Author Topic: Sairaanhoidon arvot  (Read 165187 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

doctor

 • Guest
Sairaanhoidon arvot
« on: 28. 10. 2005 21:09 »
Tuntuu siltä kuin sairaanhoitopiirin päättäjillä olisii hieman muita arvoja kuin mitä mainokisissaan julistavat. Kun moni erikoisala on ahtaalla - jopa kokonaan omia tiloja esim. keuhkotaudit , jotka samalla ovat ilman yhtään lääkäriä) niin samaa aikaan ollaan koko Huutoniemen sairaala änkeämässä Hietalahden jo ahtaalle sairaala-alueelle.

Ja, että miksikö?

Ei säästöjen toivossa suinkaan vaan siksi, että Vaasan kaupunki saisi halpaa tonttimaata sairaiden kustannuksella!

Miksi Vaasan sairaanhoito on koko maan huonoimmalla tolalla? Tuo nyt on aivan törkeää kun annetaan syöpasairaiden kuolla sädehoitojonoon kun muka ei voida muutamaa sairaanhoitajaa palkata. Niistä ei sentään ole pulaa!

Koska kansa älähtää?

helka

 • Guest
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #1 on: 29. 10. 2005 09:09 »
Järkyttävää. Närä Dig -puolueko tuossa on takana? Häpeän olla nainen koska päästäkseen politiikan huipulle on naisen oltava vielä miestäkin raaempi.
Sydämettömimmän poliitikon tittelistä on Boucht-Lindemanin kanssa alkanut tasaveroisesti taistella Kristina Stenman. Helenan intressit ovat kaavaoituksen puolella -(ja omien intressien ajaminen) eikä näin aiheuta sentään hengenvaaraa kuntalaisille.
Stenman johtaa sairaanhoitopiiriä ja siinä ei todellakaan ole sairaan etu kysyeessä. Näiden kahden intressit kohtaavat sairaallla tavalla -Huutoniemen sairaalan alueen muuttamisessa rikkaiden asuntoalueeksi ja raukkojen potilaiden vahingoksi.
Sairaanhoitpiirissä taitaa vain yksi asia olla kohtuullisella tolalla - mielisairaalalla on hyvät tilat. Lääkäreistä on huutava pula mutta nyt siis viedään tilatkin!

Offline luopio

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 225
  • View Profile
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #2 on: 29. 10. 2005 22:10 »
Maggie Tatcher oli kiltti täti näihin RKP:n hirmurouviin verrattuna. H B-L ei edes yritä hymyilllä - kuten KS väkinäisesti yrittää. En haluaisi olla heidän armoillaan..
HB-L haluaa tontteja gryndereille Hutskille ja samalla omallle maalle rakennusoikeutta Saippuatehtaalle. KS järjestää sairaat "pois tieltä" Hutskilta... Sisarellista yhteistyötä eikä sieltä RKP:stä löydy enää yhtään miestä(kään) joka heidät pysäyttäisi. Nära min plombok

Offline opiskelija

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #3 on: 30. 10. 2005 08:08 »
Se mistä minä annan risuja on Vaasan terveyskeskus. Nyt kun on hoitotakuu niin pyysin lääkärille viime keväänä aikaa hyvillä toiveilla. Pyysin aikaa sanottiin että runsaan kolmenviikon päästä aamulla kello 8.00 jaetaan aikoja kolmen kuukauden päähän. Kysyin että eikö pitäisi olla hiukkasen nopeampi tahti kun on hoitotakuu, tampuurimajuri löi vihaisesti minulle esitteen hoitotakuusta. Siinä luki että kolmen vrk:n sisällä tehdään arvio kiireellisyydestä. Jolloin tampuurimajuri ilmoitti että hän tehnyt arvion ja asia on loppuun käsitelty. Sanoin, että ethän ole vielä edes kysynyt nimeäni. Poistuin koska hän oli sen näköinen, että minua ei ole olemassa.

Sairaanhoitajahan päätöksen tekee että ketä saa hoitoa ja ketä ei. Ja tähän vaikuttanee vielä ohjeet mitä heille on annettu (esim. ohjeistettu että flunssaiselta vaikuttava passitetaan kotiin). Mutta mennäänkö potilaiden priorisoinnissa sieltä missä aita on matalin -> ei verenvuotoa ei vaivaa? Näin tuntuu Vaasassa olevan vakavissa asioissakin tapana. Olisikin mielenkiintoista nähdä miten potilaiden vastaanottoa on ohjeistettu.

Moneltako on sitten ihan hoitoa evätty? Esimerkiksi antibiootteja jne. ei taideta enää helpolla antaa ja tätä taidetaan yleensä perustella sillä että muut jo saavat niitä.

Muuten oliko AMK:n suunnalla ollut jotain tutkimusta tms. heidän opiskelijoidensa sairaanhoitoon pääsemisen suhteen? Jos palstalla on AMK:sta lukijoita niin olisi kiva kuulla mikä oli asiainlaita.

Ja sitten Hietalahdesta. Mitä todellisia vaikutuksia on Huutoniemen sairaalan muutolla? Vai onko vain palveluiden keskittämisen halua tässä asiassa.

Jos esimerkiksi lintuinfluenssa todella muuttuisi vaaralliseksi niin haittaisiko Huutoniemen sairaalan tuleminen alueelle mitenkään?

Offline luopio

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 225
  • View Profile
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #4 on: 30. 10. 2005 09:09 »
Olin kuusiviikkoa sitten Vaasan keskussairaalassa  viikon verran potilaana. Ei minulla ole
moittimista, hyvän hoidon olen saanut. En oikein löydä vaikka kuinka miettisin mitä pitäisi
moittia. Pentti Suksi
Vaikka noin sata lääkäriä puuttuu niin ei sentään aivan kaikilla osastoilla ole katastrofia. Kehkotaudeilla ei ole yhtään lääkäriä -mutta eipä ole omaa osastoakaan. Silti ollaan koko Hutska änkeämässä Hietalahteen Stenmannin toimesta!
Syöpäsaraalalssa oliis just lääkäreitä mutta ei ole varaa palkata hoitsuja - nyt joutuu TODETUN syävän hoidon aloitusta odottamaan 8 viikkoa. On varmaan tarkoitus pumpata asiakkaita Mehiläiseen...
Mitähän sitä tekisi Stenmannille ja Keistiselle jos omainen kuolisi syöpään tuon viivytyksen takia...
Yksipuoluejärjestelmän varjopuolia - olihan olo turvatonta Saddamina ja Stalinkin vallassa olon aikoina - nyt ruumiita tulee RKP:n toimesta.

Offline präntööläinen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 226
  • View Profile
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #5 on: 30. 10. 2005 14:02 »
SÖD rakennettiin aikoinaan nimenomaan mielisairaalaksi. Lääkkeet ja menetelmät ovat parnatuneet mutta sairaat ovat vain vähentyneet. B-mielsiairaala lakkautettiin ja potilaat kotiutetiin kaduille, kuntiinsa. Heidän kuolleituutensa hypähti ennätyslukemiin...
Hutskilta on vähennytty roimasti osastopaikkoja. Potilaat ovat jossain, suuir osa ikuisessa levossa.
Puhutaan avohoitopainotteiseen mielisairauden hoitoon siirtymisestä. No, hyvä, mutta miten se onnistuu kun Mielenterveyskeskuksessa on 1 lääkäri palvelemassa yli sadan tuhannen väestöä? Yli puolet psykiatrian viroista on täyttämättä.
Onko kriisin ratkaisu tiloiltaa hyvän sairaalan lakkauttaminen ja sullominen ahtalle Hietalahden sairaala-alueelle? On myös puhuttu Suvilahden-Hietalahden hyvin toimivan, juuri valmistuneen, sosiaali- ja terveysaseman lakkauttamisesta, jotta sairaala sasi laajentua.

Tuntuu vahvasti siltä että SAIRADEN HOITO ei ole johtajien ja poliitikkojen johtoajatuksena...

Sairaita on vaikea hoitaa ilman lääkäreitä ja mielisairaita ilman sopivia tiloja.

Offline Sandviken

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 200
 • Gender: Female
 • Hietalahti - Vaasan helmi
  • View Profile
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #6 on: 30. 10. 2005 23:11 »
Mitä? Lakkautetaanko hieno Hietalahden terveysasema? Justiinhan siihen pantiin miljoonia remonttiin! Entä se Botniahemmet -vanhainkoti? Eikö vanhuksia nytkin makoile keskusairaalan käytävillä ja kalliita laskuaj tulee kun ei ole Vaasalla paikkoja ottaa "kotiin"?
  Ei mulla mitään mielisairaalaa vastaan ole Hietalahdessa sinänsä mutta yhtäkkiä tuntuu siltä että se muu sairaala sitten pitää lakkauttaa. Vai lakkaako se itsestään kun lääkärit loppuu kokonaan. Eikö osasto pidä lakkauttaa jos ei ole lääkäriä? Vai onko ne muut siellä tumput suorana vaikka potilaita ei voida ottaa? Onko keuhkopaikat tyhjinä nyt jos ei lääkäriä ole?  Lähetetäänkö kaikki potilaat Seinäjeolle?

Onko noin tärkeä asia pelkästään RKP:n hoidossa? Meitä suomenkielisiä on sentään valtaenemmistö Vaasassa. Käykö "Bättre folk" itse Mehiläisessä ja antaa suomenkielisten kuolla hoidon puutteeseen keskussairaalan jonoihin? Aika outoa jos 4 %:n vähemmistö Suomessa alkaa määrätä enemmistöä - tappavin seurauksin.

Miksi vaasalaiset lääkärit käyvät Seinäjoella töissä? Täytyy siihen joku syy olla! Tilanne on KUOLEMANVAKAVA.

Offline präntööläinen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 226
  • View Profile
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #7 on: 31. 10. 2005 09:09 »
Pitipä oikein käväistä Hutskilla. Onpa upea alue ja ymmärrän että gryndereiden edustajien sormet syyhyävät päästä aluelle. Gryndereden kätyrit siis asialla - aluella haiskahtaa rahanteon mahdollisuus.

Sairaanhoidon laadun ja sen kustannuksien  kannalta kuitenkin halvin vaihtoehto veronmaksajille on pysyttää tilat nykyisessä käytössä. (Toinen vaihtoehto on saattaa potilaat joihinkin ahtaisiin koppeihin)

Ruotsinkielinen sairaanhoito-oppilaitos on siirtynyt tuolle alueelle joskus 10 vuotta sitten. Enten B-mielisairaala saneerattiin kallilla rahalla ja vielä kalliimmalla tehtiin kylkeen upea oppilatios. Meidän rahoilla.

Ruots. sairaanhoito-oppilaitos haikalee keskustaan/Palosarelle. Olishan se kiva käydä vähän Cafë Augustissa oppituntien välillä...Just niin, arvatkaa kuka maksaa?

Sekä koulu, että sairaala on jo kerran maksettu verovaroin. Kummankin tilat ovat hienot ja juuri siihen tarkoitukseen rakennetut. Pysykööt siis siellä ja säästetään rahat johonkin tarpelliseen.

Jos uutta rakennetaan niin se aiheuttaa kustannuksia. Jos kunnon sairaala ja oppilaitos rakennetaan keskustaan uudestaan niin kyse ei ole enää edes kymmenistä mijoonista euroista vaan huikeista summista. 100 - 200 m€ !?
Huutoniemestä ei koskaan voida saada gryndreeiltä kuin murto-osa noista kustannuksista. On myös tuoreessa muistissa kuinka näissä tapauksissa vielä hinnnasta saatetaan sopia jossain sopivassa porukassa jolllain kivalla reissulla.

Aina ei kaikissa ratkaisuissa ole järki ja kustannustietoisuus mukana. Eikös Solbackeninkin koulu Gerbyyseen rakennettu ilman valtion apuja vaikka miitä olisi halutessa saatu miljoonia? Verovaroja ei aina käytetä järkevästi

"Yksikieliset ratkaisut vaativat kaksikielisen rahoituksen" (präntööläinen muunnelma Taxellin doktriinista.)

Arti

 • Guest
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #8 on: 27. 08. 2006 16:04 »
Kunnilla ja Valtiolla todellakin on pahoja toimintojen yhteensovittamispulmia, sanottakoon sitä vaikka surkeaksi johtamiseksi joka politiikasta väistämättä seuraa ja siksi ehdotankin, että julkiset toiminnot osakeyhtiöitetään ja niiden rahoitus siirretään kelalle, joka sitten asiakaskohtaisesti ja pienemmällä omavastuulla korvaa asiakkaan valitsemalle taholle palvelunkäytöstä.

Valtion ja kuntien meiningillä mistään ei tule mitään, kun kaikki asiat vitkutellaan ja väännellään ja käännellään hallinnossa ja poliitikkojen kesken. Julkisella sektorilla ei tarvita kuin kela ja palvelujen tuottamisesta vastaavat yksityiset niin ainakin säästytään poliitikkojen tappeluilta.

Offline Reino Kolmonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1396
 • Gender: Male
 • Kansalle voimaa työväenliikkeestä
  • View Profile
  • reino kolmonen
  • Email
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #9 on: 27. 08. 2006 20:08 »
Kunnilla ja Valtiolla todellakin on pahoja toimintojen yhteensovittamispulmia, sanottakoon sitä vaikka surkeaksi johtamiseksi joka politiikasta väistämättä seuraa ja siksi ehdotankin, että julkiset toiminnot osakeyhtiöitetään ja niiden rahoitus siirretään kelalle, joka sitten asiakaskohtaisesti ja pienemmällä omavastuulla korvaa asiakkaan valitsemalle taholle palvelunkäytöstä.

Valtion ja kuntien meiningillä mistään ei tule mitään, kun kaikki asiat vitkutellaan ja väännellään ja käännellään hallinnossa ja poliitikkojen kesken. Julkisella sektorilla ei tarvita kuin kela ja palvelujen tuottamisesta vastaavat yksityiset niin ainakin säästytään poliitikkojen tappeluilta.


Miten aiot saada sitten yksityisten yritysten, osakeyhtiöiden ym. vastaavien voitontavoittelun kautta terveyspalvelut toimiviksi ja kaikkien kansalaisten, vauvasta vanhuuteen saataviksi?

Yksityisissä terveyspalveluissa on huomioitava osakkeenomistajien jatkuva ja kasvava tuottovaatimus sijoittamalleen pääomalle. Kai ymmärrät mitä on liiketoiminta? Se ei ole mitään hyväntekeväisyyttä, siinä raha ja voitto ovat kaiken yläpuolella.

Tämän johdosta yksityiset palvelut tulevat huomattavasti kalliimmiksi kuin kunnalliset palvelut.

On paljon tärkeämpää, että kunnallisia terveys ja sosiaalipalveluja kehitetään kunnan omana työnä ja sitä kautta parannetaan laatua ja saatavuutta.


Offline Jaakko1

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 62
  • View Profile
« Last Edit: 13. 04. 2007 13:01 by Jaakko1 »

Offline Stiina

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 66
  • View Profile
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #11 on: 15. 04. 2007 12:12 »
Pentti Suksi
Suomi24 Keskustelussa
Edunvalvonnasta

Ketjun alku:
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=115&conference=2000000000000008&posting=22000000025351083

Miksi aihe ei ole Vaasalaisia-foorumissa? Hävettääkö olla vaasalainen?

Besse R. Wisser

 • Guest
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #12 on: 15. 04. 2007 12:12 »
Pentti Suksi lähti valitettavasti ovet paukkuen kun tunsi itsensä loukatuksi. Kysymys taisi olla siitä, että Suksen ja Risto Jalosen suhdetta epäiltiin hyvä-veli suhteeksi.

Totta on että hyvä kirjoitus katoaa hälyyn suomi24:ssä.

Moderaattori

 • Guest
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #13 on: 15. 04. 2007 15:03 »
Moderaattorit ovat pahoillaan etteivät tajunneet missä kohtaa Pentti Suksen kohdalla raja kulkee.

Solvaamisen ja karkeankielenkäytön tai herjan heittämisen raja on joskus hyvin häilyvä.  Pentin muistutus olkoon ojennuksena kaikille kirjoittajille.

Ei ole syytä mennä henkilökohtaisuuksiin, vaan on syytä käsitellä asiat asioina.

Mitä tulee vanhuksiin, vammaisiin, syrjäytyneisiin jne. -  heidän asiansa on myös tämän foorumin asia.  Niin että kaikki mielipiteet ovat tervetulleita.

Eloveena

 • Guest
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #14 on: 15. 04. 2007 16:04 »
>Kohtelu on useinkin epäinhimillistä, ei kunnioiteta asiakkaan ihmisoikeuksia ja -arvokkuutta. Ei kuunnella asiakasta itseään, ei hänen toiveitaan. Hyvin näpsäkästi ohitetaan omaisten toiveet ja vaatimukset inhimillisestä kohtelusta.<

Näistä asioista on puhuttu foorumeilla paljonkin esim. Koukkuniemen kohdalla.  Nyt tämä keskustelu on siirtynyt Vaasaan.  En millään tavoin väheksy yksilön tai sukulaisten kokemuksia mutta haluaisin jotainkon konkreettisempaa kuin vain yllämainittu lainaus.

Yksi konkreettinen osoitus Vaasan kaupungin sosiaalipolitiikasta on tietysti Vuorikodin alasajo.

Offline Stiina

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 66
  • View Profile
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #15 on: 21. 04. 2007 22:10 »
Oikein sinulle - kiitos- tästä kirjoituksesta. Tässä on kyse suomalaisen yhteiskunnan rakenteellisesta ongelmasta.Jatketaan niin kauan, että valittajilta loppuu tarmo. Koita jaksaa, et ole yksin.

Eloveena

 • Guest
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #16 on: 22. 04. 2007 09:09 »
Kiitos Pentti - suoraan sydämestä.  Kun kaipasin jotain konkreettista, en voinut kuvitella mitään tällaista.

Esimerkkisi saa ajattelemaan, että julkisuudelta piilossa tapahtuu jatkuvasti asioita, jotka haastavat byrokraatit ja inhimillisyyden.  Nämä on aivan pakko tuoda päivänvaloon.

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #17 on: 22. 04. 2007 19:07 »
Jos en ole aivan väärässä, niin tämä juttu juontuu aikanaan Pohjalaisen sivuillakin olleesta tapauksesta,
jossa Vaasalaisen hoitokodin asukkaat alkoivat seurustella keskenään ja mitä hoitokodin johtajatar
ei suvainnut, pitäessään asukkaita ns. potilaina, kuin myös sitä kautta osin "vastuuttomina"
kehittelemään yhteistä taivaltaan.

Käsittääkseni pariskunta on ollut jo vuosia onnellisesti naimisissa.

Jos olen väärässä, niin sori.

Näitä tapauksia on ollut Suomessa vuosien varrella pilvin pimein, sekä useissa laitoksissa edelleenkin intiimiseurustelun kieltäen.
« Last Edit: 22. 04. 2007 19:07 by Professional »

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #18 on: 22. 04. 2007 19:07 »


Olen joskus aikaisemmin kirjoittanut tällä foorumilla että jos nyt terveenä saa vain 2500 € ja alle  kuukaudessa, jos hänestä tulee pitkäaikaissairas, vammainen tai vanhus hän putoaa köyhyysloukkuun.

Pentti Suksi

Kysyisin samalla tässä, mikä on tuo arvioitu summa 2500 € ja alle ?

Tästä summasta olet myös toisella foorumilla samassa yhteydessä maininnut.

Siis mikä vain 2500 €  KK ?

Jos käsitän asian nyt ns. köyhyysloukun arvioidun rajan malliksi, joka tosin liikkuu siinä 600 - 1000 €
haarukassa, per yksilö, niin eikö kyseinen summa ole jo erittäin hyvin toimeentulevan tasoa ?

Verraten siihen, että Suomessa elää pelkän Kelakorvauksen + asuntotuen varassa,
hurja määrä ihmisiä, myös osin vajaakuntoisiksi gategorioiden ?

Kansaneläkkeen perus osalla sinnittelevät puolisairaat kotona asuvat vanhukset, eivät edes yllä
osaksi tuonne Euroopan komission määrittelemän rahallisen köyhyysloukun alarajalle, eli tuhanteen
euroon ?

Voitko selvittää vähän tyhmälle, varsinkin kun pihasta lähti juuri invalidimies 20 tonnin autollaan
köyhyysloukussa elävän tyttärensä asunnolta..

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #19 on: 24. 04. 2007 21:09 »
Siis kyse oli kahden yksilön yhteenlasketuista tuloista, eli nyt valkenee.

Muutoinhan Br. olisi ollut n. 5000 €, joka olisi jo suositeltavampi lähtökohta, tähän hyvävaraisten
vanhusten eläkepäivien tulevaan turvapaikkaan, eli ns. seniorihankkeeseen viitaten.

Käytännössähän kuitenkin kunnankin laitospalvelut kallistuvat jatkuvasti, joten pienemmät eläkkeet
menevät todellakin kokonaisuudessaan kuluihin ja ylläpitoon, hyvinvoinnin paradoksista puhuttaessa.

Esim. Vaasan sairaskodin asukit lähes poikkeuksetta jäävät hoidostaan jopa velkaa,
joskin väistämättömän kuoleman kohdatessa, loppuvelka annetaan yleensä anteeksi,
varallisuudesta riippuen.

Tässäkin instanssissa hoidettaessa, ns. hyvävaraisen lasku voisi käytännössä olla järkyttävän suuri,
mikäli potilas velvoitetaan maksamaan laskunsa itse varallisuutensa mukaan.

Laskun järkevyys, suhteessa hoidon laatuun, on sitten asia erikseen, jonka kriteerit pyörivät taasen
mitä mielikuvituksellisimpien speksien varjolla, yhä suurempia ongelmia synnyttäen.


Kyse on siis käytännössä taas siitä perinteisestä, kannattaako tienata logiikasta,
jossa nk. perseaukinen saa aina huonoimmat palvelut, joskin muiden maksamina.

Esim. Vaasan sosiaali ja terveyspuolen kansakoulumainen ja tahallaan ylläpidetty byrokratia,
on juuri oiva grillineste tähän aikanaan tämän sydeemin kehitysrahat maksaneen väen hiillostamiseen,
nimittäin hiljaisella  kansanmurhalla, puolustuskyvyttömiin työnsä tehneisiin viitaten.

Taas työhön elinaikanaan kykenemättömän arvo, tässä rahan arvoyhteiskunnassa,
Vaasa mukaan lukien, on arvoista pienin, sekä täysiin lokaan poljettavissa,
näiden vallasta humaltuneiden pikku korppikotkien voimin, niin hoidosta,
kuin hyvästä palvelustakin puhuttaessa.

« Last Edit: 24. 04. 2007 21:09 by Professional »

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #20 on: 25. 04. 2007 12:12 »
Jos Pentti olisit päättäjä, niin miten ratkaisisit tämän ongelman, tuottajan ja palvelunsaajan osalta,
molempia osapuolia tyydyttävin keinoin.

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #21 on: 25. 04. 2007 17:05 »
Yhtään väheksymättä paluuta entiseen, on kuitenkin todettava, että kustannuspuoli oli radikaalisti
pienempi tuon ajan sosiaali ja terveyspalveluissa, jonka myös tämän päivän eläkeläinen on
kehitysrahoillaan maksanut.

Tämän päivän kustannuksia laajentavat palvelutarpeen raju kasvaminen ja sitä kautta byrokratia,
eri hallintojen muodossa, missä  ei vähimpänä myöskään pidä unohtaa tätä yksityisten ihmisten
kasvanutta itsekkyyttä oman hyvinvointinsa suhteen, sekä omat omaisensa lähinnä muun yhteiskunnan
varaan heittäen, heti kun tilaisuus tulee.

Tämän päivän systeemissä elettäessä, on oltava vain tyytyväinen siihen mitä saa,
tai vakuutettava itsensä tavalla, tai toisella, kelkasta putoamisen varalle, johon on tämän päivän
tulevaisuuden toivoilla käytännössä useitakin keinoja.

Tämän päivän mallissa, jossa toisiaan hoitavat, jopa vammaisetkin eroavat toisistaan ns.
burnoutin johdosta, on turhaa odottaa huolenpitoa vieraalta yhteiskunnalta,
samaan malliin viitaten.

Kaulakiikku, tai kahisevaa, on kuitenkin turhan mustavalkoinen ohje kompromissiin,
joten ehkä nöyrtyminen on kuitenkin se paras jalostusmuoto eurot ja omaisuus unohtaen.

Nöyrtyminen ei kuitenkaan tässä yhteydessä tarkoita "kusitolpaksi" ryhtymistä,
vaan tyytymistä osaansa, ison kirjan mukaan.

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #22 on: 25. 04. 2007 21:09 »
Tuo huomio hallinnon ja etenkin väliportaanhallinnon käytännöntyötä syövästä mallista,
on kyllä enemmän kuin totta.

Jo näiden hoitosydeemien suunnitteluunkin palaa euroja, kuin käpyjä köyhän grillissä,
mitä ihmeellisimpien nimitysten ohella.

Kaikki haluavat vain suunnitella ja johtaa, kun samaan aikaan tekijöitä karsitaan, tai tekijäin
toimeentuloa kiristetään motivaatiota laskien.'

Sama malli pätee vähän joka ongelmaan tänä päivänä eri asiayhteyksiä koskien,
hyvä esimerkki lienee tämä Vanhan Vaasan raunioiden ikuisuuskysymys, eli entisöinti
rapistumisen ehkäisyineen.

Hyvä viite esimerkki pienemmässä mittakaavassa, epäkohtien korjaamiseen, eli:

Vaasan Museoyhdistyksen iloinen yllätys, jälleen tukea 10,000 euroa inventointiin,
jota on nyt jatkunut jo ties vuosikymmenet.

Suurin osa rahasta menee tutkimuksiin ja saamme jatkossa varmasti pari uutta penkkiä lisää,
sekä inventoijat joka päivä kakkukahvit.

Näin se homma "etenee", vaikka tekijöitä on kunta väärällään.


Anfield Stadium

 • Guest
Arvot
« Reply #23 on: 14. 11. 2007 20:08 »
Valaiskaa ystävällisesti minulle yhtä asiaa. RG-Line-ketjussa keskustelette 1,4 MEUR tuesta - puolesta ja vastaan, ja peläten rahojen valuvan kankkulan kaivoon.

Samaan aikaan Vaasan kaupunki törsää vuosittain 32 MEUR tehottomaan terveydenhuoltoon! Miksi tämä ei herätä intohimoja, keskustelua, paljastuksia - ja ennen kaikkea poliittista toimintaa?

YLE raportoi: "Tutkimuksesta käy ilmi, että jos esimerkiksi Vaasassa terveydenhoito olisi yhtä tehokkaasti järjestetty kuin Raisiossa, Vaasa säästäisi terveydenhoitokuluissa vuosittain noin 32 miljoonaa euroa."

http://www.yle.fi/uutiset/haku.php?action=page&id=249419&search=Vaasa

Olisi erittäin kiinnostavaa kuulla esim Osalan, Vehkaojan, Lamminmäen jne kommentteja tästä törsäämisestä!
« Last Edit: 15. 11. 2007 11:11 by vaasalainen »

Offline Reino Kolmonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1396
 • Gender: Male
 • Kansalle voimaa työväenliikkeestä
  • View Profile
  • reino kolmonen
  • Email
Arvot II
« Reply #24 on: 14. 11. 2007 22:10 »
Silloin kun veroraha menee ihmisten peruspalveluihin, kuten terveys ja sosiaalipalveluihin niin asia on ok.

Mutta kun se virtaa kuten nykyään mitä enenevässä määrin, yksityiseen voitontavoitteluun, ollaan todella pahalla tiellä!
Terveys ja sosiaalipalveluista säästöinä, palvelujen supistamisina säästyneet resurssit virtaavat rikkaille verojenkevennyksiin on se todella raakaa ja moraalitonta saalistusta.

Uusliberalismi-uusoikeistolaisuus on ajamassa tämän maan katasrofiin, josta nyt on TEHY:n yksinkamppailu terveyspalvelujen puolesta viimeinen hätähuuto.

Vuosia jatkunut säästö ja leikkauspolitiikka on nyt umpikujassa. SAK ja demrijohtoinen ay-liike seisoo edelleen tumput suorana ja seuraa sivusta TEHY:n taistelua suomalaisen hyvinvointivaltion peruspalvelujen puolesta.

Yksityinen sosiaali ja terveysbisnes Kondis-hanke olisi edelleen, jatkoa tälle nykymenolle, joka syö pohjaa pois suomalaiselta hyvinvointi mallilta Vaasan tasolla.

SITRA kehottaa, että terveydenhuollossa pitäisi miettiä entistä tarkemmin, mihin rahaa käytetään. Raisiossa on nyt kolmen vuoden ajan leikitty tilaaja-tuottajamallia.
Kunnanvaltuusto on tilaaja ja sosiaali- ja terveyslautakunta niiden tuottaja. Kunnanvaltuutetuilla on käytössään tarkat laskelmat mm. siitä, mitä palvelun tuottaminen maksaa. Tässä mallissa raha on pääasia ei ne, jotka palveluja käyttää eli ihmiset.

Samaten palvelujen todelliset tuottajat eli työntekijät, heidän työnsisältönsä ja palkkaus eivät kuulu tähän ideologiaan. Päin vastoin työntekijöitä vähennetään ja heille edelleen lisätään työtä, että tulisi lisää säästöjä ja voittoja.

Mistä mahtaakaan kansa löytää itsensä, kun lopullisesti on yhteisöllisyys poistettu tästä yhteiskunnasta? Ajaudumme yhteiskuntaan, jossa on vain itsekkäitä yksilöitä, kaikki kilpailevat ja ovat sodassa keskenään.

Ilmeisesti hautausurakoitsijoilla tulee olemaan taloudellisesti tuottoisaa aikaa.


« Last Edit: 15. 11. 2007 11:11 by vaasalainen »

Anfield Stadium

 • Guest
Re: Kondis-hanke
« Reply #25 on: 14. 11. 2007 22:10 »
Öhh.... mitä tehokkaammin palveluja tuotetaan, sitä enemmän rahaa ja resursseja jää muuhun terveydenhuoltoon ja muille potilasryhmille. Vai??

Ja tilaaja-tuottajamalli ei ole erityisen onnistunut, se on totta. Ja siksi esim Ruotsin hallitus on valmis kokeilemaan myös tilaaja-roolin ulkoistamista. Eli poliitikot vastaisivat vain raameista ja rahoituksesta. Tässä mahdollistuisi todellinen tehokkuus ja asiakaslähtöisyys. Eli enemmän terveyttä ihmisille, niin yksinkertaista se on.

Tapio Osalalle kiitos vastauksesta edelliseen (RG-ketjussa).

http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=1565.msg29376#msg29376

Mutta eikö Sirviö ole jäävi, puolustaessaan omia tekojaan? Enkä muutenkaan heittäisi Sitran tutkimusta ihan romukoppaankaan, kyllä Vaasan terveyden- ja vanhushuollossa riittää parannettavaa:

Vanhat myytit murtuvat:

"Selvitys murtaa myyttejä sosiaali- ja terveysalan kunnallisten toimintojen keskinäisissä riippuvuussuhteissa: Tukea esimerkiksi sille, että panostukset avopalveluihin automaattisesti keventäisivät laitospalveluiden tarvetta/kustannuksia [ns Palonevan malli, minun huom] tai että panostukset vanhusten hoitoon ja hoivaan vähentäisivät erikoissairaanhoidon vanhuskustannuksia, ei selvitys anna. Tällaiset riippuvuussuhteet näyttäisivät olevan huomattavasti oletettua heikommat. Myyttien murtuminen tarkoittaa myös sitä, että pelkästään resursseja nykyrakenteisiin lisäten eivät kaikkein kipeimmin palveluja tarvitsevat tule välttämättä autetuksi."

http://www.sitra.fi/fi/Ajankohtaista/Paauutinen/20070516_tiedote_TEHO_maisema.htm?highlight=vaasa

   

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Kondis-hanke
« Reply #26 on: 14. 11. 2007 23:11 »

Vanhat myytit murtuvat:

"Selvitys murtaa myyttejä sosiaali- ja terveysalan kunnallisten toimintojen keskinäisissä riippuvuussuhteissa: Tukea esimerkiksi sille, että panostukset avopalveluihin automaattisesti keventäisivät laitospalveluiden tarvetta/kustannuksia tai että panostukset vanhusten hoitoon ja hoivaan vähentäisivät erikoissairaanhoidon vanhuskustannuksia, ei selvitys anna. Tällaiset riippuvuussuhteet näyttäisivät olevan huomattavasti oletettua heikommat. Myyttien murtuminen tarkoittaa myös sitä, että pelkästään resursseja nykyrakenteisiin lisäten eivät kaikkein kipeimmin palveluja tarvitsevat tule välttämättä autetuksi."
   

Löysitkö tuosta joitan faktaa? Minä löysin vain liirum-laarumia. Minkä myytin se pystyi murtamaan?

Suomessa taitaa olla länsimaailman pienimmät sairaanhoitomenot (BKT/capita). USAssa korkeimmat.

Vaasassa törsätään vastuuttomasti erikoisairaanhoidon reusrsseja ja miljoonia veroeurojamme makuuttamalla tahallaan erikoisaairaanhoitoa tarvitsemattomia keskussairaalassa. Olen tästä jäkättänyt jo kauna ja nyt viimein on kai korjausta tulossa, ehkä...

Aina on toki parantamisen varaa mutta sosiaali- jaterveysmenojen suhteellista kasvua kokonaismenoista ei Suomessa eikä Vaasassa voi mikään estää.

Surkuhupaisa parannuskokeilut oli MedInfo vai mikä se oli joka ulkoistettiin. Siis terveydenhuollon ajanvaraus ulkopuoliselle businekselle! Palvelu heikkeni ja pirun kalliiksi tuli (miljoonia valui hukkaan).

Ei tuolla terveyssektorilla mitään suuria poppakonsteja ole SÄÄSTÄMISEKSI. Se on tärkein sektorimme ja saa maksaakin. Kun on pipi niin sillion tuntuu hyvältä kun pääsee hoitoon, ja samaan sairaalaan köyhät ja rikkaat. (Työelämässä on kylläkin työterveys joka päihittää aina perusterveydenhuollon ja rahakkaat pääsevät ns. yksityiselle puolelle jonottamatta. Ns. yksityinenhän on silti erittäin voimakkaasti verovaroin tuettua).

Offline Johansson

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 391
  • View Profile
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #27 on: 15. 11. 2007 11:11 »
>Sitran tutkimuksessa vertailtiin sosiaali- ja terveyspalvelujen kustannuksia Raisiossa, Turun seudulla, Vaasassa ja Jämsässä.

Tutkimuksesta käy ilmi, että jos esimerkiksi Vaasassa terveydenhoito olisi yhtä tehokkaasti järjestetty kuin Raisiossa, Vaasa säästäisi terveydenhoitokuluissa vuosittain noin 32 miljoonaa euroa.>

Tarkoititko Tapio O., että tämä on liirumlaarumia että Sitra flaskaa arvovanltansa  liirumlaarumiin, mikä on todistettava.

Paljonko on 36 milj. eueroa?

Dr.Sun

 • Guest
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #28 on: 15. 11. 2007 11:11 »

Aina on toki parantamisen varaa mutta sosiaali- jaterveysmenojen suhteellista kasvua kokonaismenoista ei Suomessa eikä Vaasassa voi mikään estää.Mielestäni nimenomaan tässä on syy tehostaa toimintaa.
 


Vaasassa törsätään vastuuttomasti erikoisairaanhoidon reusrsseja ja miljoonia veroeurojamme makuuttamalla tahallaan erikoisaairaanhoitoa tarvitsemattomia keskussairaalassa. Olen tästä jäkättänyt jo kauna ja nyt viimein on kai korjausta tulossa, ehkä...


Vaasa tarvitsee ehdottomasti lisää hoitopaikkoja kuntoutuville potilaille. Kai nykyiset hankkeet, esim Kondis, tuovat helpotusta tähän tilanteeseen?

Offline Niin Makaa

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 284
 • kuin petaakin
  • View Profile
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #29 on: 15. 11. 2007 16:04 »
Arvostan suuresti valtuutettuja Osala, Lamminmäki,Hokkanen ja Vehkaoja.  Mutta nyt meni tikku silmään.  Eikö tässä ole todellakaan mitään mihin tarttua.  Onko Sitran tutkimustulos sitä ittiänsä.

Jos tuo 32 miljoonaa on totta, niin täytyyhän siihen heti tarttua.  Muuten jää sellainen kuva että täällä käydään vain näyttäytymssä.

Tuo tutkimus löytyy varmaan googlella.  Sen jälkeen se on pilkottava pieniin osiin ja tutkittava jokainen väite siltä varalta ett sielä löytyi jyvä jos toinenkin.
Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.

Offline Jaakko1

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 62
  • View Profile
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #30 on: 15. 11. 2007 17:05 »
Ei voi olla totta. eiköhän tässä oo monella vähä suhteellisuuden taju hukassa.
                  32 miljoonaa euroa ja asukkaita on päälle 58.000 .
                  No, ei paljo mitään, vaivaaset 550e henkeä kohden.

Kyllä varmasti koko tutkimus on väärin ja vain liirumlaarumia.
Tässä vain vähän faktaa  (linkki koko sitran tutkimukseen) ja alkakaahan pojat sitä nyt repimään.
http://www.sitra.fi/julkaisut/muut/Maisemaloppuraportti.pdf?download=Lataa+pdf
kts.: myös sivu 62-70

http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2007-05-17,104:2:459599,1:0:0:0:0:0:
Lainaus::
Kohdentaminen avain säästöihin
Raision mallin päätavoitteena on ohjata voimavaroja niihin paikkoihin, joissa on eniten kysyntää. Lisäksi poliitikkojen kyky kantaa vastuuta, johtamisen laatu ja päätöksenteon toimivuus ovat olleet avainasioita terveydenhuollon kehittämisessä Raisiossa.

Lainaus: Tapio Osala
Ei tuolla terveyssektorilla mitään suuria poppakonsteja ole SÄÄSTÄMISEKSI. Se on tärkein sektorimme ja saa maksaakin.

Ja onko todella niin?

Offline sähköjänis

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
  • View Profile
Re: Kondis-hanke
« Reply #31 on: 16. 11. 2007 08:08 »
Ei tuolla terveyssektorilla mitään suuria poppakonsteja ole SÄÄSTÄMISEKSI. Se on tärkein sektorimme ja saa maksaakin.

Aina on Tapio rahoja vartioimassa, oli valtuustossa mikä tahansa asia esillä, mutta tässä laitat piikin auki? Kauhea kommentti valtuuston jäseneltä.

Eikä poppakonsteja tarvita. Tehokkuuden paraneminen hoitaa asian. Asiasta on tutkimuksiakin, joissa osoitetaan, että samalla tehokkuuden kasvulla tulevaisuudessakin, mikä on tapahtunut menneen vuosikymmenen aikana, terveydenhuolto selviää tulevista haasteista.

Iso ongelma tulee ns. medikalisaation kautta; yhä useampi vaiva koetaan lääketieteellisesti parannettavaksi ja lääkitystä vailla olevaksi asiaksi. Yksi tällainen on esimerkiksi kolesterolin ohjearvo, jonka ylimenevä luokitellaan korkeaksi kolesteriliarvoksi. Mutta raja on suhteellinen ja lääketieteen määrittelemä, mikään absoluuttinen totuus se ei ole, mutta sen varjolla yhä useampi "kärsii" korkeasta kolesterolitasosta.


Offline MikaR

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 41
  • View Profile
  • Email
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #32 on: 16. 11. 2007 09:09 »
Minäkin yllätyin lukiessani Osalan vastausta.

Miksi leväperäisyys ja huono kontrolli saisi rehottaa näin tärkeän ja pääomaintensiivisen asian tiimoilta?

Miksi kirstunvartija Osalan halu vaikuttaa uupuu juuri terveydenhuollon rahoitukseen?

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #33 on: 16. 11. 2007 10:10 »
On hyvä, että asioita pyritään panemaan tärkeysjärjestykseen.  Mikään muu
asia ei kosketa meitä kaikkia yhtä tasa-arvoisesti kuin terveydenhuolto.
Jokainen tarvitsee sitä joskus.  Viinaa, laivatukiaisia tai sitä älytöntä
Rajalammentien levennystä ym. eivät tarvitse kaikki vaikka mukaviahan ne ovat.

Samoilla linjoilla Osalan kanssa tässä asiassa.  Lainaan Osalaa
"Se on tärkein sektorimme ja saa maksaakin."

Piikki auki, kun kansalaisten terveydestä on kysymys.  Muuten se tuhlataan.
« Last Edit: 16. 11. 2007 10:10 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline MikaR

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 41
  • View Profile
  • Email
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #34 on: 16. 11. 2007 10:10 »
Joo. Paitsi että jos maksamme turhasta, niin harvemmat ihmiset saavat tarvitsemaansa hoitoa. Yllämainituista syistä.

Offline sähköjänis

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
  • View Profile
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #35 on: 16. 11. 2007 10:10 »
Piikki auki, kun kansalaisten terveydestä on kysymys.  Muuten se tuhlataan.

Piikki kun pannaan auki, ei sitä hoitoa jokaiselle riitä. Ja jos piikki on auki, yksityinen sektori kuorii kermat päältä

Tässä pitäisi oikeastaan keskustella myös itse aiheutetuista vaivoista ja yhteiskunnan ja järjestelmän suhtautumisesta niihin. Tiedän, että tämä on vaarallinen kommentti, mutta asia on kuitenkin resursseihin ja priorisointeihin vaikuttava tekijä. Ja tämä EI ollut kannanotto puolesta tai vastaan.
« Last Edit: 16. 11. 2007 10:10 by sähköjänis »

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #36 on: 16. 11. 2007 22:10 »
Minäkin yllätyin lukiessani Osalan vastausta.

Miksi leväperäisyys ja huono kontrolli saisi rehottaa näin tärkeän ja pääomaintensiivisen asian tiimoilta?

Miksi kirstunvartija Osalan halu vaikuttaa uupuu juuri terveydenhuollon rahoitukseen?
Ei perusterveydenhuolto kovin pääomaintensiivistä ole vaikkapa verrattuna satamatoimintaan tai elinkeinojen tukemiseen (esim. Futurat, RG Line ja Airportpark).

Terveydenhuollon menot koostuvat varmaan 90%:sti hoitohenkilökunnasta+lääkkeistä. Hoitavia käsiä ja potilaspaikkoja on Vaasassa liian vähän. Joka vuosi esittävät asiantuntijaelimemme palkattavaksi lisää hoitajia mutta kaupunginhallituksen punakynä vetää uudet virat yli (ja tältä osin tiukka kuri valtuustossa pitää, no jokus muutama virka saadaan pahimpien mölyjen tukahduttamiseksi). Rahaa kun tarvitaan Vaasassa tärkempään kuin sairaidemme hoitoon.

Muistaakseni valtuutettu Lohva teki tuon Sitran "tutkimuksen" peruteella valtuustoaloitteen joka ammuttiin pätevästi alas. Edes Lohva ei muistaakseni puolustanut aloitettaan. Johtava lääkäri Markku Sirviö oli valtuustossa paikalla selvittämässä Raision ja Vaasan vertailukelvottomuutta. (En kylläkään löytänyt tuota aloitetta, ehkä asia käsiteltiiin jossain seminaarissa?)

Pois se minusta, että vastustaisin terveydenhuollonkin kehittämistä. Suuri muutosprosessi on meneillään sosiaali- ja terveystoimen yhdistämisessä. Se on jo vienyt vuosia mutta rahallisia säästöjä ei ole näkynyt. Yksi suuri tehostaminen on MedInfoon siirtyminen > palvelu heikkeni ja miljoonia valui hukkaan. Suuri säästö piti tulla kun kaksi vuodeosastoa lakkautettiin> ei tullut säästöjä vaan lisämenoja (klinikkavalmiit sakkomaksuilla VKS:ssa) > nyt perustetaan uudelleen...

Terveystoimi on luonteeltaan sellaista, että tarvitaan tietty määrä henkilökuntaa tietyn suuruiselle väestölle. Mitoituksessa on tärkeää väestön ikärakenne, joka Vaasassa on vanhuusväestön osalta korkea.  Vaasan terveydenhoitomenoja on kasvattanut myös se, että vaasalaisia on hoidettu esim. sydänkirurgian osalta maassa parhaiten.

Väestö vanhenee muuallakin. Muut tulevat perässä.

Minä laittaisin ensiksi tarvittavat resurssit terveydenhoitoon (ml. vanhustenhoito), katsoisin mitä se maksaa, sitten tulevat vasta muut sektorit pussin suulle. Päivähoito, peruskoulu, lukiot... ja vasta siitten aivan viimeksi elinkeinojen suora rahallinen tuki (tai se kyllä jäisi minun listallani helposti kokoaan ilman)

Raision ja Vaasan suurimmat erot taitavat olla ikärakenteessa. Raisio on kasvanut Turun kyljessä ja vetänyt nuorta ja tervettä väkeä kuntaan.

Oikea henkilö tähän olisi vastaamaan Markku Sirviö. Nyt vain muistinvaraisesti yritän hapuilla. Kuitenkin vakuutuin hänen silloisesta esityksestään.

Jokaisesta tutkimuslaitoksesta tulee välillä nollatutkimuksia tai perusdatasta vedetään vääriä johtopäätöksiä. "Varo hirviä elo-syyskuussa sunnuntai-iltaisin"
« Last Edit: 16. 11. 2007 22:10 by Tapio Osala »

henkka

 • Guest
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #37 on: 17. 11. 2007 15:03 »
Kuvani  terveyden huollon kyvyttömyydestä ja tehottomuudesta vahvistuu minulle e.m tekstin jälkeen entisestään, nyt yritetään pitää yllä  tehotonta järjestelmää.

Kun rintaan pistää, saat äkkiä särkylääkeresepti käteen ja ulos. Seuraavalla viikolla tulee uusi potilas sydänkohtauksen takia. Hups.. priorisoitu? 

http://akseli.tekes.fi/opencms/opencms/OhjelmaPortaali/ohjelmat/FinnWell/fi/system/uutinen.html?id=1500&nav=Uutisia&arkisto=true
Terveydenhuollon palvelutuotannon muutos on välttämätön


Offline juuso

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 30
  • View Profile
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #38 on: 17. 11. 2007 15:03 »
Kuvani  terveyden huollon kyvyttömyydestä ja tehottomuudesta vahvistuu minulle e.m tekstin jälkeen entisestään, nyt yritetään pitää yllä  tehotonta järjestelmää.

Kun rintaan pistää, saat äkkiä särkylääkeresepti käteen ja ulos. Seuraavalla viikolla tulee uusi potilas sydänkohtauksen takia. Hups.. priorisoitu? 

http://akseli.tekes.fi/opencms/opencms/OhjelmaPortaali/ohjelmat/FinnWell/fi/system/uutinen.html?id=1500&nav=Uutisia&arkisto=true
Terveydenhuollon palvelutuotannon muutos on välttämätön


Onko olemassa viisastenkivi jolloin terveydenhuolto toimii vähemmällä hoitaja- ja lääkärimäärällä paremmin eli siis halvemmin?

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Sairaanhoidon arvot
« Reply #39 on: 17. 11. 2007 19:07 »

Onko olemassa viisastenkivi jolloin terveydenhuolto toimii vähemmällä hoitaja- ja lääkärimäärällä paremmin eli siis halvemmin?

Teoriassa on.

  Eli rationalisointi.

       Siis että joku muukin noukkii lattialle pudonneet työkalut, kun vasta lomiltaan palannut
       tai takahuoneessa potilasmääriään laskeva lääkäri.

       Tähän ongelmaanhan ei vielä tähän saakka rahan määrä ole mitenkään vaikuttanut.

       Eli siis suomeksi tehtävienjako uudelleenjärjestelyin.

       Ammattitaidon puitteissa. Tietty.