Billigst Strømleverandør | Forbrukslån uten Sikkerhet | Dørlukkere | Bygg og anlegg | Forsikringsselskap | Hjemmealarm | Kreditkort Best i Test | Billig Mobilabonnement
Home / Tapahtumat /
Wasa Open Air – Roxette Vaasaan 15 elokuuta

Wasa Open Air – Roxette Vaasaan 15 elokuuta

Roxette Vaasaan 15 elokuuta

Wasa Open Air 2015 tuo Roxetten ainutlaatuisen juhlakonsertin kesällä Vaasaan 15 elokuuta 2015. Konserttiin odotetaan 12.000 kuulijaa. Vaasan kaupunki tukee tapahtumaa 20.000 eurolla. Konsertin järjestäjä, seinäjokin Kalle Keskinen toivoo että tapahtumasta tulisijoka vuotinen. Tapaahtuman toinen promoottori on Jouni Jaskari. Hän järjesti aikoinaan 10 RockPerry tapahtumaa kunnes lopetti 2010.

Wasa Open Air 2015 -tapahtuman pääesiintyjänä nähdään huippusuosittu ruotsalaisyhtye Roxette, joka saapuu Vaasaan Kaarlen kentälle osana 30-vuotisjuhlakiertuettaan. Wasa Open Airin konsertti on Roxetten kesän ainoa Suomen-keikka.

Konsertti on samalla myös Vaasan Sportin ja Vaasan Palloseuran tukikonsertti, jolla joukkueet keräävät rahaa toiminnalleen. Seurojen junioreiden on myös mahdollista osallistua konsertin toteuttamiseen.

Roxette vietti hiljaiseloa melkein koko 2000-luvun Marie Fredrikssonin sairastuttua vakavasti. Paluun yhtye teki 2010 ja on sen jälkeen vieraillut Suomessa useampaan otteeseen.

Stadionkonsertin on tarkoitus nostaa Vaasa takaisin suurten konserttikaupunkien joukkoon.

Jo vuodesta 1988


Laulaja Marie Fredrikssonin ja säveltäjä-sanoittaja Per Gesslen muodostama ruotsalaisyhtye nousi kansainväliseen supersuosioon jo toisella albumillaan Look Sharp! vuonna 1988. Kaarlen kentällä onkin luvassa upea läpileikkaus yhtyeen tuotantoon. Roxette on luonut vuosien varrella useita hittejä, jotka ovat nousseet listojen kärkiin ympäri maailman, kuten The Look, Listen to Your Heart, It Must Have Been Love ja Joyride.

Vaasa on Roxetten juhlakiertueen ainoa pysähdyspaikka Suomessa. Wasa Open Air 2015 -tapahtuman kaksi muuta artistia julkistetaan myöhemmin. Wasa Open Airin lipunmyynti alkaa tiistaina 17. helmikuuta.

Loud N´Live Promotionsin tuottama Wasa Open Air 2015 tapahtuma on pääsarjoissaan pelaavien Vaasan Sportin ja Vaasan Palloseuran tukikonsertti, jonka avulla seurat keräävät resursseja omalle toiminnalleen.

Lisäksi seurojen junioreilla on mahdollisuus osallistua tapahtuman toteutukseen. Tämä on ensimmäinen kerta, kun vaasalaisseurat toimivat tällä tavoin yhdessä. Kaikki kolme tapahtuman toiminnassa mukana olevaa organisaatiota toivovat Wasa Open Air 2015 elävöittävän Vaasan tapahtumakesää ja olevan alku joka vuotiselle tapahtumalle.

Vaasan Sport palasi jääkiekon SM-liigaan 2014. Edellisen kerran Sport on pelannut ylimmällä sarjatasolla kaudella 1975–1976. Sportin jääkiekkojaosto on perustettu vuonna 1962. Mestiksessä pelatessaan Sport voitti mestaruuden kausilla 2008–2009, 2010–2011 ja 2011–2012.

Vuonna 1924 perustettu Vaasan Palloseura eli VPS on pelannut 48 kautta SM-sarjassa ja Veikkausliigassa sekä yhdeksän kautta Ykkösessä. VPS on voittanut Suomen mestaruuden kaksi kertaa. Kaudella 2013 VPS sijoittui Veikkausliigassa kolmanneksi. VPS:n kotistadion on Hietalahden jalkapallostadion.

Kuva: Wikipedia

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa