Billigste Strømleverandør 2019 | Forbrukslån Beste | Skuring | Lainat 2019 | Forsikringer | Hyttealarm | Kredittkort | Billigste Boliglån
Home / Tapahtumat / Teatris Vaasassa – Nuori kulttuuri esittäytyy

Teatris Vaasassa – Nuori kulttuuri esittäytyy

TEATRIS Vaasassa 27.-29.5.2016

Nuori kulttuuri esittäytyy

Nuori Kulttuuri – tapahtuman juuret löytyvät Nuorison taidetapahtumista, joita nuoriso- ja kulttuurisihteerit toteuttivat liki kolmen vuosikymmenen ajan ympäri Suomea. Vuodesta 2001 tapahtumaa on kutsuttu Nuori kulttuuri – tapahtumaksi. Tapahtuma järjestetään vuosittain; vuorotellen tanssia MOVES, musiikkia SOUNDS ja teatteria TEATRIS. 

Keväällä 2016 on Teatriksen vuoro ja Vaasalla on kunnian toimia valtakunnallisen tapahtuman järjestäjänä. Vaasan valitaan n. 70 teatterityhmää eri puolella Suomea järjestettävien alueellisten tapahtumien kautta (www.nuorikulttuuri.fi/tapahtumat). Vaasaan tulee toukokuun viimeisenä viikonloppuna mahtavat 800 – 1000 10–25 –vuotiasta lasta ja nuorta. Tämä tuo takuuvarmaa positiivista iloa ja energiaa kaupunkiimme. 

Vaasan tapahtuman pääteemaksi on nostettu rajattomuus; teatteria rajattomasti. Tämä teema nousi esille monesta eri syystä. Vaasa on kansainvälinen kaupunki, kaupungista löytyy yli sata kansallisuutta ja kieltä. Taide ja kulttuuri ovat vahvasti esillä kaupunkikuvassa ja näin ollen teema sisältää rajattomuutta kulttuurin sekä teatterin ja esittävän taiteen sisällä.

Erityisryhmät kuuluvat itsestään selvyytenä tähän ryhmään. Myös läheisyys Merenkurkun yli Uumajaan ja sen myötä läheisyys pohjoismaihin vahvistaa rajojen ylittävän Pohjoismaisen identiteettikynnyksen myös tulevassa tapahtumassa.  

Tapahtumapaikkoina ovat Vaasan kaupunginteatteri, Wasa Teater, Kuula-opisto, Vaasan kaupungintalo, Teater Casa ja Jäähalli. Kaikki esitykset ovat ilmaisia ja avoinna yleisölle. Tapahtumatoimisto ja Vaasassa tapahtumaa uutisoiva nuorten toimitus ovat Kaupungintalolla.

Tapahtuma jalkautuu näkyväksi osaksi Vaasalaista katukuvaa oheistapahtumien ansiosta ja tapahtuma tulee näkymään mm. torilla lauantain iltatapahtumana. Tapahtuman järjestää Vaasan kaupungin kulttuurikeskus, Nuori kulttuuri-säätiö ja FSU yhteistyössä mm. Nuoriso-osaston ja TaiKonin kanssa. 

Opetus- ja kulttuuriministeriö toimii tapahtuman päärahoittajana.  www.nuorikulttuuri.fi. 

– See more at: http://www.vaasa.fi/teatris#sthash.0jPsfZ9w.dpuf

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa