Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Kesäjuhlat Asevalikylän Edvininpolulla

Kesäjuhlat Asevalikylän Edvininpolulla

Yli 300 asevelikyläläistä ja ystää kokoontui perjantaina Edvininpolulle viettämään hetkeä yhdessä. Varmasti kaikkien mielessä oli myös Edvin Hevonkoski, jonka luoma patsaspuisto on Asevelikylän pysyvä muistomerkki.

”Nestori” Edvin Hevonkoski on osallistunut kaikkiin polulla järjestettyihin juhliin. Edvin käy vieläkin polullaan lähes päivittäin. Ile ‘Allan’ Niemi ja pääpuuhamies Markku Ahonpää ovat molemmat tyytyväisiä kesäjuhliin ja yleisöennätykseen.

Upeat Kesäjuhlat Edvininpolulla

Perjantain kesäjuhlat Asevelikylän Edvininpolulla vietettiin loistavassa säässä. Väkimäärä oli heti alkuillasta ylittänyt 300:n rajan. Tunnelma oli leppoisa.

"Tämä on sitä parasta", toteaa Edvin Hevonkoski ja parkkeeraa ‘mersunsa’ tottuneen tyylikkäästi. Edvin on ollut mukana kaikissa juhlissa. Hän on tyytyväinen, että kesän tuhatkunta talkootuntien lopputulos on niin hieno. Itse teosten lisäksi on tehty paljon muutakin parannustöitä ja alue on parhaassa kunnossa. Kyllä tätä
kehtaa juhlia.

Ile ‘Allan’ Niemi ja pääpuuhamies Markku Ahonpää ovat
mlemmat tyytyväisiä. Samalla he hiovat loppuillan ohjelmaa. Markku
kertoo, että juhlissa on kaikille jotain, lapsille ja lapsimielisille.
Hän kertoo samaan hengenvetoon, että syyskuussa järjestetään taas
juoksukilpailut ihan 1-vuotiaista ylöspäin. Sitten pääsiäisenä taas
poltetaan komea kokko. Sitä rakennetaan pikkuhiljaa.

Järjestetäänkö Vaasan lähettyvillä toista näin isoa ja suosittua asukasyhdistysjuhlaa?

Edvininpolku

Edvininpolku sai alkunsa sattumasta vuonna 1981. Edvin oli näperrellyt omakotitalonsa pihalle pari kolmemetristä taideteosta. Vaimo Elli sanoi, että nyt saa riittää. Samaan aikaan ryhdyttiin rakentamaan Asevelikylän kuntopolkua ja Edvin vei teoksensa polun varteen. Siitä lähti kasvamaan runsaan 200 omatekoisen teoksen galleria.

Enimmillään esineitä oli noin 300. Jossakin vaiheessa kaupungin herratkin heräsivät, mutta se oli jo myöhäistä. Ainoksi keinoksi jäin tapipua tapahtunaeen edessä ja ottaa siitä kaikki hyöty irti, Syntyi kansallista mainetta saavuttanut Edvininpolku.

Nyt lahottajasienet ja hevosmuurahaiset sekä mopopojat  ja vuodenaikojen vaihtelu ovat tuhonneet puusta valmistetut teokset, joita oli enimmillään runsaat sata. Hevonkoski ei sano, että ne olisi voitu pelastaa jos asioihin olisi tartuttu. Ainoa mitä kiltti Hevonkoski suostuu sanomaan on, että luonto on ilkityön takana, ei ihminen.(Vaasapedia 2006)

Teksti: Johan Hagsgtröm/Tapio Parkkari
Kuvat: Johan Hagström

About Toimitus

Check Also

Reittien kunnossapito tärkeätä

Vaasan kaupunki käynnisti keväällä 2021 kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelman laa-timisen, jossa määritellään kävelyn edistämisen visio, …

Vastaa