Author Topic: Ikea Vaasaan?  (Read 118633 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

CopyPaste

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #40 on: 21. 02. 2008 06:06 »
Lainaus blogin jutusta:

”Ja mitä tulee yleensä huonekalualan myymiin tuotteisiin, niin aivan kaikista myymälöistä löytyy samaa lastulevytavaraa. Ei esimerkiksi komeroiden tai keittiökalusteiden runkoja muusta materiaalista kannata valmistaakaan. Sama pätee moniin muihinkin tuotteisiin. Kirjoituspöydät, lipastot, hyllystöt, tehdään valtaosin lastulevystä. Tälläisiä tuotteita myyvät kaikki alan liikkeet, ei pelkästään Ikea. ”

Blogin juttu:

http://www.vaasalaisia.info/index.php?/archives/647-Tuleeko-IKEA-Vaasaan.html
« Last Edit: 21. 02. 2008 06:06 by CopyPaste »

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #41 on: 21. 02. 2008 07:07 »


On todella upeaa että saamma Vaasaan Ikean kaltaisen yrityksen ja kuten on kirjoitettu tulee Ikean yhteyteen muitakin yrittäjiä.

Se että tykkääkö tyttärestä vai äireestä tai molemmista ei kannata kiistellä,makuja riittää joka lähtöön.

Jos pentti saa tyydytyksen "pappilan täyspuukalusteista"niin swoh wat ei kaikilla ole kuitenkaan euroja ostaa 3000e kalusteita kun ikeasta saa 300e varsinkin nuoret jotka aloittelevat kotejaan rakentamaan.


Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #42 on: 21. 02. 2008 07:07 »
On aivan itsestään selvää, että Ikean tulo Vaasan lisää muidenkin huonekaluyrittäjien mahdollisuuksia lisätä myyntiään, mutta vain satsaamalla laatuun. Jokainen ostakoon makunsa mukaisesti kalusteensa, mutta selkeää on ettei köyhän kannata ostaa huonoa laatua. Kertakäyttö kulutuksella ei kasva kuin kaatopaikat.

Pidän erittäin valitettavana nykyistä suuntausta, joka suosii lyhyenajan käyttöä ja kulutustavaramaista kalusteratkaisuja.

Analyyssi

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #43 on: 21. 02. 2008 08:08 »
Tilastollisesti huonekalualalla laadukkaampien kalusteiden myynti on noussut. Mm huonekalualalla on keskiostoksien määrät nousseet. (Kuluttajat ovat laatutietoisempia.) Tilastoista lisää: Keskihintaisia ja kalliita laatuhuonekaluja myydään nykyään enemmän, kuin aikaisemmin. (Tein kurssilla esitelmän aiheesta.)

Kyseessä ei ole pelkästään nousuajan ilmiö. Sisustuksen kiinnostavuus on noussut huimasti. Teeveestäkin tulee joka kanavalta remppaa, stailaa, maalaa, yms. ohjelmia.

PS. Itselläni on muuten lähinnä kokopuisia kalusteita.

10. polven vasabo

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #44 on: 21. 02. 2008 08:08 »
Pidän erittäin valitettavana nykyistä suuntausta, joka suosii lyhyenajan käyttöä ja kulutustavaramaista kalusteratkaisuja.
Vaikka Ikea myykin osittain ihan ok kamaa, niin tässä olen kyllä täysin samoilla linjoilla. "Trenditietoiset" ihmiset vaihtavat nykyään huonekaluja useammin kuin sukkiaan. Jos designia haluaa, niin kyllä esim Artek tulee varmasti pitkässä juoksussa halvemmaksi.

hakkeri

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #45 on: 21. 02. 2008 09:09 »
Nettion tietoa täynnä jos sitä vain halutaan käyttää.

Tilastoja huonekalujen käytöstä, ostamisesta ja valmistamisesta:

Tilastokeskus:
http://www.stat.fi/meta/luokitukset/coicop/1999/0511.html

Kilpailuvirasto
http://www.kilpailuvirasto.fi/cgi-bin/suomi.cgi?sivu=ratk/r-2004-81-0878

Forma Messut ajankohtaista
http://www.formamessut.fi/formary_shkl/ajankohtaista.html

Trendeistä ja kulutuksesta
http://neule.com/html/ajankoht.htm

Huonekalujen vienti romahti
http://www.talentum.com/doc.ot?d_id=231126

Huonekalujen kierrätys
http://www.tekes.fi/ajankohtaista/uutisia/uutis_tiedot.asp?id=590&paluu=


Kalle Lanamäki

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #46 on: 21. 02. 2008 10:10 »
Ikean lastulevy taitaa olla parempaa kuin suomalainen, vai miten se suosio selittyy? Kyllä suomalaiset vastaavat kalusteet ovat vieläkin surkeampia ja kasaus yhtä takkuista. Meillä on suvussa koristeveistäjäksi Jurvassa koulutettu, joka ei saa tehdä sitä työtä, sillä ne tyylihuonekalut tulevat nyt Italiasta murto-osahintaan ja koristeet osin koneella prässättyjä. Todellinen tyylihuonekalu ei todellakaan ole "lähes saman hintainen" Ikean tavaran kanssa. Hinta on monikymmenkertainen, mutta silti kannattaa harkita, jos tietää mitä tahtoo.

Silti toivotan Ikean tervetulleeksi murtamaan meidän lastulevykartellin. Eniten häviävät ne liikennöitsijät, jotka nyt kelkkovat mummoja Vantaalle.

Janne

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #47 on: 21. 02. 2008 10:10 »
*
« Last Edit: 30. 09. 2008 20:08 by Janne »

Analyyssi

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #48 on: 21. 02. 2008 10:10 »
Hyvä Kalle!! Realistista, oikeata tietoa.

Pentti, Mieti sanojasi uudemman kerran. Et todellakaan tiedä mitä puhut. Esim pohjalaisella puusepänteollisuudella ei ole juuri mitään tekemistä huonekalujen vähittäinkaupan (kilpailutilanteen) kanssa. Eikä ainakaan Ikean kanssa.

Hyvä Janne!! Täsmätietoa on sinullakin.

Offline Herkkumutteri

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 34
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #49 on: 21. 02. 2008 11:11 »
Kartaani

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #50 on: 21. 02. 2008 11:11 »
Hyvä Ikea...hinta/laatusuhde kohdalla.Mutta sitten nämä "kotimaiset/jurvalaiset  myyvät esim.sohvan (odotat sitä kuukauden kun se tulee yllätys,yllätys VIROSTA).En osta yhtään huonekalua enää jos ei ole varastossa, täällä kun lupailevat että tulossa on.On varmaan ollut p..ska säkä.Vörkkärilläkin on ollut poistomyynti jo useamman vuoden, milloin on tehdas palanut y m, syitä myöhästymiselle.Mutta lycka till vaan Ikea, saadaan huonekalukaupunki "ruotuun".

Offline Tesu

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 136
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #51 on: 21. 02. 2008 11:11 »
Kilpailu on mielestäni tervettä, siitä hyötyy selkeästi kuluttajat elikkä matti meikäläiset. Muistan aikoinaan kun Lidli rantautui Vaasaan, niin saman tyyppistä keskustelua käytiin muitten kauppojen kuihtumiseen vedoten. Mielestäni Vaasassa on päinvastoin kaupat lisääntyneet Lidlin tulon jälkeen. Se mikä oli hyvää niin muut kauppakonsernit laskivat hintoja.
Se miksi kaupat ovat lisääntyneet ei varmaankaan ole Lidlin syytä tai ansiota, vaan se että alueemme on ostovoimainen.
Samaa keskustelua käytiin myös aikoinaan pizzerioitten osalta kun niitä alkoi syntyä kuin sieniä sateella. Ainakaan minun mielestäni nekään ei ole oleellisesti vähentynyt.
Jos asiaa verrataan Jurvan laatu mööbeleihin, niin nähdäkseni ostajakunta on erityyppinen kuin Ikeassa. Toisinsanoen minä en näe niissä ongelmaa. Päinvastoin se on positiivista jos on valinnanvaraa. Leikkisästi ajateltuna autojen kantilta katsottuna asiaa, niin eipä se Euroopassa aikoinaan vähentänyt Mersujen myyntiä vaikka itänaapurissa tehtiin halpoja Ladoja kolmessa vuorossa. Myönnän että esimerkki on hieman teatraalinen ja suoraan sanottuna huono. Yritän vain tuolla esimerkillä saada sen näkökulman esiin että kaikelle tavaralle on oma ostajakuntajansa.
Itselläni on kotona huonekaluina niin halpaa kuin laadukkaampaakin ja kyllä ne omissa silmissä on sopusoinnussa keskenään.

Offline Raimo Rutin

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 8
 • Raipe
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #52 on: 21. 02. 2008 11:11 »
Juu, Pentti on kyllä siinä oikeassa että isänmaallisuuden pitäisi näkyä myös kulutustottumuksissa. Mutta globalisaatio toimii eri tavalla, sekä hyvässä että huonossa.

Kai se on hyvä että nyt pakistanilaiset tai taiwanilaiset tai herra ties mitkä saavat enemmän töitä ja paremmat mahdollisuudet kehitykseen Ikean kaltaisten firmojen kautta.

Ja mikään ei tosiaan korvaa laatua. Ympäristönkin kannalta olisi parempi suosia valmistusta joka tähtää pysyvyyteen eikä vaihtuvuuteen.

Mutta palataan Vaasan näkökulmaan. Montako työpaikkaa tulee Ikean mukana? Aika monta, veikkaan.

Ikeasta työpaikkaa hakeville pieni vinkki: :)


Ladies, here's a hint.  If you're up against a girl with big boobs, bring her to the net and make her hit backhand volleys.  That's the hardest shot for the well-endowed. 
~Billie Jean King

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #53 on: 21. 02. 2008 12:12 »

Mutta palataan Vaasan näkökulmaan. Montako työpaikkaa tulee Ikean mukana? Aika monta, veikkaan.Onko Ikealla muuten mitään omia hittejä, näiden lisääntyvien Minimipalkka Työpaikkojen lisäksi.

Gigantillahan se lienee omalle väelleen : On se niin tyhmää maksaa liikaa, sekä tämä uusin hitti:
Ilmianna Työkaverisi Puhelin, kyseiseen kulutuskulttuuriin liittyen.

Lidlillä se tosin on hieman salaisempaa, mutta asteen radikaalimpaa, eli vaikkapa nämä
kassatyttöjen punaiset otsanauha rituaalit, huusilhävikki sessioineen, eli mahd. menkat kartoittaen
sekä tämän "suuren" kustannuserän minimoiden.

Ruotsalainenhan on tosin naamioinnin maailmanmestari.

Eli ainahan voi järjestää oman Lapsiasiamiehen..

Dr.Sun

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #54 on: 21. 02. 2008 14:02 »
Ikealla voi olla monta puutetta ja ongelmaa, mutta se yhdistetään harvoin työsuhdeongelmiin.

Päinvastoin. Ammattiliittojen ja unionien tekemien puolueettomien tutkimusten mukaan Ikea kuuluu halutuimpien työnantajien kastiin. Mm Ruotsissa työntekijöiden yhteishenki (ns Ikea-henki) on legendaarinen. Siksi rekrytointiprosessi uusiin tavarataloihin on yleensä helppo ja nopea; myös korkean palkkatason maissa.
 

Janne

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #55 on: 21. 02. 2008 16:04 »
*
« Last Edit: 30. 09. 2008 20:08 by Janne »

Offline Virva Hirvi-Nevala

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 4
  • View Profile
  • Email
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #56 on: 21. 02. 2008 17:05 »
Ikea on vienyt niin mummoja kuin vaarejakin täältäkin suunnasta bussilasteittain Vantaalle ja Espooseen kaluja ostamaan. Ikean tulo Vaasaan on kuin lottovoitto jota kannattaa tuulettaa. Se jos mikä saa aikaan sen että kulkuvirtaus kääntyy myös meillepäin.  Se tietää sitä että me saamme varmasti kävijöitä ja asiakkaita myös keskustan kauppoihimme. Se taas tietää rahaa lippaaseen monelle eri yrittäjälle.
Harmillista tietenkin on että tämän hetken varmasti isoin huonekaluja myyvä alue on Kivihaka. Miten sen alueen jatkossa käy näiden argumettien osalta jää nähtäväksi. Harmillista on myös se että oman kaupungin omat yrittäjät jotka käyttävät pohjamaan omia valmistajia saattavat jäädä (ainakin joksikin aikaa) jalkoihin. Toivotaan että kaikille riittää asiakkaita ja että Ikea tuo monesta suunnasta meille paljon ihmisiä.
Toivon tämänkin kehityksen kuljettavan liikenneministeri Vehviläisen ajatuksia siihen suuntaan miten tärkeäksi aueeksi Vaasan alue on pikku hiljaa tulossa, ja katsovan rahapussin pohjalle josko sieltä nuo tarvittavat miljoonat sähköisen radan saamiseksi olisi kuitenkin annettavissa.

10. polven vasabo

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #57 on: 21. 02. 2008 17:05 »
Eipä se kivihaasta saatavan tavaran laatu juuri Ikean kamaa ylitä. Löytyypähän nyt sitten ne 2 suosituinta vaihtoehtoa - halpa ja laatu (vepsäläinen) sitten ihan vierekkäin... sikäli mikäli se tuonne lentokentän lähelle rakennetaan :)

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #58 on: 21. 02. 2008 17:05 »
Meidän kalleusluokassamme kaupan alan taulukkopalkat pyörivät 6:ssa vaativuusryhmässä, jonka alin, eli 1 taso liikkuu siinä 8 € / H maisemissa, josta koululaisella, tai harkkarille maksetaan 75 - 85 %.

Sopimuksia on pilvin pimein, joihin esim. janne viittaa, ns. "omalla toivomuksellaan"
joka käytännössä tarkoittaa lähinnä sitä, että ansiota ei nosteta peruspalkkataulukoilla,
vaan omilla ylitöillä omasta sopimuksestaan riippuen.

Tämä on kuitenkin täysin tilauskohtaista kausiin liittyen, eikä käytännössä kukaan itse määrää suoraan palkkatasoaan nk. omiin tarpeisiinsa yksipuolisesti viitaten.

Mainittakoon lisäksi, että samassa kalleusluokassa n. 8 vuotta tasolla 6 työskentelevän peruspalkka pyösii siinä 11 € H tuntumassa, että missään huipputuloissa vuositasolla  ei todellakaan liidellä, ainakaan täällä rannikolla kulutusta juhlittaessa.

Näitä varsinaisia Työsopimuksia myös löytyy joka lähtöön, aina ns. reservistä, osa aikaiseen ja tuntipalkkaisesta kuukausisellaiseen ja lähinnä Työnantajan tarpeeseen liittyen.

Ainut hyvä puoli tässä kombinaatiossa lienee siis pelkkä palkkakustannusten kärpäsenpaskan siivu hintakehitystä hilliten ja sillä kilpailua mahdollistaen, verrokkinaan myyntivoitto, tuloskehyksineen.

Vaikka paikkakunta kalleusluokat poistuivat kuluvan vuoden alussa, jättivät ne kuitenkin Etelän ja Lännen p taulukoihin selvät tuloerot, jota kuitenkin alueelliset elinkustannus indeksit tasailevat.

Ehkä nk. reaalituloissa, jopa Vaasan eduksi.


« Last Edit: 21. 02. 2008 18:06 by Professional »

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #59 on: 21. 02. 2008 19:07 »


Tähän voisi vielä lisätä tämän "upean" Analyyssin mainitseman verkostoitusmismallin
Quote

Korjaan tämän lauseen väärinkäsityksen välttämiseksi ja etenkin nimimerkki Analyyssiin viitaten.

Eli Lauseen piti kuulua:

Tähän voisi vielä lisätä tämän Analyyssin mainitseman,  "upean"  verkostoitusmismallin...

     Tämä kyseenalainen verkostoituminenhan kehutuilla suur ketjuilla tarkoittaa lähinnä
     suhteita nk. kehitysmaiden, eli alhaisen elintason maihin, esim. Intia, jossa kyseinen Ikea
     on mellastanut aikanaan varsin vapaasti kyseenalaisine "Alihankkijoineen" ja lapsityövoimineen
     jonka nykysuunta on korjattu suhteilla Unisefin ns. Lapsiasiamies käytännön malliin
     lähinnä byrokratiaa ja politiikkaa silmälläpitäen.

     Nämä pakkotoimet skulaavat yleensä ns. maaseuduilla, joissa omat elinmahdollisuudet
     tehdään tarkoituksella kannattamattomiksi nälkäkuoleman uhkaa tukien ja sitä kautta
     näiden ketjujen lenkeiksi liittäen, sekä paikallisesti inhimillisyyden minimit kansallisine
     suosituksineen alittaen.

     Onko tämä sitten "upeaa" verkostoitumista, sopinee jokaisen miettiä erikseen
     täällä lännempänä kulutusta juhlien ja foorumeilla kuntaansa ja maailmaa parantaen.

     Käytännössä tätä alihankintaa käytetään kuitenkin edelleen, siitä paikallisille vastuun sysäten
     joka tarkoittaa taas paikallista kiertoa korruption ja lähes pakkotyöllistämisen metodein.

     Näistä onkin ollut viime vuosina paljon realistista dokumenttia, jopa Ikeat ja kumppanit
     henkeään haukkoen, että muistakaahan mikä hinta näistä "matoista" on inhimillisesti
     todella maksettu, kun seuraavan kerran tallustelette niiden päällä, tätä taivaallista halpasälää
     palvoen.

     

« Last Edit: 21. 02. 2008 19:07 by Professional »

Analyyssi

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #60 on: 21. 02. 2008 20:08 »
Ok Proffa, hyvä ku korjasit.

Minä taas tarkoitan verkostoitumisella paikallisia yrityksiä, jota tekevät jotain yhteisen päämäärän eteen. Käyttävät esim toistensa vapaata tuotantokapasiteettia, niin kaikkien ei tarvitse ostaa samoja kalliita koneita. (Jotka olisivat kaikilla vajaakäytössä.) Tietojen vaihtoa. Yhteistä varastoa, jne. Sitä on käsittääkseni verkostointi. Esim. Vaasassa järkevää verkostointia olisi kahden teatterin yhdistäminen. (Synergiaedut olisivat erittäin suuret.)

Kauko-Idässä eurooppalaiset yritykset taas tekevät esim yhteisostoja, mutta eivät oikein muunlaista yhteistyötä. Omat ostajat ja koordinaattorit kulkevat tehtaasta toiseen ja tekevät ostoksia. Ostaminen ja sen organisointi, on aivan eri asia kuin verkostoituminen. (No sellainen verkostointikohta ostamisestakin löytyy, mikäli täällä oleva keskusliike, tekee yhteistyötä esim jonkun Kauko-Idän ostokoordinaattorin kanssa, joka sitten hajauttaa ostot eri firmoihin, tms. Tämä on kuitenkin mielestäni vain lähes tavanomaista ostamista.)

Muistaakseni kyseenalaisista alihankkijoista tai lapsityövoimasta, Ikeaa ei oikein ole saatu kiinni. Viimeksi kun jotain sattui, niin lopettivat ostamisen kyseisestä lapsityövoiman tehtaasta. Heillä on käsittäkseni tiukka eettinen politiikka. Tällä alueella ei myöskään ole varaa virheisiin.

Oma käsitykseni taas on jo hieman erilainen... Eli, jos perheen noin 10 vuotiaan pojan on oltava (vanhempien sairastumisen vuoksi) töissä, jotta perhe jotenkuten (en liiottele) pärjää elossa, niin auttaako se jos ostaja vetää tilauksensa pois? Lapsityövoima kun kuitenkin (valitettavasti) on useissa tapauksissa maan tapa. Siihen puuttuminen pitäisi mielestäni olla valtioiden kahdenvälisessä politiikassa.

Ei paljon auta, jos ostaja ja myyjä lopettavat yhteistyön. Monen lapsen on kuitenkin jossain käytävä töissä. Mikä onkaan sitten se vaihtoehto, jos esim valaisintehtaasta ei löydy töitä.. prkl näin se vain on. Kadulle. Kadulla on töitä. Siinä vaihtoehdot jossain määrin ovat.

Ongelma on maailmanlaajuinen ja annetut eväät sen torjumiseen ovat tähän mennessä olleet ensiapuakin huonompia. Valitettavasti aivan kotikonsteilla ongelmaa ei korjata. Korjaantuuko se sillä, kun ongelma lakaistaan maton alle?

Miettikääs nyt. Onko se paha setä, joka kävelee paikalliseen tehtaaseen ja ostaa sieltä tavaraa. Vaiko se toinen setä, joka...

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #61 on: 21. 02. 2008 21:09 »

Muistaakseni kyseenalaisista alihankkijoista tai lapsityövoimasta, Ikeaa ei oikein ole saatu kiinni. Viimeksi kun jotain sattui, niin lopettivat ostamisen kyseisestä lapsityövoiman tehtaasta. Heillä on käsittäkseni tiukka eettinen politiikka. Tällä alueella ei myöskään ole varaa virheisiin.


Tuossa vähän objektiivisempaa dokumenttia Ikean konseptista.

http://www.voima.fi/content/view/full/1992

Juuri kyseinen Ikea on ollut sekaantunut kehitysmaa verkostoissaan välillisesti laittomiin
lapsityövoima epäkohtiin, kuin työsuojlurikkomuksiinkin, jopa työntekijäin terveys , sekä
henki vaarantaen.

Vajaa vuosi sitten näimme myös omassa mediassamme 4D dokumentin näistä rikkomuksista
joissa verkoston alihankkijain työntekijöiden terveyttä tarkasti kansainvälinen PUNAINEN RISTI
eikä suinkaan verkosto, jonka toisen pään lanseeraaja eli Ikean johto, oli haastateltaessa
rikkomuksista muka täysin tietämätön, alihankintaverkostonsa menetelmiä suu auki ihmetellen.

Eli olet siis todellakin sitä mieltä, että kuolema on parempi kankaanvalkaisu altaan happokylvyissä
ilman suojalaitteita, kuin pakkolunastetun maaseudun nälkäkuolemassa, joten hyväksykäämme
laajeneminen.?

Tästä konseptista olisi jo Hitlerkin kait ollut kateellinen ja muun maailman arvostuskin yleisesti noussut.

Ahrbeit Macht Frei & Kuluttakaamme enemmän..

« Last Edit: 21. 02. 2008 21:09 by Professional »

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #62 on: 21. 02. 2008 21:09 »
Lisää kulutusparatiiseja Vaasaan! On todellakin meno järjetöntä tässä kaupungissa. Ilmastonmuutos ei huoleta, vaan jatketaan kuluttamista.

Huonekaluja myyviä liikkeitä on jo nyt aivan tarpeeksi Vaasassa. Ei millään voi uskoa tämän ajan ihmistä, joka on saanut korkeantason kouluopetuksen, mutta ei sitten osaa ajatella omilla aivoillaan ympärillä olevaa maailmaa.

Ihmiset juoksevat kaupasta toiseen kuin päättömät kanat. Tavaraa pitää olla ympärillä, että ei mielenterveys järkkyisi.


10. polven vasabo

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #63 on: 22. 02. 2008 00:12 »
Jos IKEA:n eettisyydestä ja globaalista yhteiskuntavastuusta puhutaan, niin epäilemättä on juuri näin. Monesti on silti Suomessakin opiskelijoilla yms. vähemmän ansaitsevilla tarvehierarkiassa tuo välttämättömien kodintarvikkeiden osto ennen eettistä ajattelua. Itsekin ostin muutamia vuosia sitten kirjahyllyn ja jotain välttämättömyyksiä, kuten paistinpannuja tms. Espoon IKEAsta.

Mutta tää vallitseva yleinen kertakäyttökulttuuri kyllä ihmetyttää. Esimerkiksi joka toinen talous on hankkimassa uutta litteää teeveetä, vaikka vanha toimii vallan hyvin. Ei se näin ennen toiminut. Itellä on 20 vuotta vanha ja hyvin pelittää dvd:n ja digiboxin kanssa. Siinä vaiheessa, kun tulee LCD-tekniikka vähän yleisemmäksi, niin ehkä jo kannattaa vaihtaa ja viedä vanha mökille tai jotain (jos on sähköt).

Sama pätee huonekalujen kanssa. Itselle on opetettu että köyhän ei kannata ostaa halpaa. Mieluummin ostaa harvemmin laatua, kun parin vuoden välein hajoavaa (ja siinä vaiheessa muodista poistunutta) halpiskamaa. Kuten tässä jo muutama kommentoikin, kohtuullista luonnonvarojen haaskausta kyllä vaihtaa mööpeleitä muutaman vuoden välein, kun pärjää vallan hyvin yksilläkin, jos vähän kattoo mitä ostaa.

Mutta on se IKEA kaikesta huolimatta piristysruiske kaupungille. Siitä ei pääse mihinkään. Toivottavasti muistetaan kuitenkin panostaa samalla myös keskustan elävöittämiseen ja vetovoimaisuuteen. Erikoisliikkeet mieluummin keskustaan, kuin Kivihakaan tai IKEAn yhteyteen kiitos.

Offline T.Tyly

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 488
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #64 on: 22. 02. 2008 06:06 »
IKEAn tulo Vaasaan on pelkkää fantasiaa aina siihen hetkeen saakka kunnes firman edustajat virallisesti ilmoittavat IKEAn tulosta Vaasaan.
Minäkin olen sitä mieltä, että ravirata on kaavoitettava asunnoille!

majakka

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #65 on: 22. 02. 2008 09:09 »
IKEAn tulo Vaasaan on pelkkää fantasiaa aina siihen hetkeen saakka kunnes firman edustajat virallisesti ilmoittavat IKEAn tulosta Vaasaan.
Niinpä, mistähän Pohjalainen uutisensa onki, nyt on lumilinnojen aika tai ehkä paremminkin pilvilinnojen  näin sateisena talvena.
Saas nähdä mitä aprillipäivänä tulee.

Analyyssi

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #66 on: 22. 02. 2008 09:09 »
Kyllä varmasti toteutuu. Mutta koska... Toivottavasti viedään nyt vauhdilla ettenpäin, jotta avattais jo ens vuoden lopulla.

Offline Rinnewood

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 586
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #67 on: 23. 02. 2008 22:10 »
Tulipa töissä kollegan kanssa keskusteltua aiheesta. Hän on juuri niitä miehiä joiden eukot on kulkenu haaparannan ikeassa säännöllisin välein peräkärryinensä. Mainitsin vain että pian hakureissut taitaa lyhentyä, niin työtoveri sano siihen että "ei siinä enää ole mielenkiintoa jos kaikilla alkaa oleen samaa ikeatavaraa kotonansa"
Tarkoitti lähinnä sitä että jos ikea on riittävän kaukana niin otetaan töistä päivä vapaata ja sitä skeidaa mennään hakemaan, mutta mikäli myymälä löytyy "liian" läheltä niin täytyy keksiä muita keinoja erottua muista heimoveljistä tuon sisustuksen saralla..

Tulipa vaan mieleen että toivottavasti moni muukin ajattelee silleen niin jurvan puusepillä on edessä lihavat vuodet..? Mistäs muualta enää kovin persoonallista ja yksilöllistä voi hankkia kuin jurvalaasilta?! ;)

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #68 on: 24. 02. 2008 07:07 »Tässä hiukan osviittaa Ikeasta


                       http://www.ikea.com/fi/fi/

Analyyssi

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #69 on: 24. 02. 2008 13:01 »
Ihmettelin minä kun luin Pohjalaisesta päivystävien professorien mielipiteitä. Ei tieteen pitäisi halpaa, mutta nyt meni.

Jos tämän unelman perässä tullaan niin, että Ikea nyt ratkaisee kaikki, tätä ennen asuntomessut
niin elämähän täällä Vaasassa on silkkaa silkkiä vaan. Ei se näin toteudu.

Toivotan tervetulleeksi Ikean tänne, mutta harpin reunat kulkee Tampere - Vaasa tien puolessa välissä. Ei tänne pahemmin bussilasteja enää tule. Ikean matkat alkaa olla historiaa, nyt jo.
Pohjalaiset huonekaluyrittäjät, ei niiltä kesken sormi suuhun,  antavat rajun vastuksen Ikealle,
ei päästä markkinajohtajaksi noin vain. Se on vaarallista että markkinamäärääjänä on yksi firma
se vääristää kilpailun. Tervettä kilpailua minä odotan. Itse olen mieluummin realisti kuin unelmoitsija.

Katsotaan nyt jahka se ensin tulee lakian lairalle  mutta kova tulee olemaan kilpailu.

Pentti Suksi

Pentti Pentti...

Tulet yllättymään Vaasan tulevasta kehityksestä. Veikkaan että se lumipalloefekti mikä tästä Ikeasta lähtee nyt pyörimään, on juuri sitä silkkiä vaan. Tulet siis yllättymään, joten kannattaa Sinunkin miettiä sanomisiasi tarkemmin. Menetät ääniä ja ennenkaikkea uskottavuutta. (Kunnallisvaaleissahan tulet melko varmasti menemään läpi, mutta mieti tuota uskottavuutta.)

Veikkaan, että nyt aukeaa kuntaliitossolmut ja sähkörata ongelmat samalla kertaa. Vaasalla ja Vaasan alueella menee nyt todella kovaa.

Kannattaako väittää mahdottomia. Kerro seuraavaksi minulle muutama Pohjalainen huonekalutehdas Hiipakan ja Pohjanmaan Kalusteen lisäksi, joilla on jotain sanomista, kun kilpaillaan ulkolaisia toimijoita vastaan?? Pohjanmaan Kaluste on jo melkoinen tekijä, mutta muut ovat pieniä tai tosipieniä valmistajia, mukaan lukien myös keskisuuri Hiipakka. (Vaikka Jurvasta onkin.) :)

Ja joutuihan Pohjanmaan Kaluste oman myymälänsä Vaasassa kannattamattomana lopettamaan. Että se siitä osaamisesta, kilpailukyvystä.

AD

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #70 on: 24. 02. 2008 18:06 »
Yllätys on suuri Pentti kirjoitti melko hyvää asiaa, ei vielä mielestäni löytänyt kaupankäynnin syvintä ydintä mutta liippasi kuitenkin kohtuuläheltä.

fableable

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #71 on: 25. 02. 2008 12:12 »
Realisti on hyvä olla, mutta mieti nyt Pentti edelleen ja heitä se harppi nurkkaan. Ei IKEA ole  perinteinen huonekaluliike, niin kuin kaikki tällä nyt olevat liikkeet ovat. Ikea on kansanvälinen prändi ja sisustustavaratalo, jonne monet lähtevät viettämään aikaa monta kertaa vuodessa ideoita ja heräteostoja tekemään. Se on myös valikoimaltaan paras nuorten kotitalouksien ostopaikka. Lisäksi Ikea vetää aina ympärilleen myös muuta toimintaa, kuten hotellibisnestä, rakennustarvikemyyntiä, ravintolatoimintaa jne, mitä harvemmin joku kotimainen  huonekaluhalli pystyy tekemään. On se hienoa että kotimaisetkin yrittäjät Ikean vanavedessä saavat muutamat huonekkalun enemmän myytyä. Ne eivät kuitenkaan heilauta Ikeaa mihinkään suuntaan. Ikea on oma lukunsa. Se tuo paljon uusia työpaikkoja. Mainitsemasi esimerkit Minimaneista ja Halpahalleista sopivat huonosti Ikean vetokyvyn mittareiksi. Siksi minä en ihmettele yhtään Vaasassa päivystävien professorien mielipiteitä. Heillä on laskutikut kohdallaan.
 
Kun joudun tekemään 300 kappaleen metallirunkoisen designtuolin hankinnan, olen valinnan edessä. Ostanko  paikallisesta firman tuolin a hinta 85 -140 euroa valmistusmaasta riippuen, vai sitten erään  kansainvälisen pränditavaratalon (Skandinavian design) vastaavan tuolin a hinta  15 euroa.  Kummakohan valitsen? Tässä ei tarvitse harppia eikä edes laskutikkua.  Voihan sitä ihan huvikseen laskeakkin.

fableable

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #72 on: 26. 02. 2008 11:11 »
Ymmärrätköhän sinä lukemaasi mitä kirjoitan. Käytähän hieman älyäsi. Sinä aivan vapaasti minun puolesta istua aamusta iltaan Ikeassa, jos Sinua huvittaa. Minulla ei ole Ikeasta mitään ostamista ja piste. Minä olen huonekaluni ostanut ja olen niihin tyytyväinen. Vai enkö saa olla?

Ensinnäkään ei ole mitään varmuutta vielä Ikean tulosta, asioita vasta luonnostellaan.
Koeta pitää pikkuisen järkiä ja katsele sitä asiakasseutua. Kun Helsingissä on iso Ikea ei ne
tänne lähde maleksimaan, tottakai ne menee omaan ikeaansa.

Nyt minä oikein huutamalla huudan että MINÄ EN VASTUSTA IKEAN TULOA VAASAAN mutta EN hypi  pitkin seiniä kuin sinä. Realisti pitää.  Vaasan kaupunkia pitää edelleen kehittää, eikä sanoa, että Vaasa nyt valmis kun  Ikea tuli tänne. Täällä on nyt vaakalaudalla isoja asioita, ne pitää hoitaa todella viisaudella. Meillä on vaarassa nyt 300 työpaikkaa jonka kerrannaisvaikutus 600 lisäksi eli yhteensä 900, ne on tulemassa olevia työpaikkoja. Ikea tähän verrattuna sellainen, että asia pitää hoitaa kotiapäin.  Se on yksi asia muitten joukossa. Tuntuu siltä että tanssit kolmosen kanssa kahdestaan.

Markkinatilanteita pitää katsella harpin silmälasien kanssa käyttää älyänsä.

Pentti Suksi


Pentti Suksi
Pro-Vaasa

Sinun luetun ymmärtäminen näyttää olevan "huippuluokkaa".
Kirjoitin kyllä Ikean merkityksestä Vaasalle, en niinkään itselleni.
Otin vain yhden esimerkin, kuinka säästin 23000 euroa.

Kyllä minä sen ymmärsin, että suostut  pitkin hampain Ikean tuloon, vaikka oletkin jo huonekalusi hankkinut. Samaten ymmärsin jo aikaisemmin, että Futurat ei sinulle merkitse mitään, niin kuin ei myöskään RG-line, koska sinulle on ihan sama, seilaako merenkurkussa lautta tai ei, kun et itse sitä käytä. Molemmat ovat kuitenkin Vaasalle tärkeitä.

Ikea ei ole vielä  Vaasassa. Mutta sen mahdollisen tulon avaamista mahdollisuuksista voi  mielestäni kirjoittaa. Ei se "seinille hyppimistä" ole .   
« Last Edit: 26. 02. 2008 12:12 by fableable »

Kartaani

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #73 on: 26. 02. 2008 15:03 »
Olipahan edellinen sekaista tekstiä ,mutta ymmärsin....kirjoitettu puolessa minuutissa verisuonet pinnassa  :)

10. polven vasabo

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #74 on: 26. 02. 2008 15:03 »
Jaahas :)

Saahan sitä ostaa mitä haluaa ja mistä haluaa. Mutta onhan Ikeassakin monen hintaluokan tavaraa. Itse ostin muutama vuosi sitten kirjahyllyn ja kyllä se on kovempaa kulutusta kestävää kamaa, kuin 2 vuotta sitten hankkimani Muuramen kaappi. Maksoikin noin 1/4 siitä - oli tosin -50% alennuksessa.

Köyhän ei kannata ostaa halpaa. Ja muutenkin on ympäristön kannalta paras ostaa kerralla kunnollista. Löytyy sellaista varmasti Ikeastakin, mutta laatu maksaa - myös siellä. En välttämättä itsekään sieltä liiemmin enää huonekaluja ostaisi, mutta joku varmasti ostaa - siksi kai se tänne on tulossa. Muista sisustamiseen liittyvää sen sijaan tulee varmasti ostettua - niitä löytää Ikeasta erittäin kilpailukykyiseen hintaan.

Suosin myös Pentin edustamaa ideologiaa siinä mielessä, että en osta huonekaluja, joita edes harkitsisin heittäväni joskus pois (valitettavasti tein sen virheen jo kerran ostaessani vuodesohvan Askosta - mutta toisaalta minkäs tekee, kun opiskelijabudjetilla ei osteltu/ostella mitään parin tonnin sohvia). Tämä ihan taloudellisista ja ympäristöllisistä syistä. Mutta kyllä siellä Ikeassa on jokaiselle jotain. :)

Offline luopio

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 225
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #75 on: 26. 02. 2008 16:04 »
En jaksa ymmärtää tätä vouhotusta Ikeasta. Vaasa ei ole miään kehitysalue - täällä on työpaikkoja enemmän kuin työntekijöitä. Ne uudet työpaikat siis valloittavat naapurikuntalaiset. Ei siis edes verotuloja. Muut verot menee valtiolle. Mitään hyvää ei siitä ainakaan minulle seuraa. Minulla on kaikkea mitä tarvitsen ja jos jotain pitää hankkia niin sen löytää kyllä nyt jo Vaasasta. Pysykööt Ikeat muualla!

Offline Toope

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 467
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #76 on: 26. 02. 2008 17:05 »

fableable

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #77 on: 26. 02. 2008 19:07 »
Pentti

Siitä luetun ymmärtämisestä; Ei ole tarkoituskaan sinua opettaa tai sinua pakottaa Ikean tuotteita ostamaan. Tuskin myöskään lukijoita, vähiten minua kiinnostaa, omistaako huonekaluasi Pro Vaasa tai Pentti Suksi. Tarkkaavaiset lukijat kuitenkin saattavat olla kiinnostuneita siitä, mitä mieltä kunnallisvaalien alla Pro Vaasan puheenjohtaja on Vaasalle tärkeistä hankkeista. Omasta mielestäni; hyvältä näyttää muiden, paitsi Pro Vaasan kannalta.
Ei Kondis-hanke tai Ikea-kaavoitus sodi tosiaan vastaan niin että toinen niistä vaikeutuisi. Turhaa niitä on siis keinotekoisesti vastakkain asettaa.

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #78 on: 26. 02. 2008 19:07 »
Pentti

Pentti Suksi. Tarkkaavaiset lukijat kuitenkin saattavat olla kiinnostuneita siitä, mitä mieltä kunnallisvaalien alla Pro Vaasan puheenjohtaja on Vaasalle tärkeistä hankkeista.


Minä seuraan ainakin hyvinkin tarkkaan.

Ja Pro Vaasan Puheenjohtajan mukaan kyseinen Poliittisesti Sitoutumaton ryhmittymä noudattaa
VAIN ja AINOASTAAN Vaasan kuntalaisilta tulevaa Edustuksellista ohjelmalistaa, sekä suurimmaksi
osaksi nk. Julkisiin Palveluihin liittyen

Kondis ja Ikeahan kuitenkin kulminoituvat puhtaasti bisneksen gategoriaan
varsinaisesta Julkisesta Palvelusta puhuttaessa, mikäli sitten tämä uudempi ideologia
ei osoita Monacon suuntaan.

Varsinaisen kannatuksen suhteen, olenkin siis lähinnä kiinnostunut tämän uuden aatteen
kannatuksen jäsenmääristä varsinaisten Vaalien suhteen, kuin näistä Tuuliviiri metodeista
vaalityön suhteen, joten henkilöt puhukoon edelleen puolestaan, että  kansa kuulee idoleitaan.

Ikeassa oikeastaan ei kiinnosta muu, kuin se, hakkaako hinta / laatusuhde Korkkarin Keittiötukun
ja varsinkin siinä mielessä, että vermeet tilataan samasta paikasta, elikkä loppuuko taas
yksi pikkufirma.

      Eniway. Joskus nimittäin sairautta hoidetaan myös vastustuskykyä lisäämällä...
« Last Edit: 26. 02. 2008 19:07 by Professional »

Analyyssi

 • Guest
Re: Ikea Vaasaan?
« Reply #79 on: 26. 02. 2008 19:07 »
Pentti, ei millään pahalla

Jysk on tanskalainen, (ei saksalainen) myymälöitä noin 1350 kpl
http://www.jysk.com/frontpage/history.htm

Ostitko varmasti Billnäsin hyllyn, vai jonkun jossa on lähes samanlainen nimi? (Tarkista laskusta hyllyn nimi.) Sillä muut tehdään tänään varmaan Virossa tai vielä kauempana. Billnäs: http://www.niementehtaat.fi/billnas/hyllystot.tmpl


Kyllä fableable on nyt oikeassa:

Kunnallisvaaliehdokkaan ja oman ryhmänsä puheenjohtajan tulee nähdä kokonaisuus ja kaupungin etu. Oletko Pentti hieman äkkipikainen? (Kuten me kaikki.) Skarpa bara.