Historiske Strømpriser | Test av Forbrukslån | Billige mosaikkfliser | Pelinäppäimistö | Forsikringsselskap | Boligalarm | Kredittkort Best i Test 2019 | Beste Boliglån 2019
Home / Tapahtumat / Vaasalaiset vaihtoehtorokkarit kovaan kisaan Hyvinkäälle

Vaasalaiset vaihtoehtorokkarit kovaan kisaan Hyvinkäälle

Vaasalaiset vaihtoehtorokkarit

kovaan kisaan Hyvinkäälle

Kysymys: miten vaihtoehtoehtorokkia soittava Unia sijoituu vaasalaiseen rockskeneen, saa Marko Perälän kulmat kurtistumaan:

– En osaa vastata tähän, en ole asiaa koskaan miettinyt. Kyllä meille on sanottu sitä että ollaan potentiaalinen bändi tällä hetkellä Vaasassa pääsemään paremmin pinnalle. Ehkä me ollaan kuitenkin vähän outolintu kuitenkin. Suoranaisia hengenheimolaisia musiikillisesti ei juurikaan ole. Toki, mies se erottaa meitä muista että meillä on 2 jäsentä 5:stä naisia.

Onhan tässä toki sekin, että osa meistä on ollut hyvinkin näkyviä vaasalaisessa musaskenessä. Erialueilla kuin musiikin varsinaisessa tekemisessä. Oli mulla ainakin kova pelko alussa kun homman kanssa tultiin esille. Se arvostelun kohteeksi itsensä laittaminen on aika raju paikka. Homma meni kuitenkin paremmin kuin osasin odottaa. Eka keikka nyt ei ihan paskan häävi tainnut olla lopulta, mutta ei ihan surkeakaan. Toka keikka jo nostikin meidät sitten kerta heitolla ylöspäin.

Unialla menee juuri nyt lujaa. Bandin kokoonpano on muuttunut ja tuore sinkku on muutaman kuukauden ikäinen ja tulevana viikonvaihteena Unia osallistuu Jalostara bändikilpailuun Hyvinkäällä eli finaalipaikka on jo handussa.

-Hyvinkäällä tosiaan olemme bändikilpailun finaalissa. Siihen oli esikarsinta, jossa tuomarit kuunteli hakijoiden musiikkia ja teki alkukarsinnan. Jatkoon menneet jaettiin kolmeen semifinaaliin. Ja jokaisesta semifinaalista pääsi jatkoon yksi. Ja yksi oli tarkoitus mennä jatkoon yleisöäänin. Mutta tuomarit hempeili ja päästi toisesta semifinaalista kaksi jatkoon.

Eli finaalissa onkin neljän bändin sijasta 5. Taso oli yllättävän kova ainakin meidän semifinaalissa. Ite oikeasti yllätyin, ja olen oikeasti nähnyt paljon keikkoja. Tilana Jalostamo on todella hyvä. Ei mikään iso sali, mutta puitteet on todella hyvät.

Bändi on viimeaikoina kovasti kouhkannut, ettå bändin seksikkyys on lisääntyny 170 prosenttia. Eli siis mitä on tapahtunut?

-Heh joo, olet poiminut tuon Sannan blogista. Juttelin tuosta sen kanssa silloin kun se teki kirjoituksen. Sen voi ymmärtää monella tapaa, mutta Sanna haki kahta seikkaa tuolla. Uusi basistimme Katriina on hyvännäköinen muija. Ei sitä käy kieltäminen. Silmäkarkkia lisää. Mutta, tuo ei ole se pointti vaan oikeasti Sanna viittaa livenä olemiseen tolla kommentilla.

-Katriina on lavalla hyvä esiintyjä, ottaa lavaa haltuun, saa kontaktia yleisöön eikä ujostele siellä lavalla oloa. Saadaan siten hieman lisää energiaa, liikettä ja näyttävyyttä keikkoihin. Ja onhan bändi kasvanut yhteen tämän vuoden keikat, etenkin pitkät matkat on hitsanut meitä yhteen ja ollaan enemmän bändi kuin koskaan aiemmin. Sekin siis näkyy tuona seksikkyytenä, kun meillä on hyvä fiilis lavalla. Me muut sankarit ollaan lavalla usein paikalla kun ollaan jumissa meidän kitarapedaalien edessä, ja soitto vie paljon huomiota.

Unian omakuva on kovin hunajainen. Onko se vain myyntikikka? Unia on lauluja ihmisistä, elämästä, tunteista ja tunnelmista. Unia on murheellisia melodioita ja toiveikkuutta.

-Ei me oikeastaan ajateltu mitään myymistä silloin kun lähdettiin tuota esittely tekstiä tekemään. Vaan mietittiin miten kuvailtaisiin meidän bändiä ja musiikkia. Musiikillisesti mennään kuitenkin kevyestä popista hyvinkin rankkaan metalliin.

-Tekstillisesti Kauniista rakkaudesta ranteiden viiltelyyn ja agstiin. Kuitenkin kaikessa on ihminen, tunteet, unelmat, toivo. Synkimmissäkin teksteissä on toivoa, tai kontrastina musiikki tuo esille toiveen tunteen.

Koska Unia repäisee itsensä rockwerstaalta vai onko sellaisia suunnitelmia edes olemassa ja

Mitä tästä eteenpäin?

-Koko ajan askel kerralla. Tavoitteet on kovia niin musiikkillisesti kuin bändinä. Noi tietenkin menee yhdessä, mutta jokainen meistä haluaa haastaa itseensä koko ajan. Soittajana, kirjoittajana ja säveltäjänä. Ei me nyt ihan huvinkaan vuoksi istuta viikonloppua autossa ja ajeta yli 1500km parin keikan takia.

-Niistä ei jää rahallisesti plussalle ja kroppaa särkee seuraavan viikon. Sillä tavalla me ollaan kuitenkin meidän yleisöä etitty. Yksi naama kerralla. Yksi kuuntelu kerralla. Joskus niitä on ehkä tarpeeksi että tämä homma edes maksaisi itsensä. Musiikki on kuitenkin rakkaus ja elämäntapa.

-Ollaan TeeSeItse bändi hyvin vahvasti. Tuskin meistä kukaan sanoo ei jos levydiiliä laitetaan nenän alle, mutta ei toisaalta paskaa diiliä halua tehdä. Niin paljon hommia voi tehdä ite nykyään ettei mitä tahansa kannata allekirjoittaa. Ohjelmatoismiston apu on ehkä seuraavaksi tärkeämpi askel. Halutaan enemmän keikkoja, isompia keikkoja, enemmän yleisöä.

-Meillä on reilu 20:tä keikkaa nyt takana parissa vuodessa. Se on paljon ja se on vähän. Me ollaan kuitenkin aika uusi bändi vielä. Ja raavitaan meille tilaa musakartalla väkisin.

Unia

Sanna Perälä – Vokaalit
Marko Perälä – Kitara
Joona Hokkanen – Kitara, taustavokaalit
Katriina ”Cat” Rintala – Basso, taustavokaalit
Miikka Paumo – Rummut, taustavokaalit

Vaasa 26.11. 2015

face: https://www.facebook.com/Uniaband1/

youtube: https://www.youtube.com/watch?v=xkNU0Mg3mpo

spotify: https://open.spotify.com/artist/0JiEet6jBGDx64kcsESv0D

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa