Home / Kolumnit /
Arne Mäenpää – Ay-väki kiittää Susanna Koskea

Arne Mäenpää – Ay-väki kiittää Susanna Koskea

Etuoikeuksia muiden kustannuksella”, kirjoitti Susanna Koski kolumnissaan 15.9. Hän on huolissaan valtion verotaloudesta, työpaikoista, työntekijöiden palkoista ja työttömien työllisyydestä syyttäen kaikesta ay-liikettä, johon kaksi miljoonaa suomalaista on katsonut viisaaksi liittyä.

Susanna haluaa ohittaa kaikki sopimusyhteiskunnan mekanismit, ne joilla hyvinvointi on Suomeen rakennettu. Ei näy edes häivähdystä voimassaolevasta työllisyys- ja kasvusopimuksesta, jossa ay-liike tyytyi olemattoman pieniin palkankorotuksiin.

Susanna toistaa myös jo vanhaa ja yksipuolista mantraa ay-jäsenmaksujen verovähennysoikeudesta, jonka hän kuvailee aiheuttavan lovia valtion talouteen. Samalla hän tulee unohtaneeksi oman asemansa kokoomusnuorten palkallisena puheenjohtajana. Järjestön, joka tänäkin vuonna sai 650 000 € toiminta-avustuksen valtion verovaroista.

Millaisen loven se valtion talouteen aiheuttaa, ja millainen osuus verovaroista siinä vierähtää Susannan pussiin? Sellaisen muistaminen saattaa viedä pohjan koko kolumnilta.

Suomalaisen ay-liikkeen sopimushistoria ja siihen vaikuttaneet tekijät, olisi nyt ensiarvoisen tärkeää luettavaa Susannalle eikä vain ajatuspaja Liberan pamflettejen ulkoa opettelu ja toistaminen. Kiiloja voi yrittää ay-liikkeen kenttään lyödä. Sitä ovat yrittäneet monet muutkin. Siihen työhön ei sympatiaa ainakaan metallityöläisiltä irtoa.

Vaikutus on pikemmin ay-liikkeen toimintaa yhdistävä ja aktivoiva, josta Susannalle kiitos.

Arne Mäenpää
levyseppä Metallin ao. 28:n varapuheenjohtaja Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa