Månedlig Strømpris | Forbrukslån på Timen | Rørlegger | Pris på Advokat | Helseforsikring | Husalarm | Kredittkort med Fordeler | Advokat
Home / Tapahtumat / Lastennäyttely ”Olipa kearran kylä” Vaasan kaupunginkirjastossa koko kesän

Lastennäyttely ”Olipa kearran kylä” Vaasan kaupunginkirjastossa koko kesän

Vaasan taidehallissa lasten kuvakirjan

kuvitusta ja animaatiota

Lapsille suunnattu näyttely ”BY – Olipa kerran kylä” avautuu Vaasan taidehallissa lauantaina 11.6.2016. Näyttely on vuorovaikutteinen lapsen ja aikuisen seikkailu, jossa kävijää odottavat kolmiulotteisiin ympäristöihin sijoitetut satuhahmot, animaatiot ja alkuperäispiirustukset. Yksi näyttelyn teoksista on Vaasan kaupunginkirjastossa.

Näyttely on avoinna 21.8. saakka ja sinne on ilmainen sisäänpääsy.

Näyttelyn taiteilijoita ovat kuvittajat Linda Bondestam, Lena Frölander-Ulf, Maija Hurme, Anna Härmälä, Christel Rönns ja Kasper Strömman, kuvataiteilija Malin Ahlsved sekä animaattorit Veronica Lassenius ja Åsa Lucander. Näyttelyn kuraattori ja lavastaja on Bo Haglund ja se on tuotantoyhtiö Jokowskin sekä Pro Artibus -säätiön yhteistuotantoa. Näyttelyyn liittyvät yleisötapahtumat järjestetään yhteistyössä Vaasan kaupunginkirjaston ja Vaasan kulttuurikeskuksen kanssa.

Tapahtumat

Kesäkuussa:

13.6. klo 10:15                   

Satutuokio suomeksi Vaasan kaupunginkirjastossa. Satutuokiossa tutustutaan Linda Bondestamin kuvittamiin kirjoihin.

15.6. klo 10:15                   

Sagostund för barn vid Vasa stadsbiblioteket. Barnen bekantar sig med Linda Bondestams bildböcker.

15.6. klo 16                        

BY – Olipa kerran kylä -näyttelyesittely Vaasan Taidehallissa

15.6. klo 17:30

Anna-Maija Koskimies-Hellman pitää yleisöluennon Kuvakirjan kiehtova maailma – Bilderbokens fascinerande värld Vaasan kaupunginkirjastossa. Luento on kaksikielinen. Kahvitarjoilu!

BY – Olipa kerran kylä -näyttelyn kuvittajien kuvakirjat ovat esillä koko kesän Vaasan kaupunginkirjastossa. Kirjastoon sijoitetun esittelyvideon kautta voi tutustua näyttelyn taiteilijoihin sekä kuvittajien käyttämiin tekniikoihin ja työtapoihin.

Heinäkuussa:

Kuvakirjan kulisseissa -näyttelyopastus ja satuhetki Vaasan taidehallissa viikon taiteilijan kuvakirjan parissa! Opastukset ja satuhetket keskiviikkoisin klo 12 suomeksi ja klo 13 ruotsiksi.

Kuvakirjan kulisseissa -opastusten viikon taiteilijat:

6.7. Lena Frölander-Ulf

13.7. Maija Hurme

20.7. Anna Härmälä

27.7. Christel Rönns

Elokuussa:
1.8. – 3.8. Stopover-animaatio -kesätyöpaja lapsille! Työpajassa lapset pääsevät tutustumaan stopover-animaation tekoon. Työpajassa suunnitellaan ja toteutetaan animaatioprojekti, joka sisältää vaiheet käsikirjoituksesta hahmojen piirtämiseen, musiikin äänitykseen, kuvaukseen ja kuvamateriaalin editointiin. Työpaja on tarkoitettu alakouluikäisille lapsille ja se on ilmainen vaasalaisille. Ilmoittautumiset: museopedagogi Kukka-Maaria Kallio, kukka-maaria.kallio@vaasa.fi, p. 040 4830 410.

9.8. BY – En internationell projektresa! Yleisöluento ja katsaus syksyn kirjauutuuksiin Vaasan taidehallissa klo 13-15.30. Tapahtuman järjestää BY-projektin tuottaja Johanna Stenback ja kustantamo Förlaget. Kahvitarjoilu!

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa