Sammenligne Strømpriser | Forbrukslån på Dagen uten Sikkerhet | Verditakst av Bolig | Takst på Bolig | Sammenlign Forsikring | Husalarm | Beste Kredittkort Reise | Billig Mobilabonnement
Home / Tapahtumat / Littfest 2013 Vaasa

Littfest 2013 Vaasa

Vaasa LittFest alkaa!

Kaksikielinen kirjallisuusfestivaali Vaasa LittFest järjestetään 8.–10.11. Festivaalin teemana on Vieras – Främmande.

LittFestin taiteellisena johtajana toimii kirjailija Marko Hautala, ja tapahtumapaikkoja ovat mm. Vaasan kaupunginkirjasto, kulttuurikahvila Ritz, tiedekirjasto Tritonia, Vaasa-opisto ja Vasa Arbis. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia, ellei toisin mainita.

PERJANTAI 8.11.

Perjantaina ohjelma alkaa Vaasan pääkirjaston kahvilassa kirjallisella lounaalla. Leevi Lehto, Heidi von Wright sekä vaasalainen esikoisrunoilija Eija Aromaa lukevat runojaan klo 12 alkaen. Heidän lisäkseen on kansainvälisiä vieraita: runoilija ja kustantaja Dejan Matić ja runouden kääntäjä Slavica Agatonović Serbiasta edustavat Diktbron-yhteistyöprojektia suomalaisten ja serbialaisten runoilijoiden välillä. Runojen lomassa voi nauttia lohikeittoa (maksullinen).

Perjantaina Vaasan kaupunginkirjaston Draama-salissa vietetään klo 19 alkaen LittFestin iltaohjelmaa, joissa esiintyy mm. Katja Kettu, Timo Parvela ja ruotsalainen maailmallakin mainetta niittänyt fantasiakirjailija Karin Tidbeck, joka oli hiljattain World Fantasy Award -ehdokkaana.

Timo Parvela ja Karin Tidbeck vierailevat perjantaina myös vaasalaisissa kouluissa. Heidän lisäkseen koululaisille esiintyvät myös Mika Wickström, Ulf Stark ja vaasalaisista aaveista kirjan kirjoittanut Tiina Hietikko-Hautala.

LAUANTAI 9.11.

Lauantai käynnistyy kääntämistä ja fantasiakirjallisuutta käsittelevillä seminaareilla klo 11 alkaen tiedekirjasto Tritoniassa. Kääntäjän odysseia -aiheesta keskustelevat James Joycen Odysseus-romaanista uuden käännöksen tehneet Leevi Lehto (suomi) ja Erik Andersson (ruotsi). Keskustelua johtaa professori Sirkku Aaltonen.

Seminaarin toisessa osassa kirjailijat Tiina Raevaara, Hannele Mikaela Taivassalo ja Karin Tidbeck keskustelevat Ben Roimolan johdolla aiheesta Vieraat maailmat.

Lapsille ja nuorille on ohjelmaa pääkirjaston aulassa klo 12, kun jaossa ovat Viesti vieraalta maalta -piirustuskilpailun palkinnot. Palkintoja jakavat kirjailijat Timo Parvela ja Ulf Stark.

LittFest-vieraiden haastatteluja kuullaan pääkirjaston aulassa klo 13 alkaen. Boktid-ohjelman juontaja Petter Lindbergin sohvalla haastateltavina ovat mm. Maija Vilkkumaa, Katja Kettu, Erik Wahlström, Hannele Mikaela Taivassalo ja Carita Nyström. Vaasalaisväriä haastatteluille tarjoavat esikoisdekkaristi Harri V. Hietikko sekä Vaasasta kuvakirjan tehnyt valokuvaaja Gunnar Bäckman.

Vaasa-Opistolla tarjoillaan oppia ja inspiraatiota sarjakuvantekijöille, kun sarjakuvataiteilija Ville Ranta esiintyy klo 13 otsikolla Kyllä eikä ei.

Kulttuurijalkapallon mestaruudesta kamppaillaan Kiiston kuplahallissa klo 14.30, kun suomalaiskirjailijoiden legendaarinen joukkue FC Kynä kohtaa Vaasan elävän kulttuurin yhdistyksen Volumen joukkueen. Tapahtuman kommentaattoreina toimivat Kari Uusikylä ja YLE:n urheilutoimittaja Antti Koivukangas. Palkinnon jakaa Joakim Strand.

LittFestin päätösilta järjestetään ensimmäistä kertaa kulttuurikahvila Ritzissä klo 19 alkaen. Lavalle nousevat mm. Matti Rönkä, Kjell Westö, Zinaida Lindén ja Ville Ranta. Illan päättää Maija Vilkkumaan ja Anna Tuluston spoken word -esitys, jossa keskustellaan Vilkkumaan Nainen Katolla -esikoisromaanista.

SUNNUNTAI 10.11.

Vasa Arbiksella vierailee sunnuntaina klo 14 kirjailija Hannele Mikaela Taivassalo, joka puhuu kirjoittamisesta ja vierauden teemasta uudessa Nälkä-romaanissaan, aiemmassa tuotannossaan sekä tulevassa romaanissaan.

About Toimitus

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa