Author Topic: Pohjalainen  (Read 187938 times)

0 Members and 13 Guests are viewing this topic.

Offline Roikale

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 191
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #200 on: 29. 10. 2007 12:12 »
Pohjalainen lanseerasi joku vuosi takaperin kovaan ääneen ärhäkän kaupunkitoimituksensa. Mitä muuta tämä toimitus tekee kuin kerran viikossa julkaistavan "Espalta" -nälvimispalstan? Maakuntatoimittajien kädenjälki näkyy lehdessä paljon vaasalaisia enemmän. Evijärvellä on asvaltoitu pätkä tietä - stop the press! Tosi-liitekin on täynnä STT:ltä ostettuja juttuja korinpunonnasta ym. mielenkiintoisesta.

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Uutispulaa Pohjalaisessa
« Reply #201 on: 30. 10. 2007 08:08 »
Seinäjoki on ikään kuin Sepänkylä Mustasaaressa – vain hieman isommassa mittakaavassa.

Mitä seinäjokelainen tekee, kun haluaa lähteä oikein kunnalla seikkailemaan? Tulee Vaasaan ajelemaan hisseillä.

Tätä juuri tarkoitin!

Evijärvellä on asvaltoitu pätkä tietä - stop the press! Tosi-liitekin on täynnä STT:ltä ostettuja juttuja korinpunonnasta ym. mielenkiintoisesta.

Tätäkin tarkoitin!

Tämän päivän lehden koko etusivu uhrattu jollekin Nurmon ja Ylistaron kiistalle aluekappeleista. Kylläpä kiinnostaa.

Lisää esimerkkejä, joita tarkoitin, vassokuu!
Vaasassa yritettiin vuosia sitten julkaista päivälehteä pelkästään vaasalaisten asioiden käsittelemiseksi. Ei riittänyt tarpeeksi kiinnostusta. "Ei edes kaupunki tukenut!"
Joten valitettavasti joudumme sietämään myös suomenkielisen makunnan uutisia.

Me vaasalaiset olemme juuriltamme etelä-pohjalaisia, emme niitä parempia, vaikka osaisimmekin muutaman sanan rååtsia!

Gogolin Hattu

 • Guest
Re: Pohjalainen
« Reply #202 on: 06. 11. 2007 05:05 »
Yle huomioi foorumissa käydyn keskustelun laittamalla linkin keskusteluun.  Pohjalaisessa ei foorumikeskustelusta tiedetä mitään.

Offline Reino Kolmonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1396
 • Gender: Male
 • Kansalle voimaa työväenliikkeestä
  • View Profile
  • reino kolmonen
  • Email
Re: Pohjalainen
« Reply #203 on: 22. 11. 2007 21:09 »
Lokakuun vallankumouksen muisto ja opetus elää

Pohjalaisessa Jyki Iivonen porvariston edusmiehenä käsitteli kolumnissa Lokakuun vallankumousta tyypillisesti porvariston ja rahavallan näkökulmasta. Todeten jopa, että mikään kansa ei ole kärsinyt neuvostovallasta yhtä paljon kuin venäläiset itse. Onko Iivonen kysynyt sitä Venäläisiltä, jotka antoivat kyselyssä ylivoimaisen tuen Neuvostojärjestelmälle, joka takasi taloudellista ja sosiaallista turvaa kansalaisilleen. Samassa kyselyssä markkinatalousjärjestelmä sai muutaman prosentin tuen kansalaisilta.

Venäjällä vietettiin marraskuun 7 päivä vallankumouksen 90-vuotispäivää ja kohta myös Suomessakin vietetään Suomen itsenäisyyden 90 vuotispäivää. Suomen kommunistinen puolue viettää myös 90 vuotista taivaltaan. Ilman Venäjän työläisten voittoisaa taistelua tsaarinvallan ja kapitalismin kukistamisesta Venäjällä, ei olisi myöskään Suomea. Olisi vain kapitalistisen Venäjän yksi osa-alue Suomi.

Venäläiset tuntevat hyvin oman menneisyyden, siellä voi melkein sanoa on maailman korketasoisin koulujärjestelmä. Neuvostoliiton kaatumisesta johtuneen notkahduksen jälkeen on maa menossa, jo taas joka tasolla kovaa vauhtia eteenpäin.

Historialliset nimet, joita porvaristo ja Iivonenkin yrittää koko ajan vääristellä Lenin, Stalin edustivat työväenluokkaa ja Hitler kapitalistiluokkaa – porvaristoa. Kapitalismi ei kaatunut Hitlerin kaatumiseen, mutta Lenin ja Stalinin työväenvalta kaatui, ei taistelussa fasismia vastaan vaan Neuvostoliiton kaatuessa.

Neuvostoliiton aika ei ollut aukko historiassa. Eikä Neuvostoliiton jälkeinen Venäjä edusta tsaarin Venäjän jatkuvuutta, sen jälkeen kun on ylitetty 74 vuoden historiallinen jakso. Venäjä edustaa solmupistettä, jossa kohtaavat sosialismiin siirtymän umpikuja, Venäjällä ja restaudaation mahdottomuus kapitalismin rappeutumiskriisin aikana.

Lokakuun sykli ei ole sulkeutunut ja historia ei ole loppunut. Eletään ylimeno kautta, joka tulee yhdistämään lokakuun katkennutta lankaa. Ihmiskunnan esihistoria on se, mikä kohta loppuu, luokkayhteiskunta, työnriisto ja luokkasorto. Todellinen historia alkaa vasta silloin.
« Last Edit: 22. 11. 2007 21:09 by Reino Kolmonen »

Oiva Rikas

 • Guest
Re: Pohjalainen
« Reply #204 on: 23. 11. 2007 07:07 »

...kohta myös Suomessakin vietetään Suomen itsenäisyyden 90 vuotispäivää. Suomen kommunistinen puolue viettää myös 90 vuotista taivaltaan.
Sillä erotuksella, että Suomi-neito porskuttaa elinvoimaisena eteenpäin, samalla kun SKP viruu henkitoreissaan...

Historialliset nimet, joita porvaristo ja Iivonenkin yrittää koko ajan vääristellä Lenin, Stalin edustivat työväenluokkaa ja Hitler kapitalistiluokkaa – porvaristoa. Kapitalismi ei kaatunut Hitlerin kaatumiseen, mutta Lenin ja Stalinin työväenvalta kaatui, ei taistelussa fasismia vastaan vaan Neuvostoliiton kaatuessa.
Työväen valta Neuvostoliitossa pysyi pystyssä kauhun voimalla. Stalin tapatti omia kansalaisiaan enemmän, kuin Hitler juutalaisia. Perilliset yrittivät ylläpitää järjestelmää, joka kuitenkin kaatui omaan mahdottomuuteensa..


Globbari

 • Guest
Re: Pohjalainen
« Reply #205 on: 25. 11. 2007 16:04 »
Politiikka pois politiikasta ja viihdettä tilalle

Pohjalaisen päätoimittaja Mantila mielipidekirjoituksessaan tekee politiikkaa kuolemalla, poliittisella ja ihan oikean kuoleman mielikuvilla.

Henkilöitä, hallituksia ja oppositioita. Pohjalaisen päätoimittaja toteaa mielipidekirjoituksessaan tänään, että siinä ei ole mitään ihmeellistä, että oppositio kampittaa hallitusta sen kuin ehtii. Itse asiassa se on opposition homma, haukkua, parjata ja piinata.

Pieniksi ovat menneet poliittiset asiat päätoimittajalla. Ei ole Mantilalla enää oikeistoa eikä vasemmistoa. On vain vallassa olevat ja luokaton oppositio, jonka tehtävänä on haukkua hallitusta. Näin siis piiripieni pyörii!

Peeveli

 • Guest
Re: Pohjalainen
« Reply #206 on: 08. 12. 2007 10:10 »
Pohjalainen julkaisi tänään näkyvästi Esko Ahon haastaatelun etusivullaan. Jutussa ei sanallakaan mainittu Ahon olleen Vaasassa Logset Oy:n tilaisuudessa juhlapuhujana yhtiön julkistaessa uuden metsäkonemallistonsa eilen Botniahallissa. Ilman Logsetin tilaisuutta Pohjalaisella ei olisi ollut tilaisuutta haastatella Ahoa näin taloudellisesti.

Samanlaisen virheen Pohjalainen teki muutama viikko sitten kirjoittaessaan laajan haastattelun Miss Suomi Noora Hautakankaasta. Silloin haastattelun sponsorina oli kauppakeskus Galleria Wasa, jonka 2-vuotisviikon avajaispäivänä Miss Suomi oli vetonaulana. Myöskään silloin etusivun tärkeimmän jutun yhteydessä ei sanallakaan mainittu Galleria Wasaa.

Hyvien tapojen mukaista olisi kertoa myös siitä tilaisuudesta, joka on tuonut mielenkiintoisen vieraan Pohjalaisen ulottuville ja siten tehnyt mahdolliseksi jutun tekemisen.

Tuollaisia isoja juttuja ei tehdä hetkessä. Toimittaja on käyttänyt paljon vieraan aikaa. Aikaa josta vieraan paikalle hankkinut yritys on maksanut. Tuskinpa toimittaja on edes kysynyt lupaa tilaisuuksien järjestäjiltä...
« Last Edit: 08. 12. 2007 10:10 by Peeveli »

Offline Reino Kolmonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1396
 • Gender: Male
 • Kansalle voimaa työväenliikkeestä
  • View Profile
  • reino kolmonen
  • Email
Re: Pohjalainen
« Reply #207 on: 08. 12. 2007 14:02 »
Tänään kirjoitti Vaasalainen vaikuttaja Olavi Antila  FM mielipidepalstalla, että Hitler ja häneen liittyvä fasismi ansaitsee oman patsaan.

LOKAKUUN VALLANKUMOUS VENÄJÄLLÄ TOI SUOMELLE  ITSENÄISYYDEN

Todellakin, jos Venäjällä ei olisi kukistunut Tsaarin ja sitä kautta kapitalistien valta,
olisi edelleen Suomi jatkanut elämää Suuren Venäjän maan vallan alaisena. Olihan Tsaarin valta osa myös Suomen porvariston valtaa. Tuolloin suomalainen pääoma liikkui näiden maiden välillä vapaasti ja vasta Lokakuun vallankumous tämän katkaisi. Eli kanasalista itsenäisyyttä ajattelevan Suomalaisen porvarinkin pitäisi olla onnessaan siitä, että Venäjällä tapahtui vallankumous.

Urho Kekkonen oli tällainen kansallinen porvari, joka ymmärsi Suomalaisen kansallisen itsenäisyyden merkityksen. Kekkonen teki kaikkensa sen eteen. Kekkonen ymmärsi myös Venäjän kommunistipuolueen johtajan Vladimir Iljitsh Leninin merkityksen Suomen itsenäisyydelle. Mutta maamme silloiselle porvaristolle se ei heti kelvannut, vaan länsimaiden piti ensin maamme porvaristoa kehottaa hakemaan tunnustusta itsenäisyydelle Venäjän kommunisteilta ja Leniniltä.

Mutta yksityiselle liike-elämälle lokakuun vallankumous oli katastrofi, koska heidän koko bisnes kaatui Venäjän markkinoilla, eikä nousutkaan kuin vasta vuoden 1945 jälkeen.

Suomessa porvariston nyrkki suojeluskunnat ja lapuanliike harjoitti aina vuodesta 1918 alkaen jatkuvaa vihankylvöä SKP:tä ja muuta radikaalia vasemmistolaista toimintaa vastaan. Tuolloin SKP oli kielletty puolue ja sen varallisuus siirtyi oikeistolaistuneelle SDP:lle.

Toisaalta porvaristo jatkoi myös vihankylvöä Venäjää vastaan aina siihen asti, että se lopuksi johti sotaan Venäjää vastaan, mutta eivät saaneet ulkoista  tukea kuin fasistiselta Saksalta. Tämä sota olikin viedä koko itsenäisyyden Suomelta ja olisikin vienyt, jos fasistinen Saksa olisi voittanut sotansa sivilisaatiota vastaa.

Lokakuun vallankumous toi koko maailman sorretuille vapautta kapitalismin ikeestä. Lokakuun vallankumous oli yhteiskunnallinen maanjäristys. Eikä sitä voinut kukaan välttää, eikä sitä voinut saada aikaan minkään pienen klikin vetoomuksilla.

Neuvostoliiton kaatuminen sai aikaan offensiivin historia uudelle tulkinnalle, mutta nyt se näyttää kaatuvan epäjärjestykseen, kansantalouksien ajautumiseen romahduksien partaalle ja heidän aloittamat sotansa ovat hävitty, kuten Irakin ym. vastaavien.
Lokakuun 1917 avautunut sykli ei siis ole sulkeutunut. Lokakuun painajainen palaa historian käytäviin ja koputtaa kapitalistiluokan oville. Maailmalla on merkkejä siitä, että vasemmistolainen politiikkaa palaa ja näin lokakuun vallankumous jatkuu maailmalla.

Ja Suomelle on hyvä merkki se, että on ymmärretty Leninin iso merkitys Suomen kansalliselle itsenäisyydelle maailman kansojen joukossa. Leninin patsaalle on paikka meidän suomalaisten sydämessä edelleen ja sen paikka olisi tietenkin Helsinki. Nyt onkin jo Lenin muistomerkkejä Turussa ja Tampereella, jossa toimii Lenin museokin.
« Last Edit: 08. 12. 2007 14:02 by Reino Kolmonen »

belurisk

 • Guest
Re: Pohjalainen
« Reply #208 on: 08. 12. 2007 15:03 »
Edellisen kirjoituksen johdosta...
Reino Kolmosella vaikuttaa olevan aivan omat historian oppikirjat sekä tutkimukset.  Samoin kuten tulkinnat.
Kommunistisiin ja totalitaarisiin yhteiskuntiin on aina liittynyt sanan- ja julkaisuvapauden rajoittaminen sekä vapaan äänioikeuden estäminen ja erimieltä oleminen.  Demokratiassa nämä asiat ovat mahdollisia eikä tiedotusvälineitä kontrolloida.
Itse en ole sen paremmin oikeistolainen kuin kapitalistikaan.
Pitäköön Kolmonen Leninin patsaan sydämessään, jos niin haluaa.
« Last Edit: 08. 12. 2007 16:04 by belurisk »

belurisk

 • Guest
Re: Pohjalainen
« Reply #209 on: 08. 12. 2007 17:05 »
No joo.  "Kauhujen Galleriasta" en tiedä, se olikin zoukki Pentti Sukselta.
Mutta todella on hyvä pitää mielessä se, mihin ns. "suurmiehet" kykenevät vallanhimossaan ja vainoharhaisuudessaan.  Surkeintahan oli se, että näillä kolmella mainitulla johtajalla oli takanaan kannattajansa ja tukijansa sekä isminsä/aate.  Kiihkoilu jonkin uskon tai aatteen puolesta keinoja kaihtamatta kuvitellun tavoitteen saavuttamiseksi ja uhreista välittämättä on pelottavaa - tänä päivänäkin.
Ihmisten kiihottaminen ja manipulointi on valitettavasti arkipäivää edelleenkin.  Pohjoismainen hyvinvointiyhteiskuntakin myöskin oireilee ja sairastelee.
Korjausliikkeille olisi tarvetta suuntauksessa.
Tällä foorumilla kirjoittajilla on halu osallistua ja vaikuttaa kansalaistasolla.

Offline präntööläinen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 226
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #210 on: 10. 12. 2007 09:09 »
Pohjalainen tänään RG line-asiassa:
Quote
. Esityksessä olleen teknisen virheen vuoksi asia jouduttiin kuitenkin käsittelemään uudelleen ja tuki hylättiin niukasti äänin 26-25. Kaupungin kannalta alkuperäistä ehdotusta edullisempi uusi esitys jäi pöydälle viime viikolla

Pohjalainen ei poikkeuksellisesti kertonut kuka oli artikkelin kirjoittanut. Oliko niin, että päätoimittaja oli korjannut toimittajan tekstiä ja siitä syystä oli kirjoittajan nimi pois?

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Pohjalainen
« Reply #211 on: 11. 12. 2007 17:05 »
Kriittisenä mediakuluttajana panin merkille samat arvolataukset uutisessa. Juuri nuo tummennetut kohdat sisältävät selkeitä viestejä ja kannaottoja uutisen kirjoittajalta.

Onkohan se niin, että silloin kun toimittajaa ei manita, on kyseessä päätoimittaja?

Oiva Rikas

 • Guest
Re: Pohjalainen
« Reply #212 on: 11. 12. 2007 17:05 »

Mikähän mahtaa olla oikeasti syy Pohjalaisen yhä laskeviin tilaajaamääriin?

foliohattu

 • Guest
Re: Pohjalainen
« Reply #213 on: 11. 12. 2007 20:08 »

Mikähän mahtaa olla oikeasti syy Pohjalaisen yhä laskeviin tilaajaamääriin?


Tässä yksi entinen tilaaja ilmoittautuu. Pohjalaisen journalismi näytti minulle liian paljon pienen piirin etujen lobbaamiselta.

Lehdessä on myös paljon ostettuja uutisia maailmalta. Nämä ovat auttamatta vanhentunutta tietoa jo painoon tullessaan. Tiedän nämä asiat yleensä 1-3 vrk ennen kuin niistä mainitaan Pohjalaisessa.

Toivoisin Pohjalaiselta (tai joltain toiselta paikallislehdeltä!?) enemmän paikallista otetta. Tutkivaa journalismia. Vähemmän rabbeutunutta ja elitististä "veronmaksajat on tyhmää karjaa" -tyyppistä kirjoittelua.

Oleellista on myös se mitä jätetään kertomatta.

Olen ikäni ollut innokas Kokoomuksen kannattaja, mutta viime vaalien jälkeen tilanne on alkanut dramaattisesti muuttumaan. Vaikuttaa siltä, että vastuullisen markkinatalouden sijaan oltiin sittenkin ajamassa vastuutonta korporatismia. Veronmaksajana näkisin mielummin vapaata markkinataloutta.

Mistä tämä poliittinen avautuminen? Siitä syystä, että Pohjalainen maistuu ja haisee joka rivillä Kokoomukselta. Ennen se ei häirinnyt niin paljon kuin se on viime aikoina alkanut häiritsemään.
« Last Edit: 11. 12. 2007 20:08 by foliohattu »

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #214 on: 03. 01. 2008 13:01 »
Pohjalainen jakaa mielipiteet kuten mikä tahansa olevainen asia. Pahin arvostelu tuntuu tulevan niiden taholta, jotka eivät lehteä tilaa tai eivät edes lue sitä. Pohjalainen ei tietenkään ole tarkoitettu eikä toimitettu sellaisille henkilöille.
Pitkäaikaisena kestotilaajana yllekirjoittanut katsoo itsellään olevan oikeus Pohjalaisen arvosteluun. Yllekirjoittanut pitää vielä lehden yleisestä linjastakin kovasti, paria poikkeusta lukuunottamatta myös toimittajat ovat lukijakuntansa asialla.

Päivän Pohjalaisen pääkirjoitus pohtii naivistisesti Vaasan seudun kuntaliitosasiaa ikäänkuin sen kehitys olisi kaikkien seutulaisten yhteinen asia. Kirjoittaja ei ymmärrä, miksi RKP jarruttaa kiivaasti kuntaliitoksia (Vaasa-Mustasaari), josta seuraisi kuitenkin automaattisesti Vaasan imagon kasvu ja sitä myöden alueen vetovoima lisääntyisi voimakkaasti?! Myös RKP:n painovoima Vaasassa kasvaisi, tottakai.
Niinpä niin. Tähän asti aivan oikein. Pääkirjoittaja unohtaa, ehkä tahallaan, että Vaasan kehitys toisi kaupunkiin juuri suomalaista, suomenkielistä väkeä. Fakta!
Juuri tuonkaltaista kehitystä ja asukasluvun kasvua Taxellin paradoksi pitää peitetysti pahimpana uhkana ruotsalaisuudelle Suomessa. Mitä voimaakkaampi kehitys, sitä nopeammin se tietää ruotsalaisuuden väljähtymistä ruotsalaissuomessa. Kaksikielisyys johtaa yksikielisyyteen, sanoo Chr. Taxell.
Myös ruotsinkielinen rahvas uhrataan panttivangiksi RKP:läisen eliitin hyväksi. Mielpiteen vapaus ei toteudu RKP:n sisällä.

Pohjalaisen pitäisi tajuta, että Mustasaaren ruotsinkieliset eivät tule luopumaan vapaaehtoisesti hallintokieli-ruotsistaan. Siitä pitää RKP:n hegemonia ja viivytystaistelu huolen! Katukilvetkin halutaan säilyttää pääosin vain ruotsinkielisinä, eikö kielilaki koskekaan kaikkia?!

Vaasan laajentuminen onkin hoidettava muita teitä, vai mitä Pohjalainen?

JK. Pohjalainen on ainut päivälehti, joka ei salli sivuillaan vapaata mielipiteen ilmaisua. Kriittiset maksulliset tekstaritkin joku "kerberos" sensuroi ankaralla kädellä. Yllekirjoittanutkin erehtyi kerran, mutta vain kerran, lasku on vielä tulemati. 
 
   
« Last Edit: 03. 01. 2008 13:01 by manteiro »

Analyyssi

 • Guest
Re: Pohjalainen
« Reply #215 on: 03. 01. 2008 21:09 »
Quote from: manteiro

Päivän Pohjalaisen pääkirjoitus pohtii naivistisesti Vaasan seudun kuntaliitosasiaa ikäänkuin sen kehitys olisi kaikkien seutulaisten yhteinen asia. Kirjoittaja ei ymmärrä, miksi RKP jarruttaa kiivaasti kuntaliitoksia (Vaasa-Mustasaari), josta seuraisi kuitenkin automaattisesti Vaasan imagon kasvu ja sitä myöden alueen vetovoima lisääntyisi voimakkaasti?! Myös RKP:n painovoima Vaasassa kasvaisi, tottakai.
Niinpä niin. Tähän asti aivan oikein. Pääkirjoittaja unohtaa, ehkä tahallaan, että Vaasan kehitys toisi kaupunkiin juuri suomalaista, suomenkielistä väkeä. Fakta!
   

... ja ruotsinkielistä väkeä! Fakta!! Tästähän tulisi koko Suomen suurin ruotsinkielisten kaupunki. Eikö niin? (Vai onko Vaasa sitä jo?) Tulisiko RKP:stä jopa alueen suurin puolue? Ainakin Vaasa-Korsholm alueen suurin puolue siitä tulisi. Nyt en ymmärrä.. Ruotsinkielisten määrä ja valta vain kasvaisi. Puhummeko manteiro eri asiasta? Suurkunnan vetovoiman me molemmat näemme kyllä samalla tavalla, eli imua tälle alueelle tulisi rutkasti lisää!! Suurkunnan markkinointiarvo nousisi ja sillä on merkitystä, myös ratahankkeessa.


Lainauksia Pohjalaisesta:

Mielestäni Pohjalainen puffaa hyvin ja pääkirjoitus on kokonaisuutena hyvin kirjoitettu. En minäkään ole lehden suosikkeja ja monta kertaa on ollut aikeissa vaihtaa blaadettiin. Ehkä se päivä vielä tulee. Nyt kuitenkin olen manteiron kanssa aika jyrkästi eri mieltä.

Sähkörataa lobataan seuraavasti:

"Vaasan ja Seinäjoen välisen rautatien sähköistäminen, joka on syytä runnoa väkisin hallituksen liikennepoliittiseen selontekoon. Mieluimmin vielä tarkoin päivämäärin, jotta hankkeen aloittamista ja rahoittamista ei enää kukaan pääse estämään tai vesittämään.

Sähköistäminen ei ole rahakysymys. Siitä on vain jostakin syystä tullut hanke, jolle on ollut melkein mahdoton osoittaa todellista poliittista goodwillia. Parinkymmenen miljoonan suuruinen investointi ei merkitse Suomen kokoisessa maassa yhtään mitään, varsinkin kun se tukisi tämän länsikulman taloudellista menestystä entisestään.

Riittävä poliittinen tahto on sen sijaan puuttunut. Miksi on puuttunut, sitä on mahdoton selittää."


Kuntaliitosta lobataan seuraavasti:

"TOINEN YLEISKUVAA rumentava seikka on rannikon kykenemättömyys kuntaliitoksiin. Uuden suurkunnan luominen Vaasasta ja sitä ympäröivistä kunnista pitäisi olla itsestäänselvyys.

Mutta eipä vain ole. Esimerkiksi Vaasa ja Mustasaari ovat luonnollisia kumppaneita, ne sopisivat toisilleen täydellisesti. Maankäyttö helpottuisi, hallintoa voisi tehostaa, rahaa säästyisi, palvelut paranisivat.

Ja ennen kaikkea: alueen vetovoima lisääntyisi heti. Imagolla on merkitystä. Vaasa naapureineen on suuressa vaarassa jäädä muiden maakuntakeskusten varjoon vain oman saamattomuutensa vuoksi.

ASUNTOMESSUVUOTEEN ISTUISI hyvin se, että Vaasan ja Mustasaaren johtavat virka- ja luottamusmiehet jossakin messumainoksessa yhdessä toteaisivat, miten hyvällä tolalla asiat täälläpäin ovat ja miten aikeena on neuvotella tuo häiritsevä kuntaraja pois, kunhan tästä vain keretään.

Pysähtyneisyyden ajan tulisi vihdoin päättyä. Jos Mustasaaren epäröinnin syynä on pelko Taxellin paradoksin toteutumisesta, ollaan pahasti harhapoluilla. Kielilaki ja Vaasan kaupungin hallintosääntö antavat ruotsinkielisille niin vahvan aseman, ettei parempaa enää voi kuvitellakaan.

Kieliraja ei saa olla kuntarajojen peruste aikana, jolloin ikääntyvä väestö, kasvavat terveydenhoitomenot ja kiristyvä kilpailu asukkaista ja työvoimasta käyvät päälle kuin pommikonelaivue."


Pääkirjoittaja ei revittele kummastakaan asiasta liikaa, homma pysyy hanskassa eikä mene överiksi. (Revittely ja piikittely, onkin ollut meidän hommaamme täällä.) :)

Ratahankkeesta kirjoitetaan mielestäni niin osuvasti kuin vain suinkin osataan. Riittää kun siinä painotetaan: "Vaasan ja Seinäjoen välisen rautatien sähköistäminen, joka on syytä runnoa väkisin hallituksen liikennepoliittiseen selontekoon." Olen tässä täysin Pohjalaisen kanssa samaa mieltä, nyt tarvitaan kyynerpäitä ja niitä ei ole syytä säästellä. Tässä vihjastaan jo suoraan Pohjanmaan poliitikoille, että hoitakaahan homma. Keinoista viis, me odotamme teidän tekevän työnne.

Kuntaliitoksessa on valittu osuva linjaus, kun asiasta puhutaan itsestään selvyytenä ja sopivan määrätietoisesti. (Ainakaan vielä ei voida ketään liitokseen pakottaa.) Käytetään ruotsinkieltä sopivasti sytykkeenä, silti hihoja polttamatta. Sitten vielä käytetään kätevästi diplomatian sovinnon elettä, kun vihjataan, että: "ASUNTOMESSUVUOTEEN ISTUISI hyvin se, että Vaasan ja Mustasaaren johtavat virka- ja luottamusmiehet jossakin messumainoksessa yhdessä toteaisivat, miten hyvällä tolalla asiat täälläpäin ovat ja miten aikeena on neuvotella tuo häiritsevä kuntaraja pois, kunhan tästä vain keretään."

Pohjalainen toi täysin selväksi, mikä on lehden kanta. Ei haukuttu, räksytetty, vaan sopivasti ohjattiin keskustelua itse asiaan ja siihen mistä on kysymys. Jäin vain kaipaamaan parin lauseen verran vihjaulua virkamiesten ja poliitikkojen työpaikkojen tai vallan katoamisesta. Tämä oli tällä kertaa tietoisesti jätetty pois. Ehkä hyvä niin, nyt vastustajatkaan eivät ota jutusta nokkiinsa. Ehkä ajattelevat, että mikä ettei. Voisihan noiden kanssa vakavastikin asiasta neuvotella. Ehkä, ehkä ei..


Pohjalaisessa myös Håkan Nordman selvittelee toimintaansa rata-asiassa. Se on turhaa. Hoidahan Håkan kavereidesi kanssa, tämä sähköratahanke ja tuo kuntaliitos kotiin, niin alan kehumaan Sinua välittömästi. Tällä hetkellä pitäydyn siihen, mitä olen aikaisemminkin sanonut. Minua ei siis tämä jälkikirjoittelu vakuuttanut.


Kuinka paljon lehteä saa lainata. Vai riittääkö, kun lähde on mainittu?

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #216 on: 06. 01. 2008 09:09 »
... ja ruotsinkielistä väkeä! Fakta!! Tästähän tulisi koko Suomen suurin ruotsinkielisten kaupunki. Eikö niin? (Vai onko Vaasa sitä jo?) Tulisiko RKP:stä jopa alueen suurin puolue? Ainakin Vaasa-Korsholm alueen suurin puolue siitä tulisi. Nyt en ymmärrä.. Ruotsinkielisten määrä ja valta vain kasvaisi. Puhummeko manteiro eri asiasta? Suurkunnan vetovoiman me molemmat näemme kyllä samalla tavalla, eli imua tälle alueelle tulisi rutkasti lisää!! Suurkunnan markkinointiarvo nousisi ja sillä on merkitystä, myös ratahankkeessa.
Eipäsjuupas!
Meikäkin syyllistyy A-n tavoin liian pitkiin teksteihin, eihän niitä kukaan jaksa lukea alkulauseita pidemmälle. Fakta!
Fakta on myös se, että Suomen oloissa kaksikielisen paikkakunnan kehityksen myötä kunta suomalaistuu. Siitä on Suomenniemellä esimerkkejä vaikka kuinka paljon, jos on ymmärrystä.
Mistä niitä ruotsinkielisiä muuttaisi esimerkiksi Vaasaan? Ruotsistako? Ruotsinkielisten suhteellinen osuus pienenee Vaasassakin koko ajan, vaikkei mitään erinomaista kehitystä tapahdukaan.
Mustasaari kasvaa, kasvun myötä on vain ajan kysymys, koska asukkaista enemmistö on suomenkielisiä.

RKP on jo nyt Vaasan suurin puolue ja sen huomaa!
D`Hondt anttaa puoluehegemonialle kasvot monilla alueilla - vaalitapaa ollaankin muuttamassa vastoin Kepun ja RKP:n vastaanpanoa.

Tieto luo tuskaa! Pohjalainen antaa tietoa maltillisesti, vain hyvin harvoin kieliasioihin otetaan oman talon puolesta kantaa. Puh.joht. St. Wallin on toki eri mieltä, on moittinut lehteä muutamia kertoja ruotsalaisvastaisuudesta, mm. tekstiviesteissä Wallin on "rasismia" huomannut.

Yllekirjoittaneen kanta on (vastoin Pohjalaisen kantaa), että Vaasa tulee toimeen vallan hyvin ilman Mustasaarta! Paras ratkaisu olisikin puhkaista Mustasaaren kautta käytävä suomenkieliseen Suomeen.

Sen luulisi sopivan niin RKP:lle kuin Pohjalaisellekin!   

Offline suoraan asiaan

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 252
  • View Profile
  • Email
Re: Pohjalainen
« Reply #217 on: 06. 01. 2008 10:10 »
"Paras ratkaisu olisikin puhkaista Mustasaaren kautta käytävä suomenkieliseen Suomeen."

Kunhan kerrot miten se on mahdollista.  Tulen hetimukaan talkoisiin.

Offline Pokartti

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 592
 • Gender: Male
 • acgt on kaikki? K P-I t!
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #218 on: 07. 01. 2008 11:11 »
"Paras ratkaisu olisikin puhkaista Mustasaaren kautta käytävä suomenkieliseen Suomeen."
Kunhan kerrot miten se on mahdollista.  Tulen hetimukaan talkoisiin.
Helsinkiläiset tietävät sen, että kuinka puhkaistaan reikä vahvaa ruotsalaisuutta harjoittavaan "Ruotsalaissuomeen".
Joko YLE on SVT?
HS = Röyhkeää lehtimiestaidottomuutta!
Iltalehti nyt = Pakkoruotsi aina!
Olen allerginen Närpiön tomaateille.
Sanonpa vielä yhden asian: Ahvenanmaa

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Pohjalainen
« Reply #219 on: 07. 01. 2008 12:12 »

Helsinkiläiset tietävät sen, että kuinka puhkaistaan reikä vahvaa ruotsalaisuutta harjoittavaan "Ruotsalaissuomeen".
Quote

No Helsingissä onkin täysi anarkia päällänsä, täällä pohjanmaalla pidetään vielä laillisuutta ja itsemääräämisoikeutta sille kuuluvassa arvossa

VSAHKI

 • Guest
Re: Pohjalainen
« Reply #220 on: 07. 01. 2008 15:03 »
Tuli taas joululomalla käytyä Vaasassa ja luettua paikallista suomenkielistä aviisia. Ihmetellen huomasin että lehden jutuissa tuotiin heti alussa useasti esille Vaasa tai henkilön vaasalaisuus tai vaasalaislähtöisyys. Ei siinä tietenkään mitään pahaa ole, mutta hieman kummaksutti tuo piirre että lähes järjestelmällisesti jutut alkavat sanoilla:Vaasalainen se ja se tai vaasalaissyntyinen se ja se (jos puhutaan ihmisistä). Onko tämä se ainoa paikallinen näkökulma jota pohjalainen tuo? Vai eivätkö jutut kiinnosta ketään jos niissä ei muisteta mainita että tämä henkilö on joskus 20 vuotta sitten asunut tai syntynyt Vaasassa?

Enpä ole Helsinginsanomissa vastaavaa havainnut. 

Offline Rinnewood

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 586
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #221 on: 07. 01. 2008 15:03 »
Tuli taas joululomalla käytyä Vaasassa ja luettua paikallista suomenkielistä aviisia. Ihmetellen huomasin että lehden jutuissa tuotiin heti alussa useasti esille Vaasa tai henkilön vaasalaisuus tai vaasalaislähtöisyys. Ei siinä tietenkään mitään pahaa ole, mutta hieman kummaksutti tuo piirre että lähes järjestelmällisesti jutut alkavat sanoilla:Vaasalainen se ja se tai vaasalaissyntyinen se ja se (jos puhutaan ihmisistä). Onko tämä se ainoa paikallinen näkökulma jota pohjalainen tuo? Vai eivätkö jutut kiinnosta ketään jos niissä ei muisteta mainita että tämä henkilö on joskus 20 vuotta sitten asunut tai syntynyt Vaasassa?

Enpä ole Helsinginsanomissa vastaavaa havainnut. 
Helsingissä suurin osa väestä on junantuomia, vaikka kaikki ovat niin "stadilaisia".. Älä ota henkilökohtaisena herjana, mutta usean kerran kun siellä on tullut käytyä ja juteltu paikallisten (?) kanssa niin heti alkun kysytään että "ooks täält stadist vai landelt.." Voisi olla hieman ärsyttävä piirre ellei sitä ottaisi huumorilla!

Offline Pokartti

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 592
 • Gender: Male
 • acgt on kaikki? K P-I t!
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #222 on: 07. 01. 2008 19:07 »
Helsinkiläiset tietävät sen, että kuinka puhkaistaan reikä vahvaa ruotsalaisuutta harjoittavaan "Ruotsalaissuomeen".
Quote
No Helsingissä onkin täysi anarkia päällänsä, täällä pohjanmaalla pidetään vielä laillisuutta ja itsemääräämisoikeutta sille kuuluvassa arvossa
Ei Suomen pääkaupungissa liene juurikaan mitään anarkiaa. Sanoisinkin, että "Ruotsalaissuomessa" sitä läheltä liipataan.
Kenen itsemääräämisoikeutta pidät tärkeänä?
Mutta katsotaan nyt, Sipoon ruotsalaiset löytävät aina jonkin pilkkuvirheen, josta voi valittaa...
Joko YLE on SVT?
HS = Röyhkeää lehtimiestaidottomuutta!
Iltalehti nyt = Pakkoruotsi aina!
Olen allerginen Närpiön tomaateille.
Sanonpa vielä yhden asian: Ahvenanmaa

doctor

 • Guest
Re: Pohjalainen
« Reply #223 on: 19. 01. 2008 08:08 »
Pohjalaisen pääkirjoituskaarti ei lääketieteellisellä tai sairaanhoidollisella tietämyksellään häikäise. Palkkaa ilmeisesti kuitenkin Mantilalle ja Peltokankaalle maksetaan ja jotain on lehteen raapustettava kun se joka päivä kuitenkin ilmestyy.

Mantilan taannoinen depressiopotilaiden pilkkaus jo tuomionsa saikin.

Nyt innostuu Peltokangas panemaan julkisen sektorin lääkäreitä halvalla täysin Aataminaikuisten luulojensa varassa. Hän väittää, että sairaalan erikoislääkärit omistavat yksityiset lääkärikeskukset ja siksi sinne rientävät jo kesken työpäivän lisää tienaamaan.

Hän puhuu lisäksi yksityisestä terveydenhuollosta ilmeisen tietämättömänä siitä, ettei Suomessa sellaista ole lainkaan. Verovaroin tukee valtio jokaista lääkärikeskusta ja yksityisvastaanottoa n. 25 % liikevaihdosta.  Veroja ja julkisia palveluja kammoksuva Peltokangas voisi tähän perehtyä, jos uskaltaisi.

(Ymmärrän hyvin että laskevien lukija/tilaajamäärien kanssa kamppaileva Pohjalainen haluaa jokaisen euron talteen mutta "Tekstaten" -törkypalsta olisi kyllä syytä lopettaa. Niin kauan kuin siellä sallitaan puskista, ehkä jopa toimittajienkin kännyköistä, nimeltä mainittujen tai tunnistettavien henkilöiden pilkkaus, niin katson oikeudekseni täällä vaasalaisia.infossa lausua vapaasti ajatuksiani Pohjalaisesta ja sen vastuullisista toimittajista)
« Last Edit: 19. 01. 2008 08:08 by doctor »

Offline sähläri

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 26
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #224 on: 22. 01. 2008 14:02 »
Pohjalaisen tilauksen lopetin siksi kun se keskittyy mielipiteenmuokkaukseen eikä uutisten välitykseen. Tekstaten-palsta on törkeää journalismia. Aika pikku rahan takia sitä tehdään mutta kun menee huonosti niin...

Offline Näin On

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 451
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #225 on: 22. 01. 2008 18:06 »
Yksi Pohjalaista lähellä oleva henkilö vaitti silmät kirkkaina että tekstaten palsta on lehden vastine vaasalaisia foorumille.
Ilman muuta Ravirata ihmisasunnoiksi

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #226 on: 23. 01. 2008 14:02 »
POHJALAISEN tekstaten-palsta on "kerberoksen" tarkassa syynissä, vain tyjänpäiväisyydet julkaistaan ja - yllätys, yllätys - St. Wallinin toiveita mukailevasti kaksikielisyyden rikkautta ja eritoten ruotsalaisuutta ihailevat kommentit painetaan ilman muuta lehteen.  Viime aikojen ruotsalaisviestit ovat kaikuja Lindmanin elokuvien yrityksistä puhdistaa ruotsalaisjoukkojen maine.
Yritin aikoinaan vastata, nykyään pidän sentit lompakossani.

Paria toimittajaa lukuunottamatta POHJALAISEN toimitus on ilman muuta ansiokkaasti vaasalaisten ja vaasanseutulaisten puolestapuhuja. Suomenkielisen julkaisun on toki otettava huomioon uutisoinnissa ja artikkelien laadinnassa myös koko levikkialueensa asukkaat ja mainostajat. Mitä isompi levikki, sitä enemmän mainostajia, eikö totta?
Vaasassa ilmestyy pelkkiä kaupunkilehtiä, vieläpä ilmaisia, siitä vaan jos ne riittäävät. Yllekirjoittanut maksaa mielellään kestotilauksen hinnan laadukkaasta suomenkilisestä - yleensä myös -mielisestä lehdestä.

Päätoimittaja Mantila saa monen suomenkielisen tuen esimerkiksi viime sunnuntain pääkirjoitussivun kolumninsa osalta. (Etsikää lehti, lukekaa juttu vielä kerran)!
Mantila esitti terävän vastauksen RKP:n ja VBL:n rajusti ylireagoivaan ruotsinkielen ja ruotsalaisuuden hyökkäävään puolustamiseen Suomessa. Viimeisen päälle tyhjentävä artikkeli, hyvä!

"Pian saamme puolustaa kaksikielisyyden rikkauden sijasta kolmikielisyyden rikkautta". Jopa nelikielisyyden rikkaus on näköpiirissä, kun venäjäkin pääsee sille kuuluvaan historialliseen asemaansa ruotsin rinnalla.

JK. Tuo viimeinen lause sisältää pikkuriikkisen ironiaa, joten tosikot huomioinevat sen. Tosin ankara pakkoruotsitus nostaa omalta osaltaan venäjän arvostusta suomalaisten keskuudessa. Varsinkin itäisessä Suomessa kuohuu!   

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #227 on: 23. 01. 2008 15:03 »
Pohjalaisessa, ei  I. Laukkosen (Vaasa Lehti),  jälkeen ole ollut oikeastaan muuta vikaa kuin omilla aivoilla ajattelevien toimittajien nuusa, eli ammattitaitoisen työvoiman puute.

Kakkosena jo käsitteeksi muodostunut Pohjanmaan autoliikkeiden mainostus invaasio
ikuiseen kulutus ihanteeseen panostaen.

            Puutteita ei siis ole kovin montaa, mutta panevat kuitenkin miettimään.

            Siis, mieluimmin omilla, mahd. tilaajan aivoilla...:-o
« Last Edit: 23. 01. 2008 15:03 by Professional »

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #228 on: 24. 01. 2008 19:07 »
No niin, eli uskottavuus puhuu puolestaan.

n. Viikkoa ennen Lehden kunnianloukkaus oikeudenkäyntiä, Pohjalainen Kolumnoi Pääkirjoitus sivullaan näyttävästi Suomen Oikeuslaitosta ihmetellen:

Miten kaikenmaailman "pikkujutut" ruuhkauttavat Hovioikeuksia, sekä ylläpitävät turhaa byrokratiaa
lähinnä pikkukonnia höösäten.

Kyse oli valitusoikeuden rajaus toimien toiveista, lähinnä vaativampien, sekä suurempien rikosasioiden
jatkokäsittely kaavaan viitaten, eli mielellään vain näihin suurempiin  asioihin keskittyen.

  Mantila kuitenkin päätti itse VALITTAA Hoviin, mielestään suuren rikoksen uuden käsittelyn toivossa
  joka kuitenkin käsitti lähinnä perinteisen kunnianloukkaus julkistamisen hyväksymis operaation
  paikallisen Mediatalon toimesta.

  Mitään epäselvää ei myöskään ns. "Rikoksen" suuruus luokassa liene, saatikka selkeän Tuomion
  perusteissa Sakkoineen, jotka näissä tuloluokissa kuitenkin liikkuvat hyttysenläjäin gategorioissa
  kyseenalaiseen Lehtien sananvapauteen viitaten.

  Samassa yhteydessä voitaisiinkin samaan käsittelyhintaan suorittaa lehden omaksi edukseen
  modaamien , eli muuteltujen mielipiteiden perusteet, jotka kuitenkin kuulunevat samaan
  sananvapauteen, mitä tulee niiden koosteiden suhteen ja etenkin suhteessa sanomaan
  mitä, tai mihin sitä kohdistetaan.

  Ts. Mielipiteet muokataan tai diskataan pelkästään sillä intressillä, onko näillä kirjoituksilla
   arvovaltaa, tahi yhteistyötä painotalon kera, tai mahd. vaikutusvaltaa esim. päättävään
   Valtiovaltaan.

   Huumorimielellä kuitenkin yksityiset kansalaiset saavat aikansa kinastella keskenään
   jonka jälkeen "Tuomarit" näyttäisivät viheltävän pelin poikki ja uudet sisään.

   Yksityisen ja tätä "Yhteistyön" arvovaltaa omaavan keskinäiset mielipiteet ovat kuitenkin
   lähinnä kielletty, tai muutetaan pehmeämpään muotoon, mikäli aihe kiinnostaa.

                         Putinille Terveisiä..
« Last Edit: 24. 01. 2008 19:07 by Professional »

Offline sähläri

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 26
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #229 on: 24. 01. 2008 20:08 »
Nyt näytti Pohjalainen tosiaan mallia siitä mitä on "turha valitus"!

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #230 on: 24. 01. 2008 23:11 »
Nyt näytti Pohjalainen tosiaan mallia siitä mitä on "turha valitus"!

Ainut oikeudenmukaisuus saattaa ruuhkan lisäämisestä huolimatta tapahtua tosin
siinä mielessä, että mikäli alioikeudessa tuomitut, eli rangaistut asianosaiset muutu
käsittelyajan puitteissa nk. "tulottomiksi", maksetaan myös Hovin käsittelykulut
ns. kyseisen Groupin masseista.

Niin no tietysti, jos ei Pohjalaista perinteisesti ihaileva Ilkka ota osaa optioihin.

Mene ja tiedä..:-)

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #231 on: 03. 02. 2008 14:02 »
Nyt näytti Pohjalainen tosiaan mallia siitä mitä on "turha valitus"!

Luin aikoinaan kovin hätäisesti artikkelin tuosta Pohjalainen kontra Oravaisten vastaanottokeskus - eripurasta. Ymmärtääkseni kyseessä oli normaali kriittinen kannanotto vastaanottokeskuksen toiminnasta ja toimintaympäristöstä.
En tunne ko. vastaanottokeskuksen toimintaa muutenkaan kovin hyvin, mutta henkilökohtaisten kokemusten mukaan vastaanottokeskus toimii väärin pakolaisia kohtaan ainakin värvätessään heitä (pakko)ruotsin opiskeluun. Sanovat valinnan olevan vapaa, tuskin kuitenkaan opastavat täysin puolueettomasti Suomen kielisuhteista.
On turha kuvitella, että suuresta maailmasta tulevat pakolaiset tulisivat koko elämänsä asumaan pienessä ruotsalaiskylässä!
Tuskin edes oravaislaiset tulevat toimeen pelkällä ruotsilla, vai?

Lähin isompi kaupunki on Vaasa, johon he ennenpitkää todennäköisesti muuttavat.
Miten Oravaisissa voidaan kuvitella aikuisten pakolaisten tulevan toimeen edes Vaasassa ruotsin alkeistaidoilla. Vastaan itse: Sääliksi käy yhteiskunnasta täysin syrjäytyvät pakolaiset - RKP:n pitäisikin ottaa vastuu asuttamalla ja työllistämällä heidät esim. Närpiöön!

POHJALAINEN on julkaisu, jonka tehtävä on välittää tietoa yhteiskunnan eri osatekijöistä ilman pelkoa ja epävarmuutta itsensä loukatuksi kuvittelemien tahojen painostusta. Kyse on yksinkertaisesti SANANVAPAUDESTA, jonka pitää olla pyhä niin kauan kuin pyritään pysymään objektiivisessa totuudessa. Totuus puolestaan on kovastikin MONIKASVOINEN!

Suomessa tunnetaan ainakin yksi vahva TABU ja se on ruotsalaisuus ja sitä sivuava infra Suomessa! Siitä saavat päättää vain edunvalvoja RKP ja monitahoinen media, joka on valjastettu vahvan ruotsalaisuuden esitaistelijaksi Suomessa.

Vielä kerran: Eläköön sananvapaus Suomessa, sille kannattaa alueensa tärkeimmän median hakea oikeutusta vaikkapa oikeusistuimen kautta!

 

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #232 on: 04. 02. 2008 21:09 »
Tässä mallia Pohjalaisen sananvapaudesta, riippumattomuuden nimeen.

Lehti sisältää erittäin suositun osion, eli Yleinen Mielipide, jonka kirjoitusten kriteerit ovat selvät
tunnetusti niistä säädettyä ns. sananvapauslakiaan mukaillen.

Lehti pidättää kuitenkin itselleen direktiovaltansa puitteissa, muotoilun, lyhentämisen, kuin julkaisu
oikeudenkin, josta kirjoittajien mukaan käytännössä on lisänä seuraavaa:

Nk. Yleisön kirjoitusten toivotaan olevan mahdollisimman tiivistettyjä maksimimäärät alittaen,
koska esim. ajankohtaisen aihepaljouden ja sitä kautta kirjoitusten määrä ylittää palstan tarjoamat
mahdollisuudet.

Keskimääräinen pikaisesti laskettu merkkimäärä näyttäisi oilevan n. 1000-1200 merkkiä, joita lehdessä
näyttää esiintyvänkin pilvin pimein, eri asioita käsitellen.

Tästä ruuhkasta johtuen, varsinaiset mielipiteet jäävät todellakin vain huomiotasolle, joita ei
myöskään näytä parantavan se seikka, että varsinaisiin vastineisiin kuluva aika saattaa olla jopa
kuukauden, jolloin koko asia pääsee unholaan, niiden laatijoista puhumattakaan.

Tätä tasa arvoa ja sananvapautta rikkoo myös lehden kyseenalainen "riippumattomuus" joka
näyttää esim. tänään kuitenkin mahduttavan puoli sivua löpinää varsinaiselle mielipide osiolle
eläkkeellä olevan Hovioikeuden virkamiehen kynästä, jota taasen kyseinen sääntö ei tunnu koskevan.

Kyseessä on siis lähinnä Mielipidesivulle tungettu Kolumni, puolet palstasta tukkien.

Samoin ns. sananvapaus ei tunnu myöskään koskevan lehden intresseissä piilottelevien
Vaasalaisten Virkamiesten, kuin Valtiovallan vastaavienkaan toimien arvostelu, edes nimellään
koska sanktiot saattavat olla suuremmat lehden suhteisiin, kuin itse sananvapauteen kohdistuen.

Mielestäni tällainen Mielipide osiolla manipulointi ei kuulu Suomalaiseen sanavapauteen
lehden priorisoinnista ja käytännöstä puhumattakaan, koska yleinen taso näyttäisi liikkuvan vain
satiirin ja ajankulun tasolla, partanaurut lehdelle jättäen, sekä lukijainsa aliarvioiden.

Sama käytäntö näyttää vallitsevan myös Pääkirjoitus sivulla, jossa hyvin muotoillut irvailut ovat
etusijalla, lähinnä kansalaisten asenteisiin kohdistuen.

Tämä malli näyttäisi lähtevän myös näiden Lehden korkeamman tason vitsinikkareidenkin kynistä
mitä sylki suuhun tuo mallia viljellen, kuin myös naivistin uskolla tätä uudelle sukupolvelle
epätoivoisesti kaupaten.

Kuinkahan kuitenkin käy, onko "Ylet" tuttua.?

Toisaalta takapuoltahan voi sitten aina tarjoilla Autokauppiaille, aina Pohjanmaan lakeuksilta Seinäjoelle
saakka ja Market mainokset tietysti mukaanlukien.

Uskon vanhemman polven Päätoimittajienkin jo kääntyilevän haudassaan, vaikka eivä ole vielä edes kuolleet.

Pohjalaisen uskottavuus kuitenkin on..
.
« Last Edit: 04. 02. 2008 21:09 by Professional »

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Pohjalainen
« Reply #233 on: 09. 02. 2008 09:09 »
Minusta Pohjalaisen uutisointi saksalaisydinvoiman pyrkimyksistä Kristiinankaupunkiin on kovin puolueellista. Sen ymmärrän, että pääkirjoituksissa lehden kanta ilmotetaan mutta itse uutisjuttujen ja niiden otsikoinnin toivoisi olevan neutraalia.
Pääkirjoituksessa tänään puhutaan vastustajista "pienenä ryhmänä". Lähes kaikki maanomsitajat ovat kieltytyneet myymäst maataan ko tarkoitukseen. Itse asissa pienen pieni enemmistö kansanedustajista mahtavan lobbauksen jälkeen mahdollisti tämän Suomelle häpeällisen ydinvoimahankkeen.

Offline Niiskutti

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1632
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #234 on: 09. 02. 2008 10:10 »
Uusi netissä oleva näköislehti on poistanut aikaisemmin purnaamani ongelman siitä, että juttuja ei pääse lukemaan kokonaan. Helmikuun ajan se on maksuton, jonka jälkeen 5e/kk tuon summan voin vielä riipaista mutta toivottavasti pysyy niin edullisena jatkossakin.

Hakala

 • Guest
Re: Pohjalainen
« Reply #235 on: 09. 02. 2008 13:01 »
Minusta Pohjalaisen uutisointi saksalaisydinvoiman pyrkimyksistä Kristiinankaupunkiin on kovin puolueellista.

En tiedä, mitä Pohjalainen kirjoittaa, mutta ainakin minun tietääkseni Fennovoima on 66 prosenttisesti suomalaisomistuksessa. Herää kysymys, vaikkapa Nokian suomalaisuudesta.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Pohjalainen
« Reply #236 on: 09. 02. 2008 15:03 »
Minusta Pohjalaisen uutisointi saksalaisydinvoiman pyrkimyksistä Kristiinankaupunkiin on kovin puolueellista.

En tiedä, mitä Pohjalainen kirjoittaa, mutta ainakin minun tietääkseni Fennovoima on 66 prosenttisesti suomalaisomistuksessa. Herää kysymys, vaikkapa Nokian suomalaisuudesta.

Uskokaa nyt, Fennovoiman ydinvoima on paha! Vaasan Sähkön ydinvoima on hyvä!

Toistakaa tätä mantraa jatkuvalla syötöllä eläimen raivolla...   :)

Offline jarto

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 314
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #237 on: 09. 02. 2008 20:08 »
Minusta Pohjalaisen uutisointi saksalaisydinvoiman pyrkimyksistä Kristiinankaupunkiin on kovin puolueellista. Sen ymmärrän, että pääkirjoituksissa lehden kanta ilmotetaan mutta itse uutisjuttujen ja niiden otsikoinnin toivoisi olevan neutraalia.
Pääkirjoituksessa tänään puhutaan vastustajista "pienenä ryhmänä". Lähes kaikki maanomsitajat ovat kieltytyneet myymäst maataan ko tarkoitukseen. Itse asissa pienen pieni enemmistö kansanedustajista mahtavan lobbauksen jälkeen mahdollisti tämän Suomelle häpeällisen ydinvoimahankkeen.

Aika vähäistä tuo vastustus on, paikalla oli vain noin 70 vastustajaa. Vastustajia mobilisoitiin paikalle sentään sähköpostilistoilla jo hyvissä ajoin.

Vastustajilla olisi ollut hyvä mahdollisuus saada myös lisää tietoa eikä vain huutaa.

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #238 on: 13. 02. 2008 14:02 »
Paavo Lipponen (SVENSKA.NU-verkoston vetäjä) postitti viikko-pari sitten 60 000:een helsinkiläistalouteen (ketju)kirjeen, jossa valitti englannin kielen saavuttamaa suvereenia asemaa koulujen kielimarkkinoilla. Savolaisukon mielestä sille paikalle kuuluisi RUOTSI!
Painosti lasten vanhempia valitsemaa ykköskieleksi ruotsin englannin sijasta. Siis ruotsin - ei saksaa, ei venäjää, ei ranskaa - vaan ruotsin! Siis käytännöllisesti katsoen yksikielisessä Helsingissä, ei kaksikielisessä Vaasassa. Toinen kansalliskieli Suomessa, joopa joo!

Meikä ei ole (sattumoisinko) nähnyt POHJALAISESSA minkään valtakunnan juttua tai kannanottoa tuohon Paavin tempaukseen. Muissa meedioissa asiasta kirjoiteltiin ja järjestettiin jopa kyselytutkimuksia ruotsin kaikkivoipaisuudesta, kevyeksi tuli kieli punnituksi.

No tuskin hiljaisuutta tarttee kannanotoksi noteerata, Pohjalainen on muutoin todella hyvä lehti!

Offline serafim

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 156
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #239 on: 04. 03. 2008 12:12 »
Pohjalaisen levikki:

2000   33 885

2001    33 491

2002   32 975

2003   32 600   

2004    31 561

2005    30 816       

2006    29 565

2007    28 540