Home / Kolumnit /
Juri Kadar – Taiteilijalle kritiikki on tärkeätä

Juri Kadar – Taiteilijalle kritiikki on tärkeätä

Muistan kun opettajainvalmistuslaitoksella opetettiin meille tuleville taiteenopettajille, että mitään lasten suoritusta ei saa jättää arvioimatta. Näin eritoten, jos kyseessä on taide, jossa lapsi näyttää sisintään.

Minulle on käsittämätöntä, että Vaasaan tulee lähes 2 000 laulajaa näyttämään taitojaan ja paikallislehtemme, Pohjalainen ei noteeraa heidän suoritustaan eikä anna palstatilaa tälle massiiviselle tapahtumalle. Sehän tuo pettymystä sekä kuorolaisille että kuuntelijoille.

Sen ymmärrän, jos näinä säästöaikoina Pohjalaiselta ei riitä resursseja hoitaa joka pikku musiikkitapahtumaa, mutta nyt kysymys ei ollut pienestä ihmismäärästä. Pelkästään sunnuntain iltapäivän loistava päätöskonsertti täytti kaupungintalon koko juhlasalin (n. 500 kuuntelijaa). Festivaalin kokonaisyleisömäärä viiden päivän aikana oli varmasti yli 10 000.

Hyvät toimittajat, voitte olla varmoja, että sadat ja tuhannet kuorolaiset, vaasalaiset ja Ruotsista, Italiasta ja muualta tulleet odottivat viime viikolla jännittyneenä joka aamua ja paikallista lehteä voidakseen lukea miten esityksen koki ammattikriitikko. Oikealle taitelijalle se on elintärkeää!

Samoin kuuntelijat, jotka odottavat, oliko heidän kuulemastaan esityksestä lehden kirjoittajalla sama kokemus kuin heillä, olivatko teokset taitavasti esitettyjä, nautittavia, korkeatasoisia, liikuttivatko ne myös toimittajia. Ja oliko ohjelmisto laadukas, vastasiko se kuoronsa tasoa tai ei.

Lehden tekeminen ei ole alaani, mutta tavallisena tallaajana ajattelisin, että tällainen suurtapahtuma antaa tilaisuuden hankkia lisää lukijoita. Pettymyksen tuottaminen taas voi viedä heitä.

Voisiko Pohjalainen olla meille taitelijoille suopeampi? Olen omien ja vieraskuorolaisten puolesta pahoillani.

Juri Kadar

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa