Author Topic: Pohjalainen  (Read 186055 times)

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Petri

 • Guest
Re: Pohjalainen
« Reply #120 on: 08. 07. 2007 10:10 »
Menee jonkin verran sivuun aiheesta Pohjalainen, mutta kirjoitetaan nyt sitten tähän tästä mielenterveysaiheesta kun kerran muutkin ovat sanaisen arkkunsa avanneet.

Suomessa sairaaloita suljetaan ja mielenterveyspotilaita kotiutetaan avohoidon piiriin, jossa heitä auttavat myös henkilöt, joilla ei ole minkäänlaista osaamista heidän kohtaamiseensa. Ongelmat hoidetaan kuntoon lääkkeillä ja mikäli ongelmat lisääntyvät, määrätään lisää lääkkeitä. Vasta siinä vaiheessa kun potilas alkaa olemaan vaaraksi itselleen tai muille tai kohtuuttomaksi riesaksi muille, on hänellä mahdollisuus päästä sairaalahoitoon. Hoitojaksoista tulee väkisinkin pitkiä, sillä sen verran pahaksi potilaan oireet ovat sinä aikana menneet.

Koska sairaalahoitoa karsitaan ja avohoito on sitä mitä on, niin tulee väkisinkin mieleen, että olisiko Mantilan jutussa sentään jotain ajatusta taustalla? Ei pidä kuitenkaan syyllistää sairaita, sillä he eivät asialle mitään voi. Pitäisikö Suomen hoitojärjestelmää muuttaa tästä lääkekeskeisestä tokkura-ajattelusta johonkin muuhun? Kustannukset väkisinkin kasvaisivat, sillä resursseja ja osaavia ihmisiä tarvittaisiin huomattavasti enemmän. Mielestäni se olisi kuitenkin sen väärti, sillä ehkä siten mielenterveysongelmista kärsivät saataisiin kuntoutettua takaisin työelämään ja "normaaleiksi yhteiskunnan jäseniksi" huomattavasti paremmin. Tokikaan kaikkia tämä ei auttaisi, mutta ehkä siten ainakin osan potilaista elämänlaatua saataisiin huomattavasti parannettua.

Potilaiden ohella elämänlaatu parantuisi myös niillä potilaiden lähiomaisilla sekä ystävillä, jotka joutuvat aivan yhtä lailla kärsimään nykyisen hoitojärjestelman toiminnasta.

Voisin kirjoittaa tämän tekstin nimimerkillä kokemusta on. Lähipiirissäni sattuu nimittäin olemaan mielenterveyspotilas. Itse olen ainakin jo aikoja sitten menettänyt luottamukseni mielenterveyshoitoon Suomessa. Sen verran monta kertaa olen saanut vääntää kättä esimerkiksi hoitohenkilökunnan ja hätäkeskuksen kanssa hoidon tarpeesta - ollen joka kerta oikeassa. Se on erittäin turhauttavaa kun edes viranomaiset eivät usko potilaan lähipiiriä siinä vaiheessa kun tarvetta lähdetään arvioimaan.

Turhautuminen on tässä vaiheessa johtanut siihen, että en oikeastaan jaksa enää edes välittää. Tehkööt hoitohenkilökunta ja viranomaiset mitä haluavat, muutosta siihen on turha odottaa.
« Last Edit: 08. 07. 2007 10:10 by Petri »

Offline womanpower

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 7
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #121 on: 08. 07. 2007 11:11 »

Koska sairaalahoitoa karsitaan ja avohoito on sitä mitä on, niin tulee väkisinkin mieleen, että olisiko Mantilan jutussa sentään jotain ajatusta taustalla?
... Mielestäni se olisi kuitenkin sen väärti, sillä ehkä siten mielenterveysongelmista kärsivät saataisiin kuntoutettua takaisin työelämään ja "normaaleiksi yhteiskunnan jäseniksi" huomattavasti paremmin.

No ei tosiaankaan!
Mantilahan ei jutussaan vaivautunut lainkaan pohtimaan sitä, miksi Suomessa niin moni masentunut jää työkyvyttömäksi.
 
Hänen juttunsa "pääpointti" oli sen sijaan yksinkertaisesti se, ettei masennus ole sairaus ensinnäkään ja että toiseksi se ei ainakaan voi oikeasti aiheuttaa työkyvyttömyyttä.
Hänen mielestään masentuneet ovat yksinkertaisesti laiskojen ja työtä vieroksuvien teeskentelijöiden halveksittava joukkio, joka häpeilemättä hyödyntää hyvinvointi yhteiskuntamme tarjoamia etuja.

Masennuksen hoidon ja kuntoutuksen puutteista ovat sittemmin Pohjalaisen sivuilla yrittäneet Mantilaakin saada jotain ymmärtämään psykiatrian asiantuntijat.
Onko Mantila jotain oppinut?
Ei mitään! Tämän päivän Pohjalaisessa hän sen sijaan syyttää näitä psykiatrian asiantuntijoita masennuspotilailla rahastamisesta.
Ja väittää yhä, ettei Suomessa voi olla "niin" paljon sairautta nimeltä masennus.

Offline jarto

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 314
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #122 on: 08. 07. 2007 11:11 »
Masennuksen vähätteleminen perustuu täysin tiedon puutteeseen. Kun itse ei kärsi masennuksesta, sen rinnastaa vain "huonoon päivään" ja lähtee tölvimään sairasta ihmistä.

Google antaa lähes 88 miljoonaa sivua kun etsii sanaa "depression". Tietoa on yllin kyllin saatavilla kun vain viitsii lukea.

Jos asioista ei viitsi etsiä tietoa, ei kannata esiintyä asiantuntijanakaan.

Offline luopio

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 225
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #123 on: 08. 07. 2007 12:12 »
Ammattimaiset, koulutuksen saaneet toimittajat, journalistit, eivät tuollaisia mokia kuin Mantila tee. Hyväkin toimittaja saattaa erikoisaiheissa tehdä virheitä mutta korjaa ne reilusti. Mantila on tuskin saanut mitään journalistikoulutusta eikä omaa edes toimittajan kokemusta. Eikös hänet poimittu aivan muista tehtävistä yllättäen päätoimittajaksi?

Hän tosiaan unohti tämänpäiväisessä jutussaan(tai ei ollut ymmärtänyt suoraan häneen, erittäin kovaa, kohdistuvaa kritiikkiä) että kovin kritiikki tuli professori Kari Uusikylältä, jolla oli hyvin läheisiä kokemuksia masennuksesta. Uusikylän hommassa ei "rahasteta" mielenterveyspotilailla.

Globbari

 • Guest
Re: Pohjalainen
« Reply #124 on: 28. 07. 2007 09:09 »
Pohjalaisessa oli kolumni tänään, jutussa kerrottiin USA:n vankila-asiakkaista

USA:ssa Kaliforniassa on varakkaille porvareille omat vankilaosastot. Rahalla saa itselleen sellaiset olot kuin varakkaalla on kotonakin. Köyhien rikollisten kanssa ei rahavaltias joudu tekemisiin, köyhät ovat eri osastoissa ja kulkevat eri ovienkautta.

Varakkaalla henkilöllä on kaikki nykyajan välineet käytössä ja vankilasta voi mennä ulos ja sisään koska haluaa.

Ei voi enää oikeastaan verrata USA:n rikkaiden elämää,  niihin oloihin mitä oli puolue-eliitillä Neuvostoliitossa. Neuvostoliitossa rikollinen sai kovan tuomion, eikä siitä selvinnyt rahalla.

Toisaalta myös kapitalismin moraalin tila  näkyy vankilaoloasiassa, rikoksen tekeminen ei ole niin paha asia, silloin kun on varakas.

Mutta tätähän se kapitalismi on, mitä tässä voivottelemaan!

Suomessa ollaan menossa tai jo ollaan Hyvinvointivaltion purkamisessa siinä vaiheessa, että rahalla saa sellaiset palvelut itselleen kuin haluaa. Yksityinen pääoma jatkaa marssiaan palvelujen kapitalisoimisessa. Köyhiä varten jäävät kunnalliset palvelut, joiden resursseja jatkuvasti leikataan.

USA:n vankilaolot kuvaa hyvin sitä miten tämän ajan kapitalismi jakaa varallisuutta ja palveluja kansalaisilleen. Ihmiskunta ei elä missään tyhjiössä, valittu poliittinen linja näkyy siinä miten elävät köyhät ja miten varakkaat.
« Last Edit: 28. 07. 2007 10:10 by Globbari »

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #125 on: 28. 07. 2007 18:06 »
Nämä Jenkkien vankilamallit eivät ole julkisia, mediasta huolimatta.

Eikä myöskään se seikka, että Suomen vankiloissa toimii underground pohjalta täysin sama logiikka.

Eli rahalla saa ja hevosella pääsee.

Eli perseaukisuus ei toimi missään, ei edes venäjällä.

Rahalla, tai materialla voi hoidella suhteita myös yhteiskunnan ulkopuolelta, kuin sen ulkopuolellekin.

Koko ihmiskunnan historia käsittäen, eli mitään uutta auringon alla. Let`s Fy, Sky High..


Globbari

 • Guest
Re: Pohjalainen
« Reply #126 on: 29. 07. 2007 12:12 »
Pohjalaisessa oli tänään lähihistoriaa kuvaava kolumni

Kovin oli puutteellinen näkemys viime sodista Heikki Vehosalmella. Hänen mielestään Saksalaiset Natsit eivät harrastaneet ilmeisesti terroria, vaikka Virosta vietiin junalasteittain jatkuvana virtana kommunisteja, juutalaisia ja muita ihmisiä, keskitysleireille poltettavaksi ja orjiksi Saksalaisille suuryrityksille.

Vain Venäläiset oletettavasti harrastivat terroria kun pelastivat Virolaisetkin Natsien orjuudesta. Loppu huipennus oli kun Vehosalmi lataa, että sekä Viroon että Suomeen hyökättiin.

Se on totta, että Natsi Saksa hyökkäsi Viroon. Mutta, että Suomeen hyökättiin on jo paksua historian väärentämistä. Koska linnoitustyöt alkoivatkaan yhdessä natsikenraalien kanssa, Suomen ja Neuvostoliiton rajalla? Koska ne isot lentokentät rakennettiin Saksalaisille lentokoneille, tulevaan hyökkäystä varten? Mitä varten Lapissa oli kaikilla teillä Saksankieliset tienviitat?

Lopuksi sitten Natsikenraalit sopivat yhdessä Suomalaisten kanssa päivän ja kellon ajankin kun hyökätään Neuvostoliittoon. Näin sitten alkoi suur-suomiseikkailu.

Positiivista oli Vehosalmen loppu sanoma naapurista, että Pietari oli muuttunut edukseen!

foliohattu

 • Guest
Re: Pohjalainen
« Reply #127 on: 30. 07. 2007 09:09 »
Quote
Mutta, että Suomeen hyökättiin on jo paksua historian väärentämistä.


Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #128 on: 30. 07. 2007 09:09 »
Quote
Mutta, että Suomeen hyökättiin on jo paksua historian väärentämistä.Tämä on paha :-)

Mainio kiteytys.

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #129 on: 31. 07. 2007 13:01 »

Analogiset tv-lähetykset ovat myös pian historiaa, fakta. Ei ilmeisesti kuitenkaan niin pian, kuin median sopulit antavat ymmärtää.
Päivän POHJALAINEN antaa R. S. ALA-KARVIAN kynällä ymmärtää, että joitakin laitoksia (sairaala) lukuunottamatta analogiset lähetykset loppuvat elokuun jälkeen. Täh! Joku valehtelee tai toinen johtaa yleisöä harhaan, tahallaanko?
Yllekirjoittaneen ymmärryksen mukaan YLE sallii myös kaapeliyhtiöiden muuntaa digilähetykset analogisiksi. Näinollen myös VLP:n aikoinaan tekemä ilmoitus analogisten lähetysten jatkumisesta helmikuun (08) loppuun pitää paikkansa - vai olenkon väärässä?
Toivon totisesti olevani väärässä, niin yksimielisesti ja yksioikoisen selkeästi media toitottaa digiajan pakollisuuden koittavan kuukauden kuluttua!

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #130 on: 03. 08. 2007 18:06 »
Olen huomioinut päivälehti Pohjalaisen jatkuvan ohenemisen, niin visuaalisen, kuin sisällöllisenkin
aineistonsa ohella.

Tämän päivän Pravdassa maailman menestyneimpiin bändeihin lukeutuva The Rolling Stones,
on saanut uudeksi basistikseen Ron Woodin, joka aikaisemmin soitti kitaraa ns. kakkosmoodissa.

Ilmiö todettiin kolumnin pääkuvassa, joskin "kaverilta" lainatun säestyskitaran korvaamana
ja ehkä hieman ulkopuolisesti koostettuna.

Myös Vaasan ikioma "Sheriffi Mc Cloud", eli hevosharrastaja E. Antila toivoo vältyttävän "ylilyönneiltä"
asiallista keskustelua toivoen, mitä tulee nykyisten hevosharrastajien ikuisuusprojektiin nimeltä,
kirmauspolut ja kaupunki, kuntarajat murtaen.

Nämä "ylilyönnit" eivät varmasti kuitenkaan tarkoita esim. Runsorin maamieskoulun hölkkäpolkuja
läpi Vanhan Vaasan hoidetuin pyörätein ja asuinlähiöin, vapaasti lannallaan
vuosikaudet julkisivua tuunaten.

Miten tämä kolumnin mukaan mainostaa jaloa harrastusta ? Varsinkin kaikkien turvallisuus
tahallaan vaarantaen.

Tulkaa nyt toimittajat jo lomilta, tai supo ottaa vallan..
« Last Edit: 03. 08. 2007 18:06 by Professional »

Offline luopio

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 225
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #131 on: 12. 08. 2007 07:07 »
Pohjalainen tänään:

1. Kauko Röyhkä: Ahneus on nykyajan pahin synti.
2. Geenimuunneltu rehu vaaratonta.
3. Ydinvoima välttämätöntä ja  muu maailma ottaa mallia Suomen lisärakentamisesta

Ristiriitaista?

Offline Kike_B

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 544
 • Gender: Male
 • Du talar ju latrin som en inföding!
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #132 on: 12. 08. 2007 07:07 »

Ristiriitaista?


Jos olisi kyseessä joku toinen lehti niin tämä olisi ristiriitaista, mutta Pohjalaisen kannalta tämä on vain johdonmukaista. :-D
"There's no monopoly on common sense on either side of the political fence"
- Sting

Globbari

 • Guest
Re: Pohjalainen
« Reply #133 on: 12. 08. 2007 08:08 »
Pohjalainen tänään:

1. Kauko Röyhkä: Ahneus on nykyajan pahin synti.
2. Geenimuunneltu rehu vaaratonta.
3. Ydinvoima välttämätöntä ja  muu maailma ottaa mallia Suomen lisärakentamisesta

Ristiriitaista?


Mitä muuta saat lukea Pohjalaisesta kuin ahneuden ruokkimista? Silloin tällöin kylläkin jotain järkevää kuin nyt Röyhkän lausunto, joka on vain pinnan raapaisua.

Kaikki on nyt valjastettu jatkuvalle kasvulle ja voitontavoittelulle. Toisaalta Pohjalaisen ristiriitaiset lausunnot kuvastavat nykyajan pahinta ongelmaa ”kellään” ei ole kokonaisvaltaista näkemystä siitä, mihin maailma on menossa ja mitä pitäisi tehdä.

« Last Edit: 12. 08. 2007 10:10 by Globbari »

Petri

 • Guest
Re: Pohjalainen
« Reply #134 on: 12. 08. 2007 11:11 »
Olikos tämä Kauko Röyhkän osuu itse Pohjalaisessa vai Sunnuntaisuomalaisen osiossa?

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #135 on: 12. 08. 2007 11:11 »
Röyhkä on ollut aina hyvä huomioimaan omaa aikaansa.

Sääli että nämäkin totuudet puetaan kuitenkin aina vasemmistopropagandan, kateuden,
salalittojen, kuin jopa kommunisminkin vaatteisiin.

Ahneus ja kyltymättömyys, kun ei yleensä puoluerajoja vartioi.

Paras huomio ehkä oli oleellinen sana Aivopesu.

Aivopesu kun on siitä mainio manipulointipalikka, että tarpeeksi kauan painepestynä alkaa
vakuuttamaan itseään, totuudesta riippumatta.

Hyvä Kake, kyllä nyt Pohjalaisen mediahippejä vituttaa.

         Pohjalainen ei kuitenkaan lehtenä ole mielestäni ahne (levikkiongelma?)

         Koska ainakin itse luen jo kolmatta kertaa pätkätilausta samaan alkuperäiseen
         ja halvimpaan mahdolliseen alihintaan.

         Ja tämä maksu suoritetaan vain ja ainoastaan yleisön mielipiteiden johdosta.
         Varsinaiset uutiset, kun saadaan yleisesti jo huomattavasti aiemmin.

Offline Reino Kolmonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1396
 • Gender: Male
 • Kansalle voimaa työväenliikkeestä
  • View Profile
  • reino kolmonen
  • Email
Re: Pohjalainen
« Reply #136 on: 25. 08. 2007 06:06 »
Kokoomuksen ja oikeiston vaalilupaukset petetyn vihertävät

Kokoomuksen puheenjohtaja Katainen oli Pohjalaisessa vahvasti sitä mieltä, että Suomen on pysyttävä Afganistanissa. Samoin hän arvosteli niitä, jotka jotka eivät ”tykkää” USA:sta.
Varmaankaan ei ole kysymys siitä, tykkääkö USA:sta, vaan USAlaisesta imperialismista, joka nyt riehuu eri puolilla maailmaa. Imperialismi tappaa ihmisiä, tuhoaa luontoa ja ryöstää luonnonvaroja.
Imperialismi kaataa valtioiden hallituksia, asettaa niihin mieleiset johtajat ja ne jotka vastustavat imperialismia ovat terroristeja.

Sisäpolitiikassa Katainen ja kokoomus ovat ottaneet petettyjen lupausten budjettiesityksen, joka suosii rikkaita, viikunalehdeksi ympäristöpolitiikan.

Varmaankin tämä retoriikka on tarkoitettu vihreille, että he pysyisivät hallituksessa, joka vie politiikkaa ympäristöasioissa päinvastaiseen suuntaan. Budjettiesitys tukee energiaa kuluttavaa teollisuutta ja lisäydinvoiman rakentamista, samaan aikaan kun uusiutuvan energian edistämiseen ja luonnonsuojeluun tarkoitettuja määrärahoja, jopa leikataan.

Pohjalaisen päätoimittaja kirjoitteli lehdessään, että ei ole enää yhteiskuntaluokkia, eikä luokkataistelua vaan nyt taistellaan siitä , miten kukin vihertää ja maksaa veroja. Taitavaa mielikuva politiikkaa!

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #137 on: 30. 08. 2007 11:11 »
POHJALAINEN ilmoittaa olevansa puolueeton alueensa julkaisu. Ihmettelen, voiko olla puolueettomasti kokoomuslaisen jyrkän politiikan kannattaja? Tuo omituinen "puolueettomuuspolitiikka" on vieläpä vahvassa kasvussa Pohjalaisessa.
Myös RKP:tä (suomalainen puolue) käsitellään silkkihansikkain. Onko niin, että "kenen leipää (mainostajat) syöt, sen lauluja laulat".

Eläkeläiset ovat jostain syystä Pohjalaisen hampaissa. Lehden pääkirjoittaja (torst. 02.08) oli suuresti yllättynyt, kun Katainen esitti eläkeläisten verotukseen oikeudenmukaista korjausta! Lehti puhuukin tuesta eläkeläisille, vaikka kyseessä on suuren vääryyden edes osittaisesta oikaisusta! Uudistuksen jälkeenkin eläkeläisiä sorretaan verotuksessa, puhumattakaan taitetun indeksin aiheuttamasta tulojen jatkuvasta jälkeenjäämisestä. Sen samainen pääkirjoitus ikäänkuin ilkkuen totesi.

Ay-liike on toki suurin eläkeläisten vihollinen, sitä ei pidä unohtaa. Eikä sitä, että me tämän päivän työssäkäyvät olemme huomispäivän eläkeläisiä. Sopii kysyä, kuinka alhaalla ansaitut eläkeliksat ovat tulevaisuudessa Pohjalaisen tapaisen median ja ay-liikkeen myyräntyön tuloksena? 

JK. Pohjalainen lienee ainoa päivälehti, missä vapaa mielipiteiden ilmaisu internet-sivuilla on estetty. Jopa tekstaten-palstan maksulliset viestit sensuroidaan härskisti. Koirankusettajien mollaus onkin palstan järeintä antia! 
 

Offline Kike_B

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 544
 • Gender: Male
 • Du talar ju latrin som en inföding!
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #138 on: 30. 08. 2007 13:01 »
JK. Pohjalainen lienee ainoa päivälehti, missä vapaa mielipiteiden ilmaisu internet-sivuilla on estetty. Jopa tekstaten-palstan maksulliset viestit sensuroidaan härskisti. Koirankusettajien mollaus onkin palstan järeintä antia! 
 

Aluksi tuli vaikka mitä roinaa Pohjalaisen "tekstaten"-palstalla. Sieltä löytyi tekstejä "rättipäistä" sun muista. Ihmettelin suuresti että niitä päästettiin läpi, ja vielä nimettöminä. Sitten yhtäkkiä kai tajuttiin että lehti on itse vastuussa siitä mitä se antaa painaa lehteensä.

Journalistilehti teki jutun siitä mutta valitettavasti lehden sivut eivät toimi tällä hetkellä. Mutta seuraavassa foorumissa asiasta keskusteltiin:

http://lepakkolaakso.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=20&thrdid=3877
"There's no monopoly on common sense on either side of the political fence"
- Sting

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #139 on: 30. 08. 2007 16:04 »
Omia kokemuksia, muiden rinnalla ovat sensuurin suhteen, työnantajien epäkohtiin viittaaminen.

Nämä faktat sensuroidaan yleisesti niin nimellä, kuin anonyyminäkin kirjoitettaessa ja etenkin,
jos sanoma sisältää mielipiteen.

Useat mielipidevastineet myös muotoillaan uuteen uskoon, ns. "palstatila perustein"
jolla saadaan usein varsinaisesta asiasta poikkeava, ympäripyöreä vastine, sekä varsinkin
haluttuun suuntaan ohjattuna.

Tämä moodi on ollut voimassa aina, jo legendaarisesta Vaasa lehdestä alkaen ja sen voimakkuutta
vaikutuksineen on aina säädellyt kirjoittajan yhteiskunnallinen asema, auktoriteetistä puhumattakaan.

Täytteenä on kuitenkin, lue ( stabilaattorina ) käytetty yleisesti ns. "harmittomia" kirjoittajia,
yleispyöreällä löpinällään palstoja tiivistäen.

Aikaisemman Vaasa lehden päätoimittajan mukaan ( M.K ) kyse mielipidesensuurissa oli kuitenkin
määrättyjen tahojen provosoituminen, josta syystä tätä sananvapautta leikattiin.

Tosiasiassa kyse on siis juuri maksajien provosoitumisesta, politiikasta puhumattakaan.

Jo toisessa polvessa.

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #140 on: 03. 09. 2007 09:09 »
Aluksi tuli vaikka mitä roinaa Pohjalaisen "tekstaten"-palstalla. Sieltä löytyi tekstejä "rättipäistä" sun muista. Ihmettelin suuresti että niitä päästettiin läpi, ja vielä nimettöminä. Sitten yhtäkkiä kai tajuttiin että lehti on itse vastuussa siitä mitä se antaa painaa lehteensä.

Vastuu ei tietenkään koske suomenruotsalaisia julkaisuja, kuten Vasabladetia. Kts. kohta: Debatt! Suomalaisvihaa kylvetään hartiavoimin, eikä kyse ole suinkaan pelkästään kielestä.
Jotkin suomalaiset toki vastustavat pakkoruotsia, joka RKP:n taholta leimataan vähemmistön sortamiseksi - aivopesua sekin!
 

Offline Kike_B

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 544
 • Gender: Male
 • Du talar ju latrin som en inföding!
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #141 on: 03. 09. 2007 10:10 »

Vastuu ei tietenkään koske suomenruotsalaisia julkaisuja, kuten Vasabladetia. Kts. kohta: Debatt! Suomalaisvihaa kylvetään hartiavoimin, eikä kyse ole suinkaan pelkästään kielestä.
Jotkin suomalaiset toki vastustavat pakkoruotsia, joka RKP:n taholta leimataan vähemmistön sortamiseksi - aivopesua sekin!
 

Samat säännöt koskevat kaikkia Suomessa julkaistuja julkaisuja. Jopa netissä.
« Last Edit: 03. 09. 2007 11:11 by Kike_B »
"There's no monopoly on common sense on either side of the political fence"
- Sting

Offline Sandviken

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 200
 • Gender: Female
 • Hietalahti - Vaasan helmi
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #142 on: 18. 09. 2007 11:11 »
Lehden tehtävä? Vasabladet kertoi neutraalisti Asuntomessukriisistä mutta miksi ei Pohjalainen?
Onkohan Yle tai RadioVaasa ollut asialla?

Kaikkihan siitä puhuvat, joten ilmeisesti on Pohjalaisen päätoimittaja ja toimitusjohtaja kieltänyt negatiivisistä asioista kertomisen Asuntomessujen yhteydessä. Sieltähän on tulossa huikeat mainostulot...

Messutoimiston työstämistä puffeista taas revitellään sivukaupalla. Kuten viimeksi siitä mökistä siellä katolla. Hah!

Offline präntööläinen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 226
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #143 on: 18. 09. 2007 18:06 »
Valtakunnan media kirjoittaa messukatastrofista(Iltis, MTV3) mutta Pohjalainen vaikenee. Hesarikin on tänään kysellyt messuista.

Kuka rakentaja ensiksi uskaltaa astua parrasvaloihin? Haistattaa pitkät messutouhuille?

Don Giovanni

 • Guest
Re: Pohjalainen
« Reply #144 on: 19. 09. 2007 05:05 »
Rakentaja avaavat kaikista viimeisimpänä suunsa lehdistölle, mutta eivätpä tunnu avaavan nekään, jotka jotain tietävät. 


Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #145 on: 24. 09. 2007 14:02 »

Mahtavaa Pohjalainen ja Mantila!
Päätoimittaja nosti kok-seminaarissa (S-jki) puolueen uudeksi symboliksi suomenruotsalaisen eu-mepin Alexander Stubb`in, joka EU:ssa mesoo "kaikin tavoin Suomen hyväksi".
Päätoimittaja ei varmaankaan ole kuullut Alexin kaikkista ominaisuuksista (enkä tarkoita rkielisyyttä enkä ilmeistä RKP:n salarakkautta) - tuskin olisi noin radikaalia esitystä tehnyt. Vai oliko esityksessä mahtollisesti jonninlaista salattua ironiaa - lehden tekstistä (23.9.) asian juuri ei juurikaan selviä.   

Oiva Rikas

 • Guest
Re: Pohjalainen
« Reply #146 on: 24. 09. 2007 18:06 »

Mahtavaa Pohjalainen ja Mantila! 
Päätoimittaja ei varmaankaan ole kuullut Alexin kaikkista ominaisuuksista

Ehkä Mantila onkin kuullut Stubbin kaikista ominaisuuksista ja juuri siksi haluaisi hänet kokoomuksen uudeksi symboliksi. :)

Offline luopio

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 225
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #147 on: 29. 09. 2007 08:08 »
Kun viisi alueen 17:sta kansanedustajasta haluaa ydinvoimaa rannoillemme niin Pohjalainen otsikoi kissankorkuisin kirjaimin etusivulla:
Ydinvoimala Kristiinankaupunkiin saa kannatusta

Olisi sen voinut otsikoida vaikka näin: Kansanedustajamme vastustavat ydinvoimalaa K:kaupunkiin.

Tai sitten Kansanedustajamme eivät kannata ydinvoimalaa K:kaupunkiin.

Näin meitä aivopestään.

Miten muuten Håkan Nordman yhtäkkiä kääntyi ydinvoimamieheksi?

Offline Kike_B

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 544
 • Gender: Male
 • Du talar ju latrin som en inföding!
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #148 on: 30. 09. 2007 08:08 »
Miten muuten Håkan Nordman yhtäkkiä kääntyi ydinvoimamieheksi?

Onko hän ikinä ollut sitä vastaan?

Kai hän haluaa töitä Pohjanmaalle.
"There's no monopoly on common sense on either side of the political fence"
- Sting

Offline Oksanen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 226
 • "Lisää painetta", sanoi putkimies.
  • View Profile
  • Email
Re: Pohjalainen
« Reply #149 on: 30. 09. 2007 09:09 »
Sain tänä aamuna, 30.09.2007, ysköksiä kun luin sanomalehti Pohjalaisen pääkirjoitussivun kivijalan.  Juttu oli otsikoitu ”Enkelit ovat varjelijoita”  Jäin pohtimaan että miksi lähinnä Kotimaa-lehden yleisönosastotasoa edustava kirjoitus oli nostettu niinkin arvokkaalle paikalle.

Onko kirjoitus viesti siitä, mitä tuleman pitää?  Ainakin se kertoo kirjoittajansa maailmankuvasta.  Onko kokoomusta edustava Pohjalainen siirtymässä takaisin ns. sotilaspastorilinjalle, joka oli leimallista lehdelle kymmeniä vuosia?

Enkeliusko ja enkelikoulutuksen esittely ei kuulu tälle paikalle.  Vielä 20-30 vuotta sitten Ilkka-lehteä kutsuttiin laajasti ”sonta-siioniksi” sisältönsä laadun ja painotusten vuoksi.  Mikä mahtaisi olla nykyistä Pohjalaista luonnehtiva sanapari?
« Last Edit: 30. 09. 2007 09:09 by Oksanen »

Offline Kirvesmies

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 16
  • View Profile
Uutispulaa Pohjalaisessa
« Reply #150 on: 04. 10. 2007 15:03 »
Tänään oli Pohjalaisessa lähes sivun juttu ja puolen sivun kuva Petri Salon sairastumisesta. Pikaista parantumista hänelle, ei sen kummempaa. Mutta, täytyy  vain ihmetellä ketä kiinnostaa näin valtava sairaskertomuksen uutisointi sanomalehdessä. No ehkä kokoomuslaisia, onhan hän sen puolueen kansanedustaja. Pohjalaisen pitäisi kuitenkin olla puolueeton lehti, tietääkseni.
Meidänkin taloyhtiön talonmies on pirun kova työmyyrä ja sellainen joka paikan höylä. Kun hän sairastui ei Pohjalaisessa ollut riviäkään. Tosin hän ei tietääkseni kannata kokoomusta.

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Uutispulaa Pohjalaisessa
« Reply #151 on: 04. 10. 2007 16:04 »
Tämä oli ennenkaikkea varmistus vakaan kannatuksen turvaamiseksi.

Eli miten kansan edustaja heittää henkensä kansan puolesta.

Tämä peittää jatkossa henkilökohtaiset töppäilyt ja vaikutukset iloisen virkeän mediamme
välityksellä, jossa muutamat rattikäryt, kuin syytökset, tai vaikkapa isyyden tunnustukset
kulkevat lähinnä kärpäsenpaskan genressä.

Sama mainos kelpaa toisaalta hyvin myöskin työelämässä, jossa pieninkään kehu ei ole
epäsuosittua, eikä ensinnäkään silloin kun se on ansaittua.

Käsittääkseni kyseinen  Petri Salo kulkisi juuri tässä arvoasteikossa.

        Perinrteisen vertailun vuoksi mainittakoon entisaikojen ammattimies,
        jonka poikkeuksetta jokainen työnantaja salli humalassa työskentelyn
        arvoasteikon kärsimättä pisaraakaan, mikäli työ suoritettiin laadukkaasti
        taikka jopa normaalia paremmin..

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Pohjalainen
« Reply #152 on: 05. 10. 2007 08:08 »
Pohjalaisen tekstiviestipalstan maksullinen viesti iloitsee, kun folkhälsan kunnostaa Raastuvankadun talot.

Lauseeseen viitaten vastaisin suomenruotsalaisen iloitteluun kysymyksellä: Miten on mahdollista, että valtionapuja nauttiva järjestö/säätiö voi suunnata palvelunsa vain osalle kansasta, eli vain suomenruotsalaisille/ruotsinkielisille. Miten tuo ruotsalaisuus oikein määritellään?
Millä panoksella kaupunki on mukana, mihin hintaan folkhälsan saa tontin kaupungilta?
Tiedämmehän, että aikki normaalit suomalaiset hyväntekeväisyysjärjestöt toimivat koko kansan hyväksi sulkematta ketään ulos kielen perusteella.

Tuota kysymystäni ei Pohjalaisen tekstaripalstaa hoitava Kerberos olisi päästänyt julkaisuun asti missään tapauksessa! Olisiko maksu kuitenkin peritty?
Ehdoton edellytys luonnollisesti on, että maksu peritään vain julkaistusta mielipiteestä.

Esitän Pohjalaiseen Vasabadetin tyyppistä debatti-palstaa - ihan vain tasapuolisuuden tähden!
 

Esc

 • Guest
Re: Uutispulaa Pohjalaisessa
« Reply #153 on: 05. 10. 2007 21:09 »
...tipahdinpa minäkin.

Että Petri oikein kipiänä? Toivottavasti saamme lukea myös Miedon flunssasta.

pillipiipari

 • Guest
Re: Uutispulaa Pohjalaisessa
« Reply #154 on: 05. 10. 2007 22:10 »
Jos Pohjalainen ei olisi kertonut Salon sairastumisesta, niin nyt saisimme taas kirjoitella siitä kuinka lehti jälleen salailee asioita lukijoiltaan...

Esc

 • Guest
Re: Uutispulaa Pohjalaisessa
« Reply #155 on: 05. 10. 2007 22:10 »
Pohjalainen on siis ajan hermolla ja keskittyy olennaisiin asioihin.

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Uutispulaa Pohjalaisessa
« Reply #156 on: 06. 10. 2007 09:09 »
Tänään teille on ajan hermosäikeitä syvimmillään.

H. Hokkasen vennamolainen "Rosvot on saatava kiinni" takaa ajo kisa,

Tarkastuslautakunta vs Lumion työmatkat.

                                Uusi palkinto tulossa...?

Offline Kike_B

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 544
 • Gender: Male
 • Du talar ju latrin som en inföding!
  • View Profile
Re: Uutispulaa Pohjalaisessa
« Reply #157 on: 10. 10. 2007 22:10 »
Jos Pohjalainen ei olisi kertonut Salon sairastumisesta, niin nyt saisimme taas kirjoitella siitä kuinka lehti jälleen salailee asioita lukijoiltaan...

Ai vähän niinku silloin kun kaikki muut paitsi Pohjalainen kirjoitti asuntomessualueen vajoamisesta?
"There's no monopoly on common sense on either side of the political fence"
- Sting

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Uutispulaa Pohjalaisessa
« Reply #158 on: 11. 10. 2007 13:01 »
Jos Pohjalainen ei olisi kertonut Salon sairastumisesta, niin nyt saisimme taas kirjoitella siitä kuinka lehti jälleen salailee asioita lukijoiltaan...

Ai vähän niinku silloin kun kaikki muut paitsi Pohjalainen kirjoitti asuntomessualueen vajoamisesta?

Tai vähän niinku että Pohjalainen skriivaa minimaalisen vähän RG-Linen tukiaistalkoista. Vai onko ihan pienesti niinku salailusta kyse, kun toi kokoomus Kouhin komennossa sitä lahjarahaa sille Grömblomille lobbaa. Itse asiassa niinku Vasabladet on kriittisempi kuin Pohjalainen konsanaan pizzakeisarin rahankeruusta puhuttaessa. 

foliohattu

 • Guest
Re: Uutispulaa Pohjalaisessa
« Reply #159 on: 11. 10. 2007 19:07 »
Lopetin Pohjalaisen tilaamisen pari viikkoa sitten.

Osa jutuista oli sitä itseään vaikka joukossa oli myös paljon mielenkiintoisia ja hyvin kirjoitettuja juttuja paikallisesta elämänmenosta.

Talousasioissa ja ulkomaanuutisissa Pohjalainen tukeutuu samaan kuin suuri osa vastaavista lehdistä. Painavat samat jutut sellaiseen kaikkiin. Pohjalainen ei siis itsessään tuo niihin mitään pohjalaista. Nämä kaikki ovat eilispäivän uutisia, joten ne voisi jättää kokonaan poiskin.

Seuraan uutisia eri lähteistä melko paljon, joten uutispimentoon en ole jäänyt. Niitä harvoja paikallisuutisia olen kyllä hieman kaivannut. En tosin niitä hirvikolari Jurvassa tai navettapalo Maalahdessa -juttuja.

Mitä tilalle?

Uusi Suomi