Author Topic: Kuntien tulevaisuuden näkymät  (Read 217917 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 969
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1200 on: 11. 08. 2008 12:12 »
Laivaliikenne kehittyy hyvään suuntaan. Heheh. ..yhtäkkiä osoittaituisi kannattavaksi. Wohaa! Merenkurkun yliopisto. Visioida saa, mutta olisi kohtuullista olla väittämättä sellaista, mihin ei löydy katetta herra Ahlbergin omin sanoin.

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1201 on: 14. 08. 2008 12:12 »
Rkpläiseen haaveiden maailmaan on noussut "ruotsalaisen käräjäoikeuden" innoittamana suuri ihana ruotsalainen suurkunta Österbotniaan! Asian auttamiseksi Kyrönmaan kunnat on onnistuttu jo lähes kokonaan sulkemaan tulevan rkpeeläiskunnan ulkopuolelle.

Närpiö ja Krstiinankaupunki ovat lupautuneet yhteisen kunnan suunnitteluun, perustettavan suur-vasan ainut vaatimus on ruotsinkielen ylivalta! Proseduuri-vaihe on ohi, prosessi satojen kilometrien pituisen ruotsalaiskunnan perustamisesta on alkanut!
Rkp ei kaihda mitään keinoja alistaakseen myös omat ruotsalaisensa puolue-eliitin valtaan. Aukkaiden asioimismatkat eivät widerooseja hetkauta, yhteyden suomalaisiin estetään. Vallanhimo on tauti, josta kärsivät eniten kaikkein nöyrimmät.

Vaasalaiset suomenkieliset päättäjät ovat jo etukäteen alistuneet, mm. Osala on aina kannattanut alistumista ruotsalaisvaltaan. Tapion mielestä on hyvä elää Rkpeen siipien suojassa.

Pohjalaisen toimittajakin  (Pia Kuoppala) kirjoittaa RUOTSINKIELISEN RANNIKON 15:sta KUNNASTA! Eivätkös lähes kaikki nuo kunnat ole kaksikielisiä, kuten rannikko kokonaisuudessaan, arvoisa toimittaja?!

Monien suomenkielisten mielestä ruotsalainen ylivalta olisi lopullinen niitti Vaasan kehitykselle. Siksi olisikin viimeistään tässä vaiheessa otettava huomioon myös suomenkielisten asukkaiden edut. Vaasalaisten edun mukaista ei ole liittää kaupunkiin ainuttakaan "ruotsalaiskuntaa"! Vaasaa ei kukaan eikä mikään voi siihen pakottaa!

Ruotsalaisinvaasion onnistuminen riippuu siitä, miten lujasti suomalaiset (kuten kaupunginvaltuutetut) ovat sitoutuneet Rkpeehen. Näinä aikoina olette todella paljon vartijoina!   

 
« Last Edit: 14. 08. 2008 12:12 by manteiro »

Offline ramiska

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 600
  • View Profile
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1202 on: 15. 08. 2008 10:10 »
Jälleen jätän kielipoliittiset seikat omaan arvoonsa; millä me saisimme naapurikunnat kiinnostumaan liitoksesta Vaasan kanssa? Onko mitään ideoita?

Analyyssi

 • Guest
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1203 on: 15. 08. 2008 11:11 »
Quote from: ramiska
Jälleen jätän kielipoliittiset seikat omaan arvoonsa; millä me saisimme naapurikunnat kiinnostumaan liitoksesta Vaasan kanssa? Onko mitään ideoita?

On. Näyttämällä tavalliselle kuntalaiselle, että käyttämällä naapurikunnan palveluja, niitä ei saa samaan hintaan kuin kotikuntalainen. (Sekä pyytämällä valtiovallalta apua pakkoliitoksessa.)

Tällöin saadaan keskustelu konkreettisena avattua ja tavallinen kuntalainen ymmärtämään tämä itsestään selvä asia. Se joka maksaa, se käyttää. (Tavallinen kuntalainen alkaisi tällöin painostamaan oman kuntansa päättäjiä, ratkaisemaan tämä syntynyt ongelma.)

Kun kerran Vaasa rakentaa palveluita omien kuntalaistensa kunnallisveroilla, niin ne on todellakin tarkoitettu vain heille.

Minä käyttäisin jopa äärimmäisiä keinoja ja sulkisin kokonaan esim. uimahallin ja teatterin ulkokuntalaisilta. Ja ennenkuin vastaatte tähän, niin miettikää hyvin TARKASTI mitä tällöin tapahtuisi?!! Miettikää. Antakaa mielipiteenne vasta sitten.

Lehdistö, jopa valtakunnallinen TV huomaisi asian. Tapahtuneen huomaisi alueen jokainen kuntalainen ja siihen olisi PAKKO alkaa ottamaan poliittisesti kantaa, myös Vaasan alueen ulkopuolella, aina eduskuntaa myöten. Jokainen suomalainen alkaisi miettimään asiaa uudesta näkökulmasta, kun se olisi totta.

Tätä asiaa ei ole vielä missään päin Suomea konkretisoitu kansalle. Siis ketä viulut maksaa, kenelle siitä silloin hyöty kuuluu?

Kaikki muu vaikuttaa olevan vain sananhelinää. Ihmiset eivät valitettavasti muuten ymmärrä tätä. Vaikka kuinka selvitän (esim herkkoolle ja ramiskalle) tätä, niin ei kuunnella. Tätä pidetään vain vaasalaisen asukkaan jonkinlaisena kateutena, epäitsekkyytenä tai vittuuksissaan tehtynä vuodatuksena. Se unohdetaan, sitä ei nähdä, että tämä on kuitenkin aivan 100% täyttä totta.

Palvelut kuuluvat (vain) siihen kuntaan, joka ne palvelut maksaa. Muille ulkokuntalaisille palvelujen hinta täytyy olla subventoimaton hinta. Tai niitä ei ole käytössä.

Kunnallisvero kuuluu ehdottomasti työssäkäyntikuntaan. Nyt valtio puhuu hienoista suunnitelmista ja painopisteiden muutoksista, mutta käytännön toimet jäävät pahasti jälkeen. Itse asiassa ne ovat jääneet kokonaan tekemättä.

Valtio kun nimenomaan tukee omilla päätöksillään ansiottomuutta, kun nykyinen järjestelmä tukee asuinkuntia, työssäkäyntikuntien sijaan. Kunnallisvero kuuluu työssäkäyntikuntaan. Se raha on konkreettisesti sieltä lähtöisin, sinne se myös kuuluu.

Ei kunta ole tärkeä, ei kuntaraja ole tärkeä. Vain Suomi on tärkeä, oikeasti!! Meidän tulisi työskennellä sen eteen, että Suomella menisi paremmin.

Valitettavasti asuinkunnalle (nukkumalähiö) ei kuulu mitään muuta, kuin se minkä he ovat omilla tekemisillään ansainneet.

Valtiovallan tulee konkreettisesti tukea työllistämistä ja erityisesti vientivoittoista työllistämistä, ei asumista. Tällöin kuntaliitokset tapahtuisivat luonnollista tietä ja Suomella menisi paremmin. Kuntien keskinäinen kilpailu vähenisi ja siihen kuluvat pelimerkit jäisivät tuottavamnpaan käyttöön. Siis niitäkö (kuntia) meidän tulee tukea, jotka tekevät oikeita (työllistäviä) asioita, vaiko niitä jotka eivät tee (pahimmassa tapauksessa) yhtään mitään??

Tanska on ollut esimerkkimaana tässä kuntaliitosmallissa. Siellä nimenomaan kunnallisvero maksetaan työssäkäyntikuntaan, asuinkunnan sijaan. (Tanskalaiset ovat erittäin tyytyväisiä heidän järjestelmäänsä. Jopa poliitikot siellä.)

Summa summarum: Olen siis sitä mieltä, että vain puhumalla kauniisti Vaasan päättäjät tai valtiovalta ei voi tehdä mitään, Vaasan alueen (Vaasa-Korsholm) kuntaliitoksien eteen. Ei mitään.

RKP haluaa (ei asiointialueen, ei työssäkäyntialueen) rannikon myötäisen 150 km pitkän ja kapean ruotsinkielisen kunnan. (Miksi muuten Kristiina ja Kaskinen olisivat Vaasan alueen kuntaliitosneuvotteluissa mukana.) Ja neuvotteluita johtaa Vaasan puolesta RKP:n mies. Ei hyvältä näytä. Itse asiassa meillä ei ole mitään muuta toivoa, kuin toivo valtiovallan puuttumisesta peliin. Muuten kielipuolue vie meidät tuhoon.
« Last Edit: 15. 08. 2008 12:12 by Analyyssi »

Analyyssi

 • Guest
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1204 on: 15. 08. 2008 14:02 »
Uutinen Pohjalaisen nettisivuilta:

Kristiinankaupunki tähyää Vaasan suuntaan
Julkaistu: 15.08.2008 11:38

Kristiinankaupungin hallitus päätti torstaisessa kokouksessaan esittää valtuustolle, että kaupunki osallistuisi Vaasan seudun yhteistyö- ja kuntaliitosselvitykseen.

Myös Närpiö lähtee mukaan. Kaupunginhallitus päätti asiasta alkuviikosta.

Vaasan seudun kuntia on pyydetty ilmoittamaan kiinnostuksensa elokuun loppuun mennessä. Selvitystyö alkaa syksyllä.Tarkoittaako tämä nimenomaan sitä pahinta uhkakuvaa, että pitkulainen (ei asiointialueen, ei työssäkäyntialueen) kokoinen ruotsinkielinen kunta saisi tuulta siipiensä alle??

Epäilen siis vahvasti tässä taustalla olevan sen, mistä mm. Mustasaari on jo useaan kertaan ääneen puhunut. Eli tämä pitkulainen (150 km) ruotsinkielinen kuntaliitos. Joka ei ole lähellekään työssäkäyntialueen kokoinen. Tällöin työssäkäynti ja kunnallisvero siitä, jakautuisi tällä alueella aivan väärin. (No kunnallisvero työssäkäyntikuntaan, korjaisi tämän epäkohdan.)

Työssäkäyntialueesta ei kovin paljon puhu Mustasaari, (se puhuukin kuntien välisestä yhteistyöstä) eikä muut määräenemmistöltään ruotsinkieliset kunnat.

Haluan myös huomauttaa siitä, että kieli ei ole esimerkiksi täällä Vaasassa minkäänlainen ongelma. Meillä saa julkiset palvelut myös ruotsiksi. Eli mahdollinen ongelma on 100%:sti keinotekoinen. Sitä ei tässä kaksikielisessä kaupungissa ole. Suurempi ongelma on saada palveluita Mustasaaressa suomeksi, kuin toisinpäin. Huom! Mustasaaressa on enemmän suomenkielisiä, kuin Vaasassa ruotsinkielisiä. (Eikä kieli ole tässä asiassa tärkeä, vaan asiat!! Kielellä ei pitäisi olla tässä keskustelussa mitään tekemistä.)

Ja vaikka minkälaisia kuntaliitoksia suunnittelette, niin on syytä muista se, että Vaasa on huomennakin tämän alueen selkeä moottori. (Vaasa on suhteessa asukaslukuun, Suomen vientivoittoisin paikkakunta.) Toivottavasti Mustasaari kumppaneineen, ei ala häiritsemään tämän alueen kehitystä vääränlaisilla kuntaliitoksilla.

Mikäli kuntaliitos olisi jopa tätä työssäkäyntialuetta suurempi, sitä vastaan minulla ei tietenkään ole mitään. Keskustelun pohjana on ehdottomasti pidettävä vain tämä työssäkäyntialue!! (Muu on plussaa, mikäli sellaista tulee. Siihen ei kuitenkaan saa laittaa pääpainoa ja siihen en usko.)

Nyt Mustasaaren pääpaino on vain rantaa pitkin molempiin ruotsinkielisiin suuntiin. Vaasalla pääpaino on myös sisämaahan päin, eli siis täysin työssäkäyntialueen suuntaan.

Kristiinan, Närpiön tai Mustasaaren kumppaneineen on sitten turha yrittää piilottaa tämä keskustelu yhteistyövaatteen alle. Me näemme asioiden taakse, me tiedämme mistä tässä on kysymys. Työssäkäyntialueen kuntaliitoksesta pitäisi olla kysymys. Onko kaikilla kunnilla samanlaiset päämäärät?

Offline ramiska

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 600
  • View Profile
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1205 on: 17. 08. 2008 21:09 »

Palvelut kuuluvat (vain) siihen kuntaan, joka ne palvelut maksaa. Muille ulkokuntalaisille palvelujen hinta täytyy olla subventoimaton hinta. Tai niitä ei ole käytössä.


Minä olen hiukan eri mieltä.

Olin juuri Etelä-Suomessa sukuloimassa ja olen erittäin tyytyväinen, että sain käyttää ko. kunnan lasten leikkipuistoa. Olisi tullut lapsella aika pitkäksi. Myös uimassa saimme piipahtaa ja ihan samaan hintaan kuin muutkin. Kiitos siitäkin.

Ja sokerina pohjalla:

Onneksi saimme käyttää kunnan teitä, eikä tarvinnut siirtyä metsän puolelle tai ryhtyä joka kilometristä maksamaan.

Minä en henkilökohtaisesti lähtisi kieltämään ulkokuntalaisilta palveluita, koska paljon käytän itsekkin ulkokuntien palveluita. :)

Varmaanki ainoaksi vaihtoehdoksi jäänee tuo pakkoliitos.
« Last Edit: 17. 08. 2008 21:09 by ramiska »

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1206 on: 18. 08. 2008 17:05 »
Kielipolitiikka ei ratkaise vaan työpaikat ja verotulot. Kielipoliitikot elävät ihan omassa realismissaan, josta oikea talouteen perustuva realismi on välillä aika kaukana.

RKP ja kielipolitiikka kuulostaa jonkinlaiselta Pohjois-Korealta. Pohjois-Koreahan on täysin riippuvainen ulkomaisesta avusta, kuten RKP siitä, että kunnallisverot maksetaan asuinkuntaan.

Vaasa ei itseasiassa ole ruotsinkielinen kunta vaikka valtuuston suurin puolue onkin RKP.

Julkiset uimahallit ja julkiset tiet eivät tunne kuntarajoja sen mukaan ketkä niitä saavat käyttää. Oikeastaan se ei olisi mahdollistakaan koska sitten vaasalaisetkaan eivät saisi käyttää Mustasaaren teitä ja Vaasa olisi motissa.

Julkinen hallinto on luonteeltaan sellaista, että sen pitää rajata piirejä, kuten koulu- ja hoitopiirejä, muutenhan julkisten palveluiden hallinto ei toimi ja muuttuu kaaokseksi.

Entäs, jos toimittaisiin niin, että julkisetkin palvelut saisivat rahansa täysin kelakorvauksista eli olisivat kelakorvattavia, tällöin julkisen hallinnon hoitoalue- ja koulupiirien tarve katoaa kokonaan ja jäljelle jää vain asiakkaiden vapaa liikkuvuus. Enään ei tarvitsisi ilmoittaa asiakkaille, että sinä et kuulu meidän piiriin, mene tuonne koska sillä tavallahan menettäisi asiakkaan kelakorvauksen ja sitä kautta henkilöstön palkkarahat.

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1207 on: 19. 08. 2008 11:11 »
Jälleen jätän kielipoliittiset seikat omaan arvoonsa; millä me saisimme naapurikunnat kiinnostumaan liitoksesta Vaasan kanssa? Onko mitään ideoita?

Idea: Vaasalaisten kannalta paras ratkaisu olisi tehdä "SIPOOT", eli reikäleipään (Korsholm) puhkaistaan käytävä Suomeen. Laihia ja Vähäkyrö liittyisivät ilomielin semmoiseen Vaasaan!
Isokyrön ovat ärkkopeeläiset jo onnistuneet säikäyttämään Seinäjoen syliin.

Tämmöinen ratkaisu olisi nimenomaan kielipoliittisesti molempia osapuolia hödyttävä ratkaisu! (Molempia osapuolia - huh huh, yhteisessä kylässä asutaan, mutta noin on näreet!)

Heikki Kouhin ei pidä jäädä valtuuston ulkopuolelle ja jättää vaasalaisia susien raadeltavaksi. Jälkeensä tulevat kaupungin kokoomuslaiset vallanperijät ovat liian ahkerasti kunnostautuneet ärkkopeeläisten apupoikina. Oma etu tahtoo mennä suomenkielisten etujen edelle!
Kouhi on ehkä ainut (jatkavista?) valtuutettu, joka on edes yrittänyt jarrutella ärkkopeen valtapyrkimyksiä. 

Jack

 • Guest
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1208 on: 19. 08. 2008 13:01 »                             Mustasaari pakkoliitoksena tai ei mitään!

Offline ramiska

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 600
  • View Profile
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1209 on: 19. 08. 2008 15:03 »
Mustasaari pakkoliitoksena tai ei mitään!

Juu.. tämä on totuus. Minä en ainakaan näe muuta realistista vaihtoehtoa. Kannattaisiko tätä lähteä ajamaan?

Jack

 • Guest
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1210 on: 19. 08. 2008 15:03 »


Juu.. tämä on totuus. Minä en ainakaan näe muuta realistista vaihtoehtoa. Kannattaisiko tätä lähteä ajamaan?

                        Ilman muuta.  Ajetaan aluksi Mustasaareen.

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1211 on: 19. 08. 2008 16:04 »
     

             Mustasaarelaisia me Vaasalaiset heittelemme:     Villikissoilla.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7432
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1212 on: 19. 08. 2008 18:06 »
     

             Mustasaarelaisia me Vaasalaiset heittelemme:     Villikissoilla.

Kuulostaa aika brutaalilta kohtelulta, kun mustasaarelaiset sentään hyvää hyvyyttään rakentaa infraa uusille asukkaille jottei Vaasa tipahtaisi kokonaan kehitysuralta

Offline Muuttolintu

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 133
  • View Profile
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1213 on: 19. 08. 2008 18:06 »
Juu, rakentaahan tuo Mustasaari, tai siis jakaa tontteja gryndereille, Vaasan rajan tuntumasta. Eipä kyseinen kylä mitään julkista palvelua itse rakentele josta Vaasalaiset voisivat hyötyä.
Ja kun lehdissä näkee noiden myytävien asuntojen ilmoituksia, niissä korostetaan nimenomaan etäisyyttä Vaasan keskustasta ja sen palveluista vaikka oman kylän tori on paljon lähempänä. Eikös tässä ole jokin paradoksi.
 

Analyyssi

 • Guest
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1214 on: 19. 08. 2008 19:07 »
No ei tuo Proffan vastaus ollut kovin mietitty, mutta koita Herkkoo sinäkin ymmärtää, että täällä alkaa jo hermo ärtymään. Ymmärtääkseni Proffa tarkoittaa Mustasaaren kunnantoimiston väkeä, eikä tavallisia kuntalaisia.

Mutta sinä se herkkoo jaksat jatkuvasti yllättää yllättämättömyydelläsi. Niin sinähän olitkin Laihialta. Luulisi sinun kiireesti liputtavan tänne suuntaan. Sillä oikeasti teillä ei ole mitään muuta pelastajaa kuin Vaasa.

Käsittämätöntä suojella jotain sellaista, joka ei ole suojelemisen arvoista. Eli oman kunnantalon väkeänne. Mikähän on herkkoo sinunkin mielipiteidesi takana?? Ainiin nyt muistin, työskentelet kunnalle ja sinua ei liitoksen jälkeen tarvittaisi. (Pelaa nyt hyvä mies korttisi oikein.)

Et lyhytnäköisyydessäsi näe muuta kuin oman edun. Sinulla on siis suoria omia kytköksiä, työpaikka. Sinun on vain pakko puolustaa omia etuisuuksiasi. Vai onko, kannattaako? Näetkö varmasti aivan selkeästi. Yritä nyt katsoa edes vuoden päähän, mitä silloin teet? Nyt kaivat maata omien jalkojesi alta.

Ajattele herkkoo. Laihia, Vähäkyrä, Isokyrö... Kaikki kuntia, jotka ovat kymmeniä vuosia tottuneet elämään avustuksilla. On maataloustukea, on EU-tukea, on Vaasan kunnallisveroa, on valtion nettotasausrahaa. Omaa rahaa, reservejä ja omaa osaamista on hyvin vähän.

Ja sitten sinä jaksat soittaa tuota samaa levyäsi. On nimittäin aivan 100% varmaa, että joku päivä tukiaiset loppuvat, vähintäänkin puolittuvat. Oletko silloin valmis työskentelemään puolella palkalla, vai mitä aiot työelämällesi tehdä? Työvuosia vielä paljon jäljellä.

Joudut pian hakemaan töitä Vaasasta tai esim. Helsingistä. Mene positiivisen ajattelun kurssille piakkoin. Ja hae muulta töitä nopeasti, huominen kun saattaa tulla liiankin nopeasti. Monelle se tuleekin.

Tulet olemaan ensimmäinen 1.000 miinuspisteen ylittäjä täällä. Onnea valitsemallasi tiellä. Sillä sinä olet nimenomaan niitä ihmisiä, jotka tulevat onnea tarvitsemaan.

Kuntaliitos tulee, oletko valmis.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7432
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1215 on: 19. 08. 2008 19:07 »
Juu, rakentaahan tuo Mustasaari, tai siis jakaa tontteja gryndereille, Vaasan rajan tuntumasta. Eipä kyseinen kylä mitään julkista palvelua itse rakentele josta Vaasalaiset voisivat hyötyä.
Ja kun lehdissä näkee noiden myytävien asuntojen ilmoituksia, niissä korostetaan nimenomaan etäisyyttä Vaasan keskustasta ja sen palveluista vaikka oman kylän tori on paljon lähempänä. Eikös tässä ole jokin paradoksi.
 

Julkinen palvelu, eikö se ole julkista palvelua kun Mustasaari sentään tekee tonttipulalle jotakin, toisin kuin Vaasa? Tai siis Vaasassahan on Virallisen Totuuden Mukaan koko ajan tekemisen "meininki" mutta Mustasaaressa sentään tehdään asioille oikeasti jotakin :=)


Offline Nahikas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
 • Gender: Male
 • Joskus tökkii toisinaan sitten taas lipsuu
  • View Profile
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1216 on: 19. 08. 2008 20:08 »
Ei Herkkoo tarvitse jankuttaa että Mustasaaresta löytyy tontteja, kaikki me sen tiedämme oikein hyvin. Tiedämme myös että Vaasa jatkuvasti hoitaa kaavoitusasiaa käsittämättömän huonosti.
Luonnollisen taustan myös kaavoitusponnistuksille toisi yhdistetty Vaasa ja Mustasaari ja menisi siinä hyvin Laihiakin mukana.

Valtiovalta voisi perustaa jonkunlaisen ärhäkän kaavoitusoikeuden jossa kunnat jotka eivät selviydy kaavoitusvelvoitteistaan asukkaiden tarpeiden mukaisesti saisivat siitä rangaistuksen. Vaikkapa niin että valtaa käyttävien kaupunginvaltuutettujen kokouspalkkiot puolitetaan määräajaksi.
Saattaa olla että vain luulottelen mutta parempi se kuin tuppisuuna

Offline ramiska

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 600
  • View Profile
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1217 on: 19. 08. 2008 20:08 »
Juu, rakentaahan tuo Mustasaari, tai siis jakaa tontteja gryndereille, Vaasan rajan tuntumasta.
[/quota]

Ei tänä päivänä kunnat kovin paljoa itse rakenna asuinkiinteistöjä vaan vuokraavat/myyvät tontit muille rakennettavaksi. Ja sehän vasta hullua olisi, jos ne kaikista kauimmaiset tontit sekä Vaasan, että Mustasaaren, keskustasta ensimmäisenä täytettäisiin.

Quote
Ja kun lehdissä näkee noiden myytävien asuntojen ilmoituksia, niissä korostetaan nimenomaan etäisyyttä Vaasan keskustasta ja sen palveluista vaikka oman kylän tori on paljon lähempänä.
Eikös tässä ole jokin paradoksi.

Niin minäkin grynderinä mainostaisin. Sehän on vallan hyvä mainospuhe -  vai eikö muka ole?

Ps. ei tuossa mitään paradoksaalisa kyllä ole...

Pss. Vaasa voisi tehdä vastaiskun ja rakennuttaa vastaavia omallee puolelle rajaansa

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7432
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1218 on: 19. 08. 2008 20:08 »

Valtiovalta voisi perustaa jonkunlaisen ärhäkän kaavoitusoikeuden jossa kunnat jotka eivät selviydy kaavoitusvelvoitteistaan asukkaiden tarpeiden mukaisesti saisivat siitä rangaistuksen.

Vaikkapa niin että valtaa käyttävien kaupunginvaltuutettujen kokouspalkkiot puolitetaan määräajaksi.


Tämä on erittäin kannatettava ajatus. Jos ei vuoteen tule tontteja niin asiasta vastaavat välittömästi työkyvyttömyyseläkkeelle. 

Toimisi sisäisenä motivaattorina erittäin hyvin...


Analyyssi

 • Guest
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1219 on: 19. 08. 2008 20:08 »
Vanhanen on juuri hiljattain nostanut asian esiin. Pääkaupunkiseudulla on peräti 40.000 kpl valmiiksi kaavoitettuja tontteja. Kunnallistekniikka valmiina!! Odottamassa arvonnousua... Sanktioita on tulossa, uskon Vanhasen ajavan tämän asian eteenpäin. Eli kaavoituspakko toteutunee.

Lue Vanhasen mielipide "koska niitä tontteja alkaa tulemaan" osiosta. (Kirjoitus 207)
http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=1288.msg51149#msg51149

"Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) haluaa, että kunnat velvoitetaan pian kaavoittamaan tarpeeksi rakennusmaata. Hän sanoo Väli-Suomen sanomalehtien haastattelussa tahtovansa, että laki asiasta säädetään vielä tällä vaalikaudella. Kunnilla on kaavoitusmonopoli, joten niiden pitäisi myös huolehtia tonttitarjonnan riittävyydestä, pääministeri perustelee."

Offline Marko Heinonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 755
 • Gender: Male
 • Marko Heinonen
  • View Profile
  • Email
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1220 on: 19. 08. 2008 20:08 »
Juu, rakentaahan tuo Mustasaari, tai siis jakaa tontteja gryndereille, Vaasan rajan tuntumasta. Eipä kyseinen kylä mitään julkista palvelua itse rakentele josta Vaasalaiset voisivat hyötyä.
Ja kun lehdissä näkee noiden myytävien asuntojen ilmoituksia, niissä korostetaan nimenomaan etäisyyttä Vaasan keskustasta ja sen palveluista vaikka oman kylän tori on paljon lähempänä. Eikös tässä ole jokin paradoksi.
 

Tähän tartun. taisi olla asuntomessujen lehdessä jossa laihian kunnan mainos. Ja, yllätys yllätys ranskalaisin viivoin ja ensimmäisenä "myynti valttina": 15 min. vaasan torilta!
MARKO HEINONEN
kaupunginvaltuutettu (kok)
-Vaasa-
"kova kokoomuslainen, jonka sisällä asuu pieni vihreä perussuomalainen demari"

Offline ramiska

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 600
  • View Profile
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1221 on: 19. 08. 2008 20:08 »
Eli kaavoituspakko toteutunee.

Se kuulostaisi fiksulta ainakin näin pikaisesti ajateltuna.

Offline Marko Heinonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 755
 • Gender: Male
 • Marko Heinonen
  • View Profile
  • Email
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1222 on: 19. 08. 2008 20:08 »
Joku ahkera (itse en ainakaan vielä jaksa) voisi aikansa kuluksi laskea, mitenkä tuo kielijakauma muodostuisi prosentteina, jos kristiina, närpes, korsnäs yms. liittyisivät mustasaaren kanssa vaasaan. Taitaa olla niin hilkulla, että jo laihiankin liittyminen mukaan kääntäisi kelkan takaisn suomekielisten eduksi. (Vai riittävätkö edes nuo kunnat RPN:n kuningas ajatuksen totetutumiseen...) 
MARKO HEINONEN
kaupunginvaltuutettu (kok)
-Vaasa-
"kova kokoomuslainen, jonka sisällä asuu pieni vihreä perussuomalainen demari"

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7432
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1223 on: 19. 08. 2008 20:08 »
Joku ahkera (itse en ainakaan vielä jaksa) voisi aikansa kuluksi laskea, mitenkä tuo kielijakauma muodostuisi prosentteina, jos kristiina, närpes, korsnäs yms. liittyisivät mustasaaren kanssa vaasaan. Taitaa olla niin hilkulla, että jo laihiankin liittyminen mukaan kääntäisi kelkan takaisn suomekielisten eduksi. (Vai riittävätkö edes nuo kunnat RPN:n kuningas ajatuksen totetutumiseen...) 

Siis RKP:n kuningaskunta  on Mustasaari-Maalahti-Korsnäs-Närpiö-Kristiinankaupunki, aika tylyt RKP lukemat on heillä

Offline Marko Heinonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 755
 • Gender: Male
 • Marko Heinonen
  • View Profile
  • Email
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1224 on: 19. 08. 2008 21:09 »
Aika mielenkiintoinen kunta tulisi "ulkonäöltään" mustasaaresta, jos Vaasa, Laihia ja Vähäkyrö liittyvät yhteen, ja Mustasaari & Co. edellisen mallin mukaan. Mustasaaren keskus, eli sepänkylä olisi Vaasan toisella puolella, ja toisella puolella olisi vaatimaton 100 km pitkä häntä... onko tälläisissä suunnitelmissa MITÄÄN JÄRKEÄ??
MARKO HEINONEN
kaupunginvaltuutettu (kok)
-Vaasa-
"kova kokoomuslainen, jonka sisällä asuu pieni vihreä perussuomalainen demari"

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1225 on: 19. 08. 2008 23:11 »
Onko tälläisissä suunnitelmissa MITÄÄN JÄRKEÄ??

Suomen yhteiskuntamalli ei yksinkertaisesti ole tarkoitettu aikuisen älykkyyden omaavalle täysjärkiselle vaan henkisesti lapsellisille jälkeenjääneille massakiusaajille.

Kiukuttaa ja tympäisee systeemi.

Offline Marko Heinonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 755
 • Gender: Male
 • Marko Heinonen
  • View Profile
  • Email
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1226 on: 20. 08. 2008 08:08 »
Tässä tämä kielijakauma tälle uudelle "suur Vaasalle". (kakki luvut ovat kerätty eri tilastoita muutaman vuoden sisältä, joten ovat "sinne päin", eli pientä heittoa on varmaa päiviän tilanteeseen, mutta ei varmaan ratkaisevaa, älkää siis puuttuko pilkkuihin.)

                        suomenkiel.  ruotsinkiel.
Vaasa            43584   14405
Mastasaari              5287   12649
maalahti                505     4898
Laihia               5287        72
närpiö                473     8611
Vöyri-Maksamaa        597     3856
Oravainen                229     1806
Kristiinankaupunki    3005     4508
vähäkyrö               4800         82
      
                     63767         49384

Eli johtopäätöksenä edelliseen: Tällä hetkellä Mustasaaressa RKP:llä on ehdoton enemmistö kunnanvaltuustossa. eli käytännössä RKP:n mielipide on Mustasaaren mielipide. Heillä ei liene
mitään intressiä luopua tuosta vallasta. Ainoa kuntaliitos, joka tuon kielijakauman säilyttää, on tuo edellisissä puheenvuoroissa mainittu yli 100 km pitkä kaistale rannikkoa, josta vaasa on sahattu irti.

(anteeksi hieman "epäkelpo" asettelu taulukossa)
« Last Edit: 20. 08. 2008 08:08 by markku »
MARKO HEINONEN
kaupunginvaltuutettu (kok)
-Vaasa-
"kova kokoomuslainen, jonka sisällä asuu pieni vihreä perussuomalainen demari"

Offline Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 969
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1227 on: 20. 08. 2008 17:05 »
Laihialta puuttuu ainakin noin 2.500 asukasta. Yllättävää muuten, että Laihialla on asukkaita enemmän kuin Kristiinassa...

Tähän taulukkoonhan se RKP:n kuntaliitosmatematiikka perustuu. Valitettavasti Vaasan kanssa ei ole mahdollista tehdä enemmistöltään ruotsinkielistä suurkuntaa ellei sitten yhdistetä kaikkia ruotsalaisenemmistöisiä kuntia Kristiinasta Larsmoon.

Offline Marko Heinonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 755
 • Gender: Male
 • Marko Heinonen
  • View Profile
  • Email
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1228 on: 20. 08. 2008 18:06 »
Joo eli laihian asukasluku on 7671 (ilmoittaa wikipedia), mistähän tuon virheellisen poimin...
MARKO HEINONEN
kaupunginvaltuutettu (kok)
-Vaasa-
"kova kokoomuslainen, jonka sisällä asuu pieni vihreä perussuomalainen demari"

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1229 on: 21. 08. 2008 15:03 »
Ennen tuon 150 km pitkän rantaruotsalaisen kunnan perustamista, on rkpeen mallin mukaisesti luotava suomalainen kielipoliisijärjestelnmä!
Kokemukseen perustuen ruotsalaisenemmistöisissä kunnissa ei kunnioiteta kielilakia, vaikka sen noudattamista vaaditaan ruotsalaisvähemmistöille viimeistä pilkkua myöten.

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1230 on: 24. 08. 2008 06:06 »
Kaikki Vaasanseudun kuntaliitosmerkit viittaavat siihen, että Vaasan työssäkäyntialueen kunnat näkevät nykytilanteen hyväksi itselleen.  Vaasan kaupunki toimii koko työssäkäyntialueen veturina. Maksaen koko alueen hyvinvoinnin ja kehityksen investoinnit ja ylläpidon. Vaasan kaupunki suorastaa vaatii, että saa huolehtia naapureiden hyvinvoinnista.

Katsokaa ja seurakkaa viimeisintä seudullisen (ravirata) hankkeen eteenpäinvientiä. sen virkamiesvalmistelu lähtee siitä, että Vaasa on suurin investointien- ja käyttökustanusten maksaja. Tämä siitä huolimatta, vaikka kaikki 50 vuoden kustanukset Vaasan nykyisen raviradan ylläpidosta ovat lankenneet yksin Vaasan veronmaksajille.

Näitä seutukunnan "paapomisia" on ja tulee kaikenaikaa lisää. Esimerkiksi Mustasaari on saanut nauttia vuosikausia terveyskeskus- ja hammashoidon päivystyksestä alle Vaasan omakustannushinnan. Mustasaari on jopa kehdannut lähettää alehintaiset laskut takaisin vaatien lisää alennuksia.

Kun tämä ylläkuvattu toiminta on jatkuvaa ja sitä edelleen viedään samaan suuntaan, niin ei ole mikään ihme ettei työssäkäyntialueen kokoinen kunta Vaasanseudulle muodostu.

Ainoastaan Vaasan itsekkääksi muuttuminen on lääke joka auttaa tähän vaivaan.

Offline Muuttolintu

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 133
  • View Profile
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1231 on: 24. 08. 2008 15:03 »
Kaikki Vaasanseudun kuntaliitosmerkit viittaavat siihen, että Vaasan työssäkäyntialueen kunnat näkevät nykytilanteen hyväksi itselleen.  Vaasan kaupunki toimii koko työssäkäyntialueen veturina. Maksaen koko alueen hyvinvoinnin ja kehityksen investoinnit ja ylläpidon. Vaasan kaupunki suorastaa vaatii, että saa huolehtia naapureiden hyvinvoinnista.

Katsokaa ja seurakkaa viimeisintä seudullisen (ravirata) hankkeen eteenpäinvientiä. sen virkamiesvalmistelu lähtee siitä, että Vaasa on suurin investointien- ja käyttökustanusten maksaja. Tämä siitä huolimatta, vaikka kaikki 50 vuoden kustanukset Vaasan nykyisen raviradan ylläpidosta ovat lankenneet yksin Vaasan veronmaksajille.

Näitä seutukunnan "paapomisia" on ja tulee kaikenaikaa lisää. Esimerkiksi Mustasaari on saanut nauttia vuosikausia terveyskeskus- ja hammashoidon päivystyksestä alle Vaasan omakustannushinnan. Mustasaari on jopa kehdannut lähettää alehintaiset laskut takaisin vaatien lisää alennuksia.

Kun tämä ylläkuvattu toiminta on jatkuvaa ja sitä edelleen viedään samaan suuntaan, niin ei ole mikään ihme ettei työssäkäyntialueen kokoinen kunta Vaasanseudulle muodostu.

Ainoastaan Vaasan itsekkääksi muuttuminen on lääke joka auttaa tähän vaivaan.

Täysin samaa mieltä Lamminmäen kanssa. Vaasan ON lopetettava naapurikuntien paapominen ja alettava vaatimaan näiltäkin jotain vastapalveluksia. Ja vastapalvelukseksi ei käy että; kuntamme asukkaat käyvät Vaasassa töissä. Eikös Vaasa voisi kuntatasolla sanoa irti kaikki sopimuspalvelut ja katsoa kuinka ko. kunta/kunnat sitten hoitavat nämä lakisääteiset velvoitteensa.
Paratiisi, joku kirjoitti Mustasaaresta, taisi tulla näppäily virhe, kun piti kirjoittaa Parasiitti.

Ja olihan taas Pohjalaisessa jonkun ruotsinkielisen hevosdosentin lobbauskirjoitus siitä kuinka merkittävä ja tärkeää on hevosharrastus Vaasassa. On kuulemma kaikkien sosiaaliluokkien yhteinen ja yleinen harrastus. En tiedä kuinka paljon näitä hevosharrastajia oikein Vaasassa on, mutta omaan tuttapiiriin niitä ei kuulu, tai olen yhden puolitutun kehuneen että; serkkunsa tyttäret, Charlotta ja Mia, harrastavat mahdollisesti kouluratsastusta. Liikunkohan väärissä piireissä?

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1232 on: 25. 08. 2008 07:07 »
Näitä seutukunnan "paapomisia" on ja tulee kaikenaikaa lisää. Esimerkiksi Mustasaari on saanut nauttia vuosikausia terveyskeskus- ja hammashoidon päivystyksestä alle Vaasan omakustannushinnan. Mustasaari on jopa kehdannut lähettää alehintaiset laskut takaisin vaatien lisää alennuksia.

Kun tämä ylläkuvattu toiminta on jatkuvaa ja sitä edelleen viedään samaan suuntaan, niin ei ole mikään ihme ettei työssäkäyntialueen kokoinen kunta Vaasanseudulle muodostu.

Ainoastaan Vaasan itsekkääksi muuttuminen on lääke joka auttaa tähän vaivaan.

Olen jo pitkään ollut sitä mieltä (D´Hondt käänsi pääni), että Vaasan suomenkielisten ei kannata puhua kuntaliitoksista ruotsalaisten kanssa - omia etujamme vastaanhan se olisi! Sehän vasta kalliiksi tulisi, kun joutuisi kustantamaan koulut ja vanhainkodit jokaiseen pikku-pikku ruotsalaiskylään! Itsekkäästi politikoivalla kielipuolue rkpeellä olisi ehdoton ylivalta, apupuolueensa kokoomus saisi  armeliaasti pieniä eturippeitä!
Myös virkoja olisi suomalaisten turha vongata!

Jos luet tämän, Heikki, ehdotan, että ryhdyt vetämään Vaasassa puoluetta nimeltään SUOMEN SENIORIPUOLUE r.p.! Äänestäviä eläkeläisiä on paljon, lisää on tulossa. Meikäkin jää lähiaikoina nauttimaan "pakkosäästetyistä eläke-euroista"! Siinä saattaisi olla edessä jopa eduskuntatie, jos vain jaksat!   

Analyyssi

 • Guest
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1233 on: 28. 08. 2008 07:07 »
Pohjalaisen etusivulla tänään:Niin, josko Mustasaari nyt vuorostaan maksaisi valtaosan kuluista, niin kuin mekin olemme tähän mennessä tottuneet täällä Vaasassa maksamaan. Ja sitä paitsi, Vaasa ei käytä hevosurheilukeskusta samassa suhteessa, kuin Mustasaari.

Raveissa kyllä käydään, mutta hevosurheilukeskuksen palveluita käyttäviä ihmisiä on Mustasaaressa (ja naapurikunnissa) paljon enemmän kuin Vaasassa. Voisiko sanoa, että siellä missä on niinku hevosille tallejakin, heinää ja peltoa auran kääntää.

Tärkein huomio on tässä kyllä se, että eikö Vaasa ole maksanut 50 vuotta raviradan kulut yksin?!! Korjatkaa, mikäli olen väärässä. Hyvä siis kun vanha raviradan katsomo paloi...

Tälläiset systeemit pitäisi AINA olla kuntayhtymien takana. Yhteisessä kunnassa niiden maksut olisivat automaattisesti oikeudenmukaisessa suhteessa. KAIKKI yhteiskäytössä oleva palveluinfra tulisi VÄLITTÖMÄSTI siirtää (oikeudenmukaisille) kuntayhtymille.

Ei se Mustasaari kuulkaas käy, että Vaasa maksaa ja jopa puolet käyttäjistä on muista lähikunnista. Vai mikä on tarkka prosentti Vaasan palveluiden käyttäjistä?? Tottakai sijaintikunnalla on merkitystä.


(Kuvassa Mustasaaren kuntakartta.)

Ja kun hevosurheilukeskus tulee sijaitsemaan Mustasaaren puolella, niin miksi ette maksaisi yksin kaikkia kuluja?? Siis maksatte maa-alueesta ja rakentamisesta tulleet kaikki perustamiskulut yksin. Ainoastaan käyttökuluista veloitatte naapurikuntien käyttäjiä, käytön mukaan ja niistäkin vain kolmasosan todellisista kustannuksista.

Näin sen kuuluu mennä. Näinhän se on aina ollut!!

Ja Hevosurheilukeskuksen nimi tulee olla ensiksi suomeksi. Tai sitten sille nimi, jota ei voi mieltää suomen- tai ruotsinkieliseksi: "Horses will costs a lot."
« Last Edit: 28. 08. 2008 11:11 by Analyyssi »

Analyyssi

 • Guest
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1234 on: 29. 08. 2008 12:12 »
Quote from: Jack (toisesta osiosta)

Perusteluksi ei käy sellainen, että "ei heillä voi teettää sellaista työtä mitä omillakaan työttömillä ei voi eikä varsinkaan ruokapalkalla."

Tuossa on ajatusta ja sellainen voi hetkessä riistäytyä orjatyövoimankäytön tapaiseksi mutta siihen pitää keksiä ratkaisu. Heti tulee mielee, että työ on vain 3kk. Ja sitten pakolainen palautetaan. Toinen vaihtoehto on tuo Analyyssin ratkaisu, että olot ovat niin huonot meilläkin, että he menevät mielummin lumitöihin kuin värjöttelevät.

Eli kyllä ratkaisuja on kun on halua.


Nythän systeemissä on se vika, että kunnat saavat rahaa tekemättä mitään. Työttömät saavat rahaa, tekemättä mitään. Pakolaiset tietävät, lähettäessään kirjeen kotiin, että: "Suomi on hjuva maa, täällä saa rahaa seinästä. Minä töissä hjuva firma, Kela. Tule sinäkin veljeni Abdullah tänne." Tämä vanha vitsi ei ole edes karrikoitu. Näin asiat täällä ovat. Palkkaa saa tyhjästä. Koko yhteiskunnan asenne täytyy muuttua!!

Järjestelmää tulee muuttaa ja opettaa koko yhteiskunta (ja sen uudet jäsenet) tekemään töitä. Tekemällä siis työnteosta tämän järjestelmän arvo! (Nythän tilanne on täysin päinvastainen.) Työttömyyttä ja tekemättömyyttä pitää alkaa kammoksumaan jo pikkulapsesta alkaen.

"Suomi elää metsästä." Oli vanha slogan, en tiedä kenen kampanja tai kenen kustantama se oli. (Ilmeisesti metsä- ja paperiteollisuuden.) Valtio Suomi voisi ottaa uuden sloganin tämän uuden (ei enää palkkaa tyhjästä) asennekampanjansa, sekä järjestelmän muutosinformaatio-vaiheen sloganiksi: "Suomi elää työstä."

Raadollista on, että samaan aikaan kun Suomi mainosti, että Suomi elää metsästä, myytiin tukkipuut ulkomaille sellaisenaan tai selluna ja annettiin muiden jalostaa tuotteet valmiiksi tästä Suomen toimittamasta raaka-aineesta. "Jalostaminen kannattaa aina," olisi voinut olla ostajamaan sloganina. No, onneksi meillä nykyään on korkean tason jalostamista osaavia yrityksiä, Nokia ja esim. tämä Vaasan energiateollisuus!! Hurraa!! Nokia kumppaneineen ajattelee uudella tavalla. Koko valtiovalta pitäisi jotenkin saada tähän mukaan, siis muuttumaan vielä nopeammin.

Asenteita ei muuteta tippaakaan täällä paasaamalla, vaan kuten Jack sanoi, laittamalla ihmiset tekemään palkkansa eteen jotakin. Siis yksinkertaisesti määräämällä ihmiset töihin. Ihan mitä vaan, mutta ei enää palkkaa tyhjästä. (Mikäli Jack sain luvan ymmärtää sanomaasi noin?)

Kyllä kai te kaikki tiedätte, että nuoriso laskee, ettei kannata mennä töihin, kun Kelasta saa helpommalla saman rahan. Pikkusen siihen pimeää työtä päälle, niin tienaa jo enemmän. (Nykyinen järjestelmä tukee tätä.) Aika on rahaa, tiesi jo ihmiset lähes sata vuotta sitten.

Työttömyyskortistossa vetelehtivä (anteeksi sanamuoto) nuori aikuinen voi vapaasti käydä jollain rakennuksella töissä. Samaan aikaan kun ei tarvitse olla Kelan osoittamassa tilapäistyöpaikassa tekemässä edes jotain järkevää, kyseiset 40 tuntia viikossa. Tällöin saisi siis normaalin työtömyyskorvauksen.

Tälläisestä henkilöstä ei voida mitenkään käyttää nimitystä työtä vieroksuva. Sillä hänhän käy koko ajan töissä, odottaen vielä parempia (tuottavampia) töitä!! Nythän työkkäri järjestää kursseja ja jotain töitä joillekin, MUTTA ei kaikille. Eikä ilmeisesti kenellekään koko ajaksi. Tästä täytyisi tehdä uusi laki. Ei siis työttömyyskorvausta tekemättä mitään. 40 tuntia viikossa olisi saatava täyteen, muuten erotus vähennetään.

Saa sohvallakin maata, mutta silloin tulee kyllä nälkä. TULKOON!!

Ajankäytöstä maksetaan, mutta ei enää sohvalla nukkumisesta. (Tai jos nyt sitten nukkumisesta max 300,- euroa käteen kuukaudessa. Eikä centtiäkään enempää.) Eri asia ovat siis tietenkin sairauden vuoksi töistä poissa olevat ja heitäkin pitää ohjata joihinkin töihin. Töihin, joita he pystyvät tekemään. (Aika äkkiä tästäkin porukasta erottuvat työtä vieroksuvat. Valitettavasti heitä aina on. Jatkossa he eivät enää pääsisi niin helpolla, kuin nykyään.)

Koko yhteiskunnan omanarvontuntoa kasvattaa rakenteiden muuttaminen. Yksilölle pitää tehdä tästä itseisarvo.

"Eli kyllä ratkaisuja on kun on halua."
« Last Edit: 02. 09. 2008 08:08 by Analyyssi »

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1235 on: 29. 08. 2008 22:10 »
Ihmiset saadaan töihin veronalennuksilla, joka lisää kauppojen kilpailua ihmisten veronalennuksista, joka alentaa hintoja.

Tieto veronpalautuksista saa kaupat palkkaamaan lisää työvoimaa ja tilaamaan alihankkijoilta tuotteita varastoon. Verojen kiristäminen toimii päin vastoin aiheuttaen työttömyyttä, jota yritetään lääkitä veroilla rahoitetulla tempputyöllistämisellä.

Eduskunnan ja valtuustojen virheelliset päätökset aiheuttavat työttömyyttä ja julkisen talouden velkaantumista.

Verotuksen kiristäminen koetaan jotenkin järkevänä, vastuullisena ja kannatettavana ratkaisuna. Verotusta kiristämällä potkitaan tuottavasti toimivia nilkkaan. Mikähän järki siinäkin on.

Verojen oikeasti alentaminen on aina niin vaikeata julkistaustaisten valtaamalle eduskunnalle, että pitää keksiä kaikenlaista konstia, ettei puolueen julkistaustaisille äänestäjille jakovara vain pienene. Puoluejärjestelmä ja edustuksellinen demokratia on jakopolitiikan ja jakopolitiikan edellyttämän nylkyverotuksen ylläpitämisen perussyy.

Venäjän puutullien korotukset meinasivat romauttaa suomalaisen puuteollisuuden kannattavuuden, työllisyyden ja asuinkuntien verotulot. Puuntuontia Venäjältä korvaamaan yritettiin saada kotimaisia metsänomistajia kaupoille puolittamalla puun myyntitulojen verotus ja metsätalouden kustannusten verovähennysoikeus.

"Puukauppa piristyi heinäkuun lopulla hallituksen luvattua, että puun myyntitulojen verotus puolitetaan vuosina 2008 ja 2009."

"MTK:n osastopäällikkö Pekka Airaksinen pitää valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) puheita metsätalouden kustannusten vähennysoikeuksien puolittamisesta käsittämättöminä."
« Last Edit: 30. 08. 2008 12:12 by Timo Rintamäki »

belurisk

 • Guest
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1236 on: 31. 08. 2008 05:05 »
Vuodenvaihteen jälkeenkin meillä on edelleen noin 350 kuntaa.  Aivan käsittämätön määrä.
Aluehallintoa ollaan jälleen muuttamassa.  Esillä on Allua ja Ellua.  Kuinka kauan me veronmaksajat siedämme kaikkea tätä leikkiä ja pelleilyä.  En ole oikein nähnyt tarvetta Österbottens Förbundetille ja Olav Jernille sekä vastaaville.  Rahaa palaa ja mitään rakentavaa eikä kehitystä saada aikaan.
Sama pätee erilaisiin kauppakamareihin, enempää sisäänpäin lämpiävyyttä ja korruptiota saa hakea - ainakin epäillä ja epäillysti.  Mielipiteen saa kaiketi esittää, varsinkin kun ei syytä ketään, vaan ainoastaan ihmettelee, kun ei ymmärrä.  Ei kai tyhmyydestä tai tietämättömyydestä voi tuomita.

Analyyssi

 • Guest
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1237 on: 21. 09. 2008 20:08 »
Vapaavuori kulkee omaa tietään
lauantai 20.09.2008

ASUNTOMINISTERI JAN Vapaavuori (kok.) ei tahdo kulkea hallitusohjelman viitoittamaa tietä. Torstaina hän pisti ahtaalle kuntaministeri Mari Kiviniemen (kok.), jonka oli tultava vastaamaan ja todistamaan kuntaliitosten vapaaehtoisuudesta.

Vaikka Vapaavuori on saman hallituksen ministeri, hän ei kumarra hallitusohjelmaa kuten Kiviniemi.

Sanoman paikkakin oli erikoinen. Vapaavuori puhui Me Naiset -lehdessä. Ja mitä hän sanoi? Ministerin mielestä olisi järkevintä, että koko pääkaupunkiseutu muodostaisi yhden kunnan. Jopa pakkoliitokset tulevat poliittiselle agendalle, ellei kuntien välinen yhteistyö ala tuottaa tulosta (HS 19.9.).VAPAAVUORI SOVITTI perjantaina Pohjalaisessa (19.9.) ajatuksiaan myös Vaasan seudulle.

Asuntoministerin mielestä kuntien pakkoliitokset ovat perusteltuja, jos itsenäisten kuntien yhteistyö on sitä luokkaa, että se estää seudun kehittymisen. Vaasanseutu sopii Vapaavuoren määritelmään.

Ministerin mielestä Vaasan seutu on esimerkki alueesta, jossa kuntarajat estävät kehityksen. Ongelma pitäisi Vapaavuoren mielestä ratkaista pakkoliitoksella.

Vapaavuori luo valoa myös pulmaan, joka johtuu sitä, ettei Kyrönmaalla ja Vaasalla ole yhteistä maarajaa. Aikaisemmin tästä rajattomuudesta on tehty kuntaliitoksen este. Asuntoministeri höllentää otetta. Hän ei pidä ylivoimaisena esteenä Vaasan ja Vähänkyrön kuntaliitosta, vaikka yhteinen kuntaraja puuttuukin.HALLITUKSEN JÄSENTEN irtiotot ovat olleet harvinaisia. Asiat on sovittu niin tarkkaan, ettei yhteisestä hallitusohjelmasta ole ollut syytä poiketa.

Suita ei kuitenkaan suitsita uhkauksin, koska Vapaavuori pystyy puhumaan linjan ohi. Nyt julkisuuteen tullut pakkoliitos-ajatus ei ole edes ensimmäinen hänen häkellyttävä lausuntonsa.

Helsinkiläinen asuntoministeri on retuuttanut pääministeri Matti Vanhasen (kesk) unelmaan puutarhakaupungista. Vapaavuori suosii rakentamista ratojen varsiin.

Hän on myös syyttänyt hallituksen pääpuoluetta vimmasta alueellistaa valtion toimintoja eri puolille maata. "Kunnallisvaalit ovat tulossa, mutta ei sekään oikeuta laukomaan ihan mitä tahansa", Vapaavuori kirjoitti blogissaan ja tarkoitti ministeri Liisa Hyssälän (kesk.) ehdotusta siirtää Lääkelaitos Ouluun tai Kuopioon ja valtiosihteeri Timo Reinan (kesk.) esitystä alueellistaa ympäristökeskus Kainuuseen.

Keskustan alueellistamisvimma on Vapaavuoren mielestä karannut käsistä.

Hän otti taannoin kantaa myös kauppakeskuskiistaan ja asettui siinäkin Vanhasta vastaan. Vapaavuoren mielestä ideaparkit pitää sijoittaa joukkoliikenneyhteyksien ulottuville.KANSALAISTEN KANNALTA Vapaavuoren tyyli kommentoida asioita on kiinnostava. Ministeri nostaa profiiliaan rohkeilla avauksilla.

Asuntoministerin posti ei alun perin ollut julkisuuden lemmikki. Vapaavuori on kuitenkin saanut ministerinä enemmän huomiota kuin useimmat kollegansa.

Kokoomusministeri yllätti oppositiokin tarttumalla lähes ensi töikseen asunnottomien ongelmaan. Hän pisti neljä viisasta miettimään, miten päästään "yhteiskunnan häpeäpilkusta", asunnottomuudesta.Kerrankin ministeri, joka pyrkii pistämään asioihin vauhtia!! Hyvä!!

On itsestään selvää, että hallituksen täytyy muuttaa tulkintojaan pakkoliitoksista. Vapaavuori on täysin oikeassa. Saas nähdä saadaanko pikapuoliin Uudellemaalle kuntaliitoksia? Hyssyttelemällä kun ei määrätyillä alueilla saada mitään näkyvää aikaan.

Itse aloittaisin nimenomaan Kauniaisista. Siihen kulminoituu koko nykysysteemin varjot. Kauniainen (kuten myös esim. Mustasaari) tekee mitä se itse haluaa ja ei aiokaan tehdä kunnon yhteistyötä naapureidensa kanssa.

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1238 on: 21. 09. 2008 21:09 »


Mitä minun vanhat silmäni näkevätkään, kerrankin on järkimies asialla. Yleensä näillä palstoilla liikkuu vain kaikenlaisia tuuleen huutajia. ...

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7432
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« Reply #1239 on: 22. 09. 2008 04:04 »

Näitä seutukunnan "paapomisia" on ja tulee kaikenaikaa lisää. Esimerkiksi Mustasaari on saanut nauttia vuosikausia terveyskeskus- ja hammashoidon päivystyksestä alle Vaasan omakustannushinnan. Mustasaari on jopa kehdannut lähettää alehintaiset laskut takaisin vaatien lisää alennuksia.


Totta kai Mustasaari voi vaatia vaikka mitä alennuksia mutta ei Vaasan olisi tarvinnut koskaan suostua, eli syylliset siihen jotka tämän ovat mahdollistaneet on etsittävä Vaasan kaupungin sisältä. Vai onko niin että Mustasaari todellisuudessa määrää Vaasankin asioista, siltä näyttäisi tämän kirjoituksen perusteella?

Ja vielä pyytäisin hieman rajaa tähän halpahintaiseen populismiin, Mustasaari ei ole yhtä kuin naapurikunnat...