Home / Videot /
herkkoo11 – Purola

herkkoo11 – Purola

Vaasan Purola

Julkaistu 24.6.2015

Msitähän ne vielä keksiikään valittaa.

herkkoo11

Purola (ruots. Bobäck) on Vaasan vanhimpia omakotialueita, mutta sinne on viime vuosina rakennettu myös uudempaa asutusta.

Alueen asemakaava on vuodelta 1942. Purola liitettiin Vaasaan 1935. Purolasta on keskustaan noin 3 kilometriä. Purola sijaitsee Teeriniemen, Asevelikylän ja Mustasaaren Sepänkylän läheisyydessä. Purolassa ei juuri palveluja ole, paria bussipysäkkiä lukuun ottamatta. Purola sijaitsee kuitenkin hyvien ulkoilumahdollisuuksien lähellä, mm. Edvininpolku ja Ämmänmäki. Aiemmin Purolassa toimi myös Paukkulan ampumarata, joka kuitenkin suljettiin 1980-luvulla.

Vaasan kaupunginhallinnon tilastoalueista Purola kuuluu Huutoniemen suuralueeseen.[1] Vuonna 2013 Purolan alueella oli 1128 asukasta.

Wikipedia

Kuva: Purolan kyläyhdistys

http://www.purolankylayhdistys.fi/ajankohtaista.htm

 

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaaliehdokkaat Vaasan kauppatorilla 25.03. 2017

Vaasalaiset vaaliehdokkaat ottivat lauantaina 25.03. 2017 innokkaasti kontakteja äänestäjiin ja päin vastoin.  Keskustelu lainehti pienistä …

Vastaa