Strømpriser Sammenligning | Forbrukslån svar på Dagen | Takstmenn | Mistä Lainaa | Forsikringsselskaper | Boligalarm | Beste Bensinkort | Billig Mobiltelefon
Home / Tapahtumat / Uhra-Beata Simberg-Ehrströmin tekstiilejä Pohjanmaan museossa

Uhra-Beata Simberg-Ehrströmin tekstiilejä Pohjanmaan museossa

Harvoin esillä ollutta tekstiilitaidetta

Pohjanmaan museossa

Pohjanmaan museossa avautuu 17.6.2016 uusi näyttely Uhra-Beata Simberg-Ehrström – tekstiilitaiteen uudistaja. Simberg-Ehrström (1914–1979) on eräs kansainvälisesti tunnetuimpia tekstiilisuunnittelijoitamme ja hän oli tunnettu legendaarisesta väriaististaan.

Näyttelyssä on Simberg-Ehrströmin ryijyjä muun muassa yksityiskokoelmista sekä muuta hänen taiteilijantaivaltaan valottavaa aineistoa. Näyttely on esillä 11.9. saakka.

Pro Artibus -säätiön tuottama näyttely on taiteilijan ensimmäinen yksityisnäyttely vuonna 1980 pidetyn muistonäyttelyn jälkeen. Alkuvuodesta tämä näyttely oli esillä Galleria Elverketissä Tammisaaressa.

Näyttely esittelee taiteilijan monipuolisuutta: esillä on mm. ryijyjä, luonnoksia ja käyttötekstiilejä. Näyttelyn ryijyt ovat suurimmaksi osaksi yksityiskokoelmista, esimerkiksi Tuomas Sopasen mittavasta kokoelmasta. Designmuseon kokoelmista on tekstiilien ohella esillä harvoin julkisuudessa nähtyjä ryijyjen ja muiden tekstiilien luonnoksia.

Näyttelyn tuottaa Pro Artibus -säätiö ja sen kuraattorina toimii Juha-Heikki Tihinen.

Lisätietoja näyttelystä antavat:
Näyttelyn kuraattori Juha-Heikki Tihinen, Pro Artibus -säätiö, juha-heikki.tihinen@proartibus.fi, p. 0400 688458 ja tutkija Anja Salminen, Vaasan kaupungin museot, anja.salminen@vaasa.fi, p. 040 6725415.

Tapahtumia

Näyttelyn ilmaispäivä on keskiviikkona 6.7.

Kesän ajan järjestetään miniryijy-työpajoja Pohjanmaan museolla tiistaisin klo 12 suomeksi ja klo 13 ruotsiksi. Työpajoissa valmistetaan oma miniryijy tulitikkuaskin avulla. Työpajat on tarkoitettu kaikenikäisille eivätkä vaadi aiempia taitoja ja siellä voi pistäytyä hetkeksi tai viipyä pidemmän aikaa. Osallistuminen sisältyy sisäänpääsymaksuun.

Lauantai 10.9 Tapahtumapäivä Pohjanmaan museolla

·         Klo 13–16 Työpajoja aikuisille ja lapsille

   Aikuisille: Ryijyt – väri ja materiaali
Työpajassa ryijyjä lähestytään värin ja materiaalin näkökulmasta. Tarkoituksena on valaista ryijyjen suunnittelun luovaa prosessia, joka sisältää niin luonnoksia, väritutkielmia kuin materiaalikokeilujakin. Työpajoja ohjaavat kuvataiteilijat Erik Creutziger ja Magnus Strandberg. 

   MINIRYIJY nonstop-työpaja kaikenikäisille
Valmistetaan oma miniryijy tulitikkuaskin avulla. Nonstop-työpaja on kaikille avoin eikä vaadi aiempia taitoja. Työpajassa voi pistäytyä hetkeksi tai viipyä pidemmän aikaa.

   Osallistuminen työpajoihin sisältyy museon sisäänpääsymaksuun. Ilmoittautumiset (vain aikuisille suunnattuun työpajaan) ja lisätiedot: kukka-maaria.kallio@vaasa.fi tai p. 040 4830410.

·         Klo 16 Kirjan julkistaminen
Näyttelyn yhteydessä julkaistaan laaja ja informatiivinen julkaisu Uhra-Beata Simberg-Ehrströmistä. Hän oli omana aikanaan kansainvälisesti menestynyt ja suuren yleisön hyvin tuntema, mutta jonka taiteilijuus on hänen kuolemansa jälkeen jäänyt unohduksiin.

Tapahtumia koululaisille

Koulujen alettua kutsutaan erityisesti alakoulun tekstiilityö-ryhmiä näyttelyvierailulle. Heille järjestetään pedagogista ohjelmaa näyttelyssä viikolla 36.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa