Strømleverandør | Forbrukslån på Dagen 20 År | Oljing | Pris på Blikkenslager | Bytte Forsikringsselskap | Boligalarm | Kredittkort med Fordeler | Billig Mobiltelefon
Home / Tapahtumat /
Vaasalaiset taiteen keräilijät

Vaasalaiset taiteen keräilijät

Kuvissa: Frithjof Tikanoja (1877–1964)Karl Hedman (1864–1931), Lars Swanljung. Museoiden valokuva-arkistot.

Taiteenkeräilijät läsnä Vaasan museoissa
Uudet opastuspalvelut kertovat paikallishistoriasta

Tänä vuonna Vaasan museot nostavat eri tavoin esiin merkittäviä vaasalaisia taiteenkeräilijöitä ja mesenaatteja. Heinäkuussa kolmena torstaina: 10.7. suomeksi, 17.7. ruotsiksi ja 24.7. englanniksi voi tutustua vaasalaisiin taiteenkeräilijöihin – Frithjof Tikanojaan, Karl Hedmaniin ja Simo Kuntsiin kävelykierroksella heidän vanhoja kotikatujaan pitkin.

Kierrokset lähtevät Kuntsin modernin taiteen museon edestä klo 11 ja 14 ja päättyvät taidenäyttelyyn Tikanojan taidekodissa. Kävelykierros sisältyy museon pääsymaksuun. Pääsyliput kierrokselle myydään Kuntsin modernin taiteen museossa. Kävelykierroksen kokonaiskesto on 1 h 15 min (sis. kävely ja taidevartti Tikanojan taidekodissa). Kävelykierrokselle voi osallistua myös museoiden yhteislipulla.

Mobiiliopastus

Mobiiliopastuspalvelu Fritsin kyydissä – mobiilisti 1900-luvun alun Vaasaan nostaa esiin kaupunkiin piiloutunutta historiaa ja sen teema on kauppaneuvos Frithjof Tikanojan (1877–1964) Vaasa. Mobiiliopastus sijoittuu Vaasan keskustaan ja sen lähialueille, on maksuton ja toimii älypuhelimessa. Sovelluksen voi ladata osoitteesta: frits.citynomadi.com.

Myös museoiden kesänäyttelyissä ovat taiteenkeräilijät vahvasti läsnä: Kauppaneuvos Frithjof Tikanojan koti, persoona ja kokoelma ovat teemana Tikanojan taidekodissa 14.6.–17.8.2014. Pohjanmaan museossa esitellään ”museon isä” Karl Hedman 150-vuotisjuhlavuoden näyttelyssä Keräilijä ja museomies 28.9.2014 saakka. Kuntsin modernin taiteen museon toisena kesänäyttelynä nähdään taiteenkeräilijä Lars Swanljungin nykytaiteen kokoelmasta koottu näyttely Kiteytynyt katse 28.9.2014 saakka.

Tänä vuonna myös taiteenkeräilijöiden merkkipäivät kuuluvat museoiden ilmaispäiviin. Elokuun aikana ilmainen sisäänpääsy museoihin on sunnuntaina 10.8. Lars Swanljungin nimipäivän johdosta. Syksyn ilmaispäiviä ovat tiistai 23.9. Karl Hedmanin 150-vuotissyntymäpäivänä ja tiistai 28.10. Simo Kuntsin nimipäivänä.

TIKANOJAN TAIDEKOTI Hovioikeudenpuistikko 4
www.tikanojantaidekoti.fi

KUNTSI modernin taiteen museo, Sisäsatama
www.kuntsi.fi

POHJANMAAN MUSEO & TERRANOVA
Museokatu 3, Vaasa
www.pohjanmaanmuseo.fi

Pauliina Pääkkönen
Tiedottaja | Informatör

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa