Månedlig Spotpriser | Rimeligste Forbrukslån | Hyvät Kuulokkeet | Pris på Trafikkskole | Veteranbilforsikring | Husalarm | Beste Kredittkort med Rabatt | Billigste Telefonabonnement 2019
Home / Tapahtumat / Poliitikot tutusmiskäynnille museoihin

Poliitikot tutusmiskäynnille museoihin

Seppo Rapo tutustuu Vaasan kaupungin

museoiden toimintaan

Vaasan kaupungin museot osallistuvat Suomen museoliiton valtakunnalliseen teemaviikkoon Kutsu poliitikko museoon 31.10.–4.11.2016. Teemaviikon aikana museot ympäri Suomen kutsuvat itselleen tärkeän poliitikon tutustumaan museon toimintaan yhdeksi päiväksi.

Vaasan kaupungin museoihin on kutsuttu kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seppo Rapo, joka osallistuu päivän mittaiseen ”museoharjoitteluun” torstaina 3.11.

Päivän tarkoituksena on tarjota elävä kuva museon toiminnasta – ja antaa poliitikolle mahdollisuus kokeilla museotyötä myös käytännön tasolla. Suomen museoliitosta kerrotaan, että teemaviikon tavoitteena on tuoda päättäjien tietoon museoiden laaja-alaista toimintakenttää. Kansainväliset esimerkit Yhdysvalloista ja Hollannista kertovat onnistuneista päättäjille suunnatuista museoharjoittelupäivistä.

Seppo Rapon museoharjoittelupäivän ohjelmaan kuuluu perehtyminen Vaasan kaupungin museoiden toimintaan. – Tavoitteena on hyväntuulinen ja hyödyllinen tapahtuma, joka avaa museoiden työtä ja sen tärkeyttä, kertoo vt. museotoimenjohtaja Selma Green.

Päivän aikana museoharjoittelija osallistuu työpaikkakokoukseen, perehtyy museon valokuva-arkiston kuvalainaustoimintaan, digitoi kulttuuriympäristöinventoinnin, osallistuu luonnontieteellisen näyttelyn kohderyhmien määrittelyyn sekä tutustuu museokokoelmien säilyttämisen ja museoturvallisuuden saloihin. Museoasiakkaiden tavattavissa Rapo on Tikanojan taidekodissa klo 15–16 toimiessaan keskusteluoppaana.

Museoharjoittelua voi seurata museoiden ja Vaasan kaupungin Facebook-sivuilla. Teemaviikon hashtag on #kutsupoliitikkomuseoon.

Lisätietoja: vt. museotoimenjohtaja Selma Green, Vaasan kaupungin museot, p. 040 687 4694, selma.green(at)vaasa.fi 

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa