Author Topic: Virkamiesmoraali  (Read 227891 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Johansson

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 391
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #440 on: 10. 04. 2007 10:10 »
Tässä tapauksessa saattaa olla vaateita muillakin osapuolilla.  Kysymys lienee myös siitä, onko kaikilta osin noudatettu lakia.  Ruostetniemi on julkisuudessa sanonut luopuneensa tontista, koska "vaimo sanoi että ei muuta Suvilahteen".  Saattaa olla tai sitten ei.

Kauppa on titenkin kahdenvälinen ja tarkemmat yksityiskohdat jäänevät myös kahdenvälisiksi.  Joku tietävä voisi tarkistaa täyttääkö kaupunginjohtajan osuus lain kirjaimen edellytykset.

Offline Peris

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 170
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #441 on: 10. 04. 2007 22:10 »
Kauppa on titenkin kahdenvälinen ja tarkemmat yksityiskohdat jäänevät myös kahdenvälisiksi.  Joku tietävä voisi tarkistaa täyttääkö kaupunginjohtajan osuus lain kirjaimen edellytykset.

Kaupunginhallitus on antanut kaupunginjohtajalle oikeuden päättää tonttien varauspäätösten muuttamisesta. Kh näin voi tehdä, jos se haluaa ja nyt on halunnut. Muodollisesti kaikki on siis mennyt oikein.

Ainoa kysymys on, että onko päätökset lopulta tehty mainitun laatutyöryhmän ehdotuksen pohjalta - jos ei sitten halua kyseenalaistaa kaupunginhallituksen toimintaa, jolloin ei puhuta muodollisista seikoista. Kaupunginhallitushan olisi voinut pitää päätöksenteko-oikeuden vaikka itsellään.


------ KH 5.3.2007----------
Kaupunginlakimiehen esittelyteksti kaupunginhallitukselle:
Suvilahden asuntomessualueen kaikkien (AO, AP, AK) tonttien varauspäätöksen te-keminen on annettu teknisen lautakunnan tehtäväksi kaupunginhallituksen päätöksellä 2.5.2006 § 192. Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt tonttien hinnat ja muut luovu-tusehdot. Alueen tonteista on tällä hetkellä varaamatta yksi kerrostalotontti.

Varauksissa ennen lopullisen maanvuokrasopimuksen tai kauppakirjan allekirjoittamis-ta tapahtuvien muutosten (perhe, taloudelliset tms. syyt) valmistelu ja päätöksenteko on messujen kireän aikataulun takia syytä antaa viranhaltijan päätettäväksi. Päätökset tehtäisiin edelleenkin laatutyöryhmän ehdotuksen pohjalta.


Ja teknisen apulaiskaupunginjohtaja esitys:
Kaupunginhallitus päättää, että päätökset Suvilahden asuntomessualueen kaikkien tont-tityyppien varauspäätösten muuttamisesta tekee kaupunginjohtaja Markku Lumio.

Ja kaupunginhallitus päätti esityksen mukaisesti.
-----------------------------


--peris
"Pessimismi on aivan turhaa, kun ei se auta mitään kuitenkaan"

Offline Johansson

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 391
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #442 on: 12. 04. 2007 05:05 »
Vaasan kaupungin sisällä on aivan ilmeisesti useita pahoja kipupesäkkeitä, jotka haittaavat hyvää hallintoa.  Juuri nyt on päällimmäisenä Vuorikodin alasajo ja sosiaalilautakunnan lepsuilu.  Loppukesällä Vaasassa eletään kriisitunnelmissa kun toistaiseksi salattu suunnitelma vanhusten ruokahuollosta paljastuu.

Teknisen viraston henkilöstöongelmat ja tilaaja-tuottajamallin täydellinen epäonnistuminen.  Luetteloa voisi jatkaa vaika kuinka pitkälle, mutta riittänee että tarkastyuslautakunnan raportissa esille tulleet asiat eivät ole johtaneet mihinkään.

Tällä hetkellä kaupungin työntekijöitä rassaavat myös sijaisten kohtelu.  Kaupunki haluaa kokonaan eroon sijaisista.  Säästötoimet kohdistuvat todella pienipalkkaisiin, lähinnä naistyöntekijöihin, samaan aikaan kun paperityöläisten määrä kasvaa.

Myös ylläkuvattu sekoilu ja hyvä-veli temppuilu kuuluvat kriisipesäkkeisiin.  Ilman kansalaisten valppautta ja epäkohtien paljastuksia  Vaasa-nimen kaupunki vajoaa yhä syvemmälle.

Kenelläkään ei tunnu olevan voimia ja tahtoa puuttua ongelmiin, jotka ovat todella kaatumassa päälle.
« Last Edit: 12. 04. 2007 05:05 by Johansson »

Offline S-syväkurkku

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 260
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #443 on: 12. 04. 2007 07:07 »
On kyllä syytä olla huolissaan Vaasan hallintokulttuurin suunnasta.  Kaikki se mitä tällä hetkellä hallinnossa tapahtuu ei näy julkisuudessa juuri virkamies mafiasta johtuen.  Hyvä veli järjestelmä antaa taustatukea.

Hyvästä esimerkistä käy Sosiaali- ja terveyslautakunnan Vuorikoti sekoilu. Luottamushenkilöt ovat täysin pihalla. Päätöksiä tehdään lausunnon perusteella, jolloin siihen ei voi hakea oikaisua. On mukamas valmistelua. Tämän tyyppisesti virkamiehet vievät asiat paksun sumuverhon suojassa omien näkemysten mukaiseen linjaa. Piittaamatta palveluiden tarvitsijoista pätkääkään.

Täytyy vain sanoa. Voi aikoja, voi tapoja.

tsailor

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #444 on: 14. 04. 2007 07:07 »
Tämä ei nyt liity vaasalaiseen moraaliin, mutta hyvä esimerkki hyvä veli-toiminnasta valtakunnallisella tasolla. Ihmettelen, että erikoistutkijaksi valitaan valtiotieteen ylioppilas. Luulisi työn edellyttävän tohtoritason tutkintoa. Tohtoreitahan maassamme luulisi riittävän.

Kanslaisten verovaroilla on helppo hoidella kaverisuhteita.

Voi hyvät veljet tätä yhteiskuntamme moraalia!

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1351921
« Last Edit: 14. 04. 2007 07:07 by tsailor »

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #445 on: 16. 04. 2007 12:12 »
Pätevyys vai sopivuus, kumpi onkaan tärkeämpi? Onhan Pohjanmaan maakuntajohtajakin oppiarvoltaan ylioppilas!

Besse R. Wisser

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #446 on: 16. 04. 2007 12:12 »
Vielä 20 vuotta sitten kysyttiin:  Spesialisti vai sosialisti?

Offline Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 969
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #447 on: 26. 04. 2007 12:12 »
Tutkimus: Kuntapäättäjillä ongelmallisia kytköksiä osuuskauppoihin

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Tutkimus%20Kuntap%C3%A4%C3%A4tt%C3%A4jill%C3%A4%20ongelmallisia%20kytk%C3%B6ksi%C3%A4%20osuuskauppoihin/1135226829442

"Lähes joka toinen alueosuuskauppojen hallituksiin tai hallintoneuvostoihin kuuluva henkilö on omassa asuinkunnassaan tai –alueellaan vaikuttava kunnallispoliittinen päättäjä.

Yli 70 prosenttia näin syntyvistä sidonnaisuuksista on sellaisia, että ne ovat saattaneet muodostaa lain tarkoittaman esteellisyyden kunnallisessa päätöksenteossa."

Mitenköhän kyseisessä tutkimuksessa on käsitelty Vaasan tapauksia ?

CopyPaste

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #448 on: 26. 04. 2007 18:06 »
Lukekaa nyt helkkarissa tuo hesarin  linkki:

>Lähes joka toinen alueosuuskauppojen hallituksiin tai hallintoneuvostoihin kuuluva henkilö on omassa asuinkunnassaan tai – alueellaan vaikuttava kunnallispoliittinen päättäjä.

Yli 70 prosenttia näin syntyvistä sidonnaisuuksista on sellaisia, että ne ovat saattaneet muodostaa lain tarkoittaman esteellisyyden kunnallisessa päätöksenteossa.

Näin sanoo liikkeenjohdon konsultti Hannu Laitinen selvityksessään kunnallispäättäjien sidonnaisuuksien "mahdollisista" vaikutuksista yritystoiminnan kannalta ehkä tärkeimpään kunnallisen päätöksenteon kohteeseen, ratkaisuihin liikepaikoista ja niiden kaavoituksesta.<

Erittäin mielenkiintoinen on kohta, joka käsittelee ABC huoltoasemia.

Tutustu tästä:
http://www.netikka.net/vaasalaisia/foorumiapu/KPO-yhteydet.pdf
« Last Edit: 07. 05. 2007 06:06 by CopyPaste »

Offline S-syväkurkku

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 260
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #449 on: 07. 05. 2007 05:05 »
Uudet lomamatkojen esitteet ovat ilmestyneet!  Eräät urakoitsijat ovat jo varanneet matkoja kauko -itään. On syytä seurata vuosilomien ajoittumisen paineita tuonne alkusyksyn ja Joulun aikoihin. Voit pongata myös Coalla Vaasalaisia!

Konsultit toimikaa!

Offline Into Poika

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 324
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #450 on: 07. 05. 2007 06:06 »
"Virallista" tutkimusmatkaa Thaimaan  viemärijärjestelmään ei kukaan urakoitsija enää uskalla järjestää, mutta muilla nimikkeillä kyllä.

Olisiko tässä nyt kysymys niistä paljonpuhutuista  palauterahoista.  Hommahan etenee niin, että urakka hinnoitellaan ylitse ja ylimääräinen palautetaan takaisin erilaisina seminaarimatkoina ja muina vastaavina etuina, jotka maksaa  veronmaksajat.
Minäkin kuulun niihin, joiden mielestä  Vaasan Ravirata kuuluu ihmisille.

Offline Johansson

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 391
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #451 on: 09. 05. 2007 07:07 »
Pohjalaisen otsikko 9.5.07  ”Sairaanhoitopiirin valtuutetut eivät tienneet lopettavansa sydänkirurgiaosaston” on paljon puhuva. Otsikko tuo esille vaietun ongelman, joka toki on asioita läheltä seuraavien tiedossa: virkamiehet ohjaavat päätöksiä haluamaansa suuntaan.  Pohjalaisen haastattelema sairaanhoitopiirin valtuutettu sanoo asian näin:

”Minulle on syntynyt käsitys, että virkamiehet ohjailevat päättäjiä haluamaansa suuntaan yhtenä keinona tietojen pimittäminen” 

Tietojen pimittäminen on vain yksi keino. Muita ovat mm. ylenmääräisellä turhalla tiedolla kuormittaminen ja hämääminen, triviaalin yksityiskohtien nostaminen keskeisiksi, vaikean terminologian käyttäminen, valikoituihin tilastoihin vetoaminen ja ”tästä on siovittu” kortin käyttäminen jne.

Virkamiesten toiminnan takana on tietysti asiantuntemus, jota luottamusmiehellä ei voi olla, mutta hyvin usein myös sitoutuminen vahvojen toimijoiden intresseihin.  Näin erityisesti Vaasassa.  Virkamiahen toimia säätelee tietysti oman aseman säilyttäminen ja parantaminen , joskus myös henkilökohtaiset taloudelliset  intressit.

Luottamusmies ja nainen on useimmiten täysin virkamieheltä saamansa informaation  varassa.  Rehellisesti on myös  myönnettävä, että  virkamiesten esittämä aineisto ylittää joisakin tapauksissa joidenkin valtuutettujen käsityskyvyn ja mahdollisuudet  ottaa asioista selvää.

Sekin tiedetään, että kaikki luottamusmiehet eivät jaksa syventyä päätettäviin asioihin.  Sekin on nähty että luottamusmies avaa saamansa asiakirjat sisältävän kirjekuoren vasta kokouksessa.

Tätä ei tietenkään pitäisi sanoa, mutta Vaasankin luottamusmiesten joukossa on runsaasti tyhjiä housuja ja hameita.  Tilanteeseen voi  vaikuttaa vain vaatimalla luottamusmiehiltä ja virkamiehiltä selkeät vastaukset esitettyihin kymyksiin.

Nyt 14.5 tulee kaupunginhallitukseen esimerkiksi ns. Kondis-hanke.  Hanke on yksi tärkeimmistä lähivuosien vanhusväestön asemaan liittyvistä projekteista Vaasassa. Kuinka moni luottamusmies on tutustunut hankkeeseen riittävästi?.  Tuskin monikaan.
« Last Edit: 09. 05. 2007 07:07 by Johansson »

Offline pärehöylä

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 27
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #452 on: 09. 05. 2007 09:09 »
Olisikohan tämä farssi perintöä Nikolainkaupungin ajoilta.
Tosin itäpuolen tsaarit kuulemma "napsailevat" takkuilevan koneiston kuntoon.

Offline Oksanen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 226
 • "Lisää painetta", sanoi putkimies.
  • View Profile
  • Email
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #453 on: 09. 05. 2007 09:09 »
>Luottamusmies ja nainen on useimmiten täysin virkamieheltä saamansa informaation  varassa.  Rehellisesti on myös  myönnettävä, että  virkamiesten esittämä aineisto ylittää joisakin tapauksissa joidenkin valtuutettujen käsityskyvyn ja mahdollisuudet  ottaa asioista selvää.<

Luin joskus alkuvuodesta, että kaupunki hankkii luottamusmiehilleen tietokoneet.  Joko he ovat koneensa saaneet?  Pelkkä kone ei tietenkään riitä. vaan tarvitaan monipuolista käyttäjäkoulutusta itse koneen hallintaan ja ennen kaikkea varsinaiseen asiaa eli tietojen hankkimiseen päätösten tueksi.

Tämä on se vaikein osa koneiden käyttöä.  Miten saada tavallinen rivivaltuutettu googlen käyttäjäksi niin, että asioiden taustatiedot löytyvät helposti.  En edes usko että se on mahdollista, ei ainakaan kuluvan valtuustokauiden aikna,  Saattaa olla jopa niin että tämä vaati kokonaan uuden valtuutettujen sukupolven.

Selvä juttu kuitenkin, että juuri tiedolla tai sen puutteella hallitaan tänään isojakin asioita.

foliohattu

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #454 on: 09. 05. 2007 11:11 »
Quote
Luin joskus alkuvuodesta, että kaupunki hankkii luottamusmiehilleen tietokoneet.  Joko he ovat koneensa saaneet?  Pelkkä kone ei tietenkään riitä. vaan tarvitaan monipuolista käyttäjäkoulutusta itse koneen hallintaan ja ennen kaikkea varsinaiseen asiaa eli tietojen hankkimiseen päätösten tueksi.

Eikö tässä aleta menemään jo vähän liian pitkälle? Eihän heille tarvitse telkkareitakaan ostaa verorahoilla, että voisivat uutisia seurata? Sanomalehdistä puhumattakaan.

Ennen vanhaan herrat sanelivat kirjeitä konekirjoittajalle kun eivät itse osanneet kirjoittaa. Saman voivat valtuutetut tehdä tänä päivänä googlen kanssa. Hankkikaa apua, pyytäkää vaikka kummipoikaa käymään.

Vaihtoehtoisesti voisivat olla sen verran fiksuja, että opettelisivat itse. Vai miltä kuulostaa valtuutettu, joka julkisesti myöntää, että: "En ole viitsinyt perehetyä asioiden seuraamiseen, koska en halua käyttää tietokonetta."

Offline Into Poika

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 324
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #455 on: 09. 05. 2007 11:11 »
Tunnen kaupunginvaltuutettuja, joilla ei ole tietokonetta, eikä käytännössä sähköpostiakaan.

Yhdelläkin on sähköposti, mutta ei konetta.  Käy kerran vuodessa lukemassa postinsa tyttärensä luona.  Nämä henkilöt ovat mm. päättäneet Vaasan kaupungin tietoliikennestrategiasta.Ei muuta kuin koulun penkille.

On olemassa vaara että kuntalaisten asema vaarantuu pelkästään  valtuutettujen olemattomien tietokonetaitojen vuoksi.
Minäkin kuulun niihin, joiden mielestä  Vaasan Ravirata kuuluu ihmisille.

Peeveli

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #456 on: 09. 05. 2007 18:06 »
Pohjalaisen otsikko 9.5.07  ”Sairaanhoitopiirin valtuutetut eivät tienneet lopettavansa sydänkirurgiaosaston” on paljon puhuva. Otsikko tuo esille vaietun ongelman, joka toki on asioita läheltä seuraavien tiedossa: virkamiehet ohjaavat päätöksiä haluamaansa suuntaan...


Kerrankin Pohjalainen puuttuu hallinnon ongelmaan. Jopa kuntainliiton hallinnossa on luottamusmiehillä noin kevyt asenne työhönsä. On muistettava että sairaanhoitopiirin hallintoon nimitetään kunkin kunnan luottamusmiesten parhaimmistoa!

Mikä onkaan sitten tavallisen lautakunnan luottamusmiehen kyky ja taito? Ei mikään ihme että virkamiehet saavat "viedä" heitä kuin pässiä narussa ja laiminlyödä virkavelvollisuuksiaan niin että tavallista kansalaista hirvittää.

On muistettava että sekä virka- että luottamusmiehet tekevät työtänsä virkavastuulla! Mitä tekevät ne tahot joiden tehtävänä on valvoa toimien tai toimettomuuksien lainmukaisuutta? Useeimmiten ei mitään! Ilmeisesti kyky ja taito on samalla tasolla kuin valvottavillakin...

Talvella tarkastuslautakunta antoi tarkastuskertomuksensa kaavoitustoimesta. Mitä tapahtui? Tyhjää puhetta yhden valtuustokokouksen verran ja sen jälkeen taas unohdus. Tätä se meno on Vaasassa...

Offline Sandviken

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 200
 • Gender: Female
 • Hietalahti - Vaasan helmi
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #457 on: 09. 05. 2007 19:07 »
Alan piireissä on pohdittu miksi ja kuka on halunnut ajaa sydänkirurgian alas Vaasassa. Yleisin valistunut arvaus on ollut sairaalan johtava lääkäri Timo Keistinen. Mutta mikä on hänen motiivinsa? Hän on hakenut Oyksin johtajaksi ja valittiin aikoinaan Vaasaankin rajuna säätömiehenä. Sairailla ei niin väliä kunhan rahaa säästyy...

Honga ja Stenman eivät ehkä ole oikein olleet perillä mistä sydänkirurgiassa on ollut kyse. Heitäkin on sumutettu mutta joutuvat nyt puolustelemaan päätöksiä? Mutta mitä ihmeen mieltä ovat olleet sairaalan omat ekspertit? Tulosjohtaja ja itse sydänkirurgit? Kuinka heidät on voitu ohittaa? Olisihan Seinäjoki ja Kokkola mielellään käyttänyt sydänleikkauspalveluja jos vain hintaa ei tahallaan olisi asetettu pilviin.

Muualla alkaisi jo päitä putoilemaan mutta rkp:n yksin hallitessa ei varmaan mitään tapahdu. Onko muuten hallituksen puheenjohtaja Kristina Stenman kadonnut maan alle? Miksi hän on hiljaa? Onko hänen urasuunnitelmansa Strandinin seuraajana tämän jupakan vuoksi varassa?

Koska Vaasan valtuusto ottaa asiaan kantaa?

Eloveena

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #458 on: 09. 05. 2007 19:07 »
Kristina Stenmanista siis Bengt Strandinin seuraaja? Tämäpä mielenkiintoista.  Tämä ehkä todellakin selvittää Stenmanin pysymisen poissa julkisuudesta.  Kovin hyvää kuvaa tämä ei anna myöskään Vasabladetista, jona on tähän saakka mielletty länsimaista sananvapautta kunnioittavaksi lehdeksi.

Mutta herra se on herrallakin.

Pohjalaisen juttu aiheesta oli saada aamukahvin väärään kurkkuun.  Ensimmäinen journalistinen juttu vuosiin.  Odotan suurella mielenkiinnolla siirtääkö lehti konseptin myös Vaasan kunnallispolitiikkaan. Aiheita löytyy kymmenittäin esimerkiksi lukemalla tämä ketju.

Peeveli

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #459 on: 09. 05. 2007 20:08 »
Pohjalaisen juttu aiheesta oli saada aamukahvin väärään kurkkuun.  Ensimmäinen journalistinen juttu vuosiin.  Odotan suurella mielenkiinnolla siirtääkö lehti konseptin myös Vaasan kunnallispolitiikkaan. Aiheita löytyy kymmenittäin esimerkiksi lukemalla tämä ketju.

Ei nyt sentään! Vaasan töppäilyt ovat Pohjalaisen kirjoittelulta suojassa (paitsi silloin kun on kysymys Pitkämäen visioista).

Offline Sandviken

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 200
 • Gender: Female
 • Hietalahti - Vaasan helmi
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #460 on: 09. 05. 2007 22:10 »
Kristina Stenmanista siis Bengt Strandinin seuraaja? Tämäpä mielenkiintoista.  Tämä ehkä todellakin selvittää Stenmanin pysymisen poissa julkisuudesta.  Kovin hyvää kuvaa tämä ei anna myöskään Vasabladetista, jona on tähän saakka mielletty länsimaista sananvapautta kunnioittavaksi lehdeksi.

Mutta herra se on herrallakin.

Pohjalaisen juttu aiheesta oli saada aamukahvin väärään kurkkuun.  Ensimmäinen journalistinen juttu vuosiin.  Odotan suurella mielenkiinnolla siirtääkö lehti konseptin myös Vaasan kunnallispolitiikkaan. Aiheita löytyy kymmenittäin esimerkiksi lukemalla tämä ketju.

Samaa mieltä, että paras juttu Pohjalaiselta pitkään aikaan. Mutta onhan Vbl myös julkaissut varsin kriittisiä kirjoituksia, mm. yhden, jossa vaadittiin Kristina Stenmanin eroa sairaanhoitopiirin hallituksesta välittömästi. Stenman on juristi ja ollut laatimassa tuota ihmeellistä sopimusta Tampereen kanssa, jonka voi irtisanoa ilman seuraamuksia. Siitä tulikin mieleen, että Vaasahan voisi nyt irtsanoa sen ja jatkaa sydänkirurgiaa aivan rauhassa. Ja panna uudet sopimusneuvottelijat Seinäjoelle ja Kokkolaan.

Offline koirasmartta

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 103
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #461 on: 12. 05. 2007 11:11 »
Uskon että monella valtuutetulla ja luottamusmiehellä on suuria vaikeuksia tietokoneiden käytössä ja varsinkin tiedonhankinnassa. 

Itse olen oippinut käyttämään tietokoneita ja hakukoneita suuren vaivan kautta.  Hieman yli 60:senä voin ylpeästi sanoa että löydän internetistä kaikki kaipaamani asiat nopeasti ja tehokkaasti.

On aivan mahdotonta kuvitella että vastuullisesti luottamustoimeensa suhtautuva selviäisi ilman sähköpostia ja tietokonetta.  Eikös se ollut niin että monella valtuutetulla ei ole sähköpostiosoitetta ja monella ei ole kotikonetta ja moni ei edes työpaikkalaan käytä tietokonetta?

Eli miten sen kaupungin lupaamien koneiden kanssa on?  Pelkät koneet ei tietenkään riitä vaan tarvitaan monipuolista koulutusta.  Lastenlapset tietysti auttavat kokeiden käytössä mutta tiedon hakemiseen tarvitaan ammattiapua.  Tämä on Vaasan kaupungin tehtävä.

Nopeasti taustatietoa ennen valtuuston tai lautakunnan kokousta kaivelevat luottamushenkilöt varmistaa oikeat ja hyvät päätökset.  Asia on todella tärkeä.

JUrvan videopiiriä kiellettiinkuvaamasta valtuuston kokouksia, koska valtuutetut eivät halunneet että valitsijat huomaisivat miehen heikolla he ovast matkalla.  Tässä sanomalehti Pohjalaiselle aivan ilmainen vinkki:

Tutkikaa kuinka monella luottamushenkilöllä on tietokone ja sähköpostiosoite ja pankaa ne etsimään vaikka jotain lainkohtaa netistä niin samme tietää mikä on totta mikä ennakkoluuloja.

Eikö tämä olisi sitä tutkivaa journalismia?


Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #462 on: 12. 05. 2007 15:03 »
Olet aivan oikeassa Koirasmartta.  Kyllä tiedonhankinta on tänä päivänä luottamustoimessa a ja o.  Siitä syystä ilmeisesti Vaasan kaupungin valtuuston varsinaiset jäsenet ovat hankkineet tietokoneyhteydet, koska kaupungin nettisivuilta ilmenee, että 51 vain 5 valtuuston jäseneltä puuttuu nettiosoite. Miten moni sitä sitten osaa käyttää ei näiltä sivuilta selvene.

Mitä tulee aloitteeni toteutukseen selkenee viimeistään vuoden 2008 budjettia hyväksyttäessä joulukuussa. Valtutetuilla oli aikoinaan kaupungin kustantamat sähköposti yhteydet, mutta säästökuuri leikkasi ne pois. Jo silloin kaupunki järjesti ATK koulutusta halukkaille ja niin tulee jatkossakin olla. Tietysti jokainen voi hakeutua Työväenopiston kursseille, mutta katson että kaupungin on sen paras järjestäjä.

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #463 on: 12. 05. 2007 16:04 »
Tyhmempikin kuntalainen tänä päivänä jo tajuaa, että pointti ei johdu mistään päivän tekniikan,
tai koulutuksen puutteesta, vaan perinteisestä läpinäkymättömyyden varjelusta,
suojatyöpaikka mentaliteettia sivuten.

Tämän näkee ns. saavutusluettelosta, kunnan asioiden ajamisen, kuin toimenpiteisiin johtaneiden,
sekä korjattujen epäkohtienkin suhteen.

Tämä skaala rajoittuu useimmilla vain lähinnä omien etujen, tai lähimpien eturyhmien puolestapuhumiseen, ns. "meriitin" käsittäessä vain ajan, jossa näissä toimissa on sinnitelty,
lähinnä oman manipulointikyvyn ryydittämänä.

Ns. kansalaisrohkeus, ärsyttävienkin totuuksien ja mölinöiden osanotoissa, puuttuu muutamia
poikkeuksia lukuun ottamatta täysin ja myös suurimman osan todistus oman olemassaolonsa suhteen,
rajoittuen lähinnä kunnallisvaalien aikaan, "talviunilta" heräiltäessä.

Tästä syystä omaa suosikkiaan on vaikea kyseisen toveripiirin pyörähtelijöistä tunnistaa,
tietotekniikasta, tai muusta kommunikeasta huolimatta.

« Last Edit: 12. 05. 2007 16:04 by Professional »

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #464 on: 12. 05. 2007 22:10 »

Hammaslääkäri Niilo Säntti oli vaatinut neuvotteluja Heikki Vehkaojan kanssa
asemakaavasta Konepajankadun ja Hietasaarenkadun yhteyden toteuttamisesta.
Tähän liittyy myös Airaksisen omistaman Biskajakiinteistöt yhtiön Postitalon
laajennushanke ja taustalla oleva Matkakeskus hanke.

Kaava joka hyväksyttiin valtuustossa viikko sitten johtaa siihen että
Ajanhammas joutuu liikennemottiin. Tästä liikennemotista valtuutettu Pekka
Mäenpää
esitti kysymyksen Heikki Vehkaojalle ja hän vastasi, että se voidaan
ratkaista neuvottelun avulla ettei siitä tarvitse valittaa.

Säntti meni keskushallintoon neuvotteluihin Vehkiksen luokse ja Vehkis
näytti piirrustusta jossa läpikulkua Ratakadulta Rosteninkadulle ei ole
katkaista. (mahdollisti liikenteen) Sanoen –näin se hyksyttiin valtuustossa.
Säntti esitti oman piirrustuksen jonka oli saanut Juhani Hallasmaalta.

Sanoen –tämän mukaan kaava on hyväksytty. Siinä liikennemahdollisuutta ei
ollut, vaan viheralue joka kuului Postitalon tonttiin.  Tähän Vehkis
totesi, -"Ai noinko Hallasmaa on sen piirtänyt, en tiennykkään".

Niilo Säntti soitti Hallasmaalle kysyen kuka on oikeassa. Hallasmaa vastasi että
hyväksytyn suunnitelman piirtämisohjeet on tullut  Vehkiksen määräyksenä,
koska hän on lyönyt kättä päälle Airaksisen kanssa, että kaava hoidetaan
näin kuin on sovittu, että Postitalo saa uudessa kaavassa tarpeellisen
rakennusoikeuden ja se vaatii tontin suurentamisen.

Ei allekirjoitusta

* Viestissä on korjattu vain lyöntivirheet ja selkeytetty kappalejakoa.
« Last Edit: 13. 05. 2007 17:05 by vaasalainen »
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #465 on: 13. 05. 2007 00:12 »
Jos tämä on totta, niin rehellinen virkamies, on valetta..

Besse R. Wisser

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #466 on: 13. 05. 2007 09:09 »
Ei tuossa mitään outoa ole.  Vaasan virkamiehillä on  varmasti muitakin "kättäpäälle ja siitä hiljaa jätkät" sopimuksia.  Tässä tapauksessa totuus paljastuu viimeistään siinä vaiheessa kun nähdään mitä tapahtuu Airaksisen postitalon tontilla.  Jos tontin ala suurenee niin kirjoitus on totta ja kärsijänä on Säntin liiketoiminta.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #467 on: 13. 05. 2007 17:05 »

Onko totta tai ei, se ei ole niin ratkaisevaa. Ratkaisevaa on, että tämmöinen tilanne on nykylainsäädännön mukaan täysin mahdoton.

Tässä on kysymys maankäyttösopimuksesta samalla tavalla kun Kondiksen kohdalla. Laeissa on määritelty hyvin tarkasti kuinka  päätökset syntyvät ja kuinka asiasta informoidaan. Sen mukaan  on täysin mahdotonta, että joku ”välillisen osallisen” kannanotto on  sivuutettu.

Oletan, että osallinen N.Säntti on osallistunut tähän prosessiin.  Summa sumarum, jos kerran näin on tapahtunut, niin lakia on rikottu.

NimimerkkiRahkonen

* Viestiä ei ole editoitu.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #468 on: 13. 05. 2007 17:05 »

Sanoisin herroille Vehkaoja ja Hallasmaa, että ”h e r ä t y s ”. Me elämme nyt EU-Suomessa.  Tämäntyyppinen käyttäytyminen kuuluu ehdottomasti menneisyyteen tai neukkulaan.

Ymmärrän hammaslääkäri Niilo Sänttiä.  Tällaisten fossiilien kanssa voi asioida vain heidän omalla kielellä, mutta nykylainsäädäntö edellyttää kyllä myös omaa aktiivisuutta.
 
HV, ei voi ”näin vain” sopia, eikä hän voi itse ”näin vain” päättää, että tehdään näin, eikä JH voi ”näin vain” toimia, kun käsky käy.

Nyt kerrottu kuvaa vain, minkälaisessa maailmassa nämä herrat elävät. 

Nimimerkki: Åke

* Viestiä on hieman tasoitettu kuitenkaan sisältöön puuttumatta.
« Last Edit: 14. 05. 2007 06:06 by vaasalainen »
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Peris

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 170
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #469 on: 13. 05. 2007 19:07 »
Tarkastuslautakunta kiinnitti kiistellyssäkin raportissaan kaavoituksen toimivuudesta huomiota kaavoitustoimnnan organisoimiseen seuraavasti:

Vaasan organisaatiomalli on ongelmallinen siksi, että kaavoituksen luonnollisilla yhteistyökumppaneilla, teknisen toimen eräillä toiminnoilla ja rakennusvalvonnalla, ei ole yhteistä virkamiesjohtoa. Helposti käy niin, että kaikki yksiköt toimivat toisistaan riippumatta itsenäisesti. Yhteistyö vaatii normaalia enemmän panostusta ja se usein saattaa riippua eri viranhalti-joiden henkilökohtaisista suhteista.


Kaupunginjohtajan vastuulla oleva kaupunkisuunnittelu vastaa yleiskaavoituksesta ja teknisen apulaiskaupunginjohtajan vastuulla oleva tekninen toimi vastaa asemakaavoituksesta. Aika konkreettisesti tulee tarkastuslautakunnan huomio esille, jos kaupunkisuunnittelun kaavoitusarkkitehti ja teknisen toimen apulaiskaupunginjohtaja eivät tiedä millainen kaava valtuustossa on hyväksytty...


--peris
"Pessimismi on aivan turhaa, kun ei se auta mitään kuitenkaan"

Offline Peris

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 170
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #470 on: 13. 05. 2007 19:07 »
Minun käsitykseni oli, että valtuustossa olleissa kartoissa liikenneyhteys oli katkaistuna, koska siihen oli piirrettynä laatoitettu alue (tori tms.).

Kaavahan ei lopullisesti päätä liikenneyhteyden katkaisemisesta tai säilyttämisestä, koska liikennejärjestelyistä käsittääkseni tullaan päättämään myöhemmin. Liikenneyhteyden katkaisemista pidän kuitenkin melko todennäköisenä liikenneturvallisuuden nimissä, koska aivan nykyisen risteyksen viereen tulee todella iso risteys, minkä tienoilla nopeudetkin lienevät suurempia kuin ruuhkaisimmassa keskustassa.

Eikö Säntin ongelma tulisi ratkaistua, jos Postitalon luona olevan nykyisen taksikopin kohdalla säilyisi mahdollisuus ylittää puistikko? Tällöin Säntin toimitiloille ja myös uuteen tornitaloon pääsisi kätevästi Hovioikeudenpuistikolta. Tuo puistikon ylitys tuskin olisi liian vaarallinen, kun tuossa kadun kohdassa nopeudet eivät ole suuria eikä liikennekään vilkkainta keskustassa. Luulisi, että tällaisista liikennejärjestelyvaihtoehdoista voisi neuvotella ennen kuin jotain hyväksytään.

Olenko ihan väärässä, jos muistelen että tuolle alueelle tulee jonnekin aseman/radan tienoille lisää yleisiä parkkipaikkoja, jotka auttavat tuon keskustan kulman liikkeitä?

--peris
« Last Edit: 13. 05. 2007 20:08 by Peris »
"Pessimismi on aivan turhaa, kun ei se auta mitään kuitenkaan"

Peeveli

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #471 on: 13. 05. 2007 20:08 »
Valtuuston pöytäkirjan liitteenä olevasta kartasta saa sen käsityksen että postitalon tonttia on laajennettu Rosteninkadulle ja Hietasaarenkadun suuntaan. Onko näin?

Jos on, niin milloin tämä on tapahtunut, millä päätöksellä ja mihin hintaan?

Offline Jaakko1

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 62
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #472 on: 13. 05. 2007 22:10 »

Hinta on:               110€/t-m2
Laajennuksen koko: 1236 m2

Offline serafim

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 156
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #473 on: 13. 05. 2007 23:11 »

Tästä liikennemotista valtuutettu Pekka
Mäenpää
esitti kysymyksen Heikki Vehkaojalle ja hän vastasi, että se voidaan
ratkaista neuvottelun avulla ettei siitä tarvitse valittaa.

Ei allekirjoitusta

Kyllä ne "neuvottelut" Purolan kaava-asiassa olivat näennäisiä. Nykyisiä asukkaita ei kuunneltu. Valituksia on tulossa.

Offline S-syväkurkku

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 260
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #474 on: 14. 05. 2007 10:10 »
Empä kovinkaan hämmästyisi, jos paljastuisi tästäkin tapauksesta omaneduntavoittelu. Perustelen näkemykseni siihen kun kaupungin virkamies pienimmänkin liikelahjan saatuaan on valmis vaikka mimmoisiin hankintoihin, vaikka moninkertaisin hinnoin. Vai olisiko niin, ettei hintojen kyseleminen kuulu toimenkuvaan.

Konsultit toimikaa!!!

foliohattu

 • Guest
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #475 on: 14. 05. 2007 11:11 »
Vaasalaisten virkamiesten touhuista saisi aikaiseksi mehukkaan dokumenttielokuvan.

Taitavan tutkivan journalistin avustuksella voitaisiin ensin haastatella tavallisia kaupunkilaisia ja heidän mietteitään menneistä tai meneillään olevista sotkuista.  Myös koko alueen kehitystä voitaisiin tarkastella kaavoituksen vinkkelistä katsoen. Ehkä tietty juridinen katselmus olisi myös paikallaan - miten hyvin nykyinen lain henki ja kaupungin tarpeet toteutuvat?

Kootuista faktoista ja haastatteluista voitaisiin sitten käydä kysymässä kommenttia paikallisilta virkamiehiltä ja vaikkapa vasta valitulta asuntoministeriltä.

Olisi varsin mielenkiintoista nähdä minkälaisia reaktioita tällainen dokumentti herättäisi katsojissa. Ehkä paikallisilla virkamiehillä olisi edessään ryhtiliike mikäli asiat tulisivat laajemmalti julki?

Miten muuten saadaan korkkiruuviakin kierommista tyypeistä suoraselkäisiä kaupungin ja kaupunkilaisten palvelijoita? Rehellinen ja faktoissa pitäytyvä, tutkiva kansalaisjournalismi voisi auttaa.

Offline serafim

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 156
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #476 on: 14. 05. 2007 13:01 »

Lainaus: Peeveli
>Valtuuston pöytäkirjan liitteenä olevasta kartasta saa sen käsityksen että postitalon tonttia on laajennettu Rosteninkadulle ja Hietasaarenkadun suuntaan. Onko näin? Jos on, niin milloin tämä on tapahtunut, millä päätöksellä ja mihin hintaan? <

Rosteeninkadun ”motti” ja väitteet Airaksisen tontin lihottamisesta ovat saaneet valppaat kansalaiset liikkeelle. Erityisesti huomiota kiinnittaa Airaksisen maksama hinta ja siitä seuraava kysymys tasavertaisuudesta.  Onko kansalaisvalppaudella perusteita?

Meili on viikonvaihteenaikana suihkinut sekä pdf:ää että kannanottoja.  Osa tullee siirretyksi myös foorumiin.

Yleistilanne
http://www.netikka.net/vaasalaisia/foorumiapu/Rosteen_1.pdf

Rosteeninkatu ennen
http://www.netikka.net/vaasalaisia/foorumiapu/Rosteen_en.pdf

Korvaus
http://www.netikka.net/vaasalaisia/foorumispu/onse.pdf


Olisiko nuo linit syytä lauttaa copy/paste tekniikalla - tuo viimeinen linkki ei ainakaan toimi.

Offline Oksanen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 226
 • "Lisää painetta", sanoi putkimies.
  • View Profile
  • Email
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #477 on: 14. 05. 2007 13:01 »
Liikelahjat ovat iso ongelma.  Tapasin Vaasassa jokin aika sitten tutun, joka toimii tukkurina.  Hän myy sairaaloille sairaaloiden tarvitsemia tuotteita.  Tunnuni mukaan liikelahjat ovat paisuneet lähes hallitsemattomaksi ongaelmaksi.  Ilman liikelahjaa ei kauppoja tule.

Aikaiemmin kuulemma riitti konjakkipullo ja hyvä lounas mutta nykyään  ei ole enää minkäänlaista rääpyä.  Tukkurit ovatkin kokoontumassa yhteen keskustelemaan uusista pelisäännöistä.

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #478 on: 14. 05. 2007 18:06 »
Empä kovinkaan hämmästyisi, jos paljastuisi tästäkin tapauksesta omaneduntavoittelu. Perustelen näkemykseni siihen kun kaupungin virkamies pienimmänkin liikelahjan saatuaan on valmis vaikka mimmoisiin hankintoihin,

Saisi sitten vanhoilla päivillään vähän pienissä pieruissa veneillessään, isotella käsi pystyssä,
kuin vanha Hartmanni, kovaan ääneen huutaen:

TÄSTÄ  ETEENPÄIN, OVAT KAIKKI HUVILAT MINUN,..SAATANA.

Pystyisiköhän Riisperi samaan, voi olla..

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Virkamiesmoraali
« Reply #479 on: 14. 05. 2007 18:06 »
Vaasalaisten virkamiesten touhuista saisi aikaiseksi mehukkaan dokumenttielokuvan.

Taitavan tutkivan journalistin avustuksella voitaisiin ensin haastatella tavallisia kaupunkilaisia ja heidän mietteitään menneistä tai meneillään olevista sotkuista. Kyseiseen dokumenttiin löytyy tulevaisuudessa varmasti tarjontaa, kysyntääkin enemmän,
nk. suurten ikäluokkien eläköitymisen aikoihin.

Silloin "Salatut Kansiot" aukeavat.

Myös omat "nepparivarkaudet" voidaan sitten tyhmyytenä tunnustaa, isoisten arvokkaampiin
vastaaviin verraten.

Itselläkin olisi pari mehevää kokemusta, itse koettuna, jotka eivät kestä ainakaan vielä päivänvaloa,
vaan vasta vanhan dementoituneen "höppänän" jorinan alkaessa, Vaasan Sairaskodin yhteisosastolla,
itkuvirsiä äänettä vislaten, korealaisen rekryyttihoitsun kera..

Ampukaa tähän ..saatana.