Author Topic: Pähkähullu idea tai sitten ei  (Read 210172 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hemppa H

 • Guest
Satama Raippaluotoon
« Reply #40 on: 17. 08. 2005 08:08 »
Syväsatamaa Raippaluotoon on suunnitellut Mustasaaren kunta. Asia voisi toteutua jos Mustasaari ja Vaasa liitettäisiin toisiinsa. Toinen vaihtoehto olisi, että Vaasa ja Mustasaari tekisi satamasta kuntayhtymän, silloin Mustasaarikin pääsisi antamaan satamamaksuja anteeksi osaltaan RG-Linelle.

sähköjänis

 • Guest
Re: Autot pois Kävelykeksustasta!
« Reply #41 on: 17. 08. 2005 11:11 »
Quote from: präntööläinen


Putusillalta Vetokannakselle on kiva väylä. Lisää vihreyttä ja pusikoita - vähemmän monokultuurista nurmikkoa (Kenen silmään tasainen lyhyeksi leikattu nurmikko on kaunis? Insinöörin? Jalkapalloilijan?)

Hallitusti hoitamaton on kauneinta! Nurmikot pitää niityyttää ja rantojen rehoittaa - ei toki Hoviskassa ja kaikkialla. Kirkkopuisto riittää parturiesimerkistä!


suomessa riittää maaseutua ja pusikkoa. kaupunkiin pusikot eivät kuulu.

George

 • Guest
Klamydiakin sen tiesi
« Reply #42 on: 17. 08. 2005 12:12 »
Klamydia on sanonut asian laittamattomasti:

Vaasalaiset On...
by Klamydia

album:

Kun Vaasa jotain järjestää,
niin tulee varmasti pettymään.
Ei sinne ketään tuu,
himassa ne vain istuu,
vaasalaiset on homeperseitä.

On tosi turhaa valittaa,
jos kukaan ei mitään aikaan saa.
Vika löytyy kenestä,
vaasalaiset on homeperseitä.
kattomme itteänne peilistä,
vaasalaiset on homeperseitä.

Ykköskamat niskaan vaan,
Threepartnaittiin istumaan.
Eikä sitä takapuolta irti penkistä saa,
ei muuta kuin uutta paukkua hakemaan.
No joo, joo. Istutaan kotona
ja kattotaan Dallasta,
vaasalaiset on homeperseitä.

starman

 • Guest
Samaa mieltä mutta...
« Reply #43 on: 17. 08. 2005 15:03 »
Samaa mieltä olisin Hartmannin ja sen toisen kujan kattamisista, mutta entäs ilta/yöaikaan? Mikäli nämä uudet ostarit olisivat suljettu, niin käveleminen vaikeutuisi aikasta paljon kyseisillä alueilla. Mikäli ne taas olisivat yöllä auki, niin silloinhan ne olisivat pelkästää juoppojen kusiputkina.

Parhaana pitäisin sitä, että kyseisiä kujia kehitettäisiin kattamatta parempaan suuntaan.

Esimerkiksi niiden asfaltit voitaisiin muuttaa samanlaisiksi sulatuksella varustetuiksi kiveyksiksi, kuin kävelykatukin. Ja Citymarketin seinään pitäisi puhkaista tilaa pikkuliikkeille. Samalla voitaisiin  huolehtia alueiden siivouksista paremmin. Kusenhaju pitää huuhdella useammin ja pikkuhellantelttujen tussikuvat pitäisi poistaa aina välittömästi.
Lisäksi valaistusta kujilla pitäisi parantaa, koska silloin ne eivät olisi, niin turvattomia yöaikaan.

Kattamisessa ja sulkemisessa olisi myös se huono puoli, että kyseisiltä kujilta on pääsy moneen erilaiseen toimistoon, liikkeeseen ja asuntoon, joiden kulkureittejä ei voi sulkea, eikä muuttaa kovin helposti.

Esiintymislavasta olen sitä mieltä, että miten ihmeessä se pidettäisiin kunnossa? Ei mene kuin 6 tuntia siitä, kun lava on valmis, kun se on jo täynnä kusevia juoppoja, kännääviä lapsia ja graffiti-töhrijöitä.

Graffiteista ja tageista olen sitä mieltä, että niitä voitaisiin paremmin ehkäistä, kun ilmestyneet töhryt maalattaisiin yli aina jo samana päivänä, kun ne ilmestyvätkin.
Ei niinkuin nyt, että annetaan tagin olla siinä vuoden verran ja putsataan sitten vasta, ja seuraavana päivänä siiinä on uusi.

Minkä vuoksi muuten raviradalle ei kaavoiteta asuntoja. Raviradanhan voisi siirtää ydinkeskustasta hieman sivummalle.

Ei ole mitään  järkeä pitää ravirataa nykyisessä paikassaan.

Varmasti löytyy rakennusliike, joka tontin voisi ostaa, vaikka niillä ehdoilla, että rakennusliikkeen pitää ensin rakentaa uusi ravirata vaikkapa johonkin pellolle 5-10 kilometriä vaasasta.

Miten muuten vanha Suvilahden kaatopaikka? Voisiko raviradan siirtää sen päälle?

Miksi muuten Vaasan keskustassa on parikin tosi ränsistynyttä puutaloa, joille kukaan ei tee mitään.
Esimerkiksi siinä keskustasta Hietalahteen päin olevalla alueella niitä löytyy ainakin kolme tai neljä ja sitten kauppapuistikollakin on yksi.

Toivottavasti Vaasa ei mene siihen suuntaan, että keskustaan jää tuollaisia slummitaloja ja liikerakennuksia ja keskustan ympärille rakennetaan vain uutta. Monessa kaupungissa Suomessa ja ulkomailla on tuollaisia kortteleita, jotka ovat vuosikausia huonossa kunnossa ja käyttämättömiä.

Puutalot pitäisi ehdottomasti entistää. Jos ei ole omistajalla rahaa, niin myyköön jollekin, jolla on ja kaupunkihan voi vaatia, että puutalot pitää uudenkin omistajan säilyttää.

Wsa

 • Guest
tapahtumat
« Reply #44 on: 17. 08. 2005 17:05 »
Tässä hieman (sekavaa ja sekalaista) asiaa...

... ja toisaalta kansantautisen Vesan sanoituksissa on asiaakin. Mutta on monia asoita jotka vaikuttaa osallistujamääriin.

Vaasalaisten tietoisuuteen pitäisi saada kaikki tapahtumat ja siten saataisiin kävijämäärät nousuun. Mitäs jos postissa tulisi 1-3 kertaa vuodessa tapahtuma-kalenteri, johon kaikki paikalliset tapahtumat olisi koottu? Netissä on jo sivustoja joista tapahtumat löytyy, mutta jotenkin ne ovat vaikeaselkoisia kalentereita, eli jonkinlaista parannusta niihin kaivattaisiin.... ja kun nykypäivänäkin on monia joille Intenet on tuntematon juttu.

-Ehkä kaupunki voisi laittaa jonkinlaisen hankkeen alulle, jossa selvitettäisiin kiinnostavia tapahtumia ja ohjelmanumeroita?!

Esim. S-joen tapahtumista pitäisi ottaa oppia niiltä osin kuin on mahdollista. Vaikka suurin osa niistä tuottaa tappiota, silti kaupunki tukee niitä tavalla tai toisella. Se on kuitenkin aina jonkinlaista imagon nostoa, tulipa neniin tai ei. (imagoa nostetaan mm. osallistujamäärien "pyöristyksillä"  :lol:   )

Mainitut Botnia- ja Arenahalli pitäisi saada myös tehokkaampaan käyttöön.  Uskoisin Botniaan mahtuvan riittävä määrä ihmisiä, jos siellä järjestettäisiin vaikka kunnon rock-tapahtuma. Ko. rock-tapahtuma voitaisiin järjestää vaikka talvella, niin ei olisi muita tapahtumia kilpailemassa osallistujista...

Autourheilu-tapahtumat keräävät hyvin porukkaa. Miten Vaasan kaupungin virkamiehet/ päättäjät saataisiin autourheilusta kiinnostumaan ja rataa tekemään? Rata voisi olla nuorison käytössä muina aikoina, niin saisivat siellä kaahata ja polttaa kumia jos siihen kiinnostusta on. Siten saataisiin kaahailut pysymään hallinnassa... ehkä?!

Asuntomessut tulevat olemaan iso juttu! Siitä Vaasa keräsi pisteet kotiin (ja jätti S-joen sedät nuolemaan näppejään). Allekirjoittanut on valmis talkootöihin, jos se vaan auttaa messujen onnistumisessa.

RockPerry on ollut mukava ylläri Vaasan tapahtumissa. Porukkaa oli sielä sopivasti ja kävijämäärät tulevat varmasti kasvamaan bändien ollessa hyviä ja kelien ollessa edes kohtalaisia.
Juhannukseksi kun joku järjestäisi "Rantarock 2" tapahtuman, niin eikös sitten olisi nuorille tapahtumia jo jonkin verran nykyisten lisäksi...

Ja sitten vielä pienet lapset. Lisää tapahtumia pienille lapsillekin! Olimme 3v lapsien kassa Isossa kyrössä päivä maalla -tapahtumassa. Ja kyllä lapsilla oli hauskaa. Todella yksinkertainen tilaisuus. Eläimiä, koneita, leikkimistä. Ohjelmana mm. poniajelua, jäätelöiden syöpöttelyä ja muuta hyvin hauskaa ohjelmaa. Pienille lapsille riittää todella yksinkertaiset jutut...

Mistä me löydettäisiin ammattitaitoisia tyyppejä, jotka osaisivat järjestää näitä tapahtumia?? Koska se vaan on hiljaa tosi, ilman tapahtuman järjestäjiä ei ole minkäänlaisia tapahtumiakaan...!!  :roll:

Ana Grammi

 • Guest
WSA:lle
« Reply #45 on: 17. 08. 2005 17:05 »
Tietoakin on

Puutun vain muutamaan kohtaan. Vaasan kauppatorin laitaan on tiettävästi suunniteltu/suunnitteilla jonkinlainen info-taulu, joka on etäohjattu.  Eli sen tietoja voidaan päivittää helposti.  Jos tällaista ei ole niin se pitää tehdä.

Tämänkin faoorumin yläreunassa on linkki "Tapahtumat Vaasassa"  Kuinka moni on sitä klikannut?  Ko. sivuston ongelmana lienee sekavuuden lisäksi se, että tapahtumajärjestäjät eivät osaa/eivät viitsi täyttää nettilomakkeita.

Muuten.  Ei ole varmaankaan mikään koodausongelma laittaa tälle foorumille tai blogiin ikkuna, missä on päivän tapahtuma/tapahtumat.  Foorumille rekisteröitynyt käyttäjä saa oikeuden täyttää tapahtumalaatikon. Mitä mieltä olette?

Tuo etäsyöttö voitaisiin hoitaa esim siten, että Rewell Centerin vapaaseen päätyyn "ammutaan" videotykillä tapahtumia tai sitten se hoidetaan klassisesti valokirjaimin.  Kaikki on aina kiinni halusta ja siitä että joku ottaa asian ajaakseen.

Uskon että täällä syntyy hetkessä ratkaisu kaikkiin inhimillisiin ongelmiin (naurua)

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Tapahtumakalenteri
« Reply #46 on: 17. 08. 2005 18:06 »
Tapahtumakalenterista

Tuo Vaasan kaupungin tapahtumakalenteri oli tutkittava tarkemmin.  Sehän on aivan mainio.  Saat tapahtumat tänään, huomenna, viikon kuluttua... kuukauden kuluttua.  Lisäksi tapahtumakalenterissa on toiminto, joka tekee tapahtumista pdf-tiredoston.  Tämähän on aivan mainiota.

Voit ladata vaikka kuukauden tapahtumat omalle palvelimellesi ja jakaa ne edelleen.  Ei kai niillä mitään copywrightiä ole.

Ilmeisesti ei olisi konsti eikä mikään käydä "kaappaamassa tapahtumakalenterin" vaasalaisia.info blogiin.

Eri asia on sitten suostuisikö kaupunki moiseen.  Tai miksi ei suostuisi.  Eikö tarkoituksena ole, että mahdollisimman moni saa tietää mitä kaupungissa tapahtuu.

Todella jännitttävää.  Asian täytyy ottaa esille heti huomenna.

Tässä siis kuukauden tapahtumat pdf:nä kaikille joilla on koneellaan Adoben Reader:
http://www.netikka.net/vaasalaisia/Tapah.PDF
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Waasalaanen

 • Guest
Miksi Vaasassa ei tapahtu mitään?
« Reply #47 on: 17. 08. 2005 19:07 »
...ja kun tuon tiedon saisi sopivasti ryhmiteltyinä päivänmäärien mukaan.
-moottoriurheilu
-urheilu
-messut aihepiirien mukaan
-lapsien tapahtumat
-naisten tapahtumat
jne.

Tiedonsaantitavalla ei ole mitään väliä... lehti-, tekstari-, netti- tai jollain muulla mainostavalla saa tietoa tulla.

Valitettavan usein pitää todeta tapahtumien olleen, kun lukee niistä Pohjalaisesta/ nettisivuilta/ jostain muualta. Isoista tapahtumista saa jotenkuten tiedon, mutta pienemmistä ei oikein millään.

Offline Näin On

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 451
  • View Profile
Torivalaistus
« Reply #48 on: 18. 08. 2005 05:05 »
Valoa torille

Päivän Pohjalaisen (18.08.05) mukaan Vaasan torin ympärille on tulossa pramea julkisivuvalaistus.  Valaistuksesta vastaavat kiinteistön omistajat. Kiinteistönomistajat ovat jättäneet tamperelaiselle Valoa Oy:lle toimeksiannon.

-Valaistuksesta tulee ainutlaatuinen. lupaa Halli Oy:n Heikki Punkari.

Suunnittelu on annettu Roope Siiroiselle, joka on hankkinut mainetta vastaavilla suunnitelmilla.  Uusi juhlavalaistus otetaan käyttöön uudenvuodenyönä kello 24.00 ja se on kunnianosoitus 400-vuotiaalle Vaasalle.

Suunnitelmsta ei tietenkään voi sanoa muuta kuin hyvää.  Onnistunut valaistus korostaa torinvarren rakennusten arkkitehtuuria ja varmasti on myös esteettinen elämys.  Juuri tällaisia tarvitaan.  Kun valaistus vielä yhdistetään Rewell-Centerin päätyyn aiotun valotaideteoksen kanssa, on Vaasan yössä valoa.

Mieleen tulee heti jonkinlainen "Valon Juhla" jonakin tiettynä tammikuun tai helmikuun yönä.  Sellaisen ympärille voisi kehitellä jois vaikka mitä.

Uutisen toinen ilosanoma oli, että torinvarren yrittäjillä ja kiinteistönomistajilla on nyt foorumi. missä asioita voidaan käsitellä.  Tällainen foorumi on erittäin tärkeä lenkki eri toimijoiden välillä-

Jotain siis Vaasassa kuitenkin tapahtuu!

Käy katsomassa: http://www.valoa.com
Ilman muuta Ravirata ihmisasunnoiksi

Offline Timo

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 102
  • View Profile
  • http://optimistin.vuodatus.net
Re: Torivalaistus
« Reply #49 on: 18. 08. 2005 08:08 »
Quote from: Näin On
Valoa torille

Päivän Pohjalaisen (18.08.05) mukaan Vaasan torin ympärille on tulossa pramea julkisivuvalaistus.  Valaistuksesta vastaavat kiinteistön omistajat. Kiinteistönomistajat ovat jättäneet tamperelaiselle Valoa Oy:lle toimeksiannon.
Pikalukaisulla en löytänyt lehtijutusta, tästä enkä Valoa oy:n sivuilta mainintaa, että otetaanko valosaasteen vähentäminen huomioon tuota uutta valaistusta suunniteltaessa?

Kaupunki voisi muutenkin jatkossa muistaa alueiden valaistusta muutettaessa tuon, mallia saa esim Jyväskylästä, jossa asia on hoidettu mallikkaasti.

Omaan blogiin tuli asiasta kerättyä muutamia muitakin linkkejä.

starman

 • Guest
Valoa juu
« Reply #50 on: 18. 08. 2005 13:01 »
Tuo on ainakin talviyössä ollut niin synkeä talo, että hyvä vaan jos valaistaan.
Näyttää siellä Sitarin oven yläpuolella olevan läpän päällä jo lamput olevankin, mutta ilmeisesti jääneet käyttämättä säästösyistä.
Nykyäänhän tosin on sellaisia vähemmän virtaa vieviä lamppuja, joten en usko sähkölaskuun nyt kaatuvan, jos asia vain huomioidaan.
Citymarketin valojen väriksi sopisi punainen ainakin tällähetkellä, sillä nyt talossa on päävuokralaisena (krs3-6) Sonera, jonka logo on punainen.
Samoin Sitarin ja Lindeksin logot ovat punaisia :oops:

Anonymous

 • Guest
Miksi Vaasassa ei tapahtu mitään?
« Reply #51 on: 18. 08. 2005 14:02 »
Quote from: Waasalaanen
Valitettavan usein pitää todeta tapahtumien olleen, kun lukee niistä Pohjalaisesta/ nettisivuilta/ jostain muualta. Isoista tapahtumista saa jotenkuten tiedon, mutta pienemmistä ei oikein millään.

Olen itsekin pettynyt aina kun luen jostain tapahtumasta jälkikäteen lehdestä johon olisin ehdottomasti halunnut mennä. Olen sitten kysellyt että mistä paikallaolijat ovat tietonsa saaneet tapahtumasta. Aina sama vastaus, radiosta, tarkemmin Radio Vaasa kanavalta. Itse en kanavaa koskaan kuuntele, joten ehkä pitää paikkaansa...

ummikko

 • Guest
Niin se Botniahalli ???
« Reply #52 on: 18. 08. 2005 15:03 »
Jos sen Botniahallin nyt laskisi yhdeksi vaihtoehdoksi esim. rock ja musiikki tapahtumille niin se vain pakkaa olemaan niin että siellä esiintyisi
Wikingarna tai vastaava.
Muita musiikkitapahtumia on kuulemma niin vaikea järjestää koska se alusta on niin arka ja vaikea pitää kunnossa.En tiedä sitten minkälaista rupusakkia olemme mutta se pitää kysyä vissiin päättäjiltä.

Offline präntööläinen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 226
  • View Profile
Miksi Vaasassa ei tapahtu mitään?
« Reply #53 on: 18. 08. 2005 21:09 »
Botniahallilla on ongelma: tapahtumajärjestäjien suuri tulonlähde on juomien ja syötävän myynti yleisölle. Se ei Botniahallilla mahdollista vaan monopoli on ulkopuolisella yhtiöllä.

Mitä tapahtumiin tulee niin johan oli tänään Hietalahdessa vipinää. Olikohan siellä joku sirkus raviradan vierashevospaikalla kun oli siin sankasti väkeä. Ja vielä enemmän oli jähallilla. Sportin harjoitusottelua oli katsomassa yli 1300 ihmistä! Pitipä siellä istekin olla - ihan kivaa...

Olen muuten samaa mieltä siitä, että tapahtumista tiedotetaan luokattomasti. Kalastuksen päivälle ei juuri muunpaikkakuntalaisia voi tulla kun eivät taida ollenkaan ilmoittaa tapahtumasta - vai olisikohan blaadetissa pikkuilmo?
Paljonkohan olisikaan väkeä jos maakunta tietäisi siitä? Olisi siinä seinäjokisillekin ihmettelemistä! Ja varmaan koko Laihia olisi siellä kun ei edes maksa mitään ja saa jopa ilmaisia maistiaisia!

Vaasassa on tapahtumia ihan riittävästi! Hyvä niin.

Offline qwer

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 209
  • View Profile
Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #54 on: 19. 08. 2005 10:10 »
Quote from: starman
Puutalot pitäisi ehdottomasti entistää. Jos ei ole omistajalla rahaa, niin myyköön jollekin, jolla on ja kaupunkihan voi vaatia, että puutalot pitää uudenkin omistajan säilyttää.


Starman kirjoitti tuossa pitkässä viestissään kauttaaltaan asiaa, mutta poimin viestin lopusta nämä puutalot, koska asialla on myös kiire. Mitä huonompaan kuntoon hoitamattomat puutalot lahoavat, sen kalliimmaksi ja vaivalloisemmaksi niiden entisöinti tulee.

Joskus ei voi välttyä ajatukselta, että lahotetaanko osaa niistä ihan tahallaan? Onko joidenkin omistajatahojen edun mukaista päästää keskustan arvokkailla tonteilla sijaitsevat vanhat puutalot niin huonoon kuntoon, että hajoavat kerta kaikkiaan korjauskelvottomiksi, tai joutuvat epämääräisten yöpyjien pesiydyttyä ennen pitkää tulen ruuaksi? Useammat keskustan vanhat puutalot ovat tuhoutuneet tulipalossa - oltuaan ensin vuosia hoitamattomina tyhjillään. Tilalle ei todellakaan ole rakennettu uutta, vanhan mallista puutaloa.

Anonymous

 • Guest
Re: Niin se Botniahalli ???
« Reply #55 on: 19. 08. 2005 13:01 »
Quote from: ummikko
Jos sen Botniahallin nyt laskisi yhdeksi vaihtoehdoksi esim. rock ja musiikki tapahtumille niin se vain pakkaa olemaan niin että siellä esiintyisi Wikingarna tai vastaava.
Muita musiikkitapahtumia on kuulemma niin vaikea järjestää koska se alusta on niin arka ja vaikea pitää kunnossa.En tiedä sitten minkälaista rupusakkia olemme mutta se pitää kysyä vissiin päättäjiltä.


On se ihmeellistä jos hallin lattia on sellainen, ettei se tilaisuuksia kestä??? Muistankin nähneeni jollain messuilla lastulevyjä lattialla, ilmeisesti ne oli silloin lattiaa suojaamassa?!
Muutoin puitteet tapahtumille olisi kerralla kunnossa, jos sielä vaan niitä rockkeja ym. järjestettäisiin... Kiinnostuisikohan Rockperryn järjestäjätahot ajatuksesta?  :wink:   ...heh

Heittäkää arvioita kuinka paljon sinne katsojia mahtuisi ja minkä staran pitäisi sielä soittaa, että halli saataisiin täyteen...

Panu

 • Guest
Miksi Vaasassa ei tapahtu mitään?
« Reply #56 on: 19. 08. 2005 13:01 »
Väittävät botniahallin sivuilla ainakin paikan vetävän 6500 henkeä.  

Esiintyjän pitäisi olla suomalaista listakärkeä (Nightwish, H.I.M...) eikä siltikään voisi olla varma tulevatko ihmiset (muistetaan mm. lista ykkösen Eppu Normaalin kiertue mistä ei pahemmin loppuunmyytyjä keikkoja löytynyt jos en väärin muista...)

Kustannukset olisivat:
Bändi 15 000 - 90 000e
Tekniikka 10 000 - 50 000e
+Paikan vuokra ????e
+mainostus
+järjestyksenvalvonta
+luvat
+yms...

Eli pahimmassa tapauksessa hinta olisi yli 140 000e jolloin paikan pitäisi olla loppuunmyyty (6500 henkeä) että päästäisiin omille...

Tietysti kustannuksia saadaan alas sponsoreilla, mutta ei itsellä satu olemaan taskussa semmoista summaa että uskaltaisi lähteä tuommoista järkkäämään...

heeb

 • Guest
Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #57 on: 19. 08. 2005 14:02 »
Syy, miksi Sundomin läpi ei tehdä valtatietä rekoille ei ole järkisyy, vaan se, että siellä asuu niinsanottua parempaa väkeä, jotka kampittaa nopeasti tuolaiset yritykset.
Vaikka mikään peruste ei voi voittaa sitä, että jopa kemikaalikuljetuksia vedellään tiuhaanasutun Vaasan keskustan läpi.

Offline Roikale

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 191
 • Gender: Male
  • View Profile
Miksi Vaasassa ei tapahtu mitään?
« Reply #58 on: 19. 08. 2005 20:08 »
Monille arvon foorumilaisille tuntuu olevan tosi tärkeää, mitä muualla meistä vaasalaisista ajatellaan. Itse pidän yksittäisten tapahtumien tuomaa imagohyötyä sitä vähäisempänä, mitä isommasta paikkakunnasta on kyse. Ilman musiikkijuhliaan esim. Kaustisen tuskin edes tiedettäisiin olevan olemassa ja Seinäjoki voi röyhistellä tangokaupungillaan, mutta kumpaakaan en vaihtaisi kodikseni kuin pakon edessä.
Vaasan kehittämistä matkailukaupunkina kannatan kuitenkin täysin, sillä sehän tuo työllisyyttä tänne. Asuntomessuja kannatan siksi, että mielestäni vaasalaiset itse kaipaavat nyt tuollaista pientä boostia.

Palaten vielä tähän Vaasa-Seinäjoki vertailuun:
Kun Seinäjoella patjakauppiaan poika saa ajatuksen autokilpailusta, niin alle vuoden päästä kisaa todella ajetaan. Vaasassa ___________ (lisää joku vaihtoehdoista: ympäristöväki, asukasyhdistys, museovirasto, kaupungin byrokratia) kävisi väsytystaisteluaan niin kauan, että hankkeen puuhamies kyllästyisi ja luovuttaisi. Sitä tekemisen meininkiä kadehdin Seinäjoessa, en mitään muuta.

Pienimuotoisempien tapahtumien vähyydestä vaasalaiset voivat osittain syyttää itseään. Jos yökerhossa drinksu maksaa naurettavat 2e, niin silti luikitaan naapuriin jos siellä hinta on sentinkin alhaisempi. Tämä ei varsinaisesti rohkaise ravintoloita järjestämään kallista ohjelmaa, ja kehitys onkin ollut näkyvissä kaupungin ohjelmatarjonnassa.

Waasalaanen

 • Guest
Miksi Vaasassa ei tapahtu mitään?
« Reply #59 on: 19. 08. 2005 21:09 »
Sjoella on sitä yrittämisen meininkiä, se on totta. Siellä on kourallinen näitä tapahtumia järjestäviä puuhamiehiä jotka on kietoneet virkamiehet sormiensa ympärille. Yrittämistä suositaan, että saataisiin se "kyläpahanen" maailmankartalle. Tapahtumat eivät tuota juurikaan rahaa, mutta ne antavat asukkaille intoa olla aktiivisia ym.

Mutta kyllä Vaasaankin tapahtumia ja uusia juttuja tarvitaan... paikoilleen ei saisi jäädä. Tiettyjen ihmisten pitäisi nostaa päätä, tarttua itseänsä m___sta ja lopettaa pahassa alemmuuskompleksissa möyriminen. Ja samaa voisi sanoa joillekin foorumilaisillekin...

Offline Johansson

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 391
  • View Profile
Valtuuston juhlapäätös - ideoita
« Reply #60 on: 20. 08. 2005 05:05 »
Merkittävä rakennus
Vaasan kaupunginvaltuusto pitää ensivuoden lokakuun 2. päivänä juhlakokouksen, missä on tarkoitus tehdä ”Juhlapäätös” Juhlapäätös tarkoittaa jotain suurta ja merkittävää investointia, joka näkyy ja tuntuu vuosikymmenet eteenpäin. Viimeeksi kaupunginvaltuusto teki juhlapäätöksen valtuuston 125-vuotisjuhlakokouksessaan vuonna 2000. Tuolloin päätettiin musiikkitalon rakentamisesta.  Musiikkitalo olisi ollut valmis 400-vuotisjuhliin mennessä.  Taloa ei koskaan rakennettu.

Jos valtuusto tekee juhlapäätöksen ensi vuonna.  niin se on myös toteutettava muuten valtuustolta, vaasalaisilta ja muiltakin menee uskottavuus. Jos päätös tuollaisesta suuresta investoinnista tehdään niin mikä olisi kohde.  Tässä olisi nyt mainio tilaisuus antaa valtuutetuille purtavaa kokonaiseksi vuodeksi.  Itse hahmottelen kohdetta näin.

Juhlapäätöksen kohde

Juhlapäätöksen kohde tulee olla suuri ja merkittävä rakennus, joka palvelee suurta joukkoa vaasalaisia ja vieraita.  Sen on oltava arkkitehtuuriltaan näyttävä (Kiasma. Finlandiatalo, Temppeliaukion kirkko, Tamperetalo)  ja se on sijaittava näkyvällä paikalla.

Rakennuksen yhteyteen on liitettävä muita sitä palvelevia toimintoja kuten kulkuyhteydet, pienpalvelut, hotelli- ja ravintolapalvelut jne.

Kuten yllä olevasta voi päätellä,  kaavailen jonkinlaista yhdistettyä musiikkitalo, teatteri (suomalainen ja ruotsalainen) kongressikeskus, monitoimitalo ratkaisua.  

Tällainen iso kokonaisuus auttaisi Vaasaa profiloitumaan valtakunnantason konferenssi ja tapahtumakeskukseksi. Lisäksi vaasalaiset saisivat kaipaamansa musiikkitalon ja paikan laadukkaiden konserttien järjestömiseksi. (kansainvälisen tason orkesterit ja artistivierailut)

Paikaksi esitän korttelia jossa sijaitsee jo nyt Vaasan kaupunginteatteri.  Tarkoitan siis koko korttelim rakentamista täyteen vain ja yksinomaan konferenssi, messu-, konsertti teatteri yms. tapahtumia varten.

Offline Johansson

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 391
  • View Profile
Merellinen.... ...mikä?
« Reply #61 on: 20. 08. 2005 06:06 »
Vaihtakaa slogani

Minusta slogani "Vaasa - merellinen menestyjä" on kamala.  Se ei sano kenellekään mitään.  Se onkin saanut pilkkakirveet liikkeelle ja slogani "Merelleinen menettjä" lienee jo nyt tunnetumpi ja myös totuudenmukaisempi.  Vaihtakaa hyvät ihmiset slogu 400-vuotisjuhliin mennessä.

Kaupungin imagosta

Kaupungin imago koostuu pienistä ja suurista asioista.  Niitä suuria ovat rakennettu ympäristö,  työllisyys, koulutusmahdollisuudet, vanhustenhuolto, vapaa-ajanvietto yms.

Pieniä "suuria-asioita) ovat mielikuvat kaupungista.  Tässä tullaankin kaikista herkimmälle alueelle.  Vaasa mielletään suuressa osassa maata ruotsalaisvoittoiseksi kaupungiksi.  Koska ruotsalaisen väestön osuus kaupungin väkiluvusta on tosiasia, se pitää muuttaa voitoksi.

Mielikuvaan kaupungista vaikuttaa tietysti myös palveluiden taso, kulkuyhteydet ja kymmenet muut asiat.  Jopa Vaasan Sportilla ja Vepsullakin on oma osuutensa imagon luomisessa, tosin ei niin suuri kuin ao. piirit väittävät.

Esitän tässä muutaman hullun idean, jolla Vaasa voisi jatkossa parantaa imagoaan.  Luettelen listan tapahtumista ja piirteistä, jotka voisivat toteutuessaan lisätä kaupungin houkuttelevuutta.

-Vaaasaan voisi järjestää suuren kitaramusiikifestivaalin
-Vaasasa vois olla tapahtuma koko maailman katutaiteilijoille.
-Vaasan puistot vopisivat olla petangin kansainvälinen tapahtumapaikka.
-Vaasa olisi paras kaupunki kansainväliselle polkupyörätapahtumalle.

Lisää voi jokainen keksiä itse.

Waasalaanen

 • Guest
Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #62 on: 20. 08. 2005 07:07 »
Tuollaista sloganin vääntelyä tapahtuu jatkuvasti.
Merellinen menestyjä -> Merellinen menettäjä ei ole yhtä paha kuin esim. Nurmon sloganin vääntely: Keidas keskellä Etelä-Pohjanmaata -> Skeida keskellä Etelä-Pohjanmaata....
Nurmon slogania käsiteltiin monissa lehdissä sen jälkeen kun joku kävi siirtämässä mainoskylteistä s-kirjaimen eri kohtaan.

Juhlatapahtumassa pitäisi käyttää hyväkseen tuota Vaasan vieressä olevaa lätäkköä. Meri olisi yksi elementti joka juhliin liittyisi ja sinne pitäisi keksiä ohjelmaa, kisoja ym. hauskuutusta. Jotakin sellaista pitäisi järjestää, mitä ei monissa muissa kaupungeissa pysty järjestämään...

Offline qwer

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 209
  • View Profile
Re: Merellinen.... ...mikä?
« Reply #63 on: 20. 08. 2005 20:08 »
Quote from: Johansson
Vaihtakaa slogani

Minusta slogani "Vaasa - merellinen menestyjä" on kamala.  Se ei sano kenellekään mitään.  Se onkin saanut pilkkakirveet liikkeelle ja slogani "Merelleinen menettjä" lienee jo nyt tunnetumpi ja myös totuudenmukaisempi.  Vaihtakaa hyvät ihmiset slogu 400-vuotisjuhliin mennessä.


Minua harmittaa kaikki väen väkisin väännetyt, sisällöttömät kaupunkisloganit. Ne kertovat vain täydellisestä tyylitajun puutteesta. Todellisen kulttuurikaupungin ei tarvitse epätoivoisesti yrittää vakuutella olevansa sellainen muovipusseja jakamalla ja mainoskylttejä pystyttelemällä. Kulttuurikaupungin maine leviää kyllä tehokkaasti ja luonnollisesti, jos turistit ja vakituiset asukkaat kokevat kaupungin sellaiseksi.

Merellinen menehtyjä - sori - siis menestyjä -slogan on taas jo lähtökohtaisesti niin nousukasmainen ja mauton, että ainakin minua suorastaan hävettää tunnustaa kotikunnakseni kaupunki, joka valitsee tuollaisen markan mainos-sloganin tunnuslauseekseen. Luopukaa nyt äkkiä tuollaisesta mauttomasta liirumlaarumista, ennen kuin meille nauraa koko Suomi!

Offline juuso

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 30
  • View Profile
Pähkähullu idea tai sitten ei
« Reply #64 on: 21. 08. 2005 09:09 »
Quote from: Waasalaanen

Juhlatapahtumassa pitäisi käyttää hyväkseen tuota Vaasan vieressä olevaa lätäkköä. Meri olisi yksi elementti joka juhliin liittyisi ja sinne pitäisi keksiä ohjelmaa, kisoja ym. hauskuutusta. Jotakin sellaista pitäisi järjestää, mitä ei monissa muissa kaupungeissa pysty järjestämään...


Merenkurkun meripäivät muutama vuosi sitten oli kiva juttu ja keräsi paljon väkeä. Ehkä siinä olisi jotain mitä "Waasalaanen" tavoittelee? Tämä linkki löytyi netistä: http://netti.nic.fi/~tapioo/meri.htm

George

 • Guest
Jockalta
« Reply #65 on: 21. 08. 2005 13:01 »
Jockalta
Vaasalaisten hyvin tuntema Jocka, nykyään tamperelainen, seuraa blogissaan tarkkaan Vaasan tapahtumia ja tätä foorumia.  Jocka on ottanut kantaa tapahtumiin Vaasassa omasa blogissaan:
http://www.etuovi.net/jocka/blog/?p=648

Offline Näin On

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 451
  • View Profile
Kiirehdi hitaasti
« Reply #66 on: 22. 08. 2005 16:04 »
Juhlapäätöksestä

Onhan se mukava haaveilla valtaisista konserttisaleista ja konferenssikeskuksista, mutta millä lähes p-aukinen kaupunki ne rakentaa?

Minun ajatukseni juhlapäätöksestäö on paljon arkisempi.  iIeleen tulee kolme vaihtoehtoa:

-Korsholmanpuistikon jatke radan ylitse
-Rantareitti Gerbystä Patterinniemeen
tai
-Matkakeskus
Ilman muuta Ravirata ihmisasunnoiksi

dynamiitti

 • Guest
Miksi Vaasassa ei tapahtu mitään?
« Reply #67 on: 23. 08. 2005 09:09 »
Quote from: Panu

Eli pahimmassa tapauksessa hinta olisi yli 140 000e jolloin paikan pitäisi olla loppuunmyyty (6500 henkeä) että päästäisiin omille...

Tietysti kustannuksia saadaan alas sponsoreilla, mutta ei itsellä satu olemaan taskussa semmoista summaa että uskaltaisi lähteä tuommoista järkkäämään...


Tuskin kenellekään tulee yllätyksenä esim. konsertin järjestämisen kustannukset ja sitä kautta riskit.

Mieleen nouseekin "yllättäen", että onko Seinämäellä parempia keikkapaikkoja kuin Vaasassa? Vai onko siellä riskienotto yleisempää kuin meikäläisillä?


Helposti voisi kuvitella, että esim. Vaasa Arenan vuokria alentamalla kuntayhtymälle jäisi edes jokunen euro vuokralaisilta kuin nyt kun hallissa ei ole mitään tapahtumia.

Panu

 • Guest
Miksi Vaasassa ei tapahtu mitään?
« Reply #68 on: 23. 08. 2005 14:02 »
Seinäjoella on otettu riskejä... esim. Provinssirock kävi konkurssin partaalla ja järjestäjät joutuivat kiinnittämään koko maallisen omaisuutensa että tapahtuma saatiin järjestettyä... riski kannatti ja kantaa hedelmää vieläkin...

utelias

 • Guest
Re: Merellinen.... ...mikä?
« Reply #69 on: 23. 08. 2005 20:08 »
Quote from: qwer
Quote from: Johansson
Vaihtakaa slogani

Minusta slogani "Vaasa - merellinen menestyjä" on kamala.  Se ei sano kenellekään mitään.  Se onkin saanut pilkkakirveet liikkeelle ja slogani "Merelleinen menettjä" lienee jo nyt tunnetumpi ja myös totuudenmukaisempi.  Vaihtakaa hyvät ihmiset slogu 400-vuotisjuhliin mennessä.


Minua harmittaa kaikki väen väkisin väännetyt, sisällöttömät kaupunkisloganit. Ne kertovat vain täydellisestä tyylitajun puutteesta. Todellisen kulttuurikaupungin ei tarvitse epätoivoisesti yrittää vakuutella olevansa sellainen muovipusseja jakamalla ja mainoskylttejä pystyttelemällä. Kulttuurikaupungin maine leviää kyllä tehokkaasti ja luonnollisesti, jos turistit ja vakituiset asukkaat kokevat kaupungin sellaiseksi.

Merellinen menehtyjä - sori - siis menestyjä -slogan on taas jo lähtökohtaisesti niin nousukasmainen ja mauton, että ainakin minua suorastaan hävettää tunnustaa kotikunnakseni kaupunki, joka valitsee tuollaisen markan mainos-sloganin tunnuslauseekseen. Luopukaa nyt äkkiä tuollaisesta mauttomasta liirumlaarumista, ennen kuin meille nauraa koko Suomi!

Täsmälleen samaa mieltä edellisten kanssa. Oliskohan konsulttien keksimä slogan? On se "Hyvä elämä Vaasassakin" aika outo juttu.
Kävin itse Merenkurkun Meripäivillä jokunen vuosi sitten. Ihmettelin, että onko todella noin paljon sentään vielä meren kanssa Vaasalla tekemistä. Wärtsilän suuri meridiesel sykähdytti ja moni muu. Se Merivartioston suuri laiva sekä helikopterinäytös oli hienoja juttuja. Oli siinä vähän eri meininki kuin Hietasaaren raiskaustapahtumassa (Water..)Miksiköhän Meripäiviä ei ole tehty uusia, jos ne eivät mitään maksaneetkaan?[/b]

hartsa

 • Guest
Miksi tapahtumaköyhää?
« Reply #70 on: 26. 08. 2005 16:04 »
Quote from: Waasalaanen
Sjoella on sitä yrittämisen meininkiä, se on totta.


Kirjoitin toiseen keskusteluun (http://www.vaasalaisia.info/keskustelut/viewtopic.php?t=66) pari viikkoa sitten näin, se taisi mennä vähän vikapaikkaan, toistetaanpa:

Toinen asia mikä on selvästi paremmin Seinäjoella: kulttuuritapahtumat. Seinäjoella tapahtuu koko ajan ja tapahtumat ovat kunnon pohjalaisia tapahtumia, selvästi useammin luonteelltaan kansanomaisia kuin Vaasassa. Korkeakulttuurin osuus Vaasassa on paljon isompi, syystä tai toisesta. Lisäksi suomenkielinen kansanosa Vaasassa on jotenkin passiivista: ruotsinkielisiä tapahtumia on paljon, suomenkielisiä vähän. Monet ruotsinkielisten henkilöiden organisoimat tapahtumat tahtovat olla sellaisia, ettei niissä suomenkielinen viihdy. Muualla asuneelle Vaasa tuntuu passiiviselta, varsinkin suomenkielilnen kulttuuripiiri.

Olen kehitellyt sellaisen teorian, että syynä voisi olla suomenkielisten vaasalaisten historia. Viiime sotaan asti Vaasa oli pääosin ruotsinkielinen kaupunki. Suomenkielisiä ihmisiä tuli kaupunkiin teollisuuden palvelukseen, duunareiksi. Duunarit eivät ole kaikkein innokkaimpia tapahtumien järjestäjiä. Sosiaalinen rakenne on sittemmin muuttunut, eikä työ/sosiaalinen rakenne enää juurikaan määritä ihmistä, hänen kykyjään tai harrasteitaan, mutta olisiko kumminkin käynyt niin, että tapahtumakulttuuri ei ole vastaavasti kehittynyt, vaan on jäänyt suomenkielisten "duunariaikaan"? Ajatusta tukee se, että muualla Etelä-Pohjanmaalla (en tarkoita maakuntaa, vaan oikeaa, koko Etelä-Pohjanmaata) tapahtumia ja kulttuuritarjontaa (muuta  kuin korkeakulttuuria) on selvästi enemmän.

//hartsa

Ps. Vanhempani ovat duunareita ja joku päivä haluaisin sellaiseksi itsekin, kun saan kauluspaitahommista lopullisesti tarpeekseni. Käytän sanaa puhtaan kunnioittavassa sävyssä. Joten älkööt kukaan loukkaantuko.

Waasalaanen

 • Guest
Valtuuston juhlapäätös - ideoita
« Reply #71 on: 29. 08. 2005 19:07 »
-Juhlapäätös voisi olla vaikka se, että Suvilahden kaatopaikka suljettaisiin lopullisesti, se maisemoitaisiin ja alueesta tehtäisiin jonkinlainen virkistysalue. (Jos päätöksessä pitää olla jonkinlainen rakennus, voitaisiin kaatopaikan päälle tehdä jonkinlainen metaanilämmitteinen mökki.)
-Tai juhlapäätös voisi olla sellainen, että kaupunki tekisi päätöksen olla siirtämättä romuttamo ym. toimintaa Vanhan Sataman natura-alueen viereen. Sen sijaan natura-alueen vieressä oleva (mm. ent. armeijan ampuma-alue) alue kunnostettaisiin lenkkeilijöiden ym. käyttöön. (Ja sinne voitaisiin myös rakentaa iso mökki lenkkeilijöiden, lintubongareiden ja virkamiehien käyttöön :) )
-Juhlapäätöksellä voitaisiin päättää tehtäväksi monipuolinen matka- ja konferenssikeskus.
-Tai jos jonkinlainen pilvenpiirtäjän tynkä rakennettaisiin keskustaan, saataisiin ehkä sinne riittävästi tilaa yrityksille...jne.

Panu

 • Guest
Miksi Vaasassa ei tapahtu mitään?
« Reply #72 on: 01. 09. 2005 13:01 »
Vielä pienenä lisäyksenä... 7 vuotta aktiivisesti keikkojen seuraajana vaasassa ja muualla voin todeta että muualla porukka käy katsomassa tuntemattomiakin bändejä. Seinäjokinen Bar 15 on tupaten täynnä vaikka siellä olisi soittamassa Hikinen Perse Turusta...
Vaasassa on huomattavasti hankalampaa saada ihmisiä katsomaan uusia bändejä. Pitää olla todella suuri nimi ennenkuin ihmiset lähtevät liikkeelle.

토미

 • Guest
Miksi Vaasassa ei tapahtu mitään?
« Reply #73 on: 03. 09. 2005 08:08 »
Tässä kun on lueskellut tätä ketjua niin tuli mieleen ainakin omasta mielestä kiinnostava juttu, eli kulttuuri tapahtuma, toisin sanoen jotakin mikä ei olisi niin suomalaista välttämättä, jotain uutta, eksoottista, esim. ruokaa, esiintyjiä, tuotteiden myyntiä, elokuvia [niinkuin helsingissä on tämä elokuva tapahtuma], minua kun jostain syystä kiinnostaa kaikki ei suomalainen. Itse käyn muutenkin syömässä kiinalaisessa tai vietnamilaisessa, katson paljon aasialaisia elokuvia ja olen myöskin löytänyt paljon hyvää musiikkia aasiasta sekä varastokadulta mielenkiintoisia uusia mausteita. Olisi tosi mukavaa jos nämä asiat olisivat enemmän esillä ja saataisiin suuremman yleisön tietoisuuteen uusia makuelämyksiä. Kenties tuossa olisi melkoisesti kirjoa joka makuun, vain mielikuvitus asettaa rajat sille mitä itsekukin voi eri kulttuureista tuoda esille.

Offline Mikael

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 66
  • View Profile
Miksi Vaasassa ei tapahtu mitään?
« Reply #74 on: 03. 09. 2005 11:11 »
A) Vaasalaiset on tosiaan niitä homeperseitä. Eivät käy keikoilla eivätkä tapahtumissa.
B) Vaasalaisille 8euronkin lipunhinta on liikaa
C) Arvaatkaa mitä maksaa järjestää keikka/tapahtuma jäähalissa tai botniahallissa
D) Täällä on vaan turhaa järjestää mitään.

Ana Grammi

 • Guest
Vaasasta Suomen Venetsia?
« Reply #75 on: 05. 09. 2005 05:05 »
Vaasassa on tilaa ja tonttimaata

Tulisiko Sundominlahden Onkikari laajentaa Palosaaren kokoiseksi kerrostaloalueeksi, tulisiko lähisaaret yhdistää silloilla saarivyöhykkeeksi, tulisiko ylimalkaan merellistä asumista kehittää?  Vaasassa on vihdoinkin päästy keskustelun alkuun.

Minun mielestäni kaikkia vaihtoehtoja on tutkittava ennakkoluulottomasti.  Vaasassa on paitsi merenrantaa myös muita alueita rakennettavaksi jos vain halua riittää. Yhtenä esimerkkinä vain ns. Klemettilän eteläisen kaupunginosan ryteikkö, minne mahtuu ylöspäin rakentaen pieni kaupunki.

Jos matkustat linja-autolla Vanhan Vaasan Aikuiskoulutuskeskuksesta keskusaan niin linja-auton ikkunasata näkyy suurimman osan matkasta vain silkkaa metsää.

Millaisen alueen saa aikanaan Rehumyllyn alueesta kun se vapautuu?  Alan vähitellen epäillä, että jotkut kusettavat.  Vaasa on todella vihreä kaupunki ja tilaa on vaikka millä mitalla kun  kaupunkia katselee vaikkapa 500 metrin korkeudesta tai ylempää.

starman

 • Guest
Suihkulähteet
« Reply #76 on: 05. 09. 2005 06:06 »
Oletteko huomanneet, että torin laidalla olevien uusien suihkulähteiden valot vaihtavat väriä aika tiuhaan: valkoinen, vihreä, sininen, punanen, lila yms.
Oletteko huomanneet nyt myös, että nyt pari päivää sitten vaihtelu loppui ja nyt palaa vain yhtäjaksoinen valkoinen.

Mikähän näistä on oikea vastaus:

1. Valot ovat rikki?

2. Valojen vaihtumistahtia on hidastettu ja aina kun tulen itse paikalle, niin vuorossa on valkoinen valo?

3. Jollakin taholla meni hermot valoshowhun?

4. Arkkitehti tuli katumapäälle ja määräsi muutoksen?

Oli nyt vaihtoehto mikä tahansa, niin olisi kiva, jos valot vaihtuisivat edes joskus, kun tuollaiset hienot ja kalliit vaihtuvat valot on kerran hankittu.
  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:

Offline T.Tyly

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 488
  • View Profile
Juhlapäätös
« Reply #77 on: 07. 09. 2005 17:05 »
Ehdodtan että Vaasan kaupunginvaltuusto vakinaistaa juhlapäaätöksellään kaikki yli kolme vuotta kestäneet pätkätyösuhteet.
Minäkin olen sitä mieltä, että ravirata on kaavoitettava asunnoille!

Offline Pappa Razzi

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 180
 • Terävänä kuin porkkana.
  • View Profile
Vai ei kiinnosta?
« Reply #78 on: 12. 09. 2005 10:10 »
Vai ei muka kiinnosta
Pohjalaisen pääkirjoitustoimittaja Matti Peltokangas epäili tänään, että vaasalaiset eivät ole kiinnostuneita kehittämään kaupunkiaan vuosikymmeniksi eteenpäin.  Ainakaan tämän foorumin perusteella ei voi niin sanoa.

Täällähän on todella positiivinen lataus ideoita ja kehittämishankkeita vaikka isommalle kaupungille jakaa.  Peltokangas ei ilmeisesti vielä tiedä tämän foorumin olemassaolosta.  Voisiko joku vihjaista?
Eläkkeelle jäänyttä paparazzia kutsutaan Pappa Razziksi.

Offline präntööläinen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 226
  • View Profile
Re: Vai ei kiinnosta?
« Reply #79 on: 12. 09. 2005 13:01 »
Quote from: Pappa Razzi
Vai ei muka kiinnosta
Pohjalaisen pääkirjoitustoimittaja Matti Peltokangas epäili tänään, että vaasalaiset eivät ole kiinnostuneita kehittämään kaupunkiaan vuosikymmeniksi eteenpäin.


Olisi ollut kivaa tietää tuollaisesta tapahtumasta. Olisin saattanut mennäkin. Peltokangas oli ilmeisesti itse siellä ollut.

Tällä forumilla voisi olla mahdollisuuksia kehittyä virtuaaliseksi kaupunkisuunnitteluseminaariksi.

Virkamiesten argumentointi ja sitoutuminen ei taida riittää asioiden käsittelyyn täällä. Aika harvat taitavat edes netissä osata surffailla...