Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Irma – tanssiteos Tikanojalla

Irma – tanssiteos Tikanojalla

Heinäkuun lopulla nähdään Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen ja tanssija Riina Kalmin tuottamia tanssiesityksiä Tikanojan taidekodin sisäpihalla sijaitsevassa rakennuksessa. Tikanojan taidekoti on avoinna torstaina 29.7. ja perjantaina 30.7. klo 20 saakka.

Esitykset ovat kolmena peräkkäisenä päivänä torstaina 29.7. klo 19, perjantaina 30.7. klo 19 ja lauantaina 31.7. klo 12. Esitykset Tikanojan taidekodin sisäpihalla olevassa rakennuksessa ovat noin tunnin mittaisia. Lauantaina 31.7. järjestetään lisäksi yleisökeskustelu klo 15.

Tanssija Riina Kalmi on suunnitellut tanssiteoksen koreografian ja konseptin, joka on saanut innoituksensa hirmumyrsky Irmasta.

Kalmin mukaan ”teos tarkastelee ilman luonnetta ja olemusta. Se nojaa esityshetkellä muotoutuviin musiikillisiin maisemiin, joihin tanssi nivoutuu. Tästä synergiasta muodostuu maailma, joka kurkottaa kohti mielikuvituksellisia keho-soitin suhteita.”

Teoksen musiikillisesta ohjauksesta ja ideoinnista vastaa Eeva-Lotta Paavola, äänisuunnittelusta Clelia Patrono ja valosuunnittelusta Anttoni Halonen. Teoskokonaisuuden mentoroinnista vastaa Päivi Järvinen ja asuista Naomi Eklund.

Lipun hintaan sisältyy pääsymaksu myös museoon (22 € / 18 € /16 €, alennuslippu Museokortilla). Lippuja voi varata Tikanojan taidekodista puh. 040 182 8702 tai sähköpostitse tikanoja.info@vaasa.fi. Liput lunastetaan ennen esitystä korttimaksulla tai tasarahalla.

Teosta ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taike, Pohjanmaan tanssin aluekeskus ja Etelä-Pohjanmaan liitto. Tanssiteoksen ovat tuottaneet Pohjanmaan tanssin aluekeskus ja Riina Kalmi. Yhteistyössä Vaasan kaupungin museot.

Tikanojan taidekoti on avoinna torstaina 29.7. ja perjantaina 30.7. klo 20 saakka.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa