Author Topic: Tall Ships Races Vaasa  (Read 33425 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Analyyssi

 • Guest
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #40 on: 17. 04. 2008 21:09 »
MITÄ IHMETTÄ!! KH:n kokous on maanantaina ja vaikuttaa siltä, että päätös on jo tehty??? Tästähän on puhuttu, että virkamiesten ei pitäisi tehdä politiikkaa. Olen ollut suoraan Lumioon yhteydessä toisessa asiassa ja hän ihmetteli, kun esitin sitä, että valta pitää saada takaisin KV:lle. Hän ei mukamas ymmärtänyt kysymystäni ollenkaan. (Lumio on kuitenkin niin viisas mies, että kannattaako yrittääkään leikkiä tyhmää?!!) Tässä nyt sitten näyttöä otsikon asiasta. Lumion kynästä:

Tall Ships Races, Vaasa vuonna 2012-2013 etappisatamaksi/kuntalaisaloite, Pertti Salo

Kaupunginhallitus       21.04.2008       172   998/2007

Hallintojohtaja Veli-Matti Laitinen, puh. 06-3251035, veli-matti.laitinen@vaasa.fi

Pertti Salon kuntalaisaloite 12.12.2007         LIITE
Liikelaitosten lautakunnan lausunto, jonka lautakunta on hyväksynyt kokouksessaan 25.3.2008 § 34

LIITE

Pertti Salon aloitteen pohjalta asiaa ovat edelleen selvittäneet Pertti Salo ja Hannu Luukkonen. He ovat olleet yhteydessä Suomen Purjelaivasäätiöön ja Vaasassa ja Pohjanmaalla toimiviin merellisiin järjestöihin sekä aikaisempiin isäntäsatamakaupunkeihin Kotkaan ja Turkuun. Näiden selvitysten perusteella on saatu hyvä kuva Tall Ships Races-tapahtumasta. Salo ja Luukkonen kävivät esittelemässä hanketta liikelaitosten lautakunnalle ja kaupunginjohtajalle (4.4.2008). Tapahtuma voidaan hakea Vaasaan vuodelle 2013 ja se sijoittuu ajallisesti heinä-elokuun vaihteeseen ja kestää neljä päivää. Tapahtumaan osallistuu noin 50-100 alusta. Liikelaitosten lautakunnan mukaan 70 alukselle voidaan osoittaa laituripaikka Vaskiluodosta, sisäsatamasta (edellyttää lisälaitureita) ja Palosaaren Sundista.

Tapahtuman karkea kustannusarvio Turun vuoden 2003 ja Kotkan 2007 tapahtuman pohjalta on noin 1,5-2 Milj€. Tästä summasta noin 1 Milj€ pitäisi saada isäntäkaupungin kokoon sponsorirahana ja noin 500-1 Milj€ panostaa omaa rahaa. Pääosa isäntäkaupungin kustannuksista aiheutuu kansainväliselle organisaatiolle maksettavasta järjestelyoikeusmaksusta (130 000 €), markkinoinnista, oheisohjelmasta ja hallinto- ja järjestelykustannuksista. Lisäksi kaupungin tulee varautua em. satama-alueiden kunnostamisiin ja ruoppauksiin arviolta noin 500 000 €:n edestä. Tapahtuma on kävijöille maksuton.

Neljän päivän tapahtumaan on osallistunut Kotkassa ja Turussa 300 000 – 500 000 kävijää, joten tapahtuma on ko vuonna Suomen suurin kesätapahtuma. Turussa tehdyn tutkimuksen mukaan kävijät käyttivät vuoden 2003 tapahtumassa noin 10 Milj€ tapahtuman aikana eri palveluihin. Pääosa kävijöistä oli Turun seudulta ja noin kolmannes yöpyi Turussa ja heistä 15 % yöpyi hotelleissa.

Vuoden 2013 tapahtuman hakumenettely on seuraava:

-  hakemuspapereiden pyyntö Suomen Purjelaivasäätiön kautta Sail Training International Events Ltd:ltä toukokuussa 2008
-  hakemus tulee jättää marraskuussa 2008
-  päätös isäntäsatamista vuoden 2013 tapahtumaan tehdään 2009 huhtikuussa.

Kaupunginjohtaja ML

1.  Ottaen huomioon tapahtuman suuruuden ja kaupungin suoran panostuksen tapahtumaan ja muut kaupungin tulevat mahdolliset sitoumukset esim. Vaasan radan sähköistämiseen, niin kaupunginhallitus päättää olla hakematta vuoden 2013 Tall Ships Races-tapahtumaa ja

2.  kaupunginhallitus toteaa kuntalaisaloitteen tulleen käsitellyksi.


Päätös:
.
.
.

Kokouksen KH 21.4.2008 16:00:00 § 172:n liitteet:
- SALO PERTTI, KUNTALAISALOITE
- Liikelaitosten lautakunta, lausunto 25.3.2008 § 27
- Vaasan Sataman lausunto


Kyseisiä liitteitä en saanut kopioitua. (Oli vaikea formaatti.)

Sanoin Lumiolle edellisen asian sähköpostikeskustelun lopussa, että toivoisin hänen etsivän itselleen toisen työpaikan. Tuollaiseen mieheen emme voi luottaa. (Hänen pitäisi tehdä meidän KV:lle töitä, eikä päinvastoin.) Työjärjestystä täysin kunnioittamaton poliitikko hän on. (Päätös jo tehty.) Kaukana virkamiehestä!! (Tälläinen asia on saatava KV:lle päätettäväksi. On velvollisuus kunnioittaa KV:toa.)

Koko idea (Tall Ships Races) on erittäin hyvä ja täysin toteuttamiskelpoinen. Mikäli kaupunki ei haaskaa rahojaan kuningasparien vierailuun, eikä hyvä veli yritysten tukemiseen, niin meillä on tähän varaa kuinka vaan. Tämän tapahtuman arvo ei ehkä ole paljon suurempi kuin asuntomessujen, mutta huomioarvoa tällä ainakin on enemmän. Tämä ajankohta 2012 tai 2013 olisi juuri sopiva aika taas liputtaa Vaasaa, merellistä menestyjää.

Sähköradalla tai muilla investoinneilla ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa. (Ja mikäli Oulu lähtee tähän mukaan, voidaan kuluja kätevästi jakaa Oulun kanssa.) Ajatteles nyt Lumio vielä kerran... Olisihan se Sinullekin mukavaa, ottaa jättikatkarapujen kanssa, kylmää roseviiniä ulkolaisen purjealuksen kannella. Laivaston sinisessä pikkutakissa, jonka rintataskussa kultalangalla prodeerattu ankkuri välkehtelisi kilpaa auringon kanssa...

Kun arvioin tämän saavan 95%:sen tuen, niin ajattelin KV:toa ja tavallista logiikkaa. Esim aivan samanlaisella logiikalla, kuin herrat olivat itse keksineet käyttää muistaakseni 1,7 milj. euroa Vaasan 400 vuotisjuhliin. Mitä siitä jäi oikeasti käteen?? Kunkku kävi täällä, siinä kaikki.

Offline Tesu

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 136
  • View Profile
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #41 on: 18. 04. 2008 05:05 »
Pertti tiedän tunteesi, ja vakuutan ettei edelliseen liity minkäänlaista ironiaa. Meinaan että olette vieneet hanketta asiallisesti eteenpäin, juuri niinkuin mekin olemme tahoillamme omaa hanketta tehneet.
Kuulun itse niihin ihmisiin jotka kannattavat kaikennäköistä kokeiluja ja uusia "tuulahduksia" meidän rakkaaseen kotikaupunkiin, tämä olisi ollut ehdottomasti yksi sellainen.
Toivottavasti olen valinnut väärän sijamuodon, eli sanan olisi! Toivon että hanke saisi vielä kerran kirjaimellisesti tuulta purjeisiin.
Oikein muuta eväitä en osaa antaa, kuin että jatkakaa vain tuota asiaa ja yrittäkää runnoa se ikäänkuin väkisin läpi.
Ymmärsin että hakemus tulee jättä kyseisestä tapahtumasta Marraskuussa 2008. Siis aikaa on vielä, tosin yhtään tuhlattavaksi sitä ei jää.
Alan itsekkin kallistua analyysin mietteisiin, elikkä mitä ihmettä. Mielipiteeni vaikka se onkin kuin hyttysen pissi itämeressä alkaa vahvasti kallistua myös siihen suuntaan, että valta pitää saada takaisin kv:lle.Siihen meillä on mahdollisuus vaikuttaa tänä syksynä.
Lopuksi Pertille ja kumppaneille tesun terviisit, jatkakaa vaan asian viemistä eteenpäin. En ole läheskään kaikissa mielipiteissä Pertin kanssa samaa mieltä ja näkemykset eroavat jyrkästi monessakin asiassa, mutta tämä on sellainen johon annan tukeni, joka on tosin vaatimaton, mutta kumminkin.
« Last Edit: 18. 04. 2008 05:05 by Tesu »

Analyyssi

 • Guest
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #42 on: 18. 04. 2008 07:07 »
Kaupunginjohtajan väittämää vaikutusta Sähkörata vs Purjelaivatapahtuma, ei ole olemassa. Sähköradan panostus tehdään lainarahalla ja sen vaikutus on kohtuulisen pieni (vajaa 1 milj/vuosi) ja väliaikainen.

Asian voisi nyt viedä KV:lle ja laittaa siellä yksituumaisesti pöydälle. Siksi, että tässä välissä selvitettäisiin sitten muiden tahojen ja kuntien kiinnostus ja tuki asiaan. Ettei taas Vaasa joudu maksamaan näitä lystejä yksin.

Siis positiivinen vastaanotto, ei päätöksiä, pöydälle ja tutkitaan. Kiitos.

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #43 on: 18. 04. 2008 08:08 »


Kun tuossa aiemmin tein aatoksia kuka olisi vastaan ..osuin jälleen oikeaan.

Kyllä Lumio olisi aika alkaa miettiä Vaasalaisten tuntoja näinkin mahtavassa asiassa.

Vaasan Sähköltä liukenee miljoona ihan koska tahansa tähän asiaan,on meinaan sen verran hyvät katteet lyöty ja sitä paitsi tuo raha on meidän ...siis veromaksajien eli asia vietävä valtuustoon ja myönteinen päätös pikimiten.

Olisiko Kotkan ynnä Turun suunnasta tulossa apua kaikki Suomen veneilyn ystävät, kun on internetti pitäisi bittien laulaa......

* Ja muistakaa hyvät blogilaiset messut ja se mikä lasku sieltä lankeaa makasettavaksi eikä muka tee yhtään kipiää Vaasalle.

« Last Edit: 18. 04. 2008 08:08 by EX-Vaasalainen »

Don Giovanni

 • Guest
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #44 on: 18. 04. 2008 08:08 »
Ketjussa "Miten kävi kellopelille"  on periaatteessa kysymys samasta asiasta.  Tämän kaupungin päättäjille ei kannata esittää, mitään mikä veisi tätä kaupunkia eteen päin.  Toivottavasti saamme vaihdettua valtuuston kokoonpanoa mahdollisimman paljon.

http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=1972.0


Offline pee1assa

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 298
  • View Profile
  • Email
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #45 on: 18. 04. 2008 08:08 »
Tänään perjantaina 18.4. Pohjalaisessa kirjoitettiin, että Tall Ships Race olisi liian kallis Vaasalle! Tämä on väärää informaatiota. Purjehdustapahtuma olisi yli neljä kertaa halvempi veronmaksajille kuin asuntomessut, kävijämääräodotukset ovat kaksi kertaa suuremmat Purjelaivatapahtumassa ja asuntomessut on valtakunnallinen, mutta Tall Ships Race on kansainvälinen, maailmanlaajuinen mediatapahtuma.

Purjehdustapahtuma ja radan sähköistys laitetaan vastakkain! Sähköistyksen maksaa valtio, tosin alkurahoitus tullee Vaasalta ja Mustasaarelta, jotka saavat rahansa valtiolta myöhemmin. Sähköistys maksanee yli 20Meuroa ja Purjelaivatapahtuma noin 1Meuroa, kuluista on noin puolet varattu laiturien ja rantojen parantamiseen sekä satama-alueitten ruoppaukseen, jotka pitää tehdä vaikka Tall Ships Racea ei tulisikaan, saataisiin mm. vihdoinkin Sundin-Mansikkasaaren alue sellaiseen kuntoon, että sitä kehtaa näyttää kun Vaasa on sentään Merikaupunki, jolla on Pohjanmaan paras merellinen perintö. Purjehdustapahtuma ei ole ylivoimainen rasite Vaasalle, satsaus tulevaisuuteen jakautuu kuudelle vuodelle.

Vaasan kannattaa tavoitella Purjelaivatapahtumaa 2013, seuraava tilaisuus on 2016. kaupunginhallituksen kannattaa tehdä positiivinen päätös maanantaina 21.4., tähän asti kaikki ovat antaneet myötätuulta. Vaasa ja koko Pohjanmaa tarvitsee kansainvälisiä tapahtumia.

Vuonna 2013 Vaasa on "laajentunut", Suomen Laivaston ykkösalus ja Vaasan nimikkolaiva Pohjanmaa tuo juhlallisesti maailman suurinpia purjelaivoja ja noin sata muuta kansainvälistä, ympäri maailmaa saapuvia aluksia Vaskiluotoon, Palosaarelle ja sisäsatamaan, MeriVaasa näyttäytyy koko maailman mediassa...

Pertti Salo

Offline Klaus Berg

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1527
 • Gender: Male
 • Elämä on juoksukilpailu ajan kanssa
  • View Profile
  • Blogi
  • Email
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #46 on: 18. 04. 2008 08:08 »
Ensin kiroillen piiiiitkään ja hartaasti *#!¤#"**

Sitten ei muutakuin toteamus että kaupunginvaltuustossa asia otettava uudestaan esille ja nimenomaan esitettävä kysymys miksi virkamies ei tuo asiaa kv:lle käsittelyyn vaan päättää itse.

Pro Vaasan valtuustoryhmästä varmaan älähtää ainakin vanha merikarhumme H. Lamminmäki.

Don Giovanni

 • Guest
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #47 on: 18. 04. 2008 09:09 »
Jarto kirjoitti 27.01.08

<Pahaa pelkään, että Merenkurkun ainutlaatuinen saaristomme on pahin este näiden laivojen vierailulle. Saaristomme on todella matalaa ja kivikkoista. Laituritilaakaan ei ulkosatamasta löydy kovin paljon:

Hiililaituri 145m
Reininlaituri 240m
Pohjoislaituri 180m
Etelälaituri 180m

Nämä pitäisi jakaa lautta- ja rahtilaivojen kanssa, joten laituriin pääsisi kiinni korkeintaan muutama laiva. Laituritilaa ei yksinkertaisesti vain ole yhtä paljon kuin etelän syvävetisissä satamakaupungeissa.<

Lisää

Muutama kysymys.  Osa on ehkä jo tullut easille.  Minulla ei ole periaatteessa mitään itse tapahtumaa vastaan.

-Kuinka paljon tulee maksamaan sähkölinjojen purkaminen ja uudelleen pysyttäminen?
-Kuinka lähelle Vaasaa isoimmat alukset pääsevät?
-Näkeekö itse tapahtumasta mitään rannalta?
-Miten kuljetukset isoille aluksille järjestetään?
-Tuotaako tapahtuma enenmän kuin vie?
-Mikä olisi todellinen imagohyöty Vaasalle?


Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #48 on: 18. 04. 2008 10:10 »
Jarto kirjoitti 27.01.08

<Pahaa pelkään, että Merenkurkun ainutlaatuinen saaristomme on pahin este näiden laivojen vierailulle. Saaristomme on todella matalaa ja kivikkoista. Laituritilaakaan ei ulkosatamasta löydy kovin paljon:

Hiililaituri 145m
Reininlaituri 240m
Pohjoislaituri 180m
Etelälaituri 180m

Nämä pitäisi jakaa lautta- ja rahtilaivojen kanssa, joten laituriin pääsisi kiinni korkeintaan muutama laiva. Laituritilaa ei yksinkertaisesti vain ole yhtä paljon kuin etelän syvävetisissä satamakaupungeissa.<

Vaikka isäni oli merimies niin voin olla tässa asiassa hyvin tietämätön.  Jos isolle
laivalle ei ole satamassa tilaa niin se jää ankkuriin odottamaan satamapaikkaa.
Miehistö tulee sitten pikkuveneillä tai satamasta tilatulla veneellä maihin.

Eli jos parkkitilaa ei ole ihan laiturissa kiinni niin järjestetään vene joka noutaa
matkustajia.  Olenko ihan hakoteillä päätellessäni tämän ihan vain
maalaisjärjellä?  Onhan meillä paljon suurempi este tuo koko Pohjanlahti
ja hyvin Rabben laiva sitä tähän asti on sahannut.  Kyse on siinä jo
paljon suuremmasta välimatkasta ja mittakaavasta. 

Mikä vika tällaisessa käytännössä olisi tässä tapauksessa?  Eikö niissä veneissä
ole ankkuria?  Kumivenekin on keksitty jo kauan sitten.  Jos ne mahtuvat
liikkumaan niin kai ne mahtuvat olemaan paikallaan?  Vai eikö veteen saa
parkkeerata?

Äkkiä katsoen tuollainen ongelma on yksi pienimmistä.  Kai niitä nyt suurempia
käytännön järjestelyongelmia on?  Melkein tekisi mieli sanoa, että tuohan
olisi tekemällä tehty ongelma mutta kun en ole asiantuntija niin sen
sano.

« Last Edit: 18. 04. 2008 10:10 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Analyyssi

 • Guest
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #49 on: 18. 04. 2008 10:10 »
Nuo Don Giovannin esittämät asiat eivät ole ongelma. Ja mitä tulee imagohyötyyn, se on paljon suurempi kuin Kunkun vierailu tai jopa Asuntomessut. Tapahtuman imagohyöty tulee kuitenkin vasta siten, että saadaan Vaasaa tunnetuksi muutenkin. Vaasan 400-vuotisjuhlissahan tässä epäonnistuttiin. (Koska väki oli liian paikallista.) Asuntomessuilla varmaankaan ei epäonnistuta ja väkeä tulee kaukaakin.

Mikäli taas Vaasan kaupunki ei halua jakaa tämän tapahtuman järjestelyjä yksityisen tahon kanssa, niin hoitakoon kaiken itse. Tapahtuma on kuitenkin niin komea ja mittava, että on suuri virhe vastata kieltävästi. Kustannukset suhteessa hyötyyn, voidaan kiteyttää yhdellä sanalla: Halpa.

Kaupunginhallituksen papereista/liitteistä yksi liite puuttuu. Eli Liikelaitosten lautakunnan lausunto siellä on, mutta itse liite puuttuu. Eli mistä Liikelaitosten lautakunta on oikeasti päättänyt?? Tämä teksti on: "Lautakunta hyväksyy liitteen mukaisen lausunnon annettavaksi kaupunginhallitukselle." Mutta siis... hyväksyy mitä? Onko Sinulla Pertti Salo tämä paperi? Tai linkki siihen??

Edit:
P. Salo puhui tuossa äsken, että rahan sähköistys maksaa yli 20 milj. euroa. Ei maksa Vaasalle. Eikö sen maksa kokonaisuudessaan valtio. Vaasalle ja Mustasaarelle tulee maksettavaksi vain väliaikaisrahoitus, eli muutaman vuoden korkokulut. Pääomaa nämä kunnat eivät lyhennä. Esim. 5%:lla tämä kulu on 1 milj./vuosi. Kai muutkin kunnat osallistuvat ja mikäli eivät, niin Vaasan osuus (suhteutettuna asukaslukuun Mustasaari/Vaasa) on esim 3/4-osaa, eli 750.000,- vuodessa. Voisiko Lumio esittää todellisia vasta-argumentteja?!! Tuo (sähkörata vs purjelaivat) vaikuttaa hihasta vetäisyltä.
« Last Edit: 18. 04. 2008 11:11 by Analyyssi »

belurisk

 • Guest
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #50 on: 18. 04. 2008 12:12 »
Analyyssiltä (ja muiltakin) hyviä pointteja.
TSR-tapahtuman järjestämismahdollisuutta ei saisi missata.
Julkisuuteen tulleet perustelut asian eväämiseksi eivät vakuuta ketään.  Ymmärrys vaikuttaa puuttuvan samoin kuin oikea asenne mahdollisuuksiin.
Olisiko nyt taas siten, että aloite on tullut ns. "väärältä taholta" - kun se ei olekaan poikien oma juttu!?
Palataan asiaan....

Offline pee1assa

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 298
  • View Profile
  • Email
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #51 on: 18. 04. 2008 12:12 »
Don Giovanni #47
Merenkurkun ainutlaatuinen saaristo on nimenomaan vetonaula, jolla saadaan laivat tutustumaan Vaasaan ja uuteen Unescon luonnonperintökohteeseen.

Laitureita on riittävästi ja Vaasan Satama on antanut positiivisen lausunnon Kaupunginhallitukselle ja tarjoaa ilmaiset laituripaikat.

Sähkölinjoja ei tarvi purkaa. Isommat alukset tulee Vaskiluotoon ja kaikki laivat tulee laituriin, joten kuljetuksia laivoille ei tarvita.

Turussa 2003 tehty taloustutkimus osoittaa, että kävijät käyttää keskimäärin 40euroa ja jos kävijöitä on 300 000 niin rahaa tulee Vaasanseudulle yli 10Meuroa. Jos vaasalaisten verorahoja laitetaan (kuuden vuoden aikana noin 1Meuroa) niin kysyisin onko kannattavaa ja kysyisin onko kannattavampaa kuin asuntomessut?

Jos rahoja ei tahdo löytyä voin kertoa, että kaupungin hallinnoimat Lahjoitusrahastot tuottaa yli 1Meuroa vuodessa eikä tarvi kajota pääomaan, sieltä ne rahat otettiin esimerkiksi Terranovaan.

Nähdäänkö Vaasassa suuria purjelaivoja...siitä päätetään ensi maanantaina Kaupunginhallituksen istunnossa.

Pertti Salo

Hannu Luukkonen

 • Guest
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #52 on: 21. 04. 2008 09:09 »
Tämäniltaisella myönteisellä päätöksellä kaupunkimme päättäjät osoittaisivat rohkeutta ottaa vastaan haasteita, joka TSR-tapahtuma tulisi olemaan. On selvää, että jos sellainen kaupunki kuin esimerkiksi Turku on hakenut ja nyt järjestää ensi vuonna jo toisen kerran tapahtuman, ei se voi olla muuta kuin positiivinen asia kaupungille ja koko seutukunnalle. Uskon vakaasti, että Vaasan lisäksi tapahtuman järjestämiseen lähtisivät mielellään mukaan monet tahot, kuten jo nyt on havaittu.
On ikävä kyllä muistettava myös sekin asia, että vaikka Vaasa nyt päättäisikin ja toivottavasti päätttää hakea vuoden 2013 tapahtumaa, ei sitä välttämättä saada. Kilpailevia satamakaupunkeja voi löytyä sekä pohjoisesta että etelämpää! Mutta meillä on yksi valttikortti ylitse muiden: Unescon maailmanperintökohde Merenkurkussa!

Asiaa valmistelleesta taisteluparista se toinen
Hannu Luukkonen

Analyyssi

 • Guest
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #53 on: 21. 04. 2008 11:11 »
Voisiko tänne tulla joku sanomaan jotain, joka on vastaan kyseistä tapahtumaa?? Vastustajia kun ei näytä olevan.

Eikö tämä siis ole aivan selvä tapaus, 100% kannattaa ja muut vastustaa. :)

Eikö se niin ollut etukäteen, että Vaasan suurin virkamiespoliitikko Lumio kannatti, mutta kyhäsi esitykseensä kuitenkin valmiiksi kieltävän kannan. Politiikassa (varsinkin Vaasassa) on kaikki mahdollista, mutta siis myös läpimeno, jota siis odotamme.

fableable

 • Guest
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #54 on: 21. 04. 2008 17:05 »
Voisiko tänne tulla joku sanomaan jotain, joka on vastaan kyseistä tapahtumaa?? Vastustajia kun ei näytä olevan.

Eikö tämä siis ole aivan selvä tapaus, 100% kannattaa ja muut vastustaa. :)

Eikö se niin ollut etukäteen, että Vaasan suurin virkamiespoliitikko Lumio kannatti, mutta kyhäsi esitykseensä kuitenkin valmiiksi kieltävän kannan. Politiikassa (varsinkin Vaasassa) on kaikki mahdollista, mutta siis myös läpimeno, jota siis odotamme.

Minulle taisi käydä ”Lumiot”.

Periaatteessahan en ole vanhana ”laiva bongarina” sinänsä tapahtumaa vastaan.
Kuitenkin minua on alkanut häiritä muutamat seikat. Ensinnäkin ylimitoitetut kävijäennusteet ja näin ollen tulopuoli.
 Lisäksi en pidä siitä, että asuntomessuja rinnastetaan tähän tapahtumaan. Jäähän meille toki asuntomessujen jälkeen imagolisän myötä myös uusi merellinen kaupunginosan korttelisto, joka on paljon se.  Lisäksi saatiin mm. kaksi uutta upeaa paikallisbussia asuntomessujen takia 11 vuoden odottelun jälkeen sekä lähes koko kaupunki ”kasvojenkohotuksen”.

Mitä tästä laivatapahtuman rahallisesta satsauksesta jää muuta kuin toiveet imagovaikutuksesta ?
 
 Kyllä Markku Lumio huippuvirkamiehenä tietää Vaasan rahakirstun venyvyyden, ja tärkeysjärjestyksen.
Itse olen harkinnan jälkeen taipuvainen luopumaan tapahtumasta ja satsaamaan  vaikka Vaasan merimuseoon  pitkällä aikavälillä niin, että saisimme Mansikkasaaren rantaan  museopurjelaivan, joka palvelisi  sekä vaasalaisia että turisteja  vuosikymmeniä. Lisäksi tukea tarvitsisi kipeästi Vaasan  Veteraaniautoseura. joka  kunnostaa talkoovoimin  valtavaa  rakennuskokonaisuutta  Vaasan keskustassa.  Mielestäni heillekin kuuluisi jokin huomattava rahallinen tuki ja avustus, koska  he kuitenkin osallistuvat Vaasan kaupunkikuvan parantamiseen pitkällä aikavälillä.

Jos Tall Ships Race onnistuu sponsorirahoilla, niin  asia on ok. Kaupungin puolelta riittäkööt ilmaiset laituripaikat.

« Last Edit: 21. 04. 2008 20:08 by fableable »

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #55 on: 21. 04. 2008 18:06 »


Minulle taisi käydä ”Lumiot”. 

Ohhoh.  Tuota pitää nyt analysoida tarkemmin.
Fable on aina harkinnut sanojaan.  Kaikki seikat näyttäisivät puhuvan
operaatio "Minulle taisi käydä ”Lumiot”." vastaan mutta nyt oli ensimmäinen
joka sen teki.  Mielenkiintoista ja olihan tuossa argumenttiakin.  Olisiko
kuitenikin niin, että nytkun on riskirahoitettua sekä asuntomessut mutaan,
että laivalinja osakepanttien luovuttamisella niin enää ei haluttaisi riskeerata kun
tuli ikäänkuin raja vastaan?  Tosin hyviä perusteita kaikki.  Niitä pitää nyt
Analyyssin kanssa analysoida.  Jos sen olisi sanonu esim. joku nimimerkki
"nauris" niin olisin sanonut että "älä nyt hulluja puhu.  Tuollehan nauraa
jo naurismaan aidatkin" mutta nyt tilanne on toinen.

Pitäiskö meidän Analyyssi Perjantaina pitää Snookkeri-ilta jotta voidaan
analysoida kyseinen mielipide?
« Last Edit: 21. 04. 2008 18:06 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

fableable

 • Guest
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #56 on: 21. 04. 2008 19:07 »


Minulle taisi käydä ”Lumiot”. 

Olisiko
kuitenikin niin, että nytkun on riskirahoitettua sekä asuntomessut mutaan,
että laivalinja osakepanttien luovuttamisella niin enää ei haluttaisi riskeerata kun
tuli ikäänkuin raja vastaan?   
 


Tässä voin antaa varauksin Karille hieman "siimaa", mutta on otettava huomioon, että asuntomessujen vaikutus Vaasalle  sekä laivalinjan jatkuminen Ruotsiin on aivan eri luokan juttuja, kuin yksi  "kokoontumis tapahtuma";Tall Ships Race.  Mutaiset ja matalat ovat myös Vaasan vesistöt.

Analyyssi

 • Guest
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #57 on: 21. 04. 2008 19:07 »
Kyllä varmaan pitää, paitti että ollaan mökillä.

Nyt olen Fableen todella pettynyt. Aivan eka kerta. :( Tätä ei snookeri-ilta pelasta. Analysoida pitäisi sitä, kuinka pettyneitä olemme. Nyt vaikuttaa siltä että asteikolla 1-10... minä olen 12 verran pettynyt.

Tänään muuten oli se KH:n kokkous. Kuinka se meni?? Mitä RKP päätti tällä kertaa?

Oliko Lumio riehakkaana? Mitä päätitte Fable? Sinä ja Lumio ja RKP. Takkiin taisimme saada.

Minulle taisi käydä Fableablet... Mutta minä en selittele.

Offline pee1assa

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 298
  • View Profile
  • Email
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #58 on: 21. 04. 2008 20:08 »
fableable #54
Hyvä,Sinulla ei ole tapahtumaa vastaan...Mutta mitä on ymmärrettävissä toisaalla tekstissäsi:.."olen taipuvainen luopumaan"...

Ehdotuksesi purjelaiva Mansikkasaaren rantaan on HYVÄ, samoin satsaus Merimuseoon, joka saa vuosittain kaupungilta tuhat euroa avustusta.

Purjelaivatapahtuman kävijäodotukset eivät ole ylimitoitetut, Sail Training Internationalin sivuilta kävijämäärät selviävät: 300 000 - 2 000 000, mm Turku 2003 kävijämäärä oli 800 000.

Tulopuoli on tutkittu; puolueeton Taloustutkimus on tehnyt Turku 2003 tapahtumasta tutkimuksen, jossa kävijä käytti keskimäärin 40euroa, josta saadaan 300 000 kävijämäärän mukaan Vaasan alueelle tuloa yli 10Meuroa.

Kyllä tapahtumia voi rinnastaa, rinnastaahan kehumasi kaupunginjohtajakin radan sähköistyksen ja Purjelaivatapahtuman. Jäähän Tall Ships Racen jälkeen merelliselle menestyjälle paremmat laiturit, siistiytyneet rannat ja saadaan kymmenien vuosien jahkailun jälkeen Mansikkasaari kuntoon, joka on paljon se. Jatketaan "kasvojenkohotusta" siitä mistä asuntomessuilla jäädään. Samansuuruinen Kotka on issännöinyt monta kertaa samoin Turku ja Helsinki ja Maarianhamina ovat olleet isäntäkaupunkeina, ei kai ne hae uudelleen ja uudelleen, jos Purjelaivatapahtuma on huono bisnes?

Vaasa ei ole hyödyntänyt merellistä historiaansa riittävästi...kaupunki rikastui nimenomaan kauas merille suuntautuvilla kauppamatkoilla; tervaa, viljaa, purjealuksia...Wärtsilän paikallinen merihistoria on huomattava ja nyt Vaasassa on maailmanlaajuisestikin merkittävää merimoottoriteollisuutta.

Lopussa heitit kyllä mahdottoman; "Kaupungin puolelta riittäkööt ilmaiset laituripaikat". Tällä systeemillä Vaasaan ei saada koskaan uusia tapahtumia. (menee taas Seinäjoelle)
Fableablen logiikalla; Asuntomessuille vain ilmaiset maat (säästöä tulee 4+1Meuroa), Rockperrylle vain ilmaiset pusikot, Vaasan Kuorofestivaaleille ja Korsholman Musiikkijuhlille vain ilmaiset salit, jne..

Pertti Salo

Analyyssi

 • Guest
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #59 on: 21. 04. 2008 20:08 »
Pohjalainen huomenna:

Vaasa tilaa Tall Ships Racen hakupaperit
Julkaistu: 21.04.2008 21:58

Vaasa päättää syksyllä, hakeeko se vuoden 2013 Tall Ships Racen isäntäsatamaksi.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina tilata suurten purjealusten kilpailun Tall Ships Racen isäntäsatamahakemuksen Suomen Purjelaivasäätiöltä.

Kaupunginjohtaja Markku Lumio esitti, että kaupunki ei hae tapahtuman isännäksi suurten kustannusten vuoksi. Tall Ships Racen arvellaan maksavan kaupungille noin miljoona euroa, ja toinen miljoona pitäisi saada sponsorituloja.

Heikki Kouhi (kok.) oli sitä mieltä, että kaupunki voi tilata hakulomakkeen ja päättää hakemuksen tekemisestä syksyllä, kun tiedetään mitä kaikkea hakemukseen sisältyy. Näin päätettiin tehdä.

Hakemus tulee jättää marraskuussa. Päätös isäntäsatamista tehdään huhtikuussa 2009.[/i][/color]


Kiitos tässä vaiheessa. Lobbaus jatkukoon!! :)

fableable

 • Guest
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #60 on: 21. 04. 2008 22:10 »
fableable #54
Hyvä,Sinulla ei ole tapahtumaa vastaan...Mutta mitä on ymmärrettävissä toisaalla tekstissäsi:.."olen taipuvainen luopumaan"...

Ehdotuksesi purjelaiva Mansikkasaaren rantaan on HYVÄ, samoin satsaus Merimuseoon, joka saa vuosittain kaupungilta tuhat euroa avustusta.
Pertti Salo

No tuo ”luopuminen” vain merkitsee sitä, että en pidä tapahtuman järjestämistä enää niin realistisena. Pitäisin tuon miljoonan myöntämistä merimuseolle asteittain paljon hedelmällisempänä satsauksena, jos ajattelemme Vaasan merellistä imagoa. Olen samaa mieltä, että Vaasa ei ole osannut tai tajunnut tarpeeksi hyödyntää merellistä historiaansa. Mielestäni rahaa kuitenkin imagomielessä tulee käyttää harkitusti. Nimittäin epäilenpä sitä, mitkä ovat kaupungin satsaukset merimuseoon tulevina vuosina jos tällaiset (arvioidut) rahat laitetaan nyt yhteen kokoontumistapahtumaan.

 Hakupaperit sitten hankitaan. Mutta… lobbaamista on todella jatkettava, sillä uskon että tuo arvioitu 1 miljoonan Vaasan kaupungin satsaus ei tule näillä kustannusnäkymillä riittämään. On myös saatava sponsoreiden sitovat päätökset osallistumisesta ennen mahdollisten hakupapereiden lähettämistä, etteivät mahdolliset vetäytymiset koidu kaupungin maksettavaksi ja veronmaksajien lisärasitteeksi.

Mielestäni kaupungin tulisi luoda edellytykset, toisinsanoen; paikat tapahtumille. Itse tapahtumien  järjestäminen suurimmalta osalta tulisi hoitaa  muulla rahoituksella.  Näin takaisimme Vaasalle mahdollisimman laajan kirjon tapahtumia.

Offline pee1assa

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 298
  • View Profile
  • Email
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #61 on: 21. 04. 2008 23:11 »
fableable #60
"Nimittäin, epäilenpä sitä, mitkä ovat kaupungin satsaukset merimuseoon tulevina vuosina jos tälläiset (arvioidut) rahat laitetaan nyt yhteen kokoontumistapahtumaan"

Ei huolta, ei kaupungin satsaukset siitä mihinkään vähenny Merimuseolle, päinvastoin Vaasan Merikaupunki nähdään kirkkaana ja satsaukset museolle lisääntyy...Ei tuhannesta eurosta vuodessa voi mennä muuta kuin ylöspäin...

"Mielestäni kaupungin tulisi luoda edellytykset, toisinsanoen paikat tapahtumille. Itse tapahtuman järjestäminen suurimmalta osalta tulisi hoitaa muulla rahoituksella".

Viittaan #58 vastaukseeni ja totean, että periaate on hyvä, mutta jos Vaasaan ja Pohjanmaalle halutaan UUSIA tapahtumia, aluksi pitää hiukan satsata.

 

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #62 on: 22. 04. 2008 06:06 »
Mielenkiintoisesti Fable asettelee rahoitusasioita tärkeysjärjestykseen.  En ota
edes kantaa.

Joo Analyyssi oikein hyvä sillä Perjantainahan on musiikkiluokkien laulukuoro
kauppaoppilaitoksella joten olen tietysti siellä kuuntelemassa tyttäreni laulamista.
En heti muistanut tapahtumaa.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #63 on: 08. 08. 2008 10:10 »
Tall Ships Race etenee suotuisissa merkeissä ensi viikon maanantaina kaupunginhallituksessa, ainakin päätösesityksen mukaan.
Quote
   Suomen Purjelaivasäätiön sopimusehdotus       LIITE

   Suomen Purjelaivasäätiö (STAF) edustaa Suomessa Tall Ships Races tapahtuman kan-sainvälistä Sail Training International-organisaatiota, joka myöntää Tall Ships Races satamakaupunkina toimimisen oikeuden. STAF avustaa Vaasaa mahdollisessa Tall Ships Races hakuprosessissa.

   Kaupunginhallitus päätti 21.4.2008 § 172, että hakupaperit voidaan pyytää ja lopulli-nen päätös hakemuksen jättämisestä tehdään syksyllä, mikäli sille katsotaan olevan edellytyksiä. Hakupaperit voidaan pyytää STAFin kautta ja tämä puolestaan edellyttää liitteenä olevan sopimuksen hyväksymistä.

Kaupunginjohtaja ML

   Kaupunginhallitus päättää hyväksyä liitteenä olevan sopimuksen Suomen Purjelai-vasäätiön kanssa.

Onnea asian puuhamies Pertti Salolle.

belurisk

 • Guest
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #64 on: 08. 08. 2008 10:10 »
Tall Ships Race etenee suotuisissa merkeissä ensi viikon maanantaina kaupunginhallituksessa, ainakin päätösesityksen mukaan.
Quote
   Suomen Purjelaivasäätiön sopimusehdotus       LIITE

   Suomen Purjelaivasäätiö (STAF) edustaa Suomessa Tall Ships Races tapahtuman kan-sainvälistä Sail Training International-organisaatiota, joka myöntää Tall Ships Races satamakaupunkina toimimisen oikeuden. STAF avustaa Vaasaa mahdollisessa Tall Ships Races hakuprosessissa.

   Kaupunginhallitus päätti 21.4.2008 § 172, että hakupaperit voidaan pyytää ja lopulli-nen päätös hakemuksen jättämisestä tehdään syksyllä, mikäli sille katsotaan olevan edellytyksiä. Hakupaperit voidaan pyytää STAFin kautta ja tämä puolestaan edellyttää liitteenä olevan sopimuksen hyväksymistä.

Kaupunginjohtaja ML

   Kaupunginhallitus päättää hyväksyä liitteenä olevan sopimuksen Suomen Purjelai-vasäätiön kanssa.

Onnea asian puuhamies Pertti Salolle.

Mikäli tosiaan näin on, niin hyvä juttu.  Toivotaan edistystä hankkeelle.

Offline pee1assa

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 298
  • View Profile
  • Email
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #65 on: 07. 09. 2008 11:11 »
Huomenna maanantaina 8.9. "Kaupunginhallituksen kokouksessa esitellään hakemuksen nykytilaa ja satamajohtaja Lars Holmqvist on kokouksessa läsnä"

Markku Lumio: "Päätösesitys kokouksessa"

Elämme jännittäviä aikoja...eteneekö Tall Ships Race Vaasan kohdalla suotuisissa tuulissa?

Mitä voitais vielä tehdä, kysyy Pertti Salo

Offline pee1assa

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 298
  • View Profile
  • Email
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #66 on: 10. 09. 2008 14:02 »
Pohjalainen kirjoitti tänään 10.9.:"Vaasa selvittää Tall Ships Racen kustannuksia".

Olisi pitänyt HETI aloittaa selvitykset esimerkiksi perustamalla projektiin työryhmä...nyt pitää kiireellä viikossa tehdä mahdottoman paljon selvityksiä: tarkka kustannusarvio, alusten tarkat sijoittelut satamassa (vaikka kukaan ei tiedä mitä aluksia tulee), sponsorineuvottelut...

21.4. Kaupunginhallitus päätti, että hakupaperit voidaan pyytää, siis on ollut yli 4 kuukautta aikaa selvitellä asioita, joita nyt pyydetään viikossa, kun Kaupunginhallitus 8.9. kokouksessaan pani asian pöydälle.

Tuntuu siltä, että Vaasa ei halua isoja tapahtumia...(Kaupunginjohtaja?)

PS: Kaupunginjohtaja esitti 21.4- ja 8.9. Kaupunginhallituksen kokouksessa, että Vaasa ei hae tapahtumaa...kummassakin kokouksessa Kaupunginhallitus oli eri mieltä kuin Kaupunginjohtaja. Kumpi voittaa? Kaupunginhallitus vai Kaupunginjohtaja?

Vai voittaako Oulu tai Kotka?

AD

 • Guest

Offline Nahikas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
 • Gender: Male
 • Joskus tökkii toisinaan sitten taas lipsuu
  • View Profile
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #68 on: 16. 09. 2008 07:07 »
Niille jotka haaveilevat tall shippien poikkeamisesta Vaasan vesillä sanoisin että kohtuus kaikessa. Riittää kun kaupunki merenkyntämisen alueella satsaa RG lineen.
Saattaa olla että vain luulottelen mutta parempi se kuin tuppisuuna

Offline Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 969
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #69 on: 16. 09. 2008 11:11 »
Jos nämä olisivat oikeasti vaihtoehtoja, valitsisin ne isot laivat... Tulis halvemmaksikin...

Offline pee1assa

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 298
  • View Profile
  • Email
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #70 on: 12. 01. 2009 12:12 »
Onneksi olkoon Vaasan kaupunki (kaupunkilaiset): Vaasa on 1.1.2009 alkaen Tall Ships Race-kaupunki.

www.staf.fi

Harmittaa vieläkin, kun kaupunki ei hakenut kansainvälistä purjehdustapahtumaa 2013.
(Kotka ja Helsinki ymmärtää hakea).

Suomen ja Vaasan seuraava mahdollisuus on 2017.

Pertti Salo

Offline pee1assa

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 298
  • View Profile
  • Email
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #71 on: 14. 03. 2009 18:06 »
Tänä vuonna Suomen suurin kesätapahtuma on Tall Ships Races Baltic 23.-26. heinäkuuta Suomen Turuus. Yli 100 purjelaivaa, yli 500 000 kävijää...

Itämerellä tämä maailmanlaajuinen tapahtuma järjestetään joka neljäs vuosi.

Kun Vaasa ei edes hakenut tapahtumaa vuodelle 2013 niin ehkä vuodelle 2017?

Tuleekohan kiire kun aikaa valmisteluun on 8 vuotta?
Annetaanko valmistelu VASEKILLE?
Haluaakohan Vaasa isompia tapahtumia vai tyydytäänkö nykyisiin?

Kts.:
www.tallshipsrace.fi

Pertti Salo

Offline Klaus Berg

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1527
 • Gender: Male
 • Elämä on juoksukilpailu ajan kanssa
  • View Profile
  • Blogi
  • Email
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #72 on: 14. 03. 2009 20:08 »
Minkäs teet kun kaupunginjohtajana on maakrapu.
Ei ole tarpeeksi kyldyyria tuollaiset paatit hänelle ?

Mahtaa laivanvarustajamme Wolf kääntyä haudassaan.

Offline pee1assa

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 298
  • View Profile
  • Email
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #73 on: 20. 07. 2009 17:05 »
Nyt NE on nähtävissä Turussa 23.-26.7. !

Seuraava mahdollisuutemme Suomessa on ehkä 2013 ja/tai 2017 !

Kts.:
www.tallshipsrace.fi


Offline kamaroudari1

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 977
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #74 on: 21. 07. 2009 20:08 »
Nyt NE on nähtävissä Turussa 23.-26.7. !

Seuraava mahdollisuutemme Suomessa on ehkä 2013 ja/tai 2017 !

Kts.:
www.tallshipsrace.fiViikonvaihteen Helsingin visiitllä saimme hotellin ikkunasta ihailla edustalla parkissa olevia purjealuksia.
Yhdessä vaihtui miehistö, jota ryhdyttiin heti kouluttamaan. Ei varmaan ollut helppoa ensikertalaiselle kiivetä mastoon ja siitä pitkä harppaus raaalle. Se ei kaikille onnistunut vielä ensi eikä toisella kerrallakaan. Sunnuntaina lähti muutama laiva merelle. Kylläkin konevoimin

Offline pee1assa

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 298
  • View Profile
  • Email
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #75 on: 18. 09. 2009 19:07 »
Kannattaa katsoa BOTNIATV 24.9. kello 18.20 ja uusintana 25.9. samaan aikaan:

Reportaasi viime kesän Turun Purjelaivatapahtumasta...

Ehkä näemme joskus Vaasassakin...

Offline pee1assa

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 298
  • View Profile
  • Email
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #76 on: 20. 10. 2009 19:07 »
Turussa oli kesällä Suomen suurin yleisötapahtuma:
- yli 100 purjelaivaa ympäri maailman
- yli 500 000 kävijää ympäri Suomen

Jorma Hakala teki reportaasin, joka näytetään BOTNIATV:ssä 29. ja 30.10. kello 18.20.

Yleisön pyynnöstä...uusinnan uusintana...

rasvattu ajatus

 • Guest
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #77 on: 22. 10. 2009 18:06 »
Lainaus Iltalehti;


Tall Ship's Race tuotti miljoonia
Tiistai 20.10.2009 klo 14.40

Suurten purjelaivojen vierailu Turun Aurajoella kesällä toi kaupungille miljoonia.


Viikon aikana Tall Ship's Race-tapahtumassa vieraili puoli miljoonaa ihmistä. Eniten kävijöitä kertyi viikonlopulle.

Turkulaiset käyttivät taphtumaan rahaa yli seitsemän miljoonaa euroa ja ulkopaikkakuntalaiset puolestaan yli 18 mljoonaa. Tapahtuma toi siis kaupungille ja yhteistyökumppaneille noin 26 miljoonaa euroa.

Tapahtuma sai myös kiitosta kävijöiltä. Kehuja saivat itse tapahtuma, vessat ja juomajärjestelyt.
 
IL

http://www.iltalehti.fi/turku/2009102010458435_tu.shtml
Näin Turussa. Miten kävisi aurinkokaupungissa Vaasassa?

belurisk

 • Guest
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #78 on: 22. 10. 2009 20:08 »
Lainaus Iltalehti;


Tall Ship's Race tuotti miljoonia
Tiistai 20.10.2009 klo 14.40

Suurten purjelaivojen vierailu Turun Aurajoella kesällä toi kaupungille miljoonia.

Turkulaiset käyttivät taphtumaan rahaa yli seitsemän miljoonaa euroa ja ulkopaikkakuntalaiset puolestaan yli 18 mljoonaa. Tapahtuma toi siis kaupungille ja yhteistyökumppaneille noin 26 miljoonaa euroa.


Näin Turussa. Miten kävisi aurinkokaupungissa Vaasassa?


Vaasassa on ilmeisesti omanlaisensa laskentakaavat kuin muuallapäin. Valitettavasti edes mahdollisuus hakea tapahtumaa on vain neljän vuoden välein.  Voi todella kysyä, että mistä kiikastaa.   Tapahtuman järjestäminen Vaasassa toisi samalla vauhtia pariin muuhunkin kohteeseen ja tukisi monia tahoja.  Ei voi kuin ihmetellä ja vähän yrittää sivusta vaikuttaa.  Pertti Salo ja Hannu Luukkonen ovat paneutuneita asiaan - tarvitaan lisää!!

Offline pee1assa

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 298
  • View Profile
  • Email
Re: Tall Ships Races Vaasa
« Reply #79 on: 22. 10. 2009 21:09 »
Tätä kansainvälistä purjelaivatapahtumaa ei saada muuten kuin lähettämällä houkutteleva hakemus ja lobbaamalla...

Toisaalta on monia vuosia haaveiltu nimenomaan merellisiä tapahtumia Pohjanmaan rannikolle.

Vaasan osalta vuosi 2013 meni ohi, sillä sinä vuonna Suomen etappisatama on Helsinki.

Turun tapahtuma-aikana yleisö käytti rahaa siis 26 miljoonaa euroa!

Miljoonia euroja oli tarjolla Vaasallekin vuonna 2013, mutta...