Author Topic: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri  (Read 611321 times)

0 Members and 52 Guests are viewing this topic.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2000 on: 11. 12. 2007 07:07 »
No ainakin tämä oli mielenkiintoista seurattavaa.  Siis asia mikä jo äänestettiin ja
asian piti olla selvä, "meikattiin" ja sitten se onnistuttiin tuomaan valtuustoon
uudelleen.  En ole koskaan edes kuullut, että jo päätetty asia päätetään
uudelleen.  Ymmärrän kyllä jos siinä on tehty lainrikkomus mutta tässä niin
ei alussa käynyt.  Nythän sellainen pelko on.

Onko tämä vain Vaasalainen tapa vai ihan yleinen?  Siis, että "sama asia
äänestetään aina uudelleen kunnes äänestetään "oikein"". (lainaus Osala). 
 Ainakaan se ei missään tapauksessa ole hyvien tapojen mukainen.

Miten käy valtuuston imagon?  Voiko enää luottaa valtuuston päätöksiin jos
he ensimmäisellä kerralla äänestävät "väärin"?

Silloin sen voisi vielä jotenkin ymmärtää jos esitys muuttuisi oleellisesti.  Nythän
niin ei käynyt.  Uusi esitys saattoi jopa huonontua.

Ettei nyt tullut tehtyä kaksikin epäillysti laitonta tekoa yhdellä kertaa niin
voisiko joku tarkistaa onko laillista äänestyttää jo äänestetystä asiasta
uudestaan?   Ei voi vedota siihen, että esitys oli uusi.  Sehän oli käytännössä
sama.  Siinä oli vain nähty vaivaa, ettei päästy sanomaan, että se olisi huonosti valmisteltu.  Nythän se oli hyvin valmisteltu. 
Olisin ehkä huono valtuutettu mutta jos itse olisin virkamiesvastuussa
ja äänestämässä asiasta joka olisi ristiriidassa oman näkemykseni kanssa
mutta olisi epäillysti lainvastainen, niin en uskaltaisi äänestää sen puolesta
jos siinä olisi pienikin epäilys lainvastaisuudesta.  Sellainen tulee kuitenkin
pitkällä aikavälillä kalliiksi.

Esittelyvaiheessa se näytti ihan erilaiselta mutta sitähän se ei ollut.  Ei
hyvin valmisteltu sama ehdotus tuo mitään uutta.  Kaikkein tärkein asia eli 2
miljoonaa kotipizzaosakepantti menetettiin.  Näin kaupungin asema huononi ja nyt
voi tulla kalliiksi.

Totesin kauan sitten, että "tämä on vasta alkua".  Nyt näyttää siltä, että asia menee
vain mielenkiintoisemmaksi.  Jos joku ajatteli, että tässä piti saada jo päätös niin
erehtyi jos kuvitteli, että tämä oli lopullinen päätös.  Tämä päätös syöksi ilmaan
useita laittomuusepäilyjä jotka jo roikkuivat.  Nyt niitä väkisinkin putoaa alas. 
Ennen tätä päätöstä ei ollut riskiä epäillysti laittomasta päätöksestä ainakaan
EU-tukisäännösten puitteissa eikä jo päätetyn asian uudestaanpäättämisestä.

Nythän on jo tutkintapyyntö.  Saas nähdä mitä kaikkea sen alta löytyy.


 
« Last Edit: 11. 12. 2007 08:08 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Analyyssi

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2001 on: 11. 12. 2007 08:08 »
Hepp!! Vedän takaisin sen kaiken, mitä sanoin Österholmista tänään aikaisemmin. De va kukku de! Luulin ettei ollu. Mutta tuossakin Osala oli oikeassa, että on se kumma juttu nämä olen sitä mieltä, mutta äänestän kuiteski nyt näin niinku toisella tavalla. (Poistin jo aikaisemmasta viestistä turhat kehumiseni ko. herrasta.)

Ja on se kumma juttu, että Arjalhot, Juhantalot, Väyryset, Videroosit, jamitänäitäkaikkia on, saavat ääniä kerta toisensa jälkeen. Ollaanko me äänestäjät näin ...tanan tyhmiä?!! Tästä kun pöly laskeutuu, niin kukaan ei taas huomenna muista mitään. Sekö jolla on itsevarmin olemus ja voittajan hymy, sekö sitten menee läpi? Yhä uudelleen ja uudelleen????

Kansalaiskeskustelu on nyt kuitenkin käynnistetty. Kansanliike on saatu (näiden kähmijöiden itsensä toimesta) käyntiin. Olen sitten niin 100% varma, että jatkossa aivan tavalliset kansalaiset tulevat tekemään ison työn, jotta muutos tapahtuisi. Näiden pellehermannien toimet tutkitaan. Tavallinen rakennuslupaakin hakeva kiinteistönomistaja, ei enää luota järjestelmään. Olen aikaisemminkin sanonut, järjestelmää ei enää ole.

Kerron tämän farssin, kähminnän ja epärehellisyyden lieveilmiöistä myöhemmin tänään. Eli mitä voi tapahtua, kun kansalaisetkin huomaavat, että tälläisiä ylilyöntejä on niinku lupa harrastaa. Siinä ei kohta enää sormen heristely riitä. Aiheesta siis lisää myöhemmin tänään.

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2002 on: 11. 12. 2007 08:08 »
Olin asennoitunut tukipaketin läpimenoon koska tietoon tuli eri valtuustoryhmien muuttuneita kantoja. Suurin pettymykseni tuli valtuuston enemmistön välinpitämättömyys muuttuneesta hallintokulttuurista. Kaikki hyväthallinnointitavat ovat joutuneet romukoppaan Vaasan valmistelevilta virkamiehiltä. Lisätuskaa tulee myös lakien ja asetusten noudattamisesta. Esimerkkinä EU- säädökset kansainvälisenliikenteen kohdalla. Olen ymmärtänyt, että Eu:ssa ollaan erittäin tiukkoja kilpailunlainsäädännön kohdalla kansainvälisenliikenteen suhteen.

Lumion näkemys siitä, että kuuteen vuoteen ei ole mikään taho asettanut kyseen alaiseksi Vaasan kaupungin tukitoimia RG Line Oy:n suhteen. Tilanne on tänä päivänä aivan toinen. koska muut Merenkurkun kaupungit ovat kiinnostuneet aloittaa liikennöinti omista satamistaan. Halu kaataa Vaasan Vaskiluodon laivaliikenne kasvaa polttoaineitten hinnannousun myötä.  Myös rekkaliikenteen harjoittajat näkevät, että laivaliikenne etelä Ruotsiin on heille edullisempi suunta.

Nähtäväksi nyt jää mitä saadaan selvitettyä eilen päätöksen valitusperusteista, mutta taitaa olla niin ettei mitään muuta toimenpidettä tarvitse tehdä kuin odottaa kevättä ja jäiden sulamista, joiden myötä RG Line Oy lähtee kuin muuttolintu muille maille vierahille.


Heimo Hokkanen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2003 on: 11. 12. 2007 08:08 »
Tämä juttu kuului tälle osastolle ja mikseipä myös virkamiesmoraaliin.

Tilapäinen valiokunta

Mielestäni se olisi jo aiemmin pitänyt perustaa, koska tuo sekoilu valmistelijoiden ja esittelijöiden osalta oli ala-arvoinen.
Tilapäisiä valiokuntia on kuntiin ja kaupunkeihin perustettu juuri siinä tarkoituksessa, että asiat selvitetään perinpohjin. Tässä tapauksessa vakuudet, lainat, takaukset, eu-säännöt ym.
Valtuustohan on ylin valtaakäyttävä instituutio kaupungissa. Kaupunginhallitus on valtuuston valitsema, jonka pitäisi valvoa laillisuutta. Siis jos jokin asia on hiukankin epäselvä lain suhteen KH:n pitäisi estää sen täytäntöönpano.

Valiokunta ottaa asiat Kh.lta käsiteltäväksi ja valiokuntaan ei valita kh:n jäseniä, vaan kaikki jäsenet ovat valtuustosta valittuja. Yleensä 6-7 henkeä ja valtuusto valitsee tälle valiokunnalle puheenjohtajan. Valiokunta pyytää lausuntoja esim. Khlta asiasta ja mahdollisesti Tarkastuslautakunnalta.
Valiokunta raportoi suoraan valtuustolle ja esittelee asian, kun on asiaa selvitellyt.

Tämä asia oli vain niin "kuuma"-peruna, ettei sitä valtaa haluttu antaa pois Kh:lta?!

Olisi ehkä selvinnyt monia asioita, joita ei veläkään lopullisesti selvitetty.

Itse kokouksessa huomasin kuinka Kouhi ja kumppanit kovasti yrittivät kokouksen aikana selvittää valiokunta asiaa. Siis torpedointi oli koko ajan vauhdissa.

Näyttää siltä, että kaupunginlakimieskin on valjastettu "rajoitettuun" käyttöön, vaikka hänen pitäisi olla koko valtuuston "lakimies" ja valvoa, että kaikki menee lain ja oikeuden mukaan.

Että olisi sitä selvittelyä tässäkin asiassa ollut, ja taitaa jatkossakin tulla. Ehkäpä vielä pitää myöhemmin valita asialle valiokunta?

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2004 on: 11. 12. 2007 09:09 »
Käytin puheenvuorossani kieltämättä karkeaa kieltä ja voidaan toki kyseenalaistaa onko se valtuuston arvovallalle sopivaa.

Minusta valtuuston arvovalta on alennustilassa ja puheenvuoroni ei sitä enää voinut laskea. Olen toki jäävi sitä arvioimaan.

Koska nyt kerran päätetty asia tuotiin uutena taas päätökseen, olisi arvovaltansa tunteva ja ryhdikäs valtuusto mielestäni voinut äänestää esityksen 51-0 kumoon sanoin, että olemme asian jo kerran päättänneet. Sorry vaan. Uskon, että olisin itse näin voinut tehdä vaikka olisin ollut aikaisemmin häviävällä puolella.

Yhtään en sanomisiani kadu. (eräs valtuutettu tuli kahdenkesken ihmettelemään, että enkö pelkää kostoa ja vastarekatiota...)

Kaupunginjohtaja Lumio on muodollisesti päävastuussa esityksestä ja valmistelusta. Se kuka todellisuudessa on asiat valmistellut, en tiedä. Kouhi ainakin yhdessä vaiheessa ilmoitti osallistuneensa. Valmisteluteksti oli I-vaiheessa pantu uuden talousjohtaja Johan Lidlsen nimiin mutta kuten sanoin, en usko tekstin olevan hänen kynästään.

Tuossa tekstissä oli silkaa valhetta esim. se että Finnvera antaa 0-korkoisen pääomalainan RG Linelle.

Pimitystä on tapahtunut esim. siinä, ettei ole kerrottu rahdin omistajien kaupungille maksamien tavaramaksujen laajamittaisesta luvattomasta  RG Linen käyttöön ottamisesta. Myös RG Linen oma (sinänsä melko arvoton) pantin (RGI) arvointikirjan salaaminen oli pimitystä.

Uskon, että Lumio ja Lidsle ovat pakon edessä joutuneet ottamaan pääasiassa muiden soosaamat valmistelut nimiinsä ja joutuvat näin ryöpytykseni kohteeksi. Mutta ei heidän olisi ollut pakko noita esityksiä eteemme tuoda. Oma vika.

Ehkä joskus vielä paljastuu kuka oikeasti oli puuhamies tuossa I-vaiheen täysin luokattomassa bluffiyrityksessä.

Olemme juuri saaneet todistaa murheellisen ja häpeällisen episodin Vaasan kunnallispolitiikassa. Yleensä kyllä kansalaisten poliittinen muisti on vain 3 kkn mittainen, joten en jaksa uskoa tämän juurikaan näkyvän ensi kunnallisvaalien tuloksessa.28011955

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2005 on: 11. 12. 2007 09:09 »
TAPIOLLE

Käytit juuri, niin karkeaa kieltä kuin mitä tuo tilanne vaatikin ! EHDOTTOMASTI !

Olen yli 30v. ollut kunnan palveluksessa ja tiedän, että asioihin olisi pitänyt puuttua jo vuosia sitten.

Ärsyttää niin vietävästi tämä meno....olen aiemminkin sanonut, että Vaasassa EI oikein toimi tuo POLITIIKOT PÄÄTTÄÄ ja VIRKAMIEHET TOTEUTTAA sydeemi.

TÄMÄ YLITTÄÄ YLEISEN OIKEUDENTAJUN !

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2006 on: 11. 12. 2007 09:09 »
Käytin puheenvuorossani kieltämättä karkeaa kieltä ja voidaan toki kyseenalaistaa onko se valtuuston arvovallalle sopivaa.

Joo huomasin.  Hyvä etten pudonnut lehteriltä.  Ainakaan en nukahtanut.
Kahvimukin taisin siinä rutistaa kun seurasin, että jatkatko yhtä "vauhdikkaasti".
No onneksi se oli tyhjä.  Kahviautomaatti toimi tällä kertaa.  Ihan hyvää kahvia
ollakseen automaattikahvia. Lehterillä oli paljon väkeä.  Jos valtuuston kokoukset
ovat näin mielenkiintoisia tulen useammin seuraamaan.

Jos vanhat merkit pitävät paikkansa niin tämäkin kokous on seurattavissa
http://www.net-tv.fi/vaasa/valtuusto/ tuolta 
« Last Edit: 11. 12. 2007 10:10 by Kari Lajunen »
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Gogolin Hattu

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2007 on: 11. 12. 2007 10:10 »
Tapio Osala kirjoitti:
<Olemme juuri saaneet todistaa murheellisen ja häpeällisen episodin Vaasan kunnallispolitiikassa. Yleensä kyllä kansalaisten poliittinen muisti on vain 3 kkn mittainen, joten en jaksa uskoa tämän juurikaan näkyvän ensi kunnallisvaalien tuloksessa.<

Ei tuon pitäisi olla mikään ongelma.  Joku tekee hyvän yhteenvedon tapahtumista tähän päivään painottaen äänestäneiden nimiä ja sitten tallentaa sen pdf:änä omalle serverille tai pyytää ylläpitoa tallentamaan.

Ja sitten vain vaalien alla aina sopivassa tilanteessa linkkaamaan ko. dokumenttiin.  Ei mikään estä myöskään julkaisemasta nimilistaa jos sen naamioi uutis4ksi tms. (tietosuojavaltuutettu - rekisterit)
Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2008 on: 11. 12. 2007 10:10 »
 Mielestäni, samoin kuin monien muidenkin. Asian ideologinen vastaväittely pitäisi nyt vähitellen
 tosiasiat tunnustaen jättää sivummalle, koska sen järkevyydestä voidaan olla montaa eri mieltä.

 Tämän todistanee parhaiten edustustomme tason kuvaus, joka Valtuustomme lähinnä aina samat
 puheenvuoronpitäjät parhaiten todistavat. Eli Politiikka vs. Inhimillisyys ja Oikeus.

 Mikä tässä eniten ottaa kuppiin, on se tosiasia, että tämän pelin tiedostavan eteen on viimeistään
 nyt annettu todisteet siitä, että varsinaisen edustuksen suhteen puheenvuoroja käyttävät samat
 rajoitetut henkilöt, joiden mukaan nämä muut nukkumatit ja koti ideologit sitten toimivat.

 Herääkin kysymys. Mitä heillä siellä käytännössä tehdään ja mitä etua he ajavat.?

  Käytännössä Kaupunginhallituksen etua, vai Kuntalaisen ja kumpi näistä edustaa enemmistöä.

  Siinä suhteessa Koohoon toimien valvonta lienee oikeutettua ja sitähän "työkseen" valtuutetut
  tekevät joka päivä.? Mikä lisälautakunta nyt lisäksi tarvitaan, vai onko tämä vitsi.?

      Varsinaiseen asiaan eli rahoitus ongelmaan liittyen, voisi jo myös vastustus ( myös itseni)
      vähitellen vakuuttua siitä, että nykyinen ratkaisu on perusteltu ainoalla mahdollisella tavalla
      eli suurempien vahinkojen välttämisellä, joka vastuullisten toimesta nyt sovittiin.

      Tarkistus ja valvontahan alkaa tästä päivästä ja sitä voidaan aina tarkistaa.

      Myös Osalan Pankki detaljit voidaan Pikipruukin Lobbarina hyvin jättää omaan arvoonsa
      siinä mielessä, että Mikä tahansa pankki maksajan puuttuessa olisi tehnyt samat kuviot
      omat lisäkustannuksensa välttääkseen.

      Vertauksena käyköön vaikka autovarkaalle ikkunan auki jättäminen, sen rikkomisen
      estämiseksi. Kellä järki on, se järkeä käyttäköön.

Ainut Kansalaisrohkeutta nostava pointti oli näiden asioiden valoon saattaminen, kuin myös
luottamuksen arvosteleminen, joka valtuustolle edelleen enenevässä määrin kuulukoon
myös nämä prinsessaruususet herättäen ja sieltä pulpeteistaan ylös nostaen,
sekä äänensä todistaen.

       

   

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2009 on: 11. 12. 2007 10:10 »
Valtuusto on päätöksen asiasta jälleen kerran ja jää nähtäväksi alkaako taas uusi valmistelu kun on yön yli nukuttu. Se on tosiasia, että kaupungin johdon kyky valmistella asioita on todellakin heikkoa
ja sotkuista. Olen tuntenut kaupunginjohtajat Lauri Järventakasta lähtien, karismaattisten henkilöitten sarja joka päättyi Sanaksenahoon.

Pitkään jo vuosien ajan on luottamusmiesten merkitys on tullut täysin muodolliseksi ja merkityksettömäksi.
Nyt vasta on valtuusto alannut terästymään. Näin se pitää olla. Luottamusmiehet ja -naiset, ne ovat päätöksentekijöitä ei virkamiehet, he noudattavat päätöksiä. He valmistelevat asiat huolella
päätettäviksi. Nyt Lumion aikana on virkamiehistä tullut vallankäyttäjiä, olettamuksella että virka on ikuinen. Tässä on täysin samat elkeet kuin oli 1980-luvun lopussa. Silloin virkamiehet löhösivät ja elivät kuin siat pellossa. Virkarikoksia tehtiin sarjassa. Ei ollut väliä mitä hallintoalamaiselle tehtiin.

90-luvun laman kourissa virkamiehistöä karsittiin raskaalla kädellä ja sitten oli virkamiesten oli pakko tehdä välillä töitä.

Mutta nyt otan tämän rakkaan RG Linen käsittelyyn. Kaupunki loka-marraskuussa tyrkytti rahaa
ja takauksia RG Linelle, vaikka he eivät edes ymmärtäneet pyytää!!!!! Asiakirjoja salattiin, niitä puuttui,
esittelyistä ei saanut selvää, koska ne oli lakimiesten tekemiä. Puuttui luottotiedot, kaupparekisteriotteet, yhtiöjärjestykset jne.

Valtuuston kokouksessa varatuomari Lumio, kuten kunnon lakimies tekee, kiertää totuutta
selkeän kysymyksen edessä. Hän lähti töitään esittelemään vasta asian puolestavälistä ja sillä kirkasti kruunuansa.

Pro Vaasa teki kuntalainlain mukaisen esityksen valiokunnan perustamisesta. Se ei tällä kertaa saanut riittävää kannatusta, mutta yllätyin silti äänestysmäärästä. Ja tämä pitäisi olla vakava
muistutus Lumion ja Kouhin touhuille. Kapinaa on omallakin puolella ja sen tiedän. Taisi olla historiaa, että Kaupungin virkamiesjohtoa ja kaupunginhallitusta vaaditaan vastuuseen. Jos nyt ei ojennuta
niin tällainen valiokunta on pakko perustaa. Jos tämä valtuusto ei sitä kykene niin se on seuraavan valtuuston tehtävänä. Ja minä luulen  että seuraava valtuusto onkin jo selkeästi hallintoalamaisten valitsema. Ryhtiä tähän valtuustoon on saatava.
Pentti Suksi
« Last Edit: 11. 12. 2007 21:09 by pentti suksi »

Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2010 on: 11. 12. 2007 12:12 »
Toimittaja Tom Forsman tutki eilen maanantaina 10.12. 07 vaasalaisia.info foorumia ja tuli oheiseen tulokseen:

http://www.vaasalaisia.info/foorumiapu/vbl101207a.pdf
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 969
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2011 on: 11. 12. 2007 12:12 »
Hyvän mainoksen olet saanut läpi lehdestä... Ja mainittiin siellä minunkin nimeni monen muun lisäksi.

Offline maybach

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 27
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2012 on: 11. 12. 2007 12:12 »
Toim. Forsmanin analyysi foorumista ansaitsee hieman huomiota täälläkin. Tosin se keskustelu kannattaisi ehkä käydä jossain vaasalaisia.info-aiheisessa ketjussa eikä Pizzalaivurissa - sen verran enemmän Forsman kirjoitti foorumista yleensä. Vai mitä mieltä olet, Moderaattori?

Luen Bladetia säännöllisesti. En tiedä oikein miksi, ehkä syynä on tuo Pro:n mainitsema "paluu lapsuuteen, ei lapsuuden kaupunkiin". Tunnen Thölixin ja Rundtin lehden sen verran hyvin että uskallan ottaa kantaa ilman intohimoja.

Forsman ei anna juuri ollenkaan arvoa foorumin ihan aidoille "skuupeille". Niitä on harvassa, ja myönnettäköön: suurin osa kirjoituksista hukkuu hyvällä syyllä kyberavaruuden "taustamölyyn" - niin minunkin kirjoitukseni! Mutta vähän väliä Parkkari onnistuu virittämään kiinnostavan keskustelun, joka oikeasti tuo lisäarvoa kaupunkilaisille ja demokratialle. Ja kuten tiedämme, niin näillä sivustoilla on harrastettu ihan oikeaa tutkivaa journalismia.

Ehkä kenkä puristaakin juuri tästä. Forsmanin Vbl - tai vielä vähemmän Pohjalainen / Ilkka - ei onnistu tehtävässään kovinkaan hyvin: raportoimaan Vaasan ja Pohjanmaan tärkeistä ja piilotetuistakin asioista, suunnitelmista ja tapahtumista. Vaasalaisia.info on tarjonnut muutaman tärkeän skuupin. Surt, sa räven om rönnbären. Är det så, Tom?

Foorumilla on oma, tärkeä tehtävänsä. Tosin sen toimiminen vaatii meiltä kaikilta asiallisuutta ja harkintakykyä. Pienenä osana tiedonvälitystä ja mielipiteen muodostusta foorumi on saitti paikallaan. Veikkaan että Parkkari saa suurempaakin huomiota ennen pitkää.

 
« Last Edit: 11. 12. 2007 12:12 by maybach »

Analyyssi

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2013 on: 11. 12. 2007 14:02 »
Vähän vakavaa sanottavaa tästä kähminnästä:

En usko, että mitään jää kesken tulevaisuudessa. Asiat tutkitaan ja valitettavia ylilyöntejäkin alkaa kansalaisten taholta tapahtumaan. Aivan oikeasti, mikäli tälläistä peliä jatketaan, jollain palaa totaalisesti pinna. (Kannattiko siis heittää enempää vettä kiukaalle?) Väärin perustein hylätystä rakennusluvasta tms. joku saattaa ottaa oikeuden omiin käsiinsä. Aivan samalla tavalla, kuin nyt teki Vaasan virkamiesjohto. Nyt annettiin singnaali, että niin kauan on lupa taistella, kunnes oikea päätös syntyy. Saako ajatella ja ajatteleeko tavallinen kansalainenkin jatkossa niin?!!

Alkaa yleistymään tälläinen vääränlainen "maan tapa." Nyt se on sitten lopullisesti lyöty kirjoihin ja kansiin, että tälläinen epärehellinen farssi, kähmintä ja laittomuudet ovat sallittua. (Voiko jollain vielä palaa totaalisesti pinna?) Julkiset päätökset tulisivat perustua avoimuuteen, oikeudenmukaisuuteen ja tasa-arvoiseen kohteluun. Pientä suosimista ja pientä kähmintää me ymmärrämme jokainen. Tottakai vähän voi esim sukulaisia suosia, mutta rajansa kaikella. Nyt tässä RG-asiassa mentiin aivan liian pitkälle ja kansalaiset menettivät uskonsa politiikan oikeudenmukaisuuteen. Olisiko sittenkin ollut viisasta tarkistaa asiat ensin, onko päätös edes laillinen? Ei jälkäteen, kuten nyt näyttää käyvän.

Varokaa ylilyöntejä. Eli vielä kerran... Mikäli näistä RG-päätöksistä valitukset eivät mene läpi, kansalaisille jää tästä kaikesta tapahtuneesta sellainen lopullinen mielikuva, että oikeutta emme tule saamaan. Tämä on oikeasti äärimmäisen vaarallinen ilmiö. (Kysykääpäs tapakäyttäytymisestä tietäviltä aiheesta lisää.) Nyt tämä sama asia kähmittiin ja jyrättiin väkisin viidennellä kerralla läpi. Vaasan virkamiesjohdon ja poliitikkojen taholta näytettiin mallia, miten on lupa käyttäytyä.

Tässä käännettiin Vaasan poliittisen historian uusi lehti. Huomasiko kukaan muu sitä?

Sitä saa mitä tilaa! Kannattiko? Seuraukset näkyvät ja henkilövaihdoksia varmasti tarvitaan. Tätä alennustilaa se ei kuitenkaan enää pelasta. Olkaa varovaisia, sillä samanlaisia ylilyöntejä saattaa tulla myös vastapuolelta. Siis tavallisilta kansalaisilta. Kehoitan miettimään tätä vakavasti. Nyt koen olevani koulukiusattu, eikun kuntakiusattu. Minä en tule ylilyönteihin syyllistymään, mutta en voi ottaa vastuuta ympäristöstä. Pystyykö kukaan muu ottamaan? En haluaisi alkaa lietsomaan mitään, vaan ennemminkin kehoitan varovaisuuteen. Kansalaisten mitta on ennenkin tullut täyteen. Miksei siis nytkin?
================================
Loppukevennys:
Puhuin äsken Jyväskylään ja kerroin näitä RG-Linen sotkuja yhdelle tutulleni. Kerroin vähän mitä miehiä tässä kähminnässä on ollut mukana. Nimiä kuultuaan hän sanoi, että jaa… se on se herra, joka täällä Jyväskylässäkin on vaikuttanut. Sanoi sitten, että heillä olisi täällä yksi toinenkin kaveri, jonka he voivat lähettää sinne Vaasaan. Kysyin, että no kuka? Siinäpäs teille sopiva pr-henkilö, nimittäin Nykäsen Matti. Kyllä!! Lähetä tänne vain, sopii kätevästi tähän porukkaan!


Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2014 on: 11. 12. 2007 14:02 »

Palaute: kyselijä

Äänestätko seuraavissa kunnallisvaaleissa valtuustoon henkilön joka ei halua, että virkamiesten mahdolliset laittomuudet tutkitaan?

Vaihtoehdot;
KYLLÄ
EI
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline miss ilmatar

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 52
 • Gender: Female
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2015 on: 11. 12. 2007 15:03 »
vastaan: EN TIEDÄ.

Tiedän vain, että aion äänestää sellaista henkilöä jolla on selkeä VISIO VAASAN KEHITTÄMISESTÄ. Ja siihen visioon pitää kuulua sekä meriliikenne osana infrapolitiikkaa että virkamiesten työmoraalin nostaminen.

EI Vaasan-taudille.
Rakastaminen ei ole toistensa silmiin katsomista vaan se on katsomista yhdessä samaan suuntaan.

Antoine de Saint-Exupéry, Citadelle

Offline T.Tyly

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 488
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2016 on: 11. 12. 2007 15:03 »
Äänestätko seuraavissa kunnallisvaaleissa valtuustoon henkilön joka ei halua, että virkamiesten mahdolliset laittomuudet tutkitaan?

Vaihtoehdot;
KYLLÄ
EI

En äänestä
Olen jo printannut lapulle niiden valtuutettujen nimet, jotka äänestivät H. Lamminmän toimikunnan perustamista  vastaan.  Lappu on työhuoneen korkkitaululla. Lamminmäen toimikunnan tehtävänä olisi ollut tutkia virkamisten laittomuudet.
Minäkin olen sitä mieltä, että ravirata on kaavoitettava asunnoille!

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2017 on: 11. 12. 2007 17:05 »
Tilapäisen valiokunnan asettaminen liittyy ensisijaisesti luottamushenkilöiden erottamiseen kesken toimikauden.

Voipi olla jopa niinkin, että tätä toimikuntaa ei olisi edes voitu asettaa ihan kesken toisen asian käsiteelyä. Tätä ei ehkä puheenjohtaja edes huomannut.

Niin tai näin, niin Lamminmäen esitys tuli vähän puskista (ja on vähän rankaa lähteä kaikkia ei-kannattaneita lähteä heti tuomitsemaan).

Heikki voisi ehkä tehdä valtuustoaloitteesn asiasta ja yksilöidä selvemmin mitä tehtävää varten tilapäinen valiokunta asetettaisiin? Tuolloin voisi enemmistö löytyä.


Kuntalaki:
Quote
21 § (29.6.2006/578) Luottamushenkilöiden erottaminen kesken toimikauden

Valtuusto voi erottaa kunnan, kuntayhtymän tai kuntien yhteiseen toimielimeen valitsemansa luottamushenkilöt kesken toimikauden, jos he tai jotkut heistä eivät nauti valtuuston luottamusta. Erottamispäätös koskee kaikkia toimielimeen valittuja luottamushenkilöitä.

Valtuusto voi erottaa pormestarin tai apulaispormestarin kesken toimikauden, jos hän ei nauti valtuuston luottamusta.

Asia tulee vireille kunnanhallituksen esityksestä tai jos vähintään neljäsosa valtuutetuista on tehnyt sitä koskevan aloitteen.22 § Tilapäinen valiokunta

Valtuuston on asetettava keskuudestaan valiokunta valmistelemaan 21 §:ssä tarkoitettua luottamushenkilöiden erottamista koskevaa sekä 25 §:ssä tarkoitettua kunnanjohtajan irtisanomista tai muihin tehtäviin siirtämistä koskevaa asiaa. Valiokunta voidaan asettaa myös lausunnon antamista ja hallinnon tarkastamista varten
....
25 § Kunnanjohtajan irtisanominen tai siirtäminen muihin tehtäviin

Valtuusto voi irtisanoa kunnanjohtajan tai siirtää hänet muihin tehtäviin, jos hän on menettänyt valtuuston luottamuksen.

Asia tulee vireille kunnanhallituksen esityksestä tai jos vähintään neljäsosa valtuutetuista on tehnyt sitä koskevan aloitteen. Asiaa valmisteltaessa kunnanjohtajalle on ilmoitettava, mihin luottamuksen menetys perustuu, ja varattava hänelle tilaisuus tulla kuulluksi.

Edellä 1 momentissa tarkoitetun päätöksen tekemiseen vaaditaan, että sitä kannattaa kaksi kolmasosaa kaikista valtuutetuista. Päätös voidaan panna heti täytäntöön. Samalla kunnanjohtaja voidaan vapauttaa tehtäviensä hoidosta.


belurisk

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2018 on: 11. 12. 2007 20:08 »
Mitä jäi käteen ja mitä pitäisi ajatella tai päätellä lopputuloksesta?
Siis mikäli Kv:n päätös toteutuu myös käytännössä.

- Kaupungin takausvastuut alenevat 1,9 Meuroa
- Pääomalainaa (1,4 Meuroa) ei annettu
- Kotipizza-osakkeiden jälkipanttaus-vakuus 650.000 euroa poistuu
- tilalle tulee Rabbe Grönblomin hlö-kohtaíset takaukset 500.000 + 200.000 euroa
- takausvastuuksi kaup:lle jää 2,7 Meuroa aluskiinnitys-vastavakuudella (toissijaisella etuoikeudella)

Spekulatiivista on miten RG Linen toiminta jatkuu ja mitenkä riskejä ja vakuuksia sen myötä arvioidaan.

RG Linen ja Grönblomin sitoutumisaste ja toimintatavat välittömästi ja lähiaikoina jäävät meille vaasalaisille seurattavaksi ja nähtäväksi.
Kaupunki kv:n päätöksellä kh:n esityksestä tarjosi nyt apuaan , jopa ilmeisesti pyytämättä ilman RG:n anomuksia/esityksiä kaupungille järjestelyistä. (Tämän tukipaketin tapahtumaketjua ei ole vieläkään tuotu esiin)

Kv:n päätöksestä eilen 10.12. seuraa käsitykseni mukaan, että
- kv otti itselleen vastuun tilittämättä olevista RG Linen tavaramaksuista
- ja niinollen vapautti vastuulliset virkamiehet ja kh:n siitä, että miten saatavien saldo oli kasvanut n. 800.000 euroon + korot sekä millä valtuuksilla
- päätös vaikuttanee myös aloitettuun tutkintaan

Kummallista kv:n kokouksessa oli todella myös se, että em. saataviin kohdistuva käynnistynyt tutkinta ohitettiin käsittelyssä ja puheenvuoroissa lähes täysin.

Kuluneen syksyn aikana olen seurannut kv:n kokouksia Botnia TV:stä.  Puheenvuoroja käyttävät samat noin 10 henkilöä, muut 40 ovat vain läsnä ja hiljaa.  Tulee kyllä tavallisella kansalaisella mieleen, että onko siellä korvien välissä mitään toimintaa.  Mikäli ei ole oikeasti mitään annettavaa, niin miksi osallistua.
Pohjalaisen ja Vbl:n mielipideosastot ovat taas pian täynnä valtuutettujen ja pyrkyreiden kirjoituksia ja selityksiä.


Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2019 on: 11. 12. 2007 20:08 »
Yksi asia askarruttaa: Täytäntöönpano.

Kh pannee rutiininomaisesti ensi maanataina täytäntöön kv:n päätökset mutta mitä se tarkalleen tarkoittaa?

Minä ymmärrän sen näin: Kh tutkii ovatko päätökset mielestään laillisia ja jos ovat niin lähettää päätökset tiedoksi asianomaisiin hallintokuntiin toimenpiteistä varten ja huomioon otettavaksi.

Kuitenkaan mitään juridisesti sitovia toimenpiteitä ei voitane tehdä ennenkuin päätökset ovat saaneet lainvoiman (n. 16.1.2008?), ja  jolloin valitusaika on siis päättynyt.

Lainatakaukset ja nykyisten vakuuksien vapautukset eivät nähdäkseni voi siis käytännössä totetua ennen valtuuston päätöksen lainvoimaisuutta.

Minulle on kerrottu, että valituksia päätöksestä olisi tulossa. Jos näin on niin valtuuston päätöksen toimeenpano lykkääntynee?
« Last Edit: 11. 12. 2007 22:10 by Tapio Osala »

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2020 on: 11. 12. 2007 20:08 »
Tämä asia tuli nopeasti keskusteluun, niin se jäi vähemmälle valmistelulle. Luin tätä kuntalaista ja lain perusteluista ja ennakkopäätöksistä. KH voi tehdä aloitteen kaupunginjohtajan erottamisesta
ja tilapäinen valiokunta luottamushenkilöiden erottamisesta. Mutta ei tässä vahinkoa suinkaan
tullut.

Oli erittäin hyvä veto tuoda muistuksena Lumiolle virkavelvollisuudesta ja sen täyttämisestä. Tämä oli kaupungin historiassa ensimmäinen kerta kun valtuustosalissa ilmaistaan epäluottamusta kaupunginjohtajalle. Lamminmäki teki täysin oikean siirron siinä, että tämä oli vakava muistutus
Lumiolle huolimattomasta valmistelusta. Ja sitä se tosiaankin on ollut Kouhin suojeluksessa.

Kuntalain 24§:n mukaan valtuusto voi tehdä aloitteen  kaupunginjohtajan erottamisesta ja Vaasan kohdalla riittää 13 valtuutettua aloitteen tekemiseksi. Nyt tuli epäluottamuksesta 14
ääntä ja 4 tyhjää. Tässä tulee jo riittävä kannatus asian tuomiseksi valtuuston esityslistalle.  Kun luvut on näinkin selkeät, niin kyllä siinä Lumion on syytä tehdä jonkin asteiset johtopäätökset jo tässä vaiheessa. Kun omatkin rivit alkaa jo arvostella. Tämä rintama  kasvaa ja olen varma,
että seuraavan valtuuston kohdalla ei enää näin menetellä. Ajat muuttuu ja me ajan myötä.

Pro Vaasa teki kokeilun ja kokeilu antoi jo myönteisen vastauksen. Lumion on katsottava myös
tulevaisuuteen ja omaan asemaansa. Hän voi perustaa oman asianajotoimiston, niin on moni kaupunginjohtaja tehnyt.

RG Linen kohdalla asiat jatkuu, tämä ei ollut lopullinen päätös. Riippuu kaupunginhallituksesta myös mikä tulee olemaan jatko.

Pentti Suksi
Pro Vaasa
puheenjohtaja

Offline Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 969
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2021 on: 11. 12. 2007 21:09 »
Yksi asia askarruttaa: Täytäntöönpano.

Kh pannee rutiininomaisesti ensi maanataina täytäntöön kv:n päätökset mutta mitä se tarkalleen tarkoittaa?

Minä ymmärrän sen näin: Kh tutkii ovatko päätökset mielestään laillisia ja jos ovat niin lähettää päätökset tiedoksi asianomaisiin hallintokuntiin toimenpiteistä varten ja huomioon otettavaksi.

Kuitenkaan mitään juridisesti sitovia toimenpiteitä ei voitane tehdä ennenkuin päätökset ovat saaneet lainvoiman (n. 16.1.2008?), ja  jolloin valitusaika on siis päättynyt.

Lainatakaukset ja nykyisten vakuuksien vapautukset eivät nähdäkseni voi siis käytännössä totetua ennen valtuuston päätöksen lainvoimaisuutta.

Minulle on kerrottu, että valituksia päätöksestä olisi tulossa. Jos näin on niin valtuuston päätöksen toimeenpano lykkäntynee?

Näinhän sen pitäisi mennä, mutta jotenkin Håkanin uhmakkaasta käytöksestä sai sen käsityksen, että kh:n on tarkoitus ensi maanantaina luovuttaa kotipizzaosakkeet Rabbelle riippumatta siitä onko alkuperäiset lainat maksettu pois tai kuinka mahdollisissa valituksissa tulee käymään.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2022 on: 11. 12. 2007 21:09 »
Voihan ne Kotipizzaosakkeet maanantaina luovuttaa. Mutta siinä pelataan melkoista riskipeliä.
Osala sanoi aivan oikein että 16.1.2008 saa valtuuston päätös lainvoiman, jos saa.

Nyt ei pidä unohtaa sitä ensimmäistä päätöstä jossa hylättiin rahoitussuunnitelma. Jos se olisi hyväksytty, niin hinta olisi tullut melkoiseksi. Kaupunki olisi vahinkokassasta lapioinut rahaa melkoisesti. Onhan se takausvastuu 2,7 miljoonaa jotakin, mutta jos laukeaa niin kaupunki maksaa kiltisti tuon summan, eikä saa mitään takaisin. Koska pantti on todella heikko. Valtuutettu
Antila sanoi aivan oikein, että laivan ikä loppuu ja mutta laina jatkuu. Näin se on.

Pentti Suksi

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2023 on: 12. 12. 2007 05:05 »
Tämän päivän Vaasalaislehdet, Pohjalainen ja Vasabladet kiinnittävät huomiota ja moittivat kunnallistademokratiaa, sekä vaaleilla valittuja kaupunginvaltuutettuja kaupungia vahinkoittavasta toiminnasta. Valtuuston puheenjohtajakin kehoittaa valtuutettuja itse tutkisteluun.

Toisin sanoen on vaijettava Vaasassa kahdella kielellä niistä epäkohdista joita Hyvä veli järjestelmän toteuttaminen tuo hallinnon valmisteluun ja päätöksentekoon. Viesti on selvä viittaus seuraavia kunnalisvaaleja varten. On vaadittava valittavilta vaitiolo lupaus Vaasan kunnalliselämää koskevissa asioiossa.

Kunnallislain kirjain ja sen henki ei saa toteutua Vaasassa. Näin vaatii Vaasalainen lehdistö tänä päivän 12.12.2007  Pimeys on tämän päivän henki, joka vallitsee myös ulkona.

Canis Satrapis

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2024 on: 12. 12. 2007 05:05 »
Lamminmäki on tasan tarkkaan oikeassa.  Ilmassa on ”jotain” jota on vaikea tavoittaa.  Itse odotan vain että milloin tämä kansalaiskeskustelu nostetaan kaiken pahan aluksi ja ylläpitäjäksi.

Viime päivien Pohjalaisen ja Vasabladetin kirjoittelussa on todellakin ollut joitain ”rivien välistä” viestejä, joita ei pysty suoraan tulkitsemaan.  Ovatko ne viitteitä kovenevista otteista toisinajattelijoita kohtaan?

Minua myös ihmetyttää Pohjalaisen hampaaton juttu Rabbe Grönblomista tänään.  Ainoa kiinnostava detalji siinä oli että Rabbe oli kutsunut myös papin henkilökuntajuhliinsa.  Asialla on tietysti sisäpiiriläisittäin oma mielenkiintonsa.

Vaasassa eletään todella kiinnostavia aikoja.  Olen Suksen kanssa samaa mieltä siitä että maanantain valtuuston kokous ja kh:n tuleva kokous ei ole loppu, vaan alku.

No, ken elää hän näkee.


21solmua

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2025 on: 12. 12. 2007 06:06 »
Partiopoika toimii

Näyttää siltä, että partiopoika Rabbe Grömblom uskoo, että kaupunginhallitus voisi pelkällä päätöksellä maksuajasta, poispyyhkiä tavaramaksujen tilittämättä jättämisen?

No sitten esimerkiski luvatta auton ottanut voi kaupunginhallitukselta anoa vaan maksuaikaa pöllitylle autolle.

Onko kaupunginhallitus Poliisinkin yläpuolella, jos on, niin Poliisia ei enää tarvita, eikä mitään sääntöjäkään Vaasan kaupungissa.

Kuka vastaa ja kuinka hyvävelijärjestelmä toimii!

Gogolin Hattu

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2026 on: 12. 12. 2007 06:06 »
Pohjalaisen pääkirjoituksen kivijalassa tänään siirretään pääpaino joidenkin vaasalaisten vaikuttajien pullisteluun (Osala, Lamminmäki, Hokkanen, Vehkaoja?) ja joidenkin/jonkun ryhmän sapelikalisteluun (ProVaasa?) kun todellinen ongelma on aivan jossakin muualla.

Kyllä Pohjalaisenkin toimituksessa tiedetään että kysymys on hallinnon mädännäisyydestä.  Uskallus vain ei riitä tosiasioiden kertomiseen, syystä jonka kaikki tietävät.


« Last Edit: 12. 12. 2007 06:06 by Gogolin Hattu »

Analyyssi

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2027 on: 12. 12. 2007 06:06 »
Juuri siksi minäkin jo puhuin lieveilmiöistä, joita on tälläisen johdosta tulossa. Pelkään, että joku ottaa oikeuden omiin käsiinsä, kun sitä ei muuten saa. Ja sitten tosiaankin Pohjalainen, valtuuston puh.joht. jne. alkavat syyttämään niitä, jotka tähän puuttuvat!! Missä on toimittajien ja virkamiesten moraali. "Järjestelmää ei enää ole." Oikeesti.

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2028 on: 12. 12. 2007 08:08 »
Valtuustossa kaikki pelasi "hyvin" siihen saakka kunnes Pro-Vaasa, Osala, Hokkanen alkoivat kiillottaa valtuuston kilpeä.

Nyt sitten ollaan tuohtuneita "määrätyissä"piireissä siitä että herranjestas sentään valtuusto alkaa käyttämäään sitä valtaa mikä sillä todellisuudessa onkin.

Nordmanin on syytä myös mennä peilin eteen ja kysyä muutamia asioita itseltään,viittaan Osalan puheeseen viime kokouksessa joka muuten oli ihan paikallaan herättää nämä todellisuuteen.

Kaupunginhallituksen määrättyjen jäsenten on nyt syytä huomata että valtuuston yli ei kävellä enää.

Laki se on herroillekkin.


28011955

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2029 on: 12. 12. 2007 09:09 »
Nordmanin on syytä myös mennä peilin eteen ja kysyä muutamia asioita itseltään,viittaan Osalan puheeseen viime kokouksessa joka muuten oli ihan paikallaan herättää nämä todellisuuteen.

Kaupunginhallituksen määrättyjen jäsenten on nyt syytä huomata että valtuuston yli ei kävellä enää.

Laki se on herroillekkin.

( yllä lainaus )

JUURI NÄIN !

OIKEIN ODOTIN USKALTAAKO KUKAAN SANOA MITÄ TUOSSSA KOKOUKSESSA PITTÄ SANOA JA ONNEKSI TAPIO SEN TEKI !!

KIITOS SIITÄ !

juhani

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2030 on: 12. 12. 2007 10:10 »
Helpottavaa on havaita, että Vaasassa yhä on Vaasalainen kaupunginvaltuusto, joka päättää asioistamme Vaasan,  kaupunkilaisten ja seutukunnan eduksi, pitää jalat maassa, ei sekoita teoriaa ja käytäntöä, haaveita ja todellisuutta, ei innostu kadehtimaan, ei sorru kosiskelemaan, ei tonkimaan tunkioita, ei ulvomaan laumassa eikä myöskään luovuta päätösvaltaansa sellaista harrastaville. 

Prosessissa toki oli - nyt niinkuin aina ja kaikessa ihmisten joukolla tekemässä - enemmän ja vähemmän parantamisen varaa.  Harkintakykyiset ottanevat opikseen.  Lopputulos, jota toivottavasti kukaan ei onnistu pilaamaan, on kuitenkin tärkeän laivalinjan jatkuminen.   

Kun pöly laskeutuu, sopii ainakin farssiksi mennyttä älämölöä seuranneiden paikkakuntalaisten miettiä, kumpi lopultakin aina on parempi, lihava riita vai laihakin sopu.  Ajattelemisen arvoista on myös pohtia, ketä ja mitä tukemalla ja kannattamalla sellaiset samme iloksemme tai riesaksemme.  Toki riesa yhtäällä saattaa toisaalla myös ilahduttaa.   

Offline kiinnostunut

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 12
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2031 on: 12. 12. 2007 10:10 »
Omaa rahaa Rabbe Grönblom on sijoittanut varustamoon yli viisi miljoonaa euroa.  Pohjalainen kirjoittaa

Onko tämä uuden rahoituspaketin jälkeen vai ennen oleva tilanne?


Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2032 on: 12. 12. 2007 10:10 »
Valtuuston puheenjohtaja pitää myös itselleen puheen sillä onhan  hän yksi kuopan kaivaja.
Pitää nyt muistaa virkamiesten että valtuusto ei enää takuu kumileimasin mille tahansa asialle.
Asiat ovat muuttuneet. Tiedonvälitys on nopeaa, sekunnissa asiat ovat vaasalaisten tiedossa
ja vielä dokumentoituna. Pohjalainen ei pysty näin nopeaan tiedonvälitykseen mitä on vaasalainen. info tänään. Enää ei pysty tekemään kabinettipolitiikkaa, lehmänkaukkoja
äänestäjien selän takana. Kouhi ja Nordman voi sanoa, äänestäjät on meillä aina riesanamme!

Ei ole oikein mukavaa laskeutua joidenkin valtuutettujen syksyllä  äänestäjien keskuuteen, äänestäjät tulevat tekemään kiusallisia kysymyksiä joihin on hankala vastata. Äänestäjät ei olekaan lammaslauma
joita koulutetut lammaskoirat ajaa minne paimenet haluaa. Nyt pitää antaa sille arvo, että äänestäjät ovat valveutuneita ja korkean sivistystason omistavia kansalaisia. Kansalainen ei ole aina väärässä kuten nyt Nordman kirjoittaa pohjalaisessa. Menneisyys puhui ja tulevaisuus jäi jonnekin. Nyt vaaditaan läpinäkyvää hallintoa ja kansalaisdemokratiaa. Seuraava valtuusto on toisenlainen, sieltä tippuu hyvät veljet, kabinettipoliitikot ym lehmäkauppiaat historian lehdille.

Vetoan kansalaisiin, että syksyllä muistetaan kuka kenenkin asiaa ajaa, halveksitaanko äänestäjiä
ja valitaan sellaiset kuin kansa ansaitsee ja joilla on oikeudentunto sydämessä. Se on vaihtoehto.

Pentti Suksi

Offline koirasmartta

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 103
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2033 on: 12. 12. 2007 10:10 »
Juhani kirjoitti
Helpottavaa on havaita, että Vaasassa yhä on Vaasalainen kaupunginvaltuusto, joka päättää asioistamme Vaasan,  kaupunkilaisten ja seutukunnan eduksi, pitää jalat maassa, ei sekoita teoriaa ja käytäntöä, haaveita ja todellisuutta, ei innostu kadehtimaan, ei sorru kosiskelemaan, ei tonkimaan tunkioita, ei ulvomaan laumassa eikä myöskään luovuta päätösvaltaansa sellaista harrastaville.  <

Juhanin porvarillis-liberatistiset kirjoittelut ovat virkistävä muistutus suomalaisesta lintukodosta, jota ei koskaan ole todelliduusessa ollut.

Minua taas kauhistuttaa Vaasan valtuuston enemmistön flekmaattisuus.  Haluan ehadottomasti tietää nyt päättymässä olevan valtuustokauden puhetilaston.  Sellainen täytyy olla jossakin.  Minä haluan ehdottomasti tietää nykyisen valtuuston tuppisuut.  Tämä on tärkeätä ei vain tämän RGLine jupakan kannalta.

Puutun vain tuohon tunkion tonkimiseen.  Oletko Juhani aivan vilpittömästi sitä mieltä että kun tavallinen kansa ryhtyy kaivelemaan tietoja, joiden kaivelu kuuluisi valtuutetuille, on kysymyksessä tunkion kaivelu. Jos siitä haju yltyy, niin sehän kertoo vain siitä että on jotain joka haisee.


Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2034 on: 12. 12. 2007 10:10 »
Kiinnostuneelle vastaus:

Grönblon on joutunut nyt vasta panemaan omaa kun kaupugilta ei niin vain tullutkaan.
Oli pakko. Kauppaneuvos Grönblom on läpikierrättänyt osakepääomaan 8409,40 euroa ja senkin summan hän nostanut yrityksestä pois. Kaikki muut rahat on vierasta rahaa. Tuota summaa enempää ei ollut kaikki omana sijoituksena muu oli vierasta pääomaa joko pitkäaikaisena tai lyhytaikaisena tai siirtovelkoina. Ensimmäinen tehtävä on osakepääoman korottaminen, että se kattaa lainat.
Päivänselvää on se, että tuolla nakkikioskin pääomalla ei laivanvarustamoa pyöritetä ei nyt
eikä jatkossa. Ja kuten valtuutettu Antila osuvasti sanoi, että laivaloppuu ennemmin, mutta lainat jatkuu.

Pentti Suksi

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2035 on: 12. 12. 2007 11:11 »
Lainaus Juhani

Quote
Kun pöly laskeutuu, sopii ainakin farssiksi mennyttä älämölöä seuranneiden paikkakuntalaisten miettiä, kumpi lopultakin aina on parempi, lihava riita vai laihakin sopu.Eli käännettynä "pitäkää turvat tukossa ja te teette juuri niin kuin ME teille esitämme ...piste.

fableable

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2036 on: 12. 12. 2007 12:12 »


Kuntalain 24§:n mukaan valtuusto voi tehdä aloitteen  kaupunginjohtajan erottamisesta ja Vaasan kohdalla riittää 13 valtuutettua aloitteen tekemiseksi. Nyt tuli epäluottamuksesta 14
ääntä ja 4 tyhjää. Tässä tulee jo riittävä kannatus asian tuomiseksi valtuuston esityslistalle.  Kun luvut on näinkin selkeät, niin kyllä siinä Lumion on syytä tehdä jonkin asteiset johtopäätökset jo tässä vaiheessa. Kun omatkin rivit alkaa jo arvostella. Tämä rintama  kasvaa ja olen varma,
että seuraavan valtuuston kohdalla ei enää näin menetellä. Ajat muuttuu ja me ajan myötä.

Pro Vaasa teki kokeilun ja kokeilu antoi jo myönteisen vastauksen. Lumion on katsottava myös
tulevaisuuteen ja omaan asemaansa. Hän voi perustaa oman asianajotoimiston, niin on moni kaupunginjohtaja tehnyt.

RG Linen kohdalla asiat jatkuu, tämä ei ollut lopullinen päätös. Riippuu kaupunginhallituksesta myös mikä tulee olemaan jatko.

Pentti Suksi
Pro Vaasa
puheenjohtaja


Saattaa olla, mutta heikoilla olette. koska tuo 14 vähenee ainakin yhdellä, eli  Mia-Petra Kumpulan äänellä, joka oli estynyt viime kokouksessa. Ja neljä tyhjää on tyhjää täynnä..  ja rivit harvenee.
Aloitteita voi tietenkin tehdä aina. Tuskin saatte 13 tuon kuprun  taakse.
 
Kyllähän suurin osa valtuustosta ja  vaasalaisista tajuaa, että tehty päätös oli oikea vaikeassa tilanteessa. Vaasan kaupungin asukkaat eivät ole sama asia, kun ”vaasalaisia.info”.
 Uuden rahoituspäätöksen tuloksena koko pääomalaina poistui.  Eli se ”pienikin” rahan lapiointi RG-linelle on ohi.  Vaihda siis Pentti jo levyä.  Päinvastoin. RG-line on lapioinut  2 miljoonaa euroa kaupungille. Uusia tukia Vaasan kaupungilta, ei RG-linelle tule.  Takaukset ja vastuut kaupungin osalta vähenee, ja Rabben osalta lisääntyy. Lisäksi, kun RG-linen likviditeetti on kunnossa, se pystyy hoitamaan satama ja tavaramaksunsa nyt ajallaan, eli kaupunki saa jo nyt  tuloja  niin kuin myös tulevaisuudessa, niin että  tuo takausriski on todellisuudessa olematon. Eikö tämä nyt mene millään jakeluun?  Kaupungilla  on takausvastuut 2,7 miljoonaa euroon, joihin on vielä  toissijainen pantti.  Liikenne jatkuu ja  60+ 60 +  (välillisen välilliset) työpaikkaa on turvattu.
   Parempi olisi kuitenkin joidenkin mielestä kaataa firma (sehän oli se toinen vaihtoehto viemällä siltä toimintaedellytykset), että saataisiin kaupungin ”hallintokulttuuri” oikaistua, ja varmistutaan ainakin siitä. ettei ainakaan kuviteltuja”haamusanktioita” ole EU:lta tulossa.  Perusteet näille saktioille ovat  lähes yhtä hataralla  haarukalla, kuin valtuustossa vilahtanut Viking-linen  hakemuskuori. 

Mitä vakuuksiin tulee, siitäkin halutaan väkisin antaa negatiivinen kuva.   RG1-alus  hintaluokassaan ihan kelvollinen alus varsinkin  korjaustöiden jälkeen. Vakuusarvo on ehkä hieman yläkanttiin, mutta, kaupungin kannalta sillä ei siis suurta merkitystä ole, koska RGL  tuo  koko  ajan rahaa kaupungin kassaan.  RG I-aluksen formaatti on erittäin käytetty edelleen, eli se on haluttu alustyyppi. Sillä, että alus on tehty DDR:ssä  ei ole merkitystä. Samanlaisia laivoja on tehty, ja tehdään entisissä itäblokin maissa mm. Romaniassa, sekä muissa halvan työn maissa. Hyvin ne kelpaa maailman merille eikä niiden laadusta kukaan ruikuta.
 Antila äänesti oikein. muuta ei hänkään näköjään laivoista juuri mitään tiedä. Tiedättekö te?  Saanen arvon pessimistit huomauttaa, että suuri osa mm. Vaasanlaivojen kalustosta, josta osa rakennettu jopa 1970 luvulla, on edelleen käytössä. Ja erittäin hyväkuntoisena. Enemmänkin olisi käytössä, jos  osa ulkomaille myydyistä  ei olisi  havereissa  tuhoutunut. Laivan ikä on yllättävän pitkä. RG-I on vielä suhteellisen nuori laiva, ja tulee seilaamaan varmasti  kauemmin, kuin  RG linen  nykyinen maksuohjelma on.    Itseäni  riepoo se, että Casino Express, legendaarinen Fennia, myytiin pilkkahintaan ulkomaille vaikeassa tilanteessa.
 Sehän on ihan hyvä alus edelleen. Sen formaatti vain on  väärä merenkurkkuun, ja suomalaisten vaatimukset  on niin hurjat, kun ovat tottuneet kerskakulutus supermarket loistoristeilijöihin. Toivottavasti alus vielä pelastetaan Suomen lipun alle.   

Mielestäni  on kiusantekoa se,  jos lähdetään valittamaan päätöksestä, missä valittamisen oikeutus ja läpimeno on erittäin kyseenalainen.  Mutta onhan se kiusaa pienikin kiusa. Tämä  pieni kiusa saattaa kostautua Vaasalaisille ikävällä tavalla, ja pienestä tulee iso kiusa.  Jos laivaliikenne katkeaa sen uudelleen aloittaminen merenkurkussa tulee maksamaan myös Vaalalaisille veronmaksajille kohtuullisen paljon. On  turha kuvitella että  linjaa uudelleen  noin vain rakennetaan. Nimittäin, jos rahtivirrat todella kääntyvät pois Vaasasta, ei niitä tänne hetkessä takaisin saada.  Ei ehkä enää koskaan tässä suuruusluokassa, joka  nostaa kynnystä myös uuden  yrittäjän löytymisessä. Nimittäin jos rahti  menee yli vierestä, eli  Kaskisista. Se on myös matkustajaliikenteen loppu. 


« Last Edit: 12. 12. 2007 12:12 by fableable »

fableable

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2037 on: 12. 12. 2007 12:12 »
Partiopoika toimii

Näyttää siltä, että partiopoika Rabbe Grömblom uskoo, että kaupunginhallitus voisi pelkällä päätöksellä maksuajasta, poispyyhkiä tavaramaksujen tilittämättä jättämisen?

No sitten esimerkiski luvatta auton ottanut voi kaupunginhallitukselta anoa vaan maksuaikaa pöllitylle autolle.

Onko kaupunginhallitus Poliisinkin yläpuolella, jos on, niin Poliisia ei enää tarvita, eikä mitään sääntöjäkään Vaasan kaupungissa.

Kuka vastaa ja kuinka hyvävelijärjestelmä toimii!


Katso nyt edes se poliisitutkinta loppuun, ennen kuin rupeat tällä toisten päälle sylkemään.

21solmua

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2038 on: 12. 12. 2007 12:12 »
Toivotaan, että  Casino Express ei ilmesty enää Suomenlipun alle, siihen on tehtävä iso remontti sprinklerjärjestelmään ym ennenkuin se täyttää asetukset.

Katsostaan tietenkin Polliisitutkimus ja sitten tietenkin tutkimusen jälkee syyteharkinnat, nimittäin ei asia siihen pääty kun Poliisi on tutkinut. Poliisi lähettää aineiston syyttäjälle ja hän harkitsee lähdetäänkö asiaa viemään eteenpäin.

Mutta nyt kun faleblalle vai mikä tuon merikapteenin nimi oli, alkaa paineet, että kaikki sitten suoritetaan, niin kuin on luvatt. Nyt ei ole enää varaa jättä mitään hoitamatta.
Hyvä näin. Hyvä, että valtuustossa on ihmisiä, jotka katsovat vähän veronmaksjienkin etua, ettei kaikki mene bisnesmaailman piikkiin.

Varataan sitten kaikki voitot vanhushuoltoon, jos sieltä sellaista tulee. Onhan noilla tuloilla nyt rehenneltykin.

Peeveli

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #2039 on: 12. 12. 2007 12:12 »


Mielestäni  on kiusantekoa se,  jos lähdetään valittamaan päätöksestä, jonka oikeutus ja läpimeno on erittäin kyseenalainen.


Niinpä..

Tuossapa tunnustit, että tukipäätöksen oikeutus ja läpimenotapa oli erittäin kyseenalainen!

Siispä oikeudentuntoisen kansalaisen tulee tehdä valitus kaikkiin mahdollisiin instansseihin.