset saavat liikuntaa hakiessaan postinsa.

Paras keino vastustaa postin sanelupolitiikkaa on se, että ainakin kaikki nämä 4500 taloutta kieltäytyvät ottamasta vastaan mainoksia. Laskin, että posti jakaa näihin 4500 talouteen vähintään 5 miljoonaa mainosta vuodessa. tekee rahassa jonkin verran.
. Kahden vuoden päästä on kilpailu vapautettu ja silloin kaupungeissa toimivat yksityiset postit, jotka ymmärtävät liikeideasta jotakin. Oletan, että sinunkin pitäisi tämä asia ymmärtää, olethan itsekin liikemies.
Kaikella ystävyydellä  ja lupaan tarjota sinulle pullakahvit, jos häviämme tämän sodan. Terv. Veikko

ps. Mikähän on syynä siihen , että tämä postin kurjistamisidea koskee vain ja ainoastaan Vaasaa.
« Last Edit: 20. 10. 2009 12:12 by Veikko Siltanen »

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #89 on: 20. 10. 2009 12:12 »
Kiitos vain Veikko Siltanen.  Olet varmasti kaikessa oikeassa.  Tämä videoni on saanut eniten kehuja ja haukkuja kuin mikään muu aiemmin.  Sain entiseltä tv-toimittajalta suulliset ohjeet ja tein sen orjallisesti näiden ohjeiden mukaan.  Tarvitsin kuitenkin jonkin teeman ja valitsin postinkantajan koska aihe puhuttaa.  Pidän tätä parhaana koskaan tekemänäni videona.  En ota edes kantaa tähän varsinaiseen aiheeseen.  Mielipiteet mitä esitän, eivät välttämättä edes ole omiani vaan kuvitellun postinkantajan.  Katselijan pitää ottaa tämä huomioon.  Kaikessa on pyritty ottamaan vain ja ainoastaan postinkantajan näkökulma.  Se voi olla vääräkin.  Toivon, etten saa koko Asevelikylän asukkaita kimppuuni sillä näin asianne tulee kuitenkin julki ja ohjelmastani voi olla hyötyä. 

Seuraavaksi teenkin ohjelman asukkaan näkökulmasta jos löydän sopivan "uhrin."

Asevelikylässä on niin monta taloutta, että siellä voisi hyvinkin kehitellä jonkinlaista kyläpostitoimintaa.

Ai niin.  Luulen, että tapaamme vielä pullakahvin merkeissä.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #90 on: 20. 10. 2009 12:12 »
Kannatan lämpimästi asukaan näkökulmaa.  Hienona asevelikyläisenä Veikko kyllä ohjaa Karin oikeaan osoitteseen ja tarjoaa  vielä ne kahvitkin.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

venku1

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #91 on: 20. 10. 2009 12:12 »
Hei Kari! Kiukkuni laantui. Olet näköjään hyvä poliitikko. Jos haluat Asevelikylästä kärjekkäitä lausuntoja niin hyvä haastateltava voisi olla tällainen totaalikieltäytyjä, joka on hakenut jo 15 vuotta postinsa Prismasta.
Täytyy huomauttaa, ettei tämä ole yksin Asevelikylää koskeva, vaan kaikkia vanhoja asuinalueita. Lisävalaistusta saat varmaan tähän asiaan Vaasassa toimivan asukasyhdistysten neuvottelukunnan puheenjohtajalta Purolan Peter Remahlilta.
« Last Edit: 20. 10. 2009 12:12 by Veikko Siltanen »

eklu

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #92 on: 20. 10. 2009 12:12 »
Turviikin rannasta löytyy niitä jotka eivät edes hae postiansa lokerosta ja vastoin heidän tahtoa posti tuo sitten rappusille nipun kun kyseinen loota on tullut täyteen. Siittä vaikka hauentien varrelta kannattaa mennä kysymään mielipiteitä, kannattaa kysyä varovaisen kohteliaasti koska eivät ole vielä unohtaneet aikaisempaa postin muutosta. Onnea "uhrin" etsintään vaikkakin tiedän kyllä millaisen reppana siihen hommaan saadaan, politiikan saralla tämä on erittäin hyvä keino rajata itsensä politiikan ulkopuolelle loppuelämäksi. Kyllä kansa muistaa ja se on nimenomaan postilaatikkokansa ilman omaa tahtoa joka sen numeron vaalilappuun sitten piirustaa.

VIC20

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #93 on: 20. 10. 2009 19:07 »
Olisikohan kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu se, jos Siltanen ja muut pyssykyläläiset hakevat Lajusen jakamat mainokset tämän kaihdinfirman rappusilta. Lajunen pääsee vähemmällä työllä ja pyssykyläläiset säästävät jätemaksuissa.


venku1

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #94 on: 20. 10. 2009 19:07 »
Nyt olis iskun paikka, mutta millä pirulla sais kaikki mukaan tähän postin pelleilysotaan. Posti oppi viimekertaisesta tappiosta (= tasapeli) sen, että ottivat käyttöön tämän vyörytystaktiikan ja samalla kateuspykälän. Pikkiu hiljaa yksi tai kaksi aluetta kerralla ja ne joilla on jo laatikko laitettuna 15 vuoden takaa eivät mielellään lähde auttamaan meitä, joilla on vielä asiat hiukan paremmin. Puhumattakaan kerrostaloasukkaista, jotka ovat luonnollisesti aivan hiljaa. Mikähän meitä suomalaisia vaivaa, kun tyydymme siihen mitä herrat määrää. Vanha sanonta , että kansalle riittää leipä ja sirkushuvit pitää edelleen paikkansa. Toisaalla tässä blogissa lapsiperheet nostavat kapinahenkeä omalla tahollaan. Toivotaan heille menestystä, sillä postisota saattaa koskea heitäkin. Postinhakumatkalla saattaa tietä ylittäessään käydä jollekin huonosti.
Tämä postin jaosta kieltäytyminen koskee siis vain Vaasaa.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #95 on: 20. 10. 2009 20:08 »
Nyt olis iskun paikka, mutta millä pirulla sais kaikki mukaan tähän postin pelleilysotaan.

Minä olen jo mukana.  Nyt on aika kuulla asukkaan ääni.

Laitoin Remahlille sähköpostia.

Onko Asevelikylässä nyt lähiaikoina mitään tapahtumia?

Näin ne asiat selviävät.  Ensin pitää vain sohaista vaikka väärinkin.  Muistakin voi näyttää siltä että postimiestä kiusataan vaikka kyseessä onkin sääntöjen noudatus.  Vasta nyt minulle alkaa selkiytyä ajatustapa joka tuossa on olemassa.  Ulkopuolinen ei sitä voikaan ymmärtää sillä kyseessä näyttäisi olevan alueellinen elämätapa, arvot ja ominaisuus sekä postipalvelun heikkeneminen ja samalla sen hinnan korotus kun se tapahtuu yleensä toisin päin.  Näitä taustoja vasten se on helpompi ymmärtää.

Tarvitsisisin jonkun jonka kanssa voisin tehdä ohjelman.  Asukkaan kannalta en voi tehdä sitä yksin.   En tunne tarpeeksi alueellista elämäntapaa.  Tunnen vain oman lähiöni jossa ei ole tällaista perinnettä.  Postimiehen olen nähnyt vain kerran ja sekin silloin kun hänen auto juuttui ikkunani eteen.  Kumma kun posti ei siirtynyt puolinokallisiin autoihin.  Ne olisivat paljon kätevämpiä. 
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

eklu

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #96 on: 20. 10. 2009 20:08 »
Nyt vähän kehuja Kari, rupeat siis hiffaamaan homman. Olinki jo huolestunut halustasi kunnallispolitiikkaan eikä sinulla ollut minkäänlaista käsitystä kuntalaisten elämän arvoista, ne on arvoja jotka jopa ohjaavat kunnallispolitiikkaa. Tulevaisuudessa vaaleissa todella tullaan näyttämään missä mennään ja kuinka mennään. Ei me voida näin mennä vai tuleeko vanhainkotiin kielto kuolla virka ajan ulkopuolella, kuolemaa ei tarvi lykätä kuin kerran mut posti pitää hakea joka päivä.

Pidä näppis nyt kaukana tästä postijutusta ettei ne pala ihan piloille, nyt on kyseessä periaatteet eli asialla ei leikitä vaan suututaan ja tosissaan.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #97 on: 20. 10. 2009 20:08 »

Pidä näppis nyt kaukana tästä postijutusta ettei ne pala ihan piloille, nyt on kyseessä periaatteet eli asialla ei leikitä vaan suututaan ja tosissaan.

Lupasin tehdä ohjelman asukkaan kannalta.  Se tarkoittaa että teen ohjelman asukkaan kannalta.
Näppini pysyvät asiassa kuin tauti.  Piste.  Ainoa syy etten tekisi ohjelmaa olisi se, etten saisi ketään paikallista auttamaan.  Jos tästä tulee jonkinlainen kansalaisliike niin vaasalaisia info saattaa hyvinkin olla kansalaisjournalisteineen aitiopaikalla välittämässä tietoa.    Olemme  valmistautuneet pikkuhiljaa tämänkaltaisiin tapahtumiin.  Voimme lähettää jopa onlinekuvaa paikanpäältä.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

AD

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #98 on: 20. 10. 2009 20:08 »

Pidä näppis nyt kaukana tästä postijutusta ettei ne pala ihan piloille, nyt on kyseessä periaatteet eli asialla ei leikitä vaan suututaan ja tosissaan.

Lupasin tehdä ohjelman asukkaan kannalta.  Se tarkoittaa että teen ohjelman asukkaan kannalta.
Näppini pysyvät asiassa kuin tauti.  Piste.  Ainoa syy etten tekisi ohjelmaa olisi se, etten saisi ketään paikallista auttamaan.  Jos tästä tulee jonkinlainen kansalaisliike niin vaasalaisia info saattaa hyvinkin olla kansalaisjournalisteineen aitiopaikalla välittämässä tietoa.    Olemme  valmistautuneet pikkuhiljaa tämänkaltaisiin tapahtumiin.  Voimme lähettää jopa onlinekuvaa paikanpäältä.
Hei Kari.
Nyt olen hiukkasen ilkeä, kuitenkin kirjoitan että älä viitsi.
Populismisi ei kanna hedelmää, pikemmin päinvastoin.
Voivat Vaasalaiset tyhmiä olla, kuitenkin jossain on raja tyhmyydenkin.

eklu

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #99 on: 20. 10. 2009 20:08 »
Kunei usko niin ei usko, yksi ääni seuraavissa vaaleissa ni hokaa ettei lähipiirikään äänestänyt. Ensimmäisen kerran kansan syvät rivit ratkaisee, katkeruus on semmoinen voimavara jolla vanhakin äänestää.

Mutta lopettakaa toki postinkanto, kansa muistaa kuka auttoi lopettamaan. Eräs vanhempi Herrasmies on jo nyt saanut kaikki äänet pyssykylästä, kannattaisi laajentaa piiriä. Mun ääni on jo varma;-)

Offline Niiskutti

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1632
  • View Profile
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #100 on: 21. 10. 2009 05:05 »
Taitaa tuo Asevelikylän alue olla "kävellen-fillarilla-skootterilla" - jaettava piiri toisin kuin Gerby joka on selvä autopiiri, koska postilaatikot on ryhmitelty tien reunaan.

venku1

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #101 on: 21. 10. 2009 08:08 »
Älkää nyt karin kimppuun käykö. Meillä on vastustaja jossain aivan toisessa suunnassa. Jos Karin video oli tosiaan vain postinkantajan näkökulmasta , niin vastaava filmi ärräpäitä päästävän asukkaan näkökulmasta täyttää tasapuolisuuden vaatimuksen.
Viime postisodassa alkuperäiset asukkaat siis veteraanit olivat 100% postin toimintaa vastaan. Lieneekö siinä syy, että posti taktikoi ja alkoi tuoda heille ja muillekin yli 75-vuotiaille posti korvauksetta ulko-ovelle. Posti teki nyt arviointivirheen, kun muuttaa heidänkin aamulehden jaon maksulliseksi. Nyt kun veteraanit ovat tottuneet tähän etuunsa, eivät he tule hyväksymään muutosta ja posti on jälleen 15 vuoden takaisessa tilanteessa.

Postin esimiehet vastatkaa tällä palstalla syytöksiin ja perustelkaa miksi juuri Vaasassa tehdään tämä jakelun heikennys. Tiedän, että siellä luetaan korvat punaisina tätä loistavaa vaasalaisia info palstaa. Ilman tätä jäisi moni asia pimentoon. Ehdotankin, että Vaasan kaupunki palkitsee Tapio Parkkarin Vaasan kaupungin kulttuuripalkinnolla. Itsekin sain sen 1992 ja paljon pienemmillä meriiteillä.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #102 on: 21. 10. 2009 08:08 »
Olen tänään kertonut tästä keskustelusta Itellalle ja pyytänyt kuittausta viestiini.  Nyt sitten vain odotetaan  vastausta.
Tapio Parkkari
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #103 on: 21. 10. 2009 10:10 »
15- vuotta sitten oli postisota.  Mitä silloin tapahtui?

Videossani en itse ota kantaa ja katson kirkkaiden lasien läpi juuri siten kun ne näen.  Edellisessä videossani tuli paljon näkökuvia joille löytyy luonnollinen selitys. 

Nykyinen uusi tekniikka suo seuraavan mahdollisuuden joten käytämme sitä.

Aloitan videon jonka valmistumista voivat asevelikyläläiset seurata reaaliajassa.  Miten se on mahdollista? 

Se on siten, että lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen info@oivakaihdin.com ja kertoo, että haluaa osallistua videon seurantaan.  Paluupostissa annan koodin.  Videon reaaliaikainen seuranta annetaan vain aidolle asevelikyläläiselle tai siellä kauan asuneelle.  Videon seuraamisen ehtona on oma nimi ja osoite.  Nämä tiedot pysyvät vain toimituksen tiedossa mutta toki video näkyy valmistuttuaan maailmanlaajuisesti kaikille.  Reaaliaikaisen seurannan koodi vaihdetaan heti jos se annetaan ulkopuolisille.  Joudutte silloin kysymään uuden koodin.  Asevelikyläläiseksi kelpaa myös 15 vuotta sitten "postisotaan" osallistunut silloinen asukas.  Koodi annetaan myös kaikille yhteistyökumppaneille jotka edesauttavat videon valmistumisen.

Videon valmistumisella ei ole aikataulua ja se on valmis sitten kun se on.  Edellisen videon postinkantajan näkökulmasta tein kuudessa tunnissa aivan alusta aivan loppuun poislukien autonrekaiden vaihto, jonka kuvasin edellisenä päivänä.

Videon tarkoitus on astua aidon asevelikyläläisen saappaisiin ja tuoda aito näkemys vain ja ainoastaan asevelikyläläisen silmin ja kokemuksin.

Toivottavasti saan paljon postia ja tietoa asevelikylästä. 

Nyt kuitenkin tarvitaan ihmisiä ja ajatuksia ja kokemuksia ja mielipiteitä. Kaivataan 30 sekunnin mielipiteitä.  Älkää yllättykö jos pysäytän asevelikyläläiseksi tuntemani henkilän kadulla ja pyydän sanomaan 30 sekunnin mielipiteen kameralleni. 

Osallistukaan ohjelman tekoon.  Näin edesautatte asevelikyläläistä postisodassa.

Moderaattorit voivat "onkia"  koodin moderaattorikoodilla viimeisestä viestistä
« Last Edit: 21. 10. 2009 10:10 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #104 on: 21. 10. 2009 21:09 »
Toistaiseksi en ole saanut minkäänlaista vastausta tai apua videooni jonka kestoksi tulee noin 6-7 minuuttia ja jota on jo nyt olemassa 4 minuutta, ja joka on jokaisen asevelikyläläisen katsottavissa, kunhan ilmoittaa siitä minulle ja haluaa katselukoodin, joten teen siitä enemmän julkisen.  Tässä avausrepliikkini joka minun on tarkoitus kertoa kävellessäni Asevelikylässä jossain.
Jos siinä on virheitä niin toivon, että joku oikaisee. 

Aito asevelikyläläinen saa katselukoodin nimeään ja osoitettaan vastaan pyytämällä sitä sähköpostitse info(at)oivakaihdin.com
video on päivitetty 21.10. klo 22:10.  Videon päivitystilan voi nähdä heti alussa olevasta
tekstistä joka on nyt "Ver 4"  Uusi päivitys on "Ver 5"  Jos olette jo katsoneet eikä sitä ole päivitetty niin teidän ei tarvitse ladata koko videota vaan voitte katsella sitä heti lataamalla vlc player katseluohjelman http://www.videolan.org/mirror-geo.php?file=vlc/1.0.2/win32/vlc-1.0.2-win32.exe

Asevelikylä.  Jo nimi kertoo, että tämä on veljien ja sisarten kylä.  Täällä yhteisymmärrys ja solidaarisuus naapuria kohtaan on lämmin ja auttavainen.  Kylä syntyi kiitoksena sotiemme veteraaneille ja sitä on pyritty säilyttämään sellaisenaan niin ulkoiselta olemukseltaan kuin sisäiseltäkin.  Se on onnistunut niin hyvin, että museovirastokin antoi sille tunnustusta.  Siksi monet muualla asuvia koettelevat uudistukset tai muutokset, eivät ole itsestäänselviä täällä.  Kun vanhaa kerran säilytetään niin sitä säilytetään kunnolla.  Asevelikylän henkeen kuuluu se, että posti tulee vähintäänkin ulko-oven luukusta eikä muualta.   Monet alkuperäiset asukkaat olivat haavoittuneet ja se rajoitti liikkumista.  Ne jotka vielä elävät, ovat jo niin iäkkäitä, että on turvallisempaa kun posti tulee mahdollisimman pienellä vaivalla.  15 vuotta sitten asukkaat joutuivat kuitenkin pakon sanelemana tyytymään siihen, että laatikko pitää olla tontilla lähellä tietä.  Tähän oli tyytyminen.  Aamulehden sai kuitenkin edelleen ovelle.   Mutta siinä oli raja.  Nyt postilaitos haluaa laatikot tontin reunalle kaupungin alueelle sekä aamulehden kanto ovelle loppuisi ja sekin tulisi tontinrajalla olevaan laatikkoon.  Edellinen myönnytys oli kuitenkin se viimeinen myönnytys jonka seurauksena tänäkin päivänä moni ei hyväksynyt uutta käytäntöä ja vei koko postilaatikkonsa pois ja hakevat postinsa konttorista.
Kun kerran edellinen myönnytys tehtiin pitkin hampain ja se oli viimeinen myönnytys niin tätä taustaa vasten on helpompi ymmärtää, ettei postilaitoksen uuteen ideaan, että posti haettaisiin nyt kadunvarrelta, voida mitenkään hyväksyä vaan posti halutaan jopa asevelikylän hengen mukaan takaisin omalle ovelle.  Tästä on syntymässä uusi postisota.


Toivon, että ohjelmani on osaltaan auttamassa Asevelikyläläisiä saamaan aseman, jonka seurauksena postin palvelu ei huonontuisi.
« Last Edit: 21. 10. 2009 21:09 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

venku1

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #105 on: 22. 10. 2009 18:06 »
Tässä postiasiassa ihmetyttää valtuutettujen välinpitämättömyys. Osoittaa aikamoista äänestäjien aliarvioimista, kun valtuutettuja ei liikuta lainkaan vaasalaisten asiat. He kyllä kirjelmöivät ja keskustelevat pitääkö Kokkolan liittyä Oulun vai Vaasan seutuun, mutta haistattavat pitkän p...n vaasalaisilla.
Kokoomus, jonka pitäisi olla kodin uskonnon ja isänmaan puolesta on kuin kusi sukassa, vaikka alueemme veteraanit, kunniakansalaisilta otetaan aamulehden tulo korvauksetta pois. Vasemmisto ja demarit ovat olevinaan köyhien ja heikkojen asialla, mutta mitä vielä. Katkaiskoon mummut rauhassa jalkansa mitä se meidän ryhmäämme kiinnostaa.
Esitys: Toivottavasti eri puolueilla on kanttia kirjoittaa oman porukkansa näkemys tässä asiassa, että vaasalaisetkin saisivat tietoa oman puolueensa asennoitumisesta. Yrittäkääpä nyt ryhdistäytyä ja uskaltakaa, vai onko hiihtoputki tärkeämpi?
« Last Edit: 22. 10. 2009 19:07 by Veikko Siltanen »

AD

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #106 on: 22. 10. 2009 19:07 »
Tässä postiasiassa ihmetyttää valtuutettujen välinpitämättömyys. Osoittaa aikamoista äänestäjien aliarvioimista, kun valtuutettuja ei liikuta lainkaan vaasalaisten asiat. He kyllä kirjelmöivät ja keskustelevat pitääkö Kokkolan liittyä Oulun vai Vaasan seutuun, mutta haistattavat pitkän p...n vaasalaisilla.
Kokoomus, jonka pitäisi olla kodin uskonnon ja isänmaan puolesta on kuin kusi sukassa, vaikka alueemme veteraanit, kunniakansalaisilta otetaan aamulehden tulo korvauksetta pois. Vasemmisto ja demarit ovat olevinaan köyhien ja heikkojen asialla, mutta mitä vielä. Katkaiskoon mummut rauhassa jalkansa mitä se meidän ryhmäämme kiinnostaa.
Esitys: Toivottavasti eri puolueilla on kanttia kirjoittaa oman porukkansa näkemys tässä asiassa, että vaasalaisetkin saisivat tietoa oman puolueensa asennoitumisesta. Yrittäkääpä nyt ryhdistäytyä ja uskaltakaa, vai onko hiihtoputki tärkeämpi?
Hei Veikko, et ole ehkä oivaltanut yhtä tärkeää näkökantaa asiassa.
Jos ja kun kukaan ei tartu asiaan, et Sinä/muut Asevelikyläläiset tiedä kuka on se vellihousu joka
on toimimatta,,,

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #107 on: 22. 10. 2009 19:07 »
Tehdään tästä kansalaiskampanja.  Jokainen voi lähettää omalle valtuutetulle tiedon keskustelusta kopioimalla alla oleva teksti oman sähköpostin tekstikenttään:  Tässä valtuutettujen meiliosoitteet

Arvoisa valtuutettu
Haluan Sinun vastaavan henkilökohtaisesti vaasalaisia.info foorumissa, mitä mieltä olet laatikkokannosta Vaasan kaupungissa. Lue ennen vastausta Veikko Siltasen teksti blogista:
http://vaasalaisia.info/index.php?/archives/1575-Laatikkokanto-puhuttaa-Vaasassa.html

Blogin jutussa on linkki aiheesta käytävään keskusteluun.

Oma Nimesi tai nimimaerkkisi
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Niin Makaa

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 284
 • kuin petaakin
  • View Profile
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #108 on: 22. 10. 2009 19:07 »
johanna.ahopelto@desnetti.fi

Olen tänään lähettänyt kaupunginvaltuutettu Johanna Ahopellolle näin kuuluvan tekstin:

Arvoisa valtuutettu
Haluan Sinun vastaavan henkilökohtaisesti vaasalaisia.info foorumissa, mitä mieltä olet laatikkokannosta Vaasan kaupungissa. Lue ennen vastausta Veikko Siltasen teksti blogista:
http://vaasalaisia.info/index.php?/archives/1575-Laatikkokanto-puhuttaa-Vaasassa.html

Blogin jutussa on linkki aiheesta käytävään keskusteluun.

Nimm. Niin Makaa
Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.

venku1

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #109 on: 22. 10. 2009 19:07 »
Viime postisodassa kunnostautuivat liberaalien Jussi Kangas ja demarien Raimo Kallio. Valitettavasti liberaalit ja Kallio ovat poistuneet seurastamme. Olet AD kyllä oikeassa uskalluksen puutteesta, mutta toivomus olisi, että jollakin ryhmällä tai yksittäisillä poliitikoilla olisi kanttia. Tuskinpa Lamminmäkeä ja Osalaa lukuun ottamatta kenellään on kanttia ilmaista mielipiteensä oli se sitten puolesta tai vastaan. Saa nähdä mitä tekee Marjatta Vehkaoja?

Ikävä väliaikatieto. Yksi Asevelikylän veteraaneista on liikuntakyvyn totaalisen heikkenemisen takia suostunut maksamaan lähes kiristystä muistuttavan maksun aamulehden saamisesta laatikkoonsa ulko-ovelle. Muutenhan hän ei sitä saisi ennen kuin kodinhoitaja toisi sen mukanaan myöhemmin päivällä. Normaalipostinhan nämä veteraanit tulevat edelleen saamaan laatikkoonsa, mutta on raukkamaista postin taholta palkita tällä tavalla näitä miehiä, jotka ovat yleensäkin mahdollistaneet Itellan toiminnan Suomessa.
« Last Edit: 22. 10. 2009 19:07 by Veikko Siltanen »

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #110 on: 22. 10. 2009 19:07 »

Ikävä väliaikatieto. Yksi Asevelikylän veteraaneista on liikuntakyvyn totaalisen heikkenemisen takia suostunut maksamaan lähes kiristystä muistuttavan maksun aamulehden saamisesta laatikkoonsa ulko-ovelle. Muutenhan häneisitä saisi ennen kuin kodinhoitaja toisi sen mukanaan myöhemmin päivällä. Normaalipostinhan nämä veteraanit tulevat edelleen saamaan laatikkoonsa, mutta on raukkamaista postin taholta palkita tällä tavalla näitä miehiä, jotka ovat yleensäkin mahdollistaneet Itellan toiminnan Suomessa.

Tällaisiin tilanteisiin tulisin mielelläni kameroineni kun siihen vain annettaisiin mahdollisuus.  Veikko ja kaikki muut asevelikyläläiset.  Tarjoan kaksi kättä ja kameran.  Olen saanut jo vapaaehtoisen kuvaajan ja videon oma osuuteni on jo valmis.    Enää tarvitaan 3 minuutin aidon asevelikyläläisen sana.  Minun sanani ei ole tarpeeksi painava.

Tämä on tilaisuus jota kannattaa käytää. 
« Last Edit: 22. 10. 2009 19:07 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

AD

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #111 on: 22. 10. 2009 19:07 »
Viime postisodassa kunnostautuivat liberaalien Jussi Kangas ja demarien Raimo Kallio. Valitettavasti liberaalit ja Kallio ovat poistuneet seurastamme. Olet AD kyllä oikeassa uskalluksen puutteesta mutta toivomus olisi, että jollakin ryhmällä tai yksittäisillä poliitikoilla olisi kanttia. Tuskinpa Lamminmäkeä ja Osalaa lukuun ottamatta kenellään on kanttia ilmaista mielipiteensä oli se sitten puolesta tai vastaan. Saa nähdä mitä tekee Marjatta Vehkaoja?

Ikävä väliaikatieto. Yksi Asevelikylän veteraaneista on liikuntakyvyn totaalisen heikkenemisen takia suostunut maksamaan lähes kiristystä muistuttavan maksun aamulehden saamisesta laatikkoonsa ulko-ovelle. Muutenhan häneisitä saisi ennen kuin kodinhoitaja toisi sen mukanaan myöhemmin päivällä. Normaalipostinhan nämä veteraanit tulevat edelleen saamaan laatikkoonsa, mutta on raukkamaista postin taholta palkita tällä tavalla näitä miehiä, jotka ovat yleensäkin mahdollistaneet Itellan toiminnan Suomessa.
Tämähän olisi Itellassa muuten helppo ratkaista todella helposti, yksi ylemmästä portaasta jakamaan postia, vaihtoehtoisesti uusi jakaja, yksi pois sieltä ylemmältä tasolta.
Kyllä Itellassa näitä tyhjänpyörittäjiä löytyy.

Offline Niilo Aro

 • Omalla nimellä
 • Aktiivi vaikuttaja
 • *
 • Posts: 270
  • View Profile
  • Email
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #112 on: 22. 10. 2009 19:07 »
Ikävä kyllä mutta tässä mitataan nyt valtuutettujen kiinnostus vastata äänestäjilleen, foorumin jäsenten todellinen kiinnostus yhteisiä asioita kohtaan ja myös foorumin voima.

Toivottavasti jokainen valtuutettu saa viestin. 
venku1

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #113 on: 22. 10. 2009 20:08 »
22 §
Postilaatikkojen sijoittaminen
Kunta on velvollinen sallimaan kirjelähetysten keräilyssä ja jakelussa tarvittavien laitteiden ja vähäisten rakennelmien, kuten postilaatikkojen, sijoittamisen asemakaavassa osoitetuille yleisille alueille, milloin sijoittamista ei voida muulla tavoin järjestää postiyrityksen ja postin saajan kannalta kohtuullisella tavalla ja kohtuullisin kustannuksin. Keräilyssä ja jakelussa tarvittavista laitteista ja vähäisistä rakennelmista tai niiden käytöstä ei saa aiheutua tarpeetonta vaaraa liikenteelle eikä olennaista haittaa yleisen alueen muulle käytölle

Millä tavalla laatikot portilla eivät ole kohtuullisella tavalla järjestetty eikä postia voida kohtuullisin kustannuksin järjestää. Asevelikylän jaossa, jos posti jaetaan edelleen mopolla, on aikasäästö hiukan yli puoli tuntia. Jos tänne alueelle ostetaan uusi sähköauto jakelua varten, niin sehän vasta maksaa ja postille tulee päin vastoin tappiota. Tuo uusi postilaki on lähinnä tarkoitettu maaseudun postinjakelua varten, jossa matka taloon saattaa olla useitakin satoja metrejä.
Kaupunki lupasi ottaa asiaan virallisen kannan heti kun he saavat valituksen tästä jakoasiasta. Valitusta valmistellaan...

belurisk

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #114 on: 22. 10. 2009 20:08 »
Olisin pelkästään iloinen postinkannon loppumisesta.
Lakkaisi tulemasta laskuja. :)
Netti toimii silti.
Kun toimintayksiköiden/laitosten nimet muuttuvat tyyliin "Itella" ja "Destia", niin odottaa voi ainoastaan ongelmia ja heikennystä tuotettuihin palveluihin sekä toimintaan.  Politiikka ja business-ajattelu (?) rules.  Herra paratkoon!!
Ketkä ovatkaan tämän maan rakentaneet?  Eivät todellakaan Nallet ja mediapellet,
Arkadianmäkikin on edelleen tupatentäynnänsä vellihousuja ja oman etunsa ajajia.  Surkeaa toki on, että heidät on valittu/äänestetty.  No niin ja no joo!   Olisiko kansalaisilla (lue viulujen maksajilla) aktivoitumisen paikka?!

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #115 on: 22. 10. 2009 20:08 »

Paras keino vastustaa postin sanelupolitiikkaa on se, että ainakin kaikki nämä 4500 taloutta kieltäytyvät ottamasta vastaan mainoksia. Laskin, että posti jakaa näihin 4500 talouteen vähintään 5 miljoonaa mainosta vuodessa. tekee rahassa jonkin verran.
. Kahden vuoden päästä on kilpailu vapautettu ja silloin kaupungeissa toimivat yksityiset postit, jotka ymmärtävät liikeideasta jotakin. Oletan, että sinunkin pitäisi tämä asia ymmärtää, olethan itsekin liikemies.
Kaikella ystävyydellä  ja lupaan tarjota sinulle pullakahvit, jos häviämme tämän sodan. Terv. Veikko

ps. Mikähän on syynä siihen , että tämä postin kurjistamisidea koskee vain ja ainoastaan Vaasaa.


Entäs mainokset Pohjalaisessa, Ilkassa ja Vasabladetissa? Mitähän ne maksavat ja nekö mainokset sitten saa tulla sinun postilaatikkoon.
Tämän päivät lehdet ovat todella täynnä kaupallisia mainoksia. Tänäänkin Pohjalaisessa oli varmaan sisällöstä yli puolet, mutta sehän on yksi tuote. On sulla Veikko kapitalismin vastaiset aikeet, hyökätä isänmaallisia mainoksia ja kaupallista aivopesua vastaan.

Eipä tuolla yksityisellä bisneksellä oikein hyvin mene, yrityksiä lopetetaan melkein joka päivä. Ovat huonosti suunnitelleet tuotantoaan ja ajautuneet ylituotanto kriisiin. Kiinassa yritystomintaa voidaan suunnitelmallisesti ohjata, kun se on valtion ja kommunistisen puolueen ohjaamaa. Mutta kyllä ne yksityisen pääoman ylituotanto aallot lyövät myös Kiinaan asti.
« Last Edit: 22. 10. 2009 20:08 by Hertta »

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #116 on: 22. 10. 2009 22:10 »

................
 Kiinassa yritystomintaa voidaan suunnitelmallisesti ohjata, kun se on valtion ja kommunistisen puolueen ohjaamaa.

Jees. 

Eli vaikka en ymmärräkään miten  itse kommunismi liittyy Asevelikylän postinkanto ongelmiin
niin olen Kiinan suunnitelmallisesta yritystoiminnasta täysin samaa mieltä.

Nimittäin ainakin ihmisoikeuksien ryöstöpolitiikan saralla.

Vai mitähän muuta saattaisi tarkoittaa talonpoikien, lue maanviljelijöiden tilojen
pakkolunastukset ja tervetuloa nälkäpalkalla plantaaseille nouseviin tehtaisiin.

Onneksi oma kehityksemme ei kuitenkaan ole vielä näin pitkällä.

Täällä nimittäin kommunistikin voi edelleen perustaa vaikka huoltoyhtiön
tuottaa vapaasti voittoa ja vetää vaikka kahta rooliaan, kunhan vain hartiat kestää.

Ettei silti menisi aivan yksipuoliseksi, sanon suoraan että tämä Lajusen perseen nuolu
politiikka  on jo sen verran läpinäkyvää, että ihmettelen miksei kukaan ole vielä
pyytänyt kasvihuoneen katoksi.?

No, eihän tosin pyydetty valtuustoonkaan, niinkuin ei jostain kumman syystä Veikkoakaan.

Mutta aivan rehellisesti ja objektiivisesti:

Tämä toisen polven Asevelikylä valitus ja perinneänkyröinti alkaa jo hieman olla
kuin Marianhaminassa.

      Pitäisikö heille saada jo vähitellen:   Aivan omat lait.?


 

venku1

 • Guest
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #117 on: 23. 10. 2009 07:07 »
 Selvittelen tänään mikä on todellinen tilannemuualla koskien siis nyt aluksi veteraaneja.
Edellisessä postisodassa asukkaiden puolelle selvästi asettuivat Ilkka Kanerva, Raimo Wistbacka ja Tuulikki Ukkola . Kaikki siis eduskunnasta. Koko maan laajuista postisotaa johti silloin Tarja Fleming Turusta. Hänenkin mielipidettään kysytään. Asiaa vaikeuttaa luonnollisesti se, että tämä postin jaosta  kieltäytyminen koskee vain Vaasan aluetta.

Jos Markku Litmanen luet tätä niin asia jäihin kunnes laatikkorivistöjen sijoitteluun tulee kaupungilta selvä päätös. Kiemuratiellä on vielä avo-ojat. Saavatko asukkaat siis täyttää ojat mielensä mukaan asentaessaan postilaatikkoja, vai eikö se kuulu kaupungille ja maksajana täytyy olla Itella. Muutoinkin  kaupunki maatansa vuokraa tai myy, mutta ottaa siitä aina korvauksen. Ei kai Itella voi olla eri asemassa kuin tavalliset firmat. Eli saako Itella tämän parin neliön maapalan korvauksetta arviolta 800 - 1000 neliötä kaupungilta. Ihmettelen!

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #118 on: 23. 10. 2009 08:08 »

Ettei silti menisi aivan yksipuoliseksi, sanon suoraan että tämä Lajusen perseen nuolu
politiikka  on jo sen verran läpinäkyvää, että ihmettelen miksei kukaan ole vielä
pyytänyt kasvihuoneen katoksi.?

Kiitos kritiikistä.  Ajattelinkin jo, että jokin on vialla kun kukaan ei sano mitään.  Mutta onneksi Proffa pelasti tilanteen.

Tein kaksi eri näkökulmista tehtyä videota aivan samasta aiheesta jotta tällaiselta näkökannalta vältyttäisiin.  Et sitten katsonut sitä edellistä videota?  Se on yhä blogin etusivulla kun vähän skrollaa.

Teen kaiken omalla kustannuksella, omalla ajalla ja toistaiseksi yksin.  Proffalla on tuossa ajatus joka on täysin väärässä joten paljastan nyt tärkeän asian. 

En kerää ääniä seuraaviin kunnallisvaaleihin.  En aio asettua ehdokkaaksi.  En ole kertonut tätä koska se on ollut hyvä taktiikka hiljentää tyhjänpäiväinen suunsoittaja.  Kun olen vähänkin vihjaissut, että "hyvä juuri tällaista julkisuutta kaipaan" niin suunsoittaja on hiljentynyt.  Menetän nyt tämän asetelman mutta samalla todistan Proffan ajatuksen täysin vääräksi ja varmasti se on ollut muillakin mielessä.

Olen nyt mukana seuraamassa miten postinkantoasiassa edistytään täysin riippumattomasti  ja sanon mitä itse haluan.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline massi

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 501
 • Gender: Male
 • ja eikun lapioimaan...
  • View Profile
Re: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #119 on: 23. 10. 2009 08:08 »
Ei muutakun kiertävä jakovuoro asukkaille?!?

Ihan niinkuin joissain taloyhtiöissä on kiertävä talonmiesvuoro...

Muutos on tahtotila