Author Topic: Terveydenhullon uusi aika  (Read 31804 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Senja

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 518
 • Nyt puhutaan, eikä pussata.
  • View Profile
Terveydenhullon uusi aika
« on: 02. 01. 2009 19:07 »
Nyt sitten on toteutettu terveydenhuollon uudet tuulet.
Aika näyttää toteutuksen onnistumisen.
Mitä Vaasa- Laihia ja Vähäkyrö jatkossa onnistuvat
saamaan aikaan tällä saralla?
Syntyykö säästöjä vai kohoaako kustannukset?

Wiiki

 • Guest
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #1 on: 02. 01. 2009 19:07 »
Laihian pelastaa vain kuntaliitokset ei mikään muu.
Olemme nyt antaneet valan muille eli yli puolet menoista päätetään Vaasassa ja meillä on vain edutaja siellä toteamassa mitä päätetään kun muut päättävät puolestamme!
Melko huono "vuosisadan" sopimus!

Offline Senja

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 518
 • Nyt puhutaan, eikä pussata.
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #2 on: 02. 01. 2009 19:07 »
Kai ne nyt noudattaa tasapuolisuusperiaatetta?
En tunne tarkalleen tuota "vuosisadan" sopimusta.

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #3 on: 03. 01. 2009 05:05 »

Kai ne nyt noudattaa tasapuolisuusperiaatetta?
En tunne tarkalleen tuota "vuosisadan" sopimusta.


Ei meistä kukaan muukaan tunne Tuomelan/Niemistön sekä kunnanjohtajan junaileman, niin sanotun vuosisadan sopimuksen sisältöä.

Tuo sopimus saatiin kuitenkin aikaan heti sen jälkeen, kun sama kolmikko oli hävittänyt Kyrönmaan terveyskeskuskuntayhtymän ja sitäkautta Kyrönmaan yhteisöllisyyden. Siinä tarvittiin vain yksi käynti Vaasassa, siinäkin suurin osa ajasta meni tarjoiluista nauttimiseen.

Alunperin parashankkeen tarkoituksena oli turvata terveys ja sosiaalipuolen lähipalvelut kuntalaisille tasapuolisesti heidän asuinpaikastaan riippumatta. Tämän tarkoituksen oleellinen osa oli olemassa olevan järjestelmän hyväksikäyttö,  yhdistämällä  kuntayhtymien toiminta laajoilla yhteistoimintaalueilla siten ettei kaikkien tarvitsisi tehdä kaikkea. Vaan voitaisiin monia asioita tehdä isommassa kokonaisuudessa edullisesti. Järjestelmien ja rutiinien ylläpito. Näin resurssit olisivat parantuneet siellä,  missä tarvitaan kipeästi lisää uusia käsiä ja joista käsistä joudutaan vieläpä kilpailemaan.

Tuo hyötytarkoitus on nyt jäänyt saamatta. Kiitos! tuon tehokolmikon,  joka teki Kyrönmaalle niin suuren hallan,  ettei enään "ojien syventäminenkään" auta".  2010 vuoden alkaessa olemme ennen näkemättömissä vaikeuksissa. Palvelut ovat jo suurimmaksi osaksi tuolloin keskiverto Laihialaisen ulottumattomissa Vaasassa. Ei puhuta enään lähipalvelusta. Hintaa tuolle tulee silti enemmän kuin milloinkaan aikaisemmin, eiväthän Vaasalaisetkaan sitä palvelua ilmaiseksi voi tarjota.  Täytyyhän meidän Laihialaisten ymmärtää että se myöskin maksaa.

Kyrönmaan yhteisöllisyyden hakeminen uudelleen aktiiviseksi,  olisi ainut tie ratkaista tämä tuleva taloudellinen kriisi. Sen suurimpana esteenä on kuitenkin Laihian kunnan virkakunta kunnanjohtaja etunenässä joka vastustaa jokaista elettäkin Kyrönmaan yhteisöllisyyden suuntaan. Odotankin uudelta vielä suurelta osin ryvettymättömältä poliittiuselta johdolta,  nyt suoraselkäisyyttä. On noustava temppelin harjalle ja todettava että kunanjohtajakin on valtuuston alainen eikä päinvastoin.

Yhdistysneuvotteluissa ei kunnanjohtajia tarvita. Yhdistymisestä on tehtävä poliittinen päätös,  jonka jälkeen kunnanjohtajat ja muut viranhaltijat tekevät heille kuuluvan työn niin kuin palkkaus edellyttääkin. Ei pitäisi olla kovin vaikeaa.  Yhdistymisen jälkeen sitten rakennetaan yhteistyökuviot uudelleen,  alkuperäisen tarkoituksen ohjaamana. Juuri tänä vuonna tämä asia on saatava kuntoon, myöhemmin ei enään resursseja ole.

Poliittisten päättäjien ei koskaan olisi saanut alistua niiden vallan alle,  jotka eivät kanna vastuutakaan kuntalaista ja veronmaksajaa kohtaan. Odottelen nyt rauhassa vain mitä tapahtuu,  vai tapahtuuko mitään. Aikaa ei vain ole hukattavaksi.  Hyvää! alkavaa vuotta vain kaikille. Ruvetaan kunnostamaan asioita hävittämisen sijasta.
« Last Edit: 03. 01. 2009 07:07 by Original Wiik, »

Offline nikkari

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 218
 • Gender: Female
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #4 on: 03. 01. 2009 07:07 »
Original Wiik, vastausta.
Quote
”Tuo hyötytarkoitus on nyt jäänyt saamatta. Kiitos! tuon tehokolmikon,  joka teki Kyrönmaalle niin suuren hallan,  ettei enään "ojien syventäminenkään" auta".  2010 vuoden alkaessa olemme ennen näkemättömissä vaikeuksissa.”

Matikka ei ole OWn vahvinta osaamista, eikä sitä ole tarvittukaan elämän varrella, kun valtio on hakenut kaikki tuotokset sopivaan hintaan kartanolta.

2010 vuoden alussa laihialaiset saavat ottaa lisää lainaa 600–700 €/asukas ja ovat yhtä suuressa velkamäärässä, kuin vaasalaiset. Tasapuolista nääs.

Kato, seuraavana vuonna taas yhtä paljon lisää velkaa niin ollaan fyrrykyröläisten kanssa samalla viivalla.

 No, 2012 taas lisää liksaa pankista ja kysäistään Håkanilta vieläkö olemme tervetulleita (kun Rajavuoressa on vielä muutama korkea kanto kaatamatta).

Quote
”Palvelut ovat jo suurimmaksi osaksi tuolloin keskiverto Laihialaisen ulottumattomissa Vaasassa. Ei puhuta enään lähipalvelusta. Hintaa tuolle tulee silti enemmän kuin milloinkaan aikaisemmin, ”

Vaasalaiset hoitavat huonosti meitin asiat niin ei muuta, kuin neuvottelemaan Kurikan tai Seinäjoen kanssa asiat reilaan. Kela maksaa taksikyytin, kun Vaasaan pirssi maksaa niin vähän, ettei tule omavastuun ylitystä.


Quote
”Yhdistysneuvotteluissa ei kunnanjohtajia tarvita. Yhdistymisestä on tehtävä poliittimnen päätös,  jonka jälkeen kunnanjohtajat ja muut viranhaltijat tekevät heille kuuluvan työn niin kuin palkkaus edellyttääkin. ”

Höpöä pukkaa taas! Kyllä valtuusto on antanut selvät ohjeet virkamiehille: ”Ettei tässä vaiheessa neuvotella kuntaliitoksista”. Seuraa nyt oman kuntasi asioita, vaikka et Senjaa suostu kuuntelemaan. (Ehkä Senja ei tajua kaikkia valtuustossa käsiteltäviä asioita).

Ei mene OWlle perille, että Laihian valtuustossa on noiden mainitsemasi edustajien lisäksi, järkeviä edustajia kaikki (paitsi viiksivalluihin rakastunut nainen) ja näitä edustajia ei viedä ”kuin pässiä narusta”. Ei siihen pystynyt Anttikaan.

Wiiki

 • Guest
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #5 on: 03. 01. 2009 07:07 »
OW sanoit jo kaiken eikä ole enää mitään lisättävää...kiitos!

Offline nikkari

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 218
 • Gender: Female
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #6 on: 03. 01. 2009 10:10 »
OW sanoit jo kaiken eikä ole enää mitään lisättävää...kiitos!

Ei Wiikin tarvitse puolustaa OWtä kyllä Hän tuntuu osaavan tuon sanomisen jalon taidon ja me olemme sanailleet monet kerrat palstalla.

Eihän se kiinnosta ketään, jos me hymistelemme korkealentoista keskustelua ja tuskin mä osaankaan (kiertokoulun väärinpäin käynyt), kun dippainssitkin kertaa vuodesta toiseen samaa mantraa palstalla.

Olihan siinä OWllä asiaakin osasta mielipidettä mutta keskustelu ei etene toistamalla samaa sanomaa uudelleen ja perään toteamus: "Kiitos OW".

Minä kadehdin toisaalta OWtä tuosta pessimismistä, Hän ei koskaan pety elämässä. Mulla tulee tilanteita, että odotukset eivät toteutuneetkaan.
« Last Edit: 03. 01. 2009 13:01 by nikkari »

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #7 on: 03. 01. 2009 15:03 »


Minä kadehdin toisaalta OWtä tuosta pessimismistä, Hän ei koskaan pety elämässä. Mulla tulee tilanteita, että odotukset eivät toteutuneetkaan.


Minusta tuntuu hupaisalta tuo toteamuksesi,  kun ottaa huomioon että jo viisitoista vuotta sitten,  aloin ensikerran puhua näistä ongelmista ja niiden ratkaisusta. Esitin niihin tuolloin jo ratkaisuja jotka olisivat mahdollistaneet uudenlaisen ajan hyödyntämisen, nimenomaan maaseutukunnissa, myöskin Laihialla. Mitään ei kuitenkaan ole tapahtunut, mitään ei ole tehty. Ei ole edes uskottu että elämämme täällä maaseutukunnassa on lopulta meidän itsemme vastuulla.

Edellinen valtuusto saattoi lisäksi meidät pitkälle takamatkalle. Silti tänäänkin taas uskon että jotain on vielä tehtävissä. Onko luonteeni silloin pessimistinen,  vai olisiko sittenkin niin että olen jopa yltiö optimistinen.

Tietenkin on niin että uskon ja toivon parasta,  mutta varaudun aina sen huonoimman vaihtoehdon  varalle. Se ei kuitenkaan ole pessimismiä vaan järkevää realismia.  Yhteisiä asioita ei muutenkaan voi ottaa kovin henkilökohtaisesti, koska silloin saattaa identiteetti kärsiä syrjäytymisestä. Joka ei ole pitkässä juoksussa kovin terveellistä.

Minusta tuntuu nm. nikkari siltä että itse olet aikalailla pessimistinen ja muutosvastainen. Haluaisit ehkä jopa paluuta "menneisiin hyviin aikoihin" Sellaisia ei kuitenkaan ole, eikä ole koskaan ollutkaan. Aina on tehty työtä paremman huomisen puolesta. Suomi on kehittynyt maa ja se edellyttää että työtä täytyy tehdä tehokkaasti. Missä teknologia voi korvata ihmisen,  täytyy myöskin teknologiaa hyödyntää. Palvelutuotannon yksityistäminen koskien kaikkia keskeisiä palveluja. (Toteuttamis malleja on valittavana useita.) Olisi mahdollisuus tehokkaampaan taloudenpitoon. Koska pystyttäisiin organisoimaan lakisääteiset kunnalliset tehtävät,  huomattavasti suuremmilla toiminta-alueilla. Onko siinä jokin ongelma, nuo varat tulevat jokatapauksessa yhteiskunnan toimesta kerätyistä verovaroista.
Ja yhä enevässä määrin kuntalaisen maksamina.

Sen verran varmaan nikkarikin ymmärtää ettei näin pienillä väestömäärillä voida ylläpitää joka niemen notkossa ja saadelmassa kokonaisia valtiokoneistoja hoitamassa tavallisia arjen asioita, joita useimmat tekevät omana työnään ansiotöiden ja yrittämisen ohessa. Kyrönmaan alue on vähintä,  mikä tulisi saattaa yhteen vielä tämän vuoden aikana.  Samassa yhteydessä yhtiöitetään vesi ja viemärilaitoksen toiminta, että saneerausvelan kasvu saadaan pysäytettyä ja kuntalaisten yhdenvertaisuus toteutuu. Siitä sitten hyvässä järjestyksessä muutkin asiat,  kuten terveys ja sosiaalipuolen lähipalvelut kuntoon samaan putkeen.  Silloin maaseutukunnalla voisi olla tulevaisuutta.

Wiiki

 • Guest
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #8 on: 03. 01. 2009 16:04 »
OW yrityksesi oli todella hyvä, mutta ei se näköjään mene nikkarille perille saakka!

nikkari taitaa olla "herrojen perseen nuolija" jos se sanotaan niin kuin pojalaasilla kuuluu sanoa.
Ihailet vallasherroja  vaikka ne olisivat kuinka saamattomia ja petollisia. Miten voit ihailla jotakin sopimusrikkuria jolla ei ole muuta näyttö kuin kuulemma oma sekainen markkinsa  ja nyt olet niitä sen samoja piintyneitä tapoja valjastamassa kunnan tavaksi toimia. Kuolinpesä tulee eli perehdy nyt vähän nikkari kenen sielun veljeksi haluat leimautua vai oletko samanlainen valanpyrkyri epärehellisin keinoin?
« Last Edit: 04. 01. 2009 21:09 by Wiiki »

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #9 on: 07. 01. 2009 16:04 »
Mietin monesti kuinka tälläinen vastuuttomuus on päässyt syntymään. Suomalaisillakin on niin suuret velat ettei täällä nähdä seuraavien kahdenkymmenen tulevan vuoden aikana muuta kuin homehtuvia taloja sekä eläkeläisten mätänemisiä, hoidon puutteessa. Metsissä näyttää olevan vain tikkkuja jäljellä,  ei ole ihme että metsäteollisuus joutuu lopettamaan.

Samaan aikaan terveyden hoitokin pitää hakea muualta ja kustantaa lopuksi itse.  Vaikka verot siihen on kerätty viimeistä euroakin leivän ostajalta kinuen ja pakottaen. Millä perusteella itsenäistä kuntaa pidetään tälläisessa tilanteessa. Perusteluja pitäisi ruveta esittämään vähitellen, jos niitä muka on. On aivan päivänselvää että Kyrönmaa on vähinta mikä ensin on yhdistettävä. Nytkin Laihia ilmeisesti hakee kirjastotoimenjohtajaa vaikka Kyrönmaan alueella niitä on useita. Ensin voisi vaikka ostaa palvelu,  jos ei yhdistymistä sitten tehdä pikavauhtia. Monen muun viran kohdalla on sama juttu.

Lisäksi pääosin kaikki kunnalliset toiminnat koulutusta myöden, tulisi yksityistää tai yhtiöittää kunnan toimintana koko Kyrönmaan alueella. Tulosvastuullisuus ja kannattavuus olisi saatava joka sektorille. Tämä on tärkeää jo siksikin että yksityinen sektori joutuu kohta ottamaan holhoukseensa kaikki sosiaaliset tehtävät.
Tällöin yksityisen sektorin täytyisi olla vahva ja toimintakykyinen, eikä puolikuollut raato. Kaikenlainen viivyttely ja hyssyttely tulee lopettaa viipymättä.


Offline Kaviaari

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 72
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #10 on: 08. 01. 2009 18:06 »
OW elää täydellisessä uutispimennossa, kun kertoo "Laihian ilmeisesti hakevan kirjastotoimenjohtajaa"? OW, kirjastotoimenjohtaja on valittu jo! Tuut taas jälkijunassa niin kuin aina.

Puheesi koulutuksen yksityistämisestä ovat utopistisia. Halajaako OW palaamista lukukausimaksuihin ja maitopullo/eväsleipäaikoihin, jolloin vain hyvin toimeentulevien kakaroilla oli mahdollisuus koulutukseen?

Ajat myös tulosvastuullisuutta terveydenhuoltoon. Sillä tyylillä vanhukset mätänevät aivan varmasti hoitolaitoksiin. Käytä hieman itsekritiikkiä ennen kuin tulostat ajatuksiasi.

Offline nikkari

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 218
 • Gender: Female
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #11 on: 09. 01. 2009 06:06 »
Mietin monesti kuinka tälläinen vastuuttomuus on päässyt syntymään. Suomalaisillakin on niin suuret velat ettei täällä nähdä seuraavien kahdenkymmenen tulevan vuoden aikana muuta kuin homehtuvia taloja sekä eläkeläisten mätänemisiä, hoidon puutteessa.


Lainaraha on tuiki tarpeellinen apu ihmisille, OWn uskomuksista huolimatta. Asunnon hankinta omilla säästöillä on unelma, joka ei toteudu todellisuudessa.

Vuokralla asuminen ja siinä ohessa säästäminen omaan asuntoon on naurettava yhdistelmä. Asunnon reaalihinta nousee joka vuosi enemmän, kun säästöön saatu rahamäärä kasvaa. Sama ongelma on kunnan taloudessa, investoinnin kustannukset nousevat joka vuosi ja investoinnin maksajat eivät lisäänny vaan pienenevät, ellei kohdetta rakenneta.

Velaton kunta on käytännössä OWn päänsisäinen alivuokralainen ja yritä päästä siitä eroon, kaikin keinoin. Tommosesta alivuokralaisesta on järkyttävä esimerkki Antissa, kun Tuomela huseeraa yläkerrassa eikä häätö onnistu niin mitenkään.

Velka on ystävä otettaessa ja ystävä maksettaessa, jos velka ei ylitä velallisen maksukykyä

ps. Älä mene tuonne Vaasan alueelle esittämään mielipiteitä, ellet halua miinuksia. Sieltä tulee meille maalaistolloille "potkuja" persuksiin.
« Last Edit: 09. 01. 2009 09:09 by nikkari »

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #12 on: 10. 01. 2009 17:05 »

Lainaraha on tuiki tarpeellinen apu ihmisille, OWn uskomuksista huolimatta. Asunnon hankinta omilla säästöillä on unelma, joka ei toteudu todellisuudessa.

Velka on ystävä otettaessa ja ystävä maksettaessa, jos velka ei ylitä velallisen maksukykyä

Tottakai laina sinällään on ihan ok. myöskin asunnon ostossa.  Onko nikkari mielestäsi Laihian kunnan maksukyky silloin kunnossa?. Jos pitää nostaa veroäyriä usein ajoin,  siksi että käyttökustannukset ja lainan otto ovat lisääntyneet holtittomasti.

Saako veronmaksaja/kuntalainen huolestua tuollaisesta vastuuttomuudesta ?.

Sinulla on myöskin taipumusta yrittää pelotella ihmisiä.  Jos tulee puhe ihmisen selviytymisestä ilman lauman suojaa.  Miksi haluat kaikki ihmiset samaan laumaan, etkö luota ihmisten kykyihin ratkaista ongelmia ihan itsekin.

Jokainen tekstisi kertoo sinun hyvinkin vasemmistolaisesta suhtautumisesta kaikkiin arjen asioihin, jotka nyt eivät enään toimi,  koska kuntalaiset eivät pysty niitä enään rahoittamaan,  vaan lähtevät mieluimmin suuremmille paikkakunnille etelään.

Maaseutukuntien velanteko on todella lyhytnäköistä,  eikä kuntalaisten tuisi sitä sallia. Vaan kuntalaisten tulisi vaatia tulosvastuuta siten että kaikki kunnan palvelutuotanto tuotettaisiin yksityisesti,  tai niiltä osin kun se ei ole mahdollista tarjonnan puuttuessa,  vaihtoehtoisesti yhteistoiminta alueella siten että se olisi myöskin kilpailutettua, eikä lahja naapurikunnalle.

Hyvä olisi myöskin useamman maaseutukunnan huomata yhteinen synergia etu tässä asiassa. Voisit nikkari myöskin lopettaa tuon profiilini laatimisen,  kun et minua kuitenkaan tunne riittävästi pystyäksesi edes vähäisessäkään määrin sitä tekemään.  Voisit harjoitella ensin vaikkapa tekemällä profiilin Riitta Väisäsestä tai vaihtoehtoisesti vasemmistolaisesta Katri - Helenasta

Offline nikkari

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 218
 • Gender: Female
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #13 on: 10. 01. 2009 18:06 »

Sinulla on myöskin taipumusta yrittää pelotella ihmisiä.  Jos tulee puhe ihmisen selviytymisestä ilman lauman suojaa.  Miksi haluat kaikki ihmiset samaan laumaan, etkö luota ihmisten kykyihin ratkaista ongelmia ihan itsekin.

Minä olen lukenut OWn mielipiteistä, että Laihian Kunnanvaltuusto on yhtä laumaa, jota johtaa Kunnanjohtaja, Tuomela ja Niemistö ????

Quote
”Jokainen tekstisi kertoo sinun hyvinkin vasemmistolaisesta suhtautumisesta kaikkiin arjen asioihin, jotka nyt eivät enään toimi,  koska kuntalaiset eivät pysty niitä enään rahoittamaan,  vaan lähtevät mieluimmin suuremmille paikkakunnille etelään. ”
[/size]

Onneksi OW ei yritä laatia profiilia nikkarista! Voisin valistaa OWtä, että muuttoliike johtuu muusta syytä, kuin nikkarin vasemmistolaisuudesta.

Quote
”Voisit nikkari myöskin lopettaa tuon profiilini laatimisen,  kun et minua kuitenkaan tunne riittävästi pystyäksesi edes vähäisessäkään määrin sitä tekemään.  Voisit harjoitella ensin vaikkapa tekemällä profiilin Riitta Väisäsestä tai vaihtoehtoisesti vasemmistolaisesta Katri – Helenasta”
[/size]

Mulla ei ole pienintäkään halua/tarvetta loukata OWn virtuaaliprofiilia ja pyydän virtuaalisesti anteeksi virtuaaliprofiililtasi, jos olen lähestynyt profiiliasi kunniattomasti, analysoimalla mahdollisen alivuokralaisen mahdollisuutta.

Katri Helena Kalaoja ent. Turunen, ent. Kalaoja-Rajala, o.s. Koistinen  on mielestäsi vasemmistolainen. En ole vaihtanut hänen kanssaan mielipiteitä ja väitteesi tuntuu äkkiseltään kornilta.

Katri Helena ja Riitta Väisänen ei kuulu mun suosikkiesiintyjiin

Minä yritin laittaa tähän kirjoitukseen lainaukset allaolevan ohjeen mukaan.

 
Quote
    Re: Kovan moderoinnin keskustelualue
« Vastaus #64 : 27.12.08 - klo:21:57:46 »
   Vastaa lainaten
Hyvät kirjoittajat.  Blogiohjelmassamme on "lainaa" toiminne.   Kun lainaatte
jotain suoraan blogilta niin olkaa ystävällisiä ja käyttäkää sitä.  Jos lainaatte
muualta kuin tältä blogilta, niin on sallittua lainata sitä ja ilmoittaa vaikkapa
että, "lainaus se ja se".  Mutta käyttäkää tältä blogilta lainatessanne "lainaa"
toiminnetta ettei lainaus ole näin epäselvä kuin allaolevassa linkissä.
http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=2602.msg63388#msg63388

Ystävällisin terveisin

Moderaattori

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #14 on: 10. 01. 2009 19:07 »
Tuntuu siltä että nikkarin kanssa ei keskustelu suju lainkaan.  Se nyt ei ole sinänsä suuri vahinko sen paremmin Laihialle,  kuin mailmallekkaan.  Minulle vielä vähemmän.

Kauna on tullut ilmeisesti sinulle taakaksi,  josta et taida eroon päästä.  Minä en sinua pysty auttamaan.
Olet ongelmasi kanssa täysin yksin. Toivottavasti selviydyt ilman ammattilaisten apua, sillä he eivät sinua pystyisi auttamaan, vaikka haluaisivat kuinka kovasti.

Joskus auttajienkin on vain päästettävä irti. Jonka hyvin ymmärrän tässä tapauksessa.

Offline nikkari

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 218
 • Gender: Female
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #15 on: 11. 01. 2009 15:03 »
Toivottavasti selviydyt ilman ammattilaisten apua, sillä he eivät sinua pystyisi auttamaan, vaikka haluaisivat kuinka kovasti.

Mä popsin heti 2 buranaa, kun luin  OWn diagnoosin omasta tilastani, että ei ammattilaisetkaan pysty mua auttamaan.

OWkin on mun hylännyt. Miten tästä eteenpäin????


Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #16 on: 15. 01. 2009 05:05 »

. Miten tästä eteenpäin????


Niin mietippä nyt sitä. Jotkut ovat elämässään jo niin syvällä pimeydessä että siitä on turvallisempi pitää kiinni,  kun päästää irti.

Vanhanenkin oli eilen esillä pitäen kiinni vanhasta yhteiskunnasta,  jonka perustukset ovat täysin hajalla.
Ei herättänyt luottamusta tuollaiset kehotukset velan tekoon siten että valtio hieman kannustaa ja avittaa. Ilman että tehdään minkäänlaisia tuottavuuden paranemiseen tähtääviä tekoja. Niihin ei ole hänen nähdäkseen ilmeisesti tarvetta.

Voisit nikkari vaikkapa esimerkin vuoksi itse miettiä olisitko valmis sijoittamaan Laihialle henkilökohtaisesti rahaa esimerkiksi rakentamiseen parisataa tuhatta euroa tässä tilanteessa, kun palvelut kaikkoavat etäämmälle, siitä johtuen myöskin väestökadon riskit kasvavat huomattavasti.

Odottaisitko että sijoituksellesi syntyisi tuottoa, tai että se edes säilyttäisi arvonsa.  Vai epäilisitkö että menettäisit ainakin puolet sijoituksestasi muutamassa vuodessa. Nämä asiat ovat oikeassa elämässä ihmisten mielissä. Siksi talous on pysähtynyt, usko on mennyt.  Eikä siinä auta Kataisen ja Vanhasen jo mantraksi tullut hokema elvytyksestä.  Kun valtion velkarahaa syydetään markkinoille antaa se etelän kasvukeskuksille mahdollisuuden väliaikaiseen kasvuun, kun ne ottavat vastaan maaseutusuomen, (jota Vaasa ja Seinäjokikin ovat) väestökatoa.

Tämä velalla saatu ilo on lyhytaikainen. Eikä poista niitä todellisia syitä julkisen sektorin ahdinkoon.
Kukaan normaali terve ihminen ei opi rakastamaan veroja, eikä ala uskoa että velka olisi jotain muuta kun mitä se on aina ollut (veli velka otettaessa, veljen p.....jne.) Sinä näet asiat toisin, sille en mahda mitään. Kunnallisena päättäjänä sinulla kuuluisi kuitenkin olla vastuuntuntoa, saamasi luottamuksen vastineeksi. 

Kysynkin kun en vastausta ole saanut sen paremmin Sosiaalidemokraateilta kun Kokoomukselta tai Keskustaltakaan. Mikä siinä palvelutuotannon ( koulutus, terveyden ja vanhushoidon, sekä vesi ja viemärilaitoksen ), yksityistämisessä oikein pelottaa. Mikä siinä mielestäsi oikeasti huononisi tästä,  mitä se nyt on. Yhteiskunnan tekemä velka on jo nyt liian suuri ja sen edelleen tekeminen on saatava pysäytettyä. Muuten jäämme"neekerien" asemaan täällä suomessa, kun vitaaliset terveet kansat kulkevat kohti kärkeä. Ero on vain siinä että olisimme (valkoisia neekereitä) Kyllä mielestäni suomalaiset ansaitsisivat parempaa.

Sentään ryssiäkin vastaan jouduttiin itsestämme pitämään kiinni, kovilla uhrauksilla väestöstämme lähemmäs kymmenen prosenttia menettäen. Se oli kova isku,  kun se sattui nuorimpiin ikäluokkiin, siitäkin yhteiskunta kuitenkin nousi. Minusta on aika outoa että nyt ei olla valmiita mihinkään,  aivan kuin jossain olisi jokin hyvähaltija joka pelastaa valitun kansan. 

Vertailun vuoksi on sanottava nyt,  kun vouhkataan muutaman sadan arabin kohtalosta Israelissa.  Kysymys on siellä vain mitättömästä osasta moni kymmenmiljoonaisesta Arabiväestöstä.

Nyt tarvitaan muutoksia ja ne tulevat jokatapauksessa ennemmin tai myöhemmin. Aina olisi kuitenkin eduksi jos niitä alettaisiin tehdä vapaaehtoisesti. Kuntarakennetta joudutaan uudistamaan ja siitä tulisi alkaa keskustella avoimesti joka kunnan kesken.  Miten se kuntalaisten yhdenvertaisuuden säilyttäen edes välttävästi,  voisi tapahtua.

Offline nikkari

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 218
 • Gender: Female
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #17 on: 16. 01. 2009 10:10 »

Vanhanenkin oli eilen esillä pitäen kiinni vanhasta yhteiskunnasta,  jonka perustukset ovat täysin hajalla.
Ei herättänyt luottamusta tuollaiset kehotukset velan tekoon siten että valtio hieman kannustaa ja avittaa. Ilman että tehdään minkäänlaisia tuottavuuden paranemiseen tähtääviä tekoja. Niihin ei ole hänen nähdäkseen ilmeisesti tarvetta.

Velanottoon kannustamiseen on painavat yhteiskunnalliset syyt ja olen Vanhasen kanssa samaa mieltä asiasta, vaikka en hänen poliittisista ajatuksistaan pidäkään.

-90 jälkeisessä lamassa jäi kuntien rasitteeksi paljon syrjäytyneitä työttömiä ja aikoinaan, vaikka velkarahalla, näiden henkilöiden työllistäminen ja pitäminen työkuntoisina olisi kannattanut kunnalle.

Valtion taloudellinen toiminta työttömyyden torjumiseksi ei saa jäädä pelkästään työttömyyskorvausten maksamiseen. Eihän kukaan työnantaja palkkaa 1-2 vuotta kaljan parissa aikaa viettänyttä, tehtaan tuotantoon.

Sama toiminta on järkevää maataloudessa. Ylituotantoa ei kannata leikata systeemillä, että suljetaan 10% tiloista ja maksetaan isännälle palkka siitä, ettei tee mitään.

Tällainen isäntä kääntää viihteelle ja parin vuoden jälkeen kaljoitellut ja tukevoitunut henkilö ei pysty tuotantoon.

Ymmärtääkö OW vasemmistolaisen kannan tässä asiassa?
« Last Edit: 16. 01. 2009 18:06 by nikkari »

Offline nikkari

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 218
 • Gender: Female
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #18 on: 16. 01. 2009 10:10 »


Senjalle lähettäisin oman mietelauseeni ja elämässä saamani käytännön kokemukseen perustuvan ajatuksen.

Jokaista naista kohti, joka tekee miehestä hölmön, on toinen nainen joka tekee hölmöstä miehen.

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #19 on: 22. 01. 2009 15:03 »

Valtion taloudellinen toiminta työttömyyden torjumiseksi ei saa jäädä pelkästään työttömyyskorvausten maksamiseen. Eihän kukaan työnantaja palkkaa 1-2 vuotta kaljan parissa aikaa viettänyttä, tehtaan tuotantoon.


Juuri saimme kuulla uutisista että työmarkkinajärjestöt esittävät ansiosidonnaisen päivärahan säilyttämistä ennallaan, vastoin hallituksen suunitelmia työttömyyskorvauksen muuttamiseksi aktivoivampaan suuntaan lyhentämällä ansiosidonnaisen kestoa. Tämä on sitä kolmikannan tuhovoimaa, jota on harjoitettu jo niin pitkään että kansalaiset ovat unohtaneet millaista oli ennen sitä.

Kaikesta tästä huolimatta jokainen tietää että suorittavia käsiä tarvitaan erityisen kipeästi terveydenhoidossa ja vanhusten hoivapalveluissa. Joihin ei kuitenkaan olla valmiita panostamaan kannustimeksi rahaa. Samaa rahaa kuitenkin suruttomasti kahmitaan kolmkantamenettelyllä tarkoituksiin, jotka juuri tuomitsit.  Mitä sanottavaa sinulla on tähän.

Offline nikkari

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 218
 • Gender: Female
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #20 on: 22. 01. 2009 18:06 »

Juuri saimme kuulla uutisista että työmarkkinajärjestöt esittävät ansiosidonnaisen päivärahan säilyttämistä ennallaan, vastoin hallituksen suunitelmia työttömyyskorvauksen muuttamiseksi aktivoivampaan suuntaan lyhentämällä ansiosidonnaisen kestoa. T

Tuskin ansiosidonnaisen päivärahan tai maataloustuen lopettaminen tuo yhtään työpaikkaa lisää.

Valtiovallan satsaus ansiosidonnaiseen ja maataloustukeen on yhteiskunnan kannalta ainut järkevä teko. Kaikki raha mikä jaetaan vähätuloisille, menee kiertoon välittömästi ja yhteiskunta saa tarvittavaa toimintarahaa.

Ajattele OW, jos menemme vanhaan köyhäinhoitoon, jossa velliä jaettiin työtä vastaan niin koko nykyisen yhteiskunnan rakenteet romahtavat. Koulutus, kaupat ja tehtaat ajetaan alas, eihän ole asiakkaita ja koulutettua työväkeä. Millä maksaa asumisen menot, sähkölasku, vesilasku jne. jatka itse ajatusta.

Jatka ajattelua, kun ihmiset kasvattavat lapset, valvovat, kannustavat ja kouluttavat heidät ammatteihin. Valmistuttuaan nämä siirtyvät pyörittämään yhteiskuntaa ja millainen taloudellinen satsaus menee heidän mukanaan. Ei sitä laske kukaan, ei edes Vaasan edistyksellinen älymystö, vaan katsotaan maalta tulevan saavan ilmaiseksi heidän hankkimansa työpaikan ja kantavan verorahat kasvattajakuntaan.

Näitä ajatuksia voi jatkaa miten pitkään tahansa mutta nykyisetkin ruokajonot osoittavat epäonnistumista.

Eläkeputken käyttö, työpaikkojen putsaukseen vanhoista työntekijöistä on taas toinen ongelma, joka kaipaa työnantajien ravistelua ja voit esittää siitä oman mielipiteesi.
« Last Edit: 23. 01. 2009 06:06 by nikkari »

Offline Senja

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 518
 • Nyt puhutaan, eikä pussata.
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #21 on: 01. 02. 2009 17:05 »
Luulen, että nikkari ei ole tarvinnut yhtään naista,
miehisyytensä pönkittämiseen ja muuttamiseen.

OW, tuo on totta. Kannustamisena raha hoivapalveluissa
on silmänlumetta. Ei olla valmiita satsaamaan esim. edullisempaan omaishoitoon,
vaikka sen kuukausipalkalla hoitaa vain 1-2 päivää laitoksessa.
Tasapuolisuus periaate ei toimi tässä yhteikunnassa,
vaikka sitä hienosti mainostetaan.

Ollaan valmiita yksityistämään sairaanhoidollisia laitoksia,
kuten äsken uutisoitiin. Kyllä terveyspalvelut karkaa tavallisilta kansalaisilta.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #22 on: 07. 02. 2009 20:08 »

Aivan lähitulevaisuudessa jokaisen potilastiedot ovat kaikissa hoitopisteissä saatavissa - riippumatta sairaanhoitopiirien ohjelmistoista kun keskitetty kansallinen potilastietojärjestelmä otetaan käyttöön :"Tulevaisuudessa 5,2 miljoonan suomalaisen potilastiedot tallennetaan EMC Symmetrix -tallennusjärjestelmiin. Myös tietojen varmistus tullaan tekemään nauhojen sijaan pelkästään nopeasti palautettaville levyille. Jokainen täysi-ikäinen suomalainen voi tarkastella omia terveystietojaan järjestelmän kautta.

Lisäksi EMC Documentum-sisällönhallinta-alusta tarjoaa tiedot keskitetysti noin 300.000 sosiaali- ja terveysalan ammattilaisen käyttöön.
 
Kokonaisarvoltaan noin 20 miljoonan euron KanTo-järjestelmään tallennettavan potilastiedon määrä kasvaa nopeasti. Datan arvioidaan saavuttavan jopa 500 petatavun rajan seuraavan vuosikymmenen aikana. Viimekädessä data arkistoidaan EMC Centera CAS -arkistointijärjestelmiin.

- Uusi keskitetty kansallinen potilastietojärjestelmä mahdollistaa täysin uudenlaiset toimintatavat koko sosiaali- ja terveyssektorille Suomessa. Kaikilla alan ammattilaisilla on - perustuen sopimukseen kunkin kansalaisen kanssa - käytettävissään tarvittavat potilastiedot, riippumatta edellisen hoitokerran sijainnista tai antajasta. Edistykselliseen tiedonhallintateknologiaan perustuva KanTo mahdollistaa jatkossa hoitoprosessien tehostamisen, sanoo Kansaneläkelaitoksen (Kela) atk-päällikkö Markku Suominen.
 
Kela vastaa kansallisen potilastietojärjestelmän rakentamisesta yhteistyössä Fujitsun kanssa. Tietojärjestelmälle rakennetaan erilliset tuotanto-, testi- ja kehitysympäristöt.

Järjestelmän sähköinen reseptipalvelu otetaan käyttöön jo vuoden 2008 aikana. Potilasarkisto ja kuvantaminen puolestaan otetaan käyttöön vuonna 2009."


http://www.itviikko.fi/ratkaisut/2008/03/17/kansallinen-potilastieto-pyorii-emcn-tekniikassa/20087834/7Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #23 on: 19. 02. 2009 04:04 »
Voisiko joku Laihialaisista virkamiehistä tai naisista laittaa samalla kun käyvät täällä lukemassa kansalaisten, tosin tuomittua keskustelua, jonkin linkin mistä selviäisi paikka ja aika mistä Laihialainen ihminen saisi sitä yhteiskunnan julkisilla verovaroilla tarjoamaa terveydenhoitoa ja kuinka siinä täytyy menetellä.

Olen siitä hieman huolissani,  kun kaikesta huolimatta minäkin vanhenen ja tilastojen mukaan silloin pakostakin riski kasvaa että tarvitsee jonkinlaista rohtoa joskus. Minulla on kyllä toistaiseksi oman auton käyttöön mahdollisuus jos se on välttämätöntä matkan tai muun syyn takia.  Hyvä olisi selvitä myöskin tarvitaanko kuinka monen päivän eväät joukkoon.

Offline Juolukka

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 37
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #24 on: 19. 02. 2009 13:01 »
En ole virkamies/valtuutettu mutta ihmettelen  eikö OW lue postiansa??? Tämä tiedote on jaettu jokaiseen laihialaiseen kotiin ja asiasta  oli suuri lehtikirjoitus paikallislehdessäkin heti vuodenvaihteen jälkeen.!!!

http://www.kyronmaantk.fi/templateperus.asp?lang=1&sua=1&s=8&q=y

ja sieltä pdf-linkki " ESITE_Yhteistoiminta-alueiden_palvelut.pdf "

Suora linkki - jos toimii:
http://www.kyronmaantk.fi/documents/key20090219181459/dokumentit/ESITE_Yhteistoiminta-alueiden_palvelut.pdf


http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/pdf.html Linkki kertoo mikä on pdf ja mistä sen voi ladata ilmaiseksi.

Voisiko joku Laihialaisista virkamiehistä tai naisista laittaa samalla kun käyvät täällä lukemassa kansalaisten, tosin tuomittua keskustelua, jonkin linkin mistä selviäisi paikka ja aika mistä Laihialainen ihminen saisi sitä yhteiskunnan julkisilla verovaroilla tarjoamaa terveydenhoitoa ja kuinka siinä täytyy menetellä.


« Last Edit: 19. 02. 2009 16:04 by Juolukka »

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #25 on: 08. 03. 2009 09:09 »
En ole virkamies/valtuutettu mutta ihmettelen  eikö OW lue postiansa??? Tämä tiedote on jaettu jokaiseen laihialaiseen kotiin ja asiasta  oli suuri lehtikirjoitus paikallislehdessäkin heti vuodenvaihteen jälkeen.!!!

http://www.kyronmaantk.fi/templateperus.asp?lang=1&sua=1&s=8&q=y

ja sieltä pdf-linkki " ESITE_Yhteistoiminta-alueiden_palvelut.pdf "

Suora linkki - jos toimii:
http://www.kyronmaantk.fi/documents/key20090219181459/dokumentit/ESITE_Yhteistoiminta-alueiden_palvelut.pdf


http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/pdf.html Linkki kertoo mikä on pdf ja mistä sen voi ladata ilmaiseksi.

Voisiko joku Laihialaisista virkamiehistä tai naisista laittaa samalla kun käyvät täällä lukemassa kansalaisten, tosin tuomittua keskustelua, jonkin linkin mistä selviäisi paikka ja aika mistä Laihialainen ihminen saisi sitä yhteiskunnan julkisilla verovaroilla tarjoamaa terveydenhoitoa ja kuinka siinä täytyy menetellä.
Acrobat readerin voi ladata esim http://get.adobe.com/fi/reader/

tai kevyemmän pdf lukija Foxit readerin esim http://www.foxitsoftware.com/downloads/


Offline Juolukka

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 37
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #26 on: 20. 06. 2009 11:11 »
Terveydenhuollon uuteen aikaa kuuluu myös Laihian apteekin pysyvästi supistetut aukioloajat.

Offline Senja

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 518
 • Nyt puhutaan, eikä pussata.
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #27 on: 30. 06. 2009 19:07 »
Terveydenhuollon uuteen aikaan kyllä kuuluu saada palvelut omasta terveyskeskuksesta.
On kohtuutonta vaatia sairaitten ihmisten ajavan kymmeniä kilometrejä palvelun saamiseksi,
iltapäivisin ja iltaisin.
Palvelut pitäisi saada läheltä  ainakin klo 22:n.

Ei mikään estä esim. Vaasalaisia tulemasta Laihialle, vaikkai joka toinen ilta,
lääkäripalveluja saadakseen. Näin toteutuisi tasapuolisuus palvelujen suhteen.
Näin luotaisiin näyttö jo siitä, mitä tulisi tapahtumaan mahdollisen kuntaliitoksenkin
varalle. Väkisinkin miettii mitä tapahtuu palveluille tulevaisuudessa.
Lääkäreille kunnon palkka työstä, varmasti tulijoita olisi.


AD

 • Guest
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #28 on: 30. 06. 2009 19:07 »
Terveydenhuollon uuteen aikaan kyllä kuuluu saada palvelut omasta terveyskeskuksesta.
On kohtuutonta vaatia sairaitten ihmisten ajavan kymmeniä kilometrejä palvelun saamiseksi,
iltapäivisin ja iltaisin.
Palvelut pitäisi saada läheltä  ainakin klo 22:n.

Ei mikään estä esim. Vaasalaisia tulemasta Laihialle, vaikkai joka toinen ilta,
lääkäripalveluja saadakseen. Näin toteutuisi tasapuolisuus palvelujen suhteen.
Näin luotaisiin näyttö jo siitä, mitä tulisi tapahtumaan mahdollisen kuntaliitoksenkin
varalle. Väkisinkin miettii mitä tapahtuu palveluille tulevaisuudessa.
Lääkäreille kunnon palkka työstä, varmasti tulijoita olisi.


Senja hei
Oletko sitä mieltä että tasapuolisuuden nimissä tulisi Vaasalaisten ajaa Laihialle joka toinen ilta saamaan terveyspalveluja.
Oletkohan nyt aivan aikuisten oikeasti tosissasi?
Oletko myös ajatellut millainen on se terveydehuolto Laihialla/kuinka se pystyy hoitamaan Vaasalaiset?
Koetas nyt vielä harkita kirjoitustasi uudelleen.

Offline Senja

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 518
 • Nyt puhutaan, eikä pussata.
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #29 on: 30. 06. 2009 19:07 »
Tarkoitin tietenkin, että Laihialla päivystys tapahtuisi silloin
Vaasan lääkäreitten voimin, näin alueellinen tasapuolisuus toteutuisi.
Eikö AD olisi kohtuullista, että suunta olisi, ainakin joskus, näinkin päin?

Offline Pekka Puupää

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 51
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #30 on: 30. 06. 2009 19:07 »
Laihian terveyden huolto on kauhiassa jamassa!mielenterveystoimistoonkaan ei pääse silloon ku haluaa vaikkolis kuinka hullu!kaikkiin hulluummat on kuulemma joutunu poistumahan vaasahan.sielä ei hullut erotu katukuvas niinku laihialla!näin on tosi niinku minoon itte puupää pekka!meiltähän tämä käy!

AD

 • Guest
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #31 on: 30. 06. 2009 20:08 »
Tarkoitin tietenkin, että Laihialla päivystys tapahtuisi silloin
Vaasan lääkäreitten voimin, näin alueellinen tasapuolisuus toteutuisi.
Eikö AD olisi kohtuullista, että suunta olisi, ainakin joskus, näinkin päin?

Asiassa on kaksi puolta, se musta ja valkoinen.
Mielestäsi olisi oikein että Vaasan lääkärit ajaisivat Laihialle hoitamaan sekä Laihian että Vaasan hoidokkeja.
Laihian terveyskeskuksen tilojen kokoa en tunne, eikä varmaankaan Vaasan lekurit tiloja saatikka tapoja.
Kun suhteutan Vaasan asukamäärää Laihialaisiin epäilen että asiakkaiden määrä jää suhteettoman pieneksi
ajatellen Laihialaisia potilaita.
Ei Varmaankaan vihreätkään näe operaatiossa mielekkyyttä, enkä usko kenenkään ekonomistin kannattavan aatettasi.
Koeta Senja ajatella asiaa simppelisti, miltä sinusta tuntuisi ideasi Vaasalaisena/ jos olet realisti Laihialainen/ts. nuuka miten näkisit ehdotuksesi?
 

Offline Senja

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 518
 • Nyt puhutaan, eikä pussata.
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #32 on: 30. 06. 2009 20:08 »
AD, mietihän vähäsen.
Esim. Kurikan kaupunki, kuntaliitos Jurvan kanssa.
Päivystys jakaantuu muistaakseni vaihdellen Ilmajoen, Kurikan Jurvan kesken.
Tässä toteutuu tasapuolisuus, riippumatta asukasmäärästä.

AD

 • Guest
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #33 on: 30. 06. 2009 20:08 »
AD, mietihän vähäsen.
Esim. Kurikan kaupunki, kuntaliitos Jurvan kanssa.
Päivystys jakaantuu muistaakseni vaihdellen Ilmajoen, Kurikan Jurvan kesken.
Tässä toteutuu tasapuolisuus, riippumatta asukasmäärästä.
Mikähän liitos on meillä Vaasalaisilla Laihian kanssa? Senja Rakas?

Offline Senja

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 518
 • Nyt puhutaan, eikä pussata.
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #34 on: 30. 06. 2009 20:08 »
AD, yhteistyösopimukset.
Toivottavasti kuntaliitoskin tapahtuu lähivuosina.
Nyt ne toimintamallit pitäisi näyttää.
Eihän Laihia voi jäädä sitten palveluiltaan Vaasan periferiaksi,
eli, ei sitten enää mitään palveluita lähellä.


AD

 • Guest
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #35 on: 30. 06. 2009 20:08 »
AD, yhteistyösopimukset.
Toivottavasti kuntaliitoskin tapahtuu lähivuosina.
Nyt ne toimintamallit pitäisi näyttää.
Eihän Laihia voi jäädä sitten palveluiltaan Vaasan periferiaksi,
eli, ei sitten enää mitään palveluita lähellä.


Woe,Woe Senja, itsekin jos vain horoskoopit menevbät kohdalleen muuta sekä rakkaan vaimoni että Viiru.kissamme kanssa Laihiallepäin.
En vain näe vaatimuksiasi vaikka Laihialainen olisinkin järjellisinä.
Et nähtävästi itsekään löydä mielekkäitä, todellisia perusteita.
AD

Offline Senja

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 518
 • Nyt puhutaan, eikä pussata.
  • View Profile
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #36 on: 30. 06. 2009 20:08 »
Mitäs tuo Pekka Puupää nyt noin.
Laitetaan se helteen syyksi, kun noin Laihialaisia suomii.
Helle tekee monelle kepposet.
Meillä on hyvä Juha lääkäri, että kyllä palvelu normaalina aikana pelaa.


AD

 • Guest
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #37 on: 30. 06. 2009 20:08 »
Mitäs tuo Pekka Puupää nyt noin.
Laitetaan se helteen syyksi, kun noin Laihialaisia suomii.
Helle tekee monelle kepposet.
Meillä on hyvä Juha lääkäri, että kyllä palvelu normaalina aikana pelaa.


No eikös sitten kaikki ole hyvin, jatketaanko tätä rataa?

Vierailija

 • Guest
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #38 on: 30. 06. 2009 22:10 »

Meillä on hyvä Juha lääkäri, että kyllä palvelu normaalina aikana pelaa.

Mitä Juhan jälkeen?

Vaasaan huristaa parissäkymmnessä minuutissa.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Terveydenhullon uusi aika
« Reply #39 on: 30. 06. 2009 22:10 »
Pienet ylityöllistävät, vajaamiehitetyt terveyskeskukset eivät houkuttele nuoria lääkäreitä. Jopa Vaasalla on suuria vaikeuksia saada tk-lääkäreitä virkoihinsa, vaikka palkanlisiä on maksettukin.

Myös Keskussairaala potee suurta lääkäripulaa, esim. psykiatria jopa katastofalista (potilaat ja omaiset ei marssi barrikadelile!).

On tietysti ihan kiva tavoite saada pitää maaseudullakin tk-palvelut lääkäreineen ja jopa päivystyksnineen mutta kovin realistista se ei ole tulevaisuudessa,