Vaasalaisia.info - keskustelut

Naapurikunnat => Laihian asiat => Topic started by: Senja on 02. 01. 2009 19:07

Title: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Senja on 02. 01. 2009 19:07
Nyt sitten on toteutettu terveydenhuollon uudet tuulet.
Aika näyttää toteutuksen onnistumisen.
Mitä Vaasa- Laihia ja Vähäkyrö jatkossa onnistuvat
saamaan aikaan tällä saralla?
Syntyykö säästöjä vai kohoaako kustannukset?
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Wiiki on 02. 01. 2009 19:07
Laihian pelastaa vain kuntaliitokset ei mikään muu.
Olemme nyt antaneet valan muille eli yli puolet menoista päätetään Vaasassa ja meillä on vain edutaja siellä toteamassa mitä päätetään kun muut päättävät puolestamme!
Melko huono "vuosisadan" sopimus!
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Senja on 02. 01. 2009 19:07
Kai ne nyt noudattaa tasapuolisuusperiaatetta?
En tunne tarkalleen tuota "vuosisadan" sopimusta.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Original Wiik, on 03. 01. 2009 05:05

Kai ne nyt noudattaa tasapuolisuusperiaatetta?
En tunne tarkalleen tuota "vuosisadan" sopimusta.


Ei meistä kukaan muukaan tunne Tuomelan/Niemistön sekä kunnanjohtajan junaileman, niin sanotun vuosisadan sopimuksen sisältöä.

Tuo sopimus saatiin kuitenkin aikaan heti sen jälkeen, kun sama kolmikko oli hävittänyt Kyrönmaan terveyskeskuskuntayhtymän ja sitäkautta Kyrönmaan yhteisöllisyyden. Siinä tarvittiin vain yksi käynti Vaasassa, siinäkin suurin osa ajasta meni tarjoiluista nauttimiseen.

Alunperin parashankkeen tarkoituksena oli turvata terveys ja sosiaalipuolen lähipalvelut kuntalaisille tasapuolisesti heidän asuinpaikastaan riippumatta. Tämän tarkoituksen oleellinen osa oli olemassa olevan järjestelmän hyväksikäyttö,  yhdistämällä  kuntayhtymien toiminta laajoilla yhteistoimintaalueilla siten ettei kaikkien tarvitsisi tehdä kaikkea. Vaan voitaisiin monia asioita tehdä isommassa kokonaisuudessa edullisesti. Järjestelmien ja rutiinien ylläpito. Näin resurssit olisivat parantuneet siellä,  missä tarvitaan kipeästi lisää uusia käsiä ja joista käsistä joudutaan vieläpä kilpailemaan.

Tuo hyötytarkoitus on nyt jäänyt saamatta. Kiitos! tuon tehokolmikon,  joka teki Kyrönmaalle niin suuren hallan,  ettei enään "ojien syventäminenkään" auta".  2010 vuoden alkaessa olemme ennen näkemättömissä vaikeuksissa. Palvelut ovat jo suurimmaksi osaksi tuolloin keskiverto Laihialaisen ulottumattomissa Vaasassa. Ei puhuta enään lähipalvelusta. Hintaa tuolle tulee silti enemmän kuin milloinkaan aikaisemmin, eiväthän Vaasalaisetkaan sitä palvelua ilmaiseksi voi tarjota.  Täytyyhän meidän Laihialaisten ymmärtää että se myöskin maksaa.

Kyrönmaan yhteisöllisyyden hakeminen uudelleen aktiiviseksi,  olisi ainut tie ratkaista tämä tuleva taloudellinen kriisi. Sen suurimpana esteenä on kuitenkin Laihian kunnan virkakunta kunnanjohtaja etunenässä joka vastustaa jokaista elettäkin Kyrönmaan yhteisöllisyyden suuntaan. Odotankin uudelta vielä suurelta osin ryvettymättömältä poliittiuselta johdolta,  nyt suoraselkäisyyttä. On noustava temppelin harjalle ja todettava että kunanjohtajakin on valtuuston alainen eikä päinvastoin.

Yhdistysneuvotteluissa ei kunnanjohtajia tarvita. Yhdistymisestä on tehtävä poliittinen päätös,  jonka jälkeen kunnanjohtajat ja muut viranhaltijat tekevät heille kuuluvan työn niin kuin palkkaus edellyttääkin. Ei pitäisi olla kovin vaikeaa.  Yhdistymisen jälkeen sitten rakennetaan yhteistyökuviot uudelleen,  alkuperäisen tarkoituksen ohjaamana. Juuri tänä vuonna tämä asia on saatava kuntoon, myöhemmin ei enään resursseja ole.

Poliittisten päättäjien ei koskaan olisi saanut alistua niiden vallan alle,  jotka eivät kanna vastuutakaan kuntalaista ja veronmaksajaa kohtaan. Odottelen nyt rauhassa vain mitä tapahtuu,  vai tapahtuuko mitään. Aikaa ei vain ole hukattavaksi.  Hyvää! alkavaa vuotta vain kaikille. Ruvetaan kunnostamaan asioita hävittämisen sijasta.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: nikkari on 03. 01. 2009 07:07
Original Wiik, vastausta.
Quote
”Tuo hyötytarkoitus on nyt jäänyt saamatta. Kiitos! tuon tehokolmikon,  joka teki Kyrönmaalle niin suuren hallan,  ettei enään "ojien syventäminenkään" auta".  2010 vuoden alkaessa olemme ennen näkemättömissä vaikeuksissa.”

Matikka ei ole OWn vahvinta osaamista, eikä sitä ole tarvittukaan elämän varrella, kun valtio on hakenut kaikki tuotokset sopivaan hintaan kartanolta.

2010 vuoden alussa laihialaiset saavat ottaa lisää lainaa 600–700 €/asukas ja ovat yhtä suuressa velkamäärässä, kuin vaasalaiset. Tasapuolista nääs.

Kato, seuraavana vuonna taas yhtä paljon lisää velkaa niin ollaan fyrrykyröläisten kanssa samalla viivalla.

 No, 2012 taas lisää liksaa pankista ja kysäistään Håkanilta vieläkö olemme tervetulleita (kun Rajavuoressa on vielä muutama korkea kanto kaatamatta).

Quote
”Palvelut ovat jo suurimmaksi osaksi tuolloin keskiverto Laihialaisen ulottumattomissa Vaasassa. Ei puhuta enään lähipalvelusta. Hintaa tuolle tulee silti enemmän kuin milloinkaan aikaisemmin, ”

Vaasalaiset hoitavat huonosti meitin asiat niin ei muuta, kuin neuvottelemaan Kurikan tai Seinäjoen kanssa asiat reilaan. Kela maksaa taksikyytin, kun Vaasaan pirssi maksaa niin vähän, ettei tule omavastuun ylitystä.


Quote
”Yhdistysneuvotteluissa ei kunnanjohtajia tarvita. Yhdistymisestä on tehtävä poliittimnen päätös,  jonka jälkeen kunnanjohtajat ja muut viranhaltijat tekevät heille kuuluvan työn niin kuin palkkaus edellyttääkin. ”

Höpöä pukkaa taas! Kyllä valtuusto on antanut selvät ohjeet virkamiehille: ”Ettei tässä vaiheessa neuvotella kuntaliitoksista”. Seuraa nyt oman kuntasi asioita, vaikka et Senjaa suostu kuuntelemaan. (Ehkä Senja ei tajua kaikkia valtuustossa käsiteltäviä asioita).

Ei mene OWlle perille, että Laihian valtuustossa on noiden mainitsemasi edustajien lisäksi, järkeviä edustajia kaikki (paitsi viiksivalluihin rakastunut nainen) ja näitä edustajia ei viedä ”kuin pässiä narusta”. Ei siihen pystynyt Anttikaan.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Wiiki on 03. 01. 2009 07:07
OW sanoit jo kaiken eikä ole enää mitään lisättävää...kiitos!
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: nikkari on 03. 01. 2009 10:10
OW sanoit jo kaiken eikä ole enää mitään lisättävää...kiitos!

Ei Wiikin tarvitse puolustaa OWtä kyllä Hän tuntuu osaavan tuon sanomisen jalon taidon ja me olemme sanailleet monet kerrat palstalla.

Eihän se kiinnosta ketään, jos me hymistelemme korkealentoista keskustelua ja tuskin mä osaankaan (kiertokoulun väärinpäin käynyt), kun dippainssitkin kertaa vuodesta toiseen samaa mantraa palstalla.

Olihan siinä OWllä asiaakin osasta mielipidettä mutta keskustelu ei etene toistamalla samaa sanomaa uudelleen ja perään toteamus: "Kiitos OW".

Minä kadehdin toisaalta OWtä tuosta pessimismistä, Hän ei koskaan pety elämässä. Mulla tulee tilanteita, että odotukset eivät toteutuneetkaan.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Original Wiik, on 03. 01. 2009 15:03


Minä kadehdin toisaalta OWtä tuosta pessimismistä, Hän ei koskaan pety elämässä. Mulla tulee tilanteita, että odotukset eivät toteutuneetkaan.


Minusta tuntuu hupaisalta tuo toteamuksesi,  kun ottaa huomioon että jo viisitoista vuotta sitten,  aloin ensikerran puhua näistä ongelmista ja niiden ratkaisusta. Esitin niihin tuolloin jo ratkaisuja jotka olisivat mahdollistaneet uudenlaisen ajan hyödyntämisen, nimenomaan maaseutukunnissa, myöskin Laihialla. Mitään ei kuitenkaan ole tapahtunut, mitään ei ole tehty. Ei ole edes uskottu että elämämme täällä maaseutukunnassa on lopulta meidän itsemme vastuulla.

Edellinen valtuusto saattoi lisäksi meidät pitkälle takamatkalle. Silti tänäänkin taas uskon että jotain on vielä tehtävissä. Onko luonteeni silloin pessimistinen,  vai olisiko sittenkin niin että olen jopa yltiö optimistinen.

Tietenkin on niin että uskon ja toivon parasta,  mutta varaudun aina sen huonoimman vaihtoehdon  varalle. Se ei kuitenkaan ole pessimismiä vaan järkevää realismia.  Yhteisiä asioita ei muutenkaan voi ottaa kovin henkilökohtaisesti, koska silloin saattaa identiteetti kärsiä syrjäytymisestä. Joka ei ole pitkässä juoksussa kovin terveellistä.

Minusta tuntuu nm. nikkari siltä että itse olet aikalailla pessimistinen ja muutosvastainen. Haluaisit ehkä jopa paluuta "menneisiin hyviin aikoihin" Sellaisia ei kuitenkaan ole, eikä ole koskaan ollutkaan. Aina on tehty työtä paremman huomisen puolesta. Suomi on kehittynyt maa ja se edellyttää että työtä täytyy tehdä tehokkaasti. Missä teknologia voi korvata ihmisen,  täytyy myöskin teknologiaa hyödyntää. Palvelutuotannon yksityistäminen koskien kaikkia keskeisiä palveluja. (Toteuttamis malleja on valittavana useita.) Olisi mahdollisuus tehokkaampaan taloudenpitoon. Koska pystyttäisiin organisoimaan lakisääteiset kunnalliset tehtävät,  huomattavasti suuremmilla toiminta-alueilla. Onko siinä jokin ongelma, nuo varat tulevat jokatapauksessa yhteiskunnan toimesta kerätyistä verovaroista.
Ja yhä enevässä määrin kuntalaisen maksamina.

Sen verran varmaan nikkarikin ymmärtää ettei näin pienillä väestömäärillä voida ylläpitää joka niemen notkossa ja saadelmassa kokonaisia valtiokoneistoja hoitamassa tavallisia arjen asioita, joita useimmat tekevät omana työnään ansiotöiden ja yrittämisen ohessa. Kyrönmaan alue on vähintä,  mikä tulisi saattaa yhteen vielä tämän vuoden aikana.  Samassa yhteydessä yhtiöitetään vesi ja viemärilaitoksen toiminta, että saneerausvelan kasvu saadaan pysäytettyä ja kuntalaisten yhdenvertaisuus toteutuu. Siitä sitten hyvässä järjestyksessä muutkin asiat,  kuten terveys ja sosiaalipuolen lähipalvelut kuntoon samaan putkeen.  Silloin maaseutukunnalla voisi olla tulevaisuutta.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Wiiki on 03. 01. 2009 16:04
OW yrityksesi oli todella hyvä, mutta ei se näköjään mene nikkarille perille saakka!

nikkari taitaa olla "herrojen perseen nuolija" jos se sanotaan niin kuin pojalaasilla kuuluu sanoa.
Ihailet vallasherroja  vaikka ne olisivat kuinka saamattomia ja petollisia. Miten voit ihailla jotakin sopimusrikkuria jolla ei ole muuta näyttö kuin kuulemma oma sekainen markkinsa  ja nyt olet niitä sen samoja piintyneitä tapoja valjastamassa kunnan tavaksi toimia. Kuolinpesä tulee eli perehdy nyt vähän nikkari kenen sielun veljeksi haluat leimautua vai oletko samanlainen valanpyrkyri epärehellisin keinoin?
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Original Wiik, on 07. 01. 2009 16:04
Mietin monesti kuinka tälläinen vastuuttomuus on päässyt syntymään. Suomalaisillakin on niin suuret velat ettei täällä nähdä seuraavien kahdenkymmenen tulevan vuoden aikana muuta kuin homehtuvia taloja sekä eläkeläisten mätänemisiä, hoidon puutteessa. Metsissä näyttää olevan vain tikkkuja jäljellä,  ei ole ihme että metsäteollisuus joutuu lopettamaan.

Samaan aikaan terveyden hoitokin pitää hakea muualta ja kustantaa lopuksi itse.  Vaikka verot siihen on kerätty viimeistä euroakin leivän ostajalta kinuen ja pakottaen. Millä perusteella itsenäistä kuntaa pidetään tälläisessa tilanteessa. Perusteluja pitäisi ruveta esittämään vähitellen, jos niitä muka on. On aivan päivänselvää että Kyrönmaa on vähinta mikä ensin on yhdistettävä. Nytkin Laihia ilmeisesti hakee kirjastotoimenjohtajaa vaikka Kyrönmaan alueella niitä on useita. Ensin voisi vaikka ostaa palvelu,  jos ei yhdistymistä sitten tehdä pikavauhtia. Monen muun viran kohdalla on sama juttu.

Lisäksi pääosin kaikki kunnalliset toiminnat koulutusta myöden, tulisi yksityistää tai yhtiöittää kunnan toimintana koko Kyrönmaan alueella. Tulosvastuullisuus ja kannattavuus olisi saatava joka sektorille. Tämä on tärkeää jo siksikin että yksityinen sektori joutuu kohta ottamaan holhoukseensa kaikki sosiaaliset tehtävät.
Tällöin yksityisen sektorin täytyisi olla vahva ja toimintakykyinen, eikä puolikuollut raato. Kaikenlainen viivyttely ja hyssyttely tulee lopettaa viipymättä.

Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Kaviaari on 08. 01. 2009 18:06
OW elää täydellisessä uutispimennossa, kun kertoo "Laihian ilmeisesti hakevan kirjastotoimenjohtajaa"? OW, kirjastotoimenjohtaja on valittu jo! Tuut taas jälkijunassa niin kuin aina.

Puheesi koulutuksen yksityistämisestä ovat utopistisia. Halajaako OW palaamista lukukausimaksuihin ja maitopullo/eväsleipäaikoihin, jolloin vain hyvin toimeentulevien kakaroilla oli mahdollisuus koulutukseen?

Ajat myös tulosvastuullisuutta terveydenhuoltoon. Sillä tyylillä vanhukset mätänevät aivan varmasti hoitolaitoksiin. Käytä hieman itsekritiikkiä ennen kuin tulostat ajatuksiasi.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: nikkari on 09. 01. 2009 06:06
Mietin monesti kuinka tälläinen vastuuttomuus on päässyt syntymään. Suomalaisillakin on niin suuret velat ettei täällä nähdä seuraavien kahdenkymmenen tulevan vuoden aikana muuta kuin homehtuvia taloja sekä eläkeläisten mätänemisiä, hoidon puutteessa.


Lainaraha on tuiki tarpeellinen apu ihmisille, OWn uskomuksista huolimatta. Asunnon hankinta omilla säästöillä on unelma, joka ei toteudu todellisuudessa.

Vuokralla asuminen ja siinä ohessa säästäminen omaan asuntoon on naurettava yhdistelmä. Asunnon reaalihinta nousee joka vuosi enemmän, kun säästöön saatu rahamäärä kasvaa. Sama ongelma on kunnan taloudessa, investoinnin kustannukset nousevat joka vuosi ja investoinnin maksajat eivät lisäänny vaan pienenevät, ellei kohdetta rakenneta.

Velaton kunta on käytännössä OWn päänsisäinen alivuokralainen ja yritä päästä siitä eroon, kaikin keinoin. Tommosesta alivuokralaisesta on järkyttävä esimerkki Antissa, kun Tuomela huseeraa yläkerrassa eikä häätö onnistu niin mitenkään.

Velka on ystävä otettaessa ja ystävä maksettaessa, jos velka ei ylitä velallisen maksukykyä

ps. Älä mene tuonne Vaasan alueelle esittämään mielipiteitä, ellet halua miinuksia. Sieltä tulee meille maalaistolloille "potkuja" persuksiin.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Original Wiik, on 10. 01. 2009 17:05

Lainaraha on tuiki tarpeellinen apu ihmisille, OWn uskomuksista huolimatta. Asunnon hankinta omilla säästöillä on unelma, joka ei toteudu todellisuudessa.

Velka on ystävä otettaessa ja ystävä maksettaessa, jos velka ei ylitä velallisen maksukykyä

Tottakai laina sinällään on ihan ok. myöskin asunnon ostossa.  Onko nikkari mielestäsi Laihian kunnan maksukyky silloin kunnossa?. Jos pitää nostaa veroäyriä usein ajoin,  siksi että käyttökustannukset ja lainan otto ovat lisääntyneet holtittomasti.

Saako veronmaksaja/kuntalainen huolestua tuollaisesta vastuuttomuudesta ?.

Sinulla on myöskin taipumusta yrittää pelotella ihmisiä.  Jos tulee puhe ihmisen selviytymisestä ilman lauman suojaa.  Miksi haluat kaikki ihmiset samaan laumaan, etkö luota ihmisten kykyihin ratkaista ongelmia ihan itsekin.

Jokainen tekstisi kertoo sinun hyvinkin vasemmistolaisesta suhtautumisesta kaikkiin arjen asioihin, jotka nyt eivät enään toimi,  koska kuntalaiset eivät pysty niitä enään rahoittamaan,  vaan lähtevät mieluimmin suuremmille paikkakunnille etelään.

Maaseutukuntien velanteko on todella lyhytnäköistä,  eikä kuntalaisten tuisi sitä sallia. Vaan kuntalaisten tulisi vaatia tulosvastuuta siten että kaikki kunnan palvelutuotanto tuotettaisiin yksityisesti,  tai niiltä osin kun se ei ole mahdollista tarjonnan puuttuessa,  vaihtoehtoisesti yhteistoiminta alueella siten että se olisi myöskin kilpailutettua, eikä lahja naapurikunnalle.

Hyvä olisi myöskin useamman maaseutukunnan huomata yhteinen synergia etu tässä asiassa. Voisit nikkari myöskin lopettaa tuon profiilini laatimisen,  kun et minua kuitenkaan tunne riittävästi pystyäksesi edes vähäisessäkään määrin sitä tekemään.  Voisit harjoitella ensin vaikkapa tekemällä profiilin Riitta Väisäsestä tai vaihtoehtoisesti vasemmistolaisesta Katri - Helenasta
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: nikkari on 10. 01. 2009 18:06

Sinulla on myöskin taipumusta yrittää pelotella ihmisiä.  Jos tulee puhe ihmisen selviytymisestä ilman lauman suojaa.  Miksi haluat kaikki ihmiset samaan laumaan, etkö luota ihmisten kykyihin ratkaista ongelmia ihan itsekin.

Minä olen lukenut OWn mielipiteistä, että Laihian Kunnanvaltuusto on yhtä laumaa, jota johtaa Kunnanjohtaja, Tuomela ja Niemistö ????

Quote
”Jokainen tekstisi kertoo sinun hyvinkin vasemmistolaisesta suhtautumisesta kaikkiin arjen asioihin, jotka nyt eivät enään toimi,  koska kuntalaiset eivät pysty niitä enään rahoittamaan,  vaan lähtevät mieluimmin suuremmille paikkakunnille etelään. ”
[/size]

Onneksi OW ei yritä laatia profiilia nikkarista! Voisin valistaa OWtä, että muuttoliike johtuu muusta syytä, kuin nikkarin vasemmistolaisuudesta.

Quote
”Voisit nikkari myöskin lopettaa tuon profiilini laatimisen,  kun et minua kuitenkaan tunne riittävästi pystyäksesi edes vähäisessäkään määrin sitä tekemään.  Voisit harjoitella ensin vaikkapa tekemällä profiilin Riitta Väisäsestä tai vaihtoehtoisesti vasemmistolaisesta Katri – Helenasta”
[/size]

Mulla ei ole pienintäkään halua/tarvetta loukata OWn virtuaaliprofiilia ja pyydän virtuaalisesti anteeksi virtuaaliprofiililtasi, jos olen lähestynyt profiiliasi kunniattomasti, analysoimalla mahdollisen alivuokralaisen mahdollisuutta.

Katri Helena Kalaoja ent. Turunen, ent. Kalaoja-Rajala, o.s. Koistinen  on mielestäsi vasemmistolainen. En ole vaihtanut hänen kanssaan mielipiteitä ja väitteesi tuntuu äkkiseltään kornilta.

Katri Helena ja Riitta Väisänen ei kuulu mun suosikkiesiintyjiin

Minä yritin laittaa tähän kirjoitukseen lainaukset allaolevan ohjeen mukaan.

 
Quote
    Re: Kovan moderoinnin keskustelualue
« Vastaus #64 : 27.12.08 - klo:21:57:46 »
   Vastaa lainaten
Hyvät kirjoittajat.  Blogiohjelmassamme on "lainaa" toiminne.   Kun lainaatte
jotain suoraan blogilta niin olkaa ystävällisiä ja käyttäkää sitä.  Jos lainaatte
muualta kuin tältä blogilta, niin on sallittua lainata sitä ja ilmoittaa vaikkapa
että, "lainaus se ja se".  Mutta käyttäkää tältä blogilta lainatessanne "lainaa"
toiminnetta ettei lainaus ole näin epäselvä kuin allaolevassa linkissä.
http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=2602.msg63388#msg63388

Ystävällisin terveisin

Moderaattori
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Original Wiik, on 10. 01. 2009 19:07
Tuntuu siltä että nikkarin kanssa ei keskustelu suju lainkaan.  Se nyt ei ole sinänsä suuri vahinko sen paremmin Laihialle,  kuin mailmallekkaan.  Minulle vielä vähemmän.

Kauna on tullut ilmeisesti sinulle taakaksi,  josta et taida eroon päästä.  Minä en sinua pysty auttamaan.
Olet ongelmasi kanssa täysin yksin. Toivottavasti selviydyt ilman ammattilaisten apua, sillä he eivät sinua pystyisi auttamaan, vaikka haluaisivat kuinka kovasti.

Joskus auttajienkin on vain päästettävä irti. Jonka hyvin ymmärrän tässä tapauksessa.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: nikkari on 11. 01. 2009 15:03
Toivottavasti selviydyt ilman ammattilaisten apua, sillä he eivät sinua pystyisi auttamaan, vaikka haluaisivat kuinka kovasti.

Mä popsin heti 2 buranaa, kun luin  OWn diagnoosin omasta tilastani, että ei ammattilaisetkaan pysty mua auttamaan.

OWkin on mun hylännyt. Miten tästä eteenpäin????

Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Original Wiik, on 15. 01. 2009 05:05

. Miten tästä eteenpäin????


Niin mietippä nyt sitä. Jotkut ovat elämässään jo niin syvällä pimeydessä että siitä on turvallisempi pitää kiinni,  kun päästää irti.

Vanhanenkin oli eilen esillä pitäen kiinni vanhasta yhteiskunnasta,  jonka perustukset ovat täysin hajalla.
Ei herättänyt luottamusta tuollaiset kehotukset velan tekoon siten että valtio hieman kannustaa ja avittaa. Ilman että tehdään minkäänlaisia tuottavuuden paranemiseen tähtääviä tekoja. Niihin ei ole hänen nähdäkseen ilmeisesti tarvetta.

Voisit nikkari vaikkapa esimerkin vuoksi itse miettiä olisitko valmis sijoittamaan Laihialle henkilökohtaisesti rahaa esimerkiksi rakentamiseen parisataa tuhatta euroa tässä tilanteessa, kun palvelut kaikkoavat etäämmälle, siitä johtuen myöskin väestökadon riskit kasvavat huomattavasti.

Odottaisitko että sijoituksellesi syntyisi tuottoa, tai että se edes säilyttäisi arvonsa.  Vai epäilisitkö että menettäisit ainakin puolet sijoituksestasi muutamassa vuodessa. Nämä asiat ovat oikeassa elämässä ihmisten mielissä. Siksi talous on pysähtynyt, usko on mennyt.  Eikä siinä auta Kataisen ja Vanhasen jo mantraksi tullut hokema elvytyksestä.  Kun valtion velkarahaa syydetään markkinoille antaa se etelän kasvukeskuksille mahdollisuuden väliaikaiseen kasvuun, kun ne ottavat vastaan maaseutusuomen, (jota Vaasa ja Seinäjokikin ovat) väestökatoa.

Tämä velalla saatu ilo on lyhytaikainen. Eikä poista niitä todellisia syitä julkisen sektorin ahdinkoon.
Kukaan normaali terve ihminen ei opi rakastamaan veroja, eikä ala uskoa että velka olisi jotain muuta kun mitä se on aina ollut (veli velka otettaessa, veljen p.....jne.) Sinä näet asiat toisin, sille en mahda mitään. Kunnallisena päättäjänä sinulla kuuluisi kuitenkin olla vastuuntuntoa, saamasi luottamuksen vastineeksi. 

Kysynkin kun en vastausta ole saanut sen paremmin Sosiaalidemokraateilta kun Kokoomukselta tai Keskustaltakaan. Mikä siinä palvelutuotannon ( koulutus, terveyden ja vanhushoidon, sekä vesi ja viemärilaitoksen ), yksityistämisessä oikein pelottaa. Mikä siinä mielestäsi oikeasti huononisi tästä,  mitä se nyt on. Yhteiskunnan tekemä velka on jo nyt liian suuri ja sen edelleen tekeminen on saatava pysäytettyä. Muuten jäämme"neekerien" asemaan täällä suomessa, kun vitaaliset terveet kansat kulkevat kohti kärkeä. Ero on vain siinä että olisimme (valkoisia neekereitä) Kyllä mielestäni suomalaiset ansaitsisivat parempaa.

Sentään ryssiäkin vastaan jouduttiin itsestämme pitämään kiinni, kovilla uhrauksilla väestöstämme lähemmäs kymmenen prosenttia menettäen. Se oli kova isku,  kun se sattui nuorimpiin ikäluokkiin, siitäkin yhteiskunta kuitenkin nousi. Minusta on aika outoa että nyt ei olla valmiita mihinkään,  aivan kuin jossain olisi jokin hyvähaltija joka pelastaa valitun kansan. 

Vertailun vuoksi on sanottava nyt,  kun vouhkataan muutaman sadan arabin kohtalosta Israelissa.  Kysymys on siellä vain mitättömästä osasta moni kymmenmiljoonaisesta Arabiväestöstä.

Nyt tarvitaan muutoksia ja ne tulevat jokatapauksessa ennemmin tai myöhemmin. Aina olisi kuitenkin eduksi jos niitä alettaisiin tehdä vapaaehtoisesti. Kuntarakennetta joudutaan uudistamaan ja siitä tulisi alkaa keskustella avoimesti joka kunnan kesken.  Miten se kuntalaisten yhdenvertaisuuden säilyttäen edes välttävästi,  voisi tapahtua.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: nikkari on 16. 01. 2009 10:10

Vanhanenkin oli eilen esillä pitäen kiinni vanhasta yhteiskunnasta,  jonka perustukset ovat täysin hajalla.
Ei herättänyt luottamusta tuollaiset kehotukset velan tekoon siten että valtio hieman kannustaa ja avittaa. Ilman että tehdään minkäänlaisia tuottavuuden paranemiseen tähtääviä tekoja. Niihin ei ole hänen nähdäkseen ilmeisesti tarvetta.

Velanottoon kannustamiseen on painavat yhteiskunnalliset syyt ja olen Vanhasen kanssa samaa mieltä asiasta, vaikka en hänen poliittisista ajatuksistaan pidäkään.

-90 jälkeisessä lamassa jäi kuntien rasitteeksi paljon syrjäytyneitä työttömiä ja aikoinaan, vaikka velkarahalla, näiden henkilöiden työllistäminen ja pitäminen työkuntoisina olisi kannattanut kunnalle.

Valtion taloudellinen toiminta työttömyyden torjumiseksi ei saa jäädä pelkästään työttömyyskorvausten maksamiseen. Eihän kukaan työnantaja palkkaa 1-2 vuotta kaljan parissa aikaa viettänyttä, tehtaan tuotantoon.

Sama toiminta on järkevää maataloudessa. Ylituotantoa ei kannata leikata systeemillä, että suljetaan 10% tiloista ja maksetaan isännälle palkka siitä, ettei tee mitään.

Tällainen isäntä kääntää viihteelle ja parin vuoden jälkeen kaljoitellut ja tukevoitunut henkilö ei pysty tuotantoon.

Ymmärtääkö OW vasemmistolaisen kannan tässä asiassa?
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: nikkari on 16. 01. 2009 10:10


Senjalle lähettäisin oman mietelauseeni ja elämässä saamani käytännön kokemukseen perustuvan ajatuksen.

Jokaista naista kohti, joka tekee miehestä hölmön, on toinen nainen joka tekee hölmöstä miehen.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Original Wiik, on 22. 01. 2009 15:03

Valtion taloudellinen toiminta työttömyyden torjumiseksi ei saa jäädä pelkästään työttömyyskorvausten maksamiseen. Eihän kukaan työnantaja palkkaa 1-2 vuotta kaljan parissa aikaa viettänyttä, tehtaan tuotantoon.


Juuri saimme kuulla uutisista että työmarkkinajärjestöt esittävät ansiosidonnaisen päivärahan säilyttämistä ennallaan, vastoin hallituksen suunitelmia työttömyyskorvauksen muuttamiseksi aktivoivampaan suuntaan lyhentämällä ansiosidonnaisen kestoa. Tämä on sitä kolmikannan tuhovoimaa, jota on harjoitettu jo niin pitkään että kansalaiset ovat unohtaneet millaista oli ennen sitä.

Kaikesta tästä huolimatta jokainen tietää että suorittavia käsiä tarvitaan erityisen kipeästi terveydenhoidossa ja vanhusten hoivapalveluissa. Joihin ei kuitenkaan olla valmiita panostamaan kannustimeksi rahaa. Samaa rahaa kuitenkin suruttomasti kahmitaan kolmkantamenettelyllä tarkoituksiin, jotka juuri tuomitsit.  Mitä sanottavaa sinulla on tähän.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: nikkari on 22. 01. 2009 18:06

Juuri saimme kuulla uutisista että työmarkkinajärjestöt esittävät ansiosidonnaisen päivärahan säilyttämistä ennallaan, vastoin hallituksen suunitelmia työttömyyskorvauksen muuttamiseksi aktivoivampaan suuntaan lyhentämällä ansiosidonnaisen kestoa. T

Tuskin ansiosidonnaisen päivärahan tai maataloustuen lopettaminen tuo yhtään työpaikkaa lisää.

Valtiovallan satsaus ansiosidonnaiseen ja maataloustukeen on yhteiskunnan kannalta ainut järkevä teko. Kaikki raha mikä jaetaan vähätuloisille, menee kiertoon välittömästi ja yhteiskunta saa tarvittavaa toimintarahaa.

Ajattele OW, jos menemme vanhaan köyhäinhoitoon, jossa velliä jaettiin työtä vastaan niin koko nykyisen yhteiskunnan rakenteet romahtavat. Koulutus, kaupat ja tehtaat ajetaan alas, eihän ole asiakkaita ja koulutettua työväkeä. Millä maksaa asumisen menot, sähkölasku, vesilasku jne. jatka itse ajatusta.

Jatka ajattelua, kun ihmiset kasvattavat lapset, valvovat, kannustavat ja kouluttavat heidät ammatteihin. Valmistuttuaan nämä siirtyvät pyörittämään yhteiskuntaa ja millainen taloudellinen satsaus menee heidän mukanaan. Ei sitä laske kukaan, ei edes Vaasan edistyksellinen älymystö, vaan katsotaan maalta tulevan saavan ilmaiseksi heidän hankkimansa työpaikan ja kantavan verorahat kasvattajakuntaan.

Näitä ajatuksia voi jatkaa miten pitkään tahansa mutta nykyisetkin ruokajonot osoittavat epäonnistumista.

Eläkeputken käyttö, työpaikkojen putsaukseen vanhoista työntekijöistä on taas toinen ongelma, joka kaipaa työnantajien ravistelua ja voit esittää siitä oman mielipiteesi.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Senja on 01. 02. 2009 17:05
Luulen, että nikkari ei ole tarvinnut yhtään naista,
miehisyytensä pönkittämiseen ja muuttamiseen.

OW, tuo on totta. Kannustamisena raha hoivapalveluissa
on silmänlumetta. Ei olla valmiita satsaamaan esim. edullisempaan omaishoitoon,
vaikka sen kuukausipalkalla hoitaa vain 1-2 päivää laitoksessa.
Tasapuolisuus periaate ei toimi tässä yhteikunnassa,
vaikka sitä hienosti mainostetaan.

Ollaan valmiita yksityistämään sairaanhoidollisia laitoksia,
kuten äsken uutisoitiin. Kyllä terveyspalvelut karkaa tavallisilta kansalaisilta.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: herkkoo on 07. 02. 2009 20:08

Aivan lähitulevaisuudessa jokaisen potilastiedot ovat kaikissa hoitopisteissä saatavissa - riippumatta sairaanhoitopiirien ohjelmistoista kun keskitetty kansallinen potilastietojärjestelmä otetaan käyttöön :"Tulevaisuudessa 5,2 miljoonan suomalaisen potilastiedot tallennetaan EMC Symmetrix -tallennusjärjestelmiin. Myös tietojen varmistus tullaan tekemään nauhojen sijaan pelkästään nopeasti palautettaville levyille. Jokainen täysi-ikäinen suomalainen voi tarkastella omia terveystietojaan järjestelmän kautta.

Lisäksi EMC Documentum-sisällönhallinta-alusta tarjoaa tiedot keskitetysti noin 300.000 sosiaali- ja terveysalan ammattilaisen käyttöön.
 
Kokonaisarvoltaan noin 20 miljoonan euron KanTo-järjestelmään tallennettavan potilastiedon määrä kasvaa nopeasti. Datan arvioidaan saavuttavan jopa 500 petatavun rajan seuraavan vuosikymmenen aikana. Viimekädessä data arkistoidaan EMC Centera CAS -arkistointijärjestelmiin.

- Uusi keskitetty kansallinen potilastietojärjestelmä mahdollistaa täysin uudenlaiset toimintatavat koko sosiaali- ja terveyssektorille Suomessa. Kaikilla alan ammattilaisilla on - perustuen sopimukseen kunkin kansalaisen kanssa - käytettävissään tarvittavat potilastiedot, riippumatta edellisen hoitokerran sijainnista tai antajasta. Edistykselliseen tiedonhallintateknologiaan perustuva KanTo mahdollistaa jatkossa hoitoprosessien tehostamisen, sanoo Kansaneläkelaitoksen (Kela) atk-päällikkö Markku Suominen.
 
Kela vastaa kansallisen potilastietojärjestelmän rakentamisesta yhteistyössä Fujitsun kanssa. Tietojärjestelmälle rakennetaan erilliset tuotanto-, testi- ja kehitysympäristöt.

Järjestelmän sähköinen reseptipalvelu otetaan käyttöön jo vuoden 2008 aikana. Potilasarkisto ja kuvantaminen puolestaan otetaan käyttöön vuonna 2009."


http://www.itviikko.fi/ratkaisut/2008/03/17/kansallinen-potilastieto-pyorii-emcn-tekniikassa/20087834/7


Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Original Wiik, on 19. 02. 2009 04:04
Voisiko joku Laihialaisista virkamiehistä tai naisista laittaa samalla kun käyvät täällä lukemassa kansalaisten, tosin tuomittua keskustelua, jonkin linkin mistä selviäisi paikka ja aika mistä Laihialainen ihminen saisi sitä yhteiskunnan julkisilla verovaroilla tarjoamaa terveydenhoitoa ja kuinka siinä täytyy menetellä.

Olen siitä hieman huolissani,  kun kaikesta huolimatta minäkin vanhenen ja tilastojen mukaan silloin pakostakin riski kasvaa että tarvitsee jonkinlaista rohtoa joskus. Minulla on kyllä toistaiseksi oman auton käyttöön mahdollisuus jos se on välttämätöntä matkan tai muun syyn takia.  Hyvä olisi selvitä myöskin tarvitaanko kuinka monen päivän eväät joukkoon.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Juolukka on 19. 02. 2009 13:01
En ole virkamies/valtuutettu mutta ihmettelen  eikö OW lue postiansa??? Tämä tiedote on jaettu jokaiseen laihialaiseen kotiin ja asiasta  oli suuri lehtikirjoitus paikallislehdessäkin heti vuodenvaihteen jälkeen.!!!

http://www.kyronmaantk.fi/templateperus.asp?lang=1&sua=1&s=8&q=y

ja sieltä pdf-linkki " ESITE_Yhteistoiminta-alueiden_palvelut.pdf "

Suora linkki - jos toimii:
http://www.kyronmaantk.fi/documents/key20090219181459/dokumentit/ESITE_Yhteistoiminta-alueiden_palvelut.pdf


http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/pdf.html Linkki kertoo mikä on pdf ja mistä sen voi ladata ilmaiseksi.

Voisiko joku Laihialaisista virkamiehistä tai naisista laittaa samalla kun käyvät täällä lukemassa kansalaisten, tosin tuomittua keskustelua, jonkin linkin mistä selviäisi paikka ja aika mistä Laihialainen ihminen saisi sitä yhteiskunnan julkisilla verovaroilla tarjoamaa terveydenhoitoa ja kuinka siinä täytyy menetellä.


Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: herkkoo on 08. 03. 2009 09:09
En ole virkamies/valtuutettu mutta ihmettelen  eikö OW lue postiansa??? Tämä tiedote on jaettu jokaiseen laihialaiseen kotiin ja asiasta  oli suuri lehtikirjoitus paikallislehdessäkin heti vuodenvaihteen jälkeen.!!!

http://www.kyronmaantk.fi/templateperus.asp?lang=1&sua=1&s=8&q=y

ja sieltä pdf-linkki " ESITE_Yhteistoiminta-alueiden_palvelut.pdf "

Suora linkki - jos toimii:
http://www.kyronmaantk.fi/documents/key20090219181459/dokumentit/ESITE_Yhteistoiminta-alueiden_palvelut.pdf


http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/pdf.html Linkki kertoo mikä on pdf ja mistä sen voi ladata ilmaiseksi.

Voisiko joku Laihialaisista virkamiehistä tai naisista laittaa samalla kun käyvät täällä lukemassa kansalaisten, tosin tuomittua keskustelua, jonkin linkin mistä selviäisi paikka ja aika mistä Laihialainen ihminen saisi sitä yhteiskunnan julkisilla verovaroilla tarjoamaa terveydenhoitoa ja kuinka siinä täytyy menetellä.
Acrobat readerin voi ladata esim http://get.adobe.com/fi/reader/

tai kevyemmän pdf lukija Foxit readerin esim http://www.foxitsoftware.com/downloads/

Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Juolukka on 20. 06. 2009 11:11
Terveydenhuollon uuteen aikaa kuuluu myös Laihian apteekin pysyvästi supistetut aukioloajat.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Senja on 30. 06. 2009 19:07
Terveydenhuollon uuteen aikaan kyllä kuuluu saada palvelut omasta terveyskeskuksesta.
On kohtuutonta vaatia sairaitten ihmisten ajavan kymmeniä kilometrejä palvelun saamiseksi,
iltapäivisin ja iltaisin.
Palvelut pitäisi saada läheltä  ainakin klo 22:n.

Ei mikään estä esim. Vaasalaisia tulemasta Laihialle, vaikkai joka toinen ilta,
lääkäripalveluja saadakseen. Näin toteutuisi tasapuolisuus palvelujen suhteen.
Näin luotaisiin näyttö jo siitä, mitä tulisi tapahtumaan mahdollisen kuntaliitoksenkin
varalle. Väkisinkin miettii mitä tapahtuu palveluille tulevaisuudessa.
Lääkäreille kunnon palkka työstä, varmasti tulijoita olisi.

Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: AD on 30. 06. 2009 19:07
Terveydenhuollon uuteen aikaan kyllä kuuluu saada palvelut omasta terveyskeskuksesta.
On kohtuutonta vaatia sairaitten ihmisten ajavan kymmeniä kilometrejä palvelun saamiseksi,
iltapäivisin ja iltaisin.
Palvelut pitäisi saada läheltä  ainakin klo 22:n.

Ei mikään estä esim. Vaasalaisia tulemasta Laihialle, vaikkai joka toinen ilta,
lääkäripalveluja saadakseen. Näin toteutuisi tasapuolisuus palvelujen suhteen.
Näin luotaisiin näyttö jo siitä, mitä tulisi tapahtumaan mahdollisen kuntaliitoksenkin
varalle. Väkisinkin miettii mitä tapahtuu palveluille tulevaisuudessa.
Lääkäreille kunnon palkka työstä, varmasti tulijoita olisi.


Senja hei
Oletko sitä mieltä että tasapuolisuuden nimissä tulisi Vaasalaisten ajaa Laihialle joka toinen ilta saamaan terveyspalveluja.
Oletkohan nyt aivan aikuisten oikeasti tosissasi?
Oletko myös ajatellut millainen on se terveydehuolto Laihialla/kuinka se pystyy hoitamaan Vaasalaiset?
Koetas nyt vielä harkita kirjoitustasi uudelleen.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Senja on 30. 06. 2009 19:07
Tarkoitin tietenkin, että Laihialla päivystys tapahtuisi silloin
Vaasan lääkäreitten voimin, näin alueellinen tasapuolisuus toteutuisi.
Eikö AD olisi kohtuullista, että suunta olisi, ainakin joskus, näinkin päin?
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Pekka Puupää on 30. 06. 2009 19:07
Laihian terveyden huolto on kauhiassa jamassa!mielenterveystoimistoonkaan ei pääse silloon ku haluaa vaikkolis kuinka hullu!kaikkiin hulluummat on kuulemma joutunu poistumahan vaasahan.sielä ei hullut erotu katukuvas niinku laihialla!näin on tosi niinku minoon itte puupää pekka!meiltähän tämä käy!
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: AD on 30. 06. 2009 20:08
Tarkoitin tietenkin, että Laihialla päivystys tapahtuisi silloin
Vaasan lääkäreitten voimin, näin alueellinen tasapuolisuus toteutuisi.
Eikö AD olisi kohtuullista, että suunta olisi, ainakin joskus, näinkin päin?

Asiassa on kaksi puolta, se musta ja valkoinen.
Mielestäsi olisi oikein että Vaasan lääkärit ajaisivat Laihialle hoitamaan sekä Laihian että Vaasan hoidokkeja.
Laihian terveyskeskuksen tilojen kokoa en tunne, eikä varmaankaan Vaasan lekurit tiloja saatikka tapoja.
Kun suhteutan Vaasan asukamäärää Laihialaisiin epäilen että asiakkaiden määrä jää suhteettoman pieneksi
ajatellen Laihialaisia potilaita.
Ei Varmaankaan vihreätkään näe operaatiossa mielekkyyttä, enkä usko kenenkään ekonomistin kannattavan aatettasi.
Koeta Senja ajatella asiaa simppelisti, miltä sinusta tuntuisi ideasi Vaasalaisena/ jos olet realisti Laihialainen/ts. nuuka miten näkisit ehdotuksesi?
 
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Senja on 30. 06. 2009 20:08
AD, mietihän vähäsen.
Esim. Kurikan kaupunki, kuntaliitos Jurvan kanssa.
Päivystys jakaantuu muistaakseni vaihdellen Ilmajoen, Kurikan Jurvan kesken.
Tässä toteutuu tasapuolisuus, riippumatta asukasmäärästä.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: AD on 30. 06. 2009 20:08
AD, mietihän vähäsen.
Esim. Kurikan kaupunki, kuntaliitos Jurvan kanssa.
Päivystys jakaantuu muistaakseni vaihdellen Ilmajoen, Kurikan Jurvan kesken.
Tässä toteutuu tasapuolisuus, riippumatta asukasmäärästä.
Mikähän liitos on meillä Vaasalaisilla Laihian kanssa? Senja Rakas?
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Senja on 30. 06. 2009 20:08
AD, yhteistyösopimukset.
Toivottavasti kuntaliitoskin tapahtuu lähivuosina.
Nyt ne toimintamallit pitäisi näyttää.
Eihän Laihia voi jäädä sitten palveluiltaan Vaasan periferiaksi,
eli, ei sitten enää mitään palveluita lähellä.

Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: AD on 30. 06. 2009 20:08
AD, yhteistyösopimukset.
Toivottavasti kuntaliitoskin tapahtuu lähivuosina.
Nyt ne toimintamallit pitäisi näyttää.
Eihän Laihia voi jäädä sitten palveluiltaan Vaasan periferiaksi,
eli, ei sitten enää mitään palveluita lähellä.


Woe,Woe Senja, itsekin jos vain horoskoopit menevbät kohdalleen muuta sekä rakkaan vaimoni että Viiru.kissamme kanssa Laihiallepäin.
En vain näe vaatimuksiasi vaikka Laihialainen olisinkin järjellisinä.
Et nähtävästi itsekään löydä mielekkäitä, todellisia perusteita.
AD
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Senja on 30. 06. 2009 20:08
Mitäs tuo Pekka Puupää nyt noin.
Laitetaan se helteen syyksi, kun noin Laihialaisia suomii.
Helle tekee monelle kepposet.
Meillä on hyvä Juha lääkäri, että kyllä palvelu normaalina aikana pelaa.

Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: AD on 30. 06. 2009 20:08
Mitäs tuo Pekka Puupää nyt noin.
Laitetaan se helteen syyksi, kun noin Laihialaisia suomii.
Helle tekee monelle kepposet.
Meillä on hyvä Juha lääkäri, että kyllä palvelu normaalina aikana pelaa.


No eikös sitten kaikki ole hyvin, jatketaanko tätä rataa?
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Vierailija on 30. 06. 2009 22:10

Meillä on hyvä Juha lääkäri, että kyllä palvelu normaalina aikana pelaa.

Mitä Juhan jälkeen?

Vaasaan huristaa parissäkymmnessä minuutissa.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Tapio Osala on 30. 06. 2009 22:10
Pienet ylityöllistävät, vajaamiehitetyt terveyskeskukset eivät houkuttele nuoria lääkäreitä. Jopa Vaasalla on suuria vaikeuksia saada tk-lääkäreitä virkoihinsa, vaikka palkanlisiä on maksettukin.

Myös Keskussairaala potee suurta lääkäripulaa, esim. psykiatria jopa katastofalista (potilaat ja omaiset ei marssi barrikadelile!).

On tietysti ihan kiva tavoite saada pitää maaseudullakin tk-palvelut lääkäreineen ja jopa päivystyksnineen mutta kovin realistista se ei ole tulevaisuudessa,
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Vierailija on 01. 07. 2009 06:06
Tyhmempikin laihialainen tajuaa tätä palstaa lukiessa, että viimeinen virhe on liittyä kuntaliitoksen myötä Vaasaan.

Palvelut on tarkoitus keskittää Vaasaan mutta Kurikan suunnan valinnassa lääkärit ajavat potilasta lähinnä olevalle vastaanotolle.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: herkkoo on 03. 07. 2009 12:12
Tyhmempikin laihialainen tajuaa tätä palstaa lukiessa, että viimeinen virhe on liittyä kuntaliitoksen myötä Vaasaan.

Palvelut on tarkoitus keskittää Vaasaan mutta Kurikan suunnan valinnassa lääkärit ajavat potilasta lähinnä olevalle vastaanotolle.

Kylä näi o

Kurikalla on selkeästi intressejä hoitaa koko aluetta tasapuolisesti

Vaasaa ei voisi tasapuolisuus vähempää kiinnostaa
Tasapuolisuus ei toteudu edes Vaasan sisällä!

Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Tapio Osala on 03. 07. 2009 12:12
Kurikan suunnan valinnassa lääkärit ajavat potilasta lähinnä olevalle vastaanotolle.

Kuinka tuo tarkalleen toimii? Montako lääkäriä ajelee ympäri suur-Kurikkaa? Mikä on lääkäritilanne a) Kurikassa b) Laihialla? Paljonko on väestöä/lääkäri?

Onko Kurikka ilmaissut jollain rintamalla halunsa liittää Laihia itseensä?

---

Sinänsä ei mielestäni Vaasa mitään kuntaliitoksia kaipaa. Hyvin pyyhkii näinkin.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: herkkoo on 03. 07. 2009 18:06
Kurikan suunnan valinnassa lääkärit ajavat potilasta lähinnä olevalle vastaanotolle.

Kuinka tuo tarkalleen toimii? Montako lääkäriä ajelee ympäri suur-Kurikkaa? Mikä on lääkäritilanne a) Kurikassa b) Laihialla? Paljonko on väestöä/lääkäri?

Onko Kurikka ilmaissut jollain rintamalla halunsa liittää Laihia itseensä?

---

Sinänsä ei mielestäni Vaasa mitään kuntaliitoksia kaipaa. Hyvin pyyhkii näinkin.


Vaasan talous on nyt niin heikossa hapessa että tuskin kelpaa Kurikalle :)

Vain täydellisiä suorituksia kelpuutetaan

Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Tapio Osala on 05. 09. 2009 22:10
Sekö Kurikka että Vaasa ovat hyvin varakkaita kaupunkeja.

Kummankaan ei pitäisi pyydellä mitään kuntaa liittymään itseensä. Tulkoot hattu kourassa, ilman ehtoja pyytelemään, kuten Jurva teki.

Laihia sai nyt jatkoaikaa itsenäisyysponnisteluilleen kun Vaasa lähti auttamaan terveyspalveluiden järjestämisessä.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Kaviaari on 11. 09. 2009 12:12
Osalan on turha pullistella. Laihian terveyspalvelut voidaan järjestää Seinäjoen kanssa, jos homma ei rupia pelaamaan Vaasan suunnassa. Ehkä saatais paremmin kuntaan lääkäreitä, ku ei oo ruotsinkieli peikkona...
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Professional on 12. 09. 2009 18:06
Osalan on turha pullistella. Laihian terveyspalvelut voidaan järjestää Seinäjoen kanssa, jos homma ei rupia pelaamaan Vaasan suunnassa. Ehkä saatais paremmin kuntaan lääkäreitä, ku ei oo ruotsinkieli peikkona...


Kaviaarin on turha pullistella siellä suljetussa taloudessa.

Ja jättää sen lääkärilainailun myös vähemmälle muista kunnista, sekä pitää vain ne
omat Korealaisensa, niinkuin esim. siellä oman sairaalansa infossa.

Noilla liksoilla, kun ei nääs parempata ole tiedossa..
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Tapio Osala on 12. 09. 2009 23:11
Osalan on turha pullistella. Laihian terveyspalvelut voidaan järjestää Seinäjoen kanssa, jos homma ei rupia pelaamaan Vaasan suunnassa. Ehkä saatais paremmin kuntaan lääkäreitä, ku ei oo ruotsinkieli peikkona...
Ei tässä mitään pullistella. Kukin kunta saa tehdä mitä lystää. Meillä on lääkäripulaa ihan tarpeeksi ilman naapurikuntiakin. Minä en näe mitään lisäarvoa tulevan nykyvaasalaisille kuntaliitoksista. Naapurikuntien asukkaat kylläkin hyötyisivät ja paljon. Mutta virkamiehillä ja poliitikoillahan se valta vähenisi/katoaisi. Siitä kenkä puristaa.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: herkkoo on 15. 09. 2009 21:09
Se on nyt ainakin tullut todistettua ettei Vaasa liitynnästä ollut mitään hyöytä, päin vastoin, tietotekniikkakin hyppäsi syvälle kivikauteen

Jatkossa voisi harkita kaikkien  terveyspalvelujen kilpailuttamista ostopalveluina kuten esim. Lapuan kaupunki teki


Muuten olen kyllä edelleen sitä mieltä että  terveyspalvelut pitäisi järjestää kuten Ruotsissa eli valtio vastaa kokonaisuudesta, ei rupiset sh-piirit

Terveyspalveluja ei voi jättää pelkästään RKP kyläpoliitikkojen varaan vaan laajempaa näkemystä pitää ollaEDIT :

Miten pieni Lapuan kaupunki saa lääkäriasiatkin kuntoon mutta kaikella ns. "osaamisella" rehentelevä Vaasa ei saa yhtäkään lääkäriä aikaseksi???

"Lapualla pääsee nopeasti lääkäriin

Julkaistu: 21.02.2008 18:58

Lapualla ei tarvitse jonottaa lääkäriin ns. kiireellisimmissä tapauksissa. Vs. perusturvajohtaja Sirkka Eväsoja sanoo, että ajanvarauksen perusteella pääsee varsin nopeasti lääkäriin eli aina samana päivänä, kun ajanvaraukseen on soittanut.

- Meillä lääkäritilanne on todella hyvä. Lääkäreitä on tällä hetkellä kymmenen"


http://www.ilkka.fi/Article.jsp?article=323745

Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Senja on 20. 09. 2009 12:12
Turha valittaa Laihialla lääkäripulasta.
Kunnon palkka lääkäreille, niin pian olisi paikat täytetty.

Mielestäni yhteistyö Vaasan kanssa on järkevin vaihtoehto
jo etäisyyksienkin vuoksi.
Ei ole mieltäylentävää täältä lähteä
Vaasaan päivystykseen, joten iltavastaanotto olisi perusteltua. (klo 22)
Täällä vastaanotossa sanotaan jo aamupäivällä,
ettei ole vapaita lääkäriaikoja.
Seinäjoelle matka pitenisi huomattavasti. Sairaana se tuntuisi mahdottomalta ajatukseltakin.

Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: PELIMIES on 21. 09. 2009 14:02
Terve pitkästä aikaa. Tähän terveydenhuollon uuteen aikaan voisi ottaa enemmänkin kantaa mutta olen jäävi tietyiltä osin.

Mielestäni kunta voisi olla aktiivinen johonkin yksityiseen lääkäripalveluja tuottavaan yritykseen kuten esim. Mehiläinen tai vastaava. He voisivat käydä keskustelun siitä, että millä ehdoilla ja hinnoilla heillä olisi reusrsseja/halukkuutta perustaa toimipiste Laihialle. Siis yhden lääkärin ja yhden vastaanottovirkailijan toimipiste. Lääkärikäynninhän maksaisi tietysti kuluttaja. Oli se sitten 50 euroa tai 75 euroa per käynti mutta kenellä on varaa ( siis oman terveyden kannalta ) soittaa Laihian tk:hon aamulla joka myy ei oota ja se syy miksi tulee ei oota on taruakin ihmeellisempi mutta olen jäävi puhumaan siitä sen enempää.

Ja en usko että tilanne muuttuu mentäessä Vaasaan. Siis ensin soitat aamulla Laihian Tk:hon ja saat ei oota sitten sairastat koko päivän kotona ja menet illalla jonottamaan 3-4 tuntia Vaasaan ja huonoimmassa tapauksessa et saa apua. Siis siinä ei ole järkeä että iltavastaanotto kunnan järjestämänä tai oikeammin sanottuna yhteistoiminta-alueen järjestämänä palaa vaan täytyy olla joku muu vaihtoehto ja se vaihtoehto on yksityinen lääkäriasema ja mielummin vielä lapsiin erikoistunut lääkäri. Katsokaas aikuisilla on mahdollisuus odottaa ja kärsiä mutta kun lapsi sairastaa niin se ei halua odottaa ja kärsiä ja yleensä siinä kärsii vanhempi enemmän, kun ei voi auttaa sairasta lasta.

Tietysti tästä on helppo puhua kun ei itse lääkärillä käy enkä kävisikään kunnallisella vaikka olisi tarve.

Kärsin mielummin ja odotan ihmettä. Kuten esim. AIKA parantaa haavat jne.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: herkkoo on 21. 09. 2009 16:04

Tämän päivän pohjallisessa luki että laihialaisia ja vähäkyröläisiä odotettua vähemmän päivystyksessä Vaasan pääterveysasemalla, no tietenkin koska kaikki menee suoraan yksityiselle kun nykyinen systeemi ei toimi
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Vierailija on 22. 09. 2009 04:04EDIT :

Miten pieni Lapuan kaupunki saa lääkäriasiatkin kuntoon mutta kaikella ns. "osaamisella" rehentelevä Vaasa ei saa yhtäkään lääkäriä aikaseksi???

"Lapualla pääsee nopeasti lääkäriin

Julkaistu: 21.02.2008 18:58

Lapualla ei tarvitse jonottaa lääkäriin ns. kiireellisimmissä tapauksissa. Vs. perusturvajohtaja Sirkka Eväsoja sanoo, että ajanvarauksen perusteella pääsee varsin nopeasti lääkäriin eli aina samana päivänä, kun ajanvaraukseen on soittanut.

- Meillä lääkäritilanne on todella hyvä. Lääkäreitä on tällä hetkellä kymmenen"

http://www.ilkka.fi/Article.jsp?article=323745


Herkoolta kymmenen pisteen ja papukaijamerkin arvoinen kirjoitus.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Professional on 22. 09. 2009 04:04

Tämän päivän pohjallisessa luki että laihialaisia ja vähäkyröläisiä odotettua vähemmän päivystyksessä Vaasan pääterveysasemalla, no tietenkin koska kaikki menee suoraan yksityiselle kun nykyinen systeemi ei toimiUskon ja tiedän tämän olevan puppua, eli propagandaa.

Koska suurin osa maakuntien tervisten asiakkaita on vanhempaa ikäluokkaa sekä koululaisia.

Näiden asiat terviksissä ovat pääosin: Labrakokeet ja reseptit.

Lisäksi nämä asiat hoidetaan mainiosti päiväsaikaan oman kunnan terviksissä ja mahdolliset
akuutimmat "slaagit" sitten suoraan sairaalassa.

Tätä tukee myöskin maakuntien, eli tässä tapauksessa Vähis ja Laihia kasvaneet asiakasjonot
jotka yleensä myös puretaan urakalla, käytännössä "mitäs sinulle nyt tänään kuuluu"
mentaliteettia käyttäen.

Kaikki, eivätkä varsinkaan Laihialaiset siis toki yksityiselle joka "kutinasta" lähde
vaan sairaudet pyritään hoitamaan aina ns. itselle halvimman mukaan.

Ja siihen ja vain siihen, tämä koreografia on käsikirjoitettu..
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: PELIMIES on 22. 09. 2009 13:01
Jos Lapualla on tuo tilanne niin samalla matematiikalla Laihialla pitäisi olla 5,3 lääkäriä.

Enpä nyt kerkiä perehtyä Lapuan taloustilanteeseen eli onko miinuksella vai plussalla mutta jos Laihialla olisi tuo 5,3 läääkäriä niin kai me sitten oltais miinuksella ja pahasti. Toki nyt on sillä tavalla koominen tilanne että Laihia tekee todennköisesti plussaa vuonna 2009 ja teki viime vuonna 2 milj. plussaa joka tietysti käytettiin edellisten vuosien alijäämän paikkaukseen. Mutta jos plussan teko jatkuu niin onko tarkoitus vain tehdä plussaa plussan perään ja mitä enemmän sen parempi. Vai pitäisikö esim. Laihialaisiin veronmaksajiin ja heidän perheisiinsä kokonaisuudessaan ottaa aktiivisempi ote. Siis tulla niin sanotusti maanpinnalle Laihialaisten luo ja alkaa investoimaan ihmisiin.

Laihialaiset maksavat veroja noin 24 milj. euroa ja koko Laihian konsernit mukaan lukien liikevaihto lienee tuolla 45 milj. euron paikkeilla. Eli ainakin puolet menoista katetaan Laihialaisten verotuloilla.

Näin ollen oikeudenmukaisuutta on se, että Laihialaisiin investoidaan.

No monitoihihalli tuli Laihialaisille. Urheilukenttä tulee kunnostettuna Laihialaisille. Jätevedenpuhdistamon korjaus tuli Laihialaisten hyväksi. Tk:n muutokset hoivaosastoineen tuli Laihialaisten hyväksi. jne. Terveyspalvelujen muutos kuntayhtymästä Yhteistointa-alueelle tehtiin Laihialaisten hyväksi mutta nyt vaan ei saada konkretisoitua sitä mikä siinä oli niin hyvää.

Asian täytyy olla niin että kehityksen suurin jarru on todennäköisesti Lääkärien TES ja tehdyt työsopimukset. Muuten jos olisin johtavassa asemassa tuossa organisaatiossa niin määräisin yhden hyvän pätevän lääkärin Laihialle vaikka sitten 2 kuukautta kerrallaan kukin vuorollaan. Mutta koska näin ei tehdä täytyy lääkäreiden työsopimuksissa ta TESsissä olla jokin asia joka tätä jarruttaa.

Jos lääkäreitä on niin vähän että ne ei riitä edes Vaasan päähän niin sitten on jotakin mätää koko organisaatiossa ja alueessa ja palkkauksessa. Luulisi nyt jonkun olevan kiinnostunut Vaasaan ja Vaasan seudulle sijoittumaan. Ei tää nyt niin kamala paikka ole vaikka meillä ei liigajoukkuetta jääkiekossa olekaan. Ei oo Lapuallakaan. Ja on paljon muuta mitä Lapualla ei ole. Toki ruotsin kielestä on voitu tehdä tähänkin asiaan sellainen MÖRKÖ että hakijoita on tasan 0.

Missäs muuten ruotsinkielinen lääkärioppilaitos on ja mihin he sijoittuvat valmistuttuaan. Vai onko meillä sellainen ? Onhan meillä ruotsinkileinen opettajainkoulutuslaitoskin ja he sijoittuvat usein Vaasaan.

NO, kuka tässä nyt mitään lääkäriä tarvitsee. Jos ei sauna, terva ja viina auta niin se kuolemaksi.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: Professional on 22. 09. 2009 16:04

Pelimiehen arviot liippaavat senverran läheltä realismia, että se vaatinee lisätukea näin maalaisvoimin.

Eli kovinhan pitää olla itseensä kyllästynyt lääkäri, että sijoittuisi ankealle Laihialle

Vähänkyrön "kasvukeskuksesta" puhumattakaan.

Syyhän on todellakin Tes, joskin sekään auttanee junttiloissa viihtymään.

Paras ratkaisu saattaisi olla tällainen Saksan mallin ihmishuutokauppa, jossa työnhakija
hinnoittelee netissä itseään työnantaja parhaan hinta/laatusuhteen valiten.

Laihia tosin mieluimmin lainaa lekuria muualta, vakinaisen optioita nuukaillessaan
eli yhteistoimintapiiri vie edelleen voiton.

    Mitä tulee viinaan ja tervaan, auttaisiko tuo jokavuotinen sianliete stunttailu mihinkään.?
Title: Vs: Terveydenhullon uusi aika
Post by: herkkoo on 24. 03. 2011 14:02

.

"Kaskinen ostaa päivystysapua Satakunnasta"

http://www.pohjalainen.fi/Article.jsp?article=560917&utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=maakunta

Ollaankohan me täydellisesti väärien tahojen kanssa yhteistyössä, voihan urakoitsijatarjontareviiriä laajentaa vaikka mihin suuntiin

.
Title: Vs: Terveydenhullon uusi aika
Post by: peili on 24. 03. 2011 20:08
Laihiakin saa Vaasasta kaiken sen palvelun mitä Laihia on valmis maksamaan, mutta jos ei kukkaronnyöriä avata laihian kunnantalolla nin sitten kansalaiset saa tyytyä vähempään, ei niitä kuluja ulkopaikkakuntalaisille makseta palvelutuottajan pussista kyllä maksumääräys pitää tulla Laihialta.
Title: Vs: Terveydenhullon uusi aika
Post by: herkkoo on 25. 03. 2011 00:12

.

Tämä on tärkeä ennakkopäätös sikäli että ulkoistetut osat terveyspalveluista voi ostaa vapaasti mistä tahansa, vaikka sitten Satakunnasta

.
Title: Vs: Terveydenhullon uusi aika
Post by: manteiro on 10. 11. 2011 14:02
http://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/rkp-lla-on-kovat-piipussa-1.1094900

Molskis! Tulin taas visiitille, kun siellä Laihialla on sukulaisiakin. Ja juuret!

Terveys ei näköjään ole huolettanut laihialaisia puoleen vuoteen. Edes Rkp:n suunnittelema sairaanhoitopiirin vaihto sinne jonnekin kauas (Turku) ei tunnu saavan laihialaisten hiirikäsiin vipinää.
Päivän Pohjalainen julkaisi Marjatta Vehkaojan (linkki) ytimiin käyvän ja asiantuntevan kannanoton ärkkopeen kielipollittisesta, yksisilmäisestä edunvalvonnasta. Tässä tai lehdessä, vassokuu!

Eikä sitten pidä mennä halpaan, että muka saa valita hoitopaikkansa, älkää uskoko! Kyllä keinot eväämiselle löytyvät, jos halutaan - ja kyllä halutaan!
Title: Vs: Terveydenhullon uusi aika
Post by: herkkoo on 12. 11. 2011 09:09

.

Tämä on epävirallista mutu-tietoa mutta käsitykseni on että laihialaiset käyvät eteläpohjanmaan sairaanhoitopiirissä syntymässä eli ovat äänestäneet jaloillaan jo ennen syntymää

.
Title: Vs: Terveydenhullon uusi aika
Post by: herkkoo on 12. 11. 2011 20:08

.

Mielenkiintoinen kohta oli paperimediassa että Vaasan kaupungin omien selvitysten mukaan Vaasan ruotsinkieliset kuuluvatkin Helsingin sairaanhoitopiiriin???????

Eli laihialaisetkin voi varmaan liittyä suoraan Helsingin sh-piiriin??? Mitä turhia välikappaleita enää välissä aikaa haaskaamassa

.
Title: Vs: Terveydenhullon uusi aika
Post by: herkkoo on 14. 11. 2011 22:10

.

Koska se on kuulemma ihan sama mihin sh-piiriin kuulutaan niin kuin tuolta ylempää voi lukea niin voitais liittyä vaikka Kuopion sh-piiriin jos sellainen on olemassa ja saada lukea ensimmäisenä omia hoitotietoja netistä

Kuopio. Sähköinen potilastiedon arkisto otetaan käyttöön ensimmäisenä Kuopiossa.

"Kuopiolaisille arkisto merkitsee sitä, että omat potilas- ja hoitotiedot voi tulevaisuudessa tarkistaa internetissä. Palveluun kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Hoitotiedot pysyvät arkistossa ajan tasalla. Arkiston avulla terveydenhuollon henkilökunta voi välittää potilaan tietoja muihin hoitopaikkoihin. Tietojen siirtäminen eteenpäin vaatii potilaan luvan."

http://www.hs.fi/kotimaa/Kuopiossa+potilas+voi+tutkia+hoitotietojaan+netiss%C3%A4/a1305549323222

.
Title: Vs: Terveydenhullon uusi aika
Post by: herkkoo on 16. 11. 2011 03:03

.

Valmistautumisen siirrosta EP:n sh-piiriin voi aloittaa, on annettu vapaat kädet"Valmistelun puutteista viis, RKP:n mielipide oli valmiina. RKP:n enemmistö saneli jälleen kerran omasta ryhmähuoneestaan päätöksen. Kokoukselle oli ilmoitusasia, että RKP vaatii Pohjanmaan liiton puoltavan Vaasan sairaanhoitopiirin miljoonapiirin vaihtoa, joten kannanoton valmistelu jatkuu tältä pohjalta.

Siinä missä vaasalaiset vaativat vaihtoehtojen (Turun ja Tampereen) vertailua ennen alueellista päätöksentekoa, rkp-läinen edustaja totesi: "Koska vertailua ei ole tehty ja asia on hyvin valmisteltu, olen Turun kannalla"!

Kokouksen aikana RKP:sta jopa ammuttiin, että vaasalaisten Tampereen audienssin aikana keskustelusta tekemäni tekninen muistio ei olisi vastannut totuutta ja että sanakin Tampereen puolesta tosiasiassa tarkoittaisi, että keskussairaalamme ja sen työpaikat halutaan ajaa alas!

Mistä RKP luulee löytävänsä yhtäkään vaasalaista luottamushenkilöä, joka ei hae ja vaadi ratkaisua, joka on sekä Vaasan sairaanhoitopiirin potilaille, heidän omaisilleen että sairaalan tulevaisuuden kannalta paras mahdollinen.

Nyt esillä olevissa kysymyksissä RKP on suuri ja Vaasa pieni!

Tämmöisillä hyökkäyksillä RKP tarkoituksella karkottaa Vaasan työssäkäyntialueeseen kuuluvia suomenkielisiä Kyrönmaan kuntia Etelä-Pohjanmaan syliin sekä tekee karhunpalveluksen seudullemme ja sen tulevaisuudelle."

http://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/rkp-lla-on-kovat-piipussa-1.1094900

.
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: herkkoo on 21. 01. 2020 11:11
Vaikka Parkano nyt ei olekaan Laihiaa niin tiettyjä yhteneväisyyksiä on löydettävissä ja hyvä seurata mitä Parkanossa tapahtuu

Parkanon kotihoito ajautui syvään kriisiin: "Kyllähän se niin vakava on kuin vain voi olla"

Parkanon kotihoidon tuottava 9Lives purki yllättäen sopimuksensa.

Avi tarkkaillut jo pitkään

"Parkanon kotihoito on ollut jo ennen tätä aluehallintoviraston selvityksessä puutteiden vuoksi. Matveisen mukaan ongelmat eivät ole syntyneet heidän aikanaan, vaan juontavat vuosien takaa.

Matveinen kertoo, että aluehallintovirasto teki tarkastuskäynnin Parkanon kotihoitoon vuonna 2019 sekä helmikuussa että syyskuussa.

Parkanon ja Kihniön kotihoito siirtyi ensihoito- ja sairaankuljetusyhtiö 9Livesille alihankintasopimuksella toukokuussa 2019. Kotihoidon asiakkaita on vajaat 300, joista Parkanossa lähes 200. Ongelmat ovat koskeneet erityisesti Parkanoa.

Kyseessä on ensimmäinen ja ainoa sopimus, jonka 9Lives on tehnyt kotihoidon tuottamiseksi. Tavoitteena oli kehittää kotihoitoa hyödyntämällä 9Livesin kokemusta ambulanssitoiminnasta.

Kaupunki myöntää puutteet

Kotihoidon kriisi vetää Parkanon kaupungin terveysjohtajan vakavaksi.

– Kyllähän se niin vakava on kuin se nyt vain voi olla, sanoo Parkanon terveys- ja hyvinvointijohtaja Taina Niiranen.

Niirasen mukaan kaupunki pyrkii huolehtimaan, että asiakasturvallisuus ei vaarannu.

– Kyllä siellä puutteita on ollut. En niitä lähde tässä yksilöimään, Niiranen sanoo.

Niirasen mukaan kaupunki, Kolmostien Terveys ja 9Lives ovat yrittäneet korjata puutteita jo jonkin aikaa.

– Jo toista viikkoa on yhdessä tehty asian eteen töitä.

Onko asiakasturvallisuus vaarantunut?

– En voi suoraan sanoa, että on, mutta joissakin tilanteissa se on ollut ainakin hyvin lähellä, Niiranen sanoo.

Niirasen mukaan henkilökunta on venynyt esimerkiksi tekemällä pitkiä vuoroja.

Niiranen arvioi, että 9Livesin ja Kolmostien Terveyden näkemys kotihoidosta ei ole ollut yhteneväinen. Yritysten väliseen sopimukseen Niiranen ei ota kantaa.

– Minulle se näyttäytyy niin, että ihan niin tarkkaan ei ole alkuvaiheessa sovittu siitä, millaista se palvelutuontanto itse asiassa on.

Niiranen arvioi, että ongelmien ratkaiseminen voi helpottua nyt, kun 9Livesin lähdön jälkeen kuviossa on yksi toimija vähemmän.

Aluehallintovirasto jatkaa Parkanon kotihoidon tarkkailua. Virasto on velvoittanut kaupungin auttamaan epäkohtien poistamisessa"

https://yle.fi/uutiset/3-11162437


Riitelyä oikeudessa, ketjuttamista, kanteluja: Parkanon piti olla malliesimerkki siitä, miten hoidetaan sairaat ja vanhukset, mutta toisin kävi

Parkanon kaupungin terveyskeskuksessa oli vuosituhannen vaihteessa liian vähän lääkäreitä. Silloinen Parkanon kaupunginjohtaja heitti vastavalmistuneelle Mikko Wirénille haasteen, että jos Wirén löytäisi avoimiin virkoihin tekijät, hän saisi palkankorotuksen.

Wirén hankki lääkärit. Samalla syntyi liikeidea ja Pihlajalinna vuonna 2001.

15 vuotta myöhemmin Parkanon kaupunki oli Suomen ensimmäisiä, joka ulkoisti koko sosiaali- ja terveyspalvelunsa yksityiselle yritykselle eli Pihlajalinnalle.

Nyt Mehiläinen on ostamassa Pihlajalinnan. Parkanon kotihoito on sen sijaan ajautunut syvään kriisiin.

– Kyllähän se niin vakava on kuin vain olla voi, kuvasi Parkanon terveys- ja hyvinvointijohtaja Taina Niiranen kotihoidon tilannetta viime perjantaina.

Urakat pilkotaan osiin

Terveyspalveluista voi olla Parkanon mallin mukaan tulossa vähän kuin rakennusprojekteja. Jokin yritys saa kokonaisurakan ja urakkaa pilkotaan sitten osiin.

Näin se käytännössä menee nyt Parkanossa:

    Parkano ostaa sote-palvelut Pihlajalinnalta.
    Palvelut toteuttaa Kolmostien terveys -yritys, jonka Pihlajalinna ja Parkanon kaupunki omistavat yhdessä.
    Tämä yritys puolestaan ulkoisti Parkanon ja Kihniön kotihoidon ensihoito- ja sairaankuljetusyhtiö 9Livesille.

Paitsi ettei mene. 9Lives-yhtiö päätti juuri purkaa sopimuksensa, koska Kolmostien terveys oli sen mukaan rikkonut sopimusta. Yritys ei ollut tyytyväinen saamiinsa korvauksiin ja työntekijöiden pätevyyteen.

Nyt osapuolet syyttävät toisiaan. Kolmostien terveyden mielestä 9Lives tiesi, mikä kotihoidon tilanne Parkanossa oli.

– Odotimme kumppaniltamme kotihoidon kokonaisvaltaista kehittämistä, mutta tilanne ei kuitenkaan edennyt parempaan suuntaan, sanoo Kolmostien terveyden toimitusjohtaja Tero Järvinen."

Kunnat ajautuvat napit vastakkain

Jotta suo olisi vielä syvempi, myös naapurikunnat Kihniö ja Parkano riitelevät. Parkanon ja Pihlajalinnan yritys tuottaa Kihniön sote-palvelut, eikä Kihniö ole ollut niihin tyytyväinen.

Kunnanjohtajat ovat kiistelleet yleisönosaston välityksellä. Kihniön mielestä palvelut ovat heikentyneet, Parkanon mukaan parantuneet. Kihniö on haastanut Parkanon oikeuteen."

https://yle.fi/uutiset/3-11166039
Title: Re: Terveydenhullon uusi aika
Post by: herkkoo on 29. 03. 2020 13:01
Terveydenhuoltoon joustavasti liittyvä tai siis näihin nykyisiin aikoihin kun yhä harvempi on fyysisesti työpaikalla tässä tehtävän vähän vaikeuttamiseksi selostus vain lontoonkielellä, tuossa siis vähän jäljitelty lontoon maanalaisen karttaa soveltuvasti

"The only travel plans you need to have right now. Stay safe and maintain social distancing."

(https://media-exp1.licdn.com/dms/image/C5122AQEY-6kvF61tsQ/feedshare-shrink_800/0?e=1588204800&v=beta&t=k6dcL8Fe_WnmVaxmx44N3BJqJX6aJDrhh2hEJc7p9G4)

https://media-exp1.licdn.com/dms/image/C5122AQEY-6kvF61tsQ/feedshare-shrink_800/0?e=1588204800&v=beta&t=k6dcL8Fe_WnmVaxmx44N3BJqJX6aJDrhh2hEJc7p9G4 (https://media-exp1.licdn.com/dms/image/C5122AQEY-6kvF61tsQ/feedshare-shrink_800/0?e=1588204800&v=beta&t=k6dcL8Fe_WnmVaxmx44N3BJqJX6aJDrhh2hEJc7p9G4)