Home / Videot / Walle-Nallen muistoksi

Walle-Nallen muistoksi

Walle-Nallen muistoksi

Papparäppäri herkkoo11 muistelee Walle-Nallea. Walle oli vaasalaisen huvipuisto Wasalandian maskotti, joka nyt huvipuiston lakkauttamisen jälkeen viettää makoisia eläkepäiviä jossakin tuntemattomassa paikassa. Tarkkaa tetoa ei ole myöskään siitä, missä Wallen morsian Walma-Nalle on tällä hetkellä.

Wasalandia oli Vaasan Vaskiluodossa sijaitseva huvipuisto. Se avattiin vuonna 1988 ja lopetti toimintansa vähäisen kävijämäärän vuoksi kesän 2015 jälkeen.

Wasalandian omistaa espanjalainen Aspro Ocio, S.A., jolle sen aiemmin omistanut Puuharyhmä Oyj myi vuonna 2007. Sama yritys omistaa yli 30 huvipuistoa, esimerkiksi Tervakosken Puuhamaan. Omistus siirtyi Puuharyhmä Oyj:lle vuonna 2001, kun se osti Wasalandian Vaasan kaupungilta, joka omisti huvipuiston Wasalandia Oy:n kautta. Myös Wasalandian kiinteistöt ovat omistajayrityksen omistuksessa. Huvipuiston maskotit ovat Walle- ja Walma-nalle. (Wikipedia)

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaaliehdokkaat Vaasan kauppatorilla 25.03. 2017

Vaasalaiset vaaliehdokkaat ottivat lauantaina 25.03. 2017 innokkaasti kontakteja äänestäjiin ja päin vastoin.  Keskustelu lainehti pienistä …

Vastaa