Billigste Strøm 2019 | Lån uten Sikkerhet | Lattiakaiuttimet | Legge Varmekabler | Bytte Forsikringsselskap | Alarm | Test Kredittkort | Beste Telefonabonnement 2019
Home / Tapahtumat / Suomihiphopppia Amarillossa

Suomihiphopppia Amarillossa

Suomihiphoppia, siipiä

ja sairaan kovat bileet!

Amarillo kutsuu kaikki vaasalaiset opiskelijat bailaamaan kanssaan perjantaina 10. helmikuuta. Pirullisten Bileiden tähtiartistiksi saapuu Emma Gaala -ehdokas Nikke Ankara.

Pirulliset Bileet on Amarillo-ravintoloiden legendaarinen bilekiertue, joka on vallannut vuosittain ravintolat mm. burleskitanssijoilla, friikkisirkuksilla ja huippuartisteilla sekä kaapannut yleisön mukaan kilpailuihin ja naamiaisiin.

Vaasa on opiskelijoiden kaupunki, joten tänä vuonna Vaasan Amarillo aikoo järjestää unohtumattoman illan juuri heille. Bileiden musiikillisena teemana on hiphop ja yleisön rohkeimmat pääsevät kisaamaan vuoden ilmaisista lounaista wings-haasteessa.

Nikke nousi tuhkasta

Illan pääesiintyjä Nikke Ankara on 1990-luvulla syntyneen suomalaisen hiphopin uuden sukupolven menestyneimpiä artisteja. Lahtelaisräppäri ponnahti julkisuuteen vuoden 2013 Rap SM -kisoista ja pääsi tekemään itseään tutuksi suomalaisyleisöille ensin Asteen ja myöhemmin Cheekin tuplaajana. Samalla hän työsti ensimmäisiä singlejään Emma-palkitun tuottajan MGI:n kanssa.

Kiertue-elämä, juhliminen ja soolomateriaaliin kohdistuvat kovat odotukset puristivat vähitellen miehestä mehut, ja jouluna 2014 Nikke Ankara ilmoitti lopettavansa musiikinteon, vajosi psykoosiin ja katosi läheisiltään lähes viikoksi. Tästä pohjakosketuksesta nousi kuitenkin entistä vahvempi Nikke, jonka paluu elävien kirjoihin on dokumentoitu marraskuussa 2015 julkaistun Nikke tulee kotiin -albumin sanoituksiin. Albumin kappaleita on kuunneltu Spotifyssa yli 30 miljoonaa kertaa.

Ahkerana feattaajana tunnettu Nikke on vieraillut lisäksi mm. Robinin, Cheekin, Antti Tuiskun ja Redraman kappaleissa. Viime vuonna Nikke julkaisi neljä singleä, jotka kaikki ovat striimanneet kultalevyyn oikeuttavat 2 miljoonaa kertaa. Helmikuun alussa järjestettävässä Emma-gaalassa hän on ansaitusti ehdolla Vuoden miessolistiksi ja Vuoden hiphop-artistiksi.

Vaasan Pirullisissa bileissä nähdään myös paikallisväriä. Biiffi-Ilen ja Prozkun muodostama Klass1kko on vuonna 2012 perustettu hiphop-yhtye, joka on julkaissut useita musiikkivideoita ja rikkonut genrerajoja työskentelemällä mm. Jesse Kaikurannan ja Sussu Erkinheimon kaltaisten suomipoppareiden kanssa.

Pirullinen haaste rohkeimmille

Tulisen ruoan rakastajille Amarillo järjestää kivenkovien keikkojen lisäksi haasteen, jossa osallistujat syövät 8 kappaletta pirullisen tulisia Chicken Wingsejä. Vaasan nopein siivennielijä pääsee keväällä Kuopioon mittelemään muun Suomen osakilpailuvoittajia vastaan. Mestaria odottaa joko vuoden ilmaiset ruoat tai matkalahjakortti!

Pirullisissa Bileissä on aina syöty ja juotu hyvin. Sitä varten Amarillon keittiömestarit suunnittelevat tänä vuonna ruokalistalle ainutlaatuisen Pirulliset House Burgerin sekä Pirulliset-drinkin.

Info

Pirulliset Bileet: Nikke Ankara, Klass1kko
Perjantai 10.2.2017 klo 22:00-
Amarillo, Ylätori, Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa