Home / Kolumnit / Hietalahden kuntotalo on ylihinnoiteltu

Hietalahden kuntotalo on ylihinnoiteltu

Hietalahden kuntotalo on

pelkkää rahastusta

Hietalahden kuntotalo on ylihinnoitettu ja laitteisto retuperällä. Esimerkkeinä mainittakoon ikivanha Hack-kyykkylaite, jossa kelkkaa ei saa lukittua kunnolla, vaan se meinaa rojahtaa tukipilareista huolimatta treenaajan niskaan. En suosittele käyttämään kyseistä laitetta saati suuria painoja siinä, koska se on hengenvaarallista.

Pohjelaitteessa puolestaan säätötappi on niin käyrä, ettei se mene kunnolla reikiin, joten painot romahtavat suoraan treenaajan polvien päälle. Treenaaja joutuu pyytämään apua muilta treenaajilta, että he tyhjentävät laitteen painoista, jotta kuorman alta pääsee pois.

Vaasan kaupunki pyytää Hietalahden kuntotalolla harjoittelemisesta kaksikymmentäviisi euroa kuukaudessa. Mielestäni hinta olisi kohdallaan, jos laitteet olisivat uudempia, ja ne toimisivat kunnolla, jolloin niillä uskaltaisi harjoitella.

Hietalahden kuntotalon välineistö on aloittelijoille todella vaarallinen vanhojen ja epäkelvollisten laitteiden takia. Salilla käy paljon voimamiehiä, jotka treenaavat etupäässä penkkipunnerrusta, maastavetoja ja raakakyykkyä.

Kuntotalo sopii varmaankin heidän käyttötarkoituksilleen hyvin. Nuorille aloittelijoille tai kehonrakentajille salia ei voi suositella, koska ne harvat laitteet, joita salilla on käytössä, ovat parhaat päivänsä nähneet eivätkä toimi kunnolla ja siksi ne ovat treenaajille vaarallisia.

Hietalahden kuntotalo on Vaasan kaupungin toimesta pelkkää rahastusta. Toivottavasti kaupunki tajuaa uusia laitteiston, ennen kuin joku loukkaantuu vakavasti, ja että nuoretkin voisivat siellä jatkossa turvallisesti harjoitella.

MIKKO NEVANTAKANEN

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa