Strøm | Forbruksfinansiering | Eiendomsmegler Bergen | Industriventilasjon | Forsikringsselskap | Husalarm | Kreditkort Best i Test | Sammenlign Boliglån
Home / Tapahtumat / Jukka Mäkelän Herkkyys ja voima Kuntsilla

Jukka Mäkelän Herkkyys ja voima Kuntsilla

Jukka Mäkelän näyttely Herkkyys ja voima

Kuntsin modernin taiteen museossa

Kuntsin modernin taiteen museon syyskauden avaa 17.9. Jukka Mäkelän näyttely Herkkyys ja voima. Esillä on useita teossarjoja, joista uusimmat ovat valmistuneet viime keväänä. Näyttely on esillä 22.1.2017 saakka.

Jukka Mäkelän abstraktit maalaukset ovat ihastuttaneet jo viidellä vuosikymmenellä. Orgaaniset muodot, voimakkaan viivan käyttö ja maalauspinnan kerroksellisuus ovat tunnistettavimpia piirteitä Mäkelän pitkässä tuotannossa. Maalausten tunnelma on vuosikymmenten varrella vaihdellut tummanpuhuvasta ja vahvan ekspressiivisestä melkein henkäyksenomaiseen ja herkkään ilmaisuun.

Mäkelän rooli taitelijana liittyy kauneuteen: – Haluan, että kauneus näkyy. Elämä on kaunista, toteaa Mäkelä. Hän pyrkii luomaan teoksia, jotka eivät vaadi käsitteellistä selitystä vaan on tehty koettaviksi.

Näyttelyn vanhimmat suurikokoiset 1990-luvulla syntyneet maalaukset toistavat orgaaniselta vaikuttavia muotoja, kun uusimmissa teoksissa viiva puolestaan suoristuu ryhdikkään geometriseksi. Teosten värimaailma tuntuu saavan yhä enemmän merkitystä, katsoja ajautuu värin ja intensiivisen muodon vietäväksi. – Näyttely osoittaa taiteilijan vahvan uusiutumiskyvyn ja innostuksen löytää aiheensa aina uudessa hahmossa, kertoo näyttelyn kuraattori Hanna Mamia-Walther.

Jukka Mäkelälle myönnettiin Pro Finlandia -mitali 2007 sekä Valtion taidepalkinto 1977 ja 1981. Hän edusti Suomea Venetsian biennaalissa 1988. Mäkelän töitä on monissa suomalaisissa ja pohjoismaisissa julkisissa kokoelmissa, ja hän on tehnyt useita julkisia teoksia. Mäkelä on pitänyt lukuisia näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Edellisen kerran hänen töitään on ollut esillä Helsingin Taidehallissa laajassa yksityisnäyttelyssä syksyllä 2015.

Tapahtumia

Taiteilijatapaaminen on lauantaina 17.9. klo 14-15.30.

Näyttelyn ilmaispäivä on Isänpäivänä 13.11. jolloin pidetään myös taidevartti suomeksi klo 13 ja ruotsiksi klo 15. Yleisöopastukset pidetään kerran kuukaudessa sunnuntaisin 2.10., 6.11., 4.12. sekä 8.1. suomeksi klo 13 ja ruotsiksi klo 15.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa