Strømleverandører | Forbrukslån på Dagen | Bekjempe Skjeggkre | Beste Brønnboring | Hundeforsikring | Hjemmealarm | Beste Kredittkort Norge | Billigste Mobilabonnement
Home / Tapahtumat / Vaasan kuorofestivaali puhuttaa vaasalaisia

Vaasan kuorofestivaali puhuttaa vaasalaisia

Festivaalilla on rekrytointiongelmia

25 festivaali hoidetaan vasemmalla kädellä

Puhetta Vaasasta fb ryhmässä on syntynyt harvinaisen avoin keskustelu Vaasan maineikkaan kuorofestivaalin nykyisesta tilanteesta. Tämän hetkisen arvion mukaan ensi vuoden festivaalin järjestämisessä saattaa olla ongelmia.

Vaasan Kuorofestivaali on viisipäiväinen kansainvälinen laulu- ja kuoromusiikin suurtapahtuma, joka on avoin kaikille kuoroille ja lauluyhtyeille. Festivaali järjestetään vuosittain toukokuun puolessa välissä. Festivaalin aikana järjestetään lähes sata konserttia ympäri kaupunkia ja Vaasan seutua; laulu- ja kuoromusiikkia kuullaan mm. kirkoissa, konserttisaleissa, kouluissa, ravintoloissa ja palvelutaloissa.

Vasemmalla kädellä

Tapahtuman tuottaja Ilkka Nykvist avaa karun tilanteen Puhetta Vaasassta fb-ryhmässä. Nykvist kirjoittaa:

-”Hoidan toki vielä kaiken mitä voin kesäkuun loppuun. Mutta sen jälkeen, vallallaoleva idea on, että kulttuurijohtaja hoitaisi myös kuorofestivaalit. Tällä hetkellä näyttää siltä että kulttuurijohtaja on paikalla seuraavan kerran tammikuussa, niin silloin on jo tapahtuman kannalta myöhäistä. Kulttuurijohtaja tekisi festarit siis oman työn ohella, päällekkäisyyksiä karsien, (mitä lienevät). Nyt jo festivaaleillta on säästetty pois oma tiedottaja ja kullt. keskuksen talouspäällikkö joka oli myös tapahtumassa suuri apu. Kohta siis yksi henkilö saa tehdä ne työt, jotka pari vuotta takaperin olivat viiden hengen työt.

Tukipalveluilla kuten tiedottamisella tiedotusyksiköstä, koitetaan paikata tätä resurssipulaa. Tämä on ihan uusi juttu ja vaatii vielä paljon sumplimista että saadaan oikeaa tukea. Kyllä tämä varmasti jotenkin ratkeaa parhain päin tapahtuman kannalta.”

Keskustelu alkoi kun Puhetta Vaasasta sivuston ylläpitäjä Tapio Parkkari ihmetteli, onko festivaali saanut arvloisensa julkisuuden koti- ja ulkomaisessa mediassa?

-Tässä ei siis syyttetä ketään, vaan yritetään löytää vastaus mm. seuraaviin kysymyksiin: miten Vaasan kuorofestivaalia on markkinoitu kotimaasa ja ulkomailla, miteä on tehty nettihaun selkiyttämiseksi, millaiset yhteydet Vaasalla on eurooppalaisiin ja maailmanlaajuisiin alan toimijoihin?

-Sorry, että jankutan, mutta haluan tietää mitä monet vihjailevat kirjoitukset Vaasan kuorofestivaatin todellisesta tilanteesta merkitsevät. Esimerkiksi tämä Pohjalaisen pääkirjoituksen ingressi:

”Vaasalla ei pitäisi olla yhtään syytä epäröintiin. Ei se ehkä epäröikään, mutta aivan varmaa ei ole, ovatko päättäjät ymmärtäneet, mikä helmi Vaasalla on hallussaan 24-vuotiaassa Vaasan kuorofestivaalissa.”

Onko siis festivaalin tulevaisuuden suhteen uhkakuvia? Liittyvätkö ne rekrytlointiin vai johonkin kansalta piilossa olevaan”

Nyt siis tiedetään mikä saattaa odottaa 25 Vaasan kuorofestivaaleja.

Tapio Parkkari

Puhetta Vaasasta/kuorofestivaalit

https://www.facebook.com/groups/puhettavaasasta/permalink/1280542725307055/

,

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa