Strømpriser | Rimelig Forbrukslån | Peliläppäri | Liittymävertailu | Beste Forsikring | Hyttealarm | Bruk av Kredittkort | Billigste Mobiltelefon
Home / Tapahtumat / Vaasan Vammaisneuvoston vetoomus kansanedustajille

Vaasan Vammaisneuvoston vetoomus kansanedustajille

 

Veetoomusta luovuttamassa Marjo Luomanen (pyörätuolissa) ja hänen oikealla puolellaan kansanedustajat Tolppanen ja Gästgivars. Tilaisuuden juonsivat sosionomiopiskelija Oula Aarnivala ja Vaasan esteettömyys- ja vammaisasiamien Tiina Mäki

Asennetta kansanaedustajat!

Vaasan vammaisneuvosto luovutti eilen alueen kansanedustajille vetoomuksen asennetalkoista vammaisten työllistymien puolesta.

Vetoomuksessa todetaan seuraavasti:

Toivomme teidän kiinnittävän päätöksenteossa huomiota, että vammaisten henkilöiden omaa aktiivisuutta ja toimintamahdollisuuksia tuetaan, vammaisia henkilöitä ei syrjitä eikä heidän ihmisoikeuksiaan loukata, lähipalveluja ja ympäristöä kehitetään kaikille saavutettavaksi, sekä omaisten, vapaaehtoisten ja kansalaisjärjestöjen toimintaedellytyksiä vammaisten henkilöiden tukemiseksi parannetaan.

Vaasan alueen vammaisjärjestöt esittelivät toimintaansa laajasti. Samassa tilaisuudessa palkittiin Sofi Djupsjöbacka Vuoden asenne-edistäjänä. Palkinnon myönsi Vaasan Vammaisneuvosto.

Reilu Rekrytointi jää odottamaan, milloin kansanedustajien nimiä alkaa ilmestyä tänne. Reilu rekrytointi haastaa samalla kaikki lukijat haastamaan kansanedustajia verkkosivujen kautta! Vaikutetaan yhdessä!

Vammaiset eivät ole vapaaehtoistyön kohteita

Vammaiset henkilöt ovat aktiivisia vapaaehtoistoimijoita. Vammaisjärjestöjen keskusjärjestöt tukevat toimintaa ja järjestävät kuntoutusta, sosiaalipalvelua ja sopeutumisvalmennusta, mutta paikallistasolla toimijat ovat vapaaehtoisia.

Kun vammaisten henkilöiden on vaikea päästä töihin: jaksaminen ei riitä kokopäiväiseen, vaadittuun työskentelyyn, eikä osa-aikaiseksikaan kelpuuteta. Tällöin energiaa, osaamista ja tahtoa jää palkattomaan hyödylliseen toimintaan.

Vammaiset tai pitkäaikaissairaat henkilöt eivät toimi ainoastaan vammaisjärjestöissä. Merkittävä osa työelämän ulkopuolella olevista antaa panoksensa harrastus- tai avustusjärjestöissä. Ja työssäkäyvätkin vammaiset henkilöt toimivat luottamustehtävissä, kuten muutkin.

Jatkossa tulisikin nähdä yhä selvemmin, että vammaiset henkilöt eivät ole ainostaan auttamisen kohde vaan merkittäviä toimijoita yhteiskunnassa.

About Toimitus

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa