Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Kävelykaskusta laajenee aseman suuntaan

Kävelykaskusta laajenee aseman suuntaan

Vaasan kävelykeskustan kehittäminen ja laajentaminen on edennyt seuraavaan vaiheeseen. Ensimmäisenä rakennetaan Pitkäkadun ja rautatieaseman välinen osuus, jonka suunnitelma on nähtävillä 10.-23.6. Suunnitelmassa kävelykatu jatkuu samankaltaisena, kuin se on jo tällä hetkellä rakennetulla osuudella.

Suunnitelmassa vanhan Postitalon edessä olevat taksipaikat poistuvat ja tilalle tulee puistikkoa. Hovioikeudenpuistikon pohjoispuoli osoitetaan kävely- ja pyörätieksi ja ajoneuvoliikenne siirtyy kokonaisuudessaan puistikon eteläiselle puolelle. Samalla aseman eteen rakennetaan kiertoliittymä ja asemapuistoon tulee pyörätalli, jonne pyörän voi jättää turvallisesti.

Rakentamisen on tarkoitus alkaa keväällä 2022 ja alustava valmistumisaika on marraskuussa 2022. Hankkeeseen on saatu valtionapua 659 000 €. Suunnitelmaan voi tutustua osoitteessa www.vaasa.fi/katusuunnitelmat.

Kävelykeskustaa kehitetään entistä houkuttelevammaksi

Vaasan keskusta on noin 115 000 asukkaan seudun keskus. Nyt käynnissä olevassa suunnittelussa kävelykeskustaa pyritään kehittämään entistä monipuolisemmaksi ja houkuttelevammaksi. Tavoitteena on erityisesti vahvistaa Hovioikeudenpuistikon roolia houkuttelevana kävely-yhteytenä kaupunginrannan, kaupunkikeskustan ja Matkakeskuksen välillä. Lisäksi halutaan korostaa Hovioikeudenpuistikon ympäristön historiallisuutta ja arvokkuutta.

Vaasan laajennetun kävelykeskustan suunnittelu aloitettiin vuonna 2019 järjestämällä kaikille avoin kysely kävelykeskustan kehittämisideoista ja -toiveista. Vuoden 2020 lopussa kävelykeskustan yleissuunnitelman ensimmäiset luonnokset pidettiin nähtävillä. Suunnitelmaan ja sen vaihtoehtoihin oli silloin mahdollista ottaa kantaa mielipiteiden, lausuntojen sekä toisen karttapohjaisen kyselyn kautta. Erityisesti toivottiin kannanottoja osa-alueisiin, joista oli kaksi erilaista vaihtoehtoa nähtävillä. Tämän jälkeen suunnittelua on jatkettu saadun palautteen pohjalta.

Vaasan kaupunki

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Freyr Battery ehkä Vaasaan

FREYR Battery (“FREYR”), uuden sukupolven akkukennojen tuotantokapasiteetin kehittäjä on allekirjoittanut aiesopimukset (Memorandum of Understanding) Suomen …

Vastaa