Home / Kolumnit /
Anneli Lehto – Päättäjien arvomaailma

Anneli Lehto – Päättäjien arvomaailma

Ei ole saman tekevää, ketä eduskuntaan äänestää. Vasemmistoliiton arvomaailma on aina ihmisen ja luonnon puolella. Vastakkain eivät ole nuoret ja vanhat tai ihminen ja luonto. Olemme kaikki samalla puolella.

Pahin vastustajamme on keinoja kaihtamaton pääomien ahne voitontavoittelu.

Peruspalvelut, kuten sosiaali- ja terveyspalvelut eivät saa olla temmellyskenttänä markkinavoimille, jotka imevät verovaroja voittoihinsa. Verovarat on suunnattava julkisten palveluiden kehittämiseen. Sen vuoksi lait on säädettävä niin, etteivät ne mahdollista verovarojen käyttämistä yksityiseen bisnekseen. Veronkierron ja verosuunnittelun avulla rahat katoavat suomalaisen verotuksen ulottumattomiin.

Yksityinen yritystoiminta on sinänsä luonnollista ja hyväksyttävää, kun se ei käytä voittojensa tuottamiseen yhteiskunnan ylläpitämiin palveluihin tarkoitettuja verovaroja.

Nykyisin valtio menettää joka vuosi miljardeja euroja veronkiertoon ja harmaaseen talouteen. Miksi kaikki muut puhuvat vain leikkauksista eikä siitä miten huolehditaan veronmaksusta?

Ei ole oikein, että tavallinen pieni- ja keskituloinen palkansaaja sekä pienyrittäjä maksaa kaikista tuloista kovaa veroa, mutta rikkaimmat voivat vältellä veronmaksua.

Vasemmistoliitto tarjoaa vaihtoehdon leikkaamiselle. Kysymys ei ole siitä, että meillä ei ole varaa elvyttää, vaan siitä, ettei meillä ole varaa olla elvyttämättä. Vasemmisto on valinta kestävän talouspolitiikan puolesta.

Anneli Lehto (vas.)

Vaasan kaupunginvaltuutettu Kansanedustajaehdokas Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa