Strømpris | Forbrukslån | Billigste Eiendomsmegler | Fibernett | Sammenlign Forsikringer | Alarm | Beste Kredittkort Reise | Billig Mobil
Home / Tapahtumat / Bergvikin Utopia Vaasan taidehallissa

Bergvikin Utopia Vaasan taidehallissa

Annika Bergvik Forsanderin näyttely

Utopia Vaasan taidehallissa

Vaasan taidehallissa avautuu 16.12. näyttely Utopia, jossa kuvataiteilija Annika Bergvik Forsander esittelee uusia teoksia vuosilta 2015-2016. Näyttely on esillä 29.1.2017 saakka. Vaasan taidehalliin on ilmainen sisäänpääsy.

Näyttelyn nimi Utopia on Thomas Moren klassikkoromaanista vuodelta 1516. More kuvailee kirjassa saarta, jonka asukkaat elävät tasavertaisesti harmoniassa ja tasapainossa. Bergvik Forsanderin näyttelyssä nimi tarkoittaa ennemminkin tavoiteltavaa tilaa kuin todellista paikkaa.

Värikkäitä öljymaalauksia ja geometrisia muotoja

Sarja ”The Comfort of Geometry” koostuu värikkäistä ja kompleksista öljymaalauksista, jotka rakentuvat yksinkertaisista geometrisista muodoista noudattamatta kuitenkaan tiukkoja matemaattisia kaavoja. Maalaukset ovat syntyneet hitaasti kerros kerrokselta ja väri on sivelty vapaalla kädellä ilman teippauksia. Tasaiset yksiväriset alat ja leveät siveltimen vedot luovat optisen vaikutelman kolmiulotteisuudesta. Esimerkiksi teokset moniosaisessa kuvasarjassa ”Terrain” muistuttavat pikselöityjä valokuvia tai korkealta otettuja ilmakuvia.

Sarjan tematiikka kumpuaa kaipuustamme saada järjestystä olemassaoloomme, löytää rakenteita ja merkitystä meitä ympäröivästä maailmasta. Filosofi Ludwig Wittgensteinin mielestä vaikeina hetkinä oli lohduttavaa ja rauhoittavaa voida ajatella geometriaa, josta nimi ”The Comfort of Geometry” on peräisin.

Isokokoisia kollaaseja

Kuvasarja ”Lost in The Forest” koostuu rikkileikatuista tussipiirustuksista tehdyistä isokokoisista kollaaseista, sekä isommasta tussipiirustuksista tehdystä installaatiosta: ” Worst Summer Camp ever”. Pirstaloituneet ja usein absurdit kuvat voivat ensisilmäyksellä tuntua sekä humoristisilta että hilpeiltä, mutta taustalla on synkkyyttä ja epämiellyttävyyttä.

Näyttelyä ovat tukeneet Svenska kulturfonden, Svensk-Österbottniska samfundet ja föreningen Konstsamfundet.

Annika Bergvik Forsander asuu Pietarsaaressa ja hänellä on ollut lukuisia näyttelyitä kuvataiteilijan tutkintonsa 1991 jälkeen. Hän on osallistunut useaan ryhmänäyttelyyn paitsi Suomessa myös mm. Ruotsissa, Saksassa, Tanskassa, Latviassa ja Itävallassa. Bergvik Forsander toimii myös Pohjoismaisen taidekoulun rehtorina Kokkolassa.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa