Author Topic: Vasemmistolainen media  (Read 212602 times)

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #80 on: 15. 10. 2010 04:04 »


Iivosen kirjoituksesta paljastuu se politiikan ”epäpoliittisuus ja vasemmisto oikeisto akselin peittäminen” mistä onkin nyt tullut Suomalaisen parlamentarismin iso ongelma, josta myös kansantyytymättömyys puolueisiin kertoo omaa kieltään.
Tällä peitetään myös maan todellinen rahanvalta. Suomessa on vain henkilöitä Lipposia, Viinasia, Ahoja, Vanhasia ja Kataisia ym... ja puolueet vain kirjaimia vailla ideologiaa ja aatetta.Oikein hyvä yhteenveto Reinolta. Tämä rahan valta josta myöskin mainitset on koskematonta siksi että sitä suojataan kolmikantamenettelyn avulla. Se on sekä yksityistä että valtiollista rahanvaltaa, jota markkina ei kosketa samalla tavalla kuin puhtaassa kapitalismissa.

Tästä samasta asiasta johtuu myöskin se että kansalaisia voidaan velkaannuttaa,  vastoin heidän omaa tahtoaan. Tämän mitallin toisella puolella on ns.saavutetut edut varhainen eläköityminen ja ylimitoitetut eläkkeet todelliseen globaaliin markkinaan nähden. Suomennettuna tämä tarkoittaa että kaalimaatamme vartioi pukki.  Se on syönyt jokaisen kaalimme. Lisäksi se on syönyt jo pitkään lainakaaleja.

Ei kansalaisen asema parane,  jollei politiikka ja aatteet palaudu puolueisiin. Tarvitaan terve Oikeisto, mutta myöskin vasemmiston valtiolle ja virkakunnalle ulkoistama poliittinen työ,  täytyy palauttaa kansalaisille. 

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #81 on: 15. 10. 2010 07:07 »
Iivosen kirjoituksesta paljastuu se politiikan ”epäpoliittisuus ja vasemmisto oikeisto akselin peittäminen” mistä onkin nyt tullut Suomalaisen parlamentarismin iso ongelma, josta myös kansantyytymättömyys puolueisiin kertoo omaa kieltään.

Oikein hyvä yhteenveto Reinolta.
----     ----    ----    ----
Ei kansalaisen asema parane,  jollei politiikka ja aatteet palaudu puolueisiin. Tarvitaan terve Oikeisto, mutta myöskin vasemmiston valtiolle ja virkakunnalle ulkoistama poliittinen työ,  täytyy palauttaa kansalaisille. 

Hurraa  - ääripäät vasemmalta ja oikealta ovat löytäneet toisensa. Vallankumouksellinen kommunismi ja äärioikeistolainen aatemaailma paiskaavat kättä. Molempien ihanteissa kangastelee ilmeisesti yhteiskunta, missä vastakohdat ruokkisivat toisiaan ja näin myös oman aatemaailman kannatus vahvistuisi.  Myös kolmikantainen asioiden valmistelu ja muu kompromissihakuinen politiikka loppuisi saman tien.

Toki olen itsekin sitä mieltä, että esimerkiksi eduskuntavaaleissa aatteilla tulisi olla henkilöitä suurempi merkitys äänestyspäätöstä tehtäessä. Pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta on kuitenkin sen verran kehittynyt, että ei yllä olevien kirjoittajien toiveet jatkuvasta vastakkainasettelusta voi toteutua. Nykyään meillä ollaan eri puolueissa (onneksi) monista keskeisistä asioista samaa mieltä, vaikka toki erojakin löytyy.

Vaikka kansa haluaisi, että puolueet erottautuisivat entistä paremmin toisistaan, mikään ei viittaa siihen että näitä ääripäitä oltaisiin haikailemassa. Meillä ei yksinkertaisesti löydy kannatusta Kolmosen edustamalle kommunismille tai OW: n toivomalle uudelle entistä oikeistolaisemmalle puolueelle.

Offline Reino Kolmonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1396
 • Gender: Male
 • Kansalle voimaa työväenliikkeestä
  • View Profile
  • reino kolmonen
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #82 on: 23. 10. 2010 08:08 »
Oikeistolainen säätiö ja mustatlistat

Vuonna 1973 Helsingissä perustivat suurten pankkien, vakuutusyhtiöiden ja teollisuusyritysten johtajat sekä yliopistomiehiä, poliitikkoja ja muita vaikuttajia Vapaankoulutuksen tukisäätiön.
Pääpontimena säätiönperustajilla oli vasemmiston etenemisen pysäyttäminen.

Säätiö alkoi saada rahoitusta Sotavahinkosäätiöltä. Myös STK ja Max Jakobsonin johtama Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA antoi sille runsaasti tukea. Hankkeeseen upposi vuosittain satojatuhansia markkoja.

Säätiö toimi julkisuudelta piilossa, kuten nykyinen oikeistokin osaksi toimii politiikkansa osalta.
Joku onkin sanonut, että maahan tarvitaan ihan oikeasti oikestolainen puolue.

Säätiön toimesta oli kartoitettu valtionhallinnon  korkeimpien virkasmiesten puoluekannat.
Myös muita hallinonalojen virkamiehiä listattiin, lähes 700 nimeä.
Säätiö perusti myös oman salaisen värväys-, urkinta-ja tiedusteluverkoston, joka laati mustat listat epäilyttävistä opettajista, virkamiehistä ja tutkijoista sekä värväsi urkkijoiksi halukkaita.

Yksi säätiön myyristä oli myöhemmin Jyväskylän kaupunginjohtajaksi valittu Markku Andersson (kok). Tavoitteena oli demokratian – ja kansalaiskasvatuksen sekä kouludemokratian ja kouluneuvostojen poistaminen, yhteiskuntaopetuksen minimoiminen, opetussisältöjen, tukimuksen ja opettajakoulutuksen oikeistolaistaminen, tulosjohtamisen lisääminen, yksityiskoulujen puolustaminen jne.
Tekosyy oli sosialististen mallien tunkeutuminen kouluihin.
Säätiötä johti ydinryhmä, joka kokoontui Hotelli Tornissa Helsingissä. Kokouslistoilta löytyi Mauri Pekkarinen (kes.), Riitta Uosukainen (kok.) ja Elisabet Rehn (RKP).

Mutta mitäs vanhoja oikeiston salaisa juonia muistelemaan vasemmiston päänmenoksi?

No mutta nyt on paljastunut jo joukko toisennimisiä säätiöitä ja kuppikuntia. Varmaankin kannattaisi tutkia mitä ne oikein puuhaavat?

Velä kun  salaisen säätiön rahoittajana toimineen EVA:n nykyinen johtaja Matti Apunen vaatii toimittajien puoluekannan listaamista. Nyt myös melkein samat poliitikot ovat salaisen säätiön mallinmukaisesti leikanneet koulujen ja yliopistojen määrärahoja ja yksiytyistäneet niitä, istuvat nyt myös päättäjinä.

Jari Leskisen tutkimuksen mukaan Vapaan koulutuksen tukisäätiö ”tuki suurilla summilla” yhteistyöpoliitikkojen vaalityötä, niin samoin on varmaankin sen jälkeenkin tuettu. Eikä kukaan ole myöskään älynnyt kysyä, onko nytkin vaalirahoittajina salaisia säätiöitä.

Salaisen säätiön sisäpiiriin kuuluneet eivät kadu toimintaasa ihmisten urkimiseksi ja syrjimiseksi, päin vastoin ylpeilevät. Kuten Riitta Uosukainen, joka oli sanonut, että siellä eivät kommunistit hilluneet.

Tänään Pohjalaisessa oli myös kolumni, jossa rehtori Raimo Hautanen kehui salaisen säätiön toimintaa, ihmisten urkimista ja syrjimistä. Ilmeisesti rehtorin mielipide asiasta on myös oikestolaisen lehdenlinja.

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #83 on: 23. 10. 2010 14:02 »
Nyt on menossa luokkataistelun uusivaihe

Ranskan tapahtumat ovat maailmantapahtumia. Ne ovat osa kasvavaa vastarintamielialaa jokaisessa maassa. Euroopassa vastustetaan yhä päättävämmin ankaria toimia, jotka alkoivat kautta mantereen ja kevään velkakriisin puhjettua.

Kreikassa ja Espanjassa on ollut päivän yleislakkoja. Italiassa sadat tuhannet ovat marssineet vastalauseena kurjistustoimille. Nyt Britaniassa valmistaudutaan joukkokampailuun oikeistohallituksen kurjistuspakettia vastaan. Taistelu ei ole myöskään rajoittunut Eurooppaan. Lakkoja on ollut myös Aasian maissa ja USA:ssa.

Avoin konflikti työväenluokan ja valtion välillä nostaa jokaisessa maassa kysymyksen vallasta. Keiden eduksi yhteiskuntaa hallitaan?

Tuotantovälineiden yksityiseen omistukseen perustuva kapitalistuluokan herruus merkitsee väestön yhä surempaa köyhtymistä, demokraattisten oikeuskien hävittämistä ja entistä verisempiä sotilaallisia konflikteja.

Siksi työväenluokan ja tyväenliikkeen on välttämättä nostettava jälleen esiin perimmäinen vaihtoehtonsa, poliittisen vallan haltuun ottaminen, maailmantalouden uudelleen järjestäminen sosiaalisten tarpeiden mukaisesti sekä pankkien ja yhtiöiden diktatuurin lopettaminen.

Toisaalta Perussuomalaiset antavat oikeiston kurjistuspolitiikalle vaarattoman vaihtoehdon suomessa. Perussuomalaiset eivät ole mikään vaihtoehto nykyiselle kapitalistiluokan herruudelle.
Vaan se antaa mahdollisuuden rahavallalle edelleen kiristää komentoaan, mikä voi pahimmassa tapauksessa johtaa uudelleen natsivaltaan.

Vastarintaa löytyy myös maamme ay-liikkeestä, mutta aika hiljaista on sillä taholle edelleen.

”Toimihenkilöunionin puheenjohtajan mielestä epämääräisen kasvusopimuksen sijaan tarvittaisiin selkeämpiä ja konkreettisempia toimia talouden tueksi. SDP-taustainen Rinne uskoo, että isojen puolueiden kyvyttömyys konkreettisiin toimiin nostaa perussuomalaisten kannatusta.
Perussuomalaisten kannatus perustuu Rinteen arvion mukaan siihen, että puolue puhuu asioista oikeilla nimillä ja ymmärrettävästi.”

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/10/tun_rinne_kasvusopimus_jatti_tyourakysymykset_levalleen_2083153.htmlUmpi Luuta

 • Guest
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #84 on: 28. 10. 2010 19:07 »
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki puhuu postilaista.

http://areena-beta.yle.fi/video/1395649

Hänelle täydet pisteet.

Offline Reino Kolmonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1396
 • Gender: Male
 • Kansalle voimaa työväenliikkeestä
  • View Profile
  • reino kolmonen
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #85 on: 31. 10. 2010 15:03 »
Keski-Eurooppa koheltaa oikealle

Suomessa ei ole huomattu medioissa (tai ei ole haluttu huomioida oikeiston voittoja vaaleissa).
Itäeuroopan keskiosan maat suuntautuvat vahvasti oikealle, eikä siinä riitä huomioida äärioikeiston etenemistä.

Vahvasti oikeistolaistunut Unkari ottaa vastaan vuoden 2011 alusta EU-isännyyden.

Tsekin ja Slovakian oikeiston vaalivoitossa taisteltiin vuoden 1989 vallanvaihdon jälkeisen ”demokraattisen” sukupolven äänistä. Populismi on hellä sana kuvaamaan puolueiden ja ehdokkaiden demonisointia Sloveniassa. Oikeiston perustamat neljä uutta puoluetta menestyivät Slovenian vaaleissa. Vaikka niitä herjattiin bisnespuolueiksi. Oikeiston perustamat uudet puolueet ottivat haltuunsa uudet sosiaaliset verkostot ja Facebookin.

Eri suuntiin haarautuneen oikeistopopulismin turvin Tsekissä kolme ja Sloveniassa neljä (oikeastaan kuusi) puoluetta pystyivät yhtynein voimin lannistamaan vasemmiston. Vaikka demaripuolueet keräsivät eniten ääniä.

Nyt oikeistopuolueet tulkitsevat saaneensa valtakirjan tiukkaan uusliberalistiseen ja arvokonservatiiviseen politiikkaan. Avainasemaan päässeet populistiset puolueet tottelevat toistaiseksi.
Tsekin oikeistolla on nyt vahva asema valtionkoneistossa. Näin se voi autoritaarisin ottein betonisoida valtaansa. Ja se etenee ”meillä ei ole vaihtoehtoja”-iskulausein turvin kuten oikeisto hallitus suomessakin.
Tsekissä oikeisto on ryhtynyt nurinkäännettyyn luokkasotaan vähävaraisia vastaan.
Tai kuten suurenrahan puolue kokoomus suomessa populistisesti hyvinvointiyhteskunnan palvelujen puolesta.
Suomessa on hyvin samankaltainen tilanne demokratiassa kuin on osassa itä-euroopan maita. Oikeiston ja vasemmiston vastakkain asettelu on populistisella tasolla ei siis luokkapohjaisella.

Hallitustasolla harjoitetaan samaa uusliberalistista leikkauspolitiikkaa, mutta samalla populistisesti ollaan kansan asialla. Oppositiossa ollaan myös populistisella linjalla ja kuten SDP, joka vielä peesaa Perussuomalaisia.

Positiivinen poikkeus on vasemmistoliiton esitys punavihreästä hallituksesta vaalien jälkeen ja kokoomuksen syrjään työntäminen.

Kirjoitus perustuu osaksi Idäntutkimus julkaisuun 3/2010.

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #86 on: 31. 10. 2010 17:05 »
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki puhuu postilaista.

http://areena-beta.yle.fi/video/1395649

Hänelle täydet pisteet.


Tässäkin blogissa oltiin kovasti ainakin nyt Asevelikylässä postinpalveujen puolesta. Mutta nyt ei kuulu sitten pihadustakaan edes Asevelikylästä.

Nyt sitten ollaan oikeistohallituksen toimesta antamassa postipalvelujen hoitaminen bisnesfirmolle ja vielä ulkomaisille.

Itellalle jää sitten haja-asutusalueet, joita eivät bisnesvirmat huoli niiden vähätuottoisuuden johdosta. Mutta ne kulut sitten tulevat kansanmaksettaviksi.

Kannattaa kuunnella vasemmistoliiton edustajan puheenvuoro.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7444
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #87 on: 31. 10. 2010 17:05 »

.

Jotenkin on taas arvattavissa miten tämä tulee menemään

Postin toiminnot myydään puoleen hintaan ruotsalaisille

Vastaavasti tämän kompensoimiseksi ostetaan Saksasta vielä lisää ilmaa

.

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #88 on: 31. 10. 2010 19:07 »


Kannattaa kuunnella vasemmistoliiton edustajan puheenvuoro.


Vasemmiston johtaessa maata,  kerättiin yhteiseen kassaan varoja, valtio vahvistui, oltiin kuulemma rikas kansa.

Mutta kuten aina,  jos jossain on kasassa varoja vähän enemmän,  sinne saapuvat myöskin konnat. Nämä vasemmistolaiset konnat olivat jo olleet hyvin pitkään kasalla, varat hupenivat, 1980-luvun alussa pohja paistoi jo selvästi. Näimpä konnat keksivät että tulevaisuuden varoja ei vielä ole varastettu.

Kolmikantamenettelyllä se onnistui erinomaisesti. Kun kansalainen sai tietää että hänelle kertyy mailman mahtavin eläke, ei hän juuri aavistanut että nekin varat varastetaan. Kun tuollainen epäilys juontui poloiselle mieleen. Hyvän mielen takasi hulvaton velanotto, niin että köyhinkin mökin omistaja tunsi itsensä lottovoittajaksi. Olihan rotankololla kerrankin todellista arvoa.

En oikein jaksa uskoa että varpaan väleistä otsatukkaa myöden veloissa oleva valtio ja yksityinen kansalainen tulee koskaan enään näkemään noita varoja jotka olivat koko ajan vain pelkkä illuusio.

Ainut mikä voi auttaa,  on ottaa valta ja vastuu kansalaisille takaisin,  aivan yksilötasolle konkreettisesti.  Sellaista esitystä ei vain kuulu yhdeltäkään puolueelta. Miksiköhän?  Sylttytehtaasta valitettavasti saa,  vain sylttyä.

Offline ilmarinen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 223
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #89 on: 01. 11. 2010 05:05 »


Mutta kuten aina,  jos jossain on kasassa varoja vähän enemmän,  sinne saapuvat myöskin konnat. 


OW on oikeassa, 50-luvulla konnat aikoivat siirtää työväestön eläkevarat omalle kannattajakunnalleen ja lähes onnistuivat.
Umpi Luuta

 • Guest
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #90 on: 01. 11. 2010 11:11 »


Mutta kuten aina,  jos jossain on kasassa varoja vähän enemmän,  sinne saapuvat myöskin konnat.  


OW on oikeassa, 50-luvulla konnat aikoivat siirtää työväestön eläkevarat omalle kannattajakunnalleen ja lähes onnistuivat.

Konnat ja konnat. Missä konnat luuraa. Ainakin eläkevakuutusyhtiöt näyttävät voivan paksusti. Eläkeläisistä en ole, tässä suhteessa, niinkään varma.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7444
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #91 on: 01. 11. 2010 14:02 »


Mutta kuten aina,  jos jossain on kasassa varoja vähän enemmän,  sinne saapuvat myöskin konnat.  

OW on oikeassa, 50-luvulla konnat aikoivat siirtää työväestön eläkevarat omalle kannattajakunnalleen ja lähes onnistuivat.


Oliko tästä kyse :?

"Eero Heinäluoma: Keskusta yritti kaapata eläkerahat"

15.03.2009 13:48, päivitetty 15.03. 13:58   

 "SDP:n entisen puheenjohtajan Eero Heinäluoman mielestä eläkekiistassa oli kyse keskustan yrityksestä kaapata työeläkkeet oman peukalonsa alle.

Heinäluoma sanoo Itä-Savon ja Länsi-Savon haastattelussa, että kyse oli vuoden 1956 toisinnosta. Tuolloin maalaisliiton eli nykyisen keskustan johtama vähemmistöhallitus rahapulassa konfiskoi eli julisti menetetyksi palkansaajien siihen mennessä kertyneet eläkesäästöt. Kansaneläkelaki muutettiin pelkäksi peruseläkkeitä antavaksi järjestelmäksi.

SDP ja ay-liike tulkitsivat operaation tulonsiirroksi työntekijöiltä maaseutuväestölle ja härskinä välistävetona. Siitä seurasi työmarkkinajärjestöjen neuvottelu ja sopimus uudesta työeläkejärjestelmästä.

-Palkansaajat ja työnantajat halusivat, että työeläkkeet eivät tule Kansaneläkelaitoksen haltuun, jotta hallitus ei voi niitä kaapata. Siksi työeläkkeitä hallinnoivat yksityiset eläkeyhtiöt, Heinäluoma muistuttaa"

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1664790

.


Offline ilmarinen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 223
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #92 on: 01. 11. 2010 16:04 »


Heinäluoma sanoo Itä-Savon ja Länsi-Savon haastattelussa, että kyse oli vuoden 1956 toisinnosta. Tuolloin maalaisliiton eli nykyisen keskustan johtama vähemmistöhallitus rahapulassa konfiskoi eli julisti menetetyksi palkansaajien siihen mennessä kertyneet eläkesäästöt. Kansaneläkelaki muutettiin pelkäksi peruseläkkeitä antavaksi järjestelmäksi.


http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1664790
En uskaltanut esittää OW heti noin tyhjentäästi, kun häneltä menee yöunet moisen epäoikeuden paljastuttua. Oikeistohan on rehellisyyden selkäranka Suomessa ja vasemmisto epärehellinen omaisuuden kahmija.
Offline Reino Kolmonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1396
 • Gender: Male
 • Kansalle voimaa työväenliikkeestä
  • View Profile
  • reino kolmonen
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #93 on: 01. 11. 2010 18:06 »
Brasilian vasemmiston voitto ja maan ensimmäinen naispresidentti

”Brasilian työväenpuolueen ehdokas Dilma Rousseff on voittanut maan presidentinvaalit. Hän voitti vaalien toisen kierroksen noin 56 prosentin ääniosuudella. Opposition José Serran osuus jäi noin 44 prosenttiin.
62-vuotias Rousseff on samasta puolueesta kuin nykyinen presidentti, suurta kansansuosiota nauttiva Luis Inacio Lula da Silva. Lula tuki voimakkaasti Rousseffin vaalikampanjaa.

Brasilian historian ensimmäinen naispresidentti on väistyvän presidentin entinen kansliapäällikkö ja koulutukseltaan ekonomi. Hän on ollut myös Lulan hallituksen kansliaministeri ja energiaministeri vuosina 2003 - 2005. Sotilasdiktatuurin aikana hän toimi vasemmiston vastarintaliikkeessä. Vuosina 1970 - 1972 hän joutui kidutetuksi vankilassa.”


http://www.pcdob.org.br/

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/11/brasilia_saa_ensimmaisen_naispresidentin_2103763.html
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/11/brasilian_tulevan_presidentin_jannittava_elama_2104315.html

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #94 on: 02. 11. 2010 19:07 »
Maailmalla ja euroopassa on noussut vastarinta nykyistä uusliberalistista julkisensektorin kapitalisoimista vastaan

Kokoomuksen Pohjalainen sai tänään raivarin Vasemmistoliiton puheenjohtajan puheesta puolueensa valtuuston kokouksessa.
Puheenjohtaja oli linjannut tulevia eduskuntavaaleja ja vaalien jälkeistä politiikkaa, jossa punaisena lankana olisi punavihreä liittoutuma, joka muodostaisi hallituksen.

Toisena kohtana oli kokoomuksen työntäminen syrjään hallituksesta. Eikä tietenkään punvihdeässä hallituksessa olisi tilaa äärioikeistolaiselle Perssuomalaisten puolueelle.

Vasemmistoliitto on työväenpuolue, ilman rasismia oli puheenjohtaja julistanut kokousväelle ja vastannut näin perussuomalaisten populismille ”Työväenpuolue ilman sosialismia”.

Pohjalainen otti, jopa antikommunistisen linjan pääkirjoituksessa tänään aseeksi vasemmistoa vastaan. Kai pääoikeistopuolue kokoomus on kohta säätämässä kommunistilakeja tähän maahan, kuten se teki 1930 luvulla!

Myös edesmennyt maamme natsiliittolaisuuden tuhoista nostanut presidentti Urho Kekkonen sai Pohjalaisen pääkirjoituksessa vihat.

Kokoomus on politiikallaan hallituksessa ja muiden oikeistopuolueiden tuella hajottanut suomalaisen hyvinvointivaltion pirstaleiksi ja tehnyt siitä rahalla toimivan itsepalvelu yhteiskunnan, jossa raha ja talous määrää kaikessa. Jos nyt esimerkkinä vaikka postilaitoksen toiminta, joka on ajankohtaista sekasotkua  nykyisen oikeistohallituksen toiminnasta.

Kapitalistinen talousjärjestelmä on nyt hyvin pahassa kriisissä ja on tietenkin selvä, että rahavalta alkaa myös sen ymmärtämään.  Oli hyvä, että SAK ei mennyt rahavallan ansaa lakkojen rajoittamiseen. SAK vaatii myös järjestystä ulkomaisille yrityksille ja halpatyövoimalla keinotteluun. Hyvä näin.

Sotien jälkeinen aika kertoo siitä, miten tämän maan asioita tulee hoitaa.

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #95 on: 02. 11. 2010 19:07 »
Menee pahasti ohi otsikosta, kun Pohjalaisen poliittisista linjanvedoista kirjoitetaan Vasemmistolainen media otsikon alla. Aika kaukana taitaa Pohjalainen olla vasemmistolaisesta mediasta, vaikka Vasemmistoliitosta kirjoittaakin. Tuolla olisi kyllä Pohjalaiselle ja sen linjanvedoille omakin otsikko.

Toki olen samaa mieltä siinä, että Pohjalaisen pääkirjoitustoimittajan (Peltokangas) ajatusmaailmasta tuskin enää oikealle pääsee.

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #96 on: 02. 11. 2010 20:08 »
Menee pahasti ohi otsikosta, kun Pohjalaisen poliittisista linjanvedoista kirjoitetaan Vasemmistolainen media otsikon alla. Aika kaukana taitaa Pohjalainen olla vasemmistolaisesta mediasta, vaikka Vasemmistoliitosta kirjoittaakin. Tuolla olisi kyllä Pohjalaiselle ja sen linjanvedoille omakin otsikko.

Toki olen samaa mieltä siinä, että Pohjalaisen pääkirjoitustoimittajan (Peltokangas) ajatusmaailmasta tuskin enää oikealle pääsee.No mutta Jorma ei sitten ollenkaan ohi otsikon. Vasemmistolainen media kertoo työväenliikkeestä ja omallatyöllään elävistä kansalaisista.

Mutta tottakai vasemmiston medioissa tulee ruotia oikeistolaista politiikkaa vasemmiston näkökulmasta. Varsinkin nyt kun alueella ei ilmesty Pohjanmaan Kansaa eikä myöskään Kansan Ääntä ja kokonaisuutenakin vasemmistolaisen median tila ja näkyvyys ei ole kovinkaan hyvä.

Oikeiston propagandamyrkky voi aivan liian vapaasti myrkyttää kansalaisten mieltä.

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #97 on: 02. 11. 2010 21:09 »
No mutta Jorma ei sitten ollenkaan ohi otsikon. Vasemmistolainen media kertoo työväenliikkeestä ja omallatyöllään elävistä kansalaisista.

Jaaha, minä kun olen aina luullut että vasemmistolainen media olisi sama kuin vasemmistolainen tiedotuskanava


Quote
Mutta tottakai vasemmiston medioissa tulee ruotia oikeistolaista politiikkaa vasemmiston näkökulmasta.   

Tätähän minä tarkoitin ja se on ihan eri asia kuin tuo, että Pohjalainen kirjoittaa vasemmistosta.

Toisaalta olen myös kuvitellut, että otsikon Pohjalainen alla keskusteltaisiin tuosta lehdestä ja sen toimituslinjasta. Olen toki siinäkin ollut väärässä, kun niin moni keskustelee ko. lehden julkaisemista jutuista, jotka saattavat olla ihan lainakamaa muualta.

Umpi Luuta

 • Guest
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #98 on: 04. 11. 2010 17:05 »

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #99 on: 04. 11. 2010 20:08 »
Ministeri Suvi Lindén (kok) ei viitsinyt mennä EU:n postikokoukseen.

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2380216/%E2%80%9Dlinden-ei-viitsinyt-menna-postikokoukseen%E2%80%9D

Postipalveluiden kaappaaminen yksityiselle bisnekselle on hyvin kuvaava prosessi kokoomuksen toiminnasta suurpääoman juoksupoikana nykyisessä hallituksessa.

On todellakin onni, että hallituksessa ei nyt ole vasemmistopuolueita tekemässä mätiä kompromisseja Paavo Lipposen malliin.

Offline ilmarinen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 223
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #100 on: 05. 11. 2010 05:05 »
Mikä on vasemmistolainen media?

Normaalilla medialla tarkoitetaan suomen kielessä joukkoviestimiä, jotka toimivat mielestäni vuorovaikutteisesti.

Vasemmistolainen media sen sijaan toimii ylhäältä alaspäin ja tiedottaa pelkästään kuinka kannattajakunnan tulee toimia, ajatella ja käyttäytyä.

Näitä vasemmistolaisia medioita vuosien ajan lukeneena ja nähneenä niiden näivettymisen, en kaipaa niitä tippaakaan. Lasken itseni vasemmistolaisesti ajattelevaksi mutta en tarvitse siihen ylhäältä tulevaa ohjausta.

Umpi Luuta

 • Guest
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #101 on: 05. 11. 2010 07:07 »
Mikä on vasemmistolainen media?

Normaalilla medialla tarkoitetaan suomen kielessä joukkoviestimiä, jotka toimivat mielestäni vuorovaikutteisesti.

Vasemmistolainen media sen sijaan toimii ylhäältä alaspäin ja tiedottaa pelkästään kuinka kannattajakunnan tulee toimia, ajatella ja käyttäytyä.

Näitä vasemmistolaisia medioita vuosien ajan lukeneena ja nähneenä niiden näivettymisen, en kaipaa niitä tippaakaan. Lasken itseni vasemmistolaisesti ajattelevaksi mutta en tarvitse siihen ylhäältä tulevaa ohjausta.


Jos esim. Pohjalainen edustaa "normaalia mediaa", niin salli homeerinen nauruni. Yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa "ajattelun" lisäksi, tarvitaan "toimia" ja "käyttäytymistä". Ainakin asiaansa ymmärtävät porvarit näin tekee, jos aisteihin on vähääkään luottamista. Eihän puolueilla mitään tarkoitusta muutoin olisi? Vasemmistomedian "näivettyminen" on johtanut entistä yksipuolisempaan ideologiseen tarjontaa ja kansanalaisten kusetukseen. Sen tulokset olemme jo pitkään nähneet vaalituloksissa, vaikka kuinka vasemmistolaisesti ajattelisimmekin.

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #102 on: 05. 11. 2010 09:09 »
Tuo sanahirviö vasemmistolainen media ei oikein istu, ei ainakaan nettimaailmaan.  Tarkoitatko uutissivuja, jotka avoimasti tunnustavat väriä: skp, sdp ect.

On olemassa myös käsite "vaihtoehtoinen media". millä tarkoitetaan valtion holhouksesta ja voittoon pyrkivästä kapitalismista vapaata tiedotusvälinettä.  Tällaisia uutisvälineitä kutsutaan nimellä alternative media:

http://en.wikipedia.org/wiki/Alternative_media

Käsitteistöä "vaihtoehtoinen" hieman hämää se, että esim. USA:ssa on myös vaihtoehtoinen oikeistolainen media.

http://en.wikipedia.org/wiki/Alternative_media_%28U.S._political_right%29

Suomessa tätä demokraaattista  perinnettä edustaa ehkä parhaiten Maailma.net

http://www.maailma.net/
« Last Edit: 05. 11. 2010 09:09 by vaasalainen »
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline ilmarinen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 223
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #103 on: 05. 11. 2010 19:07 »

Jos esim. Pohjalainen edustaa "normaalia mediaa", niin salli homeerinen nauruni. Yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa "ajattelun" lisäksi, tarvitaan "toimia" ja "käyttäytymistä". Ainakin asiaansa ymmärtävät porvarit näin tekee, jos aisteihin on vähääkään luottamista. Eihän puolueilla mitään tarkoitusta muutoin olisi? Vasemmistomedian "näivettyminen" on johtanut entistä yksipuolisempaan ideologiseen tarjontaa ja kansanalaisten kusetukseen. Sen tulokset olemme jo pitkään nähneet vaalituloksissa, vaikka kuinka vasemmistolaisesti ajattelisimmekin.

Pohjalainen ei ole normaali media. Ko. lehti on sensuroitu yhden mielipidesuunnan paikallislehti.

UP tietää, että Pohjalaiseen pitää olla lehden hyväksymän linjan (ideologian) mukainen kirjoitus, jos se julkaistaan. Pohjalainen on näivetystaudin kourissa juuri valitsemansa linjan vuoksi ja lopussa odottaa Pohjanmaan kansan/Kansan äänen surkea kohtalo.

Aatteellinen lehdistö, jos sillä lähdetään ”sivistämään” aateveljiä kokee vasemmistomedian kohtalon.

Ko. media viljeli vanhan Penttalan aikaisia iskulauseita, jotka purivat viime vuosisadan punaisen viivan aikoina työväestöön mutta työväestön sivistystason noustessa hokemat muuttuivat lähinnä ”korneiksi” ja Pohjanmaan kansan lukijakunta supistui piirin puheenjohtajaan.

Pohjanmaan kansan päätoimittajana oli hetken aikaa pystyvä mies, joka oli kykenevä nostamaan lehden kannattajakunnan keskuudessa mielenkiintoiseksi, mutta hänet erotettiin liian radikaalina nopeasti. Eihän sellainen julkaisu ole työväestön lehti mistä ei joka sivulta voi lukea totuutta, että ”kapitalisti työväestön verta juo”.

Päätoimittajan nimi taisi olla Manninen tai Mannila.

Quote
Suomessa tätä demokraaattista  perinnettä edustaa ehkä parhaiten Maailma.net

Tuo Maailma.net vakuttaa vanhan mielestä arvelluttavalta. (mamuhyysääjiltä)

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7444
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #104 on: 05. 11. 2010 19:07 »


Quote
Suomessa tätä demokraaattista  perinnettä edustaa ehkä parhaiten Maailma.net


Tuo Maailma.net vakuttaa vanhan mielestä arvelluttavalta. (mamuhyysääjiltä)


Kuulostaa jotenkin samalta kuin se entinen kansan-"demokraattinen" kuukausijulkaisu "Maailma ja Me" jossa kerrottiin kaikista Neuvostoliiton saavutuksista ja muustakin "edistyksellisyydestä", jonkinlainen Pahkasian edeltäjä, samanlaista totista "huumoria"

.

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #105 on: 05. 11. 2010 19:07 »
Ihmettelen, että nimimerkki Ilmarinen otti (vastaus 100) pelkästään vasemmistolaisen median silmätikuksi yksipuolisesta ylhäältä alaspäin toimivasta tiedotuksesta.

Ihan samalla tavalla toimii porvarillinen media, Pohjalainen on ”sitoutumattomana” lehtenä siitä nykyään oiva esimerkki. Kepulainen Ilkka (” sitoutumaton ?”) on aina ollut todella yksipuolinen julkaisu. Aamulehti on melko puhtaasti kokoomuslainen ja näitähän esimerkkejä riittää. Politiikkaa tiiviisti seuraavilla toimittajilla on lähestulkoon aina poliittinen kanta.

Lehtien menestyminen ei näytä olevan kovinkaan puhtaasti sidoksissa poliittiseen paatokseen, kunhan siinä paikalliset tärkeimmät uutiset. Itsekin tilaan Pohjalaista, vaikka poliittinen linja on tullut varsin selväksi, eikä miellytä.

En muuten muista Pohjanmaan Kansan entisenä tilaajana ollenkaan herraa nimeltä Manninen tai Mannila.

Ilmariselta voi kysyä, onko jotain hienompaa siinä, että sitoutumattomuuden nimissä ja hieman nykyaikaisemmin keinoin lukijan mielipiteitä ohjataan ? Media vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen mainoksen tavoin aina. Mitä fiksummin osaat vaikuttaa (lukijan sitä itse tiedostamatta), sitä tehokkaampaa se on. Vuorovaikutteista mediaa tuskin ainakaan paperimuotoisesta sanomalehdistöstä löytyy.

Offline ilmarinen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 223
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #106 on: 06. 11. 2010 09:09 »
Pohjalaisen levikki oli -90 luvun alkupuolella 65000 ja nykyisin n. 25000 eli pudotusta n. 40000.
Ilkan levikki samaan aikaan -90 n.56000 ja nykyisin n. 60000 joten nousua n. 4000.

Pohjanmaan kansan päätoimittajana toimi -80 luvun loppupuolella Iisakki Manninen, Tapio Parkkari oli toimittajana -80 luvun alkupuolella ja voi muistaa paremmin ko. lehden historiaa.

Quote
Ilmariselta voi kysyä, onko jotain hienompaa siinä, että sitoutumattomuuden nimissä ja hieman nykyaikaisemmin keinoin lukijan mielipiteitä ohjataan? Media vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen mainoksen tavoin aina. Mitä fiksummin osaat vaikuttaa (lukijan sitä itse tiedostamatta), sitä tehokkaampaa se on. Vuorovaikutteista mediaa tuskin ainakaan paperimuotoisesta sanomalehdistöstä löytyy.
On sitoutumattomuudessa ja hienovaraisessa mielipiteen ohjailussa se etu, että sanomalehti pysyy pystyssä ja tarjoaa tiedotuskanavan poliittiseen kannattajakuntaan.

Ilkan eteneminen on ollut taitavien rahansiirtojen varassa MTK:n lähellä olevien tuotantolaitosten kassoista poliittiseen mediaan ja Maalaisliitto/Kepu tupailtojen myyntikanavien tehokkaasta hyödyntämisestä.
Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #107 on: 06. 11. 2010 09:09 »
Iisakki Manninen tuntuu tutulta nimeltä, mutta en kylläkään muista että hänet olisi erotettu. En muutenkaan usko, että kukaan yksittäinen päätoimittaja olisi ollut kykenevä alueellista työväenlehteä nostamaan kukoistukseen.

Se mitä yritin tuossa väittää, oli ettei lehden menestyminen näytä olevan suoranaisesti sidoksissa poliittiseen paatokseen. Ilkka on siitä hyvä esimerkki. Toki olen samaa mieltä siinä, että hienovarainen ohjailu lienee lukijasta miellyttävämpää.

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #108 on: 11. 11. 2010 20:08 »
Puolustusministeriön johtaja Iivonen Venäjän historian tulkitsijana

Tänään Pohjalaisessa Jyrki Iivonen otti esille kirjoituksessa Venäjän kommunistien vallankumouksen ja sen jälkeisen kehityksen lähinnä oikeistolaisesta historian näkökulmasta.

Iivosen mielestä bolsevikit olisivat kaapanneet vallan Tsaarilta ja porvaristolta. Mutta tuolloin tapahtui aidosti vallankumous, jossa kansa riisti vallan porvaristolta ja Tsaarilta.

Tuohon aikaan Venäjällä oli porvariston riktatuuri, jolla rahavalta piti pistimillä riistovaltaa yllä. Lokakuun vallankumouksessa sitten rahavalta kaatui ja Venäjällä siirryttiin työväenvaltaan.

Iivonen otti esille Aleksander Solzhenitsyn teoksen ”Vanki leiriensaaristo” valtionpoliisin toimet kirjansuhteen ja ihmiskokeet.

Näitä vastaavia kokeita tehtiin myös Suomessa natsivallan aikaan 1930-1945. Se on selvää, että uudessa työväenvallassa tuli olla kuri ja järjestys olihan koko kapitalistinen maailma heitä vastassa. Tarvittiin luja johto kuten nyt Venezuelassa, Kiinassa tai Kuubassa. Kädet ristissä ei kapitalisteja kyetä voittamaan.

Iivonen edelleen kuvasi kuinka Neuvosatoliitossa käytettiin vankeja työtoiminnassa.

Mutta tämän ajan kapitalismissa työläisiä pidetään edelleen pakkotyössä, mutta sillä erolla, että siitä ajasta maksetaan palkkaa. Työläisten suojaksi ja etujen ajajaksi perustettu ay-liike on taistelullaan saanut rajattua riistoaikaa ja muita sopimuksia palkkaorjien suojaksi.

Lopuksi Iivonen toteaa, että Venäjä ei ole tehnyt tiliä menneisyyden synkkien puolien kanssa.


Onko Venäjä pyytänyt Suomen tehdä tiliä sen synkkien historiallisten tapahtumien osalta? Ei ole, vaan ne tuleekin Suomalaisten tehdä itse. Kuten 1918 vakileirit, kansalaisten tappamiset nälkään, sairauksiin ja sen jälkeinen aika vuoteen 1945 asti, tuo aika oli oikeistoriktatuurin synkää aikaa.

Myös Suomen valtion luovuttaminen Saksalaislle natseille on edelleen selvittämättä ja siihen liittyvät poliittiset rikokset tunnustamatta. Eikä vieläkään ole kansalta pyydetty anteeksi niitä raskauttavia kärsimyksiä mitä Suomen kansa joutui kokemaan saksalaisen natsivallan liittolaisena.

Offline Reino Kolmonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1396
 • Gender: Male
 • Kansalle voimaa työväenliikkeestä
  • View Profile
  • reino kolmonen
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #109 on: 18. 11. 2010 21:09 »
Hajota ja hallitse paatosta Pohjalainen lehdeltä

Tänään sitten kokoomuksen Pohjalainen kävi oikein raivolla suomalaisen hyvinvointivaltion kimppuun verotulojentasausjärjestelmän osalta.

Verotulojen tasausjärjetelmä on hyvä ja välttämätön suomalaisen julkisensektorin kattavan palvelutuotannon osalta. Sillä pidetään tasapainossa koko suomalainen hyvinvointivaltio koko maan osalta. Näin taataan hyvät palvelut koko kansalle.

Kokoomuksen Pohjalainen lehden pääkirjoituksen johtopäätös oli, että kuntien osalta rikkauden ja köyhyyden tasaus on mennyt liinapitkälle. Lehti vielä lisää, että epäterveitä kuntarakenteita pönkitetään nyt ”isolla” rahalla. Mutta ei varmaankaa sillä varsinaisella isolla rahalla, jota kokoomuskin edustaa. Kaiken huipuksi vielä lehti toteaan, että tasaus palkitsee toimettomuutta kuntakenttään.
Tämä nyt oli sitä rahavallan varsinaista ilosanomaa ja suoraa puhetta rahavallan eduista, joita oikeistolainen media edustaa.

Pohjalainen ei ole vielä luopunut uusliberalismistaan, joka tarkoittaa kuntienkin osalta sitä, että jokaisen kunnan tulee olla omanonnensa nojassa ja vailla taloudellista tukea.

Kokoomuslaisessa hyvinvointivaltiossa ovat talous ja raha joita palvellaan, ei siis kansaa.


Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7444
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #110 on: 19. 11. 2010 04:04 »

Iivonen edelleen kuvasi kuinka Neuvosatoliitossa käytettiin vankeja työtoiminnassa.

Mutta tämän ajan kapitalismissa työläisiä pidetään edelleen pakkotyössä, mutta sillä erolla, että siitä ajasta maksetaan palkkaa. Työläisten suojaksi ja etujen ajajaksi perustettu ay-liike on taistelullaan saanut rajattua riistoaikaa ja muita sopimuksia palkkaorjien suojaksi.Myös sillä pienellä erolla että täällä ei tarvinnut olla pakkotyössä PYSSY OHIMOLLA kuten CCCP:ssä

.

Offline Reino Kolmonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1396
 • Gender: Male
 • Kansalle voimaa työväenliikkeestä
  • View Profile
  • reino kolmonen
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #111 on: 20. 11. 2010 20:08 »
Pohjalainen lehden hyökkäys verotulojen tasaustavastaan jatkuu

Tänään kokoomuksen Pohjalainen lehden pääkirjoitustoimittajan mukaan kuntien verotulojen tasauksella pidetään yllä epätervettä kuntarakennetta. Tämäkö nyt on sitä kokoomuksen hyvinvointiyhteiskunnan kehittämistä, mistä (kok) puheenjohtaja Katainen jaksaa joka välissä julistaa.

Suomi on laaja maa, jossa asuu yli viisimiljoonaa ihmistä ja jossa kansan julkisia palveluja kuten kouluja, terveys ja sosiaalisia palveluja ylläpitävät kunnat.
Kuntien koko vaihtelee suuresti ja tätä varten on aikoinaan kehitetty kuntia varten verotulojen tasausjärjestelmä. Sillä taataan syrjäseutujen ja pienienkuntien lähipalvelut kansalaisille. Eli niillä nimenomaan turvataan kansalaisten palveluja.

Voi voi toimittaja Peltokangaan järjenjuoksua, joka näyttää olevan epäoikeudenmukaisuuden tuominen kuntien keskuuteen. Kaikkien sota kaikkia vastaan ja jokainen olkoon omanonnensa nojassa, kun palvelujaan järjestää. Aikamoista vastuuttomuutta hyvinvointiyhteiskunnan hajottajilta.

Peltokangas siis hyökkää verotulojen tasauksen oikeudenmukaisuuttakin vastaan. Verotulojentasaus on juuri tarkoitettu nimenomaan turvaamaan oikeudenmukaisuus kuntien välillä.

« Last Edit: 20. 11. 2010 21:09 by Reino Kolmonen »

Offline Reino Kolmonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1396
 • Gender: Male
 • Kansalle voimaa työväenliikkeestä
  • View Profile
  • reino kolmonen
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #112 on: 21. 11. 2010 11:11 »
Julkisensektorin taloudellinen kilpailuttaminen jatkuu

Tänään edelleen Pohjalainen jatkaa hyökkäystä kuntien verotulojen tasusjärjestelmää vastaan.
Tänään oli sitten kokoomuslainen kaupunginjohtaja Markku Lumio agendalla.

Kuntien törkeää hajotaja hallitse politiikkaa, jossa kilpailuttaminen on yksi väline, tähän liittyen lehti otti nyt esille, viisi ympärillä olevaa kuntaa, jotka saavat samanverran tasusta kuin Vaasa maksaa.
Luomio suhtautuu vähän myönteisemmin tasaukseen kuin lehti, mutta on kylläkin kriittinen siltä osin, että rikkaat kunnat kärsivät ja järjestelmä tukee epätervettä kuntarakennetta.
Kokoomus ja nykyinen oikeistohallitus ajaa juuri kuntia yhteen saadakseen isommat palvelumarkkinat yksityistämiselle.

Pohjalainen lehti jopa nimeää kuntien veroulojen tasauksen köyhäinavuksi. Eikö sitten hyvinvointi-yhteiskunnan tulekkin auttaa köyhiä ja työtätekevää kansaa?
Mutta tässä asiassa onkin varmaan kysymys siitä, että rikkaiden veroja tulee edelleen laskea, että päästään vaikka Irlannin tasolle. Lumio sanoikin, että reilu 10 miljoonaa euroa vastaakin yhtä veroprosenttia ja näin veroprosentti voisi olla sen verran alempi.
Lumio heittä tähän soppaan myös suurvaasan, jolloin verot menisivät hänen mielestään tasan.

Edelleen Lumio jatkaa kokoomuksen linjalla ja lataa, että nyt heikkoja kuntia pidetään keinotekoisesti pystyssä. Lumiolle kuten oikeistolle kunta on yritys, jonka päällimmäinen tarkoitus on taloudellinen tulos.
Nykymenolla ajetaan jokainen kunta siihen pisteeseen, että ne jokainen vastaa kuten yritys koko toiminnastaan ilman ulkopuolista tukea. Tavoitteena kuntamarkkinat, jossa kilpailulla haetaan taloudellista tulosta ja heikot (köyhät) putovat pois tai yhdistetään isompaan (rikkaanpaan) kuntaan.

Edellä kuvatunlainen on varmaankin se kokoomuslainen hyvinvointiyhteiskunta, josta puheenj. Katainen joka välissä julkisuudessa julistaa.

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #113 on: 23. 11. 2010 16:04 »
Kokoomuksen ulkoministeri Stubb  menettihermonsa vasemmiston kansanedustajalle

”Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) suivaantui eduskunnassa täysin vasemmistoliiton kansanedustajalle Jaakko Laaksolle. Euroopan turvallisuusyhteistyötä koskeneessa keskustelussa Laakso moitti jyrkästi Stubbin Nato-puheita.

Laakso heilutteli eduskunnan salissa Stubbin kaksi vuotta vanhaa, Georgian-sodan aikana pidettyä puhetta. Laakson mukaan kukaan ulkoministeri ei koskaan ole tehnyt niin pieleen mennyttä tilannearviota kuin Stubb tuolloin. Lisäksi Laakso arvosteli Stubbin nykyisiä Nato-näkemyksiä.

Ministeri Stubb hermostui Laakson puheista ja vaati edustajaa perustelemaan väitteensä. Ulkoministeri nälvi Nato-vastaiselle Laaksolle ymmärtävänsä, että mies on pettynyt Naton ja Venäjän huippukokouksen onnistumiseen. Puheenvuoronsa päätteeksi Stubb lupasi Laaksolle "toimia mielellään psykoterapeuttina, mutta salin ulkopuolella".

Laakso ei ollut Stubbin puheista hätkähtänyt, vaan oli vaatinut ministeriltä itsekritiikkiä.


http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/11/stubb_tarjoutui_psykoterapeutiksi_vasemmiston_kansanedustajalle_2164277.html

Akseli

 • Guest
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #114 on: 24. 11. 2010 21:09 »
Työväenliike nousee euroopassa, jo on aika nousta taistelemaan rahavallan röyhkeää rosvousta vastaan.

Imperialismi on yhtä kuin finanssikapitalismi. Yrittääkö USA-lainen imperialismi nyt saada sodan aikaan Koreoiden välillä. Sota on tunnetusti ja historiastakin nähtynä keino kapitalismille selvitä talouspulasta. Sota on taloudellistatoimintaa rahapääomalle ja sodista toisaalta kärsii tavallinen kansa.

Portugalissa menossa ay-liikkeen yleislakko. Ylen-nettisivuilla siitä ei kerrottu mitään.

Irlantiin rajut säästösuunnitelmat. Irlanti aikoo säästää neljän vuoden aikana 15 miljardia euroa. Säästöt kohdistuvat sosiaalietujen saajiin ja verotus kiristyy. Mutta yritysverotus pysyy ennnallaan 12,5 prosentissa. Eli kapitalistit saavat jatkaa rosvopolitiikkaansa. Rahapääoma ei siis osallistu talouskriisin talkoisiin, jotka se itse on aiheuttanut.

”Lontoon keskustassa poliisit ovat ottaneet yhteen mieltään osoittavien opiskelijoiden kanssa. Opiskelijat ja koululaiset vastustavat Britannian hallituksen suunnitelmia nostaa lukukausimaksuja. Opiskelijat ovat järjestäneet ulosmarsseja ja mielenosoituksia eri puolilla maata.”

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/11/opiskelijamellakka_lontoon_keskustassa_2168154.html

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #115 on: 25. 11. 2010 04:04 »

Työväenliike nousee euroopassa, jo on aika nousta taistelemaan rahavallan röyhkeää rosvousta vastaan.

Imperialismi on yhtä kuin finanssikapitalismi. Yrittääkö USA-lainen imperialismi nyt saada sodan aikaan Koreoiden välillä. Sota on tunnetusti ja historiastakin nähtynä keino kapitalismille selvitä talouspulasta. Sota on taloudellistatoimintaa rahapääomalle ja sodista toisaalta kärsii tavallinen kansa.Ymmärrätköhän nm Akseli edes kirjoittamiasi tekstejä.  Minä kyllä ymmärrän ja ihmettelen kuinka helposti näillä ajatuksilla kyllästetyt vasemmistolaiset piirit,  voivat saada ihmiset villattua noiden ajatusten taakse, taistelemaan itseään vastaan. Niin on historiassa käynyt jo useasti ja kipeää on tehnyt.

Jos olisitte oikeasti ihmisen puolella,  niin auttaisitte heitä selviytymään vastuista,  jotka ovat usein heidän itsensä aiheuttamia, joko suoraan tai välillisesti. Heidän tukeminen tässä paljon vaativassa, henkisessä kasvussa,  olisi ensiarvoisen tärkeää.  Kun havaitsen vasemmistolaisten poliittisten piirien kääntyneen ihmisen puolelle, en enään milloinkaan sano mitään negatiivista heidän toiminnastaan.


Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #116 on: 25. 11. 2010 20:08 »
Dagens Nyheter: Uhkaako sota? Soittakaa Suomeen

”Näin otsikoi Ruotsin Dagens Nyheter Suomen brändityöryhmän työtä käsittelevän juttunsa. Lievästi ironisen tekstin on laatinut uutistoimisto TT:n toimittaja Wiktor Nummelin.”

Aivan uskomatonta, kuinka Nokian pomo leijailee kuin uskovainen taivaissa arkisista ihmisten ongelmista. Suomalaisia elää yli 500 000 köyhyydessä. Kunnalliset sosiaali -ja terveyspalvelut ajettu säästöpolitiikalla alas. Rahavallan keinottelu kukoistaa, yritykset jättävät verot ja sosiaalimaksut maksamatta. Yritykset keinotelevat ulkomaisella työvoimalla mm.

Brändityöryhmä visioi aivan joutavia asioita arkissa ongelmissa kamppaileville kansalaisille.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/11/dagens_nyheter_uhkaako_sota_soittakaa_suomeen_2171413.html

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/11/brandityoryhma_lisaa_luomua_ja_jarvet_juomakelpoisiksi_2169494.html

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #117 on: 26. 11. 2010 20:08 »
Koreoiden tilanne panee ajattelemaan

Mitä syvemmälle on kapitalismin talouskriisi edennyt, sitä useammin on tullut mieleen Koreoiden tilanne. Talouskriisi on nyt edennnyt vaiheeseen, jossa talous näyttää euroopan- ja maailmanlaajuisesti olevan katasrofivaiheessa. Velkaongelma näyttää kapitalistisin keinoin ratkaisemattomalta.

Tällaisessa lähes täydellisessä pattitilanteessa kapitalismin rahapiirit turvautuvat yleensä viimesijaiseen keinoon, sotaan. Ensimmäinen maailmansota oli jatkoa pitkäaikaiselle talouskriisille, jossa kilpailukapitalismi vaihtui  monopolikapoitalismiksi.
Toinen maailmansota oli jatkoa 30-luvun talouslamalle, jossa valtionmonopolistinen kapitalismi vahvisti lopullisesti asemaansa...
Sodissa tuhotaan valtavatmäärät ylikasautunutta elin liiallista pääomaa, joka ei enää”mahdu” kapitalististen omistusushteiden piiriin ja häiritsee vakavastri voittojen kasaamista.
Nyt vallitsevan talouskriisin oloissa on tuhottu suuri määrä terveitä yrityksiä, koska ne eivät ole olleet riittävän ”terveitä”kohottaakseen yleistä voitonsuhdelukua.

Kapitalistisesti johdetun talouden sotkeutuessa omiin ympyröihinsä, määrätyissä vaikutusvaltaoisissa piireissä syntyy yhä suurempi kuiusaus ”korjarta” asia sodan avulla siten, että kaikki voitaisiin aloittaa taas alusta puhtaalta pöydältä. Ilmiö on vastaava kuin pikku lasten hiekkalaatikkoleikeissä, joissa ensinrakennetaan hiekka- ja satulinnoja, sitten kateuden ja reviiririidan myötä tönäistään toisen aikaansaannosta nurin ja lopultra potkitaan ja hajotetaan yhdessä kaikki mitä on saatu aikaan.

Eikö nyt tulisi YK:n turvallisuusneuvoston kokoontua nopeastihätäkokoukseen?

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7444
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #118 on: 27. 11. 2010 07:07 »
Dagens Nyheter: Uhkaako sota? Soittakaa Suomeen

”Näin otsikoi Ruotsin Dagens Nyheter Suomen brändityöryhmän työtä käsittelevän juttunsa. Lievästi ironisen tekstin on laatinut uutistoimisto TT:n toimittaja Wiktor Nummelin.”

Aivan uskomatonta, kuinka Nokian pomo leijailee kuin uskovainen taivaissa arkisista ihmisten ongelmista. Suomalaisia elää yli 500 000 köyhyydessä. Kunnalliset sosiaali -ja terveyspalvelut ajettu säästöpolitiikalla alas. Rahavallan keinottelu kukoistaa, yritykset jättävät verot ja sosiaalimaksut maksamatta. Yritykset keinotelevat ulkomaisella työvoimalla mm.

Brändityöryhmä visioi aivan joutavia asioita arkissa ongelmissa kamppaileville kansalaisille.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/11/dagens_nyheter_uhkaako_sota_soittakaa_suomeen_2171413.html

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/11/brandityoryhma_lisaa_luomua_ja_jarvet_juomakelpoisiksi_2169494.html

No tämä todellisuudesta täysin irti oleva "brändi" hanke onkin yksi häpeällisimpiä episodeita mitä tässä maassa on koskaan nähty

Toivottavasti se vaietaan hiljaa kuoliaaksi (ruotsalaiset ei tietenkään voi olla piikittelemättä aina kun siihen tarjotaan tilaisuus)

.

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #119 on: 01. 12. 2010 21:09 »
Vasemmisto oikealla asialla eduskunnassa. SDP:n Heinäluoma puhuin kuin kunnon vasemmistolainen ja oli hyökännyt kasinokapitalismia ja sen tukemisesta vastaan. Suomalaiset sosiaalidemokraatit ovatkin olleet liiankilttejä kapitalisteja kohtaa.
Kokoomus ei nyt saanut vasemmistoa rahapääomaa tukemaan. Mahtoi ottaa kokoomuksen pomoa Kataista päähän!

Irlannin tapauksessa on tosiaan kysymys finansikapitalismin tappioiden maksamisesta verovaroilla.
Tämän jälkeen nämä pelurit, jos saavat maksatetuksi tappionsa, taas jatkavat puhtaalta pöydältä pelaamistaan.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/12/oppositio_vastustaa_irlanti-pakettia_2186087.html