Home / Tapahtumat /
Yleisölle avoin Taiteilijatapaaminen 15.11 Kuntsin modernin taiteen museossa

Yleisölle avoin Taiteilijatapaaminen 15.11 Kuntsin modernin taiteen museossa

Kuva videoteoksesta: Objects in mirror are closer than they appear, 2014, Jukka Rajala-Granstubb

Yleisölle avoin Taiteilijatapaaminen 15.11

Kuntsin modernin taiteen museossa

Kuntsin modernin taiteen museon Homeland –ryhmänäyttely pohtii kotimaan merkitystä ja esittelee uusia teoksia Merenkurkun molemmin puolin. Laajan yhteistyön tuloksena syntynyt Homeland kokoaa yhteen 12 suomalaista ja ruotsalaista taiteilijaa, joilla on jokin yhteys joko Pohjanmaalle Suomen puolella tai Västerbotteniin Ruotsissa.

Näyttelyn taiteilijatapaaminen järjestetään lauantaina 15.11. klo 14-15. Taiteilijatapaamisessa elokuvantekijä Jukka Rajala-Granstubb kertoo videotaiteestaan ja samalla voi tutustua Homeland –näyttelyyn.

Jukka Rajala-Granstubb tekee elokuvia ihmisistä. Hän on kiinnostunut ihmisten tarinoista ja pyrkii siirtämään niissä tuntemansa energian, ajatukset ja kokemukset elokuviksi. Jurvassa syntynyt Rajala-Granstubb opiskeli ohjausta Kemi-Tornion Ammattikorkeakoulussa. Nykyään taiteilija asuu perheineen Maalahdessa ja pyörittää vaimonsa Mayan kanssa monialaista taiteilijayhteisöä, Taidepaja Malaktaa. Homeland -näyttelyssä nähtävä teos, Objects in mirror are closer than they appear, tarkastelee näyttelyn teemaan liittyviä emotionaalisia ja psykologisia ulottuvuuksia – kotimaata kohtaan koetun ikävän ja halun tuntemuksia.

Taiteilijatapaaminen on avoin yleisötilaisuus ja se sisältyy museon pääsylipun hintaan.

Kuntsin museossa järjestetään myös yleisölle avoimet opastukset joka viikko sunnuntaisin klo 13 suomeksi ja sunnuntaisin (16.11. / 30.11. / 14.12. / 28.12. / 11.1. / 25.1) klo 15 ruotsiksi. Näyttely on esillä 25.1.2015 saakka.

KUNTSI Modernin taiteen museo, Sisäsatama, Vaasa (06) 325 3920, www.kuntsi.fi

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa