Månedlig Spotpriser | Billigste Forbrukslån 2019 | Muskelspenninger | Hytte | Behandlingsforsikring | Brannalarm | Beste Bensinkort | Mobilselskaper 2019
Home / Tapahtumat / Pohjanmaan muselo opastaa ryijyjen teossa

Pohjanmaan muselo opastaa ryijyjen teossa

Tekstiiliaiheista ohjelmaa Pohjanmaan

museossa lauantaina 10.9.

Pohjanmaan museossa järjestetään lauantaina 10.9. tapahtumapäivä, jolloin ohjelmassa on ryijytyöpajoja kaikenikäisille sekä tekstiilitaiteilija Uhra-Beata Simberg-Ehrströmistä kertovan kirjan julkistaminen. Taiteilijan ryijyjä esittelevä näyttely on esillä Pohjanmaan museossa 11.9. saakka.

Ryijytyöpajoja klo 13–16

Tapahtumapäivänä järjestetään aikuisille Ryijyt – väri ja materiaali –työpaja. Tarkoituksena on valaista ryijyjen suunnittelun luovaa prosessia, joka sisältää niin luonnoksia, väritutkielmia kuin materiaalikokeilujakin. Työpajan ohjaavat kuvataiteilijat Erik Creutziger ja Magnus Strandberg.

Kaikenikäikäisille järjestetään MINIRYIJY nonstop-työpaja, jossa valmistetaan oma miniryijy tulitikkuaskin avulla. Työpajassa voi pistäytyä hetkeksi tai viipyä pidemmän aikaa eikä siihen osallistuminen vaadi aiempia taitoja.

Työpajat pidetään klo 13-16 ja niihin osallistuminen sisältyy museon sisäänpääsymaksuun. Ilmoittautumiset aikuisille suunnattuun työpajaan viimeistään perjantaina 9.9. museon infoon museoinfo(at)vaasa.fi tai p. (06) 325 3801 klo 10-17.

Kirjan julkistaminen klo 16–17

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan laaja (144 s.) ja informatiivinen kirja Uhra-Beata Simberg-Ehrströmistä. Hän oli omana aikanaan kansainvälisesti menestynyt ja suuren yleisön hyvin tuntema, mutta jonka taiteilijuus on hänen kuolemansa jälkeen jäänyt unohduksiin. Kirjan artikkelit valottavat Simberg-Ehrströmiä ihmisenä, hänen uraansa, valööriryijyjen merkitystä suomalaisessa deignhistoriassa, hänen käyttötekstiilejään ja värinkäyttöään.

Taiteilijan miniä Margaretha Ehrström ja näyttelyn kuraattori Juha-Heikki Tihinen keskustelevat kirjan teemoista.

Lisätietoja tapahtumista antaa: yleisötyön päällikkö Jenni Niemi, Vaasan kaupungin museot, p. 040 184 9250, sähköposti 

Kuva: Kia Orama/ProArtibus

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa