Home / Kolumnit /
Heimo Hokkanen – Kun poliisi nukkuu voi ajaa kovaa

Heimo Hokkanen – Kun poliisi nukkuu voi ajaa kovaa

Kun poliisi nukkuu voi ajaa kovaa

Heimo Hokkaanen

Tämän toteamuksen totesi 4-vuotias poikani vuosia sitten. Hän ajatteli, että kun Poliisit eivät ole paikalla voi liikennesääntöjä rikkoa!

Arvostettu upseeri Kalle Lanamäki ajatteli samoin, kun otti kantaa liikennemerkin vastaisesti toimineita autoilijoita, joita oli sakotettu!

Olen pitkään huomioinut, että tuo liikennemerkki ei näytä merkitsevän yksityisautoilijoille mitään, ainakaan joillekin?

Mietin, että pitääkö merkkiin laittaa valaistus, että se huomioitaisiin? Sitten kait pitäisi kaikki merkit valaista?

Tuo ajattelutapaa mitä, Lanamäki harjoittaa merkitsisi sitä, että kielletyn ajosuunnan merkkiä ei iltaisin ja hiljaisina aikoina tarvitsisi noudattaa, koska ei syntyisi vaaratilanteita?

Afrikassa on joissakin valtioissa käytäntö, että punaista päin voi ajaa, jos ei ole muuta liikennettä? Oho, sittenhän ei valoilla tai merkeillä olisi mitään merkitystä.

Sääntöjähän on noudatettava olipa sitten valvontaa tai ei, muutoin ne voidaan romuttaa.

Harmittaa sekin, että vanhemmat lapsineen ylittävät suojatien vaikka punainen valo palaa jalankulkijoille. He antavat samalla lapselle merkin, ettei näistä valoista ei ole väliä. Lapsi ei sitten itse yksin kulkiessaan pystykään seuraamaan liikennettä samoin kuin aikuinen, ja jotakin ikävää voi tapahtua.

Vaikka Poliisilla on monia tehtäviä hoidettavanaan, niin liikenteen valvonta ja turvallisuus ovat kuitenkin tärkeitä asioita!

Asemalle sitten pitäisi asettaa lisäkilpi, että tilapäinen pysäköinti on sallittu klo 23.00 – 05.00 välisenä aikana. Sillähän ei sitten ole mitään merkitystä, kun kerran mitään liikennettä junien suhteen ei ole!

Kun upseeri sanoo alokkaalle: Asento, niin se pitäisi tehdä kun se on määräys. Jos alokas sanoo, että ei huvita nyt tehdä asentoa, haluan olla levossa. Upseeri vetoaa sääntöihin komentoasemansa suhteen, siis asento tai kaksi kertaa kasarmin ympäri – mars, mars!

Heimo Hokkanen
Vaasa

 

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa