Strømleverandører | Forbrukslån på Timen | Verdivurdering | Beste Maler | Bytte Forsikringsselskap | Innbruddsalarm | Beste Kredittkort Fordeler | Billigste Mobilselskaper
Home / Tapahtumat / Vaasan auto- ja moottorimuseon tapahtumat viikko 23

Vaasan auto- ja moottorimuseon tapahtumat viikko 23

VAASAN AUTO- JA MOOTTORIMUSEON VIIKKO 23

NÄYTTELYT JA TAPAHTUMAT

Klemettilässä sijaitseva Vaasan auto- ja moottorimuseo on avoinna koko kesän, aina syyskuun alkuun asti. Museo on avoinna päivittäin klo 10- 17, paitsi keskiviikkoisin klo 10- 20.Uusien näyttelyiden lisäksi museolla tullaan kesän mittaan järjestämään myös paljon erilaisia tapahtumia, muun muassa yhdistettyjä kokoontumisajoja ja bändi-iltoja!

Erilaisten autojen ja moottoreiden lisäksi museolla on esillä myös pienoismalleja, vanhoja elektroniikkalaitteita, sekä arjen historiaa – jokaiselle jotakin, ei pelkästään autoharrastajille.

NÄYTTELYT

Ensimmäinen kerros

Museon ensimmäisessä kerroksessa on esillä Perusnäyttely, joka sisältää erilaisia ajoneuvoja 1900-luvun alusta 1940-luvun puoliväliin, mm. paloautoja. Teemanäyttelyistä Huvi esittelee vanhan ajan leirintävarusteita ja Hyöty vanhoja hyötyajoneuvoja, kuten ambulansseja ja hautausautoja.

Toinen kerros

Toisen kerroksen Motorsport-näyttelyssä on esillä 26 kilpa-autoa ja 15 moottoripyörää. Moottoriurheilua esittelevän näyttelyn helmiä ovat mm. Suomen legendaarisin Ford Escort, jolla Kyösti Hämäläinen voitti kahdeksan Suomen mestaruutta, maailmallakin erittäin harvinainen tehtaan kilpa-osaston rakentama Moskvits Ralley sekä kuusi erilaista Fiat Abarthia. Näyttelyssä on esillä myös menestyneen vaasalaisen ratakuljettajan Leif Wiikin Nissan Skyline sekä hänen palkintojaan.

Kolmas kerros

Täksi kesäksi yleisölle on avattu ensimmäistä kertaa museon kolmas kerros. Kerroksen päänäyttely on Wickström ja muut Vaasan moottoritehtaat, joka nimensä mukaisesti esittelee Vaasaa moottoritehtaiden kaupunkina. Wickströmin, Olympian ja muiden tehtaiden moottorien lisäksi kolmannessa kerroksessa on esillä mm. mopoja, polkupyöriä, moottoripyöriä, moottorikelkkoja, kattava kokoelma pienoismalleja, autokoulun historiaa esittelevä osasto sekä elektroniikan historiaa: vanhoja televisioita ja radioita. Kerrokseen on myös pystytetty Vanha Kauppa, jossa museovierailija pystyy aistimaan vanhanajan kaupankäynnin tunnelmaa.

TAPAHTUMAT

Kesällä 2016 museo tarjoaa tapahtumia kaikenikäisille! Vakiintuneiden tapahtumien, kuten Keskiviikkoajojen ja Taiteiden yön lisäksi museolla järjestetään muun muassa Vaasa Motorock -iltoja, jotka yhdistävät eri vuosikymmenten autojen kokoontumisajot ja paikalliset yhtyeet.

VIIKKO 23

VAASA MOTOROCK -ILLAT: YHDISTETYT KOKOONTUMISAJOT JA BÄNDI-ILLAT

Eri vuosikymmenten autot kokoontuvat museolle iltapäivällä, ja alkuillasta museolla soittaa vuosikymmenen henkeen sopiva vaasalainen yhtye. Motorock-iltoja järjestetään kesässä kolmena lauantaina, kesäkuusta elokuuhun. Hienojen autojen ja loistavan musiikin lisäksi tarjolla on kahvi-, pulla- ja makkaratarjoilua.

11.6.1950-luvun autot ja STOMPIN’ SHOES

Illat aloitetaan lauantaina 11.6. fiftarihengessä. 1950 -luvun autojen kokoontumisajot alkavat iltapäivällä klo 14, museo on auki normaalisti 10- 17. Pienen tauon jälkeen klo 18 aloittaa rock’n’rollia soittava Stompin’ Shoes. Sekä covereita että omia biisejään esittävä trio on keikkaillut jo pitkään ympäri Pohjanmaata, joten kova meno on taattu!

Lipunhinta on 6€, samalla lipulla pääsee tutustumaan museoon ennen klo 17, ja kuuntelemaan bändiä klo 18 alkaen. 1950-luvun autolla saapuvat kuljettajat pääsevät museoon sisään ilmaiseksi, asian varmistamiseksi kuskeja pyydetään esittämään autonsa rekisteriote lipunmyyntipisteellä.

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja

Jari Kaivolahti (näyttelyt)

Varapuheenjohtaja

Harri Ala-Aho (näyttelyt)

Tapahtumavastaava

Eemu Laurila

Vaasan auto- ja moottorimuseoAvoinna 16.5. alkaen klo 10-17
Keskiviikkoisin 10-20
Liput/Biljetter 6€ (alle 15-v ilmaiseksi)
Myllykatu 18 B, 65100, Vaasa

www.vaasanveteraaniautoseura.fi

Löydät auto- ja moottorimuseon myös Facebookista!

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa