Strømpriser Sammenligning | Forbrukslån Test | Pris på Vann og Avløp | IPS Näyttö | Sammenlign Forsikringer | Husalarm | Billigste Kredittkort 2019 | Beste Advokat
Home / Tapahtumat / Tikanojan taidekoti tuli asiakkaiden luo Vanhustenviikolla

Tikanojan taidekoti tuli asiakkaiden luo Vanhustenviikolla

ojan

Vanhustenviikolla 4.–11.10 ikäihmiset ovat saaneet nauttia museo-opastuksia, kun Tikanojan taidekodin opas on tullut palvelutaloihin ja korttelikerhoihin eli alueiden ikäihmisten kohtaamispaikkoihin pitämään taideopastuksia.

Museotavaroita matkalaukussa

Maanantaina 5.10. opas Chatarina Fjällström saapui Suvilahden korttelikerholle ja kertoi osallistujille Tikanojan taidekokoelmasta ja sen perustajasta Frithjof Tikanojasta. Fjällströmin opastus korttelikerhossa kuului Museo matkalaukussa -opaspalveluun, joka on suunnattu erityisesti seniori- ja peruskouluryhmille.

Oppaan apuna kertomusta elävöittävät valokuvat, ääninauhat ja taideteosten suurennokset. Opastuksiin tavarat kuljetetaan vanhassa matkalaukussa lukuun ottamatta taideteosten suurennoksia, jotka eivät mahtuisi laukkuun.

Museo matkalaukussa -palvelun etuna on, että opas pääsee sellaisten ryhmien luo, joiden on hankala muuten päästä käymään museossa. Fjällströmin esityksen loputtua Suvilahdessa yleisön joukosta sanottiin, että tuntuu kuin olisi ihan käynyt museossa.

Se oli tavattoman kattava esitys Vaasan historiasta ja Tikanojan taiteesta. On hienoa, että museo tulee tänne luoksemme, tapahtumaan osallistunut Sinikka Uitto kehuu.

Esitystapa yleisön mukaan

Opastuksen esitystapa vaihtelee yleisön mukaan, vaikka taide-esineet pysyvätkin samoina.

Puhun esityksessä asiakkaan kieltä. Koululaisten kanssa pohdimme muun muassa, mitä taideteosten hahmot miettivät. Pitkään Vaasassa asuneet ovat puolestaan kiinnostuneempia esimerkiksi Vaasan rakennusten historiasta, opas Fjällström kuvailee.

Museo matkalaukussa -opastukset ovat oppaallekin antoisia ja hauskoja. Fjällströmistä on hienoa kuulla yleisön henkilökohtaisia tarinoita esimerkiksi lapsuuden leikeistä Tikanojan perheen lasten kanssa. Esitykset ovat olleet todella pidettyjä.

Ne sopivat kaikenikäiselle osallistujien äidinkielestä ja taustasta riippumatta, Fjällström kertoo.

Museo matkalaukussa -opastukset ovat maksullisia. Opastuksia voi tilata museopedagogi Kukka-Maaria Kalliolta.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa