Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Håkan_Nordman_jättää_valtuuston

Håkan_Nordman_jättää_valtuuston

Keväällä 2011 päätin, etten enää asetu ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa, ja nyt on tullut aika laittaa piste 16 vuotta kestäneelle sitoutumiselle valtuuston puheenjohtajana ja jäsenenä. Kuva vuodelta 2007.

Håkan Nordman:
Kuusitoista vuotta valtuuston pjna. riittää

Minulla on ollut pitkä elämä politiikassa sekä valtakunnallisella, seudullisella että paikallisella tasolla. Aloitin urani Maalahden kunnanjohtajana vuosina 1970–1982, lukuun ottamatta vuosia 1972–1973 ja 1976, jolloin toimin ministerinsihteerinä. Vuosina 1970–1976 olin samanaikaisesti kunnanhallituksen puheenjohtaja. Eduskunnassa istuin viisi kautta ja nyt on neljäs kausi Vaasan kaupunginvaltuustossa meneillään.

Keväällä 2011 päätin, etten enää asetu ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa, ja nyt on tullut aika laittaa piste 16 vuotta kestäneelle sitoutumiselle valtuuston puheenjohtajana ja jäsenenä.

Aikani sekä valtakunnanpolitiikassa että paikallispolitiikassa on ollut antoisa. Olen saanut olla mukana erittäin positiivisessa kehitystyössä sekä kaupungissa että seudulla, missä menestyksellinen ja monipuolinen elinkeinoelämä ja yhä laajempi koulutustarjonta ovat olleet ensisijaisia kannustimia. Näiden alojen hyvä kehitys on luonut vankan taloudellisen perustan palvelujen kehittämiselle hoito-, koulutus- ja hoiva-aloilla sekä kulttuurin ja vapaa-ajan aloilla.

Olen samalla valitettavasti todennut, että seutu ei ole ollut tarpeeksi kaukokatseinen, mitä tulee voimien yhdistämiseen ajoissa yhteisessä kunnassa kehityksen ja kasvun jatkuvuuden takaamiseksi ajassa, jolloin kilpailu edelleen kiristyy ja taloudellinen ilmapiiri kovenee. Vaasan ja Vähänkyrön yhdistyminen on kuitenkin askel oikeaan suuntaan ja olen vakuuttunut siitä, että jatkoa seuraa.

Kaiken kaikkiaan kokemukseni ovat pääosin myönteisiä, ja siksi luovun tehtävästä tyytyväisenä siihen, mihin kaikkeen olen saanut osallistua ja mihin olen pystynyt vaikuttamaan, sekä myös puheenjohtajan roolissa saamaani tukeen kaupunkilaisilta ja kaikilta sitoutuneilta ja aktiivisilta ihmisiltä.

Uskon, että myös jatkossa voin tehdä työtä kaupungin ja seudun hyväksi eri yhteyksissä. Siinä työssä voin hyödyntää pitkää ja laajaa yhteiskunnallista työkokemustani ja monipuolista yhteysverkostoa. Myös merkittävää osaamista on kerääntynyt.

Håkan Nordman

About Toimitus

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa