Strømleverandør | Forbrukslån uten Sikkerhet | Miniläppäri | Selge Bolig | Barneforsikring | Husalarm | Sammenlign Kredittkort | Beste Telefonabonnement 2019
Home / Tapahtumat / Vaasa on kongressikaupunki

Vaasa on kongressikaupunki

Vaasa 6:ksi suosituin paikka Suomessa

järjestää kansainvälisiä kongresseja

Kansainvälisten kongressikävijöiden määrä Suomessa kasvoi huomattavasti vuonna 2016. Kasvua edellisvuoteen kertyi yli 33 prosenttia.

Lisääntynyt kävijämäärä näkyi erityisesti Helsingissä, mutta myös muissa suomalaiskaupungeissa rekisteröitiin kasvulukuja. Vaasa on kuudennelle sijalle Suomen suosituimpana paikkana järjestää kansainvälisiä kongresseja.

Viime vuonna Suomessa pidettiin 651 kansainvälistä kongressia, joista 30 pidettiin Vaasassa. Tämä osoittaa Vaasan kilpailukykyisyyden kokous- ja kongressikaupunkina. Kasvavalla kongressikävijöiden määrällä on myös huomattava taloudellinen merkitys; kansainvälinen kongressidelegaatti kuluttaa kohdemaassa keskimäärin noin 1635 euroa, eli neljästä viiteen kertaan keskivertomatkailijaa enemmän. Näin ollen viime vuoden yli 100 000 vierailijaa jättivät laskennallisesti Suomeen lähes 166 miljoonaa euroa.

Visit Vaasan toimitusjohtaja Max Jansson on erittäin tyytyväinen tähän tulokseen. ”Tulos osoittaa, että Vaasa on hyvin aktiivinen ja kansainvälinen kaupunki sekä erinomainen kaupunki järjestää kansainvälisiä kongresseja. Haasteena on saada toistuvia isoja kongresseja. Hyvä puoli on se, että Vaasa on kansainvälisesti hyvin tunnettu, ja että yhteistyö eri tahojen välillä toimii. Tästä vain kasvua ja kovaa työtä niin päästään Top 3:een Suomessa”.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa