Author Topic: Vasemmistolainen media  (Read 178094 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline R B Rintamäki

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 71
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #960 on: 02. 05. 2013 05:05 »
Olisikohan aika uudenlaiselle ajattelulle yritystoiminnan suhteen. Nyt on suomessakin havahduttu klobaalin kvarttaalitalouden seurauksiin, joka johtaa ennemmin tai myöhemmin itsetuhoon. Olisi herätettävä henkiin uuden mallinen osuuskauppahenki , jossa tärkeitä tekijöitä olisivat työntekijät ja jatkuva menestys sekä kasvu suomessa. Valtio voisi suunnata alkuvaiheessa avustukset ensisijaisesti tällaisiin yrityksiin jotka investoisivat Suomeen. Palkkausjärjestelmän tulisi olla joustava ja kasvua edistävä. Mallin rakentamiseksi olisi käytettävä asiantuntijoita. Valtio voisi olla mukana verotuksellisesti mielummin tällaisessa toiminnassa , kuin jakamassa rahoja ulkomaille.

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #961 on: 02. 05. 2013 19:07 »
Norjalaiset tekevät sarjaa siitä, kuinka venäläiset miehittävät Norjan

”Jo Nesbö, joka on kirjoittanut suosittuja rikosromaaneja, joissa pääosassa on rikostutkija Harry Holle, tekee käsikirjoituksen scifi-sarjaan, missä Venäjä miehittää Norjan. Sarjan nimeksi tulee Miehitys.

Nesbö, samoin kuin useat toisetkin skandinaavialiset kirjailijat, käyttävät usein fasismin teemaa ja skandinaavialisen eliitin yhteistyötä natsien kanssa. Hänen näkemyksen mukaan, monien murhien ja useiden raskaiden rikosten jäljet ulottuvat siihen aikaan, kun rikkaat skandinaavit haaveilivat liittymisestä yhteen natsi Saksan kanssa.
Tämän eliitin jälkeläiset edelleen haaveilevat kansallisesta ja huippuyritysten ylivallasta.”

http://finnish.ruvr.ru/2013_05_01/Norjalaiset-tekevat-sarjaa-siita-kuinka-venalaiset-miehittavat-Norjan/

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #962 on: 04. 05. 2013 20:08 »
”Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) kommentoi Yle TV1:n Ykkösaamussa myös kokoomuksen viimeaikaista kannatuslaskua. Hän arvioi suosion kärsineen vaikeiden talouspäätösten ja hallituksen vaikeaselkoisten ratkaisujen yhteydessä. Hän nosti esiin myös oman toimintansa.
- Monet ihmiset saattavat tällä hetkellä nähdä minut vähän toisenlaisena mihin ovat tottuneet. Jos tekee ympäripyöreitä päiviä, välillä Brysselissä neuvotellaan 36 tuntia ilman että saa silmällistäkään nukuttua, ja heti kun sieltä palaa, jatketaan kotimaassa vaikeita mutta välttämättömiä neuvotteluja, miten velkaantuminen taitetaan, miten saadaan uusia työpaikkoja suomalaisille, miten verotusta uudistetaan. Siinä on varmasti käynyt niin, että herkkyys on kärsinyt, Katainen arvioi.
Kataisen mukaan herkkyys on ytimessä politiikanteon ammattitaidossa.
- Herkkyys ottaa palautetta vastaan, herkkyys kommunikoida ihmisten kanssa ja ylipäänsä herkkyys viestiä. Herkkyys on sitä, että sen kautta voi joko ansaita tai menettää luottamuksensa ihmisten mielessä, pääministeri jatkoi.
Kokoomuksen puoluekannatus putosi Yle Uutisten huhtikuun mittauksessa kärkipaikalle ampaisseen keskustan alapuolelle 19,2 prosenttiin. Kokoomus oli tätä ennen pitänyt vuosia piikkipaikkaa.”

Mitä onkaan kokoomuksen politiikka? Puheenjohtaja katsoi kannatuksen laskun johtuvan hallituksen tekemisten vaikeaselkoisuudesta. Katainen otti toiseksi tekijäksi itsensä. Että häneltä on herkkyys kadonnut. Aivan uskomatonta potaskaa!
Onko se herkkyyttä, että ihmisiltä viedään työpaikat, palvelut, työläisten veroja nostetaan ja rahavallan veroja taas lasketaan. Mitä vaikeaselkoisuutta siinä on?

Kokoomus myös ratsastaa yrittämisellä ja työllä, mutta työläisistä he eivät puhu mitään. Onhan se totta, että työllä tulosta syntyy, mutta sen työn takana on ihminen työläinen ja koko työväenluokka.
Rahanvalta siis korjaa työläisten ja toimihenkilöiden työllä tuotetun lisäarvon taskuunsa eli varastaa jos suoraan sanotaan.
Tyhmyys ja itsekkyys vain laajenee valtaeliitissä.

http://yle.fi/uutiset/katainen_monet_saattavat_nahda_minut_toisenlaisena_mihin_ovat_tottuneet/6618957
« Last Edit: 04. 05. 2013 20:08 by Urho »

Offline Reino Kolmonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1396
 • Gender: Male
 • Kansalle voimaa työväenliikkeestä
  • View Profile
  • reino kolmonen
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #963 on: 05. 05. 2013 19:07 »
”Miapetra Kumpula-Natri hallitus on olemassa kansaa varten. Eduskunta on kansaa varten – ja kansan valitsema. Ilman kansalaisten niille suomaa luottamusta ne ovat tyhjiä instituutioita. Luottamus mitataan vaaleissa. Gallupit ovat toissijaisia, mutta eivät tyhjänpäiväisiä.
Nyt hallituspuolueiden luottamus on laskenut. SDP on ottanut gallupin vakavasti ja katsoo toimintatapaansa. Taloudellisessa kireässä tilanteessa vaikeita päätöksiä on mahtunut rutkasti mukaan eikä kausi ole kuin puolessa. Hallituksessa on vastuuta, mutta myös vaikutusvaltaa. Olen kuitenkin varma, että päätökset olisivat erinäköisiä, jos SDP ei olisi hallituksessa.
SDP:n surkean gallupin rinnalla muistutan pari viikkoa aiemmasta mielipidemittauksesta. Huhtikuun alussa tehdyssä puolueiden asennetutkimuksessa SDP sai toiseksi eniten myönteisiä arvioita (36 %) ja kielteisiä arvioita toiseksi vähiten. Kaikupohjaa työllemme siis on.”

Porvaristolla diktatuurinen valta nyt Suomessa


Ihmettelen miten kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natrilla on varaa ja vielä ”vasemmistolainen” puolustaa hallituksen harjoittamaa säästö- ja leikkauspolitiikkaa. EU-alueella on melkein kaikissa maissa vasemmisto ja ay-liike lakoin ja muulla toiminnalla noussut vastustamaan kurjistamispolitiikkaa.
Suomi onkin ainut maa EU-alueella, jossa osa vasemmistoa harjoittaa samaa oikeistolaista politiikkaa ja rahavallan kanssa vielä yhteistoiminnassa.
Suomessa ei ole myöskään todellista oppositiota hallituksen politiikalle eduskunnassa, koska oppositiokin muodostuu oikeistosta ja vieläpä äärioikeistosta. Tilanne on maassa kuin sotien aikaan.

Nyt siis Perussuomalainen puolue kanavoi kansalaisten tyytymättömyyden hallituksen harjoittamalle politiikalle. Mutta kansalaistentyytymättömyys menee äärioikeistolle ja tyhjien tynnyreiden kolinaan.
On todella irvokasta, että eduskuntavasemmisto on vastakaisella puolella puolustamassa rahanvaltaa.

Elinkeinoelämän uusi pomo vuorineuvos Ilpo Kokkila uskoo, että kansalaiset antavat tukensa nykyiselle säästö -ja leikkauspolitiikalle. Samoin EK:n pomo uskoo kansan enemmistön sopeutuvan niukempiin aikoihin.
Viimeisin puoluekannatus kertoo myös, aivan muuta kuin, että kansa olisi sopeutunut säästö -ja leikkauspolitiikkaan. Kokoomuksen ja SDP:n kannatus putosi jyrkästi alas ja oikeistokeskusta nousi ykköseksi.

Miapetra Kumpula-Natrin yhteisöveron alennus oli kädenojennus yrityksille jakaa lisää osinkoja osakkaille. Vaikkakin Miapetra Kumpula-Natri odottaan työpaikkoja. Mutta mitä ovatkaan olleet viime aikaiset irtisanomiset maassa ja Vaasasakin Kemira vie työpaikat Vaasalaisilta työläisiltä.
Mutta myös mm. OP-Pohjola pankki on vähentämässä 700 työpaikkaa ja Danske Bankki 200 työläistä, tässä nyt vain muutamia niistä työpaikkojen vähentämisistä mitä on tulossa.

Säästö -ja leikkauspolitiikalla nimenomaa toteutetaan uusliberalistista politiikkaa, jolla ei haeta lisää työpaikkoja, vaan tilaa yksityiselle pääomalle julkistasektoria pienentämällä. Johon liittyy eläkeiän nostaminen, työajan pidentäminen ja julkisten palvelujen yksityistäminen.

Nykyinen politiikka on kaukana siitä mitä kansalaiset haluavat. Nyt olisi suomalaisen vasemmiston ja ay-liikkeen palattava juurilleen ja kansanpariin ajamaan heidän etujaan.
Työväenliike on nimenomaan perustettu aikoinaan työläisiä ja kansaa varten porvariston riistopolitiikaa vastaan.

http://www.vaasalaisia.info/index.php?/archives/3522-Miapetra-Kumpula-Natri-SDP-ja-hallitus-kolumni-vaasalaisia.info.html

Offline Reino Kolmonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1396
 • Gender: Male
 • Kansalle voimaa työväenliikkeestä
  • View Profile
  • reino kolmonen
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #964 on: 11. 05. 2013 10:10 »
Yksityisessä kapitalismissa yritystoiminta toimii vielä rahavallan ehdoilla

Silloin kun julkinen valta ulettuu suuryritystentoimintaan voidaan ajatella aidosti yritystoiminnastakin yhteisellä edulla -ja tavoitteella.
Toisaalta myös ruohonjuuritason eli yritysten työntekijät ja toimihenkilöt tulee olla myös ihan aidosti mukana päätöksienteossa ja suunnittelussa. Nyt on  kylläkin YT-laki, joka tarjoaa henkilöstöryhmien edustajille kuulemistilaisuuksia ja tiedotteita yksityisten ”omistajien” sanelujen pohjalta.

Vähän historiaa natsiajalta
”Natsien propagandaministeri Joseph Göbbels vaati vuonna 1940 "Euroopan laajamittaista taloudellista yhtenäistämistä", koska hän uskoi, että "50 vuodessa ihmiset eivät enää ajattele valtioittain". Kului 53 vuotta, ja syntyi Euroopan unioni.
Muita korkeita natseja, jotka vaativat yleiseurooppalaisen liittovaltion perustamista, olivat Ribbentrop, Quisling ja Seyss-Inquart. Arthur Seyss-Inquartin mukaan "uusi solidaarinen ja yhteistoiminnallinen Eurooppa, jossa kaikki sen asukkaat ... huomaavat nopeasti vaurastuvansa, kunhan kansallisen taloudellisen toiminnan rajoitukset on poistettu".

Tuntuu aika utopistiselta nykymenon taustaa ajatellakin, että kansainvälinen rahanvalta haluaisi ihan todellisesti Vaasan seudulle enrgiaklusteria. Vielä kun tiedetään, että yksityinen pääoma toimii vain ja ainostaan voitontavoittelun pohjalta.

Myöskään julkinen- ja poliittinenvalta ei pääse niihin kamareihin, missä nämä rahanvallan isännät käyttävät valtaansa. Suuryritysten osakkeiden omistajat myös haluavat lisää ja lisää sijoittamilleen rahoilletuottoa. Samoin ei ole mitään takeita näissä oloissa, koska rahanvalta päättää siirtää tehtaansa muualle, missä se voi saada lisää voittoa itselleen ja osakkaidenomistajille.

Nyt Vaasasakin Kemira siirtyy näiden tahojen päätöksien pohjalta muualle isompien voittojen perässä.

Yritystoiminnassa ei sinäsä ole mitään vikaa tai pahaa, vaan se, että edelleen elämme puhtaassa kapitalismissa, jossa kriistovaltaa käyttävät isojen rahojen omistajat riktatuurisesti. He korjaavat työläisten ja toimihenkilöiden työntulokset valtansa peruteella itselleen ja osakkeiden omistajille.

Kiinassa ja myös Venäjälläkin sekä uusissa sosialistisissa maissa on valtiovallala vahva oten yrityksien valvontaan ja tuloksien jakoon.

Mutta Suomessa se on puhtaasti yrityksien omistajien aluetta miten tuloksia jaetaan.

Yrityksiä tarvitaan, että yhteiskunta toimii ja kehittyy on itsestään selvää, joka nyt ymmärretään myös työväenliikkeessä.
Samoin sosialistisissa maissa oli liianahdaslinja yritystoimintaan, mikä aiheutti järjestelmän kaatumisen. Mutta Kiinassa se on myös hyvin oivallettu ja Kuubassakin sekä uusissa sosialistisisa maissa.
Kun työkin on yhteiskunnallista tulee myös yrityksien suunnittelu ja tulokset jakaa samalta pohjalta, se onkin tulevaa sosialismia.
« Last Edit: 11. 05. 2013 10:10 by Reino Kolmonen »

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #965 on: 13. 05. 2013 20:08 »
Kokoomus on pessyt vuoden 1944 jälkeen kasvojaan ja tullut rohkeaksi

Seinäjokelainen Raimo Hautanen kirjoitti tänään Pohjalaisessa vasemmistolaisesta taisteluliikkeestä 1970 luvulta kokoomuslaisen arvion. Se on selvää, että rahavallan aatetta ja ideologiaan nojautuva ei tietenkään näe vasemmistolaisuudessa mitään hyvää.

Hautanen kun edustaa juuri sitä riistovaltaa joka työläisiltä työntulokset riistää.

Hautasen kirjoitus ei juurikaan anna aihetta sitä laajemmin kritisoida. Se on sitä samaa riistovallansanomaa mitä ne ovat aina huutaneet. Viime aikoina se huutaminen onkin kasvanut.

Lahtariaatetta he eivät ainakaan vielä ole rohjenneet esittää, vielä samalla tavalla kuin historiassaan. Toisaalta he jo rohkenevat puhua Suojeluskunnista, Lotistakin ja onhan siitä ajasta kulunut jo 70 vuotta. Natsismikin oli kokoomuslaisten aatetta vielä 1940 luvulla. Kokoomuslaisten ja rahavallan historia onkin aika verinen. Samaan aikaan herravalta harjoitti hyväntekeväisyyttä, kuten vielä tänäänkin.

Mutta voi olettaa, että EU:n horjuminen ja koko kapitalismin kamppailu kuolemasta ahdistaa Hautastakin. Kiina ja kommunistinen puolue on kaatamassa rahavallan sen omalla alueellaan.
Kyllähän kommunistit osaavat myös pyörittää yritystä ja finansipolitiikkaa.

Etelä-Amerikoissa rakennetaan uutta sosialismia ja Kuubalaisten kommunistien tuella.

Kapitalistien onnela ei enää ilmeisesti tule olemaan sellainen, kuin se on vielä tänään, jossa voidaan elää työläisten työntuloksilla.

http://www.pohjalainen.fi/mielipide/kolumnit/muurin-ymparoima-onnela-1.1387662
« Last Edit: 13. 05. 2013 20:08 by Urho »

Globbari

 • Guest
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #966 on: 14. 05. 2013 17:05 »
Andrei Denisov: Venäjän ja Kiinan kumppanuuden kultainen vuosisata

”Venäjän Pekingin lähettiläs, Andrei Denisov, kutsui Venäjän ja Kiinan välisiä suhteita kaikenkattavaksi strategiseksi kumppanuudeksi. Venäjän Äänelle antamassaan yksityishaastattelussa, diplomaatti kertoi kahden maan välisen yhteistyön tulevaisuuden näkymistä. Haastattelu Andrei Denisovin kanssa tehtiin, Moskovan ja koko Venäjän patriarkka Kirillin Kiinan vierailun aikana. Kiinan ja Venäjän väliset suhteet kehittyvät käytännössä kaikilla suunnilla, huomautti Andrei Denisov.

Erityisesti tämä koskee kauppasuhteita. Maiden välinen kaupanvaihto oli viime vuonna 88 miljardia dollaria, joka on noin kaksi kertaa enemmän kuin viisi vuotta sitten.
- Tällä hetkellä maittemme välillä valitsevat ihanteelliset poliittiset edellytykset, taloudellisen yhteistyön kehittämistä varten. Tämä koskee myös investointien aluetta, joka vaatii erityistä luottamusta osapuolien välillä, kun toteutetaan suurhankkeita huipputeknologian alueella, joka on yhteydessä maittemme välisen turvallisuuden takaamiseen.”

http://finnish.ruvr.ru/2013_05_14/Andrei-Denisov-Venajan-ja-Kiinan-kumppanuuden-kultainen-vuosisata/

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #967 on: 17. 05. 2013 17:05 »
YK:n pääsihteeri tuki Venäjän aloitetta kutsua koolle Syyrian konferenssi

”Venäjä haluaa järjestää Syyrian konferenssin YK:n alaisuudessa. Tälle aloitteelle antoi tukensa YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon, kertoi ulkoministeri Sergei Lavrov, sen jälkeen, kun oli neuvotellut pääsihteerin kanssa Moskovassa.
Puhuessaan Syyrian konfliktin selvittämisestä. Lavrov on vakuuttunut, että ratkaisu voidaan löytää ainoastaan sisäisen vuoropuhelun avulla, ilman ulkopuolista sekaantumista.
Ban Ki-moon omasta puolestaan huomautti, että Syyrian kriisi, oli tärkein teema käydyissä neuvotteluissa Venäjän ulkoministerin kanssa.”

http://finnish.ruvr.ru/2013_05_17/YK-n-paasihteeri-tuki-Venajan-aloitetta-kutsua-koolle-Syyrian-konferenssi/

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #968 on: 19. 05. 2013 18:06 »
Julkinen televisio on aloittanut lähetykset Venäjällä

”Uusi venäläinen televisiokanava, joka kattaa koko maan alueen ja perustuu julkisen lähetystoiminnan periaatteisiin, tuli tänään kaikkien kaapeli-, satelliitti- ja IP-television operaattorien verkkoihin automaattisesti ja maksutta.
Kanavalla on sivistyksellisiä tehtäviä. Siitä toivotaan uutta foorumia, jolla keskusteltaisiin yhteiskuntaa huolestuttavista ajankohtaisimmista ongelmista, sekä valtiovallan ja kansalaisten välisen avoimen ja välittömän vuorovaikutuksen välinettä.
Ensin Julkisen television lähetykset tapahtuvat koejärjestyksessä muutaman kuukauden ajan. Kanava alkaa toimia täysipainoisesti syyskuussa 2013.”

http://finnish.ruvr.ru/2013_05_19/Julkinen-televisio-on-aloittanut-lahetykset-Venajalla/

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #969 on: 20. 05. 2013 04:04 »
http://www.nytimes.com/2013/05/19/opinion/sunday/friedman-without-water-revolution.html?hp&_r=0

New York Timesissä oli Syyrian sisällissodan syitä valottava kirjoitus. Assadin alawiittihallinto oli epäonnistunut perustehtävässään, eli pitää suuri sunnienemmistö rauhallisena ja tyytyväisenä oloihinsa hallitsevan alawiittivähemmistön vallassaolon ja hyvinvoinnin turvaamiseksi. Assadin hallinnossa vallitsi täydellinen varmuus siitä, että sunnit kyllä pysyvät kurissa hyvillä toimiviksi todetuilla malleilla eli kapinoiden verisillä kukistamisilla. Assadin hallinnon aikana sunnit ensin politisoituivat, ja koska he eivät saaneet hallinnolta asiallista yhteistyötä vaan pidätyksiä ja kovaotteista tyranniaa, he alkoivat radikalisoitua.

Syyriassa vallitsi sunneja syrjivä apartheid ja hallintoa lähellä olevia tahoja suosiva korruptoitunut kleptokratia. Sisällissotaan johtavaa radikalisoitumista oli tapahtunut vuosikymmeniä ja hallinto oli kukistanut kaikki kapinat verisesti. Syyriassa oli vallinnut juuri ennen arabikevään alkamista laaja kuivuus, joka pakotti 800 000 pientilallista muuttamaan kaupunkiin toimeentulon hankkimiseksi. Elinehtojen katoaminen joltain seudulta saa liikkeelle väestöä, joka tunkee toiselle seudulle. Suomalaistenkin rasistien kirjoituksista näkee kuinka kiivasta polemiikkia tälläinen tilanne saa aikaan.

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #970 on: 20. 05. 2013 04:04 »
Assadilla taitaa olla ainakin vielä aika tehokas sortosysteemi tukenaan. Kapinalliset eivät ole päässeet vyörymään palatsin portaita ylös samalla tavalla kuin tapahtui Romanian diktaattori Nicolae Ceaușesculle.

Syyrian sisällissota on ilmeisestikin saavuttamassa tietynlaisen loppukuvion, joka saattanee jäädä Syyrian sisällissodan ratkaisuksi. Tällä hetkellä Syyria näyttää olevan jakautumassa kolmeen osaan. Sunnit hallitsevat laajaa kylistä koostuvaa maaseutua, joiden teillä Assadin armeija ei uskalla liikkua tienvarsipommien ja väijytysten pelossa. Assadin armeija hallitsee lähinnä Libanonia olevaa seutua ja Syyrian rannikkoa. Kurdit hallitsevat Turkin ja Irakin rajalla olevaa aluetta, josta heillä on yhteys Irakin kurdeihin. Assadin armeijan voimat eivät riitä kovin suuren alueen puolustamiseen. Valtaamiseen se riittäisi, mutta valtauksen puolustaminen on vaikeata, jos vihamielisillä alueilla kulkevat huoltolinjat venyvät kovin pitkiksi, niinpä Assadin alawiittivähemmistöstä koostuva armeija on keskittymässä Syyrian rannikkovuoristoon, jossa alawiitit perinteisesti asuvat, ja jossa heillä on satamat.

Syyrian sisällissodan kuvastosta puuttuu miltei täysin humanitaarisen avun kuljettaminen ja jakaminen. Kuvastossa on enimmäkseen vain kapinallisten taistelijoita. Kansainvälinen yhteisö ja YK näyttää kovasti olevan kapinallisten puolella, käytännössä esimerkiksi YK tunnustaa Assadin Syyrian johtajaksi, jossa hänellä on määräysvalta. Kaikki YK:n humanitaarinen apu Syyriassa kulkee Assadin kautta ja vaatii Assadin hyväksynnän eli YK näin osallistuu kapinoivan kansanosan nujertamiseen antamalla Assadin estää humanitaarisen avun toimitukset. Esimerkiksi, jos Suomi antaa muutaman miljoonaa YK:lle osoitettavaksi Syyriaan niin se apu menee Assadin kautta. Kapinoivan alueen humanitaarinen apu tuleekin kapinaa tukevilta valtioilta enemmän kuin YK:n alaisilta järjestöiltä.

Syyrian kapinalliset ovat kovasti peränneet länsimailta samanlaista ilmatukea kuin Libyassa. Se miksi länsimaat tulivat Libyan kapinallisten avuksi johtui siitä, että Kiina ja Venäjä hyväksyivät sen. Kapinallisten pitää siis puhua Kiinalle ja Venäjälle. Maailma on nimittäin muuttunut kylmän sodan päivistä paljon. Kiina on maailman tehdas ja tärkeä markkina-alue ja Venäjä on tärkeä hiilivetyjen ja mineraalien toimittaja. Voisi kysyä miksi arabimaat eivät ole ryhtyneet kapinallisten ilmavoimiksi.
« Last Edit: 20. 05. 2013 05:05 by Timo Rintamäki »

Globbari

 • Guest
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #971 on: 20. 05. 2013 19:07 »
Kreikan äärioikeistolaiset uhkaavat torjua moskeijan rakentamisen Ateenaan

”Äärioikeistolainen Kultainen aamukoitto puolue antoi tänään ilmoituksen, jossa se lupasi vesittää moskeijan rakentamisen Ateenaan.
Jos, aloitetaan moskeijan rakentaminen islamilaisille rikollisille Kreikkaan, organisoimme näitä suunnitelmia vastaan 100 000 ihmistä, lupasivat ilmoituksen laatijat, joilla on 18 edustajanpakkaa maan parlamentissa.
Aiemmin Kultaisen aamunkoiton edustajat ovat useaan otteeseen ilmoittaneet, että laittomat siirtolaiset, joista suurin osa on muslimeja, kantavat merkittävän vastuun tämänhetkisestä huonosta taloudellisesta tilanteesta ja rikollisuuden kasvusta maassa.”

Sama on linja myös Suomalaisella äärioikeistolla ja Perussuomalainen puolueella.

http://finnish.ruvr.ru/2013_05_20/Kreikan-aarioikeistolaiset-uhkaavat-torjua-moskeijan-rakentamisen-Ateenaan/

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #972 on: 21. 05. 2013 20:08 »
Kokoomuksen propaganda ei tehonnut

”Viisi Vaasan kahdeksasta espanjalaisesta sairaanhoitajasta on lähdössä Suomesta. Hoitajien mukaan ratkaisuun ovat vaikuttaneet maan kalleus, suomen kielen vaikeus ja kylmä ilmasto, kertoo Bothnia Work-hankkeen johtaja Riitta Lehtisalo. Viime vuoden lokakuussa Vaasan kaupunginsairaalaan työskentelemään saapuneilla hoitajilla on kahden vuoden määräaikaiset työsopimukset.
Lähtevistä sairaanhoitajista osa on saanut vakituisen työpaikan Lontoosta. Espanjalaisten sairaanhoitajien työllistämisen takana on Vaasan työ- ja elinkeinotoimiston vetämä Bothnia Work -hanke, jonka tarkoituksena on edesauttaa työperäistä maahanmuuttoa.”

Moni varmaan on saanutkin sellaisen vaikutelman, että Suomessa voidaan hyvin, sellaista kuvaa mm. Katainen, Stubb maailmalle levittävät. Kun sitten saapuvat tänne niin huomaavat, että pienillä palkoilla eläminen on mahdotonta, kohtuuhintaisia asuntoja vaikea saada eikä varmaan ihmisten asentaat ulkomaalaisia kohtaan paranna maahan muuttavien tilannetta.

http://yle.fi/uutiset/espanjalaiset_sairaanhoitajat_hylkaavat_vaasan/6651223

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #973 on: 21. 05. 2013 20:08 »
Aina, kun luen Yleisradion uutisia alkaa kiukuttaa ja turhauttaa ja ärsyttää. Sivusto on täynnä epäinformatiivisia tiivistettyjä miniuutisia ilman minkäänlaista journalismia. New York Timesin internetsivuilla miltei kaikki uutiset on kaksi sivua. Suomessa uutistoimistojen aineisto laitetaan sellaisenaan ja kuvitellaan, että sillä saadaan lukijat tyytyväisiksi. Suomalaiset toimittajat eivät perehdy juuri ollenkaan aiheeseensa. He kirjoittavat siitä aina lyhyen tekstin.

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #974 on: 22. 05. 2013 20:08 »
Rahanvalta on nyt kansalaisten ihmisoikeuksien uhka

Ihmisoikeudet ovat nyt jääneet rahavallan saappaiden alle. Julkinensektori on turvannut aikaisemmin kaikille kansalaisille ihmisoikeudet. Mutta nyt julkinensektori on rahavallan hampaissa. Kansalaisten hyvinvointipalvelut uhrataan kapitalismin alttarille.

Kapitalismi on luokkasidonnainen poliittinenjärjestelmä, joka suojelee pääasiassa porvarillisenluokan etuja, huolimatta siitä, millaisia rikoksia sen edustajat tekevät.

Ne jotka romahduttivat pankkeja varastamalla niiltä räikeällä tavalla ja tuhosivat monien köyhien ihmisten elämän.
Mutta he ovat yhä voimissaan ja elävät leveästi. Monet nostavat edelleen jättimäisiä bonuksia taloudellista ahdinkoa potevilta yrityksiltä, joka puolella maailmaa.

Tukholman nuorten pahoinvoinnin syyt varmaankin lähtevät nykyisen kurjistamispolitiikan
mädistähedelmistä.
Uusliberalistinen politiikka on jättänyt köyhät ja nuoretkin omanonnensa nojaan.

Todellinen lääke olisi nyt työväenliike, jolla olisi mahdollisuudet saada rahavalta kuriin ja paluttaa
julkinensektori turvaamaan hyvinvointivaltion palvelut kansalaisille.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #975 on: 23. 05. 2013 05:05 »
Kannattaa myös huomioida Tukholmanuorten tausta ja syy.  Jos kyseessä on taustaltaan muita kuin kantaväestönuoria, pitää se ehdottomasti mainita sillä silloin harhaanjohdetaan.

Sitten se todellinen syy ja se on se, että on otettu pakolaisia vaikke olisi tilaa eikä töitä.  On ns. ylitankattu.  Jokainen tietää, että jos tankkaa 50 litran tankkiin 60 litraa niin ainakin 10 litraa valuu yli.  Se on järjetöntä ja aiheuttaa vaaraa itselle ja muille.  Yli valahtanut bensa syttyy pienestäkin kipinästä.

Tällainen ilmiö oli Tukholmassa.

Sitten siellä oli selkeä esimerkki siitä, että kotoutuminen on epäonnistunut.  Joku väitti heidän protestoineen poliisin ampuman veitsenheiluttajan takia.

Kukaan ei jostain syystä ota kantaa siihen, että poliisin kynnys ampua on erittäin korkea.  Jos poliisi ampuu jonkun niin hän joutuu syytteeseen siitä niinkuin kuka tahansa.  Poliisi ei valitse ammattiaan tullakseen puuketetuksi.  Pitää olla melko torvi jos uhkaa puukolla asestettua juuri tuohon tehtävään koulutettua poliisia.  Tämän yhteydessä oli video jossa nuoret mukiloivat aseistetun poliisin.  Heillä oli uskomaton onni ettei poliisi ampunut heitä vaan otti iskut vastaan.  Tämä poliisi on hengenpelastaja.  Jos itse olisin ollut aseistettu poliisi ja kolme tuntematonta tulee kimppuuni, niin siitä olisi syntynyt vähintäänkin kolme vammautunutta.

Mielestäni näissä mellakoissa kyse on täysin kotoutuksen epäonnistumisesta ylitäytön vuoksi.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #976 on: 23. 05. 2013 05:05 »
Kari on oikeassa. Työttömyys ja syrjäytyminen, tunteminen tärkeäksi ovat taustalla olevat syyt.

Mediaakin voidaan tietyllä tapaa syyttää lietsonnasta, ainakin Suomessa. Kommenteissa joku on huomannut seuraavaa:
" Kolme kuvaa samasta autosta ja silti se saatu yhdessä kuvatekstissä katolleen ?"
Ehkä haluttu extra dramatiikkaa tai ei haluttu maksaa muiden kuin oman kuvaajan kuvista. Vai onko artikkelin kirjoittaja tehnyt näppäilyvirheitä.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288567406538.html
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline Insinööri

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 122
 • Karl Marx työläistentyö on yhteiskunnan selkäranka
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #977 on: 24. 05. 2013 21:09 »
EU:n pankkiveroa eivät maksa pankit

Tänään tuli sitten Jutta Urpilaisen (SDP) pankkivero lasku Danske Bankista 91,04 euroa. Vero on laskettu investointilainastani. Pankkiveron maksaa siis lainanottaja ei Pankki.

Joten pankkeja eivät verot rasita, mutta pienyrittäjiä kylläkin, joilla ei ole varaa palkata verosuunnittelijoita.

Verojen kiertäminen on EU-alueella hurjaa. Eikä sitä yritetätkään korjata, sitä osoittaa pankkivero.

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #978 on: 25. 05. 2013 01:01 »
Jonkinlaista huijaamisen poikasta vasemmiston taholta on pyrkimys saada kansa kiroamaan pankkien asiakkaiden maksettavaksi siirrettyjä pankkiveroja koska ne alunperin vasemmiston toiveesta asetettiin pankeille maksettavaksi. Pankit tietysti siirtävät maksun pankkien asiakkaille. Pankkiveron perustahan on eduskunnan enemmistön tekemä verotuspäätös.

Oikeastaan se, että pankkiveron kustannus siirretään asiakkaille oli se mitä haettiin, mutta toteutunut kehitys ei ollutkaan niin suuri pankkien asiakkaille siirretyistä maksuista tuleva verokertymän kasvu kuin laskettiin vaan pankkien verosuunnittelun kasvu. Esimerkiksi Nordea Ruotsi takasi Nordea Suomen tase-eriä, joka pienensi Nordea Suomen maksettavaksi tulevaa pankkiveroa kymmenillä miljoonilla euroilla. Jos Nordea Suomesta tulee sivukonttori niin sen ei tarvitse maksaa pankkiveroa ollenkaan. Eduskunta siis ajaa Suomen pankkeja sivukonttoreiksi siten, että niillä kannattaa olla pääkonttori Suomen ulkopuolella.

Toisaalta pankkiveron keräämisen peruste on kerätä valtion haltuun puskuri tulevia pankkikriisejä varten eli se pankkiverona kerätty raha on kuitenkin korvamerkitty pankkijärjestelmän vakauden turvaamiseen, että sikäli pankkiveron maksun välttely varmaankin kostautunee valtioiden pienempinä resursseina auttaa pankkeja pankkikriisin aikana.

http://www.vero.fi/fi-FI/Tietoa_Verohallinnosta/Tiedotteet/Pankkiveron_erapaiva_on_30_huhtikuuta(26325)

Tosin Ruotsissakin on eräänlainen pankkivero, sen nimi on vakausmaksu, joka on samansuuruinen kuin Suomen pankkivero. Ehkä pankit haluavatkin tällä verosuunnittelulla tukea Ruotsin mallia pankkikriisin ratkaisussa. Ruotsihan ei tietääkseni ole taannut velkaantuneita euromaita ollenkaan koska Ruotsihan ei ole euromaa.
« Last Edit: 25. 05. 2013 02:02 by Timo Rintamäki »

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #979 on: 25. 05. 2013 18:06 »
Kansalaiset ostamaan terveyspalveluja markkinoilta

Tänään kokoomuksen Pohjalaisen toimittaja Matti Peltokangas julisti uusliberalistista ilosanomaan kansalle.
Potilaista tulee kuningaskuluttajia terveyspalvelumarkkinoilla. Palveluista tulee tuote mitä myydään ja ostetaan markkinoilla.

Toimittajan visio oli, että nyt on tapahtumassa ”vallankumous” terveydenhuollossa. Rahanvalta on nyt siis tunkeutumassa julkiseen terveydenhuoltoon kilpailunmuodossa.

Tavoiteena on bisnesajattelun tunkeminen julkiseen terveyspalveluun.  Laadukkaampia palveluja ei saisi myöskään enää lähialueelta, vaan ihmiset joutuvat hakemaan niitä kauempaa.

Köyhille jäisivät kunnalliset palvelut jäljelle jääviin terveyskeskuksiin, joilla ei olisi enää tarjota laadukkaita palveluja.

Tavoitteena on nyt oikeistolla, että terveyspalveluja markkinoidaan kuten muitakin tavaroita markkinoilla tai kaupoissa, joista ihmiset niitä sitten ostavat.

Mainostaminenkin tulee sisältämään terveyspalveluja MTV:n ruudussa.

Nyt on siis rahanvalta julkistenterveyspalvelujen kimpussa ja kaappaamassa niitä yksityisen voitontavoittelun piiriin. Näin saa myös kuvitteellinen rahatalous, vettä myllyynsä ja osakkeidenomistajat osinkojaan.

Kansalaiset ovat myös markkinoiden armoilla, kun hakevat terveyspalvelujaan. Eli koko terveyspalvelu kääntyy ylösalaisin.
Nyt on julkinenvalta hoitanut terveyspalvelut kansalaisille ja oikeistonvallankumouksen jälkeen on kansan haettava ne itse markkinoilta.

Eli kokoomuksen nykyoppi saa uudenalueen opillensa, jossa jokainen on omanonnensa seppä.

Nyt ei ole enää kohta julkistenpalvelujen puolustajia vasemmalla, kun maanhallituksessakin SDP ja vasemmistoliitto toteuttaa heidän kannattajien vastaista oikeistolaista politiikkaa.

Nyt siis tarvitaan yhteiskunnallinen vallankumous nykymenon kääntämiseksi kansanetuja toteuttavaksi valtioksi.

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #980 on: 25. 05. 2013 20:08 »
Demariyhdistys erosi kunnallisjärjestöstä protestina Porissa

”Meri-Porin demariyhdistys on eronnut SDP:n kunnallisjärjestöstä.
Yhdistyksen yleinen kokous päätti lauantaina, että Meri-Porin demariyhdistys eroaa Porin sosiaalidemokraattisesta kunnallisjärjestöstä, koska Porin sosiaalidemokraattisen valtuustoryhmä ei vastustanut Kaanaan ja Ahlaisten terveysasemien pysyvää sulkemista.
Meri-Porin demariyhdistys suivaantui siitä, että SDP:n valtuustoryhmä ei sen mielestä puolustanut tarpeeksi voimakkaasti Meri-Porin alueen palveluja. Porin perusturva lopetti Kaanaan terveysaseman toiminnan osana säästöohjelmaansa viime vuoden lopulla.”

SDP:n harjoittama kansaetujenvastainen säästö -ja leikkauspolitiikka sai täystyrmäyksen Porissa.
Mutta tuskin tästäkään tyrmäysestä SDP:n nykyinen johtoroikka mitään välittää. Vaan jatkaa kokoomuksen johdolla julkisensektorin alasajoa ja yksityistämistä.

http://yle.fi/uutiset/demariyhdistys_erosi_kunnallisjarjestosta_protestina_porissa/6658629

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #981 on: 26. 05. 2013 11:11 »
On kurjaa kun yksi pointti asuntoni ostamiseen oli terveyskeskus saman tien varrella ja väliä on kyllä muttei yhtäkään taloa, hammashoitola josta kerran sain väliaikaisen paikan kun ei löytänyt juurikanavia ja passitus seuraavalle maanantaille Kentalalle ja hän kyllä löysi ne juurikanavat. Omalääkärijärjestelmä romutetaan mutta asian voi vielä kietää ottamalla aika määrätyn nimiselle, no pisin aika kun tieto hänen hyvyydestä on kiirinyt ja kaikki haluaa hänen vastaanotolle. Sanotaan et hyvää kannattaa odottaa mutta näissä asioissa voi aika olla niin merkittävä asia. Vihreät ja vasemmisto on ajaneet meidät tilanteeseen jossa julkinen terveyden huolto ei toimi ja juuri he muka puolustaa sitä, joo parin tonnin palkalla eisensä hyvin koulutettu lääkäri ei raada terveyskeskuksessa ja vihreiden taxikulut kuussa paljon isommat ku se ei saastuta kun ei ole oma eikä edes raha jolla ajellaan. Niin vasemmisto no nehän on naimisissa vihreiden kanssa eli samaa hylky porukkaa.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #982 on: 26. 05. 2013 13:01 »
" Kommunistinen/sosialistinen" Kiina alkaa ymmärtää, että vain yritykset ja markkinavoimat voivat nostattaa keskiluokan oloja.

" Kiinassa kaavaillaan suurta muutosta, joka vähentäisi valtion roolia talouselämässä. Yksityisten yritysten ja markkinavoimien roolia on tarkoitus kasvattaa suuremmaksi.
The New York Times kertoo, että suunnitelman perimmäisenä syynä on tavoite kehittää Kiinan keskiluokan oloja ja kasvattaa Kiinasta entistä suurempi toimija maailmanlaajuisilla markkinoilla."

http://www.talouselama.fi/uutiset/iso+suunnanmuutos+kiinassa+maa+siirtyy+kohti+markkinataloutta/a2186647
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #983 on: 26. 05. 2013 17:05 »
" Kommunistinen/sosialistinen" Kiina alkaa ymmärtää, että vain yritykset ja markkinavoimat voivat nostattaa keskiluokan oloja.

" Kiinassa kaavaillaan suurta muutosta, joka vähentäisi valtion roolia talouselämässä. Yksityisten yritysten ja markkinavoimien roolia on tarkoitus kasvattaa suuremmaksi.
The New York Times kertoo, että suunnitelman perimmäisenä syynä on tavoite kehittää Kiinan keskiluokan oloja ja kasvattaa Kiinasta entistä suurempi toimija maailmanlaajuisilla markkinoilla."
http://www.talouselama.fi/uutiset/iso+suunnanmuutos+kiinassa+maa+siirtyy+kohti+markkinataloutta/a2186647

Aivan totta, että Kiina lisää vauhtia sosialistiseen markkinatalouteen. Mutta edelleen isäntänä on kommunistinen puolue ja tietenkin valtiovalta. Ei siis ole kyse yksityisestä markkinataloudesta, kuten on laita kapitalismissa. Toisaalta myös Kuuba kehittää samaansuuntaan sosialistista markkinatalouttaan.
Mutta myös Venäjä ohjaa valtiovallan ohjauksella markkinoitaan, yritystoimintaa ja pankkilaitoksiaan.
« Last Edit: 26. 05. 2013 18:06 by Urho »

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #984 on: 27. 05. 2013 20:08 »
Etelä-Korean presidentti yrittää palauttaa diktatuuria maahan

”Presidentti Park Geun-hye yrittää palauttaa diktaattorihallinnon Etelä-Koreaan ja on valmis uhraamaan kansan arvon ulkopuolisten voimien miellyttämiseksi. Asiasta kertoi tänään Pohjois-Korean Valtiollisen puolustuskomitean edustaja.
Pjongang sanoo, että Park Geun-hye on loukannut Pohjois-Korean korkeimman johdon arvoa kutsumalla huijaukseksi sen julistamaa kurssia, jolla pyritään taloudelliseen edistykseen ja samanaikaisesti myös ydinasevoimien vahvistamiseen.
Vuonna 1961 Etelä-Koreassa tapahtui vallankaappaus, jolloin valtaan tulivat sotilaat Park Chung-heen johdossa. Kyseessä on maan nykyisen presidentin Park Geun-hyen isä.”

http://finnish.ruvr.ru/2013_05_26/Etela-Korean-presidentti-yrittaa-palauttaa-diktatuuria-maahan/

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #985 on: 27. 05. 2013 23:11 »
Ja mikä se Pohjois-Korean valtiomuoto olikaan.

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #986 on: 28. 05. 2013 00:12 »
Euroopan Unioni on päättänyt poistaa aseidenvientikiellon Syyrian oppositiolta, mutta välitöntä aseiden vyöryä ei kuulemma ole kuitenkaan heti tulossa.

Länsimailla on ongelmia aseistaa syyrialaisia kapinallisia koska he voisivat käyttää länsimaiden jakamia aseita Israelia vastaan. Länsimaiden pitäisi siirtää kapinallisten tukemisen painetta enemmän arabimaille.
« Last Edit: 28. 05. 2013 00:12 by Timo Rintamäki »

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #987 on: 28. 05. 2013 03:03 »
Pohjois-Korealla alkaa olemaan ongelmia vähitellen joka suuntaan. Pohjois-Korea tempaisi jopa sellaisenkin tempun, että pidätti kiinalaisia kalastajia ja vaati näistä Kiinalta 90 000 euron lunnaat. Pikkuraha suhteessa siihen valtaisaan vahinkoon minkä se teki Kiinan ja Pohjois-Korean väleille. Temppu herätti aikamoisen debatin Kiinan palstoilla. Tosin perinteiseen panttivankikaappaustapaan asia kerrottiin julkisuuteen vasta, kun kalastajat oli vapautettu. Olikohan Pohjois-Korea vaatinut tällä tempulla päästä yhteyksiin Kiinan korkean johdon kanssa. Pohjois-Korean johtajilla on suuria vaikeuksia päästä yhteyksiin saatikka yhteiskuvaan Kiinan johtajien kanssa. Mistäköhän syystä.

Globbari

 • Guest
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #988 on: 28. 05. 2013 20:08 »
Pohjois-Korea rakentaa maailmanluokan hiihtokeskuksen

”Pohjois-Koreaa rakennetaan ensimmäinen hiihtokeskus, joka ottaa vastaan ensimmäisiä turisteja jo tänä vuonna. Keskus on pinta-alaltaan satoja tuhansia neliömetrjeä. Laskettelurinteiden yhteenlaskettu pituus on noin 110 kilometriä. Niiden leveys vaihtelee 40 metristä 120 metriin. Platoo, jolle keskus rakennetaan, sijaitsee 1300 metriä meripinnan yläpuolella.
Laskettelurinteiden lisäksi hiihtokeskus tarjoaa myös hotellin, helikopteriaseman ja hissejä. Pohjois-Korean johtaja Kim Jongun määräsi, että keskus rakennetaan korkein kansainvälisten standardien mukaan.”

http://finnish.ruvr.ru/2013_05_27/Pohjois-Korea-rakentaa-maailmanluokan-hiihtokeskuksen/

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #989 on: 28. 05. 2013 20:08 »
Ehkä se P-Koreakin vielä jossain välissä toivottavasti avautuu ja lopettaa diktatuurinsa. Lähinnä kansalaisten kannalta näin olisi toivottavaa.
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #990 on: 29. 05. 2013 17:05 »
Pohjois-Korea ehdottaa rauhansopimuksen solmimista Etelä-Korean kanssa

”Pohjois-Korea ehdotti rauhansopimuksen allekirjoittamista, nykyisin voimassa olevan vuosien 1950-1953 käydyn Korean sodan jälkeen allekirjoitetun sopimuksen tilalle. Asiasta kertoo Pohjois-Korean hallituksen virallinen Rodong Sinmun lehti.
Artikkelissa sanotaan, että Korean niemimaalla voimassa oleva väliaikainen rauhansopimus on edullinen vain USA:lle, joka yrittää Pohjois-Korean tukahduttamista. Jos rauhansopimus olisi solmittu jo aiemmin, niin nyt ei olisi näin kärkevää ongelmaa Korean niemimaan saattamisesta ydinaseettomaksi vyöhykkeeksi.”

http://finnish.ruvr.ru/2013_05_29/Pohjois-Korea-ehdottaa-rauhansopimuksen-solmimista-Etela-Korean-kanssa/

Offline Insinööri

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 122
 • Karl Marx työläistentyö on yhteiskunnan selkäranka
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #991 on: 29. 05. 2013 20:08 »
Julkistasektoria hallitsee vielä julkinenisäntävalta

Vaasankaupunki jatkaa omalta osaltaa EU-alueen säästö -ja leikkauspolitiikkaa. Kuten kaikki jo varmaankin tietävät on Vaasa jo vuosia toiminut kuten yksityinen yritys. Raha on se, joka ohjaa Vaasan kaupungintoimintoja. Taloudellista tulosta siis haetaan säästöjen ja henkilökunnan vähentämisen kautta. Yksityisillä yrityksillä vastaava toiminta tuo osakkeiden omistajille osinkoja.

Mutta kun julkinensektori säästää -ja leikkaa palvelujaan säästyy verovaroja. Kun sitten verovaroja säästyy voidaan alentaa veroja, kuten kokoomusvetoinen hallitus teki pienentämällä yhteisö -ja osinkoveroja. Varakkaat ja rikkaat korjasivat säästyneet veroeurot.

Toisaalta säästö -ja leikkauspolitiikalla oikeisto ajaa julkistasektoria alas ja tekee tilaa yksityiselle bisnevetoiselle palvelutuotannolle, jolla korvataa julkinenpalvelutuotanto.

Palvelut ja julkisensektorin työläiset ovat siis toissijaisia nykyisessä konsernihallinossa.

Kokoomusvaltuutetut ovatkin innolla nyt jälleen ajamassa alas Vaasan kaupunginpalveluja. Pohjalaisessa olikin tänään  Markku Mäntymaa ja Riitta Pääjärvi-Myllyaho hakemassa ulkopuolisella konsultilla löysät pois Vaasan henkilöstöstä.
Näin siis lahtarikirveet jo heiluvat Kokoomuksella!

Kokoomuksella onkin vahvamiehitys Vaasan hallinnossa. Vetelävasemmisto vain seuraa sivusta rahavallan kirveenheiluntaa. Vasemmiston luokkatietoinen politiikka on täysin hukassa.

Kokoomuksella onkin nyt tie auki julkisenhyvinvointivaltion alasajolle Suomessa ja Vaasassakin.
Oikeisto on nyt murtamassa julkisensektorin isäntävallan.

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #992 on: 31. 05. 2013 19:07 »
Ukraina ja Euraasian talouskomissio allekirjoittivat yhteistyösopimuksen

”Ukraina on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen Euraasian talouskomission kanssa. Ukrainan pääministeri Nikolai Azarov ja Euraasian talouskomission johtaja Viktor Hristenko allekirjoittivat sopimuksen Minskissä pidetyssä IVY-maiden pääministerikokouksessa.
Sopimus edistää Ukrainan ja Euraasian talouskomission alaisten järjestöjen yhteistyötä.”

Mutta myös Kiina ja Intia tiivistävät yhteistyötään


Kiinan pääministeri Lí Keqiang vieraili Intiassa. Maailman väkirikaimmat maat päättivät tiivistää yhteistyötään. Kiina ja Intia ovat vuosikymmenet kiistelleet Intian pohjoisosien rajoista, mutta nyt kummallakin on vahva tahtotila sopia kiistat ja aloittaa rauhanomainen yhteistyö.

http://finnish.ruvr.ru/2013_05_31/Ukraina-ja-Euraasian-talouskomissio-allekirjoittivat-yhteistyosopimuksen/

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #993 on: 01. 06. 2013 19:07 »
Europarlamentaarikko ehkä oikeuteen rasismista

”Europarlamentaarikko ja ranskalaisen Kansallisen rintaman johtaja Marine Le Pen haastetaan ehkä oikeuteen rasistipuheista.
Brittiläisen BBC:n mukaan Ranskan viranomaiset nostivat vuonna 2011 kanteen Le Penia vastaan. Syynä oli se, että hän oli vertaillut muslimien kaduilla rukoilemista Ranskan natsimiehitykseen. Silloin häntä ei voitu haastaa oikeuteen, koska hänellä oli europarlamentaarikkona koskemattomuus.
BBC kertoo, että tällä viikolla Europarlamentti päätti poistaa Le Peniltä koskemattomuuden.”

Perussuomalaisten kaltainen Europarlamentaarikko on saamassa syytteen rasismista.

http://finnish.ruvr.ru/2013_06_01/Europarlamentaarikko-ehka-oikeuteen-rasismista/

Offline Roy Rabb

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1289
  • View Profile
  • Music Mega
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #994 on: 01. 06. 2013 19:07 »
so-so Hertta, älähän nyt hanki itsellesi syytettä herjauksesta.

Offline Insinööri

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 122
 • Karl Marx työläistentyö on yhteiskunnan selkäranka
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #995 on: 01. 06. 2013 20:08 »
Riistovalta on nyt pulassa, kun talous -ja sotilaallinen pelotevoima on hiipunut

Natosalarakas presidentimme Niinistö (kok) otti osaa Nato keskusteluun tänään, jota on jo muutamakuukausi harjoiteltu. Paikallinen oikeistolainen Pohjalainen otti myös kantaa pääkirjoituksessa tänään Naton puolesta.

Se onkin toisaalta hyvä, että valtaeliitti katsoo nyt Ruotsin suuntaa eikä heti mene Naton syliin. Tässä on nyt vähän sama tilanne kuin 1940 kun Suomi ryntäsi Natsisaksan kitaan, kun taas Ruotsi pysyi puolueettomana.

”Pohjalainen uhoaa Naton puolesta, että turvallisuus tulisi Naton pelotevoimasta. Naton maantieteellinen kattavuus, sotilaallinen kyky ja vauraan länsimaailman uskottavuus ovat sellaisia voimia, että niiden kanssa maapallolla mikä tahansa taho on välttänyt laajamittaista yhteenottoa. Näin Naton rajat ovat pysyneet turvallisina.”

Niinistö haluaisi laajentaa Natokeskustelua ja on järjestämässä foorumin Natosta. Presidentti Niinistö ymmärtääkin sen, että Suomen kansa vastustaa Natojäsenyyttä. Suomen kansalla on raskaatkokemukset liiitolaisuudesta fasistisen Saksan kanssa.
Silloin kun Suomen oikeistoeliitti meni liittoon fasistisen Saksan kanssa, sitä ei kysytty Suomen kansalta. Joten Niinistö on oikealla asialla, että Natosta tulee keskustella laajasti.

Toisaalta Niinistö sanoi TV:ssä, että presidentti Tarja Halosen jälkeen on Natokeskustelu tullut avoimemmaksi. Se ero siinä on, että Halonen ei ollut Naton salarakas, vaan vastusti Natojäsenyyttä suoraan.
Niinistön valinnan jälkeen on kokoomus saanut mediansa kanssa tilaa NATO probagandallensa. Mutta Kansaan se ei ole vaikuttanut, vaan Natoa vastustaa yli puolet kansasta.

Pohjalainenkaan ei huomaa, että USA ja EU:n kapitalistiset maat ovat lopullisesti menettäneet asemansa Kiinalle, Intialle, Venäjälle ja Etelä-Amerikan uusille vasemmistolaista politiikkaa totetuttaville maille.
Eli siis kapitalististen maiden uskottavuus ja militaristinen pelotevoima on nollassa.

Kun kapitalistinen talous on pahassa kriisissä haetaan militarisminkautta apua talousjärjestelmän ahdinkoon. Näinhän se oli tilanne myös ennen Natsisaksan tuloa poliitiselle areenalle. Koko maailma ja europpa kärsi pahasta talouskriisistä ja valtavasta työyttömyydestä.

Vain Neuvostoliiito ja sosialistinen järjestelmä esti fasismin laajenemisen ja tuolloin.
Kapitalistinen maailma oli alussa epätietoinen mille puolelle asettua ja oikeistolainen Suomi asettui Natsisaksan liittolaiseksi.
Onkin todella tärkeää, että Naton vastusajatkin otetaan laajaan keskusteluun mukaan ja sitäkautta koko kansa, se olisikin Urho Kekoslaista politiikkaa.

Offline Risto Jalonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2012
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #996 on: 01. 06. 2013 20:08 »
Imperialistisen muita kansoja riistävän törkeyden lisäksi
oikeastaan törkeämpää on vain kommunististen valtioiden
omiin kansalaisiinsa kohdentunut ja kohdentuva aatteen voimalla
toteutettu oman kansan riisto, alistus ja suoranainen koko työväenluokan
orjuutus ja tällainen toimintahan jatkuu edelleen esimerkiksi
Pohjois-Koreassa, jossa kaikki joutuvat kunnioittamaan suurta
johtajaa, diktaattoria. Vastaavanlaista kansan päällikköjä
kuin mitä ovat olleet Lenin ja historian suurin murhamies
Stalin, toinen suuri sika Mao ja kansansa köyhyyteen ajanut
Fidel Castro.
______________
Yhdelle naurettavimmalle täällä kirjoittavista omistan seuraavan:

Joo, että hellan-duuleli-dei tuo meidän
Herttahan on niin herttaisen yksinkertainen ja täysin
itseään toistava turhan aatteellisuuden sumentama
surkuhupaisa henkilöitymä, etteihän tuollaista todellisuuden-
tajunsa täysin menettänyttä tohottajaa kukaan ota vakavissaan.

Sama se mitä tuollaiset selittää, kun höpinät ovat täysin
merkityksettömiä.
Kiinnostavinta lienee että tuollaisia jäänteitä jostain toimivista
neuvostokolhooseista unelmoivista on yleensä edes olemassa.

Hertalle: - Lähdepä nyt jo anomaan Putinilta lupaa, että saat
osaksesi saman kohtelun kuin mitä saivat maansa (Suomen)
pettäneet komukit Siperiassa aikanaan. Siellä sitten sinullekin
varmasti lopullisesti tulisi selviämään neuvostolainen totuus
marxilaisuudesta.
Joo ja Amen, sanoisi ateistikin sen kokemuksen jälkeen.
« Last Edit: 01. 06. 2013 20:08 by Risto Jalonen »

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #997 on: 01. 06. 2013 20:08 »
Internet tekee ihmisistä hulluja

”Sosiaaliset verkot tekevät meistä zombeja, jotka etsivät synteettistä ruokaa mielelle ja sydämelle vuorokauden ympäri eivätkä koskaan saa sitä tarpeeksi. Tiedemiehet eivät dramatisoi tilannetta, mutta kuitenkin vetoavat huomion kiinnittämiseksi tähän huolta aiheuttavaan ongelmaan. Kyse on uudesta sairaudesta, joka on seurausta internetin nopeasta kehityksestä.

Tiedemiehet eivät vielä uskalla kutsua sitä psyykkiseksi häiriöksi, muttei ole kuitenkaan mitään epäilyä siitä, etteikö se olisi vakava riippuvuus. Kertoo psykologi Olga Serebrovskaja:
– Kyseessä ei ole psyykkisen häiriön laji. Joku tulee riippuvaiseksi ja joku ei. Ihmiset ovat yleensäkin alttiita riippuvuudelle – joku alkoholista ja joku tupakanpoltosta. On olemassa tietty persoonallisuuden tyyppi – sen nimenä onkin ”riippuvainen”: sellainen henkilö tulee joka tapauksessa riippuvaiseksi jostakin. Tänä päivänä voi joutua riippuvaiseksi myös netistä. Se on persoonallisuuden sairaalloisen tilan laji. Mutta koska se on kuitenkin vaikeasti määriteltävissä, ainoastaan pahimmissa tapauksissa tarvitaan hoito farmakologisessa mielessä. Tavallisissa tapauksissa psykoterapia riittää. Yleensä henkilö ei ole kuitenkaan halukas hoitoon, sillä hän saa nettikanssakäymisestä kaiken sen, mitä hän etsii tavallisesta kanssakäymisestä, mutta kuitenkin paljon helpommin.

Toisaalta edistystä ei voi pysäyttää. Sosiaaliset verkot (ja laajemmin – internet sinänsä) eivät ole lainkaan sen huonoin saavutus. Mutta niin kuin kaikkien muidenkin saavutusten osalta, sitä on opittava käyttämään. Pistooli ja nettiin yhdistetty tietokone eivät tapa itsestään, vaan kaikki riippuu konkreettisesta henkilöstä. Kertoo media-asiantuntija Anton Merkurov:
– Sosiaaliset verkot ovat uusi ilmiö, joka on tullut käyttöömme ainutlaatuisten mediamahdollisuuksien ja internetin leviämisen ansiosta. Yhtäältä se on yksinkertaisesti kanssakäymisen väline, jota on mukavampi käyttää kuin puhelinta tai paperikirjettä, ja toisaalta se vetää mukaansa. Niinpä siinä on löydettävä tasapaino. Jokaisella se on omansa.

Asiantuntijat nimeävät viisi internet-riippuvuuden lajia sen mukaan, mistä henkilö on tullut riippuvaiseksi: kyberseksi, virtuaaliset tutustumiset, reaaliajassa tapahtuva pörssikauppa ja uhkapelit, surffailun pakonomainen tarve ja loppujen lopuksi yleisin tapaus – tietokonepelit.
Jos tunnistaa itsessään yhdenkin edellä mainituista ongelmista, kannattaa miettiä psyykkistä terveyttään.”

Tästä näyttää Risto Jalonen olevan yksi esimerkki?

http://finnish.ruvr.ru/2013_05_26/Internet-tekee-ihmisista-hulluja/

Offline Risto Jalonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2012
  • View Profile
  • Email
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #998 on: 01. 06. 2013 20:08 »
Hullut puhuvat hulluja ja esittävät hulluutensa tukemiseksi
kaikkea muun muassa internetistä löytyvää.

No, voi Herttinen sentään.

Offline make

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1882
 • “Intolerance is a species of violence" M Gandhi
  • View Profile
Vs: Vasemmistolainen media
« Reply #999 on: 01. 06. 2013 22:10 »
Venäjän ja Kiinan, ehkä osittain myös Intian vasemmistolainen politiikka on tosiasiassa valtaapitävien eliitin totalitarismia, jolla ei ole mitään tekemistä vasemmistolaisen aatteen kanssa. Järjestelmät muistuttavat tietyllä tavalla vaikkapa Yhdysvaltojen korporativismia, jossa poliittinen valta on nivoutunut korporaatioiden kautta yhteen.
Suurimpana erona on ihmisoikeuskäsitys ja ihmisen vapaus valita oma tiensä. Nouseminen yhteiskunnan alimmalta tasolta ei ole helppoa Yhdysvalloisskaan, mutta se on lähes mahdotonta Kiinassa ja Intiassa. Ja toisinajattelijoilla ei ole Kiinassa tai Intiassa mitään tulevaisuutta.

" EU:n kapitalistiset maat ovat lopullisesti menettäneet asemansa Kiinalle, Intialle, Venäjälle ja Etelä-Amerikan uusille vasemmistolaista politiikkaa totetuttaville maille. " Insinööri
“People who prefer to believe the worst of others will breed war and religious persecutions while the world lasts.”
― Dorothy L. Sayers, The Letters of Dorothy L. Sayers: 1899-1936: The Making of a Detective Novelist