Author Topic: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri  (Read 611525 times)

0 Members and 25 Guests are viewing this topic.

belurisk

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1640 on: 28. 11. 2007 02:02 »
Tuoreessa Pohjalaisessa on pääkirjoitus, joka oli siinä "kiikun kaakun" verrattuna viime päivien aikana julkaistuihin kirjoituksiin ja uutisoinnin linjaukseen.  No joo!
Pääkirjoituksessa esillä olivat termit "ajauduttu" ja "valtuusto saa käyttää valtaansa"!
Tuo termi "ajautua" on sikäli mielenkiintoinen, että se tässäkin RG:n asiassa ikäänkuin vapauttaa kaupungin vastuulliset (ylin virkamiesjohto, kh:n phj, Kh ja muut) vastuusta.

Ilmaisu siitä, että k-valtuusto SAA käyttää valtaansa on jokseenkin aliarvioiva.  Valtuusto kun viimekädessä päättää!! Tai siis näin pitäisi olla.

Marjatta Vehkaoja on ollut hyvin asialla - aika räväkästikin.  Hyvä niin. Kaupungin saataviin perustuviin korkoihin ei tule antaa myönnytyksiä - varsinkaan, että korkoja ei perittäisi.

Kun nyt kuitenkin ollaan pakkotilanteessa, johon kaupunki on itsensä "ajaututtanut", niin eikö nyt viimeistään olisi heitettevä vähintäänkin ajoankkuri tai mieluummin kiinnityttävä kaupungin satama-laitoksen laituriin.

RG:n tukijärjestely on lähes hyväksyttävissä, mutta ilman em. korkojen perimättä jättämistä.
"Lähes" tarkoittaa sitä, että vastuu- ja virkavastuuvapautta ei myönnetä ko. tavara- ym. maksujen perimistoimissa.

Muutoinkin meidän vaasalaisten ja edustajiemme ei tule unohtaa eikä painaa villasella aikaisempia esityksiä sekä niihin liittyviä epäkohtia kaikkine puutteineen ja sotkuineen.  Surkeata ollut, ja se kompetenssi puuttunut.  Moraalista puhumattakaan.

Valtuustokäsittelyssä ei tulisi unohtaa sitä, että aiheeseen liittyvistä sähläyksistä ja virheistä EI   anneta päätöksen myötä vastuuvapautta laiminlyönneistä vastuuhenkilöille.
Luottamus on mennyt, se kaiketi on tosiasia. 

Missä oltaisiin nyt ilman valtuustopäätöstä 26-25!!
« Last Edit: 28. 11. 2007 04:04 by belurisk »

Offline sähköjänis

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 521
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1641 on: 28. 11. 2007 06:06 »
Sivutolkulla parran päristystä tästä asiasta.

Laiva kulkee nyt ja jatkossakin. Kiitos Rabbelle ja muutamalle aktiiville kaupungin hallinnossa. Vehkaojat sun muut saa rauhassa nyt painaa "ei" nappulaa, kun tiedätte häviävänne äänestyksen. Nyt teidän ei tarvitse kantaa vastuuta liikenteen lakkaamisesta.

21solmua

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1642 on: 28. 11. 2007 06:06 »
Täytynee nostaa hattua niille valtuutetuille, jotka ovat taistelleet tuulimyllyjä vastaan tässä asiassa.  Onhan tosiaan säästetty verovaroja ja yritetty oikaista asioita jotka olivat mennä aivan soosauksella vaan läpi. Nyt sitten on seurattava tarkasti kuinka saatavat tulevat kassaan satamassa. KH on luvannut, ettei tämä peli enää jatku???!!!!!

Analyyssi

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1643 on: 28. 11. 2007 08:08 »
Mitä!! Onko äänestys jo ollut?

Tilanne on aivan yhtä täpärä kuin viimeksi. Tätä ei päätä Lumio, Grönblom, Pohjalaisen toimittaja, ei Sähköjänis täällä. Vaan KV:n jäsenet, oikeaksi näkemällään tavalla.


Nyt Rabbe teki sen virheen, että nuukaili vakuuksiaan liian kauan. Hän on kovissa vesissä keitetty, myös muut valmistelijat ovat. Tälläiset herrat eivät taivu edes tosipaikan edessä. Nyt pelataan kovaa peliä, eikä huomata missä kohtaa juna jättää. (Ainakaan ei olla aikaisemmin huomattu.) Kovia poikia, pulssikaan ei nouse. Usein tuo onnistuu, vaan onnistuuko tällä kertaa? Vastapuolellakin on osaamista. Eikö lobbaajapuoli tiedosta mitä pohjalainen tekee, kun se ajetaan nurkkaan ja tarjotaan vain yhtä (huonoa) vaihtoehtoa. Se puolustautuu, ei se luovuta. Olisiko siis itse kannattanut joustaa ja rakentaa heti sellainen esitys, että sillä olisi ollut mahdollisuuksia. Virkavirheitäkin on tehty. Teitte tästä itsellenne vaikean. Nyt tarvitsette lopuksi vielä silkkaa onnea pärjätäksenne. Tili- ja vastuuvapauskysymykset odottavat.

Vakuudet ovat niin huonot, että yhtiö/laiva näyttää jäävän kaupungin syliin. (Realistisesti näin ehdottomasti onkin, mutta tunteella, tunteella taas jotain muuta.) Velkaa on tiedossa nyt 10 milj ja liikevaihto 10 milj. Mahdoton yhtälö, sillä kehittämisrahaa ei ole. Ei ole rahaa maksaa velkojakaan. Ei ole ollut aikaisemmin, ei ole huomennakaan. MIKÄÄN EI OLE MUUTTUNUT. Velkaa on piilossa varmasti muutakin. Siis, aivan varmasti!! Laivavakuuden arvo on Sampon jälkeen olematon. (Miksei Sampo itse rahoittanut tätä laivavakuutta vastaan enempää? Sieltä on varmasti kysytty!) Nyt Kotipizza-osakkeet ym. kunnon vakuudet vapautettaisiin ja tilalle saataisiin RG1. Tämäkin paketti olisi parempi, kun olisi edes Rabben oma nimivakuus mukana. (Silloin alkaisin jo miettimään.) Käytännössä tuo 2,7 milj. laina on ilman vakuutta. Miksi KH:lle jätettäisiin oikeus, muuttaa lainaehtoja tarvittaessa.

En ole mukana. Minä äänestäisin tässä tilanteessa lainapäätöstä vastaan.

Sähköjänis, Nyt jännitämmekin vain sitä, millainen onkaan viides esitys.
Vaasan veri ei vapise!! Laivalinjan pelastaa osakepääoman tuntuva korotus.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1644 on: 28. 11. 2007 08:08 »
Vakuudet lainalle ovat lähes olemattomat.
Kaupungille alunperinkin kuuluvien tavaramaksujen takaisnmaksun henkilökohtainen vakuus ei minua yhtään lämmitä.

Itse asiassa en olisi alkanut mitään neuvottelemaankaan, ennen kuin ne rahat olisivat olleet kaupungin tilillä.

Ei tätä vielä ole päätetty.

Kaupungin vastuut näennäisesti vähenevät mutta oikeasti riski kasvaa minusta huikeasti.

21solmua

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1645 on: 28. 11. 2007 09:09 »
Tilanne on melkein selvä Moisiokin on myyty mies. Joka nyt vastustaa on sitten melkeimpä sven Dufva

Offline Oksanen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 226
 • "Lisää painetta", sanoi putkimies.
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1646 on: 28. 11. 2007 09:09 »
Minua on pitkään häirinnyt se kiihko millä kotipizzan jälkipantattuja pizzaosakkeita halutaan vapauttaa, jopa virkamiesvoimalla.  Rabben halun ymmärtää jos nimm. Peevelin vihjaus keskusliikkeesta, joka on kiinnostunut Kotipizzasta pitää paikkansa.

Ainoa mhdollinen keskusliike on S-ryhmä ja S-ryhmässä ABC-huoltoasemat sopisivat hyvin kuvioon.  ABC tarvitsee ehdottomasti huoltoasemiensa kylkeen Kotipizzan tyyppisen brändin, joka omalla logollaan luo ABC:n kaipaamaa atmosfääriä:

ABC:n kilpailustrategia perustuu Wikipedian mukaan hyviin oheistoimintoihin. ”Vähemmälle huomiolle on jätetty autopalvelut, monet ABC:t eivät tarjoa esim. autonpesua tai -korjausta. ABC:n tunnuslause on "Missä ikinä liikutkin, huolehdimme sinusta", joka kuvaa myös toimintastrategiaa.”

Tammikuusa 2007 oli ABC:llä 81 liikennemyymälää. Näiden lisäksi ketjulla on lukuisia kylmäasemia, pääasiassa S-ryhmän päivittäistavarakauppojen ja markettien (S-market ja Prisma) yhteydessä.
S-ryhmän ostettua Suome Esso-huoltoasemaketjun vuonna 2006 osa sen asemista muutetaan ABC-liikenneasemiksi, osan muuttuessa St1-asemiksi.

Tietysti myös tulevat hypermarketin tarvitsevat mäkkäreiden rinnalle laadukaaan brändin joka toimisi fullservice pizzakonseptin mukaan.  ABC-asemille rittäisi Roma-pizza tyyppinen brandi
.
Roma pizza  on palapizza, joka myydään vastapaistettuna. Tuotetta ei myydä erillisessä myymälässä, vaan yhtiö vuokraa kahviloille, baareille, huoltoasemille ja sairaaloille tuotteen valmistukseen käytettävät uunit ja myy niille pizzalevyt. Kotipizza on tehnyt sopimuksen tuotteen toimittamisesta jo 80:n asiakkaan kanssa, ja tavoitteena on saavuttaa Suomessa 700 paikan levinneisyys kolmessa vuodessa
.
Mkä on siis osakkaiden vapauttamisen kiihkon takana? Vaasan kaupungin ylemmän virkamiesjohdon täytyy tietää asian ydin. Jos Rabbe Grönblom lähiaikoina myy Kotipizzan kokonaan tai osia siitä, tulee Vaasan kaupungin virkamiesjohdolle selittämisen paikka.

Jos S-ryhmä olisi kiinnostunut Kotipizzasta niin se haluaisi varmasti vähintän 51%  yhtiöstä.  Onko Rabbella tämä määrä omistusta vai puuttuuko juuri tuo Vaasan kaupungille jälkipantattu osuus?
Korostan että tämä on vain tällaistqa aivovoimistelua, mitä täällä on muutoinkin harrastettu.
Roma-pizza:

http://www.romapizza.fi/Default.aspx?id=528992

Kauppalehti Roma-pizzasta
« Last Edit: 28. 11. 2007 09:09 by Oksanen »

Offline Marjatta Vehkaoja

 • Omalla nimellä
 • Kansalaisaktiivi
 • *
 • Posts: 143
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1647 on: 28. 11. 2007 09:09 »
Kun olen kysynyt, miksi Rabbe vaatii Kotipizza-osakkeiden vakuuksien vapautusta, on viitattu Raben korkeaan ikään. Suomeksi sen voi sanoa varmaan niinkin, että Kotipizzaa laitetaan myyntikuntoon. Samasta syystä ilmeisimmin Rabbe tyrmäsi ajatuksen omavelkaisesta takauksestaan pitkään lainaan. Kyllä päättäjien on tajuttava ottaa tämä seikka huomioon kun painavat nappia.

Mitä sitten tulee tähän korkojupakkaan , niin onhan tämän päivän Pohjalaisessa taas vertaansa vailla oleva puheenvuoro kaupungin viranhaltijalta. Mitäpä säännöistä, tehdään vain kaikkea tarpeellista ilman asiaankuuluvia anomuksia tai päätöksiäkään!

Tajuavatkohan virkamiehet ollenkaan olevansa hommissa, joiden puitteet on pitkälti säädetty joko lainsäädännöllä tai alemmanasteisilla päätöksillä. Harkintaa voidaan käyttää vain em. säädösten puitteissa. Kyllä tällaisesta villervalla-toimintatavasta tulee tavaton taakka jatkossakin jos säännöksiä ei lähtökohtaisesti kunnioiteta. Tällaisella tavalla toimiessaan keskushallinto antaa verratonta mallia kaupungin muille yksiköille löysäilyssä.

Tuota keskushallinnon virkamiesten syntisäkkiä on vielä lisättävä siksi, etteivät he hiiskuneet valmisteluteksteissään tämän syksyn aikana sanallakaan siitä, ettei korkoja ole koskaan RG-linen satamasaatavista peritty. Heidän olisi tietenkin lähtökohtaisesti pitänyt siirtää maksamattomat korot saatavien pääomaan. Näin ei tapahtunut.

Tämä RG-tapahtumasarja on eittämättä syönyt luottamushenkilöiden luottamusta asioiden valmistelukoneistoon kaupungissamme. On vaiettu liian monista asioista. On kohtuutonta, että valtuutetut joutuvat salapoliisityöhön saadakseen selville edes perusasiat.

Taas sai Hokkasen putiikki jälkipuitavaa - nyt RG-tukipakettiprosessista.Marjatta Vehkaoja

Offline suoraan asiaan

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 252
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1648 on: 28. 11. 2007 10:10 »
Romapizza Oy ja Itämeren alueen johtava franchisingpohjaisten Shop In Shop -konseptien tarjoaja Atria Concept Oy ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jonka mukaisesti Atria Concept Oy:n Sibylla Shop In Shop -myyntipisteiden konseptivalikoima laajenee vuoden 2007 alussa Romapizza-pizzapalakonseptilla.  Suomessa Sibylla-myyntipisteitä on reilut kolmesataa, lähinnä huoltoasemilla.

Kotipizza kertoi 8.8. 2007 tehneensä Kiinan markkinoita koskevan yhteistyösopimuksen Wall-Mart-ketjusta tunnetun Simon Propertiesin kanssa, joten tavarataloyhteistyö on jo tuttua.

Sibylla
http://www.sibylla.fi/romapizza.html


Heimo Hokkanen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1649 on: 28. 11. 2007 10:10 »
Kyllä tässä hommia piisaa. Itse olen miettinyt tätä sekamelskaa mitä tämän asian ympärillä on ollut. Valtuuston päättämiä ohjeita ja sääntöjä ei ole kunnioitettu saatikka sitten noudatettu. Ilmeistä on, että virkamiesten joiden pitäisi tunte asioita, niin se ei kuitenkaan siltä näytä.

Sijoitustoiminnan johtosääntöä ei ole noudatettu. Vahinkorahaston sääntöjä ei oltu osattu tulkita oikein. Liikelaitostenlautakunnan vahvistamia sataman ohjeita, jossa puhutaan laskutusmenettelyistä ja yliaikakoroista ei ole mitenkään noteerattu RG-linen kohdalla. Varmaankin toisten asiakkaiden kohdalta on tasan tarkkaan pidetty asioista huolta, että ne toteutuu sääntöjen ja päätöksien mukaisesti.

Herää kysymys, että minkähän takia näitä sääntöjä on päätetty, kun niillä ei näytä olevan mitään merkitystä?

Eikä tämä velkasaldon maksaminen osamaksulla merkitse sitä, että ne tilivelvolliset, joidenka tehtäviin olisi kuulunut valvoa kapungin etujen mukaisesti saatavia ole vapaita vastuusta.

Ihmettelen myös, ettei Liikelaitostenlautakunnan puheenjohtaja Juha Häkkinen, joka on myös juristi, ole sanallakaan puuttunut noihin sataman laiminlyönteihin? Hänhän on myös vastullinen sen hallintokunnan virkamiesten toimista.

Jotakin tämän kaupungin hallintokulttuuirssa on tapahduttava, sillä näin ei voida jatkaa.

Jos yrityksessä toimitusjohtaja yrittäisi viedä asioita eteenpäin näin huonosti ja lainvastaisesti valmisteltuna - hän olisi ollut aikoja sitten entinen tj.

Kuntahallinnossa kaiken voi kuitata tähän tyyliin ja jatkaa tehtävissään?!!

Mutta tämäpä on se ongelma, kun johtavia luottamushenkilöitä on mukana tässä sopassa, niin eihän mitään oikaisua voikkaan tapahtua!

Offline suoraan asiaan

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 252
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1650 on: 28. 11. 2007 10:10 »
Heimo Hokkanen kirjoittaa:
>Mutta tämäpä on se ongelma, kun johtavia luottamushenkilöitä on mukana tässä sopassa, niin eihän mitään oikaisua voikkaan tapahtua!<

Niinpä.  Mutta nimiä ja yhteyksiä sekä taloudellisia kytköksiä virkamiesten valmistelemiin kaava- yms. asioihin voidaan ryhtyä luettelemaan vasta jos on todisteita.  Muuten käräjäoikeuden ovi narahtaa.

Ja todisteiden saaminen on kovin, kovin vaikeata.  Herrat nauraa ja karavaani kulkee.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1651 on: 28. 11. 2007 11:11 »
Kaupungin kassa toimii kaupunkikonsernin yhtiöiden, esim. Vaasan Sähkö, Koy Pikipruukki, Palosaaren Yrityskeskus Oy ym. pankkina. Raha liikkuu helposti ja korkoa maksetaan puolin ja toisin. Ihan hyvä järjestelmä. Kun kaupungin kassassa on liikaa rahaa niin sitä sitten talletetaan isommissa erissä määräaikaisesti.
Mitä tämä Pikipruukki löpinä nyt sitten lienee.?

Kaikilla yhtiöillä kassatilanne vaihtetelee. Tulot ja menot eivät ole aina yhtäaikaisia. Varsinkin arava-yhtiöillä (Kuten Pikipruukki) on vaihtelut kassassa suuria koska suuret lainojen lyhennykset on pari kertaa vuodessa. Välillä siis kassassa on paljon rahaa mutta ei enää kun on lainan lyhennyspäivä. Ihan maalaisjärkeä tuossa vain käytetään.
(Pyydän, että tätä "sisäinen pankki"-keskustelua ei tässä tärkeässsä RG-ketjussa jatketa, koska asia ei sitä juurikaan kosketa)
« Last Edit: 28. 11. 2007 11:11 by Tapio Osala »

Analyyssi

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1652 on: 28. 11. 2007 11:11 »
Pitäviä todisteita on, mutta kuka laittaa itsensä likoon?

Vai riittääkö pelkkä esitys? Jonka perusteella KV päättää kyseisten virkamiesten jatkosta Vaasassa. Virkamiesten taloudelliset sanktiot ilmeisesti päättää käräjäoikeus. (?) Mutta RG:n viivästysmaksuja ei pidä päättää kenenkään, ne on jo aikaisemmin päätetty. Lasku pitää vaan jonkun kirjoittaa.

Tämä on ilmeisesti täysin paikallinen asia. Toivottavasti Vehkaoja vie nyt asian tappiin asti. Tämä asia ei kuulu tähän nykyiseen tukiasiaan ollenkaan, mutta tämäkin käy esimerkkinä, mitä kaikkea tuolta taustalta löytyy.

Peeveli

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1653 on: 28. 11. 2007 11:11 »

Kh:n tämän iltainen kokous on nyt pidetty. Jälleen keskustelimme pitkään RG-linen tukipaketista. Kiitos Katajamäen kirjallisen muutosesityksen, pääsimme vähitellen rakentavaan keskusteluun. Pääsimme jopa niin pitkälle, että tarjosimme lähes yksimielisesti Rabbe Grönblomin hyväksyttäväksi muutettua ehdotusta. Osan kokouksen aikana tehdyistä muutosesityksistä oli kaupunginjohtaja Lumio jo ottanut nimiinsä. Grönblomille soitettiin kokouksesta, mutta valitettavasti hän ei hyväksynyt muutettua tarjousta, joka oli kompromissi.


Olisi mielenkiintoista tietää millainen oli se kompromissi, jonka kh olisi ollut valmis hyväksymään, mutta jonka Rabbe hylkäsi. Marjatta, voitko kertoa siitä?

21solmua

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1654 on: 28. 11. 2007 11:11 »
Uutiset ilmoittivat, että Merenkurkun liikenten kilpailuun osallistuu vain yksi yhtiö RG-line. Stella Naves on vetäytynyt. Eikä mikään ihme Vaasa on sitoutunut yhteen yhtiöön vuoteen 2017 saakka. Ei kait niin hullua yhtiötä olisikaan joka lähtisi tuohon valtionrahakilpaan?!
Lumio ja Kouhi ovat saaneet mitä halusivat?!!!! Kovalla työllä, mutta kuitenkin. Epäilen ettei ole rehtiä kilpailua. Liatettiinhan Kotipizzakonsernin viidenneksi suurimman omistajan ääni kuulumaan. Vikinglinen varatj. Boris Ekmanhan otti kantaa liikenteeseen.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1655 on: 28. 11. 2007 12:12 »

Olisi mielenkiintoista tietää millainen oli se kompromissi, jonka kh olisi ollut valmis hyväksymään, mutta jonka Rabbe hylkäsi. Marjatta, voitko kertoa siitä?

Aika löysä lisävaade se "kompromissi" mielestäni oli: 200 000 €:n Rabben henkilökohtaista takausta (Katajamäen esityksestä) vaadittiin 2.7 M€:n lainan RGI-aluksen toissijaisen laivavakuuden lisäksi.

Jos kerran lainat on tarkoitus rehelliseti maksaa pois, niin miksi ihmeessä tätäkään takausta voinut antaa? Jos ikä alkaa painaa niin vakuuksista pääsee heti kun maksaa laina pois. Ainahan lainan etuajassa saa maksaa.

Offline T.Tyly

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 488
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1656 on: 28. 11. 2007 12:12 »
Minusta nyt häntä heiluttaa koiraa, eikä päinvastoin.  Oikein nauratti kun luin lehdestä että Rabbelle oli soitettu anelupuhelu peräti kaksi kertaa.  Miksi?  KH tekee päätökset ja sillä siisti..  That´s it.
Minäkin olen sitä mieltä, että ravirata on kaavoitettava asunnoille!

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1657 on: 28. 11. 2007 12:12 »

Kaikilla yhtiöillä kassatilanne vaihtetelee. Tulot ja menot eivät ole aina yhtäaikaisia. Varsinkin arava-yhtiöillä (Kuten Pikipruukki) on vaihtelut kassassa suuria koska suuret lainojen lyhennykset on pari kertaa vuodessa.
(Pyydän, että tätä "sisäinen pankki"-keskustelua ei tässä tärkeässsä RG-ketjussa jatketa, koska asia ei sitä juurikaan kosketa)

Miksi ei kosketa, jos samalla kassalla jonottavat "lainaavat" kerran yhteisiä varojamme eri ehdoin.

Eli tässä tapauksessa Pruukki saa lainaa kassasta, taatessaan rahoittamiensa, lue ( asukkaiden  rahoittamien) tonttien itselleen osto sitoumuksin, sekä tulouttamalla nettoa vuosittain samalle kassalle, jotka kassa sijoittaa parhaaksi katsomallaan tavalla.

RG taasen lähinnä ehdoilla, jotka teoriassa pienentävät lähinnä vain veronmaksajien takausrasitteita, eivätkä perustu mihinkään todistettavaan voittoon.

 Pienemmille samalla tavoin "yleishyödyllisen toiminnan" logolla ratsastavien instanssien hakemuksille
tarjoillaan kuitenkin kassalla lähinnä niskalaukauksia, muiden aivopestyjen viranhaltijoiden, sekä
luottamusmiesten avustuksella, joiden ainoa peruste on kuitenkin tuottamattomuus, tai sen
visiointiin perustuva näkemys, lähinnä meedion lahjoilla itse kukin resurssiensa mukaan ratsastaen.

Tämä tapaus RG absurdissa mallissaan, eli varsinaiseen pelkkään rahoitukseen viitaten, hakee
kylläkin julkisessa rahoitus historiassamme vertaansa, koska kyseessä ei ole yllämainittu kunnan
konserniyritys, vaan yksityinen taho ja jonka ainoana ehtona julkisten varojen hillopurkille,
näyttää olevan kyseinen mahdollisimman vähin tappioin tehtävä liiketoiminta, joka normaali
pankkitoiminnassa hylätään laina asetelmassa välittömästi, ns. voitto ennuste puuttuen

     Sitä ei myöskään tue minkäänlainen neutraali kommarimalli, eli + - 0 mentaliteetti,
     joka tarkoittaa lähinnä toimeentuloa ja yrittämistä, pelkkä leipä turvaten.


Tässä suhteessa katson tämän sisäinen Pankki löpinän kuuluvan pelkkiin paskapuheisiin
koska sen perusteet eivät riitä minkäänlaiseen Pankkitoimintaan sijoitusmielessä,
vaan lpikemminkin ns. Kunnallisen "Sosiaalirahaston" toimintaan, jonka sosiaalisuus
ei kunnallislain mukaan kuulune Yksityisyrittäjille "Päivärahoineen".

Varsinaisen Pikipruukin "kassajonotus" sydeemin perusteet muine sekavuuksineen, kuin myös
sen irroittamisen RG vastaavista, katson enemmänkin toiveineen johtuvan Osalan, Pikipruukin
aiemmasta, tai nykyisestä Puheenjohtajuudesta, joka palvelee lähinnä juuri kyseistä instanssia
kriteereineen, lähinnä kahdella pallilla, eli Kunnan luottamustoimessa, sekä "sisarfirman" Hallintopöydissä roudaten.
« Last Edit: 28. 11. 2007 12:12 by Professional »

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1658 on: 28. 11. 2007 12:12 »
LISÄÄ SOOSAUSTA:

Sain juuri kirjeen keskushallinnosta, jossa väitettiin, että
Ryhmien kesken on käyty jatkoneuvotteluja RG Linen rahoitusjärjestelyihin liittyvistä yksityiskohdista. Neuvottelujen tuloksena on laadittu muutettu päätösesitys ryhmille. Muutettu päätösesitys on liitteenä.


Eipä ole vihreitä kutsuttu tuohon pöytään!

-------

Pikaisesti huomaamani muutokset:
Quote
1.   Valtuuttaa kaupunginhallituksen  muuttamaan päätöstään 26.11.2007 kaupungin saatavien
782 417 €  maksamisen vakuutena olevan Rabbe Grönblomin henkilökohtaisen omavelkaisen takauksen osalta siten, että takaus rajataan 500 000 €:n saakka ja on voimassa niin kauan, kunnes saatavat on kokonaisuudessaan maksettu.Lisävakuutena Rabbe Grönblom antaa  henkilökohtaisen omavelkaisen takauksen 200 000 €, joka astuu voimaan sen jälkeen, kun  kohdassa 1 mainitut saatavat on kokonaisuudessaan maksettu, mutta kuitenkin viimeistään 1.1.2011. Tämä 200 000 €:n takaus  on voimassa siihen saakka, kunnes lainan (2,7 milj. €) ensimmäisen lyhennysvuoden  lyhennyserät yhteensä 300 000 € on maksettu.

Heimo Hokkanen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1659 on: 28. 11. 2007 13:01 »
Eipä minuakaan Kd-ryhmänjohtajana ole kutsuttu, ja tietojeni mukaa muutama muukin rj, ei ole ainakaan tuossa palaverissa istunut.
Outoa oli tuokin esitys, että mihinkäs se puhelinsoitolla saatu lähes 800 000 omavelkaisen takaus häipyi?

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1660 on: 28. 11. 2007 13:01 »
Kyllä tässä nyt alkaa ärsytysraja ylittyä.

Kaupunginhallitus maanantaina päätti esityksestä ja nyt sitä jo joku poppoo (keitä on ollut läsnä, kenen kutsusta?)  haluaa muuttaa!

Miellä olisi sentään ensi maanantaina ensi vuoden talousarvio käsittelyssä. Se on valtuuston tärkein asia koko vuonna.

On parasta siirtää RG asia 10.12.2007 valtuuston kokoukseen. Niin paljon on vielä epäselvyyksiä ja budjettiinkin pitää valtuutettujen perehtyä!

--------
ASIAAN:
Ryhmien välisissä neuvotteluissa, joissa on ollut siis vain tietyt ryhmät, on päädytty perin kummalliseen malliin:
Quote
Tämä 200 000 €:n takaus  on voimassa siihen saakka, kunnes lainan (2,7 milj. €) ensimmäisen lyhennysvuoden  lyhennyserät yhteensä 300 000 € on maksettu.

Ymmärränkö oikein, että maksamalla yhden lyhennyksen á 300 000€ (2,7 M€ lainaan) vapautuu 200 000 €:n henk.koht. takauksesta.Sitten 2,4 M€ jää ilman sitä henkilökohtaista takausta!? Entä jos muuta lyhennystä ei koskaan kuulukaan?

Kyllä tällaiset asiat ovat vähän liian monimutkaisia meille valtuutetuille näin lyhyellä varoitusajalla käsiteltävksi. Joku meistä ehkä haluaisi edes kysyä joltain asiantuntijalta neuvoa. Nyt varmaan kh kokoontuu hätäkokoukseen vasta maanantaiaamuna juuri ennen valtuuston kokousta taas muuttamaan esitystään! Ei hyvä. Tämä asia on alusta loppuun aivan luokattomasti hoidettu! Olisi vähän tärkeämpiäkin asioita.
« Last Edit: 28. 11. 2007 19:07 by Tapio Osala »

EX-Vaasalainen

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1661 on: 28. 11. 2007 13:01 »Laitaako joku valtuutettu ison pyörän pyörimään vai pitääkö kuntalaisen se tehdä?

belurisk

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1662 on: 28. 11. 2007 13:01 »
Soosaus ja sähläys nousee nyt jo aivan omiin sfääreihinsä.
Farssien farssi, tragikoomisuuden huipentuma, joka muuttunee vielä draamaksi!

Spekulaatiota tietenkin, mutta jäljet johtanevat "sylttytehtaalle" tässäkin käänteessä.
Ensimmäinen oletus lienee, että aloite tulee G-veljesten ja rkp-ryhmän taholta.  Saatan olla väärässäkin?!

Luokatonta ja härskiä toimintaa vähintäänkin.

Offline koirasmartta

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 103
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1663 on: 28. 11. 2007 14:02 »
Juuri näin siinä käy kun ihmisten ärsytyskynnys ylitetään. Yleensähän sitä saa, mitä tilaa.  Tässä RG-Linen jutussa haisi jo alkumetreillä.  Ei epäluulo ole suinkaan syntynyt täällä vaan juuri siellä, tiedäthän - sylttytehtaalla.

Jos ensimmäinen esitys tuesta olisi ollut hyvin perusteltu ja rehellisesti laadittu niin on jopa mahdollista että se olisi mennyt lävitse suuremmitta meluitta.

Mutta nyt tiedetään että jotkut halusivat salata jotain, jota ei vieläkään varmuudella tiedetä, ja suoraan sanoen kusta silmään, sanoi sitten arvon professori mitä tahansa.

Nyt tilanne on ryöstäytymässä käsistä kun vuosikymmenien aikana patoutunut suuttumus on pääsemässä pihalle. 

Tässä tullaan ilmeisesti vielä kaivamaan esille kaikki mahdolliset "sorakuormat", lajusautot, maksetut häämatkat ja perhelomat, bulvaanien käyttäminen rakennustöissä, odottamaan jääneet palkkiotontt sun muut.

Mikä se olikaan se putkimiehen epistola?  Juu. "Sen verran painetta putkeen, että "#¤%&### lentää pellolle."

belurisk

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1664 on: 28. 11. 2007 14:02 »
Veikkaukseni on, että Thor Österholm pitää kantansa.
Näissä olosuhteissa ei pidä eikä voi päättää kv:ssa 3.12.2007.

Peeveli

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1665 on: 28. 11. 2007 14:02 »
Ennen näkemätöntä sekoilua.

Rabben tukijoukot panikoivat!

belurisk

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1666 on: 28. 11. 2007 14:02 »
Voidaanko esittää kysymys siitä, että mikähän on kaupunginvaltuuston luottamusaste ylimpään virkamiesjohtoon, kh:n puheenjohtajaan.... siis valmistelijoihin ja esittäjiin - ketään erikseen nimeämättä.
Kuinka moni esim. myös tämän foorumin jäsenistä ja vieraista vielä antaisi täyden luottamuksen edellä mainituille?
Foorumissa voisi järjestää mielipidekyselyn - voisiko?  Tunnustetaanko kaupunkilaisten ja heidän edustajiensa taholta yleisesti tässä asiassa luottamusta valmistelijoihin ja esittelijöihin?

Analyyssi

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1667 on: 28. 11. 2007 14:02 »
Kyllä on melkoista farssia!! Onko nyt esitystä ollenkaan? Voiko näitä muutoksia tehdä mennen tullen??? Nyt en äänestäisi enää jaa missään yhteydessä. Tässä pidetään pilkkanaan rehellisiä valtuutettuja, koko järjestelmää. Antaa stana kaatua! Ylimielinen pelle koko mies!! Upotkoon!!!!

Huom!! Sekin pykälä pitää nyt äkkiä muuttaa, ettei  KH:lle jää oikeutta muuttaa RG:n lainaehtoja myöhemmin. (Näin siinä ehdotelmassa ymmärtääkseni nyt lukee.) Muutoin KV:n päätöksillä ei ole käytännössä mitään painoarvoa.

Rabbe se näyttää kuljettavan tänään KH:ta ja huomenna, eikun maanantaina KV:ta. Varatkaa Rabbelle paikka lehtereiltä, ettei tarvitse soittaa hänelle montaa kertaa seuraavan kokouksen aikana. Hän voisi kätevästi huutaa parvelta ohjeensa päättäjille. Sitten joku heti juoksujalkaa ottamaan nimi paperiin, ennenkuin hän muuttaa taas mieltänsä.

Vai onko silläkään mitään väliä, asiat voidaan aina muuttaa myöhemmin. Millään ei ole enää mitään väliä. Vaasan kunnallispolitiikan kulttuuri on sitten tätä jatkossakin. Kukaan ei tätä enää pelasta. Mahdotonta ja vaikeaahan tämä on, kun KV.n puheenjohtaja herra Rabbe Grönblom, ei itse kunnioita sitä mitä on itse sopinut. Kaikki korkolaskut maksuun!! Ei enää, ei milliäkään joustoa!!

Rabbelta meni uskottavuus, poliitikoilta meni uskottavuus. Järjestelmää ei enää ole.

Offline Orvokki

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 200
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1668 on: 28. 11. 2007 15:03 »
Tämä alkaa olla niin naurettavaa, että aivan itkettää!

Peeveli

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1669 on: 28. 11. 2007 15:03 »
Kyllä on melkoista farssia!! Onko nyt esitystä ollenkaan? Voiko näitä muutoksia tehdä mennen tullen??? Nyt en äänestäisi enää jaa missään yhteydessä. Tässä pidetään pilkkanaan rehellisiä valtuutettuja, koko järjestelmää. Antaa stana kaatua! Ylimielinen pelle koko mies!! Upotkoon!!!!

Huom!! Sekin pykälä pitää nyt äkkiä muuttaa, ettei  KH:lle jää oikeutta muuttaa RG:n lainaehtoja myöhemmin. (Näin siinä ehdotelmassa ymmärtääkseni nyt lukee.) Muutoin KV:n päätöksillä ei ole käytännössä mitään painoarvoa.

Rabbe se näyttää kuljettavan tänään KH:ta ja huomenna, eikun maanantaina KV:ta. Varatkaa Rabbelle paikka lehtereiltä, ettei tarvitse soittaa hänelle montaa kertaa seuraavan kokouksen aikana. Hän voisi kätevästi huutaa parvelta ohjeensa päättäjille. Sitten joku heti juoksujalkaa ottamaan nimi paperiin, ennenkuin hän muuttaa taas mieltänsä.

Vai onko silläkään mitään väliä, asiat voidaan aina muuttaa myöhemmin. Millään ei ole enää mitään väliä. Vaasan kunnallispolitiikan kulttuuri on sitten tätä jatkossakin. Kukaan ei tätä enää pelasta. Mahdotonta ja vaikeaahan tämä on, kun KV.n puheenjohtaja herra Rabbe Grönblom, ei itse kunnioita sitä mitä on itse sopinut. Kaikki korkolaskut maksuun!! Ei enää, ei milliäkään joustoa!!

Rabbelta meni uskottavuus, poliitikoilta meni uskottavuus. Järjestelmää ei enää ole.

AAMEN

Offline T.Tyly

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 488
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1670 on: 28. 11. 2007 15:03 »
Tämä on niin virtuaalista, että...  Kannattaa huomioida, että ellei tätä foorumia olisi, niin Pohjalainen kuittaisi kaiken pikkupojan pilin mittaisella sievistellyllä uutisella ja Vasabladet vähän isomman pojan mutta miehen mittaisella ei kumpikaan.

Minäkin olen sitä mieltä, että ravirata on kaavoitettava asunnoille!

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1671 on: 28. 11. 2007 15:03 »

Täytyy myöntää, että elämä on kurvikasta, aivan liiaksi. Kyllä pitää jokaisen  se asia tietää
että jos puhelimessa jotain lupaillaan hätäpäissä ja yön nukuttua, on aamulla toistamieltä.
Ei sellainen  juridisesti sido ketään. Se olisi heti mennä paperin kanssa Grönblomin puheille ja oikeaksi todistettuna, sen jälkeen se olisi ollut sitoumus. Tässä tapauksessa asia on tulkittava niin
että mitään sitoumuksia ei ole annettu.
Nyt pitää Grönblomin kanssa neuvotella ja kirjallisesti sopia mikä neuvottelun tulos. Jos Lumio ja Grönblom neuvottelee keskenään, siitä pitää tuoda  KH:een molempien allekirjoittasma muistio.
Tästä asdiasta minun täytyy kysyä, mikä meidän hallintoa vaivaa? Mikä on virkamiesvastuu esittelijällä, onko sitä lainkaan?
Tänään tätä mieltä ja jo illalla ollaan toistamielta. Kaupunginjohtaja käy virkamiehenä viralliset
neuvottelut ja Grönblom sen vahvistaa. Silloin valtuusto tietää mitä on sovittu.

Palaan huomisen jälkeen kun saan paremman informaation suullisesti että kirjallisesti.

Perntti Suksi

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1672 on: 28. 11. 2007 16:04 »
Ei  ole Pro Vaasan Valtuustoryhmän puheenjohtajaakaan kutsuttu kulissien taakse neuvotteluihin.
Tulin tuossa juuri kotiin yhteisten asijoitten hoitokierrokselta ja lukaisin postauksen jossa kerrottiin ryhmien välillä sovitusta asia kokonaisuudesta jolla ryhmät ovat sopineet RG Line Oy:n jälkirahoituksen hyväksyneet.

Tämän on kaikkien aikojen pohjanoteeraus, joka vie kaiken uskottavuuden valmistelulta. Lisäksi tuli kutsu Budjettikokoukseen jossa esitetään vastoin valtuuston toimintasääntöä rajoitettavaksi puheenvuorojen pituus 3 min ja ryhmä puheenvuorot 7 min.

Tämä kaikki yhteensä on selkeä osoitus suuresta demkratian vajeesta joka tänä päivänä on vallalla Vaasassa. RKP ja kokoomus näyttää sanelevan demokratian suunnan tänäpäivänä.
On aivan selvää ettei näin voi jatkua. Valtuutettujen on syytä ottaa ohjat käsiinsä ja ryhtyä toimiin jolla tämä linja muutetaan.

Tälle toiminnalle naura jo naurismaan aidatkin. Puhumattakaan Vaasan kaupungin asukkaista. Seinäjokisilla on vatsa jo aikoja sitten mennyt kuralle, se näkyy jo raakaveden laadussakin.


Peeveli

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1673 on: 28. 11. 2007 17:05 »

Tälle toiminnalle naura jo naurismaan aidatkin. Puhumattakaan Vaasan kaupungin asukkaista. Seinäjokisilla on vatsa jo aikoja sitten mennyt kuralle, se näkyy jo raakaveden laadussakin.


Ei tässä paljon vaasalaisena naurata kun kaupungin hallintokulttuuri on täysin ala-arvoista.
Hävettää piemminkin...

Kaupunki on täysin rähmällään sellaisen "pizzakeisarin" edessä, joka ei kykene edes tilittämään kaupungin puolesta perimiään rahoja päämiehelle!
« Last Edit: 28. 11. 2007 17:05 by Peeveli »

21solmua

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1674 on: 28. 11. 2007 18:06 »
Nyt on kyllä pizzat ja vellit sekaisin. Eikö nyt olisi korkea aika toimi valtuutetut. Luottamus on mennyt.  Ei tästä tuu mitään. Osala, Vehkaoja, Lamminmäki, Hokkanen ym ym ym toimikaa

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1675 on: 28. 11. 2007 20:08 »
Alla päätöskohta maanantain kh:n kokouksesta.Quote
Kaupunginjohtaja ML 12

   Kaupunginhallitus päättää

1.   Myöntää RG Line Oy Ab:lle 3 vuotta (36 kk) maksuaikaa kaupungin saatavien
782 417 € suorittamiseen. Suoritus tapahtuu kuukausittaisina maksuerinä. Saatavalle peritään kaupungin sisäisen pankin korko (talousarviolainojen keskikorko 4 % + 0,25 %). Em. saatavien maksamisen vakuudeksi Rabbe Grönblom antaa henkilökohtaisen omavelkaisen takauksen 500 000 €:oon saakka ehdolla, että valtuusto hyväksyy toi-menpiteet.

2.   Ilmoittaa RG Line Oy Ab:lle, että tuleville maksuille maksuaikaa ei myönnetä.

         3.   Esittää valtuustolle, että

a.   Kaupungin takaaman lainan 2 700 000 € (Nordea) laina-aika on 12 vuotta ajalla 13.1.2005-13.1.2017 ensimmäisen lyhennyksen ollessa  13.1.2011. Sen jälkeen tasalyhenteinen kaksi kertaa vuodessa. Kaupunginhallitus voi tehdä anomuk-sesta lyhennysohjelmaan muutoksia siten, että laina-aika ei muutu.

b.   Taatun lainan vastavakuutena on kiinnitys RG I alukseen. Kiinnitysvakuudel-listen lainojen etuoikeusjärjestys on seuraava:

           Sampopankki 3 180 000 € ensimmäinen kiinnitys.
Kaupunki ja Finnvera tasavertaisesti Sampopankin jälkeen 5 820 000 €, josta kaupungin osuus 46,4 % ja Finnveran osuus 53,6 %.
   
         c.   Takauksen ehtona on, että yhtiöstä ei saa konserniavustuksen muodossa siirtää varoja ilman rahoittajien/takaajien suostumusta.

d.   Aluskiinnitykseen liittyvä takausriski voidaan hyväksyä erityisen painavista
      syistä, jotka on lueteltu esittelytekstin kohdassa 4.
 
e.  Kaupunki edellyttää, että muut osapuolet hyväksyvät rahoitusjärjestelyihin 
     sisältyvät toimenpiteet.

Käsittely   Merkittiin, että Robert Grönblom oli esteellinen ja hän poistui kokouksesta asian kä-sittelyn ajaksi.

Hannu Katajamäki esitti Marjatta Vehkaojan kannattamana, että kohta 3 b kuuluisi
seuraavasti:
   
3b.   Taatun lainan vastavakuutena on kiinnitys RG I alukseen. Kiinnitysvakuudellisten la-inojen etuoikeusjärjestys on seuraava:

   Sampopankki 3 180 000€ ensimmäinen kiinnitys.
   Kaupunki ja Finnvera tasavertaisesti Sampopankin jälkeen 5 820 000€, josta kaupung-in osuus 46,4% ja Finnaveran osuus 53,6 %.

   Vastavakuutena on lisäksi Rabbe Grönblomin omavelkainen takaus 200 000€.


Kaupunginjohtaja muutti päätösesityksen kuulumaan seuraavasti:

Kaupunginhallitus päättää

1. Myöntää RG Line Oy Ab:lle 3 vuotta (36 kk) maksuaikaa kaupungin saatavien
782 417 € suorittamiseen. Suoritus tapahtuu kuukausittaisina maksuerinä. Saatavalle peritään kaupungin sisäisen pankin korko (talousarviolainojen keskikorko 4 % + 0,25 %). Em. saatavien maksamisen vakuudeksi Rabbe Grönblom antaa henkilökohtaisen omavelkaisen takauksen ko summalle ehdolla, että valtuusto hyväksyy toimenpiteet.

2. Ilmoittaa RG Line Oy Ab:lle, että tuleville maksuille maksuaikaa ei myönnetä ja tarvit-taessa peritään tavaramaksut suoraan tavaran haltijalta.

         3.   Esittää valtuustolle, että

a.   Kaupungin takaaman lainan 2 700 000 € (Nordea) laina-aika on 12 vuotta ajalla 13.1.2005-13.1.2017 ensimmäisen lyhennyksen ollessa  13.1.2011. Sen jälkeen tasaly-henteinen kaksi kertaa vuodessa.

b.   Taatun lainan vastavakuutena on kiinnitys RG I alukseen. Kiinnitysvakuudellisten lai-nojen etuoikeusjärjestys on seuraava:

           Sampopankki 3 180 000 € ensimmäinen kiinnitys.
Kaupunki ja Finnvera tasavertaisesti Sampopankin jälkeen 5 820 000 €, josta kaupungin osuus 46,4 % ja Finnveran osuus 53,6 %.
   
         c.   Takauksen ehtona on, että yhtiöstä ei saa konserniavustuksen muodossa siirtää varoja ilman rahoittajien/takaajien suostumusta.

d.   Aluskiinnitykseen liittyvä takausriski voidaan hyväksyä erityisen painavista
      syistä, jotka on lueteltu esittelytekstin kohdassa 4.
 
e.  Kaupunki edellyttää, että muut osapuolet hyväksyvät rahoitusjärjestelyihin 
     sisältyvät toimenpiteet.

Päätös   Suoritetussa äänestyksessä esittelijän esitys hyväksyttiin äänin 6 (Rauhala, Laaksohar-ju, Boucht-Lindeman, Nygård-Fagerudd, Lohva, Kouhi) – 4 (Moisio, Vehkaoja, Silta-nen, Katajamäki).[/size]

Minusta tuo uusi "Ryhmien välinen" neuvottelutulos ei parantanut tilannetta. Ehkä jopa heikensi?

Pääongelma on se, että firmalla on enemmän velkaa kuin omaisuutta ja arvokkaat lainavakuudet katoavat.

Tämä kohta esittelytekstissä kaipaa minusta perusteluja:
Quote
•   Pienennetään kaupungin kokonaisriskiä, koska yhtiön kassavarat saadaan toiminnan vaa-timalle tasolle ja pitkäaikainen rahoitus vakautetaan (yhtiön rahoitusasema paranee n. 5 milj. eurolla)
•   Mahdollistetaan Merenkurkun ympärivuotinen säännöllinen matkustaja- ja rahtiliikenne ja Suomen ja Ruotsin valtion vuotuinen tuki 500 000 € voidaan hyödyntää
Minusta kaupugin kokonasiriski kasvaa kun huonossa taloudellisessa tilanteessa olevan yrityksen lainan vakuudet heikkenevät. Nyt on vielä vakuutena osakkeita ja sentään kolmannes laivasta + henk.koht. vakuuksia.
En ole vielä nähnyt mustaa valkoisella Ruotsin valtion 250 000 €:n tuesta. Minusta ruotsin hallitus anto Västerbottenin lääninhallitukselle tehtävksi selvitellä asiaa. Ei se rahaa antanut? Kyse oli myös pienemmästä summasta?

Ilmaisun
Quote
Suomen ja Ruotsin valtion vuotuinen tuki 500 000 €
voi joku ymmärtää että molemmat olisivat antamassa 500 k€. Vuotuinen= kaksi vuotta....

Koska maanantaina on kyseessä vuoden tärkein kokous, ensi vuoden talouaarviokokous, antaisi perin oudon kuvan valtuuston arvomaailmasta jos RG Linen tukiasia ajaa vaasalaisten lasten, sairaden, vanhusten asioiden edelle.

On siis outoa, jos joku kehtaa vastustaa pöydällepanoesitystä. Hoidetaan sitten tämä RG asia 10.12. ihan "rauhassa".

(koko asian esittelytekstin löytää täältä http://www1.vaasa.fi/ktweb/ > Pöytäkirjat> KH> hae kokoukset
« Last Edit: 28. 11. 2007 20:08 by Tapio Osala »

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1676 on: 28. 11. 2007 20:08 »
Toimitaan kun kansa kehoittaa: Sain jjuri tuossa viestin Viestintä ja Liikenneministeriön rahoitusvastaavalta Umeåsta. Suomen valtio ei voi lähteä tukemaan matkustajaliikennettä jossa petaukset ovat yhden varustamon harteilla ilman kilpailumhdollisuutta. toisin sanoen Valtoioden tuki ollaan menettämässä ilman kilpailua.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1677 on: 28. 11. 2007 20:08 »
Toimitaan kun kansa kehoittaa: Sain jjuri tuossa viestin Viestintä ja Liikenneministeriön rahoitusvastaavalta Umeåsta. Suomen valtio ei voi lähteä tukemaan matkustajaliikennettä jossa petaukset ovat yhden varustamon harteilla ilman kilpailumhdollisuutta. toisin sanoen Valtoioden tuki ollaan menettämässä ilman kilpailua.

Hyvä Heikki! Juuri ehdin kaivata tuota Ruotsin päätöstä tuesta. Hah! Sitä ei siis olekaan!

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1678 on: 28. 11. 2007 20:08 »
Tätyy kiireessä tapahtunutta kirjoittamista korjata sen verran, että kilpailuttamisen edellyts on useamman kuin yhden yhtiön tarjous, tämä ei voi täyttyä jos vain yhdelle yhtiölle taataan toimintaedellytykset Vaasan kaupungintuella.

Offline pöh

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 283
  • View Profile
Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« Reply #1679 on: 28. 11. 2007 21:09 »
On vaikeata ottaa kantaa kaikkien viestien kirjoittajien esittämiin kysymykssiin kun niitä on niin lukuisasti.
- eräs valistunut kirjoittaja tiedusteli, miten pitäisi menetellä, että' ne henkilöt, jotka mahdollisesti ovat syylistyneet kavallukseen saataisiin vastuuseen teoistaan?

   Vastaus kysymykseen on helppo!

 Joku tähän kirjoituspalstaan osallistuja voisi esimerkiksi toimittaa osan tämän palstan viesteistä
Vaasan poliisilaitoksen rikososatolle taio syytäjälle. Heidän on viran puolesta ryhdyttävä oma-aloitteisesti toimenpiteisiin mahdollisten rikollisten syytteisiin asettamiseksi.