Author Topic: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa  (Read 111836 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Juuseppi

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #320 on: 20. 04. 2010 08:08 »
Lopettakaa tilaamasta sitä kokoomuslaista propagandalehteä, niin kohta huomaatte, ettei postimies tuo sinne laatikkoon kuin pelkkiä mainoksia ja veropapereita. Lähes kaikki laskuthan voi hoitaa valtakirjalla ja suoravelvoituksena. Ja lopuilla pitäisi olla parin viikon maksuaika. Elikkä: ei sinne postilaatikkoon tule nykyään mitään kiireellistä. Riittää kun laatikon tyhjentää kerran viikossa.

Näin ainakin tällaisella itseni kaltaisella reppanalla. Jos sitten on kaupunginvaltuutettu tai muu kellokas ja hyperaktiivinen superihminen, niin luulisi, että semmoisella riittää energiaa käydä tyhjentämässä laatikko useamminkin ja vähän pitemmän matkan takaa.

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #321 on: 20. 04. 2010 09:09 »
Itella suunnittelee muutosta myös yli 75-vuotiaiden kohdalla. Tarkoitus on, että vanhuksille ei jaeta enää ulko-ovelle saakka, vaan posti jätetään tontin rajalle.

Tässä tapauksessa Itellan suunnitelmissa ilmeisesti on, ettei 75 vuoden ikä automaattisesti oikeuttaisi päiväkannon menemistä kotiovelle.  Varhaisjakeluhan on jo lopetettu tai laitettu maksulliseksi.

Muistan lukeneeni jostain mielipiteen, että hyväkuntoinen ikäihminen voi hakea postin myös laatikosta. Ilmeisesti heillä olisi halu rajata postin kanto kotiovelle koskemaan vain liikuntarajoitteisia.

Offline Roy Rabb

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1289
  • View Profile
  • Music Mega
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #322 on: 20. 04. 2010 15:03 »

Olin Postissa töissä kun se 90-luvun alussa yleisen yltiökapitalismin huumassa ryhtyi häijyksi. Työtä lisättiin ja palkkaa alennettiin. Luottamusmiehenä yritin varaluottamusmies Helinä Jyrkiäisen kanssa saada työntekijät mukaan työehtojen heikennyksiä vastaan. Mutta yleinen flegmaattisuus ja apatia oli levinnyt myös Postiin. Työntekijät mutisivat, että katsotaan nyt, ei kai ne ole tosissaan, kai se siitä.

Olivat tosissaan, eikä "tse tsiitä" ollenkaan. Loppu on historiaa. Ehkä kaikesta surullisinta oli ammattiliiton johtavan demarijuntan asenne: "Palkoissa lienee ilmaa ja alennusvaraa". Aika luonnollista sikäli, että liitto oli "ostettu" firman hallituspaikalla.

Siis työntekijöitten asiaa petettiin härskisti. Yhdessä asiassa nämä eliittiä mielistelevät demarit olivat kylläkin oikeassa. Palkoissa ja työntekijässä on ilmaa aina kuolinhetkeen asti.

venku1

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #323 on: 21. 04. 2010 08:08 »
Purolassa alkaa rakennustyöt aivan lähiaikoina ja vanhassa Purolassa uusitaan tiet kokonaan. Jos sinne pitää pystyttää nyt laatikkorivistöt niin vuoden sisällä ne on purettava kaupungin koneiden tieltä.

Postin sanaan ei voi luottaa. N.17 vuotta sitten, kun viimeksi oli sama hyökkäys Itellan taholta, vakuutettiin, että tämä on tässä. No kuinkas kävikään. Vaasassa rakennetaan laatikkorivistöjä teiden varsille, kun muualla siirrellään jo näitä aiemmin rakennettuja laatikko rivistöjä.

Pahinta on, että yli 75-vuotiaiden kimppuun ollaan myös käymässä. Vain lääkärintodistuksella voi saada postin ovellensa. Tämä ilmoitus tulee välittömästi, jos (kun) laatikkorivistöt on rakennettu teiden varsille.

Tänään kirjoitamme valituksen ympäristö- ja rakennuslautakunnalle, joka on valituksen oikea osoite. Tampereella valitukset ovat edenneet Lääninoikeuteen ja todennäköisesti jatkavat sieltä matkaa korkeimpaan oikeuteen saakka.

Ehdotukseni on: Älkää rakentako mitään ennen oikeuden päätöksiä.
Selvää on , että Itella joutuisi taipumaan, jos vaasalaiset olisivat 100 % yhtä mieltä. Ikävä kyllä joukoissa on aina liiankin nöyriä ihmisiä.

venku1

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #324 on: 22. 04. 2010 09:09 »
Asukasyhdistysten neuvottelukunta kirjoitti eilen valituksen Itellan toimista, lähinnä postilaatikko rivistöjen sijoittamisesta teiden varsille. Mielestäni perustelimme asiaamme hyvin. Vaasan kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunta joutuu ottamaan asiaan selvän kannan.

Tampereella siis vastaava valitus meni läpi. Itella ei tietenkään tyytynyt päätökseen vaan valitti lääninoikeuteen. Jos Itella häviää sielläkin jatkaa se Kemin tapaan valitusta korkeimpaan oikeuteen saakka. Lopulliseen päätökseen menee siis todennäköisesti pari vuotta. Koska parin vuoden päästä postinjakelu vapautuu Suomessa (2012) , niin mielestäni olisi Itellalta järkevää panna asia hyllylle ja jos Itella saa jatkaa toimiaan panna nämä pakkotoimet silloin vasta käytäntöön.

Jäämme odottamaan päätöksiä.

venku1

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #325 on: 22. 04. 2010 09:09 »
Yksikään puolue ei ole lähtenyt puolustamaan Itellan sanelupolitiikkaa vastaan taisteleviä vaasalaisia. Selvästi näkyy eri puolueiden halveksunta alueensa asukkaita kohtaan.

Pro Vaasa on ottanut ensimmäisenä selvän kannan, että Itella ei saa kurjistaa vaasalaisten elämää.

 Puolueiden täydellinen hiljaisuus on myöntymisen merkki. Ilmeisesti he ovat sitä mieltä, että tehköön Itella mitä haluaa.

Juuseppi

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #326 on: 22. 04. 2010 13:01 »
Pro Vaasa on ottanut ensimmäisenä selvän kannan, että Itella ei saa kurjistaa vaasalaisten elämää.

Itella valmistautuu postimarkkinoiden vapautumiseen, jonka EU on määrännyt. Siinä on paha itsenäisyytemme luovuttajien rimpuilla vastaan eduskunnassa tai Vaasan valtuustossa.

Vaikka on kyllä toisaalta  sanottava, että en kerrostalossa asuvana tunne vähäisintä myötätuntoa omakotitalossa asuvia kohtaan. Olen joutunut maksamaan saman hinnan lehtitilauksista, vaikka kerrostalossa postimies kulkee kahden asunnon välissä murto-osa siitä matkasta, joka on kahden omakotitalon välillä. Puhun nyt ajasta, jolloin posti jaettiin kotiovelle myös omakotitalossa.

Ja tämä postijakelu on ollut vain yksi asia, jolla yhteiskunta ja lainsäätäjät ovat tukeneet omakotiasujia. Kyllähän minuakin olisi kiinnostanut asua omakotitalossa nuorempana, mutta ainakin silloin yhden henkilön taloudelle oli  käytännössä mahdottomuus saada  kaupungilta rakentamaton vuokratontti.  Vanhoja hometaloja on tietysti tarjolla esim. asevelikylässä, mutta niistäkin täytyy pulittaa vähintään 100 000 euroa ja rakentaa tilalle uusi talo, kun vanhassa seinät hajoavat käsiin.

Olen lukenut jostain , että tämä kuntien käytäntö myöntää tontit lapsiperheille on kymmenien tuhansien suora tulonsiirto, josta yksinäinen ihminen ei   koskaan pääse osalliseksi. Ei sitten mikään ihme, että köyhyysrajan alapuolella ovat pääasiassa kerrostaloissa asuvat sinkut, kun heidän täytyy maksaa muidenkin edestä TV-luvassa, lehtitilauksissa, postinjakelussa ym. eivätkä  pääse koskaan apajille, kun kaupunki jakaa tontteja, joitten arvo nousee pilviin.

Niin että turha on Siltasen ihmetellä, miksei tämä hyväosaisten hirmuinen sorto sytytä väkeä barrikadeille.


venku1

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #327 on: 22. 04. 2010 14:02 »
Juuseppi olet aivat oikeassa tästä sortopolitiikasta mitä Suomessa on harjoitettu jo yli 20 vuotta (ellei enemmänkin).

N. 17 vuotta sitten posti yritti arvovallallaan tehdä muutoksen kertaheitolla, mutta teki laskuvirheen ja sai kaikki kerralla vastaansa. Nyt posti on lukenut Caesarin aikaista historiaa ja ottanut käyttöönsä "Hajoita ja hallitse"-periaatteen. Ensin kerrostaloissa olevat saatiin hiljaiseksi, ettei vain posti innostu tekemään siellä muutoksia. Nyt vyörytetään alue kerralla ja Isolahti , Palosaari otettiin ensin käsittelyyn ja sitten edetään alue kerralla. Esim. Asevelikylä on jaettu kahteen osaan kokoustamaan, jottei vastustus ole liian voimakasta. Heti perään Purola ja Huutoniemi ovat vuorossa.

Postin taktiikka tulee ehkä onnistumaan. On vain sääli, ettei vanhan ajan yhteishenkeä löydy enää Suomessa=Vaasassa. Arvaa mikä olisi 100% varmasti lopputulos, jos kaikki vaasalaiset olisivat yhteisrintamassa Itellan sanelupolitiikkaa vastaan. Ikävä kyllä tämän päivän aate on - mitä noista muista kunhan minulla menee jotenkin.

Siispä Juuseppi tuolla asenteella olet edesauttamassa tätä nykypäivän riistopolitiikkaa, josta tuolla edellisessä tekstissä purnasit.

 Sitä paitsi mikäli Itella saa hoitaa postinjaon vielä vuoden 2012 jälkeen, voit olla varma, että joudut kömpimään ala-aulaan hakeaksesi postisi.

P.S.  Itella teki voittoa 2008 101 miljoonaa euroa.
« Last Edit: 22. 04. 2010 14:02 by Veikko Siltanen »

eklu

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #328 on: 22. 04. 2010 14:02 »
Veikko muistanee Paukkulan ampumaradan, ääni ei haitannut ketään ja se loi turvallisuuttakin. Sitä ei varmaankaan lopetettu esim. hietasaarelaisten toiveesta vaan omat purivat ja nyt on käymässä samoin.

venku1

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #329 on: 22. 04. 2010 14:02 »
Eklu. Nyt Purolassa rakennetaan telineet teiden varsille, MUTTA parin vuoden sisällä päätöksen mukaan tiet levennetään metrillä ja asfaltoidaan. Silloin purolalaiset joutuvat purkamaan telineensä ja rakentamaan sitten taas uudestaan. Tampereella rakennusjaosto (meillä rakennuslautakunta) teki ryhdikkään päätöksen asukkaansa puolesta. Sanoen: Kyllä se onme, eikä mikään Itella, joka määrää laatikoiden paikan kaupungin alueella.

SAA NÄHDÄ VAPISEEKO VAASAN RAKENNUSLAUTAKUNNAN VERI!

eklu

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #330 on: 22. 04. 2010 14:02 »
Olen todellakin teidän puolella mutta halusin vain muistuttaa kuinka asiat muuttuvat kun aika kuluu, minä en ikimailmassa laittaisi postilaatikkoani tien varteen. Joku muu voisi sen laittaa mut ikinä en sitä menisi tyhjentämään, helposti on järjestettävissä ettei sinne lootaan tule mitään tärkeää. Tunnen hyvin hauentiellä asuvan serkkuni joka ei laittanu laatikkoa eikä hae postia postin lokerikosta, noin joka kolmas kuukausi posti tuo rappusille ison pinon postia joka menee suoraan paperin keräykseen, vuosikausia jatkunut tilanne eikä mitään murheita ole tullut.

Juuseppi

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #331 on: 22. 04. 2010 15:03 »
Siispä Juuseppi tuolla asenteella olet edesauttamassa tätä nykypäivän riistopolitiikkaa, josta tuolla edellisessä tekstissä purnasit.

Kyse on oikeudenmukaisuudesta. Siihen kuuluu, että jokainen maksaa kustannusten perusteella. Sisäpiiritietona ja liikesalaisuutena olen joskus saanut tietää, mitä lehtitalot ovat maksaneet Posti-Itellalle siitä, että lehdet toimitetaan tilaajille. Maksun suuruuteen vaikutti esim. se, asuuko tilaaja omakotitalossa vai keskikaupungilla korkeassa kerrostalossa.

Vaikka liikesalaisuuden vuotanut henkilö makaa jo mullan alla, en kerro tarkkoja summia. Mutta kun yritin hahmottaa, paljonko esim. Asevelikylässä asunut tilaaja on säästänyt sen ansiosta, että tilaajilta peritään sama maksu, niin päädyin vähintään 50 euron arvioon per vuosi.

Tässä on asian ydin. Omakotiasujien suosiminen ja kerrostaloissa asuvien sinkkutalouksien riisto, joka on osaltaan johtanut siihen, että he muodostavat valta-osan Suomen köyhälistöstä. Eduskunnassa demarit huusivat ahdingossa, kun kokoomuksen Suvi Linden ei suostunut esittämään posketonta mediamaksua, joka olisi kurjistanut sinkku-köyhien tilannetta entisestään.

Siltanen vetoaa usein omakotitalossa asuviin vanhuksiin. Mutta eikö toisaalta ole niin, että Vaasan kaupungin kehittämisstrategiaan (tai johonkin muuhun suunnitelmaan) on kirjattu, että kaupungin tavoite on, että omakotitalossa asuvat vanhukset muuttavat keskikaupungille ja heiltä vapautuvat talot ja tontit päätyvät lapsiperheille? Elikkä: hommahan menee juuri niin kuin Aino ym. valtuutetut ovat suunnitelleet? Vai virkamiehetkö noita suunnitelmia keksivät?


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #332 on: 22. 04. 2010 18:06 »

Tämäkin ongelma korjaantuu ajan myötä itsestään kun ei enää tunneta käsitettä "postilaatikko"

.

venku1

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #333 on: 22. 04. 2010 20:08 »
Juusepi olen itsekin työläisperheen lapsi. Jos jollain tavoin kadehdit meitä tässä postijupakassa, niin olet totaalisesti väärässä.
 En usko, että olet oikeasti sitä mieltä, että me omakotitalossa asuvat saamme valtavasti etua kerrostalossa asuvaan. Teillä putoaa posti eteisen lattialle ja me joudumme hakemaan satoi tai paistoi lehden jopa 50 metrin päästä liukkailla aamutossuilla. Ikää saattaa olla jopa 90 vuotta. Et voi olla tosissasi, jos väität, että itse joka olet kirjoitustesi perusteella alle 50-vuotias, olet huonommassa asemassa kuin vanhus , joka on sinua 30 vuotta vanhempi ja joutuu postin takia kävelemään yli 100 metriä säästä huolimatta.

Muut perusteet kyllä hyväksyn, varsinkin sinkkujen osalta, joita rokotetaan enemmän kuin muita. ikävä kyllä niinoli minunkin nuoruudessa. Kun täytin 24 vuotta jouduin maksamaan ns. vanhanpojan veroa, joka oli parisuhteessa eläviä huomattavasti korkeampi.

Tämä postiasia tulee ennemmin tai myöhemmin koskemaan myös sinua. silloin yhteistyö on tarpeellista.

Juuseppi

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #334 on: 23. 04. 2010 13:01 »
Teillä putoaa posti eteisen lattialle ja me joudumme hakemaan satoi tai paistoi lehden jopa 50 metrin päästä liukkailla aamutossuilla. Ikää saattaa olla jopa 90 vuotta.

Se, että yhteiskunta suosii tonttienjakopolitiikassa varsinkin lapsiperheitä ja jopa lapsettomia aviopareja verrattuna sinkkutalouksiin on fakta. Jos vaadin, että kunnalta arvoon arvaamattomaan nousevan tontin saanut maksaa postipalveluista kustannuksiin perustuvan hinnan on oikeudenmukaisuuskysymys. Tähän asti me kerrostaloissa asuvat olemme maksaneet osan heidän kustannuksista.

Mitä vanhuksiin tulee, niin ymmärtääkseni postipalvelulakiin on kirjattu, että Itella (tai uuden lain voimaan tultua yleisvelvoitteen ottanut postiyritys) jakaa 75 vuotta täyttäneiden postin ovelle. Tämän valossa en ymmärrä, miksi Siltanen vetoaa jälleen tunteenomaisesti yli 90 vuotiaisiin mummuihin jotka liukastelevat aamutossut jalassa Asevelikylän jäisillä kaduilla?

Sanomalehtien varhaisjakelu ei tosin kuulu nyt eikä tulevaisuudessa yleisvelvoitteen piiriin. Pohjalainen on kaupallinen tuote, jonka menestyksestä Siltanen tuntuu tehneen poliittisen kysymyksen. Todella outoa, jos esim. muistelee mitä Pohjalaisen pääkirjoitukset sisälsivät edellisen päätoimittajan aikakaudella. Sen jälkeisestä en tiedä, kun en enää lehteä tilaa.

Oma muistikuvani on, että nuo kirjoitukset olivat räikeintä kokoomuslaista propagandaa mitä maassa julkaistiin siihen aikaan. Välillä heräsi epäilys, että ne on kirjoitettu kokoomuksen puoluetoimistossa eikä Pohjalaisessa.

Jos joku välttämättä haluaa tilata kokoomuslaisten propagandaa ja saada nämä tuotokset kannettuna kotiovellensa, niin onnistuuhan se -- rahalla. Joten: mikä ongelma tässä on? Pohjalaisen levikki on romahtanut viime laman jälkeen. Nykyään yhä useampi pärjää ilman aamulehteä, vaikka asuu kerrostalossa ja saisi lehden eteisen lattialle. Heillä ei vain tulot riitä lehden tilaamiseen. Hyvä kun rahat riittävät ruokaan ja lääkkeisiin.

Siltanen väittää, että kerrostalossa asuva saa lehden eteisen lattialle. Tämä ei ole täysin totta. Esim. eräs sukulaiseni on asunut vuosia pienkerrostalossa, jossa posti jaetaan eteisaulan laatikkoihin. Sama tilanne myös joissakin opiskelija-asunnoissa.
 


venku1

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #335 on: 23. 04. 2010 13:01 »
Asuin itsekin Ristinummella Sala-ampujankadulla 2-kerroksisessa pienkerrostalossa. Siellä meillä oli postilaatikot eteisaulassa. Et Juuseppi tiedäkään miltä tuntuu hakea posti 50 metrin päästä kaatosateessa. Eteisaulasta haku oli kuin olis paratiisissa käynyt.

Tiedoksi vain, että tuo yli 75-vuotiaiden etu tullaan rajoittamaan siten, että vain lääkärintodistuksella saat tulevaisuudessa postin ovellesi.

P.s. Marraskuun ilmoituksen jälkeen sanoin irti sopimukseni Pohjalaisen kanssa. Tosin naapurini tuo säälistä minulle oman lehtensä aina seuraavana päivänä. Kuukauden vieroitusoireiden jälkeen huomasin, että tulen aivan hyvin toimeen ilman lehteä, varsinkin kun sen voi lukea netistä.

Juuseppi

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #336 on: 23. 04. 2010 13:01 »
Tiedoksi vain, että tuo yli 75-vuotiaiden etu tullaan rajoittamaan siten, että vain lääkärintodistuksella saat tulevaisuudessa postin ovellesi.

Asiastahan on juuri keskusteltu eduskunnassa. En kuunnellut kaikkia puheenvuoroja mutta, kun Suvi Linden kertoi ennakkotietoja, niin tuo 75 vuotta täyttäneiden erityisoikeus oli ehdoton myös jatkossa. Kummallista olisikin, että ensin pitää teloa itsensä kalliiseen lonkkaleikkaukseen, että yhteiskunta tulee vastaan n. 10 euron kuukausikustannuksessa.
venku1

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #337 on: 24. 04. 2010 07:07 »
Vaasassa tämä postisota koskee 4500 vaasalaista. Ei posti tule vastaan, sillä rahaa menee 45 000€ kuukaudessa ja n. 500 000€/ vuosi.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #338 on: 24. 04. 2010 09:09 »
Näkisin tämän postinkannon tehokkuuden haun vähän samanlaisena kuin talonmiesten katoamisen. Työvoimavaltaisille haetaan TEHOKKUUTTA  aloille.

Teollisuuden tehokkuus on 2,5 kertaistunut vuodesta 1987-2005. Sama tehokkuuden lisäys työvoimavaltaisilla aloilla on mahdottomuus. Myös maanviljelyn tehokkuus on kasvanut huikeasti.

Opetus, päivähoito, sairaanhoito, vanhustenhoito, parturi/kampaamo, postinjakelu, talonmies... Noilla aloilla ei tehokkuutta saada helposti aikaan palvelutason heikkenemättä.

Teollisuustuotteiden suhteellinen hinta laskee palvelualojen hintoihin nähden.

Vertaa vaikka kahvinkeitintä ja parturilaskua.

Nyt voi saada kaksi kahvinkeitintä yhdellä miesten tukan leikkuun hinnalla. Vehnäjauhoa saa melkein ilmaiseksi mutta hieronta maksaa paljon. Kuinka ison säkillisen vehnäjauhoja saisit kokohieronnalla nyt verrattuna vaikka vuoteen 1970?

Myös hyvätuloiset silittävät paitansa itse  ja pesevät pyykkinsä. Miksi?
Miksi ennen oli keskiluokallakin varaa pitää kotiapulaista?

----

Siis Itellan tehokkuuspyrkimykset perustuvat samaan kuin automarketit. Työtä siirretään asiakkaan tehtäväksi. Automarketeissa on jakelukustannuksia siirretty kuluttajalle ja Itella panee meidät hakemaan postin yhä kauempaa itse.

Postinjakajan palkka nousee suurinpiirtein teollisuuden palkkojen tahdissa mutta postinjakaja ei jaa 2,5 kertaa enemmän postia vuoteen 1987 verrattuna.

Koska ihmisten (keskimääräinen) käytettävissä oleva tulo on huomattavasti kasvanut niin toinen tie olisi siis se, että suostutaan maksamaan enemmän postin kannosta. Niin kai nyt ehkä voi tehdäkin, eli eri maksua vastaan saa kotiin kannon.Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #339 on: 24. 04. 2010 13:01 »
Itellan esitys laittaa omakotitaloasukkaiden postilaatikot ryppääseen ei todellakaan ole suurin ongelma Vaasassa.
Suuriin ongelmiin ei vain kukaan halua sotkea käsiään.

Suurin ongelma on julkisen budjetin hassaaminen epäolennaisuuksiin, joita nämä virkamiehet, puoluejäsenet ja edustajamme keksivät ja ylläpitävät taatakseen kannatuksensa.

Postinhaku ulkoillen piristää päivää. Postinkantajalle postilaatikoiden sijoittelu on erittäin olennainen. Postinkantajan työtä helpottaisi suuresti, jos omakotialueen postilaatikot olisivat ryppäässä. Postilaatikot ryppäässä kerrostaloissakin olisi upea idea. Postinkantaja riemastuisi. Postinjako menisi tanssahdellen.

Itse olen jakanut lehtiä ja ymmärrän millaiset ratkaisut helpottaisivat postinkantajan alueen läpikäymistä.
« Last Edit: 24. 04. 2010 14:02 by Timo Rintamäki »

Juuseppi

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #340 on: 24. 04. 2010 15:03 »
Vaasassa tämä postisota koskee 4500 vaasalaista. Ei posti tule vastaan, sillä rahaa menee 45 000€ kuukaudessa ja n. 500 000€/ vuosi.

Nuo 4500 taloutta eivät ole kaikki sellaisia, jossa asukkaat ovat täyttäneet 75 vuotta. Vaasan väestöstä n. 7-8% kuuluu ko. ikäryhmään. Talouksien kohdalla puhutaan vielä pienemästä osuudesta.

Mitä ylimääräisin kustannuksiin tulee, niin vapaan postikilpailun aikana yleisvelvoitetta hoitavalle yritykselle on tarkoitus kompensoida kulut. Joko valtion varoista tai perimällä ylimääräinen maksu postiyrityksiltä, jotka keskittyvät kermankuorintaan.

venku1

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #341 on: 25. 04. 2010 10:10 »
Itella takoi 101 milj. euroa voittoa v. 2008. Itellan johtajan palkka on vuodessa hiukan alle 500 000€ + kokouspalkkiot yms. Ei aivan pakottavaa tarvettaolisi postinkannon heikennyksiin. Vaasastakin sai kenkää jo tässä vaiheessa 3 postiljoonia. (heinäkuun loppuun mennessä) Moniko vielä joutuu jättämään työnsä.

Toivotaan nyt , että Vaasan rakennuslautakunta tekee saman kuin Tampereellakin ja sitten odotellaan korkeampien oikeusasteitten päätöksiä. Ja sitten on pian vuosi 2012, jolloin otaksun kaiken muuttuvan. Täällä kaupungeissa paremmaksi, mutta ikävä kyllä maalla huonommaksi.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #342 on: 25. 04. 2010 15:03 »
Vaasastakin sai kenkää jo tässä vaiheessa 3 postiljoonia. (heinäkuun loppuun mennessä) Moniko vielä joutuu jättämään työnsä.

Teollisuus työllistää 150 000 h vähemmän kuin 10v (?) sitten. Samalla tuotanto lähes kaksinkertaistui...

Tehokkuutta!

Nyt sitä vaaditaan myös opetukseen (ensimmäiset opetusrobotit Japanissa), vanhustenhoitoon (intrevallihoito) ja sairaanhoitoon (päiväkirurgia).

Me haluamme (vai haluammeko?) kaiken tehokkaammaksi jotta meille jäisi enemmän rahaa ostaa TAVARAA.  Me haluamme maksaa vähemmän veroja (vai haluammeko) että myös kunnalliset palvelut voisivat tehostua. Näin meille jää enemmän rahaa ostaa TAVARAA .

Ellei tehokkuus ja BKT kasva, järjestelmämme romahtaa.

Eli, Itellan tehokkuuspyrkimykset ovat vain yksi pieni esimerkki. Se on sitä kehitystä!

Juuseppi

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #343 on: 25. 04. 2010 16:04 »
Teollisuus työllistää 150 000 h vähemmän kuin 10v (?) sitten. Samalla tuotanto lähes kaksinkertaistui...
Tehokkuutta!

Mitenkähän vastaava kehitys julkisella sektorilla tehokkuuden ja henkilöstömäärien osalta? Ainakin sosiaali- ja terveyspuoli on paisunut paisumista. Konkreettisesti tämän näkee, kun katsoo  rakennuskannan paisumista keskussairaalan ja vanhan tammikartanon alueella.

Postissa henkilöstömäärä on supistunut yllättävän vähän viimeisen 15 vuoden aikana (-15%) , vaikka kotitalouksien lähettämä kirjeposti on vähentynyt ainakin 85-90% ja postikonttoreita lakkautettu samaa tahtia. Myös laskujen määrä on supistunut, kun moni on siirtynyt suoravelotukseen ja yritykset sähköiseen laskutukseen. Kasvuakin on tietysti ollut joillakin osa-alueilla, esim. ostokset ulkomailta netin kautta.

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #344 on: 25. 04. 2010 17:05 »
Itella eli entisen postin ongelmat tulevat EU:n kautta. EU:n kilpailupolitiikkaa jyllää nyt myös Itellassa. Nyt ajetaan postitoimipaikkoja alas hurjaa vauhtia. Postin toiminnot ovat myös siirtyneet kauppojen ja kioskientyöntekijöiden lisätyöksi. Eikä heidän työ ole posti-ja logistiika sopimusten alaista. Tämä haittaa myös ay-liikkeen yhtenäisyyttä. Myös maahanmuuttajat ovat Itellan halpaa työvoimaa, jolla tehdään lisäarvoa omistajien pussiin.

Työantajat ajavat nyt 1930 luvun malleja työelämään. Elintarvikealalle esittävät sesonkiajalle pitempää työpäivää ja viikonloput ilman ylityökorvauksia. Hiljaisempina aikoina työaika olisi kuusituntinen ja palkka sen mukainen.
Jos työnantajien sanelupolitiikka saa jatkua tulevat myös Itellan työntekijöiden harmiksi uudet työaikamallit.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #345 on: 25. 04. 2010 19:07 »
Teollisuus työllistää 150 000 h vähemmän kuin 10v (?) sitten. Samalla tuotanto lähes kaksinkertaistui...
Tehokkuutta!

Mitenkähän vastaava kehitys julkisella sektorilla tehokkuuden ja henkilöstömäärien osalta? Ainakin sosiaali- ja terveyspuoli on paisunut paisumista. Konkreettisesti tämän näkee, kun katsoo  rakennuskannan paisumista keskussairaalan ja vanhan tammikartanon alueella.
Sosiaali - ja terveyspuoli jatkaa paisumista ja vielä pitkään ja paljon. Vaasaan pitäisi palkata 35 uuttaa vanhuspalvelun työntekijää joka vuosi pelkästään vanhusväestön lisääntymisen vuoksi.

Siihen on löydyttävä rahaa, eli veronkorotuspaineita. Samalla on lapsia syntynyt ennätysmäärä pitkään aikaan Vaasassa. Sekin maksaa kun päiväkoteja perustetaan lisää ja väkeä palkataan (jotkut kutsuvat näitä virkamiehiksi...)-

Tässä lainaus pankinjohtaja Sinikka Salolta (Suomen Pankki) tuosta "Baumolin tauti" dilemmasta:

Quote
Ongelmana on niin sanottu "Baumolin tauti", joka johtuu siitä, että tekninen kehitys ei perinteisesti ole lisännyt työn tuottavuutta julkisissa palveluissa niin kuin teollisuudessa tapahtuu. Jos taloudellinen kasvu perustuu yksipuolisesti teollisuuden tuottavuuden paranemiseen, veropohja ja verotulot kyllä kasvavat, mutta samaa tahtia nousevat myös julkisten palvelujen tuotantokustannukset, koska palkat pitkän päälle seuraavat yksityisen sektorin tuottavuuden kasvua. Seurauksena on, että julkisten palvelujen tuotannon määrä polkee taloudellisesta kasvusta huolimatta paikallaan, ellei verotusta koko ajan kiristetä.

Baumolin taudin poliittisina oireina ovat kasvava tyytymättömyys siihen, että julkisten palvelujen määrä ja laatu eivät ilman verotuksen jatkuvaa kiristymistä pysy elintason yleisen kehityksen tahdissa mukana, sekä paineet ratkaista tämä dilemma hallinnollisin kustannussäästöin – joko kiristämällä työtahtia julkisessa palvelutuotannossa tai sitten antamalla julkisten sektorin palkkojen jäädä koko ajan jälkeen siitä, mitä yksityisellä puolella maksetaan. Nämä lääkkeet voivat tepsiä hetkellisesti, mutta on selvää, että kumpikaan keino ei tarjoa pitkän päälle toimivaa ratkaisua, ainakaan sellaista, joka olisi sopusoinnussa korkealaatuisten palvelujen tuottamisen kanssa.

venku1

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #346 on: 26. 04. 2010 07:07 »
Mietin kuuluuko tämä kansanedustaja Lehden (kok.) teksti tänne vai maahanmuutto-osastoon. Tässä se nyt kuitenkin on. p.s. Lehti on Itellan hallintoneuvoston puheenjohtaja.

Tässä se puhe "2) Laki postipalvelulain muuttamisesta
Lähetekeskustelu " jossa tuo Eero Lehti kertoo tuosta ..

Suuri periaatteellinen kysymys on se, voitaisiinko nämä kaksi jakelujärjestelmää
yhdistää, koska jakajien määrä tässä nykyisessä järjestelmässä on niin suuri.
Viimeisestä 3 000:sta postin palkkaamasta jakajasta luulen, että 99 prosenttia
on maahanmuuttajia. Kotimaista työvoimaa siihen tehtävään ei enää tahdo löytyä.
???

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/puh_41_2010_vp_2_19_73_p.shtml


Sitten ollaan tosiaan täällä "ruohontasolla" kuitenkin tällaista mieltä.


"En jaksa uskoa siihen mitä Katainen sanoi, että rehellisesti noudatetaan linjaa
katsomalla ensin kotimainen soveltuvuus ja sitten otetaan osaavinta työvoimaa
muualta. Kyllä Suomen 300.000 työttömän mukana on työmarkkinoille varmasti
otettavissa ”se” parempikin mies kyseiseen työhön. Tietenkin kuulostaa
rasistiselta sanoa Parempi mies eli ”suomalainen työtekijä”. Eikä tietenkään
ole valtionjohdon ja yritysjohdon kannalta mediaseksikästä palkata suomalaista
työntekijää."

venku1

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #347 on: 26. 04. 2010 13:01 »
Huomenna tiistaina ammutaan Asevelikylässä kovilla. Kokous Itellan politbyron miesten kanssa. Valitus on tehty ja tänään menee siitä tieto Itellalle. Niin kauan kun valitusta ei ole käsitelty, on laatikkorivistöjen rakentaminen toimenpidekiellossa. Rakennuslautakunta saa asian pöydällensä todennäköisesti kesäkuun kokoukseen. Siis kaupungin lakimiehen mukaan asia on toimenpidekiellossa, kunnes päätös tulee. Hävisi kumpi osapuoli tahansa, niin se jatkaa valitusta lääninoikeuteen ja vielä korkeimpaan oikeuteen. Tässä välissä tulee museoviraston lausunto, joka ymmärtääkseni estää Asevelikylän suojelualueelle postilaatikkojen pystyttämisen. Jos hyvin menee ollaan jo vuodessa 2012 ja silloin on uudet kujeet postinjakelussa täällä Suomenmaassa.


Kari en osta toistaiseksi vehnäjauhoja.

venku1

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #348 on: 27. 04. 2010 20:08 »
Tiistai-ilta koitti ja asevelikyläläiset menivät joukolla kuulemaan Itellan määräyksiä. Toimimme aivan samoin kuin Itella aiemmin neuvotteluissamme. Itellalta kysyttiin onko mitään neuvoteltavaa ja kun vastaus oli EI ilmoitimme, että Itellalla on aikaa 15.5 saakka tehdä sovintoesitys. Mikäli sellaista ei tule alkaa toiminta toden teolla.

Asevelikyläläisiä oli paikalla yli 100 ja ilmoituksen tehtyämme porukka marssi ulos. Olisittepa nähneet Itellan poikien naamat. Sen toiminta on poikinut, että lievä lähentyminen tapahtui, mutta nyt on kysymyksessä enää joko tai. Sen verran törkeätä on Itellan käytös ollut asiakkaitaan kohtaan.

Sen voimmejo paljastaa, että kesäkuun alussa alkaa postilaatikoissamme täydellinen mainosten vastaanottamiskielto. Toivottavasti saamme muutkin alueet liittymään boikottiin. Postilla jää näin jakamatta yli kolme miljoonaa mainosta vuodessa. Jokainen voi laskea mitä se tekee rahassa.

venku1

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #349 on: 29. 04. 2010 10:10 »
Posti on laskenut, että postiljoonin jakoaika lyhenee vain 20 minuuttia päivässä uudistuksen jälkeen Asevelikylässä. Lupasimme maksaa ylimääräistä kaksi tuntia per päivä, jos laatikot saavat jäädä porteille. Posti ei vaihtanut 20 minuuttia kahteen tuntiin, jotka kyläläiset olisivat maksaneet. Posti olisi hyötynyt rahallisesti, mutta tarjous ei kelvannut.

Valitus on siis tehty ja ennen rakennuslautakunnan päätöstä ei saa rakentaa kaupungin maalle.

venku1

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #350 on: 30. 04. 2010 07:07 »
Joku ihmetteli, että lyheneekö postiljoonin jakoaika vain 20 minuuttia Asevelikylässä, jossa on hiukan alle 250 omakotitaloa. Tuo aika on postin ilmoittama, joten siihen on uskottava. Siis 20 minuuttia päivässä. kysymys on Asevelikylän osalta naurettavan pienestä säästöstä. Olisimme suostuneet maksamaan tuon erotuksen, mutta esitystä ei hyväksytty.

venku1

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #351 on: 03. 05. 2010 04:04 »
Postin rahastuksella ei ole mitään tolkkua. Posti veloittaa aamulehden tuonnista ulko-ovelle n. 147€ per talo per vuosi. Asevelikylässä on 257 taloa, joihin tulee Pohjalainen tai Vasabladet. Kertomalla saadaan 257 kertaa 147€ tekee yhteensä n. 37 500 € vuodessa. Lisäksi Posti saa tietenkin normaalin palkkion aamulehdiltä - mikä se sitten lieneekään. Toisin sanoen, jos jaat Pohjalaisen ja Vasabladetin Asevelikylään ovelle saakka tienaat noin 60 000€ vuodessa. Kannattava bisnes Postille.

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #352 on: 03. 05. 2010 07:07 »
Jos ei Ilkka konsernissa oltaisi niin taantumuksellisia. Olisi Pohjalaisen ja Ilkan nettiversioissa roima kasvu meneillään. Sitä voitaisiin tarjota muutamalla kympillä kustannuksien laskiessa. Asiakkaat lisääntyisivät vauhdilla. Pienituloinenkin pääsisi taas lehden syrjään kiinni.

Nyt sen sijaan levikit alkavat hiipua kovaa kyytiä ja netti lehdeksikin kuluttajat valitsevat valtakunnallisia julkaisuja,  kun ovat saaneet kylmää kyytiä omalta maakuntalehdeltään. Jolla oli oma etsikkoaikansa,  lanseerata oman maakunnan väelle toimiva netti lehti.  Itseään ja omia päätöksenteko elimiään saavat syytellä.

Nyt kun monet käyttävät valtakunnallista nettilehteä,  on aika vaikea saada heitä asiakkaaksi pieneen maakuntalehteen. Asiakas olisi helpompi pitää,  kun hankkia uusi. Mutta kukin tulkoon uskossaan autuaaksi.

Jokatapauksessa täällä harvaan asutussa maassa, ei korkeiden kustannusten takia, kannata enään paperilehtiä painaa,  eikä jakaa

Juuseppi

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #353 on: 03. 05. 2010 09:09 »
Asevelikylässä on 257 taloa, joihin tulee Pohjalainen tai Vasabladet. Kertomalla saadaan 257 kertaa 147€ tekee yhteensä n. 37 500 € vuodessa.

Kun arvioin jakotyöhön kuluvan työajan kahdella eri menetelmällä, toisessa matkan perusteella ja toisessa olettamuksella, että yhden talon jakaa minuutissa, niin lopputulos oli, että verkkaisella tahdilla jakotyöhön kuluu runsas 4 tuntia. Talvella liukkailla keleillä ja runsaan lumentulon jälkeen varmasti paljon enemmän.

Jos jakajan tuntiansio + työnantajan sivukulut + yötyö- ja sunnuntailisät ovat esim. 18 eur/h, niin kokonaiskustannus on noin 26000 eur. Elikkä pyöreästi noin 100 eur/vuosi/tilaaja.

Kun itse jaettuna lehtitilaukset saa varmasti 40-60 euron alennuksella/vuosi, niin ylimääräinen kustannus on ehkä 50 eur/tilaus/vuosi. Näin pitkälle homma toimisi, mutta lisäksi pitää ottaa huomioon se, kuka jakaa lehdet, kun varsinainen jakaja sairastuu tai kuka hoitaa uudet tilaukset sekä tilausmuutokset. Tai reklamaatiot, kun lehti on jäänyt tulematta. Ja luonnollisesti jakamatta jäänyt lehti pitää toimittaa erikseen saman päivän aikana.

venku1

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #354 on: 03. 05. 2010 10:10 »
Kiitos tuli hyvää tietoa. Jakoon ei mene kuitenkaan enää noin paljon aikaa, sillä täällä kaikilla on laatikot porteilla. Etäisyydet ovat laatikoissa suunnilleen laatikko - 10 m - laatikko - 30m - laatikko - 10m - laatikko- 30m - laatikko jne.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #355 on: 03. 05. 2010 10:10 »
Tässä ylitehokkaassa maassamme tulee tuon jossain hyväksytyn pyrkimyksen sivutuotteina julkisen palvelun heikkenemistä.

Suomi lienee jollain mittarilla "maailman kilpailukykyisin maa" tai ainakin kärkisijoilla.

"On juostava pysyäkseen paikalla" tai joitain sellaista kehitysoptimistit toitottavat.

Perustuslaki yrittää luvata kaikille kansalaisille, asuinpaikasta riippumatta, yhtäläiset oikeudet ja palvelut. Tuo ei kylläkään läheskään toteudu.

Yhdyskunnalle on (postinjakelun lisäksi) hyvin edullista tiivis rakenne. Hajautettu yhdyskuntarakenne on hyvin, hyvin kallista. Tähän asiaan vaikutetaan yleiskaavalla, asemakaavalla ja ennen kaikkea pidättyvyydellä "poikkeusluparakentamisessa" (Nykyään sitä kutsutan "suunnittelutarveratkaisuksi".)

Esim. Öjenin rannoille, metsän taakse, yli kilometrin päähän Myrgundintiestä on yleiskaava-arkkitehdin pestin loppumisen jälkeen myönnetty muutama vakituisen asunnon poikkeuslupa. Kuraisella tiellä tulee vastaan koulubussi jossa yksi lapsi. Aikanaan sinne menee koti-ja laitoshoidon työntekijä.

Arvatkaa kuka maksaa?
--
Kuinka muuten posti maaseudulla jaetaan? Kuinka esim. Sundomin Söderfjärdintiellä, joka on puhdasta maaseutua? Luulisin, että posti jää Söderfjärdenintien poskessa olevaan laatikkoon. Missä siis menee ero vaikkapa Asevelikylään nähden? Mikä on siis logiikka jos vaaditaan Asevelikylässä ovellekanto mutta Sundomissa pitää hakea tien poskesta?

Minä vaan kysyn.
---
Oikeasti olen sitä mieltä, että tällaisten (vähän kolutusta vaativien) palvelualojen alasajo on osasyyllinen suureen ja pysyväisluontoiseen rakennetyöttömyyteen.

Olisiko yhteiskunnalle jopa halvempaa, tai ainakin lähes kustannusneutraalia, mahdollistaa talonmiehet, postinjakajat, omaishoitajat, autonapumiehet, aputyövoima kuin pitää suurta osaa väestöstä työttömänä?Juuseppi

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #356 on: 03. 05. 2010 11:11 »
Jakoon ei mene kuitenkaan enää noin paljon aikaa, sillä täällä kaikilla on laatikot porteilla.

Ymmärsin että Itellan tarjoama 147 euron palvelu kattaa jakelun kotiovelle saakka?

Jos järjestätte jakelun itse ja myös lehtitalot suostuvat siihen ilman Itellan uhkavaatimuksia,  se on todella kova juttu ja kolaus Itellalle. Ei taloudellisesti mutta periaatteessa ja imagon kannalta. Tuollainen tempaus herättää huomiota ja on uhka, että siitä kehittyy laajempi kansanliike tai sen ympärille syntyy Itellan kanssa kilpailevia yrityksiä.

Oman jakajan palkkaamisen sijasta kannattaa pohtia sellaistakin mahdollisuutta, että jakelu tehdään talkoohengessä. Kokoatte esim. 5-10 aamuvirkkua eläkeläistä, jotka hoitavat jakelun ilmaiseksi. Saavat liikuntaa ja tilaajilla on mahdollisuus lahjoittaa yhdistyksenne tilille kerran vuodessa esim. 20, 40 tai 60 euroa siitä, että lehti on tuotu laatikkoon tai huonokuntoisimmille jopa kotiovelle. Ja vuoden lopulla nämä aamuvirkut kuntoilijat jakavat potin keskenään.Heikki Lamminmäki

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #357 on: 03. 05. 2010 15:03 »
No mutta Tapio!  Sundom on kuten sanoit haja-asutusalue, ei edes sinun perään kuuluttamaa yleiskaava ole koko Sundomissa.  Asevelikylä on asemakaava aluetta ja siten aivan toisessa päässä määräyksiä. Kuten hyvin tiedät.

venku1

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #358 on: 03. 05. 2010 16:04 »
Nyt Tapio  menit harhaan ja pahasti. Miksi vertaat meitä maaseutuun, mikset vertaa omaan asuntoosi Salmikadulla. Siellä posti tipahtaa eteisen lattialle eikä sinun tarvi hakea 70 metrin päästä sateessa postiasi. Onko se tasa-arvoa Tapio. Hyi olimme laskeneet sinut melkein asevelikyläläiseksi. Asuithan täällä ja isoäitisi kuului vakiokalustoon. Hyi ja vielä kerran hyi.

Itellalla on olemassa sääntö, jossa postinhakumatka saa olla korkeintaan 300 - 500 metriä ( siis edestakaisin kilometri). Luuletko , ettei seuraava vaihe ole tuo hakumatkan pidentäminen täällä kaupungissakin. Nyt tuo matka on voimassa vain maaseudulla.

Juuseppi iskit aivan oikeaan. Ensi vuoden alussa postinkuljetus vapautuu ja kuka tahansa luotettava voi perustaa postinjakofirman. Sen olemme jo päättäneet, että jos vaihtoehtoja on otamme minkä muun firman tahansa kuljettamaan postiamme, mutta ei Itellaa.

Koko strategiamme perustuu siihen, että saadaan päätökset siirrettyä vuoden vaihteeseen ja sitten nähdään mikä on lopullinen totuus.

Vielä kerran Tapio kuinka kehtaat ottaa postin eteiseesi, kun maalla joudutaan kävelemään laatikolle jopa kilometrin. Tasa-arvo on kaukana.


Edelleen on mielenkiintoista, ettei yksikään puolue ole lähtenyt puolustamaan meitä 4500 vanhalla alueella asuvia. Ainoastaan Pro Vaasa ja Perussuomalaiset puolustavat meitä sorrettuja.

AD

 • Guest
Vs: Postinkanto kotiin loppuu Vaasassa
« Reply #359 on: 03. 05. 2010 18:06 »
Asevelikylässä on 257 taloa, joihin tulee Pohjalainen tai Vasabladet. Kertomalla saadaan 257 kertaa 147€ tekee yhteensä n. 37 500 € vuodessa.

Kun arvioin jakotyöhön kuluvan työajan kahdella eri menetelmällä, toisessa matkan perusteella ja toisessa olettamuksella, että yhden talon jakaa minuutissa, niin lopputulos oli, että verkkaisella tahdilla jakotyöhön kuluu runsas 4 tuntia. Talvella liukkailla keleillä ja runsaan lumentulon jälkeen varmasti paljon enemmän.

Jos jakajan tuntiansio + työnantajan sivukulut + yötyö- ja sunnuntailisät ovat esim. 18 eur/h, niin kokonaiskustannus on noin 26000 eur. Elikkä pyöreästi noin 100 eur/vuosi/tilaaja.

Kun itse jaettuna lehtitilaukset saa varmasti 40-60 euron alennuksella/vuosi, niin ylimääräinen kustannus on ehkä 50 eur/tilaus/vuosi. Näin pitkälle homma toimisi, mutta lisäksi pitää ottaa huomioon se, kuka jakaa lehdet, kun varsinainen jakaja sairastuu tai kuka hoitaa uudet tilaukset sekä tilausmuutokset. Tai reklamaatiot, kun lehti on jäänyt tulematta. Ja luonnollisesti jakamatta jäänyt lehti pitää toimittaa erikseen saman päivän aikana.
Mitenkään ketään väheksymättä/puolustamatta.
Käsittääkseni posti on myös lajiteltava ennen jakamista, aamulehdissähän asia on kaiketi selkeämpi.
Oheiskuluihin on kuitenkin syytä huomioida postinkin vuokraavan tiloja joissa se postinlajittelun suorittaa.
Monesti postia myös kuljetetaan erilaisilla ajoneuvoilla, ei sekään ole ilmaista, varsinkin kun niitä käsitellään usein kuin viersta sikaa.